|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Szlag mnie jasny trafi.
Rozpakował nas i powiedział, że nigdzie nie pójdziemy ![]() Stwierdził, że już bedzie siedział cały czas w domu, ale ja tylko czekam na odpowiedni moment jak go nie będzie i w długą. Pić nie pije, przychodzi trzezwy, ale potrafi 4 godziny, a nawet 5 siedziec w barze i sobie gadać z kumplami, albo idzie do kumpli. Kij z tym, że nie pije, ale ma siedziec z nami, ale on nie rozumie tego. Jestem z Lilą sama non stop, więc niech sobie znowu zrobie wypad kilkugodzinny to ja też zabieram Lilę. |
|
|
|
#1382 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Cytat:
U mnie tez istnieje prawdopodobienstwo posiadania blizniakow i szczerze to jesliby mialo sie to wydarzyc to wolalabym przy pierwszej ciazy bo mielibysmy juz jasna sytuacje-koniec produkcji, fabryka zamknieta a jak się wydarzy przy drugiej ciąży???![]() Cytat:
Ja nie umiem tak do niego ciągle gadać:p. Jedyne czego nie robi to nie przewija. Zraził się po tym jak mu Michaś na twarz nasikał hehe. Kinga dziś kończy 2 miesiące! ![]() [/QUOTE] Brawa dla Kingi! Cytat:
Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2012-03-19 o 11:08 |
||||
|
|
|
#1383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kąpiemy ją razem. Jak ja chce sie uczyc to on zabawia małą więc jest zaangażowanym tatusiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj nie miałam nawet kiedy wejsc na forum. Rano lekcje, od 1 do 16 goscie a jak zdążyli odjechac to mała zaczęła się drzeć i darła się do godz. 20 non stop Dziś znów oddali mi moje aniołkowe dziecko. je i spi. I dziś mamy awans z noworodka na niemowlaka, wiec po klielonku dla drogich pań |
|||
|
|
|
#1384 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Nam w szpitalu Nikolcie dopiero na drugi dzień umyli bo niby ta maź jest dobra dla dzieciaczka,ale Nikusia nie była jakaś upaprana tym,zresztą zobaczcie. Bambusiek własnie ja też rozglądam się za karuzelą bo ostatnio canpola popsułam i nie da sie naprawić pozytywki.Teraz szukam czegoś na pilota i co w miarę długo pogra.Wczoraj licytowalam taką fisher pricea ale nie zdążyłam podbić ![]() MissZuzia i mamusie ktore mają laktator mini electric czy jak kupiłyście laktator to mowili wam ,żeby ten silniczek po pracy jakoś kłaść w specjalny sposob na trochę,bo mi tak,ale nie pamiętam jak ' Dziś Nikolcia obchodzi 2 miechy
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-03-19 o 11:15 |
||
|
|
|
#1385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() -------------------------------------- bambusiek http://allegro.pl/karuzela-z-pilotem...188061442.html |
|
|
|
|
#1386 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Milenki i dla Ciebie Pamelo![]() Ja lecę do PL tak na ok 2 m-ce. Już się nie moge doczekać Cytat:
![]() My mamy taką http://allegro.pl/fisher-price-k3799...186957472.html jesteśmy zadowoleni bardzo |
|||
|
|
|
#1387 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsza kąpiel to on trzymał małego ja myłam, pomaga mi z wanienką, tzn. jego rola nalać wody i przyniesc, potem wynieść. Ewentualnie pomaga przy rozbieraniu małego do kapieli. W nocy wstaje TYLKO JA!!! Karola nawet się przeniósł ze spaniem do drugiego pokoju bo niby ze nie wstaje ale się budzi i lord niewyspany. Tlumaczy mi " Aniu ja mam odpowiedzialną pracę itp. muszę być wyspane "...blblblbe... a ja nie muszę. Odpowiedział mi ze przecież jak siedze w domu to mam tyle czasu ze szok. Ja jestem winna ze nie miał co ubrać do kościoła wczoraj bo jak moglam mu spodni nie wyprać. Bo ja akurat myślę co on w szafie ma w czego nie ma. To mnie tak wkurza ze nie mogę opanować tego! jedyny plus to nosi małego. Jak np. wieczorem idę sięwykąpać to on pilnuje małego aby się nie obudził a jak już się obudzi to nosi ,gada do niego.... zwiedzają dom itp. - z tym nie mogę narzekać. Jedyne co nie mogę mu wybaczyć to to,że miał mieć tydzień wolnego jak się mały urodzi i co???? w piatek rodziłam, więc karol liczy tak : piątek ( poród), sobota (byłam w szpitalu i był u mnie 2 godziny popołudniu bo tak leczył kaca) niedziela ( wyjście ze szpitala) poniedziałek ( był cały dzień ze mną) wtorek (rano jechał do pracy coś załatwić- wrócil o 13.00) i środa ( rano pojechal do pracy coś zawieźć a potem do Poznania po akt urodzenia i do szpitala po mój wypis)..... przecież starczy... i tak wyglądał jego tydzień wolnego.... A tak tylko wspomnę ze ma firmę swoja i brat też i razem pracuja i możę sobie zrobić wolne w szczegołności jak mnie dupa jeszcze boli po porodzie i jak za dużo stoje to padam. A to że ja chętnie bym pospała jeszcze bo zmęczona jestem i mnie boli jak za długo stoję to go nie obchodzi. Widział ze poród przeszłam dobrze, więc myśli że ja ze stali jestem i przecież prac,prasować gotować, karmić i wstawać w nocy mogę. Dzisiejsza noc spał z nami w pokoju to oczywiscie problem...bo mała lampka go razi ( a mi wygodniej jak jest zapalona bo przynajmniej widzę malego jak wstaje szybko) - a to jest lampka z Ikei- czerwone serce. i jak tylko wstawałam to widziałam jego zachowanie - poduszka na głowe bo nie daj boże się obudzi... Wkurza mnie to i nie umiem znaleźć rozwiazania. Przecież chciał dziecko więc musi sie oswoić ze w nocy się budzi i trzeba wstać. A jak sobie z tymi facetami radzicie??? ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
a i zapomniala dodać ,że mąż robi mi kolacje co wieczór ![]() ja karmie przecież naszego synka...muszę mieć produkcje dobrą
Edytowane przez Anulka_86 Czas edycji: 2012-03-19 o 12:16 |
||
|
|
|
#1388 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mój Mały to dopiero okropnie wyglądał po porodzie
Jakieś naczynko mi pękło i przez to był cały we krwi. Dla mnie był śliczny Ale jak teraz oglądam zdjęcia, to normalnie wygląda jak jakaś rzeź ![]() Co do pomocy Męża przy dziecku to ja nie mogę narzekać Co prawda w nocy spieramy się, kto ma przewinąć Małego, ale jak już naprawdę padam, to go przewinie i nic nie gada. Niestety przy kąpieli nie bardzo może mi pomóc, bo pracuje wieczorami, ale na podanie ręcznika zawsze chwilę znajdzie Poza tym pomaga mi w domu, robi jedzonko do łóżka jak karmię Wojtka a czasami to nawet pokarmi Czasami tylko narzekam, bo chętnie zrobiłabym sobie coś bez Małego, żeby go wziął na spacer czy coś a on akurat prawie zawsze ma inne zajęcie... Wkurzam się o to, bo też chcę mieć czasami czas tylko dla siebie. No ale cóż to ja mam urlop macierzyński właśnie po to, żeby być z Małym. Ale uważam, że słowo "urlop" tutaj kompletnie nie pasuje
|
|
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny... mam małe pytanko. jak się wstawia zdjecia ???? chciałam Wam pokazac Huberta i nie wiem ja.
i jeszcze odnośnie laktatorów, jaki polecacie???musze jutro kupic i ciagle nie wiem jaki. czy medela,lovi czy avant. elektryczny chyba sobie odpuszcze bo drogi.no chyba ze taki mini electric z medela, Jakie używacie? |
|
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój pierwszy okres był super krótki i słabiutki taka byłam szczęśliwa ze moż epo porodzie się coś zmieniło i juz tak będzie niestety teraz drugi okres to jakaś wielka pomyłka
|
|
#1392 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Twojego Niemowlaczka.A jak wygladalo to odczarowywanie? Cytat:
dla Nikolci.A co do pogrubionego to u mnie tak własnie bedzie Za kazdym razem kiedy odlatywalam był ryk straszny zarowno moj jak i mamy, taty, siostry, siostrzenicy i babci, a teraz to juz wogole |
|||
|
|
|
#1393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my tez taka mamy maly chyba zadowolony bo slucha i patrzy ciegla ![]() -------------------------------- Witam sie po jakze pieknym weekendzie Dzis u nas troszke gorzej z pogoda, ale nie ma co narzekac, wiec zaraz pakuje malego i idziemy spacerowac ![]() Nocka u nas super juz druga z rzedu Nikos przespal od 21 do 6 Wczoraj byla u nas tesciowa z ciocia, taka starsza kobietka i wysluchalismy z Tzem kazania na temat slubu
|
|
#1394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1395 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Nie dałam jednak rady wczoraj nadrobic bo poszłam kimac, wykorzystałam ze mała tak ładnie zasneła. Wczoraj jak juz pisałam Mili spała równiez w łózeczku i równiez spała ok 7h My na cycu, zupka koperkowa sie gotuje i mozliwe ze bedziemy mieli gosci(siostra z rodzina) i jestem zła bo upiekła bym jakies szybkie ciasto a ostatnio mikser mi sie zrypał i nie kupiłam. Zbieram na taki wypasiony z miska obrotowa ale chyba kupie jakis zwykły bo juz mam nerwa ze nie mam wcale. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() za 2 miechy ![]() Cytat:
dla Lenki
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-03-19 o 13:57 |
||||||
|
|
|
#1396 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, rzadko ostatnio piszę, bo jakoś tak nie mam ochoty na nic. Niby wszystko dobrze między mną, a moim mężem, a jednak oddalamy się, a tak bardzo zawsze szaleliśmy za sobą.
Teraz czuję się trochę odrzucona, niepotrzebna, gruba, brzydka, z rozstępami ![]() Julka w nocy ostatnio budzi się co dwie godziny, czasem nie mam już sił, powiem do niej głośniej, żeby się uspokoiła, to mąż na mnie naskoczy czemu się na nią drę. Mówię mu, że jest "Wielki Pan" i nawet w weekend do dziecka nie wstanie żeby mi pomóc. A potem dziwi się, że nie mam sił na nic i nie mam humoru ![]() Ahh musiałam się wyżalić ![]() Julka miała chrzciny w sobotę, wszystko poszło fajnie - nic nie płakała w kościele ![]() pozdrawiam i przepraszam za moją postawę egoisty (wyżaliłam się, a Was nie pocytowałam)
|
#1397 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
My już po spacerku, wiało dość ostro wiec byliśmy 40min tylko od 11.40 do 12.20 Za to teraz zrobiła się ładna pogoda (więcej słońca ale wiatr jest) i zastanawiam się czy znów na godzinkę nie wyjść tylko mały zasnął po jedzonku i szkoda mi go brać do ubrania nasza nocka ok ![]() Cytat:
nigdy na sucho po ściąganiu nie puszczałam gowszystkie elementy, które zdejmują się, wyparzam wrzątkiem przed bądx po każdym ściągnieciu, między jednym a drugim tuba i nasadka do wężyka moczą się w wodzie z płynem NUK Cytat:
no ale sierpeń wita mnie w pracy cieszę się, że mozesz pobyć tak długo w PL, dziadkowie na pewno będą przeszczęśliwi Cytat:
penumo jeszcze nie wiem bo nie szczepilismy Cytat:
http://www.brightstarts.com.pl/index...bawki-lezaczki choc wolałabym taka hybrydowa hustawke Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam karuzele fisher price, te miski pastelowe ale nie polecam bo moj Olek nimi sie nie interesuje w ogole, woli ostre barwy i jakbym miala wybierac sama to wzielabym ta tropikalna wyspe bo jest kolorowa i bardziej interesujaca
|
|
|
#1398 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MMONIKA mam jeszcze pytanko: odczuwałaś przy okresie ból szyjki? bo ja ledwo chodzę i nie wiem czy tak ma być czy znowu mi się coś przyplątało
|
|
#1400 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy Wy robicie coś z siusiakami chłopców???
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-19 o 14:22 |
|
|
|
#1401 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dziewczynki, nawet nie wiecie, jak mi brakuje pisania z Wami ![]() Czytam na bieżąco na telefonie, i nieraz mam ochotę coś komuś odpisać, napisać co u nas i nie ma szans Na telefonie nie pocytuję, pisać też mi niewygodnie, a na kompa nie mam czasu ...Teraz mała chwilę leży w leżaczku ( i ma czkawkę) a ja dopadłam na chwilę kompa, dopóki nie zacznie popłakiwać ... Spróbuję chociaż z dwóch ostatnich stron coś poodpisywać Głowa mnie boli masakrycznie i własnie wyszła ode mnie teściowa (może to dlatego mnie boli głowa ) Nie byłyśmy dzisiaj na spacerku jeszcze bo wiało i było jakoś brzydko, teraz dopiero słoneczko wychodzi ... Jak TZcik wróci z pracy to zjemy obiad i wyjdziemy na chwilkę na spacerek ;D
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie robie bo slyszalam,ze nie mozna,poki dziecko sika prostym strumieniem to@jest ok,jesli sika na boki to juz gorzej.
Mam Avent reczny i jest ok. Karuzele mam Chicco ale nasze dziecko spi w koszu i jakk ja zamontowalismy .....to wisi poza nim hehe jest dosc spora,jak kupimy lozeczko@bedzie ok. Ma tez melodyjke ale b.krotko gra,za to jest mega kolorowa. Anulka sama bym chciala jakos zachecic Tz do wiekszego kontaktu z malym bo w koncu to tata bedzzie go uczyl kopac pile,a ja tez dlugo tak nie pociagne z dzieckiem non stop 24/7 bo zwyczajnie swira dostane,kocham synusia ale tez moj organizm ma swoje granice. Na razie walcze z karmieniem nadal jutro ide go zwazyc i zobacze co mi polozna powie..... |
|
|
|
#1404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co się dzieje u Ciebie z karmieniem>???? karmisz piersią czy buletką. nie denerwuj się jesli piersia, bo dzidzia to czuje i nie wpływa to dobrze na laktacje ja karmie piersia i mimo tego ze bardzo sie bałam ze nie wiem co on tam ciągnie to teraz widzę ze już leic mleczko. Mały już przybrał na wadze a ma tydzień i 3 dni. Waży więcej niż przy porodzie. |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
Jak zwykle sa dwie szkoly na ten temat. Ja na poczatku troszke odciagalam, bo mnie kuzynka (ktora za radą swojej tesciowej nic nie robila) troche nastraszyla. Jej synek miał w wieku pieciu lat robiony zabieg i ma dziecko traume do tej pory.
|
|
|
|
#1406 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja mam taka, na poczatku troche narzekałam na "pykanie: jak te zwierzaczki sie obracały ale sie przyzwyczaiłam a dzieciaczki i tak lubia takie monotonne dzwieki.
Fajnie bo gra 20 min i ma pilot. Jak sie konczy muzyka to w drzwiach właczam na nowo i luzik, mała mnie nie widzi i dalej guga do zwierzatek ![]() Cytat:
dla niemowlaka ![]() Cytat:
![]() U nas dzisiaj same rocznice dla Nikolci również ![]() Cytat:
ja jeszcze będę w Pl cały sierpień Cytat:
Trzymaj sie kochana
|
|
#1407 | |
|
Rozeznanie
|
A dzień dobry
Dziś to wam na raty odpisuje , bo albo cyc, albo starszy coś chce, albo telefon dzwoni...potem zakupy,obiad i tak nie mogłam normalnie na spokojnie na wizazu pobuszowac :P ![]() Z lepszych info - to udało mi się przełożyć chrzciny na poniedziałek wielkanocny i zaklepać salę na ten termin, jutro idę ustalić szczegóły, a w czwartek zmienić termin w parafii (ale z proboszczem już ustaliłam, że zgodził się) także, jeden problem mam z głowy. A co do ilości osób to wyszło mi 12 osób dorosłych, 3 dzieci 3-4 lata, jedno takie 9 miesięcy no i Martynka Na weselu też nie mieliśmy dużo bo ok 32 osób było (rodzina + znajomi) mi z TŻ mamy już "pokurczone" rodziny także mało ludzi nam wyszło ![]() Dziś też przyszło mi becikowe, także nawet się uwinęli, ale to dobrze bo chciałam je właśnie na chrzciny przeznaczyć Cytat:
|
|
|
#1408 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście jak zaczęłam cytować, to dziecku znudziło się leżenie w leżaczku i zaczął się płacz .... Ponosiłam trochę, dałam cyca na czkawkę i na razie leży w łóżeczku, ale pokwękuje ...
Ech, musimy iść koniecznie na ten spacerek, już widzę, że małej tego brakuje ... Cytat:
i super, że zostaniesz w PL dłużej A dziadkowie pewnie zachwyceni i wcale się nie dziwię Cytat:
Cytat:
) Cytat:
My mieliśmy robić w Wielkanoc i dobrze, że zmieniliśmy zdanie, bo brat TZta robi własnie wtedy Ja mam taką zwykłą kauzelkę, dostaliśmy w prezencie, ale i tak zamiast tych dyndadełek wisi na niej ulubiona maskotka mojego dziecka z grzechotką na szyi - inne rzeczy tam wiszące jej nie interesują. Cytat:
Wiadomo, przy karmieniu nie pomoże, bo karmimy się cycem, ale przygotuje witaminki czy inne leki, ponosi malą, nosi do odbicia, bawi się z nią, poprasuje, posprząta i do pracy chodzi oczywiście W nocy nie wstaje, nie wymagam tego od niego bo w czym mam mi pomoć? Zmieniam pieluchę i daję cyca, Tz mi w tym nie pomoże przeciez ![]() Dobra, tyle się udało, nadrabiam dalej
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-03-19 o 15:02 |
|||||
|
|
|
#1409 |
|
Zadomowienie
|
Bambusiek bo zapomniałąm, ja mam jeszcze projektor i uważam ze jest super, nie chodzi mi ze akurat ta firma jest super tylko o projektor ogólnie.
Jest mały i wiem już teraz ze zabiore go do Pl, myślę że lepiej małej sie będzie zasypiac mając cos ze swojego łózeczka.
|
#1410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odciągam codziennie przy kąpieli mi już na samym początku położna powiedziała żebym odciągała przy zmianie pieluszki a teraz to robie podczas kąpieli
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

No więc niech Bóg ma w opiece tą matkę trojaczków
a jak się wydarzy przy drugiej ciąży???

sama chciałabym go stosować ale dostałam okres przd wizytą a propo: 
po jedzonku trochę pospał i potem już do końca imprezy cały czas się śmiał i uśmiechał do gości

Za kazdym razem kiedy odlatywalam był ryk straszny zarowno moj jak i mamy, taty, siostry, siostrzenicy i babci, a teraz to juz wogole

musi być 60