Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 20:28   #2581
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Czesc dziewczyny

wlasnie wrocilismy do domu z wozkiem
Nie wiedzielismy jaki wybrac, bo te w cenach 1500-2000 to wszystko jedno i to samo, wady podobne, zalety tez,wiec stwierdzilismy,ze jak uda sie znalezc jakis uzywany to bierzemy

Znalazlam ten http://tablica.pl/oferta/wozek-bolde....html#ad058054
kolezanka ma implasta i jest zadowolona,to mi wystarczy, bo wiadomo,ze na forum wypowiadaja sie ludzie albo niezadowoleni albo producenci

Okazalo sie,ze wozek byl uzywany 6 miesiecy,ich synek jezdzi teraz w spacerowce ich starszego syna,wiec tej nawet nie uzywali, Do tego dodali fotelik i torbe, wyglada jak nowka. Najsmieszniejsze jest to,ze ja stalam jak taka pipa,bo nie dochodzilo to do mnie,ze ogladamy wozek dla NASZEGO dziecka Moj maz wszytko obejzal dokladnie, kolka, material, jak sie sklada itd. Jak wracalismy do domu,to po wypakowaniu z samochodu zlozyl kadilaka i powiedzial,zebym poprowadzila spacerowke. Bylam w takim szoku,ze wjechalam w slup
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 20:34   #2582
centipede
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ja kupuje taki jak w linku ponizej tylko jeszcze musze sie zorientowac czy mozna go uzywac od 1go dnia. wydaje mi sie ze musismy cos stosowac mimo ze nie zamierzam wystawiac dziecka na slonce...

http://allegro.pl/mustela-sun-spf50-...191812792.html
ciekawe czy można od pierwszego dnia stosować
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32969382]Ja pisałam, że czopki w ostateczności...
Ale to raczej z mojej osobistej antypatii do tej formy terapii Nie wiem nic o ich działaniu negatywnym, więc nie bierz moich słów za pewnik.
W szpitalu wiem, że też podają czopki, mi nie chcieli, bo byłam po kroplówce i ze skurczami, zresztą ja też nie chciałam.
A ten Duphalac to chyba też forma Laktulozy.

No jak widać, Twój wynik nie był ze słodyczy, bo ja się naprawdę czasami obżeram słodyczami, a wyniki fantastyczne.

A skąd tam się wziął ten robak?:O

Mi chyba zawsze hemoglobina wychodzi w tej okolicy i mówią, że jak na ciężarną to mam niezłą morfo.[/QUOTE]
nie mam pojęcia skąd ten robal chyba w makaronie sobie siedział, obrzydlistwo! ja chcę taki wynik jak u Ciebie i jeść czekoladki bez końca ufff, dobrze że te czopki nie są groźne
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Nie wiedzielismy jaki wybrac, bo te w cenach 1500-2000 to wszystko jedno i to samo, wady podobne, zalety tez,wiec stwierdzilismy,ze jak uda sie znalezc jakis uzywany to bierzemy

kolezanka ma implasta i jest zadowolona,to mi wystarczy, bo wiadomo,ze na forum wypowiadaja sie ludzie albo niezadowoleni albo producenci

Okazalo sie,ze wozek byl uzywany 6 miesiecy,ich synek jezdzi teraz w spacerowce ich starszego syna,wiec tej nawet nie uzywali, Do tego dodali fotelik i torbe, wyglada jak nowka. Najsmieszniejsze jest to,ze ja stalam jak taka pipa,bo nie dochodzilo to do mnie,ze ogladamy wozek dla NASZEGO dziecka Moj maz wszytko obejzal dokladnie, kolka, material, jak sie sklada itd. Jak wracalismy do domu,to po wypakowaniu z samochodu zlozyl kadilaka i powiedzial,zebym poprowadzila spacerowke. Bylam w takim szoku,ze wjechalam w slup
fany wózio ale w słup to nie musiałaś wjeżdżać
Stary 2012-03-16, 20:36   #2583
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Nie chwaliłam się ale w sobotę wstawiłam pranie. Wczoraj (czwartek) mąż się pyta gdzie są jego jeansy, ja że nie wiem, że tram gdzie położył, przeszukał wszystko, zaczął sobie przypominać gdzie je ostatnio widział i mówi do mnie, że prałam je. Zagląda do pralki a tam nasze sobotnie pranko oczywiście byłam przekonana, ze to wyjęłam, nawet pamiętałam jak wieszałam na grzejnikach.

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
byłaś w tym co ja?na dole chinski sklep a u góry lumpek?
Tak, dokładnie w tym Grzebanie uzależnia, a można takie cudeńka dla malutkich dzieci wygrzebać...

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Jak to jest z kremami ochronnymi? Potrzeba jakiś już od samego początku na spacerki?
Ja się nie znam, ale wydaje mi się, że tak. Ja w każdym razie coś na pewno kupię, tylko jeszcze nie wiem co, żeby było do użycia od 1 dnia.

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
co sadzicie o takim opakowaniu na zurzyte pieluszki http://allegro.pl/sangenic-pojemnik-...202412081.html
Hmmm, sama nie wiem, trochę drogi
Ja nic nie planuję na zużyte pieluszki, będę biegać do kosza na śmieci, który mamy na podwórku
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 20:37   #2584
ania_85
Rozeznanie

W ogole Ci Panstwo mysleli,ze jestem w 4 miesiacu, a tu juz polowa 7

Nie jadalam slodyczy,a teraz przez ta cukrzyce jak na zlosc mam straszna ochote na deser lodowy, w takim wielkim pucharku z wlozonymi dwiema rurkami, takimi czekoladowymi
Stary 2012-03-16, 20:38   #2585
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny

świetny za taka cene sama bym wzieła
Stary 2012-03-16, 20:45   #2586
centipede
Zadomowienie

Rinco ja też się właśnie nie znam, może jeszcze inne mamusie coś podpowiedzą
Aniu a ile Tobie wyszło tego cukru?
Stary 2012-03-16, 20:46   #2587
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a ja wręcz przeciwnie, duży biust był zawsze moją zmorą - nawet byłam psychicznie przygotowana na to, że pójdę na operację zmniejszającą, ale po roku trudów wreszcie sam spadł....i teraz rośnie jak na drożdżach już nie mogę na niego patrzeć!
Chętnie przyjmę tak ze dwa rozmiary jak masz na zbyciu

Cytat:
Ogłoszenie już nieaktualne, ale wózek sobie sprawdziłam i bardzo fajny Napisz ile daliście za niego
Stary 2012-03-16, 20:51   #2588
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze tego posta do tych Twoich w pierwszym poście... Tylko jeśli chcesz, to przekopiuj samo to o pieluszkach, chyba że mogę wrzucać z tym doktorkiem i całą resztą?
Wklej tak jak jest

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
O rany, spojrzałam na nie znowu pod kątem pokazania Wam... Ależ mam tam okrągłe pysie z moimi 27 kg na plusie wtedy... Ale raz się żyje, pokażę Wam jak to się uśmiechałam!

Yyyy... ale o co chodzi z tą dostawą 28.09? To jak prać przez najbliższe pół roku?
Rewelacyjnie wyglądasz (wyglądałaś )! Jaki okrągły pysio?

A z tą dostawą nie wiem o co chodzi, to chyba jakaś nieaktualna informacja...

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
_agata, bardzo bym chciała

właśnie wyczytałam, że do pielęgnacji dziecia można stosować masło shea a to się dobrze składa, bo ja właśnie to masło nabyłam. Z pewnością wypróbuję, w razie konieczności, na Hani
To opiszę. Tylko raczej tej pierwszej nie będę zamawiać, bo doczytałam, że ona w Chinach jest szyta, a to mi nie odpowiada.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
widzialam, ze duzo dziewczyn same szyje takie ocieplacze na wklady.
wyglada to na dosc proste do zrobienia.
Na szycie porywać się nie będę, bo najpierw musiałabym się zaopatrzyć w maszynę, a i zdolności krawieckich nie posiadam.... a może posiadam, ale nigdy nie próbowałam

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 20:53   #2589
ania_85
Rozeznanie

Co do snow o seksie.... W tamtym roku przez sen zdradzilam mojego meza przez miesiac chyba z 15 razy. Nie wiem dlaczego,ale bylo calkiem przyjemnie, oczywiscie we snie,bo po obudzieniu mialam wyrzuty sumienia, pozniej juz mniejsze bo przeciez to tylko sen
Raz tak perfidnie zdradzilam mojego meza (we snie oczywiscie), ze jak rano podwozil mnie do pracy,to patrzylam na niego ze strachem i wielkim wyrzutem,zapytal co sie stalo,nie potrafilam mu powiedziec
Innym razem bylam w pracy, popijalam herbate i zobaczylam kolege, w tym momencie przypomnialo mi sie,ze wlasnie tej nocy z nim teges szmeges az wyplulam na niego ta herbate z przerazenia
Czasem sni mi sie taki chlopak, ktory kiedys sie we mnie kochal,calkiem niedawno. Oczywiscie nie mial szans i nigdy nie dalam mu zadnego znaku,ani mojemu powodu do zazdrosci,ale byl caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalki em przystojny Ostatnio snil mi sie w grudniu i nastepnego dnia spotkalam go w sklepie, biedny dowiedzial sie o ciazy i malzenstwie i juz nie przychodzi Jego odwiedziny lubilam najbardziej:cojes t:

Powiem Wam szczerze,ze nigdy nie myslalam o zdradzie,wiec nie wiem skad te sny, moja kolezanka ma to samo
Stary 2012-03-16, 20:53   #2590
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Czesc dziewczyny

No to super i gratulację nowego pojazdu w domu tylko ostrażnie z prowadzeniem
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 20:53   #2591
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, żę nic się nie stało - to są zaniki naszej Pamięci nie damy rady trzeba przetrwać do końca porodu
No... Musimy przetrwać.
Siostra mnie właśnie obstukała, że na siebie nie uważam. A siostrzenica stwierdziła, że muszę jej pożyczyć dzidziusia. W maju będzie miała 4 latka...
Stary 2012-03-16, 20:58   #2592
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ogłoszenie już nieaktualne, ale wózek sobie sprawdziłam i bardzo fajny Napisz ile daliście za niego
550 byl tak nowo wygladajacy,ze az nie chcielismy negocjowac

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Rinco
Aniu a ile Tobie wyszło tego cukru?
Po pierwszej godzinie nie pamietam, ale po dwoch jakos 240
Stary 2012-03-16, 21:05   #2593
centipede
Zadomowienie

Tacca może jej pożyczysz? odpoczniesz troszkę?

Aniu to faktycznie wysoko, ja po dwóch godzinach miałam 167, ale w szpitalu mi robili profil glikemii i wyniki w normie, ale i tak muszę się trzymać zaleceń diety cukrzycowej.

Co do zdrad to mi się śniło kiedyś, że mąż poszedł na lewiznę i jak się obudziłam to taka wściekła na niego byłam a innym razem mi się śniło, że na urodziny mu zamówiłam dwie panie w prezencie
Stary 2012-03-16, 21:08   #2594
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Co do zdrad to mi się śniło kiedyś, że mąż poszedł na lewiznę i jak się obudziłam to taka wściekła na niego byłam a innym razem mi się śniło, że na urodziny mu zamówiłam dwie panie w prezencie
ja tez nie bylam zadowolona jak snilo mi sie,ze to wlasnie maz mnie zdradzil. Jak wstalam bylam zla jak osa,a on biedny nie wiedzial o co chodzi
Stary 2012-03-16, 21:08   #2595
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

Hmmm, sama nie wiem, trochę drogi
Ja nic nie planuję na zużyte pieluszki, będę biegać do kosza na śmieci, który mamy na podwórku
a ja zaplanowałam - kupiłam sobie kubełek - jak kosz do śmieci do dziecięcego pokoju za całe 3 euro co będę biegać 10 razy jak mogę raz na dzien wyrzucic

Cytat:
W ogole Ci Panstwo mysleli,ze jestem w 4 miesiacu, a tu juz polowa 7

Nie jadalam slodyczy,a teraz przez ta cukrzyce jak na zlosc mam straszna ochote na deser lodowy, w takim wielkim pucharku z wlozonymi dwiema rurkami, takimi czekoladowymi
tak tak... i jeszcze polane polewą czekoladową albo karmelową i odrobinę owoców...ach

Cytat:
Chętnie przyjmę tak ze dwa rozmiary jak masz na zbyciu

ja oddam nawet 3 - bierz i się ciesz

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
No... Musimy przetrwać.
Siostra mnie właśnie obstukała, że na siebie nie uważam. A siostrzenica stwierdziła, że muszę jej pożyczyć dzidziusia. W maju będzie miała 4 latka...
porzyczyć? hmm... zobaczysz - będziesz jeszcze chciała porzyczyć na chwilę komuś ale na pewno nie na początku

Ania_85 - co to za wózek, ponieważ niestety już się na ogłoszenie nie załapałam a chętnie bym sobie zobaczyła no i oczywiście gratulację !
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 21:10   #2596
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba niepotrzebnie się tak emocjonuję tym tematem, ale jeszcze napiszę coś, co zauważyła jedna z wizażanek:

- zbyt wysoka temperatura w pampersie sprzyjaja rozwojowi wszelkich bakterii,
- nie oddychające kompletnie pampersy bakterie wręcz kochają (wyobraźmy sobie taką gigantyczną podpaskę do pępka, z gumkami wokół ud, na naszym tyłku),
- bakterie, które w fantastycznych warunkach do rozwoju lądują potem na wysypiskach na około 500 lat. W tym są m.in. szczepy polio, bo dziecko wydala je po szczepieniach; ogólnie jest to dość groźna bomba, której nie da się bezpiecznie utylizować (chyba że tak, jak odpady medyczne). A wystarczyłoby to wyprać (w 40 stopniach) i nie byłoby problemu.

To są pewnie jedne z wielu argumentów, które przemawiają za wielorazówkami.
Jedynym, podstawowym argumentem, który przemawia na korzyść jednorazowych pieluszek, to wygoda w użytkowaniu, dla rodziców oczywiście To jest faktycznie duże ułatwienie. Duży plus, za zaoszczędzony czas
I to są argumenty, które do mnie przemawiają najbardziej

Uważam, że na załadowanie pralki i rozwieszenie pieluch nie trzeba AŻ TAK WIELE CZASU jak się pisze, i przy dobrej organizacji można sobie z tym poradzić Ale to ja. Każdy robi jak uważa.

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
No a dzisiejszy sen to już przegięcie. śniła mi się wizyta u ginekologa, u tego mojego nowego. Wizyta była bardzo szczegółowa, zbadał mnie normalnie, potem kazał iść się ubrać do takiego pomieszczenia obok, ja poszłam a on za mną i mówi, że jeszcze chwilę i stanął za mną. Pytam się go co robi a on zdjął gacie i mówi, że musi "wejść" żeby mi podnieść szyjkę. No to ja w nogi a on za mną z tym dyndającym kabanosem. Po czym się obudziłam. Aż strach się kłaść teraz spać.
Gdyby to był mój doktorek...

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ja już oczami wyobraźni widziałam ją dźgającą się po brzuchu tym widelcem...
oj zjadłabym szarlotki...mmm
O rany, za kogo Wy mnie macie... aż taką masochistką nie jestem

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Ja już jako dziewczynka postanowiłam, że nazwę córkę Hania. Mąż się przychylił ale tymczasem czekamy na chłopca
I mnie się Hania podoba, ale też na chłopa czekamy... póki co imienia nie ma. Mówimy na niego Henryczek

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Dzieki piękne dziewczyny. Ja niestety ze względu na otylośc muszę walczyć o każdy kilogram, tzn., żeby ich nie było. To co kawusia?? Ja proponuję inkę z pianką mniam i cynamonem. A do tego ksiażka. Eh zmykam sie dotlenić. Cudnie jest. Normalnie chyba nic nie zepsuje mi dzisiaj humoru. I zauważam, że faktycznie coś jest w tym, że jak tylko pogoda się poprawia i słońce wychodzi to człowiekowi jakoś tak raźniej na duszy.
Aga, ale dziecko waży, łożysko, wody też, i trochę przybrać musisz Wszystko zrzucisz po porodzie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Wyprałam juz sobie też płaszcz wiosenny. Co prawda w brzuchu i pupie się w nim nie dopinam, ale zrobię sobie modowy look i go nie będę zapinać tylko paskiem sobe przewiożę i do tego chusta duza na plecy i będzie ok. Zastanawiam się jeszcze nad balerinkami czy ich też już nie wyciągnąć. W sumie jedną dziewczynę już tak widziałam dzisiaj u mnie. Szczególnie, że w niedzielę zapowiadają 20stopni.
Ja tak chodzę od wczoraj... wiosenna kurtka, pod spodem jakaś bluzka, sweterek... na miesiąc kurtki kupować nie będę

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Witam!
Ja też myślałam nad pieluszkami wielorazowymi. Moja rodzinka robiła wielkie oczy gdy im o tym mówiłam, dla nich to w ogóle na te czasy to taka jakby "fanaberia".
Dlatego ja się specjalnie z tym faktem nie obnoszę wśród znajomych. Robię jak uważam i nikomu nic do tego

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Zaczęłam się uczyć włoskiego Bardzo lubię uczyć się języków (znam biegle 3), a teraz o tak nie mam za wiele do roboty więc uczę się zaciągać
O litości...

o
Stary 2012-03-16, 21:12   #2597
ania_85
Rozeznanie

Cytat:

tak tak... i jeszcze polane polewą czekoladową albo karmelową i odrobinę owoców...ach

Ania_85 - co to za wózek, ponieważ niestety już się na ogłoszenie nie załapałam a chętnie bym sobie zobaczyła no i oczywiście gratulację !
oj tak...z polewa i owocami

Kurde jezeli chodzi o ten wozek,to moglam im powiedziec,zeby dopiero jutro zdjeli ogloszenie,bo musze sie na wizazu pochwalic!!!!
Implast Bolder sd, kolor-ladny taki zielono-ciemno szary
Stary 2012-03-16, 21:15   #2598
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak...z polewa i owocami

Kurde jezeli chodzi o ten wozek,to moglam im powiedziec,zeby dopiero jutro zdjeli ogloszenie,bo musze sie na wizazu pochwalic!!!!
wózek wygląda super... ja pierwszy raz o nim słyszę, ale naprawdę cudny, szczególnie w zielono szarym kolorze - naprawdę gratulacje
Stary 2012-03-16, 21:17   #2599
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
550 byl tak nowo wygladajacy,ze az nie chcielismy negocjowac
To super

Cytat:
a ja zaplanowałam - kupiłam sobie kubełek - jak kosz do śmieci do dziecięcego pokoju za całe 3 euro co będę biegać 10 razy jak mogę raz na dzien wyrzucic

ja oddam nawet 3 - bierz i się ciesz
Aaaa, to ja będę codziennie opróżniać kosz w łazience i też będzie
To biorę 3, przyślesz kurierem?
Stary 2012-03-16, 21:20   #2600
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość

ja dziś ze zdumieniem odkryłam, że nawet w letnie szorty sie mieszczę
obwód w biodrach ani drgnął przez całą ciąże. Tylko w pępku już dobijam do metra
Aż poszłam przymeirzyć szorty I się mieszczę. Guzika nie zapnę, ale biodra normalnie mi wchodzą.
I cały czas noszę normalne spodnie, a tu juz na horyzoncie połowa 8. miesiąca Obwód w biodrach ani drgnął, w pasie 100 jeszcze nie mam, ale biust... wszystko mi w cycki poszło.

I kilka dni temu pierwsze mleko u siebie dojrzałam. Mąż się śmieje, że będę MLEKOMATEM

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
tak, już próbowałam, do tego jeszcze woda z cytryną i miodem, kapusta kiszona, woda z suszonych śliwek, suszone śliwki, siemie lniane itp chyba próbowałam już wszystkiego.
Banany odradzam, działają w drugą stronę, zatwardzająco.

Wiem, że czopki glicerynowe są dozwolone i bezpieczne, dyskusyjne są natomiast syropki, ale lekarze pozwalają.
I ja próbowałam wszystkiego, jak mi brzuch wywalało. I nic nie działało. Przeszło tak po prostu, więc może i u Ciebie tak będzie...

Cytat:
a jeszcze kiedyś mi ciocia mówiła o sposobie na cukier Gotuje się wodę z dużą ilością cukru i to trzeba wypić Nie próbowałam, nie wiem czy skutkuje.
A wiesz, że może coś w tym jest, bo mnie po glukozie tak popędziło, że myślałam, że na muszli nie usiedzę.

o
Stary 2012-03-16, 21:20   #2601
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
My też mamy upatrzony zielono-szary (właściwie to seledynkowo-szary) Tylko innej firmy.
Stary 2012-03-16, 21:21   #2602
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Tacca może jej pożyczysz? odpoczniesz troszkę?

Powiedziałam, że się zastanowię...
Heh... Czasem i mi się śnią takie rzeczy.
Cytat:

porzyczyć? hmm... zobaczysz - będziesz jeszcze chciała porzyczyć na chwilę komuś ale na pewno nie na początku
Jestem przekonana, że będę chciała w pewnym momencie małego wypożyczyć komuś. Tylko obawiam się, że wtedy chętnych nie będzie.

Też planuję kupić taki kubełek.

Mój mąż ma dziś urodziny... Stroi jakieś fochy od samego rana. Miałam tort mu zrobić, wszystko czeka w lodówce, ale jak wróciłam to nie miałam siły.
Stary 2012-03-16, 21:24   #2603
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Aż poszłam przymeirzyć szorty I się mieszczę. Guzika nie zapnę, ale biodra normalnie mi wchodzą.
I cały czas noszę normalne spodnie, a tu juz na horyzoncie połowa 8. miesiąca Obwód w biodrach ani drgnął, w pasie 100 jeszcze nie mam, ale biust... wszystko mi w cycki poszło.
Nosisz biodrówki? Ja się w dresy normalne też mieszczę, ale w dżinsy już nie, ale ja mam wszystkie takie trochę podwyższone biodrówki i już dawno bym się w nich nie dopinała. Spodenek nie mierzyłam

Mi wszystko poszło w talię i brzuch. Biust i biodra praktycznie bez zmian.
Stary 2012-03-16, 21:24   #2604
ania_85
Rozeznanie

Dziekuje Wam juz myslalam,ze nigdy nic nie kupimy, jeden problem z glowy.Teraz nie mamy gdzie go postawic - zaproponowalam mezowi,zeby sprzedal ponad 100 butelek od piwa, ktore stoja obok drzwi to z moich urodzin-z wrzesnia,kiedy jeszcze nie wiedzialam,ze jestem w ciazy
Stary 2012-03-16, 21:31   #2605
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa, to ja będę codziennie opróżniać kosz w łazience i też będzie
To biorę 3, przyślesz kurierem?
i jeszcze za tego kuriera zapłacę!

Cytat:
Mój mąż ma dziś urodziny... Stroi jakieś fochy od samego rana. Miałam tort mu zrobić, wszystko czeka w lodówce, ale jak wróciłam to nie miałam siły.
powiedz mu że tort jest w lodówce jak zapyta na której półce - to odpowiedz, że w produktach na razie

Cytat:
Dziekuje Wam juz myslalam,ze nigdy nic nie kupimy, jeden problem z glowy.Teraz nie mamy gdzie go postawic - zaproponowalam mezowi,zeby sprzedal ponad 100 butelek od piwa, ktore stoja obok drzwi to z moich urodzin-z wrzesnia,kiedy jeszcze nie wiedzialam,ze jestem w ciazy
aaa to rozumiem że trzymasz żeby nie zapomnieć jakie to imprezy były

Mlekomat - _Agata noż to nowa forma mamy karmiącej, cóż za wena
Stary 2012-03-16, 21:33   #2606
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Przewróciłam się dziś na schodach do piwnicy... Jakiegoś pirueta wykręciłam w powietrzu i nic mi się nie stało, nawet się nie potłukłam... Ale ze zdumienia posiedziałam chwilkę na tyłku, po dopiero po jakimś czasie zdałam sobie sprawę z tego, co się stało... Nie wiem co się tak rozpędziłam. I jeszcze zamyślona byłam. Szok normalnie.
Mimo tego, że czujesz się dobrze i nie potłukłaś się, uważam, że nie od rzeczy byłoby podjechać do lekarza czy do szpitala, żeby Cię zbadali. Lepiej dmuchać na zimne.

Cytat:
Jak to jest z kremami ochronnymi? Potrzeba jakiś już od samego początku na spacerki?
Z kremami z filtrem to jest tak, że nawet dorosły powinien się smarować przy każdym wyjściu w słoneczny dzień. Dziecko tym bardziej. Nawet jeśli nie jest narażone bezpośrednio na działanie promieni słonecznych, to docierają właściwie wszędzie.
Ja dziecko będę smarowała (i to nie przed samym wyjściem, a jakieś 20 minut wcześniej) nawet pod ubrankami, bo promienie przenikają.

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ja kupuje taki jak w linku ponizej tylko jeszcze musze sie zorientowac czy mozna go uzywac od 1go dnia. wydaje mi sie ze musismy cos stosowac mimo ze nie zamierzam wystawiac dziecka na slonce...

http://allegro.pl/mustela-sun-spf50-...191812792.html
Na stronie musteli nie piszą, że od pierwszych dni, więc chyba wybrałabym coś innego...

Cytat:
Nosisz biodrówki? Ja się w dresy normalne też mieszczę, ale w dżinsy już nie, ale ja mam wszystkie takie trochę podwyższone biodrówki i już dawno bym się w nich nie dopinała. Spodenek nie mierzyłam

Mi wszystko poszło w talię i brzuch. Biust i biodra praktycznie bez zmian.
Nie biodrówki, normalne spodnie, ale nieszczególnie wysokie. Brzuch mi jakoś tak wysoko się zaczyna, że mogę nosić. Czasami jak mnie wzdyma, to zapinam niżej, ale generalnie nie mam problemu

o
Stary 2012-03-16, 21:33   #2607
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
i
powiedz mu że tort jest w lodówce jak zapyta na której półce - to odpowiedz, że w produktach na razie
Dobre!
Stary 2012-03-16, 21:35   #2608
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
aaa to rozumiem że trzymasz żeby nie zapomnieć jakie to imprezy były
dziwnie bylo mu wynosic nagle taka ilosc, wiec stwierdzil,ze sprzeda,ale dziwnie bylo mu od razu wejsc z tym ladunkiem do sklepu pozniej sie do nich przyzwyczailismy, a jak tesciowa krecila nosem,to mowilismy,ze na wozek zbieramy

Ostatnio byla u nas wlascicielka- przywiozla nam czajnik i tak sie przyzwyczailam do tych butelek,ze dopiero teraz do mnie doszlo,co ona musiala sobie o nas pomyslec
Stary 2012-03-16, 21:38   #2609
Tacca
Zakorzenienie

Uciekam spać... Do zobaczonka jutro!
Stary 2012-03-16, 21:39   #2610
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
dziwnie bylo mu wynosic nagle taka ilosc, wiec stwierdzil,ze sprzeda,ale dziwnie bylo mu od razu wejsc z tym ladunkiem do sklepu pozniej sie do nich przyzwyczailismy, a jak tesciowa krecila nosem,to mowilismy,ze na wozek zbieramy

Ostatnio byla u nas wlascicielka- przywiozla nam czajnik i tak sie przyzwyczailam do tych butelek,ze dopiero teraz do mnie doszlo,co ona musiala sobie o nas pomyslec

wyobraziłam sobie minę właścicielki po wyjściu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości