|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
![]() swoją droga zrobiłm płukankę bo juz zaparzyłam i włosy jakies sztywne ![]() Cytat:
Antii - miałam ten krem ale sosowałam go tylko do rak ![]() Cytat:
to chyba go wyprubuje w najbliższym czasie, cały czas odwlekałm ale po takiej elacji żal nie spróbowac ![]() a dawałas z ziarenkami?
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie bardzo, za rzadki jest i za szybko się wchlania, nie zostawia takiej fajnej delikatnej powłoczki na dloniach
|
|
|
|
|
#3603 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Ci dobra Kobieto!
Wlaśnie czaję się na tą z maslem shea albo z keratyną i spiliruiną (już mam samą końcówkę a jest rewelacyjna! Cytat:
![]() Cytat:
Stosowalam bez ziarenek, udalo mi się przecedzić bez sitka i gazy Mam zakupione male opakowanie (jeżeli jeszcze nie kupilaś: na Krupniczej w sklepie ekologicznym możesz kupić malą paczuszkę za cale 2,10zl ) i będę gotować w tygodniu! Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-18 o 21:24 |
||
|
|
|
#3604 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Taka chłodna płukanka, domknęła łuski włosa były miękkie i błyszczały się jak nigdy Jutro zrobię tak jak Ty, tylko muszę się wybrać do apteki po siemię![]() Cytat:
to chyba fryzjer zakrywa lustra i oczywiście kasę bierze z góryNie ma za co ![]() Cytat:
ja dodaje 3 kropelki do maski, zostawiam ją tak na min.30 minut, włosy są cud, miód, miękkie, błyszczące, nawilżone![]() Się naczytałam, znowu mnie nie było, ale udało mi się zaliczyć pierwsze wiosenne ognisko teraz idę nałożyć olej lniany na noc ![]() W ogóle, nie wytrzymam, jutro będę w rossmannie to kupię tą maść sutkową, za bardzo ją zachwalacie ![]()
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-03-18 o 21:40 |
||||
|
|
|
#3605 |
|
Rozeznanie
|
anoska, Lethie - dziękuję za odpowiedzi. Od jutra zaczynam z gliceryną
|
|
|
|
#3606 |
|
Raczkowanie
|
Czy w Auchan w Bonarce nie ma w asortymencie maski Gloria, czy tylko mam pecha, że akurat jej nie było? Bingo też nie mogłam znaleźć. ;(
Jest promocja na szampony i odzywki Garniera Naturalna Pielęgnacja (6,38 zł). |
|
|
|
#3607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko dziad bardzo się ciężko się nabiera i nakłada, bo się ślizga strasznie i z rąk ucieka. Swoją drogą naprawdę mnie mocno obrzydza, już kiedyś ugotowałam, ale nie mogłam się przemóc, żeby pacnąć to coś na włosy, ale po dzisiejszym opory mi zniknęły. A teraz zrobiłam sobie z niego psikacz pod olej z żelem aloesowym, zobaczymy jak się spisze w tej roli.Cytat:
|
||
|
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() jestem dopiero na stronie 43..czytam Was od tygodni zamiast pisac magisterke ![]() przeczytalam 1watek , przedostatni i ten czytam..moge tylko wieczorami jak dzieci spia ![]() o wloski zaczelam dbac intensywnie od stycznia, bo zniszczylam je okropnie farbowaniem w grudniu..tylko cud sprawil ze mam w ogole jeszcze wlosy na glowie na szczescie po mojej mamie odziedziczylam wlosy mocne i geste, wiec przezyly to, ale wygladaly katastrofalnie...moja jedna polka w lazience zajmuje tylko produkty do wlosow no i dzisiaj umylam wloski BD niebieskim... to bylo straszne doswiadczenie moje wlosy nigdy w zyciu tak sie nie plataly i nie byly tak tepe i okropne w dotyku..nalozylam na to chyba pol odzywki jaka mialam i potrzymalam 10minut na wlosch..i wtedy je rozczesalam pod prysznicem, bo mam wlosy falowane...i jak wyschly, niestety z pomoca suszarki,bo dzieci chcialy na dwor, to bylam zaskoczona ich wygladem sa sypkie, miekkie, ale nie tak slniace jak daje odzywke z miodem wiec ogolnie jestem zadowolona ![]() ale szampon mnie troche przerazil, bo chcialam mojej corce tez myc nim wloski a ona ma mocno krecone..takie barankowate i ja nie uzywam u niej odzywki, wiec nie wiem czy to rozczeszemy w ogole po tym szamponie..i tak czesto trzeba jej loki podcinac, bo sie strasznie koltunia za dwa tygodnie pedze do fryzjera aby obciac koncowki, bo wloski wygladaja coraz lepiej ale koncoweczki okropienstwo
|
|
|
|
#3609 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też tu siedzę zamiast pisać licencjat, wizaż wciąga![]() wszyscy się żalą, że BD im plącze włosy, a ja mam po nim miękkie i sypkie włosy, pewnie gdybym miała jeszcze zdrowe to nawet odżywki nie musiałabym używać
|
|
#3610 | |
|
Nindżopesz
|
Szczęściaro, u mnie nie robi żadnej różnicy
Tzn. usztywnia włosy i tyle.Śmiem twierdzić, że nie żart ![]() A kolor masz boski, naturalny? Cytat:
![]() Czym są kolonie na końcówkach, strąkami? Hej ![]() Dzisiaj zamiast myć okna ze dwie godziny siedziałam z nożyczkami wyłapując rozdwojone końcowki z warstwy średniej długości Było ich chyba milion... Ale okna też zdążyłam umyć ![]() I zaczynam akcję denko, po której zrobię zamówienie w ZSK. |
|
|
|
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
Lethie to mnie pocieszylas
mi sie w trakcie mycia placza okropnie, po wyschnieciu tez sa ladne, ale moje wlosy i tak trudno rozczesac a przy tym szamponie nawet nie wyobrazam sobie nie uzywac odzywki... |
|
|
|
#3612 |
|
Nindżopesz
|
Moje też po BD strasznie się plątały i były tępe w dotyku - ok, w końcu nie ma silikonów ale to plątanie było tragiczne. Wymieniłam go na Hippa, ten jest w porządku.
|
|
|
|
#3613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Tobie radzę jeszcze potestować BD, bo dużo dziewczyn na początku na niego narzekało ( w tym ja), ale po jakimś czasie było już tylko lepiej
|
|
#3614 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, wiem, będę uważać!
Planuję jeszcze 2-3 razy max spsikać całość, ale nie obfitą ilością, tylko tak po wierzchu. Plus- nie zamierzam robić tego codziennie, wczoraj psikałam, dziś olejuje, jutro psiknę, zobaczę jakie to efekty przyniesie i wtedy zobaczę co dalej
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
U nie BD nie plącze włosów, mam po nim miękkie i ogólnie ok
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem zadowolona
Znaczy placze włosy, ale po odżywce nie ma problemu.
|
|
|
|
#3617 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zewsząd atakujecie tym BD, jak tu ograniczać zakupy... |
||
|
|
|
#3618 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
HIPP bardzo fajnie i delikatnie oczyścił mi włosy, skóra głowy ukojona i spokojna, póki co jestem zadowolona.
Nie miałam czasu dla włosów w weekend, dlatego na jutro zaplanowałam dla nich kurację nawilżającą, dodam do maski miodu i żelu aloesowego i potrzymam z godzinę.
Edytowane przez noseknosek Czas edycji: 2012-03-18 o 23:02 |
|
|
|
#3619 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
EDIT: wiem, wiem, trzeba odgnieść ale nadal to nie jest TO. Ostatnio prawie codziennie nakładam go sobie na noc razem z olejem i gliceryną ale szczerze mówiąc jakiegoś nawilżenia też nie widzę.Mam zamiar kontynuować to przez dwa miesiące i ocenić rezultaty. Ale u mnie chyba nic nie daje natychmiastowych efektów
|
|
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, te zdjęcia i tak nie odzwierciedlają mojego koloru włosów
w sumie teraz już mam naturalny (przyciemniałam w gimnazjum i na początku liceum, bo przecież rude to inne -.- ) żałuję, że to robiłam i słowa mamy się potwierdziły mam taki kasztanik z rudymi refleksami jak zrobię zdjęcia to wrzucę na pewno
|
#3621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co wiecej, zamowienie na dozie juz skompletowane ![]() Mam jakis kryzys wlosowy. Nie podoba mi sie moja fryzura, dlugosc i grzywka. Na dodatek wczoraj olejujac chyba przesadzilam z iloscia kokosa i orzecha wloskiego i dzis mam bardzo ciezkie wlosy |
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem gruuuba
Dopóki nie ogarnę się choć troszkę to leje na ładny wygląd i odkładam farbowanie na po świętach
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie mi się kończy
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba sie wstrzymam... Z tych delikatnych mam jeszcze 3/4 Hippa i caly BD natural.
Oprocz tego 5 szamponow z SLeS W Rossmannie bedzie jeszcze oliwka BD (niebieska) za 4,49, plyn BD (z pompka) za 8,99 i Skrzypovita za 15,99. |
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz linka do nowej gazetki
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj dziewczyny zrobiłam sobie domowe SPA
Wzięłam kąpiel z olejkami, podczas niej siedziałam z Biovaxem na głowie, ogoliłam się, zrobiłam peeling całego ciała i buźki, wysmarowałam olejkami, a teraz siedzę z glinką na buźce Troszkę przetrzymuję tego Biovaxa, bo nałożyłam go zaraz przed kąpielą, a trochę trwała, a teraz mam glinkę i dopiero za kilka minut idę zmywać ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-03-19 o 10:27 |
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie mi, siemie do "gluta" moze byc takie: http://www.d oz.pl/apteka/p54677-Siemie_lniane_prazone_Ins tytut_Wlokien_Naturalnych _150_g Zastanawia mnie to, ze jest prazone. Wszystkie sprzedawane ziarenka takie sa? |
|
|
|
|
#3630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze ![]() Dzięki za gazetkę mój solarny kwiatuszek na 1 stronie---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

to chyba fryzjer zakrywa lustra i oczywiście kasę bierze z góry

mój solarny kwiatuszek na 1 stronie