Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 19:12   #2011
Bananalama
jestę wieszczę

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Co do nazwisk chętnie zmienię bo mam ze swoim same problemy, wiecznie muszę je literować...
Ale chyba nikt z Was nie ma tego co ja. Na przeciwko w domku mieszka dziewczyna która ma tak samo na imię i nazwisko jak ja wszystko ok gdyby nie to że urodziła się też tego samego dnia tego samego miesiąca co ja tyle że rok później... Chętnie zmienię nazwisko żeby nam już kart u lekarza nie podmieniali
Jak pojechałam do gminy odebrać mój dowód, to wydali mi dowód innej dziewczyny. Imię to samo, nazwisko też. Tylko drugie imię inne

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:14   #2012
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:24   #2013
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Właśnie gdyby nie zdjęcie, to bym się tak szybko nie kapnęła. Ale wydaje mi facet dowód, patrzę, nie moje zdjęcie! Drugie imię i data urodzenia też się różnią. Od razu mówię, jak sprawa wygląda i w końcu dali mi mój plastik

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:37   #2014
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
oooo jak mnie może wkurzać ta reklama
http://www.youtube.com/watch?v=XZoWsnayryU
a właściwie to na końcu ,,wypróbuj sama"
jakby tylko kobiety gotowały...
to już ,,wypróbujcie sami" by zręczniej brzmiało
Tez jestem uczulona na wszelkie takie przejawy schematyzmu...
Stary 2012-03-15, 21:07   #2015
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez abraxas2871 Pokaż wiadomość
tak w temacie nazwisk typu Chuj czy Ruchała - ja to się zastanawiam jak te nazwiska powstały? No bo o ile -ski, -ska to w miarę utarte "schematy" tworzenia nazwisk, nazwiska odzwierzęce też, no ale to? W ogóle jak to powstało?
1. Zmiana znaczenia nazwiska. Kiedyś było neutralne, teraz jest obraźliwe.
2. Przekręcenie nazwiska. Dawniej przecież nie patrzono na nazwiska tak, jak teraz. Urzędnicy byli słabo wykształceni, inni ludzie często jeszcze bardziej... W takiej sytuacji nie trudno o pomyłkę.
3. Z tego, co wiem(!) to w okresie zaborów często urzędnicy celowo nadawali chłopom obraźliwe nazwiska, aby ich znieważyć.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Normalnie tak jak Sylwia Gruchała, ale bez G i mamy Ruchała. Normalna droga. A końcówki -ki, -ka, ma wbrew pozorom niewiele nazwisk - są nazwiska nieodmienne np Kowalczyk przez płeć (Jan, Kasia, z Kasią Kowalczyk, o Kasi Kowalczyk... o Janie Kowalczyk) po prostu stało się
Kowalczyk odmienia się w rodzaju męskim

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ale ja tak szczerze mojego nawet najpospolitszego nazwiska Nowak czy Kowalski nie zmieniłabym bym, bo dla mnie ważne jest to, że mam rodzinę dzięki której nazywam się tak a nie inaczej.
Ja bym pewnie zmieniła, bo nie sądzę, bym się przywiązała do takiego nazwiska. Ale gdybym była przywiązana, to bym nie zmieniła. Gdyby partner miał jakieś obraźliwe czy nieładne nazwisko, to też bym nie zmieniła.

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
oooo jak mnie może wkurzać ta reklama
http://www.youtube.com/watch?v=XZoWsnayryU
a właściwie to na końcu ,,wypróbuj sama"
jakby tylko kobiety gotowały...
to już ,,wypróbujcie sami" by zręczniej brzmiało
Zgadzam się.
Stary 2012-03-15, 22:59   #2016
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Nazwisko panieńskie 21 osób w Polsce, po mężu 92, nie jest źle. Nazwisko po mężu niby proste z końcówką -ska ale literować wszędzie muszę i nawet jak wniosek o dowód składałam to błędnie wpisano

Co do nazwisk dwuczłonowych to znam Rurka-Maślanka

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

Edytowane przez jo@n@
Czas edycji: 2012-03-15 o 23:00
jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:03   #2017
Chatul
ma zielone pojęcie

Nie rozumiem dlaczego ludzie w autobusie zbierają się do wstania akurat jak autobus zakręca. I tym samym chcą żebym (jak siedzę na zewnętrznym krześle), wstała z siedzenia i pozwoliła im przejść. Tak jakby nie mogli sami wstać przed zakrętem, albo po nim. Kilka razy dałam się wrobić w takie wstawanie jak autobus zakręca. Szybko tego pożałowałam

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Co do nazwisk dwuczłonowych to znam Rurka-Maślanka
Mnie się podoba
Stary 2012-03-15, 23:19   #2018
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego ludzie w autobusie zbierają się do wstania akurat jak autobus zakręca. I tym samym chcą żebym (jak siedzę na zewnętrznym krześle), wstała z siedzenia i pozwoliła im przejść. Tak jakby nie mogli sami wstać przed zakrętem, albo po nim. Kilka razy dałam się wrobić w takie wstawanie jak autobus zakręca. Szybko tego pożałowałam
też tego nie rozumiem i nienawidze inne znienawidzone zjawiska to:
-"amfiteatr"
-zrwanie sie do wyjscia przepychajac, gdy do przystanku jeszcze kawalek, a do tego wysiada na nim zwykle kupa ludzi
-chcesz wysiasc, trzymasz sie rurki czekajac az autobus/tramwaj zahamuje, a tu osobnik napiera, no bo ON BEDZIE WYSIADAL i probuje strącic Twoja rekę
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:20   #2019
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Taaak! Albo jak np ja stoję i się trzymam rurki, a ktoś już teraz musi wstać i stoi i kwiczy "przepraszam" (a czasem nawet nie krzyczy tylko napiera swoją osobą próbując złamać mi rękę), żeby przejść. Co z tego, że może przejść za mną, skoro można odebrać mi jedyny element zapewniający równowagę Do tego zazwyczaj robią to tuż przed jakimiś zakrętami, hamowaniami. Po prostu poczekać aż tramwaj się zatrzyma NIE MOGĄ.
Och i jeszcze wkurza mnie (częsta praktyka babć autobsowych) jak gdzieś stoję, ktoś idzie tak jakby chciał przejść obok mnie, więc się odsuwam, a ten ktoś staje na moim miejscu i to w taki sposób, że prawie leży na mnie (bo w bok się nie posunie, bo po co xD) albo prawie mnie zadeptuje.

Ogólnie mnie naprawdę baaardzo drażni mnie kiedy ktoś obcy mnie dotyka. Czasem faktycznie jest tłok i się inaczej nie da, ale czasem ktoś przechodząc po prostu się ociera o wszystkich dookoła.

Wylałam swoje frustracje, nienawidzę komunikacji miejskiej xD

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:23   #2020
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Och i jeszcze wkurza mnie (częsta praktyka babć autobsowych) jak gdzieś stoję, ktoś idzie tak jakby chciał przejść obok mnie, więc się odsuwam, a ten ktoś staje na moim miejscu i to w taki sposób, że prawie leży na mnie (bo w bok się nie posunie, bo po co xD) albo prawie mnie zadeptuje.
O rany, jak mnie to irytuje

Cytat:
Ogólnie mnie naprawdę baaardzo drażni mnie kiedy ktoś obcy mnie dotyka. Czasem faktycznie jest tłok i się inaczej nie da, ale czasem ktoś przechodząc po prostu się ociera o wszystkich dookoła.
Też nie lubię jak mnie ktoś dotyka. Wiadomo, jak jest ścisk, to nie da rady inaczej. Ale jak jest cały autobus pusty, to nie trzeba stawać zaraz obok mnie i wpadać na mnie jak tylko autobus zahamuje czy skręci
Stary 2012-03-15, 23:31   #2021
Mitsukki
Naczelny Hipster

Pamiętam jak kiedyś miałam na sobie czarny i dość łatwo obłażący płaszcz i ocierała się o mnie kobieta w wielkim fioletowym kłaczastym futrze. Trauma do tej pory

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:32   #2022
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
2. Przekręcenie nazwiska. Dawniej przecież nie patrzono na nazwiska tak, jak teraz. Urzędnicy byli słabo wykształceni, inni ludzie często jeszcze bardziej... W takiej sytuacji nie trudno o pomyłkę.
Albo sami sobie przeinaczaili Prapra(...)dziadek mojego narzeczonego był tak pijany,jak podpisywał jakieś tam doumenty, że sobie skrócił o dwie literki i tak został panem X-n, zamian X-nty [ponoć jakieś węgierskie, dlatego takie dziwne].
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:36   #2023
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Albo sami sobie przeinaczaili Prapra(...)dziadek mojego narzeczonego był tak pijany,jak podpisywał jakieś tam doumenty, że sobie skrócił o dwie literki i tak został panem X-n, zamian X-nty [ponoć jakieś węgierskie, dlatego takie dziwne].
Tak też bywało Zresztą, nie wszyscy wtedy przywiązywali wagę do nazwiska. Bywa, że pomylili się, mimo że zupełnie trzeźwi byli. To dopiero od niedawna nazwiska są tak skrupulatnie zapisywane i najmniejsze rozbieżności w zapisie nazwiska mogą być problemem.
Stary 2012-03-15, 23:59   #2024
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Co do nazwisk chętnie zmienię bo mam ze swoim same problemy, wiecznie muszę je literować...
Miałam tak samo (ze względu na niemiecką pisownię), wkurzała mnie niemiłosiernie ta konieczność ciągłego literowania M.in. dlatego przyjęłam nazwisko męża, mimo że moje panieńskie było ładniejsze i nietypowe.

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2012-03-16 o 00:00
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 00:17   #2025
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Z komunikacji miejskiej: Emerytki/emeryci wstają daleko przed przystankiem i po prostu MUSZĄ stać tuż obok drzwi, no bo jeszcze nie zdążą wysiąść. Dzisiaj taka jedna bardzo chciała pokonać warstwę ludzi najbliżej drzwi i akurat mnie popychała siatami i sapała mi w szyję. Nie przesunęłam się ani trochę, bo musiałabym puścić rurkę na zakręcie. Dodam, że było to przed przystankiem, na którym zawsze wysiada 90% pasażerów autobusu (w tym ja) i ta baba na pewno bez trudu by się wydostała.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 00:18   #2026
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul
Zresztą, nie wszyscy wtedy przywiązywali wagę do nazwiska. Bywa, że pomylili się, mimo że zupełnie trzeźwi byli. To dopiero od niedawna nazwiska są tak skrupulatnie zapisywane i najmniejsze rozbieżności w zapisie nazwiska mogą być problemem.
Nazwisko mojej koleżanki pisze się z błędem ortograficznym, bo podobno w czasie wojny jakiś urzędnik pomylił się przy wypełnianiu dokumentów i tak już zostało
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 01:04   #2027
Niambie
Zadomowienie

Jak juz przy chu*** i cip*** jestesmy to chcialabym Was o cos zapytac. Wyjechalam do Londynu 3 lata temu i od tego czasu nie ogladalam raczej polskiej telewizji. Od jakiegos tygodnia mam dostep do TVN i jestem przerazona. Nie wiem, czy sie przeslyszalam ( i przesluchuje?) ale zauwazylam, ze o 12 w poludnie rzuca sie kur*wami na prawo i lewo. Za☠☠☠*iste jest rownoznaczne ze slowem wspaniale. Nic nie jest wyciszone. Czy tak bylo zawsze? To mnie dziwi, bardzo ;-)
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 01:38   #2028
katepew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niambie Pokaż wiadomość
Jak juz przy chu*** i cip*** jestesmy to chcialabym Was o cos zapytac. Wyjechalam do Londynu 3 lata temu i od tego czasu nie ogladalam raczej polskiej telewizji. Od jakiegos tygodnia mam dostep do TVN i jestem przerazona. Nie wiem, czy sie przeslyszalam ( i przesluchuje?) ale zauwazylam, ze o 12 w poludnie rzuca sie kur*wami na prawo i lewo. Za☠☠☠*iste jest rownoznaczne ze slowem wspaniale. Nic nie jest wyciszone. Czy tak bylo zawsze? To mnie dziwi, bardzo ;-)
Powiem Ci, że też to mnie dziwi, że nikt tego nie kontroluje
A z tym sposobem wyrażania się to trwa od jakiegoś czasu, może roku. Ja też jakiś czas nie oglądałam telewizji i zdarza mi się oglądać dłuższy czas, ale jak już włączę pudło to mnie coraz bardziej zniesmacza dzisiejszy sposób podawania wiadomości, brak znajomości z aktualnie omawianymi tematami, brakiem kulturalnego języka i logicznego myślenia czy stronniczością
To aż wam powiem przykład: siedzi sobie w studiu pani dziennikarka i jej dwaj gości, rozmawiali na temat katastrofy kolejowej. Babka w pewnym momencie pyta się gości: czy te pociągi nie mogły się w ostatniej chwili wyminąć ? ? Takiego pytania nawet nie powinno być to raz, a dwa czy oni nawet nie pomyślą co mówią?

Aż mnie zadziwiło zachowanie pewnej kobiety, którą bardzo dobrze znam. A mianowicie jak to możliwe, że są rodzice, którzy odrabiają lekcje za swoje dzieci, nic im nie tłumaczą tylko wysyłają przed telewizor albo do kolegi. A kobieta odrabia te lekcje, żeby dzieciak nie zawracał jej głowy a ona mogła sobie jak najszybciej pójść na plotki....

http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 jest moc siedzi i nie chce wyjść
katepew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 06:30   #2029
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Nazwisko mojej koleżanki pisze się z błędem ortograficznym, bo podobno w czasie wojny jakiś urzędnik pomylił się przy wypełnianiu dokumentów i tak już zostało
To też częsty przypadek Moja znajoma również ma nazwisko z błędem ortograficznym, właśnie dlatego, że jakiś urzędnik się pomylił

Cytat:
Napisane przez katepew Pokaż wiadomość
Aż mnie zadziwiło zachowanie pewnej kobiety, którą bardzo dobrze znam. A mianowicie jak to możliwe, że są rodzice, którzy odrabiają lekcje za swoje dzieci, nic im nie tłumaczą tylko wysyłają przed telewizor albo do kolegi. A kobieta odrabia te lekcje, żeby dzieciak nie zawracał jej głowy a ona mogła sobie jak najszybciej pójść na plotki....
Stary 2012-03-16, 08:34   #2030
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:10   #2031
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Miałam tak samo (ze względu na niemiecką pisownię), wkurzała mnie niemiłosiernie ta konieczność ciągłego literowania M.in. dlatego przyjęłam nazwisko męża, mimo że moje panieńskie było ładniejsze i nietypowe.
No ja właśnie też miałam niemiecką pisownię, później rodzice je spolszczyli ale i to nie pomogło...
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 10:39   #2032
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie też miałam niemiecką pisownię, później rodzice je spolszczyli ale i to nie pomogło...
U mnie było na odwrót - najpierw spolszczona pisownia, później oryginalna, niemiecka.
Stary 2012-03-16, 10:42   #2033
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
To aż wam powiem przykład: siedzi sobie w studiu pani dziennikarka i jej dwaj gości, rozmawiali na temat katastrofy kolejowej. Babka w pewnym momencie pyta się gości: czy te pociągi nie mogły się w ostatniej chwili wyminąć ? ? Takiego pytania nawet nie powinno być to raz, a dwa czy oni nawet nie pomyślą co mówią?
Jak to jak? Jeden powinien był przefrunąć nad drugim, przecież to oczywiste.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:41   #2034
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Powiem Ci, że też to mnie dziwi, że nikt tego nie kontroluje
A z tym sposobem wyrażania się to trwa od jakiegoś czasu, może roku. Ja też jakiś czas nie oglądałam telewizji i zdarza mi się oglądać dłuższy czas, ale jak już włączę pudło to mnie coraz bardziej zniesmacza dzisiejszy sposób podawania wiadomości, brak znajomości z aktualnie omawianymi tematami, brakiem kulturalnego języka i logicznego myślenia czy stronniczością

Tez jestem przerazona poziomem polskiej telewizji. Pomijam bledy gramatyczne, zla wymowe, nie od dzis wiadomo, ze nastepuje pauperyzacja jezyka... Jednak poranny program tvn, ktory mialam okazje ogladnac od deski do deski tylko raz.. Toz to jakas porazka - nie wyobrazam sobie codziennie rano wlaczac ta papke, bo autentycznie meczylam sie i bylam zazenowana. A przyklado kwiatkow z tego programu jest mnostwo. Pan Weglarczyk popisujacy sie zartem, ze robotami do sprzatania sa w Polsce Ukrainki. Anna Popek pytajaca znajomych Magika czy rozmawiali z nim o jego samobojstwie. Magda Molek usmiercajaca Nergala, jak juz to kolezanka wyzej wspomniala.
Plus promowanie takich programow jak Woli&Tysio. Nie jestem pruderyjnym dzieckiem kosciola, ktore oburza sie na wszystko, ale tvn sie juz robi po prostu niesmaczne.

Edytowane przez Kruche Ciastko
Czas edycji: 2012-03-16 o 11:42
Kruche Ciastko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:47   #2035
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Tez jestem przerazona poziomem polskiej telewizji. Pomijam bledy gramatyczne, zla wymowe, nie od dzis wiadomo, ze nastepuje pauperyzacja jezyka... Jednak poranny program tvn, ktory mialam okazje ogladnac od deski do deski tylko raz.. Toz to jakas porazka - nie wyobrazam sobie codziennie rano wlaczac ta papke, bo autentycznie meczylam sie i bylam zazenowana. A przyklado kwiatkow z tego programu jest mnostwo. Pan Weglarczyk popisujacy sie zartem, ze robotami do sprzatania sa w Polsce Ukrainki. Anna Popek pytajaca znajomych Magika czy rozmawiali z nim o jego samobojstwie. Magda Molek usmiercajaca Nergala, jak juz to kolezanka wyzej wspomniala.
Plus promowanie takich programow jak Woli&Tysio. Nie jestem pruderyjnym dzieckiem kosciola, ktore oburza sie na wszystko, ale tvn sie juz robi po prostu niesmaczne.
Szkoda, że nie wymieniłaś jeszcze Kingi Rusin, ta to dopiero dziala mi na nerwy Jak ona otwiera usta to natychmiast zmieniam program
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Edytowane przez Lady in Blue
Czas edycji: 2012-03-16 o 11:49
Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:47   #2036
el_vestido_rojo
beach please

Generalnie lubie tvn ale program "Woli&Tysio" to już jest poniżej jakiegokolwiek poziomu..
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 11:49   #2037
_Peggy
Zakorzenienie

Mnie ostatnio zdziwiła znajoma, która pracuje na pół etatu, "chodzi" do internetowej szkoły i ciagle nie ma czasu na nic (i ciągle narzeka że ma zaległości w szkole ). Na pytanie co robilaś wczoraj po pracy odpowiada "a Chirurgów oglądałam..."
A później jest "ratuj, bo mnie nie przepuszczą jak nie powysyłam zadań"
Jak dorośli ludzie mogą być tak nieodpowiedzialni?
Stary 2012-03-16, 11:51   #2038
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie wymieniłaś jeszcze Kingi Rusin, ta to dopiero dziala mi na nerwy Jak ona otwiera usta to natychmiast zmieniam program
Oooo tak, całkowiecie się zgadzam dodałabym jeszcze Jolantę Pieńkowską.. no ta to już w ogóle jest wkurzajaca, wp...rza się w co drugie zdanie, jakby cały program był wyłącznie na temat jej i jej odczuć
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:15   #2039
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Taaak! Albo jak np ja stoję i się trzymam rurki, a ktoś już teraz musi wstać i stoi i kwiczy "przepraszam" (a czasem nawet nie krzyczy tylko napiera swoją osobą próbując złamać mi rękę), żeby przejść.
o, to ja miałam ciekawą sytuację wczoraj wracam sobie autobusem, na samym końcu są 3 połączone siedzenia, na takiej zasadzie, że jedno jest od okna, drugie środkowe (i one są za taką szybką), a dopiero trzecie siedzenie jest 'na wylocie'. No i tak, siedziała dziewczyna od strony okna, siedziałam ja w środku i jakiś facet 'na wylocie'. Na jakimś przystanku dziewczyna mnie przeprasza bo chce wstać, więc ja automatycznie przepraszam faceta, żeby też wstał, na co on tylko nogi podciągnął więc myślę luz, jakoś się wygramolę (gorzej miała ta dziewczyna, bo miała większą torbę, a tu jeszcze ta szybka i facet który tylko nogi podkurczył), jakoś tam przeszła, przystanek, wysiadła, na co ten facet nagle wstaje i też wysiadł
to już nie mógł od razu wstać, jeśli wiedział że i tak wysiada
Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio zdziwiła znajoma, która pracuje na pół etatu, "chodzi" do internetowej szkoły i ciagle nie ma czasu na nic (i ciągle narzeka że ma zaległości w szkole ). Na pytanie co robilaś wczoraj po pracy odpowiada "a Chirurgów oglądałam..."
A później jest "ratuj, bo mnie nie przepuszczą jak nie powysyłam zadań"
Jak dorośli ludzie mogą być tak nieodpowiedzialni?
to są takie szkoły?

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-03-16 o 12:16
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:18   #2040
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
o, to ja miałam ciekawą sytuację wczoraj wracam sobie autobusem, na samym końcu są 3 połączone siedzenia, na takiej zasadzie, że jedno jest od okna, drugie środkowe (i one są za taką szybką), a dopiero trzecie siedzenie jest 'na wylocie'. No i tak, siedziała dziewczyna od strony okna, siedziałam ja w środku i jakiś facet 'na wylocie'. Na jakimś przystanku dziewczyna mnie przeprasza bo chce wstać, więc ja automatycznie przepraszam faceta, żeby też wstał, na co on tylko nogi podciągnął więc myślę luz, jakoś się wygramolę (gorzej miała ta dziewczyna, bo miała większą torbę, a tu jeszcze ta szybka i facet który tylko nogi podkurczył), jakoś tam przeszła, przystanek, wysiadła, na co ten facet nagle wstaje i też wysiadł
to już nie mógł od razu wstać, jeśli wiedział że i tak wysiada
Dobre

Ogólnie to dobija mnie, jak przepraszam kogoś, bo chcę wysiąść, a on się lekko w bok przesunie i tyle. Przecież w przypadku siedzeń, które są ciasno za sobą, niemożliwym jest wygramolenie się z siedzenia przy oknie przeciskając się obok siedzącej osoby, nie molestując przy tym głów pasażerów z przodu.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości