|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Czesc dziewczyny
![]() wlasnie wrocilismy do domu z wozkiem Nie wiedzielismy jaki wybrac, bo te w cenach 1500-2000 to wszystko jedno i to samo, wady podobne, zalety tez,wiec stwierdzilismy,ze jak uda sie znalezc jakis uzywany to bierzemy ![]() Znalazlam ten http://tablica.pl/oferta/wozek-bolde....html#ad058054 kolezanka ma implasta i jest zadowolona,to mi wystarczy, bo wiadomo,ze na forum wypowiadaja sie ludzie albo niezadowoleni albo producenci ![]() Okazalo sie,ze wozek byl uzywany 6 miesiecy,ich synek jezdzi teraz w spacerowce ich starszego syna,wiec tej nawet nie uzywali, Do tego dodali fotelik i torbe, wyglada jak nowka. Najsmieszniejsze jest to,ze ja stalam jak taka pipa,bo nie dochodzilo to do mnie,ze ogladamy wozek dla NASZEGO dziecka Moj maz wszytko obejzal dokladnie, kolka, material, jak sie sklada itd. Jak wracalismy do domu,to po wypakowaniu z samochodu zlozyl kadilaka i powiedzial,zebym poprowadzila spacerowke. Bylam w takim szoku,ze wjechalam w slup |
|
|
|
#2582 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32969382]Ja pisałam, że czopki w ostateczności... Ale to raczej z mojej osobistej antypatii do tej formy terapii Nie wiem nic o ich działaniu negatywnym, więc nie bierz moich słów za pewnik.W szpitalu wiem, że też podają czopki, mi nie chcieli, bo byłam po kroplówce i ze skurczami, zresztą ja też nie chciałam. A ten Duphalac to chyba też forma Laktulozy. No jak widać, Twój wynik nie był ze słodyczy, bo ja się naprawdę czasami obżeram słodyczami, a wyniki fantastyczne. A skąd tam się wziął ten robak?:O Mi chyba zawsze hemoglobina wychodzi w tej okolicy i mówią, że jak na ciężarną to mam niezłą morfo.[/QUOTE] nie mam pojęcia skąd ten robal ufff, dobrze że te czopki nie są groźne![]() Cytat:
ale w słup to nie musiałaś wjeżdżać
|
|
#2583 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, dokładnie w tym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja nic nie planuję na zużyte pieluszki, będę biegać do kosza na śmieci, który mamy na podwórku
|
|||
|
|
|
#2584 |
|
Rozeznanie
|
W ogole Ci Panstwo mysleli,ze jestem w 4 miesiacu, a tu juz polowa 7
![]() Nie jadalam slodyczy,a teraz przez ta cukrzyce jak na zlosc mam straszna ochote na deser lodowy, w takim wielkim pucharku z wlozonymi dwiema rurkami, takimi czekoladowymi
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
świetny za taka cene sama bym wzieła
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
Rinco ja też się właśnie nie znam, może jeszcze inne mamusie coś podpowiedzą
![]() Aniu a ile Tobie wyszło tego cukru?
|
#2587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2588 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)! Jaki okrągły pysio? A z tą dostawą nie wiem o co chodzi, to chyba jakaś nieaktualna informacja... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
Co do snow o seksie....
W tamtym roku przez sen zdradzilam mojego meza przez miesiac chyba z 15 razy. Nie wiem dlaczego,ale bylo calkiem przyjemnie, oczywiscie we snie,bo po obudzieniu mialam wyrzuty sumienia, pozniej juz mniejsze![]() Raz tak perfidnie zdradzilam mojego meza (we snie oczywiscie), ze jak rano podwozil mnie do pracy,to patrzylam na niego ze strachem i wielkim wyrzutem,zapytal co sie stalo,nie potrafilam mu powiedziec ![]() Innym razem bylam w pracy, popijalam herbate i zobaczylam kolege, w tym momencie przypomnialo mi sie,ze wlasnie tej nocy z nim teges szmeges az wyplulam na niego ta herbate z przerazeniaCzasem sni mi sie taki chlopak, ktory kiedys sie we mnie kochal,calkiem niedawno. Oczywiscie nie mial szans i nigdy nie dalam mu zadnego znaku,ani mojemu powodu do zazdrosci,ale byl caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalki em przystojny Ostatnio snil mi sie w grudniu i nastepnego dnia spotkalam go w sklepie, biedny dowiedzial sie o ciazy i malzenstwie i juz nie przychodzi![]() Jego odwiedziny lubilam najbardziejPowiem Wam szczerze,ze nigdy nie myslalam o zdradzie,wiec nie wiem skad te sny, moja kolezanka ma to samo
|
|
|
|
#2590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siostra mnie właśnie obstukała, że na siebie nie uważam. A siostrzenica stwierdziła, że muszę jej pożyczyć dzidziusia. W maju będzie miała 4 latka...
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Po pierwszej godzinie nie pamietam, ale po dwoch jakos 240 |
|
|
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Tacca może jej pożyczysz?
odpoczniesz troszkę?![]() ![]() ![]() Aniu to faktycznie wysoko, ja po dwóch godzinach miałam 167, ale w szpitalu mi robili profil glikemii i wyniki w normie, ale i tak muszę się trzymać zaleceń diety cukrzycowej. Co do zdrad to mi się śniło kiedyś, że mąż poszedł na lewiznę i jak się obudziłam to taka wściekła na niego byłam
|
#2594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co będę biegać 10 razy jak mogę raz na dzien wyrzucicCytat:
ja oddam nawet 3 - bierz i się ciesz ![]() Cytat:
ale na pewno nie na początkuAnia_85 - co to za wózek, ponieważ niestety już się na ogłoszenie nie załapałam a chętnie bym sobie zobaczyła no i oczywiście gratulację !
|
|||
|
|
|
#2596 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważam, że na załadowanie pralki i rozwieszenie pieluch nie trzeba AŻ TAK WIELE CZASU jak się pisze, i przy dobrej organizacji można sobie z tym poradzić Ale to ja. Każdy robi jak uważa.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko zrzucisz po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurde jezeli chodzi o ten wozek,to moglam im powiedziec,zeby dopiero jutro zdjeli ogloszenie,bo musze sie na wizazu pochwalic!!!! ![]() Implast Bolder sd, kolor-ladny taki zielono-ciemno szary
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2599 | |
|
Wtajemniczenie
|
To super
![]() Cytat:
![]() To biorę 3, przyślesz kurierem?
|
|
|
|
|
#2600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I cały czas noszę normalne spodnie, a tu juz na horyzoncie połowa 8. miesiąca Obwód w biodrach ani drgnął, w pasie 100 jeszcze nie mam, ale biust... wszystko mi w cycki poszło.I kilka dni temu pierwsze mleko u siebie dojrzałam. Mąż się śmieje, że będę MLEKOMATEM Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh... Czasem i mi się śnią takie rzeczy. Cytat:
Tylko obawiam się, że wtedy chętnych nie będzie. Też planuję kupić taki kubełek. Mój mąż ma dziś urodziny... Stroi jakieś fochy od samego rana. Miałam tort mu zrobić, wszystko czeka w lodówce, ale jak wróciłam to nie miałam siły. |
||
|
|
|
#2603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi wszystko poszło w talię i brzuch. Biust i biodra praktycznie bez zmian. |
|
|
|
|
#2604 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje Wam
juz myslalam,ze nigdy nic nie kupimy, jeden problem z glowy.Teraz nie mamy gdzie go postawic - zaproponowalam mezowi,zeby sprzedal ponad 100 butelek od piwa, ktore stoja obok drzwi to z moich urodzin-z wrzesnia,kiedy jeszcze nie wiedzialam,ze jestem w ciazy
|
|
|
|
#2605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mlekomat - _Agata noż to nowa forma mamy karmiącej, cóż za wena
|
|||
|
|
|
#2606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dziecko będę smarowała (i to nie przed samym wyjściem, a jakieś 20 minut wcześniej) nawet pod ubrankami, bo promienie przenikają. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Rozeznanie
|
dziwnie bylo mu wynosic nagle taka ilosc, wiec stwierdzil,ze sprzeda,ale dziwnie bylo mu od razu wejsc z tym ladunkiem do sklepu
pozniej sie do nich przyzwyczailismy, a jak tesciowa krecila nosem,to mowilismy,ze na wozek zbieramy![]() Ostatnio byla u nas wlascicielka- przywiozla nam czajnik i tak sie przyzwyczailam do tych butelek,ze dopiero teraz do mnie doszlo,co ona musiala sobie o nas pomyslec
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać... Do zobaczonka jutro!
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

Moj maz wszytko obejzal dokladnie, kolka, material, jak sie sklada itd. Jak wracalismy do domu,to po wypakowaniu z samochodu zlozyl kadilaka i powiedzial,zebym poprowadzila spacerowke. Bylam w takim szoku,ze wjechalam w slup

oczywiście byłam przekonana, ze to wyjęłam, nawet pamiętałam jak wieszałam na grzejnikach.

świetny za taka cene sama bym wzieła

To jak prać przez najbliższe pół roku?

Miałam tort mu zrobić, wszystko czeka w lodówce, ale jak wróciłam to nie miałam siły.