|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Oj, ja tu pierwszy raz
proszę o zrozumienie ![]() R śniadanie 10:30- półtorej kanapki z ciemnego pieczywa z serem żółtym, szynką,serkiem feta i papryką 2 śniadanie 13:30- jogurt biszkoptowy z garstką musli obiad 15:40-gulasz ze świderkami i sałatką(pomidor,papryka,c ebula, ogórek) kolacja 18:40-banan, 2 wafle ryżowe z ser żóltym i salami i kawałek niedobrej gruszki ![]() ( czy może mi ktoś wyjaśnić znaczenie R, U itd? w pierwszym poście nie ma wytłumaczenia )
Edytowane przez pingwinek=] Czas edycji: 2012-03-18 o 21:30 |
|
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaleznie od celu, jadlospisy beda rozne.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie moge sie pozbyc tych 1,5 kg ktore mi przybylo po 2 miesiacach ladnego chudnięcia
nie mam pojęcia,co takiego się stalo, czy to mięśnie(ostatnio naprawde sporo cwiczylam),póki co staram się wprowadzac male zmiany w diecie..R: Śniadanie-2 kromki razowca-jedna z serkiem wiejskim,druga z szynka drobiowa,pomidorem ogorkiem i papryka. Kawa z mlekiem 2 % silownia-bieznia+stepper,ok 45 min lacznie,cwiczenia wytrzymalosciowe na uda 2 Śniadanie- 150 g serka homogenizowanego+spora garsc mieszanki orzechow i troche galaretki owocowej obiad-kawalki kaczki po chinsku+3 lyzki ryzu i tyle samo kapusty kiszonej podwieczorek-nie bylo bo późno zjadlam obiad:< godzina nordic walking kolacja-serek wiejski light z wkrojonym pomidorem,papryka,ogorkie m,rzodkiewka,posypane pieprzem narazie zaczynam od tego,ze zmienilam jogurt naturalny na serek,co by bylo wiecej bialka,+ograniczam wegle na wieczor jak to wyglada?
|
|
|
|
#2344 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U
I wiejski 200g z pieprzem, szczypiorkiem, rzodkiewkami, kawałkiem pomidora i ogórka i sucharami pełnoziarnistymi II 300 ml soku wielowarzywnego, 2 paski gorzkiej czekolady 85% rozpuszczone i zmiksowane z bananem i kosteczkami kokosa, posypane wiórkami kokosowymi III pełnoziarniste penne ze szpinakiem w liściach, suszonymi pomidorami i fetą IV jabłko, redd's cytrusowy V tortilla kukurydziana na ciepło z sardelami w sosie pomidorowym, przyprawa meksykańską i kukurydzą + sałata do picia: kawa, woda, herbaty, plusz ![]() ervisha, niestety nie moge przeczytac nawet wiadomosci, bo skrzynka mi szwankuje i wywala ze strony za kazdym razem jak próbuje otworzyć-.- |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosiłam o adresy blogów którymi się inspirujesz a takze o ocenę mojego menu ![]() I zastanawia mnie w której klasie jesteś ![]() Co do menu do kocham je czytać. Najbardziej to Ci chyba zazdroszcze tej czekolady zmiksowanej z bananem i kokosem To musiało być pyszne Skąd pomysł na taki deserek ?![]() I jeszcze ten makaron ze szpinakiem ![]() Moje U I 3 kromki słonecznikowego z pudełeczkiem sałatki greckiej z Lisnera, mleko sojowe (wiem że sałatka nie zdrowa bo ze sklepu, ale bardzo dawno ją jadłam a mi smakuje) herbata zielona cytrynowa z sokiem z cytryny (minutka) II 3 duże gofry capuccino z serkiem wiejskim wymieszanym z paskiem startej czekolady 65%, jabłko III czubata micha makaronu pełnoziarnistego z warzywami (papryka, groszek,czerwona fasolka) i sosem sojowym IV kilka kawałków wczorajszego ciasta drożdżowego, pomarańcz, V bułka słonecznikowa na pół obie z osełka, sałatą, łososiem wędzonym, ogórkiem, zielona herbata cytrynowa z sokiem z cytryny W ciągu dnia orzechy włoskie i fistaszki
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2348 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jesli chodzi o treningi, to zamiast dokladania kolejnego posilku, cwiczylabym po III, i zmienila IV na jakies białko mięsne/rybie ![]() a co do salatek - rob normalne, nie przejmuj sie jakas lyzka musztardy czy czegos dla smaku, ja od siebie bardzo polecam sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego, pasuje do wielu warzyw ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
riddle dzięki za zerknięcie
|
#2350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
|
|
#2351 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedne tosty..musialo im byc smutno tak samym.. Cytat:
![]() jadło ładne tylko obiad zdecydowanie za mały ,tymbardziej że ćwiczyłaś i nie było podwieczorku Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2352 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
2. trochę za szybko jak na tyle miesni, zeby to bylo takie latwe to by sami kulturysci po swiecie chodzili...
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sensie, że za ubogo? chodzę spać o 24..czasem 1 ( niestety ale nie mogę chodzić wcześniej spać) Zdaję sobie sprawę z mojej nikłej wiedzy na temat proporcji wartości odżywczych w odżywianiu... na razie po prostu skupiam się na tym, żeby jeść co 2-3 godz, a nie ciągle :P oraz na tym żeby nie jeść fast foodów, czipsów i batonów... tylko bardziej takie naturalne rzeczy. Mam w planach zakupienie tej książki http://www.empik.com/jedz-pysznie-ch...1726,ksiazka-p bo obszerność internetu w zdobywaniu takich informacji/porad mnie przeraża :P Edytowane przez pingwinek=] Czas edycji: 2012-03-18 o 23:38 |
|
|
|
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
nie no, bez przesady
tylko trzeba umieć, aczkolwiek była tu taka dziewczyna, co na P po anoreksji schudła 7 kg z tłuszczu, a przytyła 9 w mięśnie.
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest banalnie proste
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dla mnie tosty francuskie mogą być tylko w wersji solo, bo takie uwielbiam. A doszły i marchewki więc warzywo i słodkości w postaci michałków więc nie było tak ubogo.
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam tego ciasta nigdy nie lubiłam-ani robic ,ani jeśc
takie starsznie suche jest..
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
ogolnie brakuje Ci bialka, węglowodanow zlozonych, a masz duzo cukrow prostych.
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsza R'ka
Rano: szklanka wody z cytryną Ś: owsianka z bananem, kiwi, twarożkiem wymięszanym z jogurtem naturalnym i łyżką miodu, orzechami mielonymi, żurawiną i słonecznikiem dojedzone: serek homo naturalny z bananem, siemieniem lnianym(mielonym), otrębami i crunchami ![]() IIŚ: nie było, bo wstałam późno. O: makaron razowy z jajecznicą/tńczykiem(średnio mam na niego ochotę, więc pewnie będzie jajo) P: nie wiem, jakiś serek może znów, nie mam pomysłu K: rybka z parowaru+warzywka. + woda, herbatki, wplotę jakiś trening też. |
|
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
Poniedzialkowa Redukcja:
I: wiejski 150 g wymieszany z polowa opakowania truskawek, 2 garsciami bran flakes'ow, 2 lyzkami mixu otrebow i zarodkow i lyzeczka miodu. II: grahamka 75g z grillowanym kurczakiem, mixem salat, pomidorem i papryka podpieczona w opiekaczu. III: porcja greckiej salatki z poltlusta feta; marchewka i jablko. IV: jogurt nat. 180g z garscia mieszanki orzechow. V: kawalek wedzonego lososia lub 2 jajka w koszulkach z warzywami. Poniedzialek to u mnie tradycyjnie dzien odpoczynku, bez treningu Ujdzie?
|
|
|
|
#2363 |
|
Raczkowanie
|
u: /pozno wstalam/
1. dwie kromki chleba ziarnistego z bieluchem ziolowym, z pieczona piersia z kurczaka, monte kawa z mlekiem 2. zupa pieczarkowa z makaronem pelnoziarnistym, 3/4 woreczka kaszy jeczmiennej, pieczen wolowa , buraczki 3. dwa jablka, jogurt naturalny 4. jajecznica z dwoch jaj, kromka pumpernikla z serkiem wiejskim i szynka drobiowa w miarę ok? |
|
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
To mój pierwszy wpis, więc bardzo proszę o porady, ewentualne reprymendy itd.
![]() U: I. Kromka chleba żytniego z masłem i szynką drobiową, parówka na ciepło, kilkanaście plasterków ogórka zielonego, kilka łyżek kukurydzy z puszki (bez cukru), pół papryki czerwonej. II. Jabłko (pokrojone na kawałki) z dynią, cynamonem i pestkami słonecznika. III. Ryż basmati, polędwiczki z sosem pieprzowym i szpinak, na deser kilka mandarynek, kiść winogron i dwa ciasteczka korzenne Spekulatius (polecam! moje ukochane). IV. Będzie kawałek babcinego ciasta (bez jajek) z musem jabłkowym, orzechami, rodzynkami i przyprawami korzennymi. Pewnie podjem też kilka moreli suszonych. V. Dwie kromki pieczywa z pastą łososiową ze szczypiorkiem, do tego pomidor i ogórek. Dorzuciłabym do tego jajko na miękko, mam ogromną ochotę, ale chyba już za dużo jajek zjadłam w ciągu ostatniego tygodnia... A może dorzucę, w końcu to początek nowego tygodnia ![]() Nie wiem czy to dobry jadłospis, staram się po prostu jeść zdrowo, do każdego (lub prawie każdego posiłku) warzywa i sporo owoców (ale unikam ich wieczorem, po obiedzie zazwyczaj jem ostatnią porcję). |
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Zadomowienie
|
r
rzucicie okiem?
|
|
|
|
#2367 |
|
Rozeznanie
|
U
:śniadanie : micha owsianki z otrębami na mleku, kromka chleba pszennego z masłem i dżemem, jabłkoII śniadanie-szkoła : buła orkiszowa ( niestety sucha bo kupiłam w drodze do szkoły - w domu nie było) gruszka III śniadanie -szkoła : duży jogurt naturalny do picia - 400g, jabłko Obiad : talerz zupy ogórkowej, bułka z pestkami dyni, serkiem kanapkowym i polędwicą, parówka z ketchupem Deser : kawa zbożowa i wafel ryżowy z dżemem Kolacja : 100g chudego twarogu z jogurtem naturalnym - 180g, marchewa, kubas kakao I jak ?
|
|
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Śniadanie: Ciężka, pełnoziarnista bułka z masłem orzechowym i powidłami śliwkowymi; kiwi; kakao (mleko, łyżeczka miodu, kakao, cynamon). Śniadanie2: 2 kromki chleba orkiszowego z masłem, kilkoma plastrami szynki i serem; marchewka. Obiad: Lasagne bolognese; szpinak duszony z czosnkiem. Podwieczorek: Twarożek domowy Piątnicy z jagodami i cynamonem; inka z mlekiem. Kolacja: Będzie wędzony łosoś; kromka chleba żytniego z masłem orzechowym i surówka. |
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, że nie miałaś drugiego dania i nie bardzo Ci się chciało gotować? ![]() Cytat:
lasagne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.

proszę o zrozumienie 

)

nie mam pojęcia,co takiego się stalo, czy to mięśnie(ostatnio naprawde sporo cwiczylam),póki co staram się wprowadzac male zmiany w diecie..
jak to wyglada?
+ sałata
Prosiłam o adresy blogów którymi się inspirujesz a takze o ocenę mojego menu
Skąd pomysł na taki deserek ?

w sensie, że za ubogo?