|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
jestę wieszczę
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#2012 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2013 |
|
jestę wieszczę
|
Właśnie gdyby nie zdjęcie, to bym się tak szybko nie kapnęła. Ale wydaje mi facet dowód, patrzę, nie moje zdjęcie! Drugie imię i data urodzenia też się różnią. Od razu mówię, jak sprawa wygląda i w końcu dali mi mój plastik
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2015 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
2. Przekręcenie nazwiska. Dawniej przecież nie patrzono na nazwiska tak, jak teraz. Urzędnicy byli słabo wykształceni, inni ludzie często jeszcze bardziej... W takiej sytuacji nie trudno o pomyłkę. 3. Z tego, co wiem(!) to w okresie zaborów często urzędnicy celowo nadawali chłopom obraźliwe nazwiska, aby ich znieważyć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Nazwisko panieńskie 21 osób w Polsce, po mężu 92, nie jest źle. Nazwisko po mężu niby proste z końcówką -ska ale literować wszędzie muszę i nawet jak wniosek o dowód składałam to błędnie wpisano
Co do nazwisk dwuczłonowych to znam Rurka-Maślanka
If you're out on the road Feeling lonely and so cold All you have to do is call my name And I'll be there on the next train Edytowane przez jo@n@ Czas edycji: 2012-03-15 o 23:00 |
|
|
|
#2017 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie rozumiem dlaczego ludzie w autobusie zbierają się do wstania akurat jak autobus zakręca. I tym samym chcą żebym (jak siedzę na zewnętrznym krześle), wstała z siedzenia i pozwoliła im przejść. Tak jakby nie mogli sami wstać przed zakrętem, albo po nim. Kilka razy dałam się wrobić w takie wstawanie jak autobus zakręca. Szybko tego pożałowałam
![]() Mnie się podoba
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inne znienawidzone zjawiska to:-"amfiteatr" -zrwanie sie do wyjscia przepychajac, gdy do przystanku jeszcze kawalek, a do tego wysiada na nim zwykle kupa ludzi -chcesz wysiasc, trzymasz sie rurki czekajac az autobus/tramwaj zahamuje, a tu osobnik napiera, no bo ON BEDZIE WYSIADAL i probuje strącic Twoja rekę
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Do tego zazwyczaj robią to tuż przed jakimiś zakrętami, hamowaniami. Po prostu poczekać aż tramwaj się zatrzyma NIE MOGĄ.Och i jeszcze wkurza mnie (częsta praktyka babć autobsowych) jak gdzieś stoję, ktoś idzie tak jakby chciał przejść obok mnie, więc się odsuwam, a ten ktoś staje na moim miejscu i to w taki sposób, że prawie leży na mnie (bo w bok się nie posunie, bo po co xD) albo prawie mnie zadeptuje. Ogólnie mnie naprawdę baaardzo drażni mnie kiedy ktoś obcy mnie dotyka. Czasem faktycznie jest tłok i się inaczej nie da, ale czasem ktoś przechodząc po prostu się ociera o wszystkich dookoła. Wylałam swoje frustracje, nienawidzę komunikacji miejskiej xD |
|
|
|
|
#2020 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2021 |
|
Naczelny Hipster
|
Pamiętam jak kiedyś miałam na sobie czarny i dość łatwo obłażący płaszcz i ocierała się o mnie kobieta w wielkim fioletowym kłaczastym futrze. Trauma do tej pory
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prapra(...)dziadek mojego narzeczonego był tak pijany,jak podpisywał jakieś tam doumenty, że sobie skrócił o dwie literki i tak został panem X-n, zamian X-nty [ponoć jakieś węgierskie, dlatego takie dziwne].
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2023 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2012-03-16 o 00:00 |
|
|
|
|
#2025 |
|
Konto usunięte
|
Z komunikacji miejskiej: Emerytki/emeryci wstają daleko przed przystankiem i po prostu MUSZĄ stać tuż obok drzwi, no bo jeszcze nie zdążą wysiąść. Dzisiaj taka jedna bardzo chciała pokonać warstwę ludzi najbliżej drzwi i akurat mnie popychała siatami i sapała mi w szyję. Nie przesunęłam się ani trochę, bo musiałabym puścić rurkę na zakręcie. Dodam, że było to przed przystankiem, na którym zawsze wysiada 90% pasażerów autobusu (w tym ja) i ta baba na pewno bez trudu by się wydostała.
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Jak juz przy chu*** i cip*** jestesmy to chcialabym Was o cos zapytac. Wyjechalam do Londynu 3 lata temu i od tego czasu nie ogladalam raczej polskiej telewizji. Od jakiegos tygodnia mam dostep do TVN i jestem przerazona. Nie wiem, czy sie przeslyszalam ( i przesluchuje?) ale zauwazylam, ze o 12 w poludnie rzuca sie kur*wami na prawo i lewo. Za☠☠☠*iste jest rownoznaczne ze slowem wspaniale. Nic nie jest wyciszone. Czy tak bylo zawsze? To mnie dziwi, bardzo ;-)
|
|
|
|
#2028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z tym sposobem wyrażania się to trwa od jakiegoś czasu, może roku. Ja też jakiś czas nie oglądałam telewizji i zdarza mi się oglądać dłuższy czas, ale jak już włączę pudło to mnie coraz bardziej zniesmacza dzisiejszy sposób podawania wiadomości, brak znajomości z aktualnie omawianymi tematami, brakiem kulturalnego języka i logicznego myślenia czy stronniczością ![]() To aż wam powiem przykład: siedzi sobie w studiu pani dziennikarka i jej dwaj gości, rozmawiali na temat katastrofy kolejowej. Babka w pewnym momencie pyta się gości: czy te pociągi nie mogły się w ostatniej chwili wyminąć ? ? Takiego pytania nawet nie powinno być to raz, a dwa czy oni nawet nie pomyślą co mówią? Aż mnie zadziwiło zachowanie pewnej kobiety, którą bardzo dobrze znam. A mianowicie jak to możliwe, że są rodzice, którzy odrabiają lekcje za swoje dzieci, nic im nie tłumaczą tylko wysyłają przed telewizor albo do kolegi. A kobieta odrabia te lekcje, żeby dzieciak nie zawracał jej głowy a ona mogła sobie jak najszybciej pójść na plotki....
|
|
#2029 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2030 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2031 |
|
BAN stały
|
No ja właśnie też miałam niemiecką pisownię, później rodzice je spolszczyli ale i to nie pomogło...
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus promowanie takich programow jak Woli&Tysio. Nie jestem pruderyjnym dzieckiem kosciola, ktore oburza sie na wszystko, ale tvn sie juz robi po prostu niesmaczne.
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2012-03-16 o 11:42 |
|
|
|
|
#2035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ona otwiera usta to natychmiast zmieniam program
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2012-03-16 o 11:49 |
||
|
|
|
#2036 |
|
beach please
|
Generalnie lubie tvn ale program "Woli&Tysio" to już jest poniżej jakiegokolwiek poziomu..
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio zdziwiła znajoma, która pracuje na pół etatu, "chodzi" do internetowej szkoły i ciagle nie ma czasu na nic (i ciągle narzeka że ma zaległości w szkole
). Na pytanie co robilaś wczoraj po pracy odpowiada "a Chirurgów oglądałam..." A później jest "ratuj, bo mnie nie przepuszczą jak nie powysyłam zadań" Jak dorośli ludzie mogą być tak nieodpowiedzialni?
|
#2038 | |
|
beach please
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracam sobie autobusem, na samym końcu są 3 połączone siedzenia, na takiej zasadzie, że jedno jest od okna, drugie środkowe (i one są za taką szybką), a dopiero trzecie siedzenie jest 'na wylocie'. No i tak, siedziała dziewczyna od strony okna, siedziałam ja w środku i jakiś facet 'na wylocie'. Na jakimś przystanku dziewczyna mnie przeprasza bo chce wstać, więc ja automatycznie przepraszam faceta, żeby też wstał, na co on tylko nogi podciągnął to już nie mógł od razu wstać, jeśli wiedział że i tak wysiada ![]() Cytat:
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-03-16 o 12:16 |
||
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ogólnie to dobija mnie, jak przepraszam kogoś, bo chcę wysiąść, a on się lekko w bok przesunie i tyle. Przecież w przypadku siedzeń, które są ciasno za sobą, niemożliwym jest wygramolenie się z siedzenia przy oknie przeciskając się obok siedzącej osoby, nie molestując przy tym głów pasażerów z przodu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

Chętnie zmienię nazwisko żeby nam już kart u lekarza nie podmieniali 

inne znienawidzone zjawiska to:
Do tego zazwyczaj robią to tuż przed jakimiś zakrętami, hamowaniami. Po prostu poczekać aż tramwaj się zatrzyma NIE MOGĄ.

? Takiego pytania nawet nie powinno być to raz, a dwa czy oni nawet nie pomyślą co mówią?