|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Naczelny Hipster
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Aaach, przypomniało mi sięęę! Jakiś czas temu byłam w aptece (akurat koło mnie jest apteka, w której można kupować to co się zamówiło przez internet, więc kolejki szaleją) i:
1. Nie cierpię, no po prostu mnie telepie, kiedy wchodzę rano do apteki (ja tak mam, że bywa, że wieczorem się dobrze czuję, a rano BUM przeziębienie i muszę lecieć przed zajęciami po jakieś leki - druga apteka, którą mam po drodze winduje ceny aż do nieba, więc wybieram pierwszą) i śpieszę się na zajęcia, a tam kolejka trzęsących się emerytów (nie, nie jestem hejterem starszych ludzi, po prostu szlag mnie trafia, kiedy naprawdę mi się śpieszy, a muszę sterczeć w kolejce, bo ktoś urządza sobie pogaduszki lub rozważania co kupić, a co nie). Więc pominę już to godzinne zastanawianie się co wybrać, a po zapłaceniu przypominanie sobie o czymś kolejnym. Ale zaczyna się najgorsze: -Poproszę lek X. -Jest, ale tylko X super (z większą dawką czegoś tam) -A to nie, to coś innego jest (saaay whhaaaat?) opcja druga: -Poproszę X. -Nie ma, ale jest Y, to to samo tylko jest tańszy i ma inną nazwę. -Nie, musi być koniecznie X, bo skoro tamten się inaczej nazywa to co innego pewnie! I potrafią tak walczyć 100 lat o to, który wybrać ![]() 2. Teraz się rozkręca -A jest karta seniora? -Nie. -To może założyć? W tym momencie okazuje sie, że pan niedowidzi i nie jest sam w stanie tej karty sobie założyć. Trwało to 15 minut. Aptekarka razem z panem wypełniała sobie wnioseczek o kartę seniora, a ludzie w kolejce czekali. Nie wiem kiedy skończyli, bo wyszłam. 3. Tu już myślałam, że nie wytrzymam Nie wiem o co cho - starsi ludzie po prostu uwielbiają się przytulać chyba. Albo ocierać o innych. Ewentualnie boją się, że jak nie staną pół milimetra za kimś to ktoś im ukradnie miejsce w kolejce. Jedna z powyższych sytuacji, ale nie śpieszyło mi się, a leków potrzebowałam, więc sterczę od 15 minut, aptekarka stara się przekonać jakąś babcię, że X i Y różnią się tylko nazwą, a za mną stoi facet. Facet stoi w taki sposób, że ja mimo woli muszę wysuwać się na bok kolejki (nie cierpię jak mnie dotykają obcy, naprawdę wyzwala to we mnie straszną agresję. Co ciekawe ogólnie jestem typem przytulaśnym, wszystkich znajomych przytulam i na powitanie/pocieszenie/przytulanie w ogóle jest super. Ale obcy won ode mnie ). W końcu wyszło tak, że facet stał koło mnie - nie wiem jak to zrobił, ale po prostu jakoś na mnie leżał prawie, aż w końcu miałam ochotę zapytać czy on stoi w tej kolejce ZA mną czy ZE mną, bo coś się chyba przestawił :P I to stał tak, że prawie mi się kładł na plecach |
|
|
|
#2132 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
No tak, rozumiem, że nie każdemu to pasuje
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Nie próbowałabym na siłę uszczęśliwić powaznie chorej koleżanki, z którą kontakt urwał sie jakiś czas temu lub jest sporadyczny. I gdybym zachorowała i leżała w szpitalu nie chciałabym być na siłę uszczęsliwiana przez takich życzliwych ludzi.
|
#2134 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() O kim mówisz? o kim, o kim?
|
|
|
|
|
#2135 |
|
jestę wieszczę
|
O właśnie, apteka. Pomimo dużego postępu obyczajowego itp. niektóre dolegliwości są uważane za wstydliwe, ze względu na swoją intymność. Stałam w kolejce w aptece. Za mną pewna pani. Za nią jakiś facet. Za tym facetem jeszcze jeden. Przede mną młoda dziewczyna. Pośpiesznie, przyciszonym głosem wyjaśniła o co chodzi. Pani farmaceutka poszła szukać na drugi koniec apteki i drze się :"A te globulki dopochwowe to na co mają być? Na grzybicę czy na bakterie?". Dziewczę spaliło buraka. Kurczę, przecież mogła ją babka poprosić tam dalej, nie raz się tak robi.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała wiedzieć ale już Ci ktoś powie, akurat
Cytat:
Chociaż ja to chyba jakaś jestem mało wstydliwa bo jak wchodzę do apteki to zawsze głośno powiem co i jak i mam wywalone na to, czy ktoś się skrzywi albo zaśmieje. Jak ludzi śmieszą choroby to o ich poczuciu humoru świadczy. A miałam kiedyś taką sytuację że miałam grzybicę na paznokciach. Wchodzę do apteki i głośno mówię do babeczki: poproszę jakąś maść na grzybicę paznokci Gówniarz za mną jakiś się zaczął chichrać To się odwróciłam i z poważną miną na niego patrzę, ani nie mrugnę. Aż mi leku nie znalazła tak się na niego gapiłam bez słowa dobre parę minut, zrobił się tak czerwony, że jeszcze nie widziałam takiego buraka
|
|
|
|
|
#2137 |
|
Naczelny Hipster
|
Jak nie zapytam to tym bardziej nie powie
|
|
|
|
#2138 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie no, wymieniać z nicków nie będę Niekoniecznie te osoby chciałyby żebym pisała o swoich podejrzeniach (jeśli są słuszne). No i niekoniecznie mam rację przez co mogłabym zrobić zamieszanie wokół dwóch różnych osób
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż takich przypadków jest na forum więcej niż jeden
|
|
#2140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak sobie wtedy pomyślałam że do gówniarza nie trafi logiczne: no i co się śmiejesz. Grzybica jak grzybica, choroba i tyle. Więc się tylko patrzyłam spokojnie na taki ewenement |
|
|
|
|
#2142 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
?
|
|
#2143 |
|
Naczelny Hipster
|
Niskie blaty cięte wymiatały
Mi się kojarzy jedna osoba bardzo charakterystyczna, która była już pod dwoma nickami i myślę, że znowu powróci na wizaż pod jeszcze innym, ale nie wiem czy to o niej mowa
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto np. cały czas w każdym wątku musi wtrącić istną pieśń pochwalną na temat swojego TŻ. Nieważne czy wątek o zupie pomidorowej, farbie do włosów, czy kościele Aha no i wiem, że ten ktoś był kiedyś pod innym nickiem
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Rozeznanie
|
Ja to w ogóle nie wiem o kim mowa, w sumie też mi ta wiedza niepotrzebna, ale uwielbiam takie legendarne historie Wizażowe, to tak jakby starsze stażem Wizażanki dzieliły się swoimi opowieściami
"Proszę, proszę, opowiedzcie nam bajkę"![]() A najlepsze są takie z morałem, np. nie wypisuj głupot na Wizażu, bo potem twój marny los będzie przestrogą dla nowych Wizażanek"
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trolików tu u nas pod dostatkiem
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
To moje drugie konto, bo na tamtym miałam nick, pod którym znało mnie bardzo dużo ludzi i często się tak do mnie zwracali, więc uznałam, że po co ktoś ma mnie przypadkiem znaleźć. Zresztą też jakoś na tamtym szczególnie aktywna nie byłam. Ale czytałam dużo, więc mogę opowiadać o dawnych czasach wizażu <wspiera się na lasce i masuje krzyż> |
|
|
|
|
#2149 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
No ale to już nie moja sprawa. Na Wizażu można mieć dowolną ilość kont, więc proszę bardzo Mnie po prostu dziwi takie zakładanie nowego konta, bo niczego poza zmianą pseudonimu ono nie daje.
|
|
#2150 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A i dziwią mnie kolesie i ich debilne żarciki w postaci darcia się za dziewczyną:"daj telefon, babe", "una paloma bianca" i "Xenna wojownicza księżniczka". Czy oni naprawdę myślą, ze na takie durne teksty kogoś poderwą... |
|
|
|
|
#2151 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj zrąbałam osobiście ochroniarza w Sephorze.
Matko Bosko przyrzekam, dzisiaj to się odwaliłam jak tap madl bo akurat skądś wracałam, słuchajcie, były jakieś wyprzedaże. Patrzę, patrzę, a nagle patrzę bourjois... przesuwam się i tylko słyszę szur szur stóp ochroniarza. Patrzę, on się nadal gapi. Idę dalej on za mną. Idę za regał, on za mną. I tylko słyszę szur szur i... widzę jak się lampi w lustrze naprawdę, przesada. Kogo oni zatrudniają? Byłam ostatnia w sklepie i jedyna bo to było przed zamknięciem ale ze złosci nic nie kupiłam spotkałam się z takim zachowaniem jak wpadałam w dresie po treningu że traktowali mnie podejrzanie, no ale dzisiaj nie było klientów ja w miarę ludzko wyglądałam a on po prostu krok w krok za mną. No patola...
|
|
|
|
#2152 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bliska osoba nie znajdzie nowych postów, bo te będą pod nowym nickiem. Wątpię, żeby jej chciało sie szukać na podstawie stylu
|
|
|
|
|
#2153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Ponadto bawi mnie to narzucanie pewnych religijnych haseł. Nie godzę się po prostu jako nie katoliczka, by ktoś poza murami kościoła coś takiego głosił." Innymi slowy, Ciebie bawi narzucanie, ale sama sie poczuwasz do narzucania innym, gdzie cos moga glosic, a gdzie nie. Nie wiem, czy to hipokryzja jeno, czy jakis problem, ale nie wnikam ![]() Do historii Cie odeslalem, bo akurat to okreslenie jest z danych powodow zakorzenione, ale skoro nie chcesz tego zrozumiec, to sie dalej "nie godz" ![]() Tekst o forumowym pieniaczu, gdy Ty bijesz piane o dane okreslenie, to Ci dopiero niezamierzona ironia Jak juz pisalem - poluzowania zycze, bo w niezle opary absurdu weszlas z tym rozkminianiem ustroju RP. Cytat:
![]() Nie mowiac juz o kompletnym braku kontekstu, ze sie przywola jeden z kilkuset meczow ekstraklasy/PP, jako dowod na masowe "roznoszenie".
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
#2154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2012-03-18 o 09:40 |
||
|
|
|
#2155 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Zresztą napisałam przecież, że wyzwala to we mnie agresję, to co mam się wydzierać na wszystkich ludzi na ulicy, bo ktoś mnie dotknął? Jakieś normy istnieją
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2157 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Następnym razem może spróbuję grzecznie i kulturalnie zwrócić uwagę
|
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2159 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
U mnie się tak mówiło na matematykę od podstawówki.
|
#2160 |
|
Zakorzeniona
|
Dziwi mnie, kiedy osoba niepaląca pyta się palącej: "Nie szkoda Ci kasy na papierosy?". Sama nie palę, ale wydaję kasę na inne rzeczy i guzik powinno kogoś obchodzić, na co żal komuś innemu kasy, a na co nie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Nie wiem o co cho - starsi ludzie po prostu uwielbiają się przytulać chyba. Albo ocierać o innych. Ewentualnie boją się, że jak nie staną pół milimetra za kimś to ktoś im ukradnie miejsce w kolejce. Jedna z powyższych sytuacji, ale nie śpieszyło mi się, a leków potrzebowałam, więc sterczę od 15 minut, aptekarka stara się przekonać jakąś babcię, że X i Y różnią się tylko nazwą, a za mną stoi facet. Facet stoi w taki sposób, że ja mimo woli muszę wysuwać się na bok kolejki (nie cierpię jak mnie dotykają obcy, naprawdę wyzwala to we mnie straszną agresję. Co ciekawe ogólnie jestem typem przytulaśnym, wszystkich znajomych przytulam i na powitanie/pocieszenie/przytulanie w ogóle jest super. Ale obcy won ode mnie
). W końcu wyszło tak, że facet stał koło mnie - nie wiem jak to zrobił, ale po prostu jakoś na mnie leżał prawie, aż w końcu miałam ochotę zapytać czy on stoi w tej kolejce ZA mną czy ZE mną, bo coś się chyba przestawił :P I to stał tak, że prawie mi się kładł na plecach 

?