Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-17, 12:26   #871
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X

Cytat:
Napisane przez No idea Pokaż wiadomość

1. placuszki razowe z jabłkiem i cynamonem, polane serkiem naturalnym z kakao i słodzikiem
2. zapiekana kromka chleba razowego z wędliną, mozzarellą light i pomidorem, grejpfrut, kawa z mlekiem
3. pierś z kurczaka ze szpinakiem, czosnkiem i suszonymi pomidorami, odrobina makaronu razowego
4. kawał makreli wędzonej, marchewki/papryka w słupkach
5. sałatka z rukoli, kurczaka, suszonych i świeżych pomidorów, pestek słonecznika, oliwek, papryki + łyżka oleju z pestek winogron
Nawet nie wiecie, jakie to wszystko pyszne
Ale smakowicie i kolorowo Twój jadłospis brzmi

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
a 2 grahamki rano... to nic xD ja też dzisiaj pofolgowałam, a to przez ten maraton, który mam za 1,5h. otóż zjadłam owsiankę na odżywce białkowej i mleku (samego mleka 250ml, a wody ze 150), a do tego z 10 winogron ciemnych, mały banan, spore kiwi i mandarynka. myślałam, że pękne w połowie, ale zjadłam wszystko, bo wiem, że mi szybko uczucie bólu przemija (wiem, że powinno się jeść nie do pełna!), nawet jak się nażrę ;p na po treningu mam trochę większego banana, serek wiejski i kromkę razowca z szyneczką, serem żółtym, sałatą, pomidorem, ogórkiem i kiełkami
Ja nie umiem się oprzeć dobrej owsiance, zawsze zjem do końca i zawsze mam ochotę na ciut więcej Twoja rzeczywiście bogata w składniki, ale dobrze jak taki wysiłek przed Tobą to przecież siłę musisz mieć

Ja pokręciłam do serialu hh 20min w jedną stronę i 20min w drugą zleciało szybko hehe Teraz idę sobie szykować drugie śniadanko, które popiję marchewkowo-selerowym sokiem!
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 12:27   #872
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
gratuluję!!! miłego zakupowania, pogoda sprzyja i pochwal się koniecznie co sobie fundnęłaś ;> do świąt jeszcze sporo czasu, myślę, że kilogram uda Ci się zrzucić - to są 3 tygodnie przecież, jeśli się nie mylę

mnie też słońce pozytywnie nastraja, dzisiaj założe już lżejszy płaszczyk <w końcu!> mam dużo siły i motywacji ;p
no i więcej masz tych crunchów nie kupować, bo jak widać są Twoją zgubą! :P

a 2 grahamki rano... to nic xD ja też dzisiaj pofolgowałam, a to przez ten maraton, który mam za 1,5h. otóż zjadłam owsiankę na odżywce białkowej i mleku (samego mleka 250ml, a wody ze 150), a do tego z 10 winogron ciemnych, mały banan, spore kiwi i mandarynka. myślałam, że pękne w połowie, ale zjadłam wszystko, bo wiem, że mi szybko uczucie bólu przemija (wiem, że powinno się jeść nie do pełna!), nawet jak się nażrę ;p na po treningu mam trochę większego banana, serek wiejski i kromkę razowca z szyneczką, serem żółtym, sałatą, pomidorem, ogórkiem i kiełkami

wiem, że dużo, ale to jednak będzie dwugodzinny intensywny wysiłek, szykuje się na pogrom i na to, że jutro nie będę mogła ruszać nogami ale raz na sto lat można się przecież tak wymęczyć

ach i ta pogoda oby już taka została!!!
3 tygodnie, ostatnio się zorientowałam, że 3 a nie 2 - bo tak pierwotnie myslalam .
Ucieszylam sie przeogromnie

Nie kupię więcej, chyba, że już będę po diecie, na U przecież mogą byc na śniadanie . Ale teraz koniec z takimi zakupowymi szaleństwami .

Masz maraton treningowy to możesz tyle zjeść przecież, trzymam kciuki bys dala radę. Pochwal się jak było
Ja dziś bez owsianki, miałam ochotę na pieczywo, którego przez cały tydzień w zasadzie nie jadłam. Odzwyczaiłam się, a dzis takie świeże było, więc skoszowałam sobie

Pogoda jest boska
Sprzyja romantycznym spacerkom...hmmm...to pospaceruję z psem

Dziś myślałam nad kiecką na wesele i nad strojem na obronę .
Wkleję Wam później moje pomysły .

A tymczasem idę machać rękami - my okna
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 14:30   #873
cytrynkowymotyl
Zadomowienie

Zaraz zmykam na dworek, rozłożę się na ławce i będę książkę czytała ciesząc się słońcem

I jeszcze jedno pytanie (wiem, wiem strasznie dużo ich zadaję):
czy któraś z was ćwiczy może TURBO FIRE? Zaczęłam zagłębiać się w ten temat i się za to zabiorę.
cytrynkowymotyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 14:34   #874
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez cytrynkowymotyl Pokaż wiadomość

czy któraś z was ćwiczy może TURBO FIRE? Zaczęłam zagłębiać się w ten temat i się za to zabiorę.
mnie strasznie inspiruje TF, a konkretnie rezultaty rożnych dziewczyn po tych ćwiczeniach ściągnęłam sobie nawet cały zestaw, tylko coś mi nie chce chodzić ale to poproszę brata, może coś zerknie...

jeśli masz tylko czas codziennie to śmiało, na pewno nie pożałujesz
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 14:44   #875
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

O matko, właśnie obejrzałam filmiki na youtube z rezultatami turbo fire! Ja to chcę Ale mam za mały pokoik
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 14:57   #876
agulaaaa
Zakorzenienie

hej haj heloł
ruch był, ruch będzie już po obiedzie jest moc
pogoda cudowna, szkoda czasu na siedzenie w domu
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 15:44   #877
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Ja właśnie wsadziłam do pieca w rękawie łososia z czosnkiem, cytrynką, natka pietruszki, przyprawą, oliwa i odrobina masła. zjem z sałatką z brokuła, jabłka i papryki i do tego ziemniaczki

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Puchatek0807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 16:30   #878
agulaaaa
Zakorzenienie

jeść mi się chce a o 15 był obiad
Stary 2012-03-17, 17:06   #879
ChocoMonster
Zakorzenienie

hej, wróciłam
za godzinkę jadę na rower spalić obiadek, obiecuję!

Edytowane przez ChocoMonster
Czas edycji: 2012-03-17 o 17:08
ChocoMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 17:15   #880
agulaaaa
Zakorzenienie

ja na orbim wieczorkiem pośmigam wróciła mi motywacja, grunt to nie rzucić tego w diabły, jak nam nie wychodzi..
Stary 2012-03-17, 17:18   #881
aso
Raczkowanie

nie mam humoru!! przejezdzalam dzis kolo krakowa i wstapilam do ikei, kupilam wielka rame na plakat i oparlam o slup bo chcialam reszte zakupow wlozyc, noi zapomnialam z tego pospiechu o ramie, zla jestem na siebie, dopiero jak wrocilam do domu spostrzeglam ze zapomnialam, a to 1,5 godz od krakowa
przepraszam ze nie na temat, ale musialam napisac o mojej frustracji

aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 17:27   #882
agulaaaa
Zakorzenienie

aso też bym się wśiekła
Stary 2012-03-17, 17:29   #883
aso
Raczkowanie

dopiero mi nerwy przechodza, bo nie chodzi o kase, tylko moja glupote, a jak opieralam o slup myslalam by tylko nie zapomniec i wykrakalam...

Stary 2012-03-17, 18:33   #884
ChocoMonster
Zakorzenienie

wróciłam z roweru
dziś tylko 20 minut, ale muszę przyzwyczaić organizm do treningu, nie mogę od raz chlup na głęboką wodę
Stary 2012-03-17, 19:01   #885
agulaaaa
Zakorzenienie

Choco ja też miałam dziś swój pierwszy raz mam nadzieję, że jutro będzie ładnie to jakaś przejażdżka znowu

melduję przed chwilą 40 min na orbim idę na kolację
Stary 2012-03-17, 19:13   #886
cytrynkowymotyl
Zadomowienie

Postanowiłam zacząć Turbo Fire. Mam co do tego małe obawy (chodzi głównie o moją kondycję), ale sądzę, że nie będzie aż tak źle.
Za jakąś godzinkę zdam wam raport

aso mnie by też coś wzięło. Chyba nawet taka choroba na K potocznie mówiąc.
ChocoMonster przypomniałaś mi teraz o tym, że miałam wyczyścić mój rower i sprawdzić jego stan techniczny. Muszę sobie zaplanować to na poniedziałek
Stary 2012-03-17, 19:22   #887
smerfetka2808
Zakorzenienie

hej hej
ja dopiero wróciłam z uczelni i z jedzeniem było źle znaczy nie że nie zdrowo ale bardzo mało nie miałam wogóle ochoty jeść bo tak duszno w szkole było Jeszcze dziewczyny się ze mnie śmiały że ja tak dużo jem a taka chuda jestem masakra ubrałam te nowe butki co by ładnie wyglądać i mnie obtarły taki wielki bąbel mi się zrobił

Jeu, Ty sportsmenko jak tam po treningu??

Tysia, pięknie szalejesz z tym hh tak trzymać

Little, czekamy czekamy na Twoje plany ubraniowe

Aso, bidulko no tak to jest słoneczko potrafi rozproszyć ale nie ma co płakać nad rozlanym mleczkiem, napewno przykro ale główka do góry

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Motylku, zdawaj raporcik zdawaj bo efekty po tym są piorunujące
Stary 2012-03-17, 20:08   #888
cytrynkowymotyl
Zadomowienie

Jestem po. Ogólnie nie było tak źle. Najprzyjemniejsze było rozciąganie
Gorzej z częścią, gdzie było się w ciągłym ruchu. Spociłam się jak nigdy! Był nawet jeden moment, gdzie kolka mnie chwyciła, ale jakoś sobie z nią poradziłam
Zdecydowanie będę to kontynuowała. Zobaczymy co uda mi się o osiągnąć
Stary 2012-03-17, 20:10   #889
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Ja nie umiem się oprzeć dobrej owsiance, zawsze zjem do końca i zawsze mam ochotę na ciut więcej Twoja rzeczywiście bogata w składniki, ale dobrze jak taki wysiłek przed Tobą to przecież siłę musisz mieć

Ja pokręciłam do serialu hh 20min w jedną stronę i 20min w drugą zleciało szybko hehe Teraz idę sobie szykować drugie śniadanko, które popiję marchewkowo-selerowym sokiem!
oj tak, z tymi owsiankami to tak jest, dlatego ja jem zawsze dużo, choć dzisiaj chyba lekko przesadziłam, ale trzymała mnie długo ; ) po treningu to zjadłam coś pro forma, ale nie musiałabym, gdyby nie ten katabolizm ;p

Cytat:
Napisane przez LittleWoman Pokaż wiadomość
3 tygodnie, ostatnio się zorientowałam, że 3 a nie 2 - bo tak pierwotnie myslalam .
Ucieszylam sie przeogromnie

Nie kupię więcej, chyba, że już będę po diecie, na U przecież mogą byc na śniadanie . Ale teraz koniec z takimi zakupowymi szaleństwami .

Masz maraton treningowy to możesz tyle zjeść przecież, trzymam kciuki bys dala radę. Pochwal się jak było
Ja dziś bez owsianki, miałam ochotę na pieczywo, którego przez cały tydzień w zasadzie nie jadłam. Odzwyczaiłam się, a dzis takie świeże było, więc skoszowałam sobie

Pogoda jest boska
Sprzyja romantycznym spacerkom...hmmm...to pospaceruję z psem

Dziś myślałam nad kiecką na wesele i nad strojem na obronę .
Wkleję Wam później moje pomysły .

A tymczasem idę machać rękami - my okna
o, pokaż koniecznie te stroje!!! a kiedy się bronisz?? ; )
no pogoda cudna była dzisiaj TŻ stwierdził, że w nowych ciuszkach wyglądam bardzo prawniczo
no pewnie, na U można dużo więcej rzeczy jeść niby, a z drugiej strony ja bardzo lubię jedzenie na R-ce, bo jem w sumie wszystko tylko w mniejszych ilościach, choć czasami potrafię sobie nałożyć jak za 2. xD

Cytat:
Napisane przez cytrynkowymotyl Pokaż wiadomość
Zaraz zmykam na dworek, rozłożę się na ławce i będę książkę czytała ciesząc się słońcem

ja mam na dysku, jak nie będę miała kasy na siłownię to na pewno zrobię trening TF, możliwe że w wakacje tylko, że on jest taki długi... 20 tygodni jeśli się nie mylę? ; )
ale na pewno jest fajny, bo urozmaicony! : )

Cytat:
Napisane przez aso Pokaż wiadomość
nie mam humoru!! przejezdzalam dzis kolo krakowa i wstapilam do ikei, kupilam wielka rame na plakat i oparlam o slup bo chcialam reszte zakupow wlozyc, noi zapomnialam z tego pospiechu o ramie, zla jestem na siebie, dopiero jak wrocilam do domu spostrzeglam ze zapomnialam, a to 1,5 godz od krakowa
przepraszam ze nie na temat, ale musialam napisac o mojej frustracji
tulę mocno i rozumiem w pełni...
ja dzisiaj też się zdenerwowałam, bo wychodziłam z domu spiesząc się i zostawiłam owoce, z tym że kupiłam sobie po drodze, ale jednak trochę więcej zachodu było. jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy....

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
hej hej
ja dopiero wróciłam z uczelni i z jedzeniem było źle znaczy nie że nie zdrowo ale bardzo mało nie miałam wogóle ochoty jeść bo tak duszno w szkole było Jeszcze dziewczyny się ze mnie śmiały że ja tak dużo jem a taka chuda jestem masakra ubrałam te nowe butki co by ładnie wyglądać i mnie obtarły taki wielki bąbel mi się zrobił

Jeu, Ty sportsmenko jak tam po treningu??
no czasami tak jest, że mniej zjemy, ale póki codziennie jesz te 4-5 posiłków to jeden dzień z mniejszą ilością posiłków na pewno źle nie wpłynie na Twój metabolizm ; )

o, mnie zawsze nowe buty obcierają, nie cierpię tego po prostu. potem zaklejam się plastrami i się śmieją, że noga ze wsi a but z miasta

a na treningu było męcząco. pierwsze 1,5h było spoko, ale przez ostatnie 30 minut czułam każdy mięsień, a już zupełny finish (10 minut przed końcem) to była straszna katorga, ale udało się świetna zabawa przy dobrej muzyce powinny być niedługo jakieś filmiki to zapodam z tym, że po tej owsiance niestety pognało mnie do kibelka w trakcie trwania zajęć, ale nie było mnie może 2 minuty, nie lubię tego, ale matka natura bywa wredna, a ja już w ogóle mam mały pęcherz...

ja dzisiaj zjadłam jeszcze łyżkę sałatki szopskiej, pół torebki ryżu brązowego z kurczakiem w sosie pomidorowym i brokułami i duży kubek mleka z zaprawą. a na kolację będzie pizza na dukanowym cieście, więc na otrębach. czyli trochę węgli wpadnie, ale nie będzie źle mamy za to z TŻ ser piórko, który ma 3% tłuszczu i trochę smakuje jak wyrób seropodobny, ale ja doszłam dzisiaj do wniosku, że lubię każdy ser żółty. jestem uzależniona! xD

a i dzisiaj jakiś dzień wychwalania mnie jest i prawienia komplementów babcia TŻ stwierdziła, że bardzo jej się podobam i że mnie lubi; koleżanka jedna powiedziała, że fajnie mi widać mięśnie, a jeszcze inna, że jestem chuda. po prostu +100000000 do samooceny no cóż, ale która kobieta nie chciałaby słyszeć takich komplementów na co dzień?
Stary 2012-03-17, 20:14   #890
agulaaaa
Zakorzenienie

jeu super, po takich komplementach buźka sama się cieszy

u mnie mija tydzień odkąd nie jem chleba na kolację
Stary 2012-03-17, 20:44   #891
smerfetka2808
Zakorzenienie

jeu, to super że się podobało ja to bym pewnie padła od razu no jem te 4-5 codziennie ale w sumie nadrobiłam brak papu wodą to może mi nic nie będzie wiem że to jest bee ale może nic mi nie będzie. Ale ogromne gratki że dziś dałaś radę naprawdę

Agulaaa, oby tak dalej

A ja dziś jestem taka rozdrażniona że masakra ale to przed @ i lepiej do mnie nie podchodzić i jeszcze do kibelka mnie goni chyba po jogurcie bo byl ciepły masakra nie wiem czy dam radę a6w zrobić ale muszę
Stary 2012-03-17, 21:10   #892
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Hej!

Wpadłam tylko podzielić się radosną nowiną, że w końcu udało mi się pobiegać. Ależ jestem szczęśliwa Zrobiłam 5km, ale na razie na przemian marszem i biegiem, bo wiadomo że kondycja pozimowa daje się we znaki.

Z dietą okej, a na dobre z pisaniem wracam w poniedziałek, bo jutro jeszcze mam szkołę.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 21:17   #893
LittleWoman
Zadomowienie

[QUOTE=smerfetka2808;32983 796]hej hej

Little, czekamy czekamy na Twoje plany ubraniowe

Mnie te zawsze nowe buty obcierają, ba, nawet mam takie, ktore posiadam już 2 lata i potrafią dać w kość :P

Cytat:
oj tak, z tymi owsiankami to tak jest, dlatego ja jem zawsze dużo, choć dzisiaj chyba lekko przesadziłam, ale trzymała mnie długo ; ) po treningu to zjadłam coś pro forma, ale nie musiałabym, gdyby nie ten katabolizm ;p

o, pokaż koniecznie te stroje!!! a kiedy się bronisz?? ; )
no pogoda cudna była dzisiaj TŻ stwierdził, że w nowych ciuszkach wyglądam bardzo prawniczo
no pewnie, na U można dużo więcej rzeczy jeść niby, a z drugiej strony ja bardzo lubię jedzenie na R-ce, bo jem w sumie wszystko tylko w mniejszych ilościach, choć czasami potrafię sobie nałożyć jak za 2. x

a na treningu było męcząco. pierwsze 1,5h było spoko, ale przez ostatnie 30 minut czułam każdy mięsień, a już zupełny finish (10 minut przed końcem) to była straszna katorga, ale udało się świetna zabawa przy dobrej muzyce powinny być niedługo jakieś filmiki to zapodam z tym, że po tej owsiance niestety pognało mnie do kibelka w trakcie trwania zajęć, ale nie było mnie może 2 minuty, nie lubię tego, ale matka natura bywa wredna, a ja już w ogóle mam mały pęcherz...

ja dzisiaj zjadłam jeszcze łyżkę sałatki szopskiej, pół torebki ryżu brązowego z kurczakiem w sosie pomidorowym i brokułami i duży kubek mleka z zaprawą. a na kolację będzie pizza na dukanowym cieście, więc na otrębach. czyli trochę węgli wpadnie, ale nie będzie źle mamy za to z TŻ ser piórko, który ma 3% tłuszczu i trochę smakuje jak wyrób seropodobny, ale ja doszłam dzisiaj do wniosku, że lubię każdy ser żółty. jestem uzależniona! xD

a i dzisiaj jakiś dzień wychwalania mnie jest i prawienia komplementów babcia TŻ stwierdziła, że bardzo jej się podobam i że mnie lubi; koleżanka jedna powiedziała, że fajnie mi widać mięśnie, a jeszcze inna, że jestem chuda. po prostu +100000000 do samooceny no cóż, ale która kobieta nie chciałaby słyszeć takich komplementów na co dzień?
Owsianki są suuuuuuuuper, też sie w nich zakochałam. Zjem jutro sobie

Stroje jutro wrzucę, bo wpadłam tu tylko na chwilę, niedługo wychodzę. Obrona w czerwcu. Nie wyobrażam sobie tego...
Co do jedzenia na R'ce mi bardzo odpowiada, jest wszystko smaczne i dobrze się czuję jedząc w ten sposób, więc nie zmienię za bardzo nawyków żywieniowych, będę się mniej pilnować po prostu

Świetny trening zaliczyłaś dziś, i gratuluję komplementów To miłe
Tą pizze dukanową też kiedyś jadłam, bardzo smaczna jest. Wiadomo, nie smakuje jak taka prawdziwa, ale całkiem zjadliwe to to

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
u mnie mija tydzień odkąd nie jem chleba na kolację

aso, bidulko, współczuję...też bym się wściekła...

No to jestem po treningu, bez wpadek dziś
Pobiegałam pół godzinki, pohulałam i właśnie zjadłam jajecznicę z pomidorkiem i szynką z 2 jajek

Zmykam sie wykąpać i wybywam z domu. Miłego wieczoru, dziewczęta
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 21:34   #894
smerfetka2808
Zakorzenienie

Eh bo te buty robią nie na nasze piękne stópki
To uciekaj miłego wieczoru tylko grzecznie
Stary 2012-03-17, 22:15   #895
mimi0290
Zadomowienie

Witam witam

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
mimi0290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:23   #896
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi0290 Pokaż wiadomość
Witam witam
Hej hej

Wiecie co jednak zrobiłam to a6w i jeszcze 15 minut hh i powiem Wam zły humor odszedł w siną dal jednak te ćwiczenia mają magiczną moc se se se
Stary 2012-03-17, 22:34   #897
mimi0290
Zadomowienie

Ja biegam 2 dzien i jeszcze dzisiaj czeka na mnie 300 brzuszkow i z 10 pompek

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
mimi0290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 22:38   #898
smerfetka2808
Zakorzenienie

To pięknie gratulacje
kurka a ja nie mam czasu biegać ostatnio jakaś taka zabiegana jestem że masakra
Stary 2012-03-17, 22:39   #899
aso
Raczkowanie

zainteresowal mnie te turbo fire, ale na youtubie nie moge znalazc, a co do ramy, to juz staram sie o tym nie myslec, ludzie traca o wiele drozsze rzeczy

Stary 2012-03-17, 22:49   #900
smerfetka2808
Zakorzenienie

Ja też właśnie szukałam ale są tylko efekty i krótkie filmiki na czym to polega Motylku pomóż nam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości