|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
moje takie bardziej U/ mniej P z wymarzonym śniadaniem (dorwałam mrożone owoce!
)I owsianka (5 łyżek) na mleku 2% z całym serkiem wiejskim (tym po 150g), z truskawkami, jagodami, bananem i kiwi, płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi II dwie grahamki dzielone na cztery z masłem, dwie połówki grubo z twarogiem półtłustym, rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem, drugie dwie z polędwicą drobiową, rzodkiewką i kiełkami lucerny III zupa wielowarzywna (z mrożonki hortex..), pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, sałatka kupna z ogórków i marchwi, papryka marynowana IV kawałek ciasta marchewkowego z lukrem cytrynowym, bawarka (herbata + mleko + miód )V dwa tosty razowe z serkiem wiejskim i domowym masłem orzechowym
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
suuuuuuuperowe U
|
|
|
#2313 | |
|
Zadomowienie
|
tzn ja polecam zacząć jeść, ale to tylko ja.
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoje menu rewelacja. Zabrałabym Ci przede wszytkim podwieczorek z kolacji kanapke z łososiem
|
|
#2315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hm, czy ja wiem. Nie znam się na kaszach. Nie jadłam jej jeszcze na słono, ale na słodko jest rewelacyjna! ; ) |
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba kiedyś jadłam na słono z mlekiem i mi nie smakowało.... To taka żółta kasza?
|
#2317 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2319 | ||
|
Rozeznanie
|
Wczorajsze U pod znakiem wiosennego czyszczenia kuchennych zapasów ;d
I jogurt naturalny z płatkami orkiszowymi, musli organicznym, otrębami, jabłkiem, konfiturą figową i siekanymi orzeszkami arachidowymi II kapusniaczek - francuska bułka z kapustą, grzybami i kminkiem, świezy sok pomarańczowy III chińszczyzna - kurczak w sosie sojowym i czosnku smazony z sezamem, makaronem ryżowym, olejem sezamowym, orientalną mieszanką warzyw i grzybami mun, mocno doprawione ![]() troszke farszu z ruskich pierogów przy pieczeniu ekstra kolacji dla taty ![]() IV wędzony dorsz zapieczony z pesto do tego rzodkiewki giganty - nieźle pryskane musiały być : / 300 ml soku wielowarzywnego do picia woda, kawa, plusz i herbaty ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
nie ma za co! daj znac co wyszło
|
||
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mogłabys ocenić moje i odpisać mi na wiadomosć którą wysłałam ci na prv ? ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- To nie dla mnie Z kasz to tylko gryczana
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
lekkie U - praca nad sylwetką
![]() 1. Grahamka z masłem orzechowym i plasterkami banana (połowa). Kawa z mlekiem. 1h rower 2. Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, sałata lodowa z papryką i ogórkiem polana oliwą z oliwek. 3. 2 jajka na twardo, marchewka. 4. Miseczka twarogu z rzodkiewką i pieprzem, kromka razowca z masłem i szynką drobiową. |
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2323 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcesz zrzucić kg, czy po prostu ujędrnić ciało? ![]() Ja jem tylko na słodko. Jest rewelacyjna (i poza tym jest najzdrowszą z wszystkich kasz)!
|
|
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
nie, nie tylko. ja robiłam z niej nawet kotlety.
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Tak?????? No tak ją zachwalacie, ze chyba jednak się przełamie i spróbuje
|
#2328 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Rozeznanie
|
Niedzielne U
:śniadanie : podwójny tost z razowca z masłem , żółtym serem, szynką, ketchupem, danio waniliowe z otrębami, reszta surówki firmowej ( taka z papryką, ogórkami itp. ) , jabłko i kubas kakao II śniadanie : jogurt naturalny z paroma łychami białego sera i dżemem, marchewa. kawa z mlekiem, 2 wafle ryżowe / 1 suchy a drugi z szynką/ Obiad :ziemniaki, big kotlet słoneczny, buraczki, surówka z marchwii, kapusty i selera = naprawdę dużo . bo było pyszne Podwieczorek : budyń z szklanki mleka z tartym jabłkiem i rodzynkami wpadło:... znowu jabłko :/ Kolacja : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i resztą szpinaku Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-03-18 o 16:27 |
|
|
|
#2330 |
|
Raczkowanie
|
R - chociaż pewnie U, bo nie chudnę :/ 2 tyg bez grzeszków i caaałe 200g mniej. Już jest 65,8!
![]() 6.00 - 2 jajka na miękko, pomidor, rzodkiewki, szklanka maślanki 9.30 - dietetyczny bigos z piersią z kury, 2 plasterki szynki z indyka 13.00 - 1/3 woreczka kaszy gryczanej, 2 kotlety sojowe, brokuł, kalafior, ziemniaki i marchewka na parze 16.00 - pewnie jakaś sałatka z serem feta light 19.00 - tuńczyk z warzywami + dużo płynów Co robie źle? Za dużo? Muszę się zmusić dziś i chociaż 15min skakanki sobie zafundować
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
Rrr
i jak?
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2333 |
|
Rozeznanie
|
gotowałam kiedyś do twarożku
i zostało parę kostek w paczce ( bo jest mrożony)a i do menu wpadło jeszcze ... jabłko
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
oj, generalnie chciałabym zarysowac trochę mięśnie brzucha, pozbyc się płaskodupia i spalic trochę tłuszczu z nóg, a to czy polecą przy tym jakieś kilogramy to kwestia dla mnie obojętna
|
|
|
|
#2335 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- moje R: I. owsianka z 7 lyzek platkow, jablka i jogurtu naturalnego. II. (dwie godzinki po sniadaniu, kiedy to uswiadomilam sobie ze zapomnialam zjesc cos poza owsianką ) nalesnik razowy z dwoma jajkami, wypelniony sałatą, papryką, pomidorem, z majonezem i musztardą, drugi, mniejszy, podjedzony w miedzyczasie + kawa z mlekiem i lyzeczka cukruintensywna godzina roweru + pol godziny lazenia po sklepie + powolny powrot do domu przez okolo godzine ;d , w miedzyczasie zjedzona taka grecka przekąska - 60 g orzechow z miodem (wakacyjnie, a co ;d) III. zaraz po powrocie nalesnik razowy z truskawkami, pozniej z piersia kurczaka i salatą IV. zjem sobie makrelę lub serek bialy V. nie będzie, bo pozno wstalam ;d
|
|
#2336 |
|
Raczkowanie
|
dziś zaczynam wklejając swą pierwszą eRkę i bardzo proszę o ocenę i o to, czy idę w dobrym kierunku
I owsianka - 6 łyżek owsianych na wodzie, 150g serka wiejskiego (cały tzw 'light' bo tylko taki aktualnie mam) z jabłkiem i kiwi II bułka razowa posmarowana masłem, z 4 plasterkami szynki, ogórkiem zielonym, pomidorem, sałatą, rzodkiewką i jak będzie to jeszcze jakimś warzywem ![]() III lekko przyprawiona pierś z kurczaka smażona na teflonie, kasza jaglana, gotowany kalafrior mrożony (dodać coś do tego? nie wiem jaką zrobić sałatkę do takiego obiadu na redukcji? )IV serek wiejski, garść mieszanki 'jumbo' (orzechy nerkowca, żurawina, rodzynki, aronia(?)) V 2 jajka na twardo, pomidor, i zastanawiam się co mogłabym do tego dodać? aha, i mam pytanie. przy takim jadłospisie, gdybym tak mniej więcej jadła na diecie redukcyjnej, kiedy najlepiej robić treningi i czy muszę dokładać dodatkowe posiłki przed/po treningowe? za każdą radę będę wdzięczna |
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
U
I kakao, 2 kromki razowego ze śliwką, masło, szynka, żółty ser, plasterek pomidora II ziemniaki, pieczony schab, buraczki III filet z łososia w sosie koperkowym 100g, pół miski kapuśniaku IV serek Danio truskawkowy mało i jakoś tak nie treściwie ale przeziębiłam i nie chciało mi się nic przygotowywać
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę prosić o spojrzenie na takie moje zwykłe, niedzielne U?
![]() śniadanie z tż ![]() 3 tosty francuskie z chleba tostowego dwie marchewki dwa białe michałki- skończyły się ![]() II śniadanie kilkanaście pomidorków koktajlowych, ćwiartka czerwonej papryki, około ćwiartka cebuli, sałata- wszystko wymieszane z serkiem twarogowym ze szczypiorkiem gruszka obiad łosoś w ziołach z piekarnika, ryż (sporo), sos serowy po: winogrona, ciasto francuskie z zapieczoną połówką gruszki z cynamonem, ogórek kiszony x2, kilka orzechów włoskich podwieczorek jogurt bananowy, około garść (może dwie) jakiś słodkich płatków rządek goplany kolacja półtorej bułki (jedna ciemna, połówka pszenna) z masłem: metką, ajwarem i sałatą; kabanosem z łososia (98%łososia w składzie, cały kabanos zjadłam) i sałatą, serkiem almette, ajwarem i sałatą po: mała paczuszka herbatników do picia: dwie czarne kawy, woda, herbaty: zielone i ear grey Jak to wygląda?
|
#2339 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja po tygodniowym pobycie w szpitalu powracam z delikatnym menu na U, ze względu na zapalenie przełyku ;/U -serek wiejski ze szczypiorkiem, grahamka z szynką z indyka/pasztetem, jabłko -puree ziemniaczane, jajko sadzone, kalafior -starkowane jabłuszko+ dwie marchewki; danio truskawkowe -serek wiejski 200g, jogurt naturalny 180g z miodem Tak dużo jogurcików, bo mam zapalenie przełyku i w sumie tylko takie rzeczy mogę jeść ;/ Proszę o ocenę. |
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, to i ja cos wrzuce, choc mnie tu troche nie bylo
![]() R Wczoraj: Sniadanie - jajecznica smazona na oliwie z oliwek, cebulka, szynka, papryczka chilli, przyprawy; pomarancza; 3 slabe kawy.. II sniadanie - wrap z szynka, serem i salatka (zielska rozmaite, pomidor, feta); nerkowce. Obiad - schab wieprzowy duszony z cebulka i marchewka, salatka grecka (zielko, ogorek, pomidor, feta, oliwa z oliwek). Podwieczorek - zupa soczewicowa z warzywami; do tego szyna, co by bialko choc jakies bylo. Wieczorkiem piwko Kolacja - serek wiejski ze szczypiorkiem. W trakcie dnia jakies 2.5l-3l wody, albo samej albo z rozrabianym sokiem. Do tego - suplementacja na stawy. Dzisiaj: Sniadanie - Omlet 2 jajka, nieco platkow owsianych, z jogurtem naturalnym i pomarancza; 3 slabe kawy. Drugie sniadanie - to samo co wczoraj. Lunch - kotlety hamburgery (mieso mielone, cebula, pieprz), z serem i do tego gotowane warzywa, brokuly i marchewki. W miedzyczasie herbatka. Obiadopodwieczorek - 2 nalesniki (z jajek, z odrobina maki i mleka), jeden ze smazonym boczkiem i cebula, drugi z jogurtem naturalnym i bananem; do tego salatka. Kolacja - serek wiejski. Komentarze mile widziane
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2012-03-18 o 21:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

)

tylko mam nadzieje ze ten omlet konkretny

)

)