|
|
#2371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
(II bym tylko nie zjadła bo nie jem mięsa) Wszytko takie zdrowe i smaczne
|
|
#2372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli mrożone ? A łosoś w plastrach?
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Moje U I owsianka z serkiem wiejskim, jabłkiem, paskiem startej gorzkiej czekolady (wyszła pełna pond pół litrowa micha) II 3 kromki razowego z twarożkiem i dżemem kiwi III jednoosobowa pizza z warzywami, pesco szpinakowym, kawałkami tuńczyka IV micha budyniu śmietankowego z gorzką czekoladą, migdałami i pomarańczą(czekolada do połowy rozpuściła się w budyniu i wyszedł taki łaciaty) V 3 kromki żytniego z osełką, gotowanym jajkiem, ogórkiem i szczypiorem W ciągu dnia zielone cytrynowe herbaty, woda mineralna, jabłko i fistaszki
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ervisha, mogę tak z czystej ciekawości zapytać Cię o bmi?
|
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
np. zamienić kurczaka z II na sałatkę grecką z III.a w ogóle fajny nick
|
|
|
#2378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Konkretnym obiadem miala byc piers z drugiego posilku razem z warzywami i brazowym ryzem, ale niestety musialam isc wczesniej do pracy i tak to wyszlo na szybko. A nick oczywiscie z piosenki Placebo
|
|
|
|
|
#2379 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem, wiem sporo nabiału. A jakie mogą być tego skutki ?---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
![]() oczywiście wszystko taaaaaaakie pyszne
|
||
|
|
|
#2380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2381 |
|
Raczkowanie
|
Poproszę o ocenę dzisiejszego U:
- duża grahamka z pasztetem i pomidorem, duże jabłko -duże jabłko <3 -dwa naprawdę spore gołąbki z ryżem i mięsem (tu się bardzo najadłam) - dwie grube kromki orkiszowca jedna z szynką, druga z serem -gruszka, serek wiejski 200g, marchewki |
|
|
|
#2382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoje jedzenie jak najbardziej fajne Luźnie i wgl. ![]() Pomysł tak o wpadł nagle i zrobilam hahah Dzisiejsze U I kasza jaglana gotowana na sypko z całym pomidorem pieczonym z ziołami i wedliną z piersi indyka podpieczoną na chrupko + szczypiorek II twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem + świeży sok mandarynkowy III precel pszenny coś jak ten: http://up.programosy.pl/foto/precelki_l.jpg tylko duży i twardy z makiem + duża garść orzechowej mieszanki - pecan, nerkowce, migdałyIV bardzo pikantna arabska zupa pomidorowa z ciecierzycą - potrawka raczej a nie zupa tym razem, bo mega gęsta - pełna miskaV pasta sojowo - szpinakowa z sezamem, 'kromka' macy razowej do pochrupania, jabłko do picia 2x kawa, herbaty, plusz ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- dziekuje ten miszmasz był rozłożony w czasie więc sie nie zmieszały smaki
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-03-19 o 20:08 |
|
|
|
|
#2383 |
|
Wtajemniczenie
|
przez tydzień erki nie udało mi się schudnąć nawer 0,5 kg, czyli moje odwieczne 59 stoi w miejscu. ech, ja już nie wiem:/
moje dzisiejsze U.. 1. Owsianka z połową banana , rodzynkami i kostką gorzkiej czekolady, zbożówka z mlekiem 2 jogurt jagodowy, jabłko 3. kanapka z razowca z szynką 3. prawie cała torebka białego ryżu z kurczakiem w sosie curry ( 50 ml śmietany, curry, przyprawy, olej itd.) 4. i tu najgorsza cześć- drożdżówka z malinami, zbożówka z mlekiem, ok 5, godzin przez snem.. nigdy nie schudnę te 5 kg ![]()
Edytowane przez Narc Czas edycji: 2012-03-19 o 20:17 |
|
|
|
#2384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Mnie nie stać na takie rarytasy Opakowanie 100 gram kosztuje u mnie około 7-10 zł---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Dzisiaj też smacznie chociaż wcześniejsze bardziej pasowały moim kubkom smakowym No ale to Twoje menu. Smacznie i zdrowe
|
|
#2385 |
|
Raczkowanie
|
a jak moja eRka dzis wyglada?
I. bula pelnoziarnista z poledwica, salata, pomidorem, ogorkiem, rzerzucha, szczypiorkiem, lososiem + drozdze + herbata ziolowa II. banan w serku homo + czerwona herbata III. obiad: gołabek (kapusta, miesko i troche ryzu) + surowka z kiszonej kapusty i marchewki + oliwa z oliwek IV. ryba po grecku (a konkretniej dorsz) - warzywka+jakis sos nie wiem jaki niestety bo kupne, ale swieze taka spora porcja jak to wyglada?
|
#2386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ładnie wyglada. ja ,co prawda, np.na R nie mogłam jeść bananów, bo czułam się za pełna, ale skoro Ci służą... ![]() menu bardzo fajne! |
|
|
|
|
#2387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze wpadła pomarańcza. Czy to normalny jadłospis?
|
|
|
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
R: (niedzielna impreza wcale nie była redukcyjna
)I (11.00): 2 duże placki (z tego przepisu - nie wiem czy słusznie, ale uznałam, że nadają się na R ![]() II (15.00): warzywa mrożone gotowane na parze + pierś kurczaka smażona na teflonie 18.00: Activia mała z suszoną śliwką (w biegu) III (19.00): reszta warzyw z kurczakiem z II IV (21.00): tuńczyk z puszki wsw; drugie pół puszki groszku z I ![]() Chodzę spać koło 1-2 więc 21 to chyba nie jest aż tak późno na kolację..?
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
na R sie nadaje..i tyle..
|
|
#2390 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać luz, ale też i rozsądne ,zdrowe odżywianie ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
zreszta chodzi o jakosc jedzenia ,nie o ilosc kcali.. pytalas czy to jest normalne-wiec nie,nie jest jak jesz normalnie (odsyłam do postu Izy Wiosennej na KZ)to nie musisz o to pytac
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie, bo po to jest R, zeby wegle ciac.
Dlaczego nie smazyc na oliwie z oliwek? Sok akurat winogronowy. ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2393 |
|
Raczkowanie
|
Jeny, to, że Wy macie czas na pichcenie, robienie pysznych, zdrowych i kolorowych posiłków nie znaczy, że każdy ma na to czas. Wy robicie placuszki, naleśniczki, sałateczki i inne frykaski, ja nie mam na to czasu w ciągu dnia. Czy jedzenie kanapek, gołąbków i owoców to jest zbrodnia? Czasem Was nie rozumiem. Nie każdy ma takie bogate menu. Podziwiam Was za to, ale wykażcie proszę trochę zrozumienia.
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw-zapychasz sie owocami
|
|
|
#2396 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jw
w walce o szczupłe i zadbane ciało Edytowane przez zupelnie_inna_ja Czas edycji: 2012-03-19 o 23:34 |
||
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasady sa u mnie zupelnie proste, min. owoce i warzywa bez ograniczen. Inne wegle nie. Nie wiem dalej, po co niby mialyby byc do obiadu; bo o treningu slowa ani mowy (zreszta nawet gdyby, to n R przed bez wegli, po raczej proste). Z tymi tluszczami to chyba zartujesz? Jajka, boczek, wolowina, oliwa z oliwek, feta, orzechy ![]() Ze smazeniem, to wiem ze dlugotrwale moze prowadzic do powstawania wolnych rodnikow, moje wydaje sie byc ok.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też oczy wybałuszam jak przegladam przepisy na forum sfd gdzie są dziewczyny, które ćwiczą aktywnie na siłowni i się zastanawiam kiedy one mają czas żeby to wszystko przygotować, żeby piec chlebki i robić pasztet z kilkunastu odmian fasoli czy czegoś tam ale bez przesady ugotować kasze gryczaną i pierś z kurczaka w sosie + surówka do tego lub gotowane warzywa to wcale nie zajmuje dużo czasu pasztet wyrzuć z diety 2000 kcal to twój jadłospis na pewno nie miał poczytaj wątek kilka stron wstecz i zobacz co dziewczyny jedzą
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2012-03-20 o 01:48 |
|
|
|
|
#2400 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo proszę o ocenę mojego R: chudnę na tym kg tygodniowo
Ś: 1 bułka duża big razowa: pół z pastą z jaj ( jaja+ majonez light); pół z twarożkiem domowym i dżemem brzoskwiniowym; kawa parzona z mlekiem O: kasza jęczmienna z warzywami; udko z kurczaka duszone duże; kalafior gotowany P: kawa capuccino; prostokątny kawał ciasta serowo- malinowego z biszkoptem i mascarpone w kawiarni. K: kawałek chleba razowego owalnego dużego z serem gouda light i szynką z kurcząt; 1 twarożek cały piątnicy; 1 ogórek konserwowy ok. 21 lampka wina, gdzieś pomiędzy kawa zbożowa z mlekiem
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

:
owsianki z otrębami na mleku, kromka chleba pszennego z masłem i dżemem, jabłko

c

Prosiłam o adresy blogów którymi się inspirujesz a takze o ocenę mojego menu
- pełna miska