|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cześć dziewczyny!!! 2 dni mnie nie było, sporo do czytania
w sobotę było wielkie kończenie kuchni i wieczorem pizza ze znajomymi. dodatkowo jeszcze robiłam po powrocie rolady na niedzielę mieliśmy zaproszonych rodziców i babcię. By zobaczyli kuchnię ![]() mąż jeszcze kończył w kuchni i posprzątał ładnie. ja za to od rana w kuchni. dokończyłam ciacho, i cały obiad. Obiad smakował, kuchnia się podobała. mój tata pochwalił męża, że jest taki zdolny. Wszystko sam robił. Tata pomógł nam jedynie poziom złapać na podłodze. nie obyło się bez szkód. Adam potrzaskał kieliszek do szampana, a jak ładowaliśmy naczynia do zmywarki to drugi się potrzaskał. potem chcieliśmy wykorzystać pogodę i iść na spacer, ale spacer za bardzo nie wyszedł, bo zanim goście poszli była już 17. trochę ogarnęliśmy i pojechaliśmy do kościoła ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Zabcia super pokoik. aaa tak piszecie o sukniach ślubnych. muszę moją w końcu wystawić swoją. i wyprać ją |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Witam z rana!
![]() Cytat:
![]() A szkło tłucze się na szczęście! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
La Moderatoiure
|
Cześć
![]() Mamy zakupiony już wózek ![]() ![]() Kupiliśmy też fotelik samochodowy (z adapterami do stelażu XQ) i materac lateksowo-gryczany, taki nam doradzili, ponoć najlepszy, się okaże. I tym sposobem brakuje mi tylko gazików i spirytusu/octeniseptu do pępka, jednej koszuli nocnej, szlafroka, podpasek i pampersów dla małej. A tak to wsio! Ja mam teściów bardzo fajnych, nie narzekam ![]() Z ciuchów nic nie kupuję w ciąży (mam tylko spodnie ciążowe, 4 sukienki na ciążę specjalnie i jakieś starsze ciuchy w których jeszcze się mieszczę). Nie mam nerwów do mierzenia, co tego, że coś mi się podoba, jak wyglądam w tym tragicznie z brzuszkiem ? Czekam aż urodzę i idę szaleć do sklepów jak troszkę wydobrzeję po porodzie. Przez to mierzenie cukru i dietę schudłam 1 kg :/ Już mnie paluchy od kłucia bolą. No i byłam na przedostatniej wizycie u ginekologa (może się wyrobię jeszcze na ostatnią 20kwietnia). I się dowiedziałam, że...moje łożysko nie jest tam gdzie być powinno i nie wiem jak będę rodzić jeszcze...bo mogę nie uniknąć krwotoku i innych przygód w przypadku porodu sn ![]() Płeć drugi raz potwierdzona, dziewucha na 100% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze... Trzymam kciuki, żeby było dobrze wszystko. Pewnie się martwisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Dzisiaj pochmurno, ale baterie przez weekend naładowane więc jest ok ![]() Trochę trzeba poleżeć, bo sobotę i niedzielę spędziłam intensywnie ![]() Kurcze, przez te moje boleści szyjki nie brałam tabletek dopochwowych przepisanych przez moją ginkę i teraz na najbliższej wizycie będę się musiała do tego przyznać. Trochę mam stresa, jakbym coś przeskrobała ![]() zaaaabcia, ładny pokoik. My chyba zielony (pistacjowy) zapodamy sobie w sypialni ![]() Dasti, gdzie jesteś??? _agata, fajnie że już zamówiliście wózek. Ja też z chęcią zobaczyłabym tego Tutek na żywo, ale nie wiem gdzie ![]() Cytat:
Właśnie się dowiedziałam, że moi lokatorzy wyprowadzają się z końcem miesiąca. Trochę mało czasu mi zostawili na znalezienie kogoś nowego... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko ma czas obrócić się do 35t i może nawet przed samym porodem co do żelu położna moja powiedziała bym sobie darowała i jak już wydała to na usg w 3d Cytat:
![]() |
#2857 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Wczoraj mialam dzien pelen wrazen. Maz mial cos zalatwiac od rana do wieczora,ja zmartwiona,ze znowu bede sama caly dzien. Rzucil wszystko i poswiecil mi cala niedziele ![]() ![]() Chcielismy isc na spacer z wozkiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Chcialam rodzic naturalnie, a maly jest ulozony miednicowo, dzisiaj zaczynam 31tc i mam cicha nadzieje,ze juz sie nie obroci...to chyba przez moj nastroj ![]() Edytowane przez ania_85 Czas edycji: 2012-03-19 o 09:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2858 |
Zakorzenienie
|
A nam się nowa kolorystyka XA średnio podoba... Mąż nawet stwierdził, żeby się rozejrzeć za innym wózkiem. Trzeba się będzie na oględziny w końcu wybrać. Tylko jak nie x-lander to nie wiem co. Tako Jumper mi się w miarę podoba... Ale już sama nie wiem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Rozeznanie
|
Witam!
U mnie jakoś pochmurne niebo, póki co. Może zajmę się przesadzaniem kwiatków... Żabcia, bardzo ładny pokoik. Meble wyglądają solidnie. ![]()
#2860 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak Twoja mama prasowała suknię? chce się za to zabrać ale nie bardzo wiem jak... bo przy gorsecie mam takie zakładki no i niżej na spódnicy też takie "fale" ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33001817]Życzę, żeby Cię ominęło. O ile nogi i ręce da się jakoś przeżyć (ot trzeba pościągać biżuterię i uważać z butami), tak z taką napuchniętą twarzą bez mejkapu się raczej nie pokazuję...[/QUOTE] Z opuchniętymi stopami to też jest u mnie masakra, pochodzę troszkę i już stopy mnie pieką i bolą od spodu szczególnie, 5 minut w miejscu nie mogę wystać np. w kasie w sklepie, potem przychodzę do domu, ściągam buty i skarpetki a tam dwie bańki ![]() ![]() Mojej mamie też strasznie puchły nogi, nie miała w ogóle w czym chodzić, ja urodziłam się w lutym w mrozy a ona do szpitala musiała w jakichś letnich butach jechać bo tylko one były na nią dobre... Ja też bezosobowo, a tyle razy próbowałam powiedzieć "mamo", ale nie mogę, wiem, że teściowa traktuje mnie jak córkę i jest naprawdę dobra dla mnie przynajmniej stara się być, ale to jednak obca kobieta... mamo mogę powiedzieć tylko do swojej mamy... zastanawiam się czy moi rodzice nie mieli z tym problemu...od kiedy pamiętam zawsze mówili do swoich teściów na mamo, tato... Cytat:
![]() Pokaż i nam tę kuchnię ![]() Dzień dobry ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.tutek.pl/sklepy,index,state,0,menu,4 mnie mąż musiał specjalnie 50km wieść żebym mogła obejrzeć ![]()
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Wrzucam Wam na pocztę moje foto z sobotniego spaceru ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33002406]Ja mam z moją poprawne stosunki (przynajmniej jak się widzimy), ale nie ma zbytnio życzliwości ani ciepłych relacji... A najlepsze jest to, że mieszkam bardzo blisko niej, a widzimy się średnio raz w miesiącu (teraz częściej, z uwagi na moją niedyspozycję, ale tak ogólnie to rzadko).[/QUOTE] no moje stosunki z nią też są poprawne, ale powiedziałabym wręcz, że bardzo oficjalne ![]()
#2864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm to co ja mam powiedzieć jestem w 35t i jutro się dowiem czy się obróciło bo niestety ostatnim razem było miednicowo i całą ciąże tak było ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
jaka chudzinka z Ciebie ![]()
![]() |
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Raczkowanie
|
Witam po słonecznym weekendzie
![]() ![]() Podczytywałam Was ale się nie odzywałam bo korzystałam ze słonecznej pogody, której dziś już nie ma.... Dziś się czuję fatalnie, chyba wszystko przez ta pogodę.... cała noc nie przespana, jakoś nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji do spania... Dziś chyba przeleżeć cały dzień w łóżku. W sobotę byliśmy oglądać wózki na tą chwilę jesteśmy nastawieni na Tako jumper X, oglądaliśmy też firmy Coletto model Givanni bardzo fajny lżejszy niż Jumper, tez mi chodzi po głowie ![]() I jeszcze ta pogoda... ![]() śliczny ![]() ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Właśnie jem śniadanie, byliśmy już od 6 głodni ![]() Andzya - ślicznie wyglądasz ![]() Na dziś mam plan: wydrukować listy wyprawkowe i zrobić z nich swoją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokażesz materac? Chociaż jakiś link... A co do porodu... jeśli masz rodzić sn i mają być komplikacje, to lepiej mieć cesarkę i spokojnie dochodzić do siebie ![]() Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rewelacyjnie wyglądasz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() już nie szukam i się nie rozglądam za innym ![]() teraz tylko czekam do końca maja/początku czerwca mogłabym już go mieć w domu, ale w sumie szkoda gwarancji i miejsca a wózek w ciągu 7 dni jest dostarczany, a ja tp mam na 29 czerwca ![]()
#2871 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy to oznacza, że w innych sklepach nawet nie mam co szukać? ![]() Trochę daleko mam do najbliższych punktów sprzedaży wskazanych na tej stronie. No tak ![]() Robię sobie pazurki, dzisiaj kolor pomarańczowy ![]() andzya, ładnie wyglądasz ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-19 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się.
i do tego fajny brzuszek ![]() wrzucam kuchnię przed (bez mebli, bo teściowa zabrała) kuchnia4.jpg kuchnia2.jpg i po remoncie ku1.jpg ku2.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyznaję się, że do kuchni rodziców wybrałam bardzo podobny kolor na ściany, a tata zamówił identyczne meble. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2877 | ||
Zakorzenienie
|
niunia32, bardzo udana metamorfoza kuchni
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ten czerwony cały czas jest. Jest też czarny z czerwonym (właściwie to taki malinowy kolor), czarny z zielonym, zebra na białym stelażu, jakiś taki brąz z rudym (gdyby ten rudy był bardziej pomarańczowy to też byłby fajny z połączeniu z czarnym), i spacerówka ale nie pamiętam w jakim kolorze. Wybór mają ogromny, bo właściwie cały dostępny na rynku asortyment. Są Jedo, Mutsy, x-landery, Roany, Espiro... cała masa róznych krasnali i skrzatów ![]() Navingtony są w Aresie, na 1 Maja. ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam taką kuchnię długą ![]() my jedziemy w tym tyg zamawiać tako jumpera jakoś nie szukamy nic obejrzeliśmy kilka ale wsio ryba nam jaka firma wózka będzie
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
Na pewno jest jaśniutki, zastanawiam się jak z utrzymaniem w czystości, bo jednak każde zabrudzenie będzie widać.
![]()
![]() |
#2880 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.