Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-17, 22:58   #2131
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Aaach, przypomniało mi sięęę! Jakiś czas temu byłam w aptece (akurat koło mnie jest apteka, w której można kupować to co się zamówiło przez internet, więc kolejki szaleją) i:
1. Nie cierpię, no po prostu mnie telepie, kiedy wchodzę rano do apteki (ja tak mam, że bywa, że wieczorem się dobrze czuję, a rano BUM przeziębienie i muszę lecieć przed zajęciami po jakieś leki - druga apteka, którą mam po drodze winduje ceny aż do nieba, więc wybieram pierwszą) i śpieszę się na zajęcia, a tam kolejka trzęsących się emerytów (nie, nie jestem hejterem starszych ludzi, po prostu szlag mnie trafia, kiedy naprawdę mi się śpieszy, a muszę sterczeć w kolejce, bo ktoś urządza sobie pogaduszki lub rozważania co kupić, a co nie). Więc pominę już to godzinne zastanawianie się co wybrać, a po zapłaceniu przypominanie sobie o czymś kolejnym. Ale zaczyna się najgorsze:
-Poproszę lek X.
-Jest, ale tylko X super (z większą dawką czegoś tam)
-A to nie, to coś innego jest (saaay whhaaaat?)
opcja druga:
-Poproszę X.
-Nie ma, ale jest Y, to to samo tylko jest tańszy i ma inną nazwę.
-Nie, musi być koniecznie X, bo skoro tamten się inaczej nazywa to co innego pewnie!
I potrafią tak walczyć 100 lat o to, który wybrać
2. Teraz się rozkręca -A jest karta seniora? -Nie. -To może założyć?
W tym momencie okazuje sie, że pan niedowidzi i nie jest sam w stanie tej karty sobie założyć. Trwało to 15 minut. Aptekarka razem z panem wypełniała sobie wnioseczek o kartę seniora, a ludzie w kolejce czekali. Nie wiem kiedy skończyli, bo wyszłam.
3. Tu już myślałam, że nie wytrzymam Nie wiem o co cho - starsi ludzie po prostu uwielbiają się przytulać chyba. Albo ocierać o innych. Ewentualnie boją się, że jak nie staną pół milimetra za kimś to ktoś im ukradnie miejsce w kolejce. Jedna z powyższych sytuacji, ale nie śpieszyło mi się, a leków potrzebowałam, więc sterczę od 15 minut, aptekarka stara się przekonać jakąś babcię, że X i Y różnią się tylko nazwą, a za mną stoi facet. Facet stoi w taki sposób, że ja mimo woli muszę wysuwać się na bok kolejki (nie cierpię jak mnie dotykają obcy, naprawdę wyzwala to we mnie straszną agresję. Co ciekawe ogólnie jestem typem przytulaśnym, wszystkich znajomych przytulam i na powitanie/pocieszenie/przytulanie w ogóle jest super. Ale obcy won ode mnie ). W końcu wyszło tak, że facet stał koło mnie - nie wiem jak to zrobił, ale po prostu jakoś na mnie leżał prawie, aż w końcu miałam ochotę zapytać czy on stoi w tej kolejce ZA mną czy ZE mną, bo coś się chyba przestawił :P I to stał tak, że prawie mi się kładł na plecach

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 23:00   #2132
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Ona była chora na białaczkę więc praktycznie w szpitalu leżała cały czas i to wtedy przestała chodzić na imprezy, logiczne zresztą. Ludzie którzy podawali się za jej wielkich super znajomych, czy nawet przyjaciół kompletnie ją olali, nie wysłali w ciągu choroby ani jednego smsa, nie zadzwonili, nie odwiedzili w szpitalu ani razu. Dopiero gdy ktoś puścił plotę że leży na intensywnej terapii nagle zaczęły się tam zbiegać całe wycieczki. Choć przecież wiadomo że nie wolno wtedy sobie urządzać do szpitala takich pielgrzymek. Nie wiesz do jakich akcji dochodziło ale ich motywy to była przede wszystkim sensacja. Reakcja ludzi którzy ją wspierali w trakcie, jej rodziny była dość jednoznaczna.
A, to inna sytuacja niż myślałam. W takim razie rozumiem Twoje zdziwienie i wręcz oburzenie.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No tak, rozumiem, że nie każdemu to pasuje
Stary 2012-03-17, 23:00   #2133
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Wiem, że gdyby u mnie w otoczeniu ktoś poważnie zachorował, to próbowałabym tę osobę odwiedzić, nawet gdybym nie miała z nią kontaktu od jakiegoś czasu.
Nie próbowałabym na siłę uszczęśliwić powaznie chorej koleżanki, z którą kontakt urwał sie jakiś czas temu lub jest sporadyczny. I gdybym zachorowała i leżała w szpitalu nie chciałabym być na siłę uszczęsliwiana przez takich życzliwych ludzi.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 23:01   #2134
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Dziwią mnie ludzie, którzy zmieniają sobie pseudonim na forum, ale nie zmieniają sposobu pisania. Bardzo łatwo ich potem poznać.
Rozumiem, że niektórzy zmieniają pseudonim, bo stary im się znudził czy też są znani pod starym przez mamę/tatę/koleżankę/nauczyciela, a nie dlatego, że chcą zmienić tożsamość na forum. Chociaż jak zmienią tylko pseudonim, to i tak bez większego problemu osoba zainteresowana ich znajdzie.
Przepraszam, muszę
O kim mówisz? o kim, o kim?

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2012-03-17, 23:04   #2135
Bananalama
jestę wieszczę

O właśnie, apteka. Pomimo dużego postępu obyczajowego itp. niektóre dolegliwości są uważane za wstydliwe, ze względu na swoją intymność. Stałam w kolejce w aptece. Za mną pewna pani. Za nią jakiś facet. Za tym facetem jeszcze jeden. Przede mną młoda dziewczyna. Pośpiesznie, przyciszonym głosem wyjaśniła o co chodzi. Pani farmaceutka poszła szukać na drugi koniec apteki i drze się :"A te globulki dopochwowe to na co mają być? Na grzybicę czy na bakterie?". Dziewczę spaliło buraka. Kurczę, przecież mogła ją babka poprosić tam dalej, nie raz się tak robi.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 23:20   #2136
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Przepraszam, muszę
Też bym chciała wiedzieć ale już Ci ktoś powie, akurat
Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
O właśnie, apteka. Pomimo dużego postępu obyczajowego itp. niektóre dolegliwości są uważane za wstydliwe, ze względu na swoją intymność. Stałam w kolejce w aptece. Za mną pewna pani. Za nią jakiś facet. Za tym facetem jeszcze jeden. Przede mną młoda dziewczyna. Pośpiesznie, przyciszonym głosem wyjaśniła o co chodzi. Pani farmaceutka poszła szukać na drugi koniec apteki i drze się :"A te globulki dopochwowe to na co mają być? Na grzybicę czy na bakterie?". Dziewczę spaliło buraka. Kurczę, przecież mogła ją babka poprosić tam dalej, nie raz się tak robi.
Ale masakra....
Chociaż ja to chyba jakaś jestem mało wstydliwa bo jak wchodzę do apteki to zawsze głośno powiem co i jak i mam wywalone na to, czy ktoś się skrzywi albo zaśmieje. Jak ludzi śmieszą choroby to o ich poczuciu humoru świadczy. A miałam kiedyś taką sytuację że miałam grzybicę na paznokciach. Wchodzę do apteki i głośno mówię do babeczki: poproszę jakąś maść na grzybicę paznokci Gówniarz za mną jakiś się zaczął chichrać To się odwróciłam i z poważną miną na niego patrzę, ani nie mrugnę. Aż mi leku nie znalazła tak się na niego gapiłam bez słowa dobre parę minut, zrobił się tak czerwony, że jeszcze nie widziałam takiego buraka
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 23:23   #2137
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Jak nie zapytam to tym bardziej nie powie

Cytat:
Stary 2012-03-17, 23:27   #2138
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Nie próbowałabym na siłę uszczęśliwić powaznie chorej koleżanki, z którą kontakt urwał sie jakiś czas temu lub jest sporadyczny. I gdybym zachorowała i leżała w szpitalu nie chciałabym być na siłę uszczęsliwiana przez takich życzliwych ludzi.
Ja za to chciałabym żeby w takiej sytuacji odwiedziły mnie osoby, z którymi urwał mi się kontakt niedawno. Nie mówię o znajomych z przedszkola czy podstawówki, bo to już gruba przesada, ale kogoś, kogo lubię, ale z kim kontakt mi się rozluźnił, chętnie bym w takiej sytuacji zobaczyła.

Cytat:
Przepraszam, muszę
Nie no, wymieniać z nicków nie będę Niekoniecznie te osoby chciałyby żebym pisała o swoich podejrzeniach (jeśli są słuszne). No i niekoniecznie mam rację przez co mogłabym zrobić zamieszanie wokół dwóch różnych osób
Stary 2012-03-17, 23:30   #2139
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, wymieniać z nicków nie będę Niekoniecznie te osoby chciałyby żebym pisała o swoich podejrzeniach (jeśli są słuszne). No i niekoniecznie mam rację przez co mogłabym zrobić zamieszanie wokół dwóch różnych osób
Chyba wiem, kogo masz na myśli
Chociaż takich przypadków jest na forum więcej niż jeden
Stary 2012-03-17, 23:30   #2140
activ61
Raczkowanie

Cytat:

Ale masakra....
Chociaż ja to chyba jakaś jestem mało wstydliwa bo jak wchodzę do apteki to zawsze głośno powiem co i jak i mam wywalone na to, czy ktoś się skrzywi albo zaśmieje. Jak ludzi śmieszą choroby to o ich poczuciu humoru świadczy. A miałam kiedyś taką sytuację że miałam grzybicę na paznokciach. Wchodzę do apteki i głośno mówię do babeczki: poproszę jakąś maść na grzybicę paznokci Gówniarz za mną jakiś się zaczął chichrać To się odwróciłam i z poważną miną na niego patrzę, ani nie mrugnę. Aż mi leku nie znalazła tak się na niego gapiłam bez słowa dobre parę minut, zrobił się tak czerwony, że jeszcze nie widziałam takiego buraka
to dobrze że zadziałało, ja miałam taką znajomą której jak coś się nie podobało to właśnie tak się gapiła i gapiła a każdy i tak to ignorował
Chociaż wcale nie szkodzi, gdy jest
activ61 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 23:36   #2141
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activ61 Pokaż wiadomość
to dobrze że zadziałało, ja miałam taką znajomą której jak coś się nie podobało to właśnie tak się gapiła i gapiła a każdy i tak to ignorował
Jak mi się coś nie podoba to na znajomych nie będę się patrzeć jak cielę w malowane wrota tylko powiem co mi nie pasuje Ale tak sobie wtedy pomyślałam że do gówniarza nie trafi logiczne: no i co się śmiejesz. Grzybica jak grzybica, choroba i tyle. Więc się tylko patrzyłam spokojnie na taki ewenement
Stary 2012-03-17, 23:39   #2142
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Dziwią mnie ludzie, którzy zmieniają sobie pseudonim na forum, ale nie zmieniają sposobu pisania. Bardzo łatwo ich potem poznać.
Rozumiem, że niektórzy zmieniają pseudonim, bo stary im się znudził czy też są znani pod starym przez mamę/tatę/koleżankę/nauczyciela, a nie dlatego, że chcą zmienić tożsamość na forum. Chociaż jak zmienią tylko pseudonim, to i tak bez większego problemu osoba zainteresowana ich znajdzie.
A po czym poznać ten "styl pisania"? Bo mi przychodzą do głowy: błędy ortograficzne (te same, ale i ogólnie), brak interpunkcji, powtarzające się, charakterystyczne słowa, frazy, emotki, prezentowanie do znudzenia takich samych poglądów jak wcześniej i forsowanie swojego punktu widzenia.
Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Co do tych przypadków to mi się tylko przypomina seria trolli z Chin, tych od niskich blatów ciętych czy jakoś podobnie. Hm?
Stary 2012-03-17, 23:41   #2143
Mitsukki
Naczelny Hipster

Niskie blaty cięte wymiatały

Mi się kojarzy jedna osoba bardzo charakterystyczna, która była już pod dwoma nickami i myślę, że znowu powróci na wizaż pod jeszcze innym, ale nie wiem czy to o niej mowa

Cytat:
Stary 2012-03-17, 23:45   #2144
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
A po czym poznać ten "styl pisania"? Bo mi przychodzą do głowy: błędy ortograficzne (te same, ale i ogólnie), brak interpunkcji, powtarzające się, charakterystyczne słowa, frazy, emotki, prezentowanie do znudzenia takich samych poglądów jak wcześniej i forsowanie swojego punktu widzenia.

Co do tych przypadków to mi się tylko przypomina seria trolli z Chin, tych od niskich blatów ciętych czy jakoś podobnie. Hm?
Można też poznać po prostu, po sposobie pisania. Kojarzę takiego jednego ktosia kto np. cały czas w każdym wątku musi wtrącić istną pieśń pochwalną na temat swojego TŻ. Nieważne czy wątek o zupie pomidorowej, farbie do włosów, czy kościele Aha no i wiem, że ten ktoś był kiedyś pod innym nickiem
Stary 2012-03-17, 23:50   #2145
Brangien
Rozeznanie

Ja to w ogóle nie wiem o kim mowa, w sumie też mi ta wiedza niepotrzebna, ale uwielbiam takie legendarne historie Wizażowe, to tak jakby starsze stażem Wizażanki dzieliły się swoimi opowieściami "Proszę, proszę, opowiedzcie nam bajkę"
A najlepsze są takie z morałem, np. nie wypisuj głupot na Wizażu, bo potem twój marny los będzie przestrogą dla nowych Wizażanek"
Stary 2012-03-17, 23:54   #2146
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to w ogóle nie wiem o kim mowa, w sumie też mi ta wiedza niepotrzebna, ale uwielbiam takie legendarne historie Wizażowe, to tak jakby starsze stażem Wizażanki dzieliły się swoimi opowieściami "Proszę, proszę, opowiedzcie nam bajkę"
A najlepsze są takie z morałem, np. nie wypisuj głupot na Wizażu, bo potem twój marny los będzie przestrogą dla nowych Wizażanek"
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470103 to jak lubisz takie opowieści dziwnej treści to polecam ten wątek trolików tu u nas pod dostatkiem
Stary 2012-03-17, 23:57   #2147
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Pogrubione - alez bzdury wygadujesz. Uwielbiam takie wypowiedzi osob, co nie maja pojecia o czym pisza, ale sie naczytaly horror opowiesci w prasie chyba. Statystyki mowia, ze z roku na rok spada ilosc zajsc na stadionach, o jakimkolwiek "roznoszeniu" nie ma mowy, no ale radosna tworczosc idzie
Ja tylko opieram się na faktach. Jak zniszczono stadion w Bydgoszczy? To nie było 10 lat temu, tylko stosunkowo niedawno.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 23:58   #2148
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
To ja się przyznam, że mój staż faktyczny wynosi z 7 lat chyba. Zawitałam na wizaż w 2005 To moje drugie konto, bo na tamtym miałam nick, pod którym znało mnie bardzo dużo ludzi i często się tak do mnie zwracali, więc uznałam, że po co ktoś ma mnie przypadkiem znaleźć. Zresztą też jakoś na tamtym szczególnie aktywna nie byłam. Ale czytałam dużo, więc mogę opowiadać o dawnych czasach wizażu <wspiera się na lasce i masuje krzyż>

Cytat:
Stary 2012-03-18, 00:09   #2149
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Wiem o tym. Po prostu niektóre same się rzucają w oczy.

Cytat:
Dodatkowo jeszcze, sposób formułowania zdań Każdy ma trochę inny. I jak się połączy to formułowanie zdań, z charakterystycznymi słowami, emotkami, błędami ortograficznymi i interpunkcyjnymi... To można kogoś zidentyfikować. Jak jeszcze ktoś na obu kontach coś o sobie pisał, to można fakty połączyć.

No ale to już nie moja sprawa. Na Wizażu można mieć dowolną ilość kont, więc proszę bardzo Mnie po prostu dziwi takie zakładanie nowego konta, bo niczego poza zmianą pseudonimu ono nie daje.
Stary 2012-03-18, 00:16   #2150
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
dziwią mnie ludzie którzy wpychają się na mnie podczas stania w kolejce (np. do kasy w supermarkecie) ostatnio kilka razy mi się zdarzyła taka sytuacja, że ktoś z tyłu podchodził do mnie tak blisko, że czułam się naprawdę niekomfortowo. i ja dam kroczek do przodu - on/ona momentalnie to samo tak jakby miała uciec ta kasa. od razu przesuwam zawsze wtedy torebkę do przodu, bo boję się czy ktoś mnie nie chce okraść.
Też dzisiaj miałam podobną sytuację. I też się balam, że chce mi ukraść kartę albo podpatrzeć PIN, bo płaciłam kartą... A najlepsi są ludzie, którzy kłada swoje rzeczy na taśmę, jak ja jeszcze się nie wyłożyłam, a mam pełny wózek. Ostatnio zwróciłam uwagę jednemu facetowi, to stwierdził, że przesadzam.

A i dziwią mnie kolesie i ich debilne żarciki w postaci darcia się za dziewczyną:"daj telefon, babe", "una paloma bianca" i "Xenna wojownicza księżniczka". Czy oni naprawdę myślą, ze na takie durne teksty kogoś poderwą...
Stary 2012-03-18, 00:27   #2151
201604181004
Konto usunięte

Ja dzisiaj zrąbałam osobiście ochroniarza w Sephorze.
Matko Bosko przyrzekam, dzisiaj to się odwaliłam jak tap madl bo akurat skądś wracałam, słuchajcie, były jakieś wyprzedaże. Patrzę, patrzę, a nagle patrzę bourjois... przesuwam się i tylko słyszę szur szur stóp ochroniarza. Patrzę, on się nadal gapi. Idę dalej on za mną. Idę za regał, on za mną. I tylko słyszę szur szur i... widzę jak się lampi w lustrze bo miedzy półkami na perfumy są lustra... Zmierzam do wyjścia i dalej idzie za mną... No to powiedziałam że mniej dyskretnym niż pan jest to się nie da być naprawdę, przesada. Kogo oni zatrudniają? Byłam ostatnia w sklepie i jedyna bo to było przed zamknięciem ale ze złosci nic nie kupiłam spotkałam się z takim zachowaniem jak wpadałam w dresie po treningu że traktowali mnie podejrzanie, no ale dzisiaj nie było klientów ja w miarę ludzko wyglądałam a on po prostu krok w krok za mną. No patola...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 00:34   #2152
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Wiem o tym. Po prostu niektóre same się rzucają w oczy.

Dodatkowo jeszcze, sposób formułowania zdań Każdy ma trochę inny. I jak się połączy to formułowanie zdań, z charakterystycznymi słowami, emotkami, błędami ortograficznymi i interpunkcyjnymi... To można kogoś zidentyfikować. Jak jeszcze ktoś na obu kontach coś o sobie pisał, to można fakty połączyć.

No ale to już nie moja sprawa. Na Wizażu można mieć dowolną ilość kont, więc proszę bardzo Mnie po prostu dziwi takie zakładanie nowego konta, bo niczego poza zmianą pseudonimu ono nie daje.
Jeśli podpadł Wizażankom, to rzeczywiście nic nie da i tak zostanie rozpoznany, ale jeśli przez przypadek czyjś chłopak/koleżanka poznali jego nick na Wizażu, to nowe konto problem rozwiąże Bliska osoba nie znajdzie nowych postów, bo te będą pod nowym nickiem. Wątpię, żeby jej chciało sie szukać na podstawie stylu
Stary 2012-03-18, 00:37   #2153
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem o co Ci chodzi i wiem co się skąd wzięło, niemniej uważam, że nazywanie Maryi królową polski dopuszczalne winno być jedynie w pieśniach religijnych. A oni to chcieli urzędowo... A uważam tak dlatego, że po pierwsze ten kraj monarchią nie jest, po drugie nie każdemu by pasowało, by święta danej religii była nazywana tegoż kraju królową w innym sensie, niż w pieśni religijnej.

Mi chodziło, Tobie nie musi. Będę przeciwna nazywaniu Allaha/Jezusa/Maryi/Fatimy/Buddy/Jody zwierzchnikiem państwa, nawet jak to będzie symboliczne. Chyba że chodzi o jakieś pieśni religijne danego wyznania, to już mnie guzik obchodzi. Wolno mi mieć takie zdanie, więc sorry, spójrz na siebie i trochę zrozumienia.

Vice versa, bo pienisz się jak mydełko Fa.

Bardzo prosto - wierz sobie w co chcesz, ale nie żądaj, by w suwerennym, świeckim, republikańskim państwie nazywać postać religijną królem czy królową, to tyle.
Cytat:
Aczkolwiek pouczające, jak niektórzy robią za forumowego pieniacza i szukają sensacji tam, gdzie jej nie ma, prawda? Zanalizuję Ci moją wypowiedź, bo widzę tu niejakie problemy:

Moja odpowiedź, utrzymana jak wiele, w klimacie sarkazmu i ironii.
"Maryja- królowa Polski? To jesteśmy monarchią? Dobre." - tak, uważam, że jak kraj ma królową, to jest monarchią. Ponadto bawi mnie to narzucanie pewnych religijnych haseł. Nie godzę się po prostu jako nie katoliczka, by ktoś poza murami kościoła coś takiego głosił. Proste? Proste.

"A na 100% jakbym napisała: "Wielki Maślany Królu, rządź Polską!", to by się oburzali."- bo wierzę, że katolicy by się oburzyli. "Sorki, Jezus nie będzie ogłoszony królem Polski, Wielki Maślany Król będzie lepszy". No już słyszę ten grad.

Twoja odpowiedź: "Mniej interenetu, wiecej nauki historii, bo teraz niestety wychodzisz na ignorantke, zamiast na zabawna"
Nie rozumiem, do czego to się ma odnosić. Zamiast na spokojnie, bez burzenia piany przeczytać, to mnie obrażasz od razu. Z góry założyłeś, że nie znam kontekstu historycznego, zamiast o to zapytać. A mnie chodziło o fakt, że chcę świeckiego państwa i nie chcę poza murami świątyni słyszeć o królowej Maryi, Jezusie zbawiającym Polskę itp. Zwłaszcza nie chcę tego w sejmie. W swoich związkach wyznaniowych to sobie mogą nawet śpiewać, że Jezus ześle Tuska do piekła, mam to gdzieś. Ale państwo jest świeckie i basta!
Polecam meliskę, bo rzucasz się na każdą wzmiankę o kościele, jak jakiś obrońca krzyża.
To jest dopiero kwiatek:
"Ponadto bawi mnie to narzucanie pewnych religijnych haseł. Nie godzę się po prostu jako nie katoliczka, by ktoś poza murami kościoła coś takiego głosił."

Innymi slowy, Ciebie bawi narzucanie, ale sama sie poczuwasz do narzucania innym, gdzie cos moga glosic, a gdzie nie. Nie wiem, czy to hipokryzja jeno, czy jakis problem, ale nie wnikam
Do historii Cie odeslalem, bo akurat to okreslenie jest z danych powodow zakorzenione, ale skoro nie chcesz tego zrozumiec, to sie dalej "nie godz"

Tekst o forumowym pieniaczu, gdy Ty bijesz piane o dane okreslenie, to Ci dopiero niezamierzona ironia

Jak juz pisalem - poluzowania zycze, bo w niezle opary absurdu weszlas z tym rozkminianiem ustroju RP.

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Ja tylko opieram się na faktach. Jak zniszczono stadion w Bydgoszczy? To nie było 10 lat temu, tylko stosunkowo niedawno.
Rewelacja, jako przyklad: rozegranie finalu PP, na stadionie, ktory mial negatywna ocene policji w kwestii bezpieczenstwa rozegrania takiego meczu przed spotkaniem. Nazywanie strat w skali takiego stadionu niewielkich ("raptem" 40tys zl) "zniszczeniem" i pomijanie okolicznosci zajscia

Nie mowiac juz o kompletnym braku kontekstu, ze sie przywola jeden z kilkuset meczow ekstraklasy/PP, jako dowod na masowe "roznoszenie".

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:25   #2154
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Wiem, zauważyłam. Poza tym już wiem, czemu broni Cejrowskiego. Jakże podobny ton wypowiedzi "ignorantka" "zluzowanie gumy w majtach". Szczyt wyżyn intelektualnych. I to pisze człowiek, który zarzuca ignorancję innym, a sam nie widzi np. żadnych wad w instytucji kościoła
Banana, to nasz forumowy troll, kazde takiego ma, wiec wystarczy olac.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
3. Tu już myślałam, że nie wytrzymam Nie wiem o co cho - starsi ludzie po prostu uwielbiają się przytulać chyba. Albo ocierać o innych. Ewentualnie boją się, że jak nie staną pół milimetra za kimś to ktoś im ukradnie miejsce w kolejce. Jedna z powyższych sytuacji, ale nie śpieszyło mi się, a leków potrzebowałam, więc sterczę od 15 minut, aptekarka stara się przekonać jakąś babcię, że X i Y różnią się tylko nazwą, a za mną stoi facet. Facet stoi w taki sposób, że ja mimo woli muszę wysuwać się na bok kolejki (nie cierpię jak mnie dotykają obcy, naprawdę wyzwala to we mnie straszną agresję. Co ciekawe ogólnie jestem typem przytulaśnym, wszystkich znajomych przytulam i na powitanie/pocieszenie/przytulanie w ogóle jest super. Ale obcy won ode mnie ). W końcu wyszło tak, że facet stał koło mnie - nie wiem jak to zrobił, ale po prostu jakoś na mnie leżał prawie, aż w końcu miałam ochotę zapytać czy on stoi w tej kolejce ZA mną czy ZE mną, bo coś się chyba przestawił :P I to stał tak, że prawie mi się kładł na plecach
Chyba az tak bardzo tego nie cierpisz, skoro w takiej sytuacji nie potrafisz zwyczajnie zwrocic komus uwagi?

Edytowane przez Kruche Ciastko
Czas edycji: 2012-03-18 o 09:40
Kruche Ciastko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:29   #2155
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Chyba az tak bardzo tego nie cierpisz, skoro w takiej sytuacji nie potrafisz zwyczajnie zwrocic komus uwagi?
Zwracam uwagę, jak np ktoś sterczy w drzwiach od tramwaju i nie mogę wysiąść. Ale z reguły doprowadzona do ostateczności jestem na tyle wściekła, że każę komuś ruszyć tyłek średnio miło (ostatnio grupka kwiczących gimnazjalistek, która naradzała się między sobą "nie wysiadajcie" - nie wiem po co, ale usłyszały, żeby ruszyły dupy). A tamto było w aptece, starsi ludzie, nie wiem, nie umiem być wredna dla starszych ludzi, a za taką bym została odebrana raczej, bo w ich mniemaniu przecież nic złego nie robią, nie? :P

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Zresztą napisałam przecież, że wyzwala to we mnie agresję, to co mam się wydzierać na wszystkich ludzi na ulicy, bo ktoś mnie dotknął? Jakieś normy istnieją

Cytat:
Stary 2012-03-18, 10:33   #2156
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Zwracam uwagę, jak np ktoś sterczy w drzwiach od tramwaju i nie mogę wysiąść. Ale z reguły doprowadzona do ostateczności jestem na tyle wściekła, że każę komuś ruszyć tyłek średnio miło (ostatnio grupka kwiczących gimnazjalistek, która naradzała się między sobą "nie wysiadajcie" - nie wiem po co, ale usłyszały, żeby ruszyły dupy). A tamto było w aptece, starsi ludzie, nie wiem, nie umiem być wredna dla starszych ludzi, a za taką bym została odebrana raczej, bo w ich mniemaniu przecież nic złego nie robią, nie? :P

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Zresztą napisałam przecież, że wyzwala to we mnie agresję, to co mam się wydzierać na wszystkich ludzi na ulicy, bo ktoś mnie dotknął? Jakieś normy istnieją
To prawda i dlatego ja, ktora rozumiem Cie, bo organicznie nie znosze jak mnie ktos dotyka zawsze zwracam uwage. Ale to nietety trzeba zrobic bardzo taktownie i uprzejmie, bo w takiej geriatrycznej aptece atmosfere mozna kroic nozem (wiem, bo tez zaopatruje sie w aptece, ktora jest rowniez internetowa hurtownia lekow i kolejki sa tam nieziemskie)
Stary 2012-03-18, 10:37   #2157
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
To prawda i dlatego ja, ktora rozumiem Cie, bo organicznie nie znosze jak mnie ktos dotyka zawsze zwracam uwage. Ale to nietety trzeba zrobic bardzo taktownie i uprzejmie, bo w takiej geriatrycznej aptece atmosfere mozna kroic nozem (wiem, bo tez zaopatruje sie w aptece, ktora jest rowniez internetowa hurtownia lekow i kolejki sa tam nieziemskie)
Ja się obawiam, że jak już otworzę gębę to się nie zamknę i będę zbyt niemiła Następnym razem może spróbuję grzecznie i kulturalnie zwrócić uwagę

Cytat:
Stary 2012-03-18, 10:42   #2158
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Ja się obawiam, że jak już otworzę gębę to się nie zamknę i będę zbyt niemiła Następnym razem może spróbuję grzecznie i kulturalnie zwrócić uwagę
Mamy taka kolezanke w naszej damskiej paczce ktora chyba ma taki myk jak Ty. Jak wychodzimy z knajpy po kilku piwach to trzeba ja bardzo pilnowac, bo jak otworzy japałkę to juz nie zamknie i musimy ratowac sytuacjr
Stary 2012-03-18, 10:56   #2159
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
albo zamiast matematyka, czy matma mówią: mata. Na początku w ogóle nie wiedziałam o co się rozchodzi. Mata ale jaka mata, taka mata gimnastyczna, czemu na macie gimnastycznej zadania robiłaś
U mnie się tak mówiło na matematykę od podstawówki.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 11:00   #2160
invisible_01
Zakorzeniona

Dziwi mnie, kiedy osoba niepaląca pyta się palącej: "Nie szkoda Ci kasy na papierosy?". Sama nie palę, ale wydaję kasę na inne rzeczy i guzik powinno kogoś obchodzić, na co żal komuś innemu kasy, a na co nie.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości