U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 13:25   #1051
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Asika zdrówka życzę dla Was
Stary 2012-03-19, 13:27   #1052
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Oj Dziewczynki zaglądam tutaj jak tylko mam chwilkę wolnego ale chyba nigdy Was nie nadrobię. Moja Kruszynka się rozchorowała Wczoraj była u nas pani doktor i stwierdziła u małej infekcję, katar, kaszel, na razie jeszcze oskrzela są czyste, ale to może być kwestia czasu. Chciała nas wysłać do szpitala na leczenie, ale nie zgodziłam się bo właśnie w szpitalu taką infekcję ja złapałam i mała zaraziła się ode mnie Dlatego podjęłyśmy próbę leczenia w warunkach domowych. Zuziaczek dostaje antybiotyki i syropki, a ja non stop czuwam w nocy żeby mi się gilunkami nie zakrztusiła Tak mi się chce płakać, bo jestem bezsilna. Chciałabym jej jakoś pomóc, ale nic oprócz podawania leków nie mogę zrobić
Kochana wierze ze nie jest Ci latwo.
Zycze zdrowka dla małej i sily dla Ciebie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 13:31   #1053
lena_mi
Zakorzenienie

co do wagi to mi w końcu trochę przystopował jej wzrost.. Bo już nie wiedziałam co się dzieje - tyłam z powietrza!

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

współczuję Wam zgagi!!! mnie na szczęście oszczędziła!

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

evvcia ile masz wzrostu jeśli można wiedziec?
Stary 2012-03-19, 13:31   #1054
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
MegMakeUp gratulacje z okazji slubuPochwal sie zdjeciami

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Właśnie wysłałam na maila kilka zdjęć. Zanim dostaniemy od fotografa to pewnie minie, ale to co mam i się w miare nadaje to prosze
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 13:32   #1055
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Znowu zgaga aaa!

Jolka mnie też pytają z rodziny co chce na urodziny (ale rym ) a mam jutro zazwyczaj mówię że pieniążki bo bardziej przydatne :p zawsze kupię to Co mi bardziej potrzebne fajnie by było jak by mój synek chciał wyjść mamie jutro w ur
mnie nie pytają... mama zawsze kupi mi coś praktycznego lub jakiś ciuch i jest ok, mąż mówi "wybierz sobie coś, ja płacę" (konto mamy wspólne )
też jutro mam urodzinki ale córcia chyba nie chce zrobić prezentu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 13:33   #1056
lena_mi
Zakorzenienie

MegMakeUp ślicznie wyglądałaś
Stary 2012-03-19, 13:35   #1057
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Oj Dziewczynki zaglądam tutaj jak tylko mam chwilkę wolnego ale chyba nigdy Was nie nadrobię. Moja Kruszynka się rozchorowała Wczoraj była u nas pani doktor i stwierdziła u małej infekcję, katar, kaszel, na razie jeszcze oskrzela są czyste, ale to może być kwestia czasu. Chciała nas wysłać do szpitala na leczenie, ale nie zgodziłam się bo właśnie w szpitalu taką infekcję ja złapałam i mała zaraziła się ode mnie Dlatego podjęłyśmy próbę leczenia w warunkach domowych. Zuziaczek dostaje antybiotyki i syropki, a ja non stop czuwam w nocy żeby mi się gilunkami nie zakrztusiła Tak mi się chce płakać, bo jestem bezsilna. Chciałabym jej jakoś pomóc, ale nic oprócz podawania leków nie mogę zrobić
Biedna Zuziulka i mamusia przy okazji, bo się musi namartwić. Oby nie był potrzebny szpital szybkiego powrotu do zdrówka!

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
evvcia swietnie wygladasz trampeczki wygladaly calkiem wporzo

Nie mam na nic sily, wszystko mnie dzis boli, boje sie ze jak przyjdzie mi rodzic, to nie bede miala na to sily. Nie wiem co ze soba zrobic
Niestety i na mnie padlo przeterminiowanie, ale powiem wam ze i tak malo nas. Wiekszosc rodzi w terminie lub wczesniej, wiec ladnie jak na pierworodki
Dzięki No to trochę mnie pocieszyłyście, że nie wyglądałam aż tak tragicznie Niestety na razie jestem skazana na te trampki dziś do laba znów na siłę próbowałam w ludzkie buty wcisnąć stopę, ale niestety...
Współczuję samopoczucia Ale pewnie jakby się zaczęło to znalazłyby się niestworzone siły może to cisza przed burzą?

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
to niefajnie.. Bo to najbliższa moja przychodnia, no ale nic, najwyżej zapiszę dzidzie gdzie indziej, muszę się zorientowac.
No i fakt że nie można zapisywac się telefonicznie, tylko trzeba stac rano w kolejce po numerek.. masakra, myślałam, że już nie ma takich przychodni..
Dziękuję evvcia za wieści
Można telefonicznie tylko jak te babki w rejestracji mają tam z rana taki tłum to nie odbierają telefonów i jest określona liczba numerków, więc mogą się szybko rozejść. Co prawda np. dziś to było tylko 6 kobitek stojących do pediatry z rana. Dziwne to wszystko u nas w służbie zdrowia

Ona pięknie się z Adasiem prezentujecie a Ty już wymalowana i ogarnięta jak trzeba super!

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
evvcia ile masz wzrostu jeśli można wiedziec?
Oczywiście, że można 168 cm, więc niestety nie z tych wysokich

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 13:36   #1058
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
mnie nie pytają... mama zawsze kupi mi coś praktycznego lub jakiś ciuch i jest ok, mąż mówi "wybierz sobie coś, ja płacę" (konto mamy wspólne )
ja lubię dostawać jakieś ciuchy i nie tylko...
ale teraz w ciąży to ja nie mam głowy do tego wszystkiego co chce, a co nie.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 13:38   #1059
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsza choroba malutkiej, rozumiem ze napewno jest to dla Ciebie wielkie przezycie, ale jako mama moge Ci powiedziec ,ze napewno bedzie dobrzedzieci lapia infekcje, to nic dziwnego, kilka dni i bedzie zdrowa zobaczysz!
Pamietam ze rowniez jak tylko temperatura Adasiowi podskakiwala to zawsze bylam na maxa spanikowana i myslalam ze juz koniec swiata, a jednak zawsze wyzdrowial
Najwazniejsze ze Ja lekarka obejrzala i obsluchala!

Meg, serdecznie gratuluje slubu!

Ja mam 20 na plusie wedlug moich danych, wedlg ksiazeczki ciazy, jeszcze 2 kg brakuja do 20
Z tym ze czuje ze nogi mi puchna, kostek od kilku dni brak, wiec nabieram wody, no coz...
Ale tak jak mowicie, juz koncoweczka, bedziemy sie martwic po porodzie!

Evvcia, fajnie ze tak jestes rozpieszczana, nalezy nam sie w koncu!

Monia, czesto tak jest ze jakies tam wyobrazenie mamy na temat jak chcemy z dzieckiem postepowac a na koncu i tak dziecko zadecyduje za nas

Dziewczyny tak piszecie jak dlugo u Was seksu brak itd i sie zastanawiam, tak wogole brak? Bo dla mnie osobiscie to seks to nie tylko stosunek ze wchodzi , porusza (sorki za bezposrednios ale nie wiem jak to inaczej napisac) i koniec, mozna sie kochac nawiele roznych sposobow i sobie bliskosc i milosc okazywac
Ja rozumiem ze mozna miec opor zeby wpuscic do srodka, ale mozna tez inaczej

Ja dzisiaj czuje sie lepiej psychicznie i tak jak wczoraj i w sobote sie zmuszalam zeby cokolwiek zrobic, to dzisiaj nawet mialam ochote cos porobic, nie wiem, moze syndrom wicia gniazda
No i spakowalam torbe do szpitala, wczesniej mialam wszystko poszykowane w jednym miejscu , ale i tak nie chcialabym musiec robic tego na ostatnia chwile jak mi wody odejda itd i trzeba bedzie sie spieszyc!
Jeszcze tylko kilka ☠☠☠☠☠☠☠kow co na ostatnia chwile wrzuce i gotowe!

Jutro mam zamiar wziasc sie za prasowanie wreszcie

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-03-19 o 13:44
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 13:39   #1060
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Właśnie wysłałam na maila kilka zdjęć. Zanim dostaniemy od fotografa to pewnie minie, ale to co mam i się w miare nadaje to prosze
Wow Meg jaka mini, jakie nogi.... Super wygladalas Wcale jak nie na ten tydzien ciazy. Bardzo ladnie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 13:39   #1061
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
MegMakeUp ślicznie wyglądałaś

Hihi dziękuję, ale dzień był pełen niespodzianek. Najpierw rozchorowała się koleżanka, która miała mnie czesać i malować więc wzięłam się za to sama.
A na koniec z bukietu który zamówiłam Pani zrobiła mi coś w stylu palmy wielkanocnej więc po drodze do Urzędu kupilismy gotowe kwiatki

Asika zdrówka dużo dla Was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 13:39   #1062
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

MegMakeUp Wow! Jakie nogi gdyby nie brzuszek to w ogóle bym nie powiedziała, że jesteś w ciąży! bardzo ładnie wyglądałaś Jeszcze raz dużo szczęścia teraz już jako żonka

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 13:41   #1063
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość

u nas ostatnio kiepsko było.dostałam zapalenia sutka.ból niesamowity. gorączka 39 stopni. nie byłam w stanie zająć się Gabrysiem.nogi się pode mną uginały.dostałam antybiotyk i leki za zatrzymanie laktacji i jakoś pomalutku wszystko wraca do normy.
krwawienie po porodzie mialam przez jakiś tydzień.było coraz mniejsze aż się zatrzymało całkowicie.myślałam że to już koniec.ale odkąd zaczęlam brać leki na te zapalenie sutka krwawienie się znowu pojawilo.nie wiem czy mam się tym przejmować czy tak po prostu może być i tyle ????
O kurcze,ale mialas przejscia z tym sutkiem,nacierpialas sie bidulko.
A jak leki na zatrzymanie laktacji,tzn ze juz nie karmisz?
Ale to ogolnie po takim zapaleniu nie mozna karmic,czy tylko u ciebie taka decyzja byla?

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Jak położna była u mnie pierwszy raz i pytała czy karmię piersią powiedziałam że nie bo mam całe sutki pogryzione, aż miałam strupki bo krew mi leciała ( w szpitalu karmiłam ponad 5h w nocy, nie pomyślałam wtedy że mogę nie mieć pokarmu) No więc pytała się czym to smaruję więc pokazałam jej bepanthen maść to zaczęła się śmiać że tego używam. Później jak przyszła z jakąś dziewczyną to też mnie wyszydziła a w PL wiem że dziewczyny to stosują. Już się nic nie chciałam odzywać.
A teraz juz karmisz,wyleczylas sobie sutki tym bepanthenem?

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Dzis widzisz juz 7 godz nie przespal, budzil sie mniej wiecej co 4-5 godz. No nic zobacze w srode u lekarza czy dobrze przybiera na wadze. Ja mysle, ze dziecko jak glodne to sie upomina, szczegolnie ze Szymonek nie jest spiochem a ssaczkiem takim, ze jak dossie sie do cyca to go pochłania hehe i nie spi przy nim, czasem mu sie przysypia, ale przewaznie ssie aktywnie przez 30-40 minut i dopiero zasypia pojedzony. No nic jeszcze podpytam lekarza.
Ja mysle,ze tak ladnie spi,bo po prostu jest dobrze najedzony.Moja Wiki tez w nocy przesypiala po 6-8 godz i nie budzilam jej,bo przybierala rewelacyjnie.

Cytat:

Biedna malenka,no i ty takze.Strasznie jest patrzec,jak dziecko choruje!
Zdrowka dla Niuni zycze!Trzymaj sie!

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Nie mam na nic sily, wszystko mnie dzis boli, boje sie ze jak przyjdzie mi rodzic, to nie bede miala na to sily. Nie wiem co ze soba zrobic

Tez sie tak czuje.8 miesiecy ciazy mialam rewelacyjnych,a w tym ostatnim miesiacu jak stara babcia sie czuje.
Ty tez Rybka w sumie po malu moglabys zbierac sie na porodowke
Ze tez nie zna sie dnia ani godziny...
Stary 2012-03-19, 13:42   #1064
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
co za... brak slow i to podejscie poloznej? noz się w kieszeni otwiera!
Mi pomogła maść Purelan Medeli ..nie trzeba tego zmywac przed karmieniem. Mialam dwa dni mega bolacych sutkow,ze wbijalam nogi w podloge jak Mały sie zasysał..ale teraz Bahamy normalnie nic a nic nie boli.
A mi pomógł najzwyklejszy w świecie linomag (maść), trochę śmierdzi ale daję radę, a na początku też piszczałam z bólu jak mały zassysał. Zrobił mi straszne rany na sutkach, a otoczek to się dotknąć nie dało takie popuchnięte były.

No ale podobno to tak zawsze na początku jest i podobno nawet przy 2 czy 3 dziecku też trzeba przez to przejść.

A położną bym się nie przejmowała

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 13:50   #1065
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Pierwsza choroba malutkiej, rozumiem ze napewno jest to dla Ciebie wielkie przezycie, ale jako mama moge Ci powiedziec ,ze napewno bedzie dobrzedzieci lapia infekcje, to nic dziwnego, kilka dni i bedzie zdrowa zobaczysz!
Pamietam ze rowniez jak tylko temperatura Adasiowi podskakiwala to zawsze bylam na maxa spanikowana i myslalam ze juz koniec swiata, a jednak zawsze wyzdrowial
Najwazniejsze ze Ja lekarka obejrzala i obsluchala!

Meg, serdecznie gratuluje slubu!

Ja mam 20 na plusie wedlug moich danych, wedlg ksiazeczki ciazy, jeszcze 2 kg brakuja do 20
Z tym ze czuje ze nogi mi puchna, kostek od kilku dni brak, wiec nabieram wody, no coz...
Ale tak jak mowicie, juz koncoweczka, bedziemy sie martwic po porodzie!

Evvcia, fajnie ze tak jestes rozpieszczana, nalezy nam sie w koncu!

Monia, czesto tak jest ze jakies tam wyobrazenie mamy na temat jak chcemy z dzieckiem postepowac a na koncu i tak dziecko zadecyduje za nas

Dziewczyny tak piszecie jak dlugo u Was seksu brak itd i sie zastanawiam, tak wogole brak? Bo dla mnie osobiscie to seks to nie tylko stosunek ze wchodzi , porusza (sorki za bezposrednios ale nie wiem jak to inaczej napisac) i koniec, mozna sie kochac nawiele roznych sposobow i sobie bliskosc i milosc okazywac

Ja dzisiaj czuje sie lepiej psychicznie i tak jak wczoraj i w sobote sie zmuszalam zeby cokolwiek zrobic, to dzisiaj nawet mialam ochote cos porobic, nie wiem, moze syndrom wicia gniazda
No i spakowalam torbe do szpitala, wczesniej mialam wszystko poszykowane w jednym miejscu , ale i tak nie chcialabym musiec robic tego na ostatnia chwile jak mi wody odejda itd i trzeba bedzie sie spieszyc!
Jeszcze tylko kilka ☠☠☠☠☠☠☠kow co na ostatnia chwile wrzuce i gotowe!

Jutro mam zamiar wziasc sie za prasowanie wreszcie
za tak obrazowy aczkolwiek nie wulgarny opis sprawy

idę karmić , ale musiałam , no musiałam ,LUBIĘ TO

Asiek zdrówka dla Córeczki a dla Ciebie sił i spokoju

Rybka, Lena głowa do góry, to już lada moment
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 13:51   #1066
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
A mi pomógł najzwyklejszy w świecie linomag (maść), trochę śmierdzi ale daję radę, a na początku też piszczałam z bólu jak mały zassysał. Zrobił mi straszne rany na sutkach, a otoczek to się dotknąć nie dało takie popuchnięte były.

No ale podobno to tak zawsze na początku jest i podobno nawet przy 2 czy 3 dziecku też trzeba przez to przejść.

A położną bym się nie przejmowała
A nie uzywacie dziewczyny nakladek na sutki przy takich problemach?
Pisze w liczbie mnoegiej bo wiecej dziewczyn pisalo o problemie z poranionymi sutkami
Nam w szkole rodzenia mowili ze jesli taki wlasnie problem jest to do zagojenia mozna spokojnie sprobowac nakladek, ja mysle ze jakby co to sprobuje

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-19, 13:52   #1067
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję Wam zgagi!!! mnie na szczęście oszczędziła!
Nie kracz Kochana. Mnie złapała w 37tc. Na ulotce z żelaza pisze, że to skutek uboczny. I chyba to prawda, bo nie wzięłam już 3. dzień żelaza i zgagi nie ma.
Stary 2012-03-19, 13:53   #1068
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
za tak obrazowy aczkolwiek nie wulgarny opis sprawy

idę karmić , ale musiałam , no musiałam ,LUBIĘ TO

Asiek zdrówka dla Córeczki a dla Ciebie sił i spokoju

Rybka, Lena głowa do góry, to już lada moment

No jako nasz forumowy wlochacz musialas to polubic

Przyjemnego karmienia

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-19, 13:55   #1069
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Mam tyle samo wzrostu,dla mnie tak akurat-nie za malo,nie za duzo.

Nadrobilam zaleglosci mailowe:

Mravka Robert jak zawsze cudo,slicznosci do schrupania!
Evvcia jaka sexi,a brzuszek jaki pokazny!
Ona super wygladasz,oko pomalowane,wow!No,a synus slodziaczek.
Meg ale rewelacyjnie wygladasz,jak modelka!A jaka noga zgrabna
Stary 2012-03-19, 13:57   #1070
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Można można popieram . Ja sobie jakoś bez tego nie mogę wyobrazić

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 13:58   #1071
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj dziadek TŻ wkurzył TŻ zniósł łóżeczko żeby już je skręcić i dziadek pyta się "a to już tak daleko?" TŻ ze śmiechem odpowiada "żona powiedziała że jutro już rodzi" a dziadek "nie ona ma urodzić 4kwietnia... nie Monika" więc ja już z podniesionym głosem "że urodzę kiedy ja będę tego chciała a dokładniej kiedy syn tego będzie chciał" a dziadek "ale 4.04 to taka fajna data nie chcesz wtedy urodzić?" więc już prawie krzycząc mówię "NIE!!" i w końcu koniec tematu było...
Wkurza mnie to bo co kilka dni słyszę od dziadka abym urodziła 4.04 a od teściowej że mam urodzić 22.04 no paranoja...
To jest denerwujące, też się zdarza, że usłyszę tego typu "porady"

Cytat:
jeszcze tylko troszkę i skończą Cię męczyć tymi pytaniami mnie też to wkurza lekko, ale dzielnie odpowiadam. Dobrze, że jestem z daleka od rodzinnej miejscowości to aż tak mnie nie bombardują jakbym tam miała rodzić to kilka godzin po porodzie by mnie tłumy chciały odwiedzać...
Nosek do góry
no już nie długo całe szczęście

Cytat:
może jeszcze zrobi, kto wie

Cytat:

wzrost wg mnie ok ja mam 158 cm więc jest na co narzekać

Evvcia fajny brzuś, a buciki też fajne, sama w podobnych pomykam

Ona super zdjęcie, fajnie wyglądacie

MegMakeUp ładnie wyglądałaś a nóżki pierwsza klasa

Moje dziecię mało aktywne, raz za czas się coś poruszy, czasem to nie wiem czy to ona faktycznie czy brzuszek tak się stawia. Zastanawiam się czy jak do jutra tak będzie to nie podjechać do szpitala, żeby sprawdzili?! jak myślicie? do tego brzuch mnie boli jak na @
nie wiem, dzwonić wcześniej jak coś do szpitala, czy po prostu przyjechać na oddział i w rejestracji powiedzieć, że mała coś mało aktywna i oni będą wiedzieli gdzie mnie skierować i do kogo? nie wiem...

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 14:01   #1072
agabi
Rozeznanie

gosia- ja już nie karmię.pediatra stwierdzila, że walka o karmienie piersią sensu nie ma w moim przypadku, bo biorę leki,które nie za dobrze wpływają na malucha. tak więc przestałam walczyć. bo to była ostra walka-pokarmu bardzo malutko, brodawki popękane, maluszek głodny i non stop dokarmiany mm... po tym jak przestałam małego przystawiać i ściągać pokarm, już na następny dzień piersi były mięciutkie i nie bolały.a po trzech dniach-masakra.ból, gorączka, guzy i zaczerwienienie.lek który biorę to bromocorn.chyba pomaga, bo jest lepiej.robię sobie też oklądy z liści kapusty.śmiałam się z tego 'lekarstwa' ale przynosi ulgę.

desia-ja próbowałam z nakładkami.miałam dwa rodzaje.i niestety gabryś nie porafił przez te nakładki jeść
Stary 2012-03-19, 14:01   #1073
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
MegMakeUp Wow! Jakie nogi gdyby nie brzuszek to w ogóle bym nie powiedziała, że jesteś w ciąży! bardzo ładnie wyglądałaś Jeszcze raz dużo szczęścia teraz już jako żonka
Ładnie ładnie Meg wyglądałaś super

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 14:04   #1074
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ładnie ładnie Meg wyglądałaś super
Dzięki dziewczyny Dowartościowałyście mnie i z tej okazji idę odmrozić sobie pierogi z kapustą i grzybkami
Stary 2012-03-19, 14:06   #1075
tikki85
Zakorzenienie

MegMakeUp super wyglądałaś!! I faktycznie na niektórych zdjęciach nie widać, że jesteś w ciąży
Stary 2012-03-19, 14:10   #1076
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
gosia- ja już nie karmię.pediatra stwierdzila, że walka o karmienie piersią sensu nie ma w moim przypadku, bo biorę leki,które nie za dobrze wpływają na malucha. tak więc przestałam walczyć. bo to była ostra walka-pokarmu bardzo malutko, brodawki popękane, maluszek głodny i non stop dokarmiany mm... po tym jak przestałam małego przystawiać i ściągać pokarm, już na następny dzień piersi były mięciutkie i nie bolały.a po trzech dniach-masakra.ból, gorączka, guzy i zaczerwienienie.lek który biorę to bromocorn.chyba pomaga, bo jest lepiej.robię sobie też oklądy z liści kapusty.śmiałam się z tego 'lekarstwa' ale przynosi ulgę.

desia-ja próbowałam z nakładkami.miałam dwa rodzaje.i niestety gabryś nie porafił przez te nakładki jeść
pij sobie trzy razy dziennie herbate z szawii - smakuje srednio ale pomaga no i cieply prysznic - u mnie byl mega pomocny

Asika, zdrowka dla coreczki

to co laski? Ktora dzisiaj rodzi?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 14:11   #1077
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

to co laski? Ktora dzisiaj rodzi?
żadna nei jest chętna

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 14:19   #1078
agabi
Rozeznanie

emigra-kupilam szałwię sobie i próbowałam pić. ale mnie odrzuca niestety

Dziewczyny mam pytanko- czy któraś z Was karmi tylko mm???????jeśli tak, to czy dajecie jeszcze witaminę d3? bo ja już zgłupiałam.wit k nie trzeba jak się karmi mm co do tego wszyscy są zgodni, wit d3 jedni mówią -trzeba, inni- nie trzeba bo jest już w mleku...:confus ed:
Stary 2012-03-19, 14:20   #1079
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
żadna nei jest chętna
Chetne to moze i sa, ale dzieci sie na nas wypiely
Ja na dzisiejsza date nie mam cisnienia... ale w sumie moge zaczac rodzic pod wieczor, zeby dziecie po polnocy sie pojawilo

Dziewczyny macie jakis fajny przepis na zapiekanke makaronowa? Mam duzo pieczarek, sera, jakas kielbaska, pomidory, cebulka, nie wiem co tam jeszcze... I tak mysle zeby zrobic, ale nigdy nie robilam. Jak nie to najwyzej bede improwizowac
Wiem, ze nowaken kiedys pisala, ale nie smie prosic, moglam spisac przeciez
Czytalam w necie, ale nie bardzo wiem jak zrobic jakis sos do zalania tego, czesto sie tam jajka powtarzaja
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 14:25   #1080
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
emigra-kupilam szałwię sobie i próbowałam pić. ale mnie odrzuca niestety

Dziewczyny mam pytanko- czy któraś z Was karmi tylko mm???????jeśli tak, to czy dajecie jeszcze witaminę d3? bo ja już zgłupiałam.wit k nie trzeba jak się karmi mm co do tego wszyscy są zgodni, wit d3 jedni mówią -trzeba, inni- nie trzeba bo jest już w mleku...:confus ed:
my karmimy tylko mm i dajemy witaminki

ja mialam taka zwykla herbate z szalwii i ja umialam pic, a jak mi sie skonczyla i tesciowa mi kupila w aptece to jak zaparzylam to myslalam ze
nie wiem czy dalej masz problem z piersiami, czy juz moze laktacja wstrzymana, ale dobre jeszcze sa oklady z serka twarogowego mi polozna masowala codziennie piersi, zeby nadmiar pokarmu spuscic (u mnie to byly kropelki) i porozbijac grudki, a od czwartku juz nie mam problemu - pilam szalwie i lykalam takie homeopatyczne globulki na wstrzymanie i samo poszlo
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości