|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Tu masz rację, bo ciągle się z twgo śmiejemy. Nawet jak Krzyś zaczyna przysypiać przy cycku, a ja chcę żeby zjadł więcej to wołam tżta i kiedy podchodzi to mały zaczyna zasysać jak odkurzacz ![]() Cytat:
Cytat:
My tez po lekarzach, ale ja nawet nie śmiem porównywać co musisz przeżywać za każdym razem ![]() Musisz być dzielna kobietka i wspierać synka ile wlezie, bo niech czuje że mama go kocha ponad wszystko - szybciej zapomni o nieprzyjemnych rzeczach. Oby tej ospy nie było, a jeśli już musi to taka lekka maksymalnie
|
|
#1262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Dziewczyny
muszę włączać suszarkę i ją uspokajać i jak już w miarę się ogarnie to ja łapię dziwne pozycje do karmienia i wtedy je... może jej się znudziła pozycja i to samo miejsce? Że patrzy non stop w ten sam kąt? Czy może to zasługa zmiany smoczka z 1 dziurki na 2? Neska szmat czasu! A mama jeszcze czuje- masakra Zosia cieszę się, że załatwiłaś ![]() Magda nie pomogę- mam tylko cyfrowy ![]() Nawojka Cytat:
![]() A lekarka normalnie jakaś wiedźma Cytat:
ale mała dała popis wycia, najpierw odkryłam, że jej się pić chce, ale nadal wycie, suszarka nie pomogła i co? i ryk, to ją owinęłam ciasno w koc i spokój bo śpiąca była na szczęście u drugiego brata była normalna ![]() doedukowałaś się?
|
|
#1263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Prawie że Dzięki Jutro musze jeszcze raz przeczytać na spokojnie, bo dziś cały dzień zajęło mi nadrabianie Was, ale ... nadrobiłam ![]() A teraz spitalam się kąpać i spać może, bo jutro jadę na tą giełdę o której Wam już pisałam (tydzień temu kupiłam nowe nosidełko fotelik maxi cosi za 35 zł - musiałam to powtórzyć normalnie )Śpijcie dobrze
|
|
#1264 |
|
Wtajemniczenie
|
Martuniunia ja wiem, że kawa i herbata czarna podnosza cisnienie ,ale aż tak? I tak długo to trwa?
Byłam u sąsiadki, zrobiła mi czarna herbate , a potem głupio mi było jej nie wypić. Teraz to odchorowuję, ze mnie jest taki nerwusek i kubek czarnej herbaty nieźle mnie trzepie zawsze.. |
|
|
|
#1265 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jakie leki miałyście podawane przy porodzie?
bo ja miałam podaną oxytocyne, Dolcontrol i coś na E i nie mogę tego rozszyfrować teraz mi to spokoju nie daje bo koleżanka mi się pytała jakie znieczulenie dostałam i tak zerknełam w książeczke i siedze teraz i dumam co tu pisze coś niby Erytrorym??kurcze tak to wygląda może któraś z was też miała coś na E podane co by troszkę do mojej nazwy pasowała to napiszcie jak możecie swoje rozszyfroiwać
|
#1266 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Dziś 3 h spaceru zaliczone Było dziś pięknieDo tego popołudniu zabraliśmy małą ze sobą na przejażdżkę do komisu bo musimy kupić auto, chyba ją to wszystko zmęczyło bo padło po kąpieli raz dwa Dziewczyny czy Wasze pociechy mają jakiś znak na ramieniu po szczepieniu szpitalnym? Mojej zrobił się jakiś dziwny odczyn ![]() Cytat:
Uważam, że jest boska! 2 lata temu uratowała mi moje włosy po lekach które powodowały łysienie Cytat:
Jeśli chcesz się bawić fotografią to kupuj lustrzankę, ale licz się z tym że większość sprzedawana jest z podstawowym obiektywem czesto ze słabym światłem Do tego warto zainwestować w lampę i dodatkowy obiektyw![]() Jeśli ma to być aparat do codziennego użytku to lepiej kupić cyfrówkę bo różnica będzie dla Ciebie nie znacząca ![]() Cytat:
Mi też Cytat:
Uwielbiałam tą bajkę
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
Mijus moja ma. To normalne. Jak wychodziłam ze szpitala to pielegniarka powiedziała, że może właśnie takie cos się pokazać i ,że to jest całkiem normalne, nic z tym nie robić.
|
|
|
|
#1268 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze nie wiem ![]() Cytat:
|
|
#1269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taką ulotke dostałam przy wypisie była doczepiona w książeczce dziecka należy zwrócić uwagę aby miejsce wstrzyknięcia szczepiuonki i jego okolice nie były uciskane przez odzież i dotykane pacami miejsce szczepienia należy utrzymać w czystości nie smarować zadną maścią przy kąpieli dziecka należy zachować ostrożność by nie zamoczyć i nie podrażnić miejsca szczepienia
|
|
#1270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1271 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() mój miał faktycznie takie ropne ale szybko mu sie zagoiło to i faktycznie ma malutką blizne na ramieniu tak wiec się nie denerwuj
|
#1272 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Az przejrzałam te zdjęcia żeby zobaczyć gdzie Ty tam to TOS dojrzałaś i faktycznie na jednym leeedwo cooo, ale widać , a nie zauważyłaś, że tą nieszczęsną sesję ślubną kilka dni po ślubie robiliśmy w Twoim Sandomierzu??? Co do spotkania to może być ciężko bo ja w PL jestem tylko tak ze dwa razy do roku niestety , a Agawoo też z naszych stron???Cytat:
![]() Cytat:
dla Martynki.
|
||||
|
|
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
oki kochane ja uciekam do spania majki pewnei zachwile sie obudzi na mleko więc szybkie karmionko i do spania
spokojnej nocki wam życzę papapa dobranoc
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mijus po szczepionce to normalne, że tak się dzieje, mojej wyszło dopiero jakoś 3 tyg po szczepieniu i mnie przed tym ostrzegali już w szpitalu, żeby z tym nic nie robić- położne, dziwię się, że Tobie nic nie mówiły?!!
widać ciężko co niektórym Cytat:
przejść się do Ciebie? maleńka? Cytat:
![]() właśnie kuzynka mi mówi, że są 3 wyjścia: - albo ją gardło boli - albo ją ucho boli - albo jej za szybko/wolno leci mleko ze smoczka ![]() W pon idę do lekarza jak się nie poprawi
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
i do widzenia do poniedzialku panienki |
|
|
|
#1276 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
Cóż za piękny dzień!!! Dziś się wypuszczamy na pierwszy spacerek!! Ile Wasze pociechy miały tygodni jak pierwszy raz wyszłyście z nimi na spacerek?? I jak długo trwał? Marcel dziś kończymy 3 tygodnie!! |
|
|
|
#1277 |
|
Raczkowanie
|
hej!
my mamy 2tyg i 3dni i juz regularnie spacerujemy. polozna powiedziala ze to zalezy od pogody,zaczelismy jak mala miala 11dni i posslismy na 15min. potem na 30 a teraz juz kolo godz. przy takiej pogodzie jak dzis z pewnoscia mozecie pospacerowac ![]() dziewczyny czy ktoras mama ma moze alergie? karmie piersia a zaczynaja mi sie objawy takie jak katar,swedzenie oczu. zadnego z moich starych lekarstw nie mozna a do lekarza nie moge sie dostac w najblizszym czasie. moze ktoras z was tez ma podobny problem? |
|
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry .
![]() Ale dziś znów piękna pogoda. Poczekam aż mała się obudzi dostanie jeść i w drogę ![]() Mała dostała dziś dwie malutkie łyżeczki jabłuszka A wczoraj dostała troszkę kleiku ryżowego i normalnie lepiej jej smakowało jak samo mleko Agatek, a może spróbuj wrócić do poprzedniego smoczka Może jej po prostu z tego za szybko leci?? No nie wiem co ci doradzić. Haniula, w taką pogodę w szkole Moja mała ma taką mała gulkę po szczepieniu, ale mi mówili , że to normalne.
|
#1279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam alergie, ale jeszcze mnie nie dopadła. U mnie takie objawy jak u Ciebie pojawią się za miesiąc może dwa. Chyba będziesz musiała udać się do lekarza jakoś, bo się zamęczysz. Znam to uczucie. Może są jakieś bezpieczne leki ,które troszkę Ci złagodzą objawy. |
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Angelika po 2 tygodniach
Agatek od 2 tyg mam ten sam klopot, maly przy piersi sie wije i placze,karmienie to stres. Polozna i lekarz stwierdzili,ze to kolka. Ja mysle,ze ten pokarm ktory mu leci najpierw jest za rzadki i maly sie krztusi,wiec ja te pierwsze 10ml sciagam laktatorem-troszke pomaga, ja mysle ze nie bez winy jest tesciowa ktora na kazdym kroku karmi go cherbatka z butli(bez mojej zgody,dzis mi go nakarmila w polowie karmienia bo tz wzial go na zmiane pieluszki a ta mu butle-maly dopil mleka i wszystko zwrocil),byc moze maly poczul butelke i teraz juz nie chce mu sie ssac. Moze zagesc jej mleko kaszka?? Albo zmien smoczek?? Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-03-17 o 09:46 |
|
|
|
#1281 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam dziś z rana... nocka dziś ok pobudki dziś co 3 godz, ale i tak ok. bo tylko cyc i od razu spala więc ok, a Tomek po tym antybiotyku też nie dusił się już, ani nie wołał co chwilę z pokoju - całą nockę przespał sobie spokojnie więc ok
![]() Cytat:
Cytat:
, ale moja (póki co) nie ma nic, ale tak tez może być - może się zrobić nawet ropiejąca brzydka blizna, a może nie być nic.Cytat:
Cytat:
Co do pierwszego spacerku... moja Martynka zaliczyła go jak miała 6 dni i trwał ok 40minut , było wtedy ciepło, ale nie tak jak dziś, więc dziś to już spokojnie możesz wyjść z maluszkiem Kurcze nie wiem czy już nie powinnam zastąpić śpiworka tego w wózku tylko kocykiem, wczoraj mała miała ubrane: body, pajac bawełniany, skarpetki, kombinezon + czapkę i wsadziłam ją do śpiworka w wózku i jak ją wyciągałam po spacerku to plecki miała takie jakby wilgotnawe... czyli spocona (a jak spr. szyjkę to była ok). Chyba kombinezon + śpiwór to już zbyt hermetyczne zamknięcie jak na tą pogodę..
|
|
|
#1282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czasem tak... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja mała w pon kończy miesiąc i dzis idziemy 1 raz
|
||||
|
|
|
#1283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1284 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dziś na gieldzie, wiecie kocham sobotę
![]() Kupiłam żelazko takie za 40zł I czaiłam się na projektor z fishera TAKI . Chcieli 20zł, a ja uparłam się na 10zł i się nie zgodzili :/ Może kumpel jednak kupi, bo już za 15 chcieli sprzedać
|
#1285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
projektor nowy kosztuje 150 zł, a jej żal wydać 20 zł ;P Piękna pogoda na chrzciny - idę szykować siebie i maluszka - o 14 zaczynamy ![]() buziaki
|
|
#1286 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My jutro idziemy pytac ksiedza, ciekawe co nam powie ![]() Obawiam sie tylko, ze pojawi sie problem z chrzestna, bo od zawsze wiedzialam, ze chce moja starsza siostre, ona tez bardzo chce i nie bierzemy innej opcjo pod uwage, ale tez nie ma slubu koscielnego tylko cywilny i jest rozwiedziona, z tym, ze z poprzednim mezem dostala rozwod koscielny... obyksiadzsie zgodzil ![]() Cytat:
![]() Wysylam zgloszenie do klubu kupszlali po pachy i od razu pytam o nazwe odplamiajacego mydelka, bo wiem, ze padla ale niestety nie pamietam![]() A tak wogule to Dzien Dobry ![]() U nas nocka calkiem calkiem, podudka o 2 i 5.30 wiec nie jest zle ![]() Pogoda przepiekna i zaraz zbieramy sie na spacerek, a po drodze zajdziemy do sklepu po ciensza czapke i zobaczymy za kurteczka ![]() Aaa i kupilam karnet na kurs od kijanki do zabki, tak wiec od 15 kwietnia Nikos bedzie sie uczyl plywac ![]() Ja tez juz odwiedzilam fitness i silownie, czaje sie jeszcze na body space, ale nie wiem czy warto, spalac to nie bardzo mam co, ale moze skora sie wygladzi i ujedrni ( ktos cos wie na ten temat)
|
|
#1287 | ||||
|
Rozeznanie
|
Udało mi się dobić do komputera
![]() Co mogę to odpiszę, ale musicie wybaczyć, że nie każdemu, bo podczytuję tylko na tel, a teraz to już nie bardzo mam czas, żeby cofać się kilka stron wstecz... Ja teraz mam Bobik KD. Wkurzyłam się o te wycofane witaminki, bo Mąż kupił właśnie te Bobik, ale znajoma dała mi KiD Vitum i stwierdziłam, że najpierw je zużyję i co? Zużyłam je w dzień, w którym ta informacja pojawiła się na forum W końcu tam był niedobór tej witaminki a nie, że nie było jej w ogóle... Ja wczoraj się zawzięłam i pół wsi przeszłam 2h chodziłam, po godzinie już czułam głód, bo tylko jabłko zjadłam wcześniej. Ale podziwiam Cię za te 3h spacerku, bo ja po siedzeniu w ciąży w domu, to ledwo doczołgałam się do domu po 2h No i w ogóle to nie wiem, czy kiedyś wybiorę się na taki długi spacer, bo Mały to najdłuższą przerwę w jedzeniu ma 3h w ciągu dnia i boję się, że mi się rozryczy na spacerze, bo przecież zanim zje i go przewinę, ubiorę to mija nam co najmniej 30 min :/ Cytat:
Też mnie to niepokoiło i wczoraj zauważyłam właśnie ten naciek. Już dzisiaj poszłabym z nim do lekarza, gdyby nie to, że jest sobota.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy chcecie wiedzieć, co u mnie, ale i tak napiszę ![]() Jestem na etapie uczenia zasypiania w łóżeczku i u mnie kiepsko to wygląda :/ Ogólnie to wcześniej myślałam, że Mały zasypia w łóżeczku, ale tak naprawdę to on zasypia przy piersi i po prostu do tej pory miałam farta, że jak go odkładałam do wyrka to się nie budził a teraz się budzi i jest ryk Muszę znaleźć na niego jakiś sposób, bo ostatnio w nocy, to godzinę musieliśmy go usypiać Dziewczyny, których dzieci same zasypiają, kiedy je kładziecie do łóżeczek? Chodzi mi o to, że skąd wiecie, że to będzie dłuższy sen a nie tylko odpoczynek po jedzeniu? Można coś brać na ból głowy karmiąc piersią? Ostatnio miałam taki ból, że dosłownie nic nie mogłam zrobić a teraz nie bardzo mogę się wyłączyć i iść spać, kiedy chcę, bo przecież dzieckiem trzeba się zająć. Dziewczyny, które na potówki stosowały krochmal: po jakim czasie potówki zeszły? Jaki rozmiar kurteczek wiosennych kupujecie? Mój teraz wyrasta z 56 z ubranek i nie wiem czy brać rozmiar 62 czy wziąć na wyrost 68. Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2012-03-17 o 11:20 |
||||
|
|
|
#1288 |
|
Raczkowanie
|
to mydelko nazywa sie dr beckmann, jesli o tym samym mysle. jest dostepne w rossmanie.
kurka probuje udypiac mala w lozeczku,ale ja sie wiecej namecze przy tym a ona spi potem po 45min. choc.w jakiejs madrej ksiazce wyczytalam ze zasypianie niemowlaka trwa 20min i to normalne. jak sie nie uda to do wozka i na spacer ![]() kropeczka to widze ze mamy to samo z lozeczkiem w nocy dziecko wystarczy chwile przytulic,nie mowic za duzo i jak oczy zaczna sie zamykac to odlozyc,przynajmniej u nas dziala. albo czasem jeszcze smok az do wyplucia,to jakies 5-10min zajmuje.a w dzien nie wiem:/ staram sie przyjsc w okolice lozeczka jak ziewa,pobujam pospiewam cos i klade do lozeczka. wtedy zazwyczaj patrzy,kreci sie.marudzi i musze uspokajac ale juz staram sie nie podnosic,tylko nachylac nad nia i sz...sz...sz do uszka robie az sie uspokoi no i tak jakies 20-30min to zajmuje... mam nadzieje ze z czasem sama sie nauczy a co do ubierania to akurat wczoraj mialam polozna na wizycie i powiedziala ze na taka temp wystarczy body dl.rekam,pajac,jakis dresik albo kombinezonik polarkowy,byle nie za cieply i kocyk. bylam zaskoczona ze tak malo,ale poszlam i po powrocie mala byla cieplutka ale nie przegrzana wiec chyba wystarczy Edytowane przez ranula Czas edycji: 2012-03-17 o 11:34 |
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Dzisiaj Dzień Sw.Patryka, miało padac ale jak na razie jest piekna pogoda wiec mamy w planie wybrac sie na parade ![]() Wczoraj kolejna nocka gdzie Milenka spała w łózeczku
|
#1290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a na bol glowy napewno mozesz paracetamol
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

muszę włączać suszarkę i ją uspokajać i jak już w miarę się ogarnie to ja łapię dziwne pozycje do karmienia i wtedy je... może jej się znudziła pozycja i to samo miejsce? Że patrzy non stop w ten sam kąt? Czy może to zasługa zmiany smoczka z 1 dziurki na 2?
szmat czasu! A mama jeszcze czuje- masakra 

ale mała dała popis wycia, najpierw odkryłam, że jej się pić chce, ale nadal wycie, suszarka nie pomogła
doedukowałaś się?

, a Agawoo też z naszych stron???