|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
śniadanie ( ok 8 -9)- kawa albo zielona herbata obiad ( między 13 a 14) pierś kurczaka duszona bez żadnych przypraw, sałata z oliwą z oliweki sokiem z cytryny, pomidor, wymiennie ze; szpinakiem bez niczego, pomidorem, dwoma jajami na twardo, albo ryba z piekarnika bez niczego z sałatą i do tego owoc jakis, grejfrut lub ananas, ewentualnie jabłko. kolacja ( między 17 a 18) jogurt naturalny, owoc, wymiennie z tarta dużą marchewą i dwoma jajami, albo serek wiejski odtłuszczony i pomidor. W międzyczasie duuuużo czerwonej herbaty i wody mineralnej niegazowanej. No i hulahopem machanie dwa razy dziennie. To tak mniej więcej. |
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Znów nadganianie
Zmierzyłam kitkę, wyszło mi poniżej gumki 9 cm, nie wiem czy dobrze mierzę. Rozpuszczone wyglądają na bardzo cienkie, w kucyku na średnie tzn też cienkie i przyklapnięte, ale w kitce nie ma 3 włosów na krzyż. Chociaż do imponowania też jej daleko.A jak używać miodu do włosów? Rozjaśnianiem nie pogardzę, ale chyba tylko na odrostach ale nawilżać chyba też ładnie może?ech moje włosy nie dość, że schną godzinami, to jeszcze wymagają codziennego mycia ![]() ![]() "Oliwę dobrze spłukałam bo odkąd stosuję metodę anweny i blondhaircare czyli olej do ciepłej wody" - jak olej do ciepłej wody? ![]() ta maść na brodawki to w ramach oleju? W jakim jest opakowaniu? tzn pudełeczko czy buteleczka, żebym ją na pewno zauważyła ![]() już się pogubiłam co mam teraz kupić, a co jest mi zbędne na razie te wszystkie smarowidła z BD to używacie w ramach oleju? oliwki, maść i nie wiem co tam jeszcze ![]() w sumie na razie to mi tylko psikacza i wcierki brakuje i delikatnego szamponu muszę w końcu złozyć zamówienie na dozie, ale to po wypłacie w przyszłym tygodniu, a czarnego gliss kura ciągle brakowało w SP - jest jeszcze na niego promocja? a macie jakiś sprawdzony półprodukt, który mogę dodać do maski, która nic nie robi z włosami? Bo wy to miksujecie 1000 rzeczy ![]() ![]()
|
|
|
|
#3663 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Przez tydzień po prostu zezygnuję z... dwóch kolacji Dinulka, co do miodu to wyczytałam że w celu rozjaśniania najlepiej rozmieszać z wodą (nie podgrzewać) i trzymać pod czepkiem kilka godzin. Do nawilżania mieszać z odżywką/maską, żelem lnianym, gliceryną, pantenolem czy co-kto-ma, też na kilka godzin, spłukać wodą. |
|
|
|
|
#3664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#3665 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
A mi wyszło z tego testu, że mam............. 14 lat.
A mam 25. ![]() Idę zaraz przygotowywać kompres nawilżający na włosy.
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Mi z testu wyszło, że mam 24 lata, a 24 urodzinki za niecały miesiąc ![]() Siedzę właśnie z maseczką Bingo ze spiruliną, pierwszy raz tego używam, ciekawe jak będzie... mam zamiar przytrzymać 2 godziny |
|
|
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mięsa nie jem wogole, bo nie lubię. Więc teraz się zmuszam. Oganizmjest chyba w radosnym szkoku, przez to mięcho. Wbrew pozorom to jest dużo żarcia, no dobra, dla mnie dużo tylko inne niż zazwyczaj., głodna nie chodzę wręcz przeciwnie ![]() śniadań nigdy nie jadlam i nie będe. Jojo nigdy nie mialam i teraz też nie bedzie. Zdecydowanie za dużo ruchu mam. Zreeesztą...po każdej diecie będzie jojo, jeśli czlowiek nagle zacznie wrzucać w siebie tony żarcia, fast fudy i słodycze i do tego siedzieć na tyłku ![]() Dobra, ale wątek nie od tego. Zeby w temacie bylo. Na włosach Isana ze spirulina - duuużo, gliceryna, lnianym i żelem hialuronowym
|
||
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Witch
![]() a mi wyszło 20 lat, a będzie 23 na jesieni
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używałam na włosy kilkakrotnie ![]() Cytat:
Ja na włoskach mieszanka BD i amli ![]() I właśnie doszła do mnie paczka z kremem brodawkowym ALEX dziękuję ślicznie
|
|
#3670 | |||||
|
Zakorzenienie
|
może kup szampon Hipp jak dziewczyny pisały
![]() Cytat:
![]() Cytat:
najgorsze jest, że nie mam wanny, no ale jadę w weekend do domu rodzinnego to sobie zrobię super SPA ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc, to ja nigdy nie zrozumiem jak można wypić kawę na pusty żołądek
Przecież raz, że dla śluzówki żołądka to jest masakra, to dwa, kto ma ochotę na kawę, jak jest głodny? ![]() visionAM - daj znać jak się spisze Bingo, bo to moja ulubiona maska jak dotąd eiri - skalpu tym nie psikam. all in one daję 1% a mleczka pszczelego 2%
Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-03-19 o 14:42 |
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobra, ide przetestowac nowy szampon
|
|
|
|
|
#3673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co już przy zmywaniu zauważyłam, że są śliskie i takie jakieś fajne, poza tym super się rozczesały. Wmiziałam w końcówki serum A+E i zobaczymy. Poza tym odebrałam zamówienie z DOZ, chyba dzisiaj zrobię zdjęcie kolekcji moich kosmetyków do włosów poza tym swoim włosom też chyba zrobię zdjęcie, bo nigdy im wam tu nie wklejałam... ![]() Cytat:
A przykładowo serek wiejski plus dwa pomidory to na prawdę niewiele, a dla organizmu - super sprawa.Jaki szampon?
|
||
|
|
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam takie domowe SPA ![]() Na początek chyba też dam dwie krople i stopniowo najwyżej będę zwiększać Co do córeczki, to jest Kochana Z tym, że póki co mam niedowagę Cytat:
Pierwsze co wstaję, to piję kawkę Dopiero coś przegryzam na spacerku z córeczką
|
|
#3675 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ja tymczasem muszę jakoś pokombinować z fryzurą bo mam straszny uklep na czubku... Zaczesywać do tyłu czy coś... W temacie śniadań: odkąd nie pracuję zaczynam być głodna około 13-14, rano nic nie jem bo w ogóle nie mam ochoty. Poźniej też mogę siedzieć do 18 o herbacie i dopiero wieczorem się obżeram. Chodząc do pracy i wstając o 6 głodna byłam już o 7 a potem co dwie godziny, dziwne. |
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
visionAM wstawiaj, wstawiaj
|
#3677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ze swojej strony polecam hula hop, przyjemne, człowiek się nie męczy tak jak przy brzuszkach no i można sobie filma oglądać w trakcie, czyli to co my kobiety pożyteczne lubimy ![]() Z gliceryną też muszę spróbować, ale cały czas się waham ze względu na obciążenie, dlatego czekam na wolny weekend kiedy nie będę nigdzie wychodzić. Cytat:
Artykuł się przyda, dzięki ![]() Cytat:
), wymieszać i powstanie taki rosołek jak niedzielny Zmoczyć włosy w tej miksturze i wycisnąć nadmiar wody. Jak wyschną to powłoczka olejowa nadal pozostaje, a to co ma wsiąknąć to i tak wsiąknie
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|||
|
|
|
#3678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ten
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ch-blasku.html Cytat:
Cytat:
Cykl jedzeniowy Ci sie rozregulował chyba
|
||
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
mi na tym teście wyszło 3 lata, hahaha |
|
|
|
#3680 |
|
Raczkowanie
|
Czy myślicie, że dodanie do odżywki w sprayu wody utlenionej będzie dobrym sposobem na delikatne rozjaśnienie?
I tak siedzę teraz z olejem na głowie i myślę, co zrobić, aby rozjaśnić trochę moje włosy po nieudanej koloryzacji
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
Ale takiego rumianku z torebki? Czy mam zacząć zbierać na łąkach? ;p
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaki miał wyjść kolor i jaki jest?
|
|
#3685 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff.... nareszcie dobrnęłam do końca... musiałam nadrobić 30 stron prawie...;p
Też w tym roku skończę 21 lat, a wyszło mi 10;p Właśnie przymierzam się do pierwszego zamówienia na ZSK. Planuję kupić: *wyciąg z aloesu *hydr. keratyny *75% d-penthanol *mleczko pszczele *pipetke *łyżeczki miarowe *spirulinę *kwas hialuronowy Zastanawiam się też nad: *kolagenem i elastyną *mleczkiem pszczelim *L-cysteiną *ekstraktem wzmacniającym włosy Myślicie, że warto wziąć jeszcze coś z tego zestawu?? A może polecacie coś jeszcze innego? ![]() Jest to moje 1 zamówienie i zupełnie nie wiem na co się zdecydować;p ;p ;p |
|
|
|
#3686 |
|
Raczkowanie
|
Ze złocistego blondu chciałam wrócić do naturalnego koloru - ciemnego blondu, ale wyszedł mi za ciemny, brązowy prawie czarny na końcach. Od nasady są jaśniejsze, ale to i tak kolor ciemniejszy od planowanego.
|
#3687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i kusicie tym promocyjnym BD ale kupiłam w zeszłym tygodniuza to chcę balsam do mycia dla mam i jeszcze kilka maści brodawkowych i rumianek i korzeń rzewienia i kolejną odżywkę ![]() jak dzisiaj szłam do apteki po zamówienie, to wzięłam wyliczoną kwotę, żeby nie kupić nic więcej. I dobrze, bo już bym była właścicielką kolejnego balsamu do ust ![]() miałam też szatański plan wyprawy do rossmanna, obkupienia się we wszystko co mi wpadnie w ręce i zapłacenia kartą na to miałam ochotę, a raczej coś mi to nakazywało, na szczęście się powstrzymałam![]() miałam napisać, jak mi się sprawdził honey treatment wax otóż u mnie jest efekt podobny jak do biovaxa latte - włosy miękkie, nawilżone i jak na moje - umiarkowanie błyszczące miód dostaje u mnie plusa za to, że mimo że nałożyłam go dosyć dużo ani trochę nie obciążył (do czego biovax w moim przypadku ma skłonności)nakładałam zgodnie z zaleceniami producenta, ale już nie mogę się doczekać jak go jakoś ulepszę półproduktami ![]() a co do tematu odchudzania, to ja nawet nie wiem kiedy schudłam 7kg nic nie zmieniałam w diecie, nie zaczęłam się więcej ruszać a tu tyle mi ciałka poleciało, że wszyscy mi to powtarzają i dopytują jak ja to zrobiłam
Edytowane przez green elf Czas edycji: 2012-03-19 o 17:11 |
|
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm... Mogę Ci polecić rozjaśniacz w sprayu z Joanny. Psika się nim co mycie, a on pozostawia piękne, jasne refleksy Oczywiście stopniowo
|
|
#3689 |
|
Raczkowanie
|
A nie zrobi mi krzywdy na włosach już farbowanych? Bo słyszałam ze po chemicznej zmianie koloru nie należy go używać
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niedługo idę do rossmanna po zapas BD skoro jest tak tanio i zamierzam wziąć ze sobą równo 5zł i żadnej karty płatniczej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

Zdradź tajemniczą metodę! Ja właśnie do niedizeli chciałabym stracić 1,5 kg bo szykuje się impreza 

Zmierzyłam kitkę, wyszło mi poniżej gumki 9 cm, nie wiem czy dobrze mierzę. Rozpuszczone wyglądają na bardzo cienkie, w kucyku na średnie
tzn też cienkie i przyklapnięte, ale w kitce nie ma 3 włosów na krzyż. Chociaż do imponowania też jej daleko.
ale nawilżać chyba też ładnie może?

muszę w końcu złozyć zamówienie na dozie, ale to po wypłacie w przyszłym tygodniu, a czarnego gliss kura ciągle brakowało w SP - jest jeszcze na niego promocja? a macie jakiś sprawdzony półprodukt, który mogę dodać do maski, która nic nie robi z włosami? Bo wy to miksujecie 1000 rzeczy 

Przecież raz, że dla śluzówki żołądka to jest masakra, to dwa, kto ma ochotę na kawę, jak jest głodny?