Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-18, 11:02   #2161
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja też tego nienawidzę. Wogóle nienawidzę jak ktoś mnie dotyka! I rozwala mnie to, że w szkole dużo dziewczyn (liceum podobno, i to wysoki poziom ) z mojej klasy się przytula do siebie bez okazji na lekcji czy korytarzu. Kiedyś jedna osoba mnie tak znienacka przytuliła, ale zwróciłam jej uwagę, że nie chce żeby mnie dotykała co było dziwne dla innych, ale sory nie lubię gdy ktoś obcy mnie dotyka. Nie ważne czy specjalnie, czy nie. Nie lubię tego i tyle.
Ja co prawda nie reaguję alergicznie na przypadkowy dotyk, ale dziewczęce przytulanki niesamowicie mnie wkurzają...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 11:07   #2162
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Mamy taka kolezanke w naszej damskiej paczce ktora chyba ma taki myk jak Ty. Jak wychodzimy z knajpy po kilku piwach to trzeba ja bardzo pilnowac, bo jak otworzy japałkę to juz nie zamknie i musimy ratowac sytuacjr

Aż tak źle to chyba ze mną nie jest, ale jak już się nakręcę to nie odpuszczam. Paskudna cecha
Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
U mnie się tak mówiło na matematykę od podstawówki.
Właśnie mi się przypomniało - ja, wrocławianka całe życie, pamiętam z podstawówki mówienie na matmę "majma"
Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, kiedy osoba niepaląca pyta się palącej: "Nie szkoda Ci kasy na papierosy?". Sama nie palę, ale wydaję kasę na inne rzeczy i guzik powinno kogoś obchodzić, na co żal komuś innemu kasy, a na co nie.

Chyba, że palacz kwiczy, że nie ma kasy, wtedy to dla mnie zabawne, że narzeka, że na nic go nie stać, skoro wydaje kasę na coś co nie jest niezbędne, a jeszcze niezdrowe

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 11:11   #2163
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Ja co prawda nie reaguję alergicznie na przypadkowy dotyk, ale dziewczęce przytulanki niesamowicie mnie wkurzają...
Mnie też zwłaszcza jak się zbierze taka grupa że się wszystkie całują na powitanie. I się całują i całują i całują. W policzek oczywiście Na szczęście takie mi się dziewczyny na studiach trafiły, które tego nie praktykują.
Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Właśnie mi się przypomniało - ja, wrocławianka całe życie, pamiętam z podstawówki mówienie na matmę "majma"
O tego też nie słyszałam a też wrocławianka całe życie
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 11:21   #2164
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Ja pamiętam, jak kolega zapoznawał mnie ze swoim towarzystwem i ostrzegał, żebym nie zdziwiła się, jak mnie obcy ludzie będą całować, ale że w tym środowisku to normalne. No i całowali - oczywiście w policzek, a pierwszy raz na oczy ich widziałam. Ale takie już mieli rytuały powitalno-pożegnalne
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 11:29   #2165
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Ja bym tak ostro nie zareagowała, podziwiam, że jesteś taka asertywna.
Gdy mnie siostra dotknie to nic mi się nie dzieje, ale jakieś koleżanki z klasy to mnie odrazu coś mi się dzieje i nie mogę funkcjonować jak mnie przytulą. Co innego jak chce komuś złożyć życzenia i go przytulę, a co innego gdy coś robię a ktoś mnie przytula. Ale teraz już nikt z klasy mnie nie dotyka i mam spokój

Cytat:
Mi się kojarzy jedna osoba bardzo charakterystyczna, która była już pod dwoma nickami i myślę, że znowu powróci na wizaż pod jeszcze innym, ale nie wiem czy to o niej mowa
Ja kojarzę jedną dziewczynę To się wydaje dziwne, ale da się odgadnąć kto co pisał. Najbardziej po słowach.

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=470103 to jak lubisz takie opowieści dziwnej treści to polecam ten wątek trolików tu u nas pod dostatkiem
Dzięki za wątek
Stary 2012-03-18, 11:56   #2166
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
To jest dopiero kwiatek:
"Ponadto bawi mnie to narzucanie pewnych religijnych haseł. Nie godzę się po prostu jako nie katoliczka, by ktoś poza murami kościoła coś takiego głosił."

Innymi slowy, Ciebie bawi narzucanie, ale sama sie poczuwasz do narzucania innym, gdzie cos moga glosic, a gdzie nie. Nie wiem, czy to hipokryzja jeno, czy jakis problem, ale nie wnikam

Do historii Cie odeslalem, bo akurat to okreslenie jest z danych powodow zakorzenione, ale skoro nie chcesz tego zrozumiec, to sie dalej "nie godz"

Tekst o forumowym pieniaczu, gdy Ty bijesz piane o dane okreslenie, to Ci dopiero niezamierzona ironia

Jak juz pisalem - poluzowania zycze, bo w niezle opary absurdu weszlas z tym rozkminianiem ustroju RP.
Do obrządków religijnych i pieśni o takim charakterze służą świątynie. Dziwnie bym się czuła, jakby do sejmu weszła ustawa, że błogosławiona Fatima od dzisiaj jest patronką studentów i wszystkie szkoły mają mieć jej rękę namalowaną na murze. Co kto woli.
Ty to dopiero jesteś numer. Sugerujesz innym brak inteligencji, jednocześnie sam obrażasz innych i nie dasz sobie wyjaśnić, że KK nie jest instytucją bez wad. To dopiero hipokryzja. Wolno głosić poglądy, pod warunkiem, że są zgodne z poglądami Wyraka

Znam kontekst historyczny, ale zanim Ci to napisałam, to już uznałeś mnie za ignorantkę. Za szybko oceniasz ludzi. Nie chodziło mi o kontekst historyczny. Chodziło mi o to, że według mnie ogłaszanie Maryi czy Jezusa królową i królem Polski jest nie na miejscu. Właśnie dlatego, że to kraj świecki, republikański. A Ty sobie możesz śpiewać "Maryjo, królowo Polski", mi nic do tego.

Gdzie ja biłam pianę? Przyczepiłeś się do ironicznego tekstu mającego raptem linijkę. Bicie piany, dobre. Szkoda, że tylko Ty to widzisz.

Życzę wesołego wciągania absurdu z własnego podwórka. A poluzować, to Ty sobie możesz. Na przyszłość wstrzymaj się z takimi hasłami, ok?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Banana, to nasz forumowy troll, kazde takiego ma, wiec wystarczy olac.
Nie za dużo ich? A to jakieś eosy, a to Wyraki .

Dziwią mnie i denerwują forumowe trolle.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 11:59   #2167
natalkaa7522
Zakorzenienie

Wyrak to ON? Po nicku nigdy nie wiadomo kto jest kobietą a kto mężczyzną, ale to kobiece forum przecież
Stary 2012-03-18, 12:01   #2168
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Wyrak to ON? Po nicku nigdy nie wiadomo kto jest kobietą a kto mężczyzną, ale to kobiece forum przecież
Wyrak to on. Mężczyzn jest na tym forum kilku .

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2012-03-18, 12:07   #2169
emememsik
po prostu Em :)

Wbrew pozorom wcale nie kilku.
Stary 2012-03-18, 12:09   #2170
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Niskie blaty cięte wymiatały
Ej no o co chodzi?Powiedzcie, proszę
Cytat:
Można też poznać po prostu, po sposobie pisania. Kojarzę takiego jednego ktosia kto np. cały czas w każdym wątku musi wtrącić istną pieśń pochwalną na temat swojego TŻ. Nieważne czy wątek o zupie pomidorowej, farbie do włosów, czy kościele Aha no i wiem, że ten ktoś był kiedyś pod innym nickiem
A to ciekawe, kto to... Ja tylko kojarzę pana(wlaściwie to chyba??? kilku), czasem są też laski, które zakładają wątek na wizażu, ale że dziewczyny nie odpisują tak jak im by pasowało, krytykują misiaczka, to panny zakładają nowe konta i "się" bronią. Ale to raczej nie są osoby, które potem długo utrzymują się na wizażu więc o nich zapominam.
Ale t o chyba nie o takie osoby wam chodziło

Stary 2012-03-18, 12:15   #2171
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=557393 czyli translator google rządzi
Stary 2012-03-18, 12:19   #2172
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Mnie też zwłaszcza jak się zbierze taka grupa że się wszystkie całują na powitanie. I się całują i całują i całują. W policzek oczywiście Na szczęście takie mi się dziewczyny na studiach trafiły, które tego nie praktykują.
Czuję, że zaraz mnie stąd wyrzucicie Ja się całuję albo przytulam na powitanie Jedynie obcy ludzie doprowadzają mnie do szału

Cytat:
No raczej, że ON
Zawsze tak mi dziwnie, bo jest ogólnowizażowy hejt na Wyraka, a ja nie dość, że nigdy z nim żadnych awantur nie miałam, czasem nawet się zgodzę (mówię czasem, bo tak ogólnie, to mam kompletnie odmienne poglądy), bo trafiają się wizażanki, które drą się, że Wyrak jest zły, tylko dlatego, że jest Wyrakiem, a same nie potrafią własnych opinii logicznie bronić.
Cytat:
Kilka miesięcy temu była seria kont, które zakładały wątki, których treść była najwyraźniej przeciągnięta przez translator z jakiegoś szalonego języka i wychodziły dziwaczne rzeczy, między innymi niskie blaty cięte, mimo, że szło wywnioskować, że chodzi o co innego. I z reguły były w tym jakieś linki do jakichś stron. Nie pamiętam jak te wątki były zatytułowane, może któraś z dziewczyn pamięta i podrzuci linki

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2012-03-18, 12:23   #2173
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Dziwi mnie, kiedy osoba niepaląca pyta się palącej: "Nie szkoda Ci kasy na papierosy?". Sama nie palę, ale wydaję kasę na inne rzeczy i guzik powinno kogoś obchodzić, na co żal komuś innemu kasy, a na co nie.
Gdyby ten ktoś narzekał potem na brak kasy to też bym mu wypaliła z takim tekstem.
Ogólnie mnie to zastanawia, choć każdemu tego nie wytykam.

Stary 2012-03-18, 12:24   #2174
Wyrak
Zakorzenienie

Bananalama, ostatni raz wyloze o co mi chodzi

Jesli poczulas sie dotknieta, obrazona itd. tekstem o gumce w majtach - so sorry, autentycznie i bez zlosliwosci uwazam, ze by Ci sie przydalo wyluzowanie w temacie. Jesli mam racje, to Ci sie przyda, jesli nie, juz jestes wyluzowana, to sie zadna szkoda nie dzieje.

Jak widac w tego plakatu, ktory przytoczylas, teksty wyrazajace czyjes przekonania/wierzenia moga i znajduja sie w strefie publicznej. W zadnym wypadku nikt nie moze wymagac, zeby byly ograniczone do swiatyn danej wiary. To tak, jakby ktos powiedzial - w Polsce wiekszosc ludzi jest wierzacych, wiec ateisci niech sobie robia co chca, ale nie maja sie prawa wypowiadac nt. wiary poza swoim domem. Po prostu jestem wyczulony na proby ograniczania czyjejs wolnosci slowa. Masz prawo sadzic co Ci sie zywnie podoba nt. takich okreslen, ale nie masz prawa mowic, gdzie moga a gdzie nie byc uzywane, i tyle.

Boczysz sie o zarzut o ignorancje, ale sama przyczepilas sie w kontekscie powiazywania tego billboardu do proby ustawowego ukrolowienia Jezusa, choc to wynika z danego, zupelnie innego kontekstu historycznego. Skoro go znasz, tym bardziej dziwne jest, ze siegasz po takie nawiazania Przykro mi, ale ciezko nie podtrzymac mojej poprzedniej opinii w tym wzgledzie w swietle tego co piszesz.

Wyciaganie przy tym ustroju RP, jakby to tego dotyczylo, to wyzsza abstrakcja, jak dla mnie to byl objaw braku dystansu do tematu - skoro twierdzisz, ze nie, luz.

Zarzut o twierdzeniu, ze KK jest instytucja bez wad - masz jakikolwiek dowod na to, cokolwiek co napisalem ? Bo to bardzooo goloslowne. Chyba, ze dla Ciebie nie zgadzanie sie z automatu z zarzutami od opartych na plotkach, przez nielogiczne, po wprost absurdalne, to twierdzenie, ze KK nie ma wad. Bo stety/niestety, taki jest przecietny poziom krytyki KK na tym forum.

Z tym nieszanowaniem cudzych pogladow, to troche chybiony przyklad, bo w innym watku na Twoim wlasnym przykladzie wykladalem, ze wg mnie kazdy ma prawo do wlasnego zdania na przerozne tematy, w tym momencie akurat wiary i dla mnie to cos zupelnie oczywistego.

Mylisz sie rowniez w tym wzgledzie, ze zarzucam komus braki w inteligencji. Jak juz cos zarzucam, to braki w wiedzy i brak logiki w mysleniu, jedno i drugie dosyc czeste niestety. Kazdy moze mi w takim momencie probowac udowdnic, ze sie myle... szkoda, ze zamiast tego czesto jest ad personam.
Tak przy okazji, to naprawde jest sie o co boczyc, jaki to ja jestem be, a jednoczesnie okrelasz mnie trollem, tylko dlatego, ze smialem kwestionowac Twoja opinie. Nie mam oczywiscie problemu z napisaniem, ze wg mnie ktos nie ma wiedzy, czy pisze nielogiczne, ale reakcje na takie podejscie bywaja smieszne - jak chocby takie okreslanie trollem, czy inne podobne podgryzanie po kostkach

Na koniec, dziekuje bardzo za troske o mnie i doradzanie co powininem pic, jesli sie zdenerwuje. Naprawde budujaca jest ta zyczliwosc obcych osob na internecie

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 12:24   #2175
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję, że zaraz mnie stąd wyrzucicie Ja się całuję albo przytulam na powitanie Jedynie obcy ludzie doprowadzają mnie do szału

No raczej, że ON
Zawsze tak mi dziwnie, bo jest ogólnowizażowy hejt na Wyraka, a ja nie dość, że nigdy z nim żadnych awantur nie miałam, czasem nawet się zgodzę (mówię czasem, bo tak ogólnie, to mam kompletnie odmienne poglądy), bo trafiają się wizażanki, które drą się, że Wyrak jest zły, tylko dlatego, że jest Wyrakiem, a same nie potrafią własnych opinii logicznie bronić.

Kilka miesięcy temu była seria kont, które zakładały wątki, których treść była najwyraźniej przeciągnięta przez translator z jakiegoś szalonego języka i wychodziły dziwaczne rzeczy, między innymi niskie blaty cięte, mimo, że szło wywnioskować, że chodzi o co innego. I z reguły były w tym jakieś linki do jakichś stron. Nie pamiętam jak te wątki były zatytułowane, może któraś z dziewczyn pamięta i podrzuci linki
E tam ja też jestem przytulińska ale do takich naprawdę bliskich osób, chłopak rodzice A do koleżanek nie bardzo ale po prostu jak one się obcałowują to sobie czekam i żadna nie ma mi za złe bo każda wie, że ja nieprzytulińska i niecałuśna

W porównaniu z niektórymi męszczyznami(zwłaszcza jak ktoś wchodzi na intymne to kojarzy pewnego pana, który już został chyba milion razy zbanowany i wciąż zakłada nowe konta, zresztą to żadna tajemnica chodzi mi o pana od wątków o złych feministkach itp. czyli teraz to eos50) to Wyrak jest super hiper normalny, choć nie zgadzam się prawie nigdy z tym co napisze. Ale tu nie chodzi o te same poglądy a o to, że trollem bym go nie nazwała za to pana eosa już ja najbardziej

A linka wrzuciłam wyżej

Edytowane przez maryanna3
Czas edycji: 2012-03-18 o 12:26
Stary 2012-03-18, 12:30   #2176
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Kiedyś się wdałam nawet w dyskusję i powiedziałam "a czemu nie pytacie alkoholika czy nie szkoda mu kasy na wódę?" usłyszałam ze... "a bo alkohol to coś robi zaszumi w bani a papierosy to tak jakbyś podpalił 10 zł"

polska logika
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 12:38   #2177
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:

Z tym na szaro się zgadzam, choć np. tym momencie na tym wątku to naprawdę czepialstwo. Tym bardziej, ze on się odnosi tylko do postów określonej treści.

Co do tych kont- takie to śmieszno-głupie

Stary 2012-03-18, 12:48   #2178
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Bananalama, ostatni raz wyloze o co mi chodzi

Jesli poczulas sie dotknieta, obrazona itd. tekstem o gumce w majtach - so sorry, autentycznie i bez zlosliwosci uwazam, ze by Ci sie przydalo wyluzowanie w temacie. Jesli mam racje, to Ci sie przyda, jesli nie, juz jestes wyluzowana, to sie zadna szkoda nie dzieje.

Jak widac w tego plakatu, ktory przytoczylas, teksty wyrazajace czyjes przekonania/wierzenia moga i znajduja sie w strefie publicznej. W zadnym wypadku nikt nie moze wymagac, zeby byly ograniczone do swiatyn danej wiary. To tak, jakby ktos powiedzial - w Polsce wiekszosc ludzi jest wierzacych, wiec ateisci niech sobie robia co chca, ale nie maja sie prawa wypowiadac nt. wiary poza swoim domem. Po prostu jestem wyczulony na proby ograniczania czyjejs wolnosci slowa. Masz prawo sadzic co Ci sie zywnie podoba nt. takich okreslen, ale nie masz prawa mowic, gdzie moga a gdzie nie byc uzywane, i tyle.

Boczysz sie o zarzut o ignorancje, ale sama przyczepilas sie w kontekscie powiazywania tego billboardu do proby ustawowego ukrolowienia Jezusa, choc to wynika z danego, zupelnie innego kontekstu historycznego. Skoro go znasz, tym bardziej dziwne jest, ze siegasz po takie nawiazania Przykro mi, ale ciezko nie podtrzymac mojej poprzedniej opinii w tym wzgledzie w swietle tego co piszesz.

Wyciaganie przy tym ustroju RP, jakby to tego dotyczylo, to wyzsza abstrakcja, jak dla mnie to byl objaw braku dystansu do tematu - skoro twierdzisz, ze nie, luz.

Zarzut o twierdzeniu, ze KK jest instytucja bez wad - masz jakikolwiek dowod na to, cokolwiek co napisalem ? Bo to bardzooo goloslowne. Chyba, ze dla Ciebie nie zgadzanie sie z automatu z zarzutami od opartych na plotkach, przez nielogiczne, po wprost absurdalne, to twierdzenie, ze KK nie ma wad. Bo stety/niestety, taki jest przecietny poziom krytyki KK na tym forum.

Z tym nieszanowaniem cudzych pogladow, to troche chybiony przyklad, bo w innym watku na Twoim wlasnym przykladzie wykladalem, ze wg mnie kazdy ma prawo do wlasnego zdania na przerozne tematy, w tym momencie akurat wiary i dla mnie to cos zupelnie oczywistego.

Mylisz sie rowniez w tym wzgledzie, ze zarzucam komus braki w inteligencji. Jak juz cos zarzucam, to braki w wiedzy i brak logiki w mysleniu, jedno i drugie dosyc czeste niestety. Kazdy moze mi w takim momencie probowac udowdnic, ze sie myle... szkoda, ze zamiast tego czesto jest ad personam.
Tak przy okazji, to naprawde jest sie o co boczyc, jaki to ja jestem be, a jednoczesnie okrelasz mnie trollem, tylko dlatego, ze smialem kwestionowac Twoja opinie. Nie mam oczywiscie problemu z napisaniem, ze wg mnie ktos nie ma wiedzy, czy pisze nielogiczne, ale reakcje na takie podejscie bywaja smieszne - jak chocby takie okreslanie trollem, czy inne podobne podgryzanie po kostkach

Na koniec, dziekuje bardzo za troske o mnie i doradzanie co powininem pic, jesli sie zdenerwuje. Naprawde budujaca jest ta zyczliwosc obcych osob na internecie
A ja w tym temacie mówię - vice versa
Ależ każdy ma prawo się wypowiadać na temat swoich przekonań. Tylko to działa w dwie strony. Celowo podałam też przykład, podam też drugi. Jakaś babka na przystanku wyskakuje do mnie z hasłem, że tylko Maryja może zbawić Polskę. Ja na to, że akurat uważam, że temu krajowi pomoże ateizm. Babinka osądza mnie od czci i wiary. Gdybym wywiesiła plakat, że "Ateizm powinien królować w Polsce" to zgadnij, kto by się oburzał, żądał zdjęcia tegoż i by bluzgał? Ja znam odpowiedź, bo wiem, z kim najczęściej nie mogę się w kwestii wiary dogadać. Tolerancja musi iść z obu stron.

A próbowałeś zrozumieć dlaczego nie odwołałam się do kontekstu historycznego? Nie. Jakiś czas temu grupka posłów otwarcie sympatyzowała z tym, że ustawowo powinno się Jezusa nazwać królem Polski. Były pierwsze próby "przeszmuglowania" tego do sejmu. W takim wypadku mówię "nie". A co sądzi Basia, Krzysiu i Marysia, to ich sprawa. Ja po prostu chcę, żeby państwo nie było świeckie tylko z nazwy. Nigdzie w swojej wypowiedzi nie zahaczyłam o historię, bo nie o to mi chodziło.

Wyciągnęłam ten argument też ironicznie, bo się niepotrzebnie przyczepiłeś.

Wybacz, ale gdziekolwiek ktoś coś napisze na temat KK i nie jest to pochwalna opinia, to się przyczepiasz. Takie są moje spostrzeżenia. Nazywasz bzdurami to, co inni piszą, ale czy zastanowiłeś się, czy oni nie piszą aby prawdy? Bo ja piszę prawdę. Moi znajomi i ja spotykaliśmy się z szykanami ze strony np. księży i zakonnic, za odmienne poglądy. To nie znaczy, że sobie ot tak koloryzujemy, bo okazujemy w ten sposób niechęć do kościoła i namawiamy do tego innych. W wielu przypadkach naprawdę kościół i jego przedstawiciele nie zachowuje się tak, jak powinien.

A ja mam prawo nie lubić takich plakatów, prawda?

To Ci już wyjaśniłam, że akurat z ignorancją w moim kierunku źle trafiłeś. Bardzo lubię historię, a i z logiką u mnie nie najgorzej.

Z tego co kojarzę, nie ja pierwsza nazwałam Cię trollem. Po drugie, nie dla tego była cała afera, że się ze mną nie zgodziłeś. Wielu ludzi się ze mną nie zgadza, ale potrafią to inaczej wyrazić. Kwestionuj, ale rób to inaczej. Nie czepiaj się, nie obrażaj. Wystarczyło napisać "ale wiesz jaki jest tego kontekst historyczny?". A nie podejrzewać z góry ignorancję.
Zanim coś napiszesz, upewnij się, że sam masz wiedzę i tyle. Nie atakuj mnie z góry. Mam nadzieję, że wszystkich ot tak nie oceniasz po jednym czy dwóch zdaniach.
To miłe, że nie jesteś trollem. Jako jedyny z grupki tych, z którymi się dzisiaj użeram, okazałeś się jednak normalnym użytkownikiem forum. Na onecie zaatakowało mnie za to całe mnóstwo . Mam dziś dzień trolla.
Na koniec, dziękuję bardzo za troskę o mnie i doradzanie jaki obwód gumy powinny mieć moje majtki. Naprawdę budująca jest ta życzliwość obcych osób na internecie

Stary 2012-03-18, 12:51   #2179
maryanna3
Zakorzenienie

Banana przepraszam muszę to powiedzieć ale nie róbmy z kolejnego wątku rozkminy typowo eosowej, jak zobaczyłam te kolory to natychmiast mi się skojarzyło
Stary 2012-03-18, 12:52   #2180
Mitsukki
Naczelny Hipster

No więc właśnie, ja mam zupełnie inne poglądy niż on, ale mnie to nie rusza, każdy ma prawo do własnego zdania. Ale trochę głupi dla mnie jest kwik, że Wyrak jest be i troll - a jak czasem gdzieś trafię na jakieś jego posty, to jak czytam co niektóre dziewczyny wypisują, tracę wiarę w ludzkość - większość z nich nawet nigdy żadnej akcji z Wyrakiem nie miała, a już najazdy jak na najgorszego wroga (nie wiem, może to kwestia chęci przynależności do jakiejś grupy i akceptacji "Napiszę, że Wyrak jest zły to będę <<swoja>>"), sporo z kolei nie ma żadnych argumentów poza obrażaniem się i wyzywaniem człowieka od trolli

Oczywiście nie odnoszę się do sytuacji wyżej Tu się zgadzam z Bananalamą, chociaż z drugiej strony wieszajta sobie co chceta, byleby nikt mi swojej religii nie wpychał do gardła.

Cytat:
Stary 2012-03-18, 12:54   #2181
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Banana przepraszam muszę to powiedzieć ale nie róbmy z kolejnego wątku rozkminy typowo eosowej, jak zobaczyłam te kolory to natychmiast mi się skojarzyło
Ja już dyskusję skończyłam . Jak szanowny pan chce coś do mnie napisać, zapraszam na pw

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
No więc właśnie, ja mam zupełnie inne poglądy niż on, ale mnie to nie rusza, każdy ma prawo do własnego zdania. Ale trochę głupi dla mnie jest kwik, że Wyrak jest be i troll - a jak czasem gdzieś trafię na jakieś jego posty, to jak czytam co niektóre dziewczyny wypisują, tracę wiarę w ludzkość - większość z nich nawet nigdy żadnej akcji z Wyrakiem nie miała, a już najazdy jak na najgorszego wroga (nie wiem, może to kwestia chęci przynależności do jakiejś grupy i akceptacji "Napiszę, że Wyrak jest zły to będę <<swoja>>"), sporo z kolei nie ma żadnych argumentów poza obrażaniem się i wyzywaniem człowieka od trolli

Oczywiście nie odnoszę się do sytuacji wyżej Tu się zgadzam z Bananalamą, chociaż z drugiej strony wieszajta sobie co chceta, byleby nikt mi swojej religii nie wpychał do gardła.
Nigdy nikogo nie oceniam z góry. Złego słowa bym na niego nie powiedziała, gdyby się bezzasadnie nie przyczepił, tym bardziej że w wielu wątkach się z nim zgadzam i nie uważam go za głupka

Stary 2012-03-18, 12:55   #2182
Mitsukki
Naczelny Hipster

Kurcze, ja czuję, ze mnie ten jakiś eos ominął Nie wchodzę na Intymne, bo zawsze trafiam na jakieś zwyczajne wątki, a potem się dowiaduję o tych zabawnych
Ale przypomniał mi się koleś od bawienia się stopami

Cytat:
Stary 2012-03-18, 12:57   #2183
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Kurcze, ja czuję, ze mnie ten jakiś eos ominął Nie wchodzę na Intymne, bo zawsze trafiam na jakieś zwyczajne wątki, a potem się dowiaduję o tych zabawnych
Ale przypomniał mi się koleś od bawienia się stopami
Michaś
A co do eosowych, żałuj! Można było się nieźle ubawić.

Stary 2012-03-18, 12:57   #2184
201604181004
Konto usunięte

A ja pomijam te eseje bo cytowanie na kolorowo mnie drażni jak jasna chłolera to kolejna rzecz która mnie dziwi na wizażu.
Stary 2012-03-18, 12:58   #2185
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
A ja pomijam te eseje bo cytowanie na kolorowo mnie drażni jak jasna chłolera to kolejna rzecz która mnie dziwi na wizażu.
Wybacz mi
A tam i tak nic ciekawego nie ma .

Stary 2012-03-18, 13:00   #2186
201604181004
Konto usunięte

Wybaczam, bo chociaż ładnie i kolorowo tu jest tak wiosennie skoro kolorki takie ładne to pewnie dyskusja mądra
Stary 2012-03-18, 13:04   #2187
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytowanie na kolorowo jest użyteczne jak się odnosi do kilku części postu, ja tam czasem też robię

Cytat:
Stary 2012-03-18, 13:08   #2188
Bananalama
jestę wieszczę

Dziwi mnie moja matka, która stale nakazuje, bym część ubrań oddała siostrze i siostrzenicy. Bo one mają mniej. (siostrzenica i siostra są mojego wzrostu). No kurde, chyba sobie mogą kupić. Zresztą ja też kokosów nie zarabiam i ubrań wcale nie mam dużo.

Stary 2012-03-18, 13:13   #2189
Wyrak
Zakorzenienie

E tam - z cytowaniem nie dogodzisz:
- kolorowo - zle
- cytowanie po kolei kluczowych zdan, akapitow - rozbijanie gowienka na atomy, wyrywanie wypowiedzi z kontekstu
- niezacytujesz/zacytujesz cale - nie wiadomo do czego konkretnie sie odnosisz
itd.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 13:14   #2190
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
E tam - z cytowaniem nie dogodzisz:
- kolorowo - zle
- cytowanie po kolei kluczowych zdan, akapitow - rozbijanie gowienka na atomy, wyrywanie wypowiedzi z kontekstu
- niezacytujesz/zacytujesz cale - nie wiadomo do czego konkretnie sie odnosisz
itd.
Spoko, jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości