Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 12:01   #3661
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Tak szybko!? Zdradź tajemniczą metodę! Ja właśnie do niedizeli chciałabym stracić 1,5 kg bo szykuje się impreza
Lekko monotonna i średnio zdrowa , ale co tam, przynajmniej dziala.

śniadanie ( ok 8 -9)- kawa albo zielona herbata
obiad ( między 13 a 14) pierś kurczaka duszona bez żadnych przypraw, sałata z oliwą z oliweki sokiem z cytryny, pomidor, wymiennie ze; szpinakiem bez niczego, pomidorem, dwoma jajami na twardo, albo ryba z piekarnika bez niczego z sałatą i do tego owoc jakis, grejfrut lub ananas, ewentualnie jabłko.
kolacja ( między 17 a 18) jogurt naturalny, owoc, wymiennie z tarta dużą marchewą i dwoma jajami, albo serek wiejski odtłuszczony i pomidor.
W międzyczasie duuuużo czerwonej herbaty i wody mineralnej niegazowanej. No i hulahopem machanie dwa razy dziennie.
To tak mniej więcej.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 12:13   #3662
Dinulka
Zakorzenienie

Znów nadganianie Zmierzyłam kitkę, wyszło mi poniżej gumki 9 cm, nie wiem czy dobrze mierzę. Rozpuszczone wyglądają na bardzo cienkie, w kucyku na średnie tzn też cienkie i przyklapnięte, ale w kitce nie ma 3 włosów na krzyż. Chociaż do imponowania też jej daleko.

A jak używać miodu do włosów? Rozjaśnianiem nie pogardzę, ale chyba tylko na odrostach ale nawilżać chyba też ładnie może?

ech moje włosy nie dość, że schną godzinami, to jeszcze wymagają codziennego mycia

"Oliwę dobrze spłukałam bo odkąd stosuję metodę anweny i blondhaircare czyli olej do ciepłej wody" - jak olej do ciepłej wody?

ta maść na brodawki to w ramach oleju? W jakim jest opakowaniu? tzn pudełeczko czy buteleczka, żebym ją na pewno zauważyła

już się pogubiłam co mam teraz kupić, a co jest mi zbędne na razie te wszystkie smarowidła z BD to używacie w ramach oleju? oliwki, maść i nie wiem co tam jeszcze
w sumie na razie to mi tylko psikacza i wcierki brakuje i delikatnego szamponu muszę w końcu złozyć zamówienie na dozie, ale to po wypłacie w przyszłym tygodniu, a czarnego gliss kura ciągle brakowało w SP - jest jeszcze na niego promocja? a macie jakiś sprawdzony półprodukt, który mogę dodać do maski, która nic nie robi z włosami? Bo wy to miksujecie 1000 rzeczy
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 12:27   #3663
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Brzmi jak Kopenhaska, jednak nie jestem gotowa na takie poświęcenia.
Przez tydzień po prostu zezygnuję z... dwóch kolacji

Dinulka, co do miodu to wyczytałam że w celu rozjaśniania najlepiej rozmieszać z wodą (nie podgrzewać) i trzymać pod czepkiem kilka godzin. Do nawilżania mieszać z odżywką/maską, żelem lnianym, gliceryną, pantenolem czy co-kto-ma, też na kilka godzin, spłukać wodą.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 12:52   #3664
silkmoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość

Będę może nawet jeszcze dzisiaj, lub jutro w tej okolicy, więc mogę podejść zapytać, żebyś nie jechala na darmo
Byłabyś kochana . A tak w ogóle to muszę się przejechać do centrum, bo wiem że w Sabie na Gertrudy jest dostawa henn z ELD (no i wiszę sprzedawcy za Basmę ).
silkmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 12:56   #3665
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

A mi wyszło z tego testu, że mam............. 14 lat. A mam 25.

Idę zaraz przygotowywać kompres nawilżający na włosy.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 13:01   #3666
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

obiad ( między 13 a 14) pierś kurczaka duszona bez żadnych przypraw, sałata z oliwą z oliweki sokiem z cytryny, pomidor, wymiennie ze; szpinakiem bez niczego, pomidorem, dwoma jajami na twardo, albo ryba z piekarnika bez niczego z sałatą i do tego owoc jakis, grejfrut lub ananas, ewentualnie jabłko.
kolacja ( między 17 a 18) jogurt naturalny, owoc, wymiennie z tarta dużą marchewą i dwoma jajami, albo serek wiejski odtłuszczony i pomidor.
W międzyczasie duuuużo czerwonej herbaty i wody mineralnej niegazowanej. No i hulahopem machanie dwa razy dziennie.
To tak mniej więcej.
Przepraszam, że się wtrącę, ale taki sposób żywienia nie jest zbyt zdrowy ani rozsądny... Stanowczo za mało kalorii, za mało białka, poza tym śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia i powinno być bogate wlaśnie w białko, warzywa... Przy takim trybie jedzenia kilogramy szybko Ci lecą, ale spowalniasz metabolizm, poza tym gwarantuje to efekt jojo. Ogólnie dieta bez zachowania jakichkolwiek zasad zdrowego odżywiania i w dodatku może nieźle wycieńczyć organizm

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Mi z testu wyszło, że mam 24 lata, a 24 urodzinki za niecały miesiąc
Siedzę właśnie z maseczką Bingo ze spiruliną, pierwszy raz tego używam, ciekawe jak będzie... mam zamiar przytrzymać 2 godziny
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 13:16   #3667
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi jak Kopenhaska, jednak nie jestem gotowa na takie poświęcenia.
Przez tydzień po prostu zezygnuję z... dwóch kolacji
coś podobne, tylko więcej żarcia, ale to mięso
Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się wtrącę, ale taki sposób żywienia nie jest zbyt zdrowy ani rozsądny... Stanowczo za mało kalorii, za mało białka, poza tym śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia i powinno być bogate wlaśnie w białko, warzywa... Przy takim trybie jedzenia kilogramy szybko Ci lecą, ale spowalniasz metabolizm, poza tym gwarantuje to efekt jojo. Ogólnie dieta bez zachowania jakichkolwiek zasad zdrowego odżywiania i w dodatku może nieźle wycieńczyć organizm

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Mi z testu wyszło, że mam 24 lata, a 24 urodzinki za niecały miesiąc
Siedzę właśnie z maseczką Bingo ze spiruliną, pierwszy raz tego używam, ciekawe jak będzie... mam zamiar przytrzymać 2 godziny
Ale ja doskonale o tym wszystkim wiem
Mięsa nie jem wogole, bo nie lubię. Więc teraz się zmuszam. Oganizmjest chyba w radosnym szkoku, przez to mięcho.
Wbrew pozorom to jest dużo żarcia, no dobra, dla mnie dużo tylko inne niż zazwyczaj., głodna nie chodzę wręcz przeciwnie
śniadań nigdy nie jadlam i nie będe.
Jojo nigdy nie mialam i teraz też nie bedzie. Zdecydowanie za dużo ruchu mam.
Zreeesztą...po każdej diecie będzie jojo, jeśli czlowiek nagle zacznie wrzucać w siebie tony żarcia, fast fudy i słodycze i do tego siedzieć na tyłku

Dobra, ale wątek nie od tego.
Zeby w temacie bylo.

Na włosach Isana ze spirulina - duuużo, gliceryna, lnianym i żelem hialuronowym
Stary 2012-03-19, 13:34   #3668
Dinulka
Zakorzenienie

Dziękuję Witch

a mi wyszło 20 lat, a będzie 23 na jesieni
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 14:10   #3669
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez asiuleeek0052 Pokaż wiadomość
Chciałabym dzisiaj nałożyć na włosy maść z wit. A
Myślicie, że to dobry pomysł. Zbawiennie działa na paznokcie i skórę, a przecież włosy mają z nimi wiele wspólnego. Stosował ktoś taką kurację?
Myślę, że to bardzo dobry pomysł
Używałam na włosy kilkakrotnie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
to pewnie tylko przesilenie wiosenne, albo zły dzień, jak zrobisz sobie dzień piękności to na pewno będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Glupotki gadasz!!

Ja na włoskach mieszanka BD i amli
I właśnie doszła do mnie paczka z kremem brodawkowym

ALEX dziękuję ślicznie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 14:40   #3670
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogorekpazurek Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
może kup szampon Hipp jak dziewczyny pisały
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Uwaga, dobry news
Od 21 marca w Rossmannie szampon BD bedzie po 2,49zl!!
może się skuszę
Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj dziewczyny zrobiłam sobie domowe SPA

Wzięłam kąpiel z olejkami, podczas niej siedziałam z Biovaxem na głowie, ogoliłam się, zrobiłam peeling całego ciała i buźki, wysmarowałam olejkami, a teraz siedzę z glinką na buźce

Troszkę przetrzymuję tego Biovaxa, bo nałożyłam go zaraz przed kąpielą, a trochę trwała, a teraz mam glinkę i dopiero za kilka minut idę zmywać

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Na ich stronie jeszcze nie ma, ale tu są skany https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3970
lubię takie SPA najgorsze jest, że nie mam wanny, no ale jadę w weekend do domu rodzinnego to sobie zrobię super SPA
Cytat:

A żeby nie było offtopu, to dziewczyny ile dodajecie gliceryny do jednorazowej porcji odżywki/maski?
3 krople?
Nie chcę obciążyć włosków
Aha i nie wiem czy lepiej do odżywki i potrzymać z 15 min., czy do maski i trzymać z godzinkę?
ja daje 2 krople, chyba muszę zwiększyć dawkę
Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Własnie zrobiłam sobie test na wiek biologiczny i wyszło mi 29 lat a mam dokładnie 29 lat
http://dbajolinie.pl/zywnoscazdrowie...ogiczny_-_test
ja mam 23 prawie , wyszło, że mam 10
Cytat:
Ja też ostatnio ćwiczę i moja córeczka mi o tym bardzo przypomina Kładzie się na dywanie, łapie za głowę i krzyczy "mama ćwicz, tutaj obok"
słodka

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 14:40   #3671
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc, to ja nigdy nie zrozumiem jak można wypić kawę na pusty żołądek Przecież raz, że dla śluzówki żołądka to jest masakra, to dwa, kto ma ochotę na kawę, jak jest głodny?

visionAM - daj znać jak się spisze Bingo, bo to moja ulubiona maska jak dotąd

eiri - skalpu tym nie psikam. all in one daję 1% a mleczka pszczelego 2%

Edytowane przez Fubizka
Czas edycji: 2012-03-19 o 14:42
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 14:46   #3672
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, to ja nigdy nie zrozumiem jak można wypić kawę na pusty żołądek Przecież raz, że dla śluzówki żołądka to jest masakra, to dwa, kto ma ochotę na kawę, jak jest głodny?
Ja nie potrafie zrozumieć jak mozna wstac rano i iść jeść, jak można po przespanej nocy czuć głód

dobra, ide przetestowac nowy szampon
Stary 2012-03-19, 15:16   #3673
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
visionAM - daj znać jak się spisze Bingo, bo to moja ulubiona maska jak dotąd
:
Właśnie zmyłam niedawno, jak włosy wyschną to napiszę więcej.
Póki co już przy zmywaniu zauważyłam, że są śliskie i takie jakieś fajne, poza tym super się rozczesały. Wmiziałam w końcówki serum A+E i zobaczymy.

Poza tym odebrałam zamówienie z DOZ, chyba dzisiaj zrobię zdjęcie kolekcji moich kosmetyków do włosów poza tym swoim włosom też chyba zrobię zdjęcie, bo nigdy im wam tu nie wklejałam...

Cytat:
Ja nie potrafie zrozumieć jak mozna wstac rano i iść jeść, jak można po przespanej nocy czuć głód

Też kiedyś nie jadłam śniadań, ale na prawdę to jest największa głupota jaką można zrobić swojemu organizmowi. Można się nauczyć jeść śniadania i potem nie wyobrażasz sobie dnia bez tego A przykładowo serek wiejski plus dwa pomidory to na prawdę niewiele, a dla organizmu - super sprawa.

Jaki szampon?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 15:18   #3674
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
lubię takie SPA najgorsze jest, że nie mam wanny, no ale jadę w weekend do domu rodzinnego to sobie zrobię super SPA

ja daje 2 krople, chyba muszę zwiększyć dawkę

słodka

Ja też uwielbiam takie domowe SPA Na co dzień zawsze biorę prysznic, ale jak już wejdę do wanny to się rozpływam

Na początek chyba też dam dwie krople i stopniowo najwyżej będę zwiększać

Co do córeczki, to jest Kochana Chyba dba o mnie, abym się nie roztyła Z tym, że póki co mam niedowagę

Cytat:

Ja też nie jem śniadań, nie lubię po prostu Pierwsze co wstaję, to piję kawkę
Dopiero coś przegryzam na spacerku z córeczką
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 15:21   #3675
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
poza tym swoim włosom też chyba zrobię zdjęcie, bo nigdy im wam tu nie wklejałam...
Trzymam za słowo

Ja tymczasem muszę jakoś pokombinować z fryzurą bo mam straszny uklep na czubku... Zaczesywać do tyłu czy coś...

W temacie śniadań: odkąd nie pracuję zaczynam być głodna około 13-14, rano nic nie jem bo w ogóle nie mam ochoty. Poźniej też mogę siedzieć do 18 o herbacie i dopiero wieczorem się obżeram. Chodząc do pracy i wstając o 6 głodna byłam już o 7 a potem co dwie godziny, dziwne.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 15:27   #3676
ewcia1807
Zakorzenienie

visionAM wstawiaj, wstawiaj

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 15:29   #3677
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Własnie zrobiłam sobie test na wiek biologiczny i wyszło mi 29 lat a mam dokładnie 29 lat
http://dbajolinie.pl/zywnoscazdrowie...ogiczny_-_test
Z brzuszyskiem już walcze i mam nadzieje że nie polegnę
Trzeba się wziąć za siebie na wiosnę

Co do gliceryny to ja dodałam 5 kropel ale włoski mam chyba dłuższe niż ty
I wydaje mi się że lepiej do maski i potrzymać dłużej Ja byłam zadowolona z efektów
Mi wyszło 21, a faktycznie skończę w tym roku 23, myślałam, że wyjdzie gorzej
Ja ze swojej strony polecam hula hop, przyjemne, człowiek się nie męczy tak jak przy brzuszkach no i można sobie filma oglądać w trakcie, czyli to co my kobiety pożyteczne lubimy

Z gliceryną też muszę spróbować, ale cały czas się waham ze względu na obciążenie, dlatego czekam na wolny weekend kiedy nie będę nigdzie wychodzić.

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
A wiecie Sikoreczki { }, że słońce to ZŁO dla włosów ?

Na pewno mniej niż promienie słoneczne

Może ktoś skorzysta :
http://www.cudnewlosy.pl/index.php/k...cja-naturalna/
Wiem, wiem, że zło, dlatego troszkę przesadziłam, z tym, że mam zamiar zacząć używać Jantara. Plan mam taki w głowie, że będę po prostu intensywniej olejować i maseczkować, jak zobaczę, że włosy będą w lepszym stanie, to spróbuję z premedytacją wystawić je na słońce. Jednak tak czy siak zawsze mi trochę jaśnieją od słońca mimo, że nie robię tego "specjalnie".
Artykuł się przyda, dzięki

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
"Oliwę dobrze spłukałam bo odkąd stosuję metodę anweny i blondhaircare czyli olej do ciepłej wody" - jak olej do ciepłej wody?
Przegotowaną wodę, nie za gorącą, tak żeby nie parzyła wlać do miski, a potem np. na ok 1 l wody wlać łyżkę oleju (tu już zależy od upodobań ), wymieszać i powstanie taki rosołek jak niedzielny Zmoczyć włosy w tej miksturze i wycisnąć nadmiar wody. Jak wyschną to powłoczka olejowa nadal pozostaje, a to co ma wsiąknąć to i tak wsiąknie
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:10   #3678
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki szampon?
Ten

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ch-blasku.html

Cytat:

Ja też nie jem śniadań, nie lubię po prostu Pierwsze co wstaję, to piję kawkę
Dopiero coś przegryzam na spacerku z córeczką

Cytat:
Trzymam za słowo

Ja tymczasem muszę jakoś pokombinować z fryzurą bo mam straszny uklep na czubku... Zaczesywać do tyłu czy coś...

W temacie śniadań: odkąd nie pracuję zaczynam być głodna około 13-14, rano nic nie jem bo w ogóle nie mam ochoty. Poźniej też mogę siedzieć do 18 o herbacie i dopiero wieczorem się obżeram. Chodząc do pracy i wstając o 6 głodna byłam już o 7 a potem co dwie godziny, dziwne.
A może spróbuj jakąś małą spinka lekko upinać na gorze kilka kosmyków a resztę lużno puszczaj? Zresztą...pewnie Ci sie tylko wydaje że masz przyklap

Cykl jedzeniowy Ci sie rozregulował chyba
Stary 2012-03-19, 16:17   #3679
Karen15
Zakorzenienie

Hej
mi na tym teście wyszło 3 lata, hahaha
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:31   #3680
Madziulena
Raczkowanie

Czy myślicie, że dodanie do odżywki w sprayu wody utlenionej będzie dobrym sposobem na delikatne rozjaśnienie?
I tak siedzę teraz z olejem na głowie i myślę, co zrobić, aby rozjaśnić trochę moje włosy po nieudanej koloryzacji
Stary 2012-03-19, 16:46   #3681
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulena Pokaż wiadomość
Czy myślicie, że dodanie do odżywki w sprayu wody utlenionej będzie dobrym sposobem na delikatne rozjaśnienie?
I tak siedzę teraz z olejem na głowie i myślę, co zrobić, aby rozjaśnić trochę moje włosy po nieudanej koloryzacji
Ja tam bym z wodą nie kombinowała...Już lepiej dodać napar z rumianku

Stary 2012-03-19, 16:48   #3682
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Uwaga, dobry news
Od 21 marca w Rossmannie szampon BD bedzie po 2,49zl!!
Że też wczoraj tego nie przeczytałam
Dziś kupiłam w zwykłej cenie
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:53   #3683
Madziulena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Ja tam bym z wodą nie kombinowała...Już lepiej dodać napar z rumianku
Ale takiego rumianku z torebki? Czy mam zacząć zbierać na łąkach? ;p
Stary 2012-03-19, 16:58   #3684
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ale takiego rumianku z torebki? Czy mam zacząć zbierać na łąkach? ;p
Może być z torebki
A jaki miał wyjść kolor i jaki jest?

Stary 2012-03-19, 17:00   #3685
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

ufff.... nareszcie dobrnęłam do końca... musiałam nadrobić 30 stron prawie...;p

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
mi wyszło 11. A mam prawie 21. WTF?!
Też w tym roku skończę 21 lat, a wyszło mi 10;p

Właśnie przymierzam się do pierwszego zamówienia na ZSK. Planuję kupić:
*wyciąg z aloesu
*hydr. keratyny
*75% d-penthanol
*mleczko pszczele
*pipetke
*łyżeczki miarowe
*spirulinę
*kwas hialuronowy

Zastanawiam się też nad:
*kolagenem i elastyną
*mleczkiem pszczelim
*L-cysteiną
*ekstraktem wzmacniającym włosy
Myślicie, że warto wziąć jeszcze coś z tego zestawu?? A może polecacie coś jeszcze innego?
Jest to moje 1 zamówienie i zupełnie nie wiem na co się zdecydować;p ;p ;p
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:04   #3686
Madziulena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Może być z torebki
A jaki miał wyjść kolor i jaki jest?
Ze złocistego blondu chciałam wrócić do naturalnego koloru - ciemnego blondu, ale wyszedł mi za ciemny, brązowy prawie czarny na końcach. Od nasady są jaśniejsze, ale to i tak kolor ciemniejszy od planowanego.
Stary 2012-03-19, 17:10   #3687
green elf
Raczkowanie

Cytat:
Szczęściaro, u mnie nie robi żadnej różnicy Tzn. usztywnia włosy i tyle.
u mnie lniany glut zastosowany jako maska mało dawał, nawet jak zmieszałam go z różnymi półproduktami to szału nie było

no i kusicie tym promocyjnym BD ale kupiłam w zeszłym tygodniu
za to chcę balsam do mycia dla mam i jeszcze kilka maści brodawkowych i rumianek i korzeń rzewienia i kolejną odżywkę

jak dzisiaj szłam do apteki po zamówienie, to wzięłam wyliczoną kwotę, żeby nie kupić nic więcej. I dobrze, bo już bym była właścicielką kolejnego balsamu do ust
miałam też szatański plan wyprawy do rossmanna, obkupienia się we wszystko co mi wpadnie w ręce i zapłacenia kartą na to miałam ochotę, a raczej coś mi to nakazywało, na szczęście się powstrzymałam

miałam napisać, jak mi się sprawdził honey treatment wax
otóż u mnie jest efekt podobny jak do biovaxa latte - włosy miękkie, nawilżone i jak na moje - umiarkowanie błyszczące
miód dostaje u mnie plusa za to, że mimo że nałożyłam go dosyć dużo ani trochę nie obciążył (do czego biovax w moim przypadku ma skłonności)
nakładałam zgodnie z zaleceniami producenta, ale już nie mogę się doczekać jak go jakoś ulepszę półproduktami

a co do tematu odchudzania, to ja nawet nie wiem kiedy schudłam 7kg nic nie zmieniałam w diecie, nie zaczęłam się więcej ruszać a tu tyle mi ciałka poleciało, że wszyscy mi to powtarzają i dopytują jak ja to zrobiłam
a później się zobaczy

jest: 60cm

Edytowane przez green elf
Czas edycji: 2012-03-19 o 17:11
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:13   #3688
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ze złocistego blondu chciałam wrócić do naturalnego koloru - ciemnego blondu, ale wyszedł mi za ciemny, brązowy prawie czarny na końcach. Od nasady są jaśniejsze, ale to i tak kolor ciemniejszy od planowanego.
Może się jeszcze wymyje trochę
Hm... Mogę Ci polecić rozjaśniacz w sprayu z Joanny. Psika się nim co mycie, a on pozostawia piękne, jasne refleksy Oczywiście stopniowo

Stary 2012-03-19, 17:19   #3689
Madziulena
Raczkowanie

A nie zrobi mi krzywdy na włosach już farbowanych? Bo słyszałam ze po chemicznej zmianie koloru nie należy go używać
Stary 2012-03-19, 17:20   #3690
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Zastanawiam się też nad:
*kolagenem i elastyną
*mleczkiem pszczelim
*L-cysteiną
*ekstraktem wzmacniającym włosy
Myślicie, że warto wziąć jeszcze coś z tego zestawu?? A może polecacie coś jeszcze innego?
Jest to moje 1 zamówienie i zupełnie nie wiem na co się zdecydować;p ;p ;p
Ja mam z tego zestawu elastynę i mleczko pszczele i jestem zadowolona. Mam też l-cysteinę ale ze względu na zapach coś nie mogę się przemóc, żeby jej użyć

Ja niedługo idę do rossmanna po zapas BD skoro jest tak tanio i zamierzam wziąć ze sobą równo 5zł i żadnej karty płatniczej
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości