|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Witajcie po weekendzie
![]() ![]() ![]() Moja mama mówi ze mi brzuch opadł i mi też sie tak wydaje, chciałam zapytać jak to było u Was (te które urodziły), czy wszystkim "opadły" brzuchy przed porodem a jeśli tak to ile dni przed porodem mniej wiecej ?? zaczęłam się stresowac i pakować torbe :/ wyprałam ostatnie rzeczy dla synusia i złożyłam łóżeczko w piątek ![]() 36+3 |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
![]() Cytat:
ja tez przybralam jakies 20 kg... ale na dzien dzisiejszy, 2 tygodnie po porodzie zostalo mi do zrzucenia jeszcze jakies 7-8... no i dzis zaryzykowalam i udalo sie... wbilam sie w jeansy sprzed ciazy i dopielam... co prawda jest na styk i przy siedzeniu cisnie, ale sam fakt cieszy mnie ![]() i zeby nie bylo... poki cisnie to nie nosze... jeszcze troche poczekam i moze za jakies 2 tygodnie bedzie juz spoko ![]() Cytat:
![]() a u nas tez juz lepiej... Sandra tez coraz cieplejsze uczucia wobec Rity pokazuje... chociaz najgorzej jest kiedy musze z Sandra przerwac zabawe i przystawic Rite... wtedy robi sie z niej paskuda... udaje, ze nie slyszy co sie do niej mowi, rozrzuca zabawki, tez chce mleko itd... Cytat:
i do aalegny tez, bo obie sie naczekalyscie na pociechy ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() |
#933 | ||||||
Raczkowanie
|
Dzięki za porady odnośnie pościeli i kremiku
![]() ![]() U nas weekend pod znakiem przygotowań, wczoraj przemeblowywanie, dzisiaj skręcanie łóżeczka- jeszcze kilka rzeczy muszę dopracować w kąciku dla córki ![]() Wczoraj byliśmy ze znajomymi na kolacji, a potem u nich, a dzisiaj z innymi na obiadku. Jeszcze tydzień bym chciała wytrzymać, bo kilka rzeczy mam w planach i mogę rodzić, we wtorek mam wizytę to zobaczę co gin powie czy coś się tam zapowiada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
i juz jest czysto
![]() Może to jest związane jednak z rozwieraniem sie szyjki? Bo na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że szyjka jest zgładzona (a z tego co wiem, okreslenie to używa się, jak jest gotowa do porodu, ale zamknięta). Czekamy cierpliwie.
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szyjka zgladzona to znaczy, ze jej juz nie ma, czyli skrocila sie do 0 i teraz tylko bedzie szlo rozwieranie... takze wszystko na dobrej drodze ![]()
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
gucia6 to mnie za bardzo nie pocieszyłaś, myślałam ze 2 tygodnie max przed porodem brzuszysko opada- tzn miałam taką nadzieję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Rozeznanie
|
Siemka, chyba odchodzi mi czop. Taka gesta wydzielina z paroma nitkami krwi i tak kapia mi wody. Poczekamy jeszcze chwile i pojedziemy na IP, ale chce mi sie spac
![]() ![]() nie mam zadnych skurczy ani nic, szkoda ze spicie byscie mi cos poradzily ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() karo trzymamy kciuki cały czas no i za aalegnę i jej wywoływany poród ![]() ![]() ![]() Karolca niech ruszy u Ciebie też już, ja właśnie w zeszłą sobotę i w tą sobotę też miałam takie brunatne plamienia które przeszły w beżowe a teraz znów mam normalny śluz.. W środę wizyta więc zobaczymy co mi lekarz powie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Dzieki za troske kobietki ![]() Aalegna, karo_z, agator i karolca, balbinka i gosica kciuki za szybkie porody ![]() Madziara twoj opis rzeczywiscie niezbyt optymistyczny, ale najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo, ze jestescie juz w domku cali i zdrowi ![]() Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-03-19 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |||||||||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Ale jestem zla.Mam wirusa na kompie!Wczoraj wcale nie moglam pisac,otwieraly mi sie dziwne strony,albo nic nie szlo zrobic,serduszka lataly mi po ekranie i wyslalo linki z wirusami do wszystkich kontaktow na gg i na skype.wiec w razie gdyby pokazal sie link jakis ode mnie z konta to NIE OTWIERAC! Na razie cos tam Radek zrobil,ale wirus nadal jest,musimy nowy system miec,a to chyba dopiero w czwartek da rade. Cytat:
Napisz jak mozesz co przydalo ci sie w szpitalu,albo moze co by ci sie przydalo,a nie zabralas.Szwy wszystkie rozpuszczalne mialas?Polozna przychodzi codziennie?A jeszcze mam pytanie czy u lekarza musisz sama zarejestrowac dziecko,czy to szpital wysyla informacje do przychodni i oni potem dzwonia o szczepienia czy cos? Cytat:
A Konia ostatnio pisala,ze mozna szalwie pic,zeby tak mleko mocno nie lecialo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakie swietne zdjecia,wzruszajaca jest ta braterska milosc! Cytat:
Trzymaj sie!do kiedy jestes w szpitalu? Cytat:
Cytat:
![]() A co myslisz o smyczy do dziecka?Tutaj wiele matek tego uzywa.Ogolnie wydawalo mi sie to nie bardzo,bo smycz z psem mi sie kojarzy a nie z dzieckiem,ale moze zdaje to egzamin?Tutaj trojka dzieci czy wiecej to norma,wiec przy ulicach ciezko je utrzymac,a jak starsze zaprowadza sie do szkoly to sila rzeczy trzeba przy ulicy isc. Cytat:
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
niedziela minęła szybko ciepło i deserowo. Zabrałam moich chłopaków na deser lodowy oj duży był ten deser chyba do końca ciąży mi starczy deserów. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#942 |
Wtajemniczenie
|
witam, zdam po krótce relacje. Otoz polozyli mnie na ginekologii, mam 2,5 cm rozwarcia i dopiero jutro podlacza mi kroplowke
![]()
#943 |
Zadomowienie
|
wiadomości od karo_z
jest przytrzymywana pod kroplówką od wczoraj która hamuje akcję i ma byc do niej podłączona do jutra i mają ją wypuścic do domu jak wróci do szpitala ze skurczami to juz nie beda powstrzymywac dzidzi która się ciśnie na świat no i wszystkie macie pozdrowienia !!!! a ja własnie wstałam ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczyny!
Za mną dłuuugi i pracowity weekend, a jeszcze miałam teściów i moją mamę na głowie... jestem strasznie zmęczona... a muszę się dziś spakować do szpitala, bo mam zgłosić się jutro rano na IP, bo moja gin chce mnie poobserwować... (raczej jeszcze nie będę rodzić) Trochę się tylko zastanawiam czy to ma sens, bo zwiększyła mi ostatnio dawkę no-spy i magnezu i skurcze się wyciszyły... szyjka się nie skraca ani nie ma rozwarcia - a to by było wskazaniem do leżenia w szpitalu. Idę Was teraz nadrobić, bo przez weekend nie miałam czasu nawet za bardzo podczytywać.... |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry po weekendzie!
![]() Gosia witaj w klubie, ja też mam problemy z komputerem i z netem.. Lapka musiałam oddac do serwisu, internet wczoraj ledwo co zipał, ale już mu lepiej (jakaś awaria była). Zaczęłam u siebie obserwowac jakieś dziwne, nieprzyjemne napięcia brzuszka, skurcze.. Szczególnie jak wstaję w nocy na siusiu.. Zastanawiam się czy to te przepowiadające.. Puchnę dalej, ale już coraz bardziej udaje mi się nad tym panowac, tyle, że nie zawsze mogę i mam do tego warunki. Trzymam kciuki za wizyty i porody! ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-19 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
![]() Ale jestem zła ![]() ![]() ![]() aalegena trzymam za Ciebie kciuki ![]() ![]() karo_z kciuki ![]() karolca za Ciebie również kciuki oby się ruszyło ![]() a teraz w złym humorze idę na śniadanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki, serdecznie gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom!!! cudowne sa Wasze dzieciaczki
![]() Ja Was podczytuje, ale powiem szczerze ze kiepsko sie czuje i nawet nie chce mi sie nic pisac. W nocy atakuja mnie takie skurcze w nogi, ze wyje w poduszke zeby nie obudzic wszystkich sasiadow, podczas gdy maz masuje mi miejsce skurczu. Do tego ak mnie bola pachwiny ze doslownie nie moge sie ruszyc. Zaczynam juz miec tak bardzo dosc, ze przestaje sie bac porodu ![]() Jak na razie maly sie nigdzie nie spieszy (jutro zaczynamy 37t), od jutra co tydzien mam jezdzic na kontrolne ktg, ciekawe czy pojawia sie jakies skurcze? Ja jeszcze zadnego nie czulam... |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
nie miałam ochoty na sex tzn miałam, ale moje miny i ruchy strasznie go zniechęciły i to po raz 3 - a to moja wina
![]() szczerze moje libido w ciąży jest praktycznie zawsze 0 a przed ciążą tak nie było wkurza mnie to strasznie. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() a już 38tc i też nie miałam żadnego skurczu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zadomowienie
|
![]() Evcia promiennie wygladasz, a te trampki nie sa złe ![]() ![]() Jolka co TZ nabroił? ![]() ![]() U mnie dzis pogoda nie za bardzo, wieje i jest chłodno , obudzilam sie znowu z dołkiem i przekonaniem ,ze nigdy nie urodze, nie chce nawet myślec jak sie czujecie dziewczyny przeterminowane ![]()
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-19 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Powinien Cię zrozumieć jednak sex z brzuszkiem jest trochę niewygodny (przynajmniej dla mnie ze względu na pozycje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za akcje dziewczyny
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Tak zwyczajnie się obraził, powiedział że ciągle mi coś nie pasuje i co on robi nie tak to już ze złości powiedziałam mu: SPADAJ.
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Jolkaaa mój na szczęście nawet nie próbuje namawiać mnie na zbliżenie. Przyzwyczaił się do mojego braku libido.
Tak w ogóle to wczoraj M. 1. raz mnie golił, bo ja mam lustrzycę a przy lusterku nie umiem się ogolić. Myślałam, że padnę ze śmiechu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy oni by zawsze mieli ochotę na sex gdyby to oni w ciąży byli. Mojemu czasem jest przykro jak mu odmawiam bo np. nie mam ochoty, albo mam ale brzuch mnie pobolewa, ale rozumie to i mówi że odbijemy sobie po ciąży. Nie przejmuj się pochodzi z fochem ale mu przejdzie prędzej czy później. Ale lepiej niech też zrozumie że Ty nie jesteś niczemu winna!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Mamuski, ktore stosuja smoczki
![]() powiedzcie od kiedy zaczelyscie dawac je dzieciom? Moja ma mocna potrzebe ssania ale smoczki ktore kupilam mimo ze sa od urodzenia to sa dla niej za duze ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() a ja się pierwsza nie odezwe !! zazdroszczę libida ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
Ale widzisz oni tego nie rozumieją. Im to trzeba tłumaczyć jak małym dzieciom. On niby rozumie, że ciąża itp. ale jednak jakoś tego nie widzę. Wkurza mnie to wszystko, zaraz będzie poród i sporo czasu bez sexu ![]() to już sobie wyobrażam jakie spięcia będą. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.