Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 16:45   #3361
msstuff
BAN stały

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
ja myślałam nad tmi kapsułkami, bo je mam do rzęs i paznokci : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...twist-off.html ale skład żadnego szału nie robi

[/I]
też mam je na paznokcie a+e na twarz, myślałam, że znajde coś do włosów
msstuff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 16:45   #3362
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
No ostatnio coś rzadziej psikałam Gliss Kurem, bo jakoś tak sięgałam po ten mój psikacz, ale ogólnie to tak na zmianę
Kiedy na przykład myję włoski i wiem, że następnego dnia będę olejować to sięgam po ten co sama zrobiłam, a jak wiem, że nie będę nakładać olei to psikam Gliss Kurem

Dziękuję za odpowiedź odnośnie maści

Własnie będę szła do Rossmanna i mam nadzieję, że będzie
ok dzięki za wskazówki będe kombinowac z psikadłem

jak nie znajdziesz u siebie zawsze mogę Ci kupić i przesłać, mam juz w tym wprawe

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 16:48   #3363
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
W temacie Isany to właśnie mam z babasu na włosach a później zmywam i idę do dentysty!!
Przynajmniej będziesz super wyglądać w tej komnacie tortur
Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
ja też suszę i farbuję a no tak te psycholożki coś mają, moja koleżanka też psycholożka,to właśnie ona mi gadała, że to niebezpieczne i musze skontaktować się szybko z fryzjerem
Nie, ona akurat jest w porządku, jajca sobie robi po prostu Sama mnie pytała o kosmetyki

Cytat:
ostatnio koleżance poleciłam maskę kallosa, tą małą pojemność za 5 zł to dziwnie zareagowała, powiedziała, że to jakiś badziew i jak w ogóle można kupić maskę tylko za 5 zł znwczyni taka z niej, włosy suche, popalone, codziennie prostowane i rozjaśniane, ale to jej sprawa
No właśnie najlepsze jest to, że np polecisz komuś Isanę, to jest wielki szok i oburzenie, że taki rossmannowy szit za 4 zł, że ja niby tak dbam o te włosy a taki badziew używam A przecież są odżywki loreala za 50zł i one to dopiero są super (nieważne, że w składzie mają cyclomethicone, gliceryne i jakiś antystatyk a po zapachu jeden olejek ), ale co ja mogę o tym wiedzieć, przecież mnie nie stać. No fakt, nie stać mnie, żeby wydać 50zł na odżywkę, którą mogę sobie skręcić za 5zł
No i dochodzi design etykiety. Bo Isana ma dość kiepski prawda, Bingo tak samo i te Kallosy. Więc szit zwykły i tyle.
Powiem tylko, że mój genialny psikacz z ZSK ma totalnie beznadziejny design etykiety, bo ma napisany po prostu skład długopisem na kartce i przyklejony taśmą klejącą (żeby domownicy wiedzieli co to jest, bo trzymam w lodówce).
Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
To jak myslicie, mozna po olejowaniu myc wlosy 2 razy delikatnym szamponem? Mam przetluszczajacesie wlosy, myje codziennieiczasem mi siezdarzylo ze po 1 razie mialam niedomyte.. Ps. Pozdrawiam zhistorii :d
Pewnie, że można, myj tyle, aż domyjesz
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

U mnie zdarzają się komentarze "po co ci długie włosy w TYM wieku", "długie włosy są dobre dla małych dziewczynek", "zmieniłabyś czasem fryzurę bo nudno, ścięła na boba", "mnie byłoby szkoda czasu, o długie włosy to trzeba dbać" (a o krótkie już nie?). Jeszcze mówią to kobity koło 30-tki, żeby jakieś rozwydrzone nastolatki to bym zrozumiała
Niech gadają Ja byłam ostatnio na imprezie i kolega powiedział do damskiego grona coś w stylu: "Nie pobijcie mnie, bo ja w dobrym zamiarze. Taka rada od faceta. Bo zauważyłem, że kobiety, jak dochodzą do 30stki, to obcinają sobie włosy tak na krótko, że po bokach mniej a na czubku więcej... Naprawdę, nie róbcie tego. Nie obcinajcie!" i inni koledzy mu przyklasnęli
Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
podobno zapach po płukance z l-cysteiny się utrzymuje na włosach długo
To mnie teraz zniechęciłyście, bo miałam dzisiaj robić

A próbowałyście do tej l-cysteiny dodać trochę olejku lawendowego?

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Kusicielki podłe

Przeglądam ZSK i Mazidła i zastanawiam się czy jeśli zamówię spirulinę, keratynę, mocznik i pantenol w pojemnościach 10-15 g + 200 ml hydrolatu alooesowego żeby zrobić z tego psikadło to starczy na powiedzmy miesiąc/półtora żeby ocenić efekty? Nie mam pojęcia jak takie cuś schodzi. Zakładając oczywiście, że nie będę się psikać co 5 min tylko powiedzmy raz dziennie a porządnie.
EDIT: o ja ciemna masa, to tylko spirulina jest w gramach i mocznik.
No nie wiem, ja sobie zrobiłam 100ml i wygląda na to, że mi starczy na minumum 3 tygodnie. A na 100ml - 88 to była woda po 1-2ml różnych składników, więc aż TAK szybko nie zejdzie. Zamówiłam w małych pojemniczkach, bo nie wiedziałam jak to się będzie sprawowało. Ale teraz jak będę zamawiać, to keratynę, elastynę, d-panthenol i all-in-one będę zamawiać w większych, bo mi się spodobały.
Cytat:

Najbardziej nie podobają mi się spojrzenia innych matek, kiedy się tak zachowuję Ale co ja na to poradzę, że taka już jestem
Przynajmniej moja córeczka ma mnóstwo zabawy i miłości, bo kupowanie zabawek i zdanie "baw się sama", to nie jest odpowiednie wychowanie
Ja w ogóle jestem pełna podziwu dla Ciebie, bo nie dość, że tak fajnie potrafisz zająć się dzieckiem i zadbać o nie, to jeszcze myślisz o sobie (i o swoich włoskach ) i to jest bardzo chwalebne Szczęśliwa mama i szczęśliwa córeczka

Aha, miałam Wam napisać odnośnie tych Gliss Kurów, bo dałam różowego do analizy, też ma wysoko w składzie keratynę i analizatorki uznały, że ta keratyna w tym kosmetyku, to cudów nie zdziała i trzeba go traktować raczej, jako kosmetyk zabezpieczający, niż odżywkę. Analiza tutaj.
Więc wychodzi na to, że jak chcemy, żeby zadziałała nam keratyna, to trza nią popsikać w formie śmierdzącej

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2012-03-15 o 16:53
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 16:59   #3364
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Właśnie wróciłam z zakupów w Rossmanie - kupiłam kilka odżywek i teraz w domu zauważyłam, że przez przypadek zamiast joanny naturii z miodem i cytryną odżywki wzięłam szampon I mam takie pytanie - bo on ma sls w składzie na drugim miejscu więc na co dzień kompletnie się nie będzie nadawał - czy mogę go używać jako taki szampon raz na tydzień dwa do dogłębnego oczyszczenia? Nadaje się?
Tutaj skład - Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Soyamide DEA, Cocamidopropylamine Oxide, Sodium Laureth-4 Carboxylate, Glycereth-7, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polyquaternium-7, Hydroxypropyltrimonium Honey, Citrus Medica Limonum, Propylene Glycol, Citric Acid, Disodium EDTA, Sodium Chloride, Parfum, Butylphenyl Methylpropional, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Linalool, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI 16255, CI 19140.
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 17:03   #3365
ewcia1807
Zakorzenienie

Ale trzeba też pamiętać, ze keratyna nie może być w stężeniu 50%, bo zalecana jest bodajże do 5% Gdyby była zaraz po wodzie, to pewnie byłaby chwalona, tyle, że pewnie byłoby tak, ze woda zajmowałaby 94%, a keratyna 5% i dajmy na to 1% konserwant

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ForbiddenFruit Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z zakupów w Rossmanie - kupiłam kilka odżywek i teraz w domu zauważyłam, że przez przypadek zamiast joanny naturii z miodem i cytryną odżywki wzięłam szampon I mam takie pytanie - bo on ma sls w składzie na drugim miejscu więc na co dzień kompletnie się nie będzie nadawał - czy mogę go używać jako taki szampon raz na tydzień dwa do dogłębnego oczyszczenia? Nadaje się?
Tutaj skład - Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Soyamide DEA, Cocamidopropylamine Oxide, Sodium Laureth-4 Carboxylate, Glycereth-7, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polyquaternium-7, Hydroxypropyltrimonium Honey, Citrus Medica Limonum, Propylene Glycol, Citric Acid, Disodium EDTA, Sodium Chloride, Parfum, Butylphenyl Methylpropional, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Linalool, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI 16255, CI 19140.
Nadaje się

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-03-15 o 17:04
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 17:04   #3366
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Czy ta odżywka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html może zastępować jedwab? tzn czy równie dobrze może ona zabezpieczyć końcówki czy lepiej nie polegać tylko na niej?
Moim zdaniem na końce lepiej dawać po niej jedwab.
Stary 2012-03-15, 17:07   #3367
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
nada, nada
ja jej używam

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 17:08   #3368
justusia16
Wtajemniczenie

Fubizka no czy tak ekstra wyglądałam u dentysty z miną kota srającego na pustyni ze strachu to wątpie

A ramach pielęgnacji kąpałam 6 letnią siostrzenice, umyłam jej włosy BD póżniej nałożyłam na pare minut odżywke Garniera z avocado, ona ma takie cudowne włosy, ze jak coś kiedyś będzie przy nich kombinowac to ją normalnie ukatrupie ahh

Nawet nie widziełam że mi walnęło już 1000 postów

Edytowane przez justusia16
Czas edycji: 2012-03-15 o 17:15
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 17:09   #3369
ForbiddenFruit
Rozeznanie

To super, że się nada O i mam pytanie. Gdzie kupujecie jedwab CHI? Można go dostać w jakimś stacjonarnym sklepie czy trzeba zamawiać? Bo ani w Rossmanie ani w Super pharm nie ma
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 17:13   #3370
msstuff
BAN stały

Cytat:
Napisane przez msstuff Pokaż wiadomość

właśnie dostałam pakę z ZSK
keratynę, dpanthenol, all in one, kwas hialuronowy i mocznik mogę dodawać po maleńkiej łyżeczce dowolnie do każdej maski i odżywki?

jak najciekawiej stosować keratynę? w psikadle?
Stary 2012-03-15, 17:18   #3371
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
na stronie mazidła, zrób sobie krem, biochemia urody
jest w stanie ciekłym
ciemna ciecz
Dziękuje
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 17:21   #3372
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
ja używam wszystkiego tego co Ty, a moje włosy są super nawilżone oprócz garniera i isany. Isana nie jest winna, skoro dziś pierwszy raz użyłaś. Może odstaw garniera? czego używasz b/s? No i zależy, ile trzymasz kokosa. U mnie np zupełnie nie sprawdza się, jeśli go nakładam na 3 - 4 godziny. Tworzy mi na włosach coś w stylu suchego siana. Natomiast po całej nocy - Więc teraz jak olejuję tylko popołudniu (jak np dziś, po pracy nakładam i zmywam ok 21) to stosuję alterrę lub alterrę + rycynkę

z takich gadżetów polecam ten produkt: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...t-builder.html
no wlasnie ja tak po szkole na jakies 3 -3,5 godziny... bo lekcje mam na 7:10 to o 5:40 juz wstaje a zebym jeszcze miala myc wlosy rano to juz masakra , bym o 5 musiala wstawać:/

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 17:26   #3373
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że się do czegoś przyda Spirulina jest bardzo intensywnie zielona i specyficznie pachnie, wydaje mi się, że jak spryskałoby się nią włosy to mogłyby mieć jakąś gloniastą poświatę albo coś takiego Wydaje mi się, że odżywki d/s są najlepszym rozwiązaniem, a maski nakładane na dłużej to już w ogóle
Ha, dobrze wiedzieć, dzięki
A mocznik, może wiesz?

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź

Jeżeli nie masz zamiaru dodawać konserwantu, to zrób mniej więcej tak, aby starczyło Ci na góra dwa tyg. i trzymaj w lodówce
Co do tego ile schodzi, to mi jakieś 50 ml starcza na 2 tygodnie psikania codziennie po myciu i czasami pod olej Z tym, że ja chyba jestem wyjątkiem, że mi różnego rodzaju psikacze starczają na długo
Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
No nie wiem, ja sobie zrobiłam 100ml i wygląda na to, że mi starczy na minumum 3 tygodnie. A na 100ml - 88 to była woda po 1-2ml różnych składników, więc aż TAK szybko nie zejdzie. Zamówiłam w małych pojemniczkach, bo nie wiedziałam jak to się będzie sprawowało. Ale teraz jak będę zamawiać, to keratynę, elastynę, d-panthenol i all-in-one będę zamawiać w większych, bo mi się spodobały.
Hm, jednak mnie skusiłyście
Zaszaleję, kupię trochę małych pojemności i będę oszczędnie używać. Może w międzyczasie się wzbogacę to zrobię większe zakupy.
Czyli biorę:
- butelkę z atomizerem
- wyciąg z aloesu
- pantenol
- spirulinę
- keratynę hydr.
- all in-one skoro polecacie
- mocznik (?)

Cytat:
Niech gadają Ja byłam ostatnio na imprezie i kolega powiedział do damskiego grona coś w stylu: "Nie pobijcie mnie, bo ja w dobrym zamiarze. Taka rada od faceta. Bo zauważyłem, że kobiety, jak dochodzą do 30stki, to obcinają sobie włosy tak na krótko, że po bokach mniej a na czubku więcej... Naprawdę, nie róbcie tego. Nie obcinajcie!" i inni koledzy mu przyklasnęli
To fakt, faceci mają inne spojrzenie i głównie chwalą długie włosy
Ale jeden znajomy mi kiedyś powiedział "zetnij tego ulizańca. Najlepiej pogadaj z moją dziewczyną, ona siedzi na Wizażu to ci doradzi jakąś fajną fryzurę"
Oł, rili?

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2012-03-15 o 17:28
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 17:27   #3374
ejzii
Rozeznanie

Pokaze wam moje bejbiki ( zasługa Jantaru bodajże ) ;p
co tylko spojrze w lustrze, a to w rossmannie a to w autobusie, gdziekolwiek to widze te odstajace wloski
jednak ciesze sie ze je mam bo wlosy beda gesciejsze jak podrosna
tylko ze mam pytanie do Was.. Jak je przygładzić?
włosy myje codziennie bo mam tendecje do przetluszczania wiec odzywek d/s na skalp nie nakładam

no i ten odrost... musze zafarbowac w koncu ale nie wiem na jaki odcien;/ boje sie ze znowu taka marchewa będzie :c
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (18,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 66.jpg (46,2 KB, 35 załadowań)

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 17:28   #3375
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
ja używam wszystkiego tego co Ty, a moje włosy są super nawilżone oprócz garniera i isany. Isana nie jest winna, skoro dziś pierwszy raz użyłaś. Może odstaw garniera? czego używasz b/s? No i zależy, ile trzymasz kokosa. U mnie np zupełnie nie sprawdza się, jeśli go nakładam na 3 - 4 godziny. Tworzy mi na włosach coś w stylu suchego siana. Natomiast po całej nocy - Więc teraz jak olejuję tylko popołudniu (jak np dziś, po pracy nakładam i zmywam ok 21) to stosuję alterrę lub alterrę + rycynkę

z takich gadżetów polecam ten produkt: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...t-builder.html
Jaaaa ja mam tak samo !!! Już myślałam ze z moim olejem jest coś nie tak jak po 3 h go zmyłam i miałam suche siano...Za jakiś czas nałożyłam na całą noc i włosy superrr!! ciekawe dlaczego tak?
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 17:30   #3376
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
To super, że się nada O i mam pytanie. Gdzie kupujecie jedwab CHI? Można go dostać w jakimś stacjonarnym sklepie czy trzeba zamawiać? Bo ani w Rossmanie ani w Super pharm nie ma
Ja zamawiałam zawsze na all bo jest dużo tańszy niż stacjonarnie ale ostatnio odkryłam budke na targowisku gdzie pan je sprzedaje po niecałe 4 zł
Ma sklep na all ale mogę odebrać osobiście w stacjonarnej budce

Kończe właśnie 2 op CP czy tu się robi jakąś przerwe bo kupiłam wczoraj już 3

- 25 kg
Stary 2012-03-15, 17:36   #3377
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
no wlasnie ja tak po szkole na jakies 3 -3,5 godziny... bo lekcje mam na 7:10 to o 5:40 juz wstaje a zebym jeszcze miala myc wlosy rano to juz masakra , bym o 5 musiala wstawać:/
w takim razie ja bym proponowała odstawić kokosa na jakiś czas
Stary 2012-03-15, 18:08   #3378
Reavela
Zadomowienie

Nadrabiam jeden dzień od godziny!

Cytat:
Nawet gdybym kochała fryzjerkę to wolałabym chyba kupić dobre nożyczki i wręczyć je mojej siostrze bo podcięcie 1cm końcówek na prosto chyba nie jest wielką filozofią O rozglądnę się za tym Biovaxem, dziękuje
No cóż, jak sobie taki profil wybrałam to teraz nie mam co narzekać
oj siostrze to ja bym nie dała a jaki sobie profil wybrałaś, jeśli można wiedzieć?

Cytat:
A a propos zastosowania kremu BD brodawkowego to świetnie też sprawdza się na rzęsy Nałożyłam wczoraj na noc, dzisiaj rano pięknie sunęła po nich szczoteczka od tuszu i ładnie bardzo się tusz rozprowadził no i wiadomo też że na dłuższą metę będzie je odżywiał

Ja zbankrutuję, jeśli znajdę gdzieś Bingo
byłam ostatnio w rossmanie i nie ma już tego kremu, szkoda, bo chciałam wypróbować. U mnie jest bingo ale na razie mnie nie kusi, uff.

Cytat:
tak wykluczyłam juz maseczke z olejku rycynowego i zoltka+cytryna+oliwa
Używam Alterry papaja mango (?) i olejku kokosowego. + odżywki garnier avocado i maslo shea, oraz od dziś (pierwsz uzycie juz za mna) Isany. Wczesniej byly silikony, wella pro series odzywka i inne nie pamietam :P
nie wiem dlaczego sa takie suche ale coz, pozostaje je ciachać tylko.
może kokos Ci nie służy?

Cytat:
Właśnie dziś patrzę na moje włosy, to dosłownie jak po prostownicy
Wydaje mi się, że to od pielęgnacji zdecydowanie. Szczególnie po tym psikaczu są proste, tylko lekko wywinięte na końcach i bardzo mi się to podoba

Wszyscy koledzy, którym powiedziałam, że zapuszczam włosy reagują:
A część koleżanek - eeee nie będzie Ci pasować, a tyle roboty, a trzeba co miesiąc podcinać a to coś tam jeszcze

Tak mi się zdaje, ale jak będę miała czas, to zrobię sobie podobny test i zostawię je do wyschnięcia i zobaczymy jak będą wyglądały Stawiam, że się lekko pofalują.
jaaki psikacz?
koleżanki zazdroszczą, norma
zrobiłam sobie wczoraj test - trochę się falują... sama nie wiem co myśleć

Cytat:
Ja mam koleżankę psycholożkę i dostałam od niej dzisiaj fachową diagnozę "wali Ci na dekiel kobito"
Więc it's official
uwielbiam tę emotikonkę

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
:
Zrobiłam tą paćkę z awokado, oliwy z oliwek i z miodu
siedzę z tym na łbie i popijam gruszkową herbatkę
też chcę

Cytat:
A ja tak offtopowo powiem Wam, że kupiłam sobie dzisiaj peeling do ciała Bielendy z Avocado i pachnie pięknie

Miałam tez w koszyku Isanę z babassu, ale się rozmyśliłam, bo mam jeszcze odżywki, które muszę wykorzystać. No chyba, że ma faktycznie dobry wpływ na włoski, to może po nią wrócę
Miałam masło do ciała avocado i baardzo chwaliłam, choć było niewydajne. Też mam dużo odżywek, ale tak zachwalały dziewczyny tę isanę, że muszę ją mieć

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
a czemu zmycie oleju Isana to ryzyko?
ja nią zmywam wszystko nawet rycyne i maść na brodawki
serio? i wszystko Ci schodzi? wybacz moje zdziwienie

Cytat:
Pokaze wam moje bejbiki ( zasługa Jantaru bodajże ) ;p
co tylko spojrze w lustrze, a to w rossmannie a to w autobusie, gdziekolwiek to widze te odstajace wloski
jednak ciesze sie ze je mam bo wlosy beda gesciejsze jak podrosna
tylko ze mam pytanie do Was.. Jak je przygładzić?
włosy myje codziennie bo mam tendecje do przetluszczania wiec odzywek d/s na skalp nie nakładam
ooo, jakie fajne! też stosuję Jantar od kilku dni, ciekawe jak się u mnie sprawdzi najbardziej mi zależy na długości. Przygładzam babyhair odżywką, ale nie daje to dobrych efektów, spróbuję kremem biedronkowym, jak go kupię.

Wczoraj pierwszy raz w metodzie OMO (jako pierwsze O) nie zastosowałam oleju i widzę różnicę, na minus oczywiście. Wcześniej sama nie wiedziałam, czy ten olej coś daje, czy może nic. Teraz wiem, że zawdzięczam mu miękkość i blask, generalnie - ładniejszy wygląd włosów.

Na chwilę obecną potrzebuje (nie licząc półproduktów): isany, serum biovaxu, oleju jojoba, avocado, lnianego, oliwy z oliwek, octu jabłkowego. To takie miminum

Myślicie, że warto wzbogacić maskę kapsułkami A+E?

Edytowane przez Reavela
Czas edycji: 2012-03-15 o 18:10
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:24   #3379
Fubizka
Zakorzenienie

Reavela:

2% elastyna
5% keratyna
1% wit. all in one
1% d-panthenol
1% FEOG
2% mleczko pszczele
88% woda przegotowana

Stary 2012-03-15, 18:29   #3380
Katharinka9876
Raczkowanie

co do dodawania do masek wit. a+ e , to ja dodawałam regularnie przez miesiąc po 2 kapsułki i to chyba było za duzo i za często , bo zauwazyłam ze włosy były dziwne... przestałam- przerwa i włosy wracają do siebie,
także chyba za przewitaminowałam
myślę ze raz na jakiś czas wrzucić , będzie dobrze
Stary 2012-03-15, 18:31   #3381
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
też chcę
Paćke czy herbatę

- 25 kg
Stary 2012-03-15, 18:32   #3382
Katharinka9876
Raczkowanie

Cytat:
Reavela:

2% elastyna
5% keratyna
1% wit. all in one
1% d-panthenol
1% FEOG
2% mleczko pszczele
88% woda przegotowana

a jak odmierzyć 2 % np. elastyny?
Stary 2012-03-15, 18:34   #3383
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
2 krople elastyny na 88 kropli wody

- 25 kg
Stary 2012-03-15, 18:38   #3384
msstuff
BAN stały

Cytat:
np 100% = 100ml
Stary 2012-03-15, 18:39   #3385
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Reavela:

2% elastyna
5% keratyna
1% wit. all in one
1% d-panthenol
1% FEOG
2% mleczko pszczele
88% woda przegotowana

dziękuję czeka mnie zamówienie na mazidłach chyba...

Cytat:
co do dodawania do masek wit. a+ e , to ja dodawałam regularnie przez miesiąc po 2 kapsułki i to chyba było za duzo i za często , bo zauwazyłam ze włosy były dziwne... przestałam- przerwa i włosy wracają do siebie,
także chyba za przewitaminowałam
myślę ze raz na jakiś czas wrzucić , będzie dobrze
na pewno będę uważać, dziękuję

the rock - jedno i drugie!
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:43   #3386
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja odmierzam wszystko na mililitry
Stary 2012-03-15, 19:16   #3387
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ja odmierzam wszystko na mililitry
Kochana, ale wiesz, że substancje mają różny ciężar i to nie odzwierciedla stężenia procentowego?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:22   #3388
justusia16
Wtajemniczenie

No milimetry, a nawet cm są bardzo ważne

oczywiście o porost włosów mi chodzi
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:25   #3389
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Kochana, ale wiesz, że substancje mają różny ciężar i to nie odzwierciedla stężenia procentowego?
Myślę, że w przypadku domowego psikacza przyjęcie uogólnienia 1ml = 1g nie stanowi problemu. Nawet w aptece robiąc płyny nie odważa się wszystkiego co do 1 kropli, bo jest to fizycznie niemożliwe w takich warunkach.

W ogóle miałam nie kupować nic do włosów (choć już raz się złamałam i mam nowy szampon ) a Wy tu ciągle o tych psikach piszecie, że aż mnie ściska w środku - też taki chcę.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:26   #3390
msstuff
BAN stały

http://allegro.pl/lovea-odzywka-bez-...204469208.html znacie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości