Kremy na dzień

Alterra Anti - Age, Orchidee, Tagescreme Krem na dzień do skóry dojrzałej i wymagającej z orchideą

Odylena
    31 maja 2016 o 13:07
    Bardzo dobry, stosuję pod makijaż.
    Uwielbiam Alterrę - zazwyczaj są to świetne, naturalne produkty w niskich cenach. Tak jest też w przypadku tego kremu - sprawdza się u mnie bardzo dobrze, stosuję go pod makijaż. Krem ma klasyczną konsystencję - nie jest ani za rzadki, ani za gęsty. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia żadnej tłustej warstwy. Nawilża skórę, zmiękcza ją i lekko napina - czuć deklarowane przez producenta działanie przeciwzmarszczkowe. Jak to zazwyczaj u Alterry w składzie można znaleźć mnóstwo naturalnych składników. Tutaj mamy olejek migdałowy, oliwę z oliwek, olejek jojoba, masło kakaowe, shea, bambus, chińska herbata, ginko-bilboa, wanilia, olej słonecznikowy. I za to właśnie uwielbiam Alterrę - wegański skład, składniki, które nie uczulają wrażliwej cery. Krem specyficznie pachnie - trochę słodko, trochę kwiatowo. Jak dla mnie zapach jest w porządku. Krem jest wydajny, kosztuje bardzo mało. Jest to naprawdę porządny krem na co dzień i z pewnością kupię go ponownie. Mocne 4 gwiazdki ode mnie i jak najbardziej polecam!
  • 14 października 2015 o 21:40
    Średniak
    Krem zakupiłam w ciemno raczej do twarzy, ale ostatecznie pełnił funkcję kremu do szyi i dekoltu (mam taki zwyczaj, że jak mi coś do twarzy nie przypasuje to jest idealne do szyi i dekoltu). Krem wydał mi się za ciężki do mojej mieszanej, skłonnej do zapychania cery więc po pierwszym razie postanowiłam nie ryzykować dalej. Ale za to jako krem do szyi i dekoltu sprawdził się idealnie. Plusy: piękny, relaksujący zapach wanilii mega wydajny (aż chciałam żeby szybko się skończył bo miałam ochotę przetestować coś innego, nowego, a tu końca nie widać) dobrze natłuszczał skórę Minusy: stosowałam tylko na noc na szyję i dekolt i szłam spać. Następnego dnia wieczorem gdy szłam pod prysznic, za każdym razem podczas mycia się (a dokładnie szyi i dekoltu) czułam jak zmywam taką tłustawą powłokę - bardzo nieprzyjemne uczucie, świadczące o tym, że preparat działa bardzo powierzchownie i w dodatku zatyka mi skórę tą powłoką. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 6 kwietnia 2015 o 2:06
    Rozczarowanie
    Skusiłam się na ten krem ze względu na skład, jednak jego działanie całkiem mnie rozczarowało. OPAKOWANIE: Higieniczna, miękka, lekka tubka, z której można wydobyć produkt do samego końca a i w podróży za bardzo nie wadzi. KONSYSTENCJA: Lejąca, ciężka do rozprowadzenia. Przy próbie rozsmarowania tworzy smugi, rozmazuje się, dlatego najlepiej go wklepywać. Wchłania się szybko, nie pozostawia tłustej warstwy, powiedziałabym nawet, że po nałożeniu twarz jest zmatowiona. Mimo, że krem nie pozostawia widocznego filmu to jest wyczuwalny na twarzy. Mam wrażenie, że moja skóra się pod nim dusi. ZAPACH: Tragedia. Na ogół nie przywiązuje uwagi do zapachu kremów, a w życiu stosowałam wiele śmierdzących mazideł do twarzy, ale w tym przypadku nie da się pozostać obojętnym. Nawet nie wiem czym to śmierdzi. Zapach jest bardzo intensywny, słodkawy, mdły i duszący. Do tego dość długo utrzymuje się na skórze. Zdecydowanie uprzykrzał codzienną aplikację. DZIAŁANIE: Po nałożeniu skóra była gładka w dotyku, jednak po zmyciu kremu efekt znikał. Nawilża w miarę dobrze, podczas stosowania nie pojawiły się żadne suchości. Przez całą moją przygodę z tym kremem skóra wyglądała źle: miała brzydki, ziemisty koloryt, wyglądała na zmęczoną i często pojawiały się na niej niespodzianki. Krem wzmagał świecenie w strefie T. Błysk pojawiał się szybciej i był intensywniejszy niż podczas używania innych kremów. Nie współgra z każdym podkładem. WYDAJNOŚĆ: Mimo rzadkiej konsystencji jest wydajny. Pewnie starczyłby mi na dłużej, ale nakładałam go sporo żeby jak najszybciej zużyć. Choć ma fajny skład, jest tani i łatwo dostępny to nie polecam! Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 24 października 2014 o 20:54
    kremowe KWC
    Zużyłam kilka tubek tego kremu i z pewnością będę go kupować dalej. Zastępuje mi wycofaną Alterrę z aloesem, która znacznie lepiej nawilżała, ale zaczeła mi również rozpulchniać skórę. Ma ciut bardziej treściwą konsystencję od Alantan dermoline, który również polecam. Alterra z orchideą przede wszytkim świetnie nawilża, zostawia przyjemną warstewkę która jest idealna jako baza pod minerały (nie ma efektu maski), ratuje skórę po peelingach kwasowych (warstweka przyklepuje skórki, proces łuszczenia przebiega niewidocznie, przyjemne nawilżenie i natłuszczenie odczuwane jest przez cały dzień). Polecam używać mniej niż więcej, bo gdy się nawali kremu zbyt dużo to będzie się rolował. Mój kremowy KWC, liczę że tego nie wycofają, bo reszta dostępnych kremów Alterra kiepsko nawilża. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 3 całe
  • 8 lipca 2014 o 21:14
    Jestem z tego kremu zadowolona
    Jestem posiadaczką tłustej i płytko unaczynionej cery. Produkt kupiłam za 3.25 euro w niemieckim Rossmannie. Krem bardzo ładnie pachnie wanilią. Woń ma lekko mdlącą nutę. Konsystencja jest średnio gęsta, a kolor tego produktu waniliowy. Kosmetyk ma lekką konsystencję, więc dobrze się wchłania. W dodatku dobrze nawilża, aczkolwiek nie jest to nawilżenie na poziomie bardzo dobrym. Skład bardzo mi się podoba. Nie powinien skrzywdzić mojej sklonnej do wykwitów cery. Alkoholu w tym produkcie się nie boję, ponieważ przy takim otoczeniu substancji ochronnych, nie czni mi on szkody. a i tak jest go bardzo mało, bo znajduje się po substancji zapachowej. Oczywiście od toników z alkoholem uciekam. Polecam wszystkim. Nie należy uciekać od kremów z napisem "przeciwzmarszczowy", bo takie kremy to są zwykłe kremy, które cudów nie mają. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno zużyte do końca