|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Agacia ja dostalam okres w sobotę i to jakaś masakra jest leci ze mnie strasznie, ciągle latam podpaski zmieniać bo tampon nie dawał rady. Najpierw oczyszczania po porodzie potem też jakieś plamienia więc przez 7 tyg ciągle coś a teraz jeszcze ten cieknący okres. Co do bólu to pierwszego dnia też odczuwałam teraz już nie. Co do krążka nie pomogę bo ja mam tabletki praktycznie niedostępne w toruniu a jak już znalazłam to opakowanie 39 zeta ![]() Agatek mój kończy 2 miesiące 22 ![]() Kasik ale masz fajnie z tym że możesz zostać z malutką w domu, a co do pobytu w Polsce też super dziadkowie się wnuczką nacieszą ![]() Co do pomocy przy dziecku ja nie mogę narzekać mój mąż teraz już prawie wszystko robi przy Kacperku. Chociaż na początku różowo nie było, nie wstawał w nocy a jak już to rzadko i potem rano nabzdyczony że musiał wstać, przewijać też nie bo się boi, kąpać też nie bo się boi aż w końcu ja już nie wytrzymałam psychicznie i fizycznie i najpierw kilka razy nafochałam się a potem powiedziałam co mi na sercu leży że jak chciał dziecko to niech weźmie trochę obowiązków i odpowiedzialności też na siebie bo ja już nie daję rady, bo mam zająć się dzieckiem, zrobić obiad, posprzątać i jeszcze być szczęśliwa zadbana, wypachniona. Teraz już jest dobrze pomaga przy wszystkim tylko nie kąpie małego ale pomaga przygotować kąpiel. Przez to między nami lepiej się układa bo ja nie jestem tak zmęczona i mama czas też dla siebie. Napisała bym więcej ale nie pocytowałam bo mały płacze i jedną ręką piszę a na drugiej maluda leży i nie pamiętam wybaczcie. |
|
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
To ja też wrzucam pierwsze zdjęcie Milenki
![]() Takiej umazanej niestety nie mam na zdjeciu
|
#1413 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I brawa za awans na niemowlaczka ![]() Cytat:
Mój nawet jak jest zmeczony, to pomaga ..Czasem ponarzeka, że nie ma siły do noszenia małej, ale i tak nosi Cytat:
Super, że chrzciny udane ![]() Cytat:
My planujemy na maj, ale nie wiem jak wtedy z lokalami, bo przecież są komunie ... Pójdziemy się rozeznać w tym tygodniu, trzeba już coś ustalić ![]() Osób na szczęście nie będzie dużo, a może nawet mniej niż planujemy (jedna osoba może unieść się honorem i obrazić) Aha - chwalę się - Melcia kończy dziś 2 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Ale słodziutka Agatek, Eliza za 2 miesiące Waszych maleństw
|
|
|
#1414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziś pół dnia próbowałam pocytować iodp w końcu pzyszedł mój mąż i jak miałam wszystko gotowe to ten mi to wyłączył nosz ku.wa teraz mala na prawej rece a ja staram sie pisac lewa wiec sory za bledy i brak pl liter jakis czas temu byl temat wysypek i trądziku niemowlęcego moja Dorotka dostała wysypki na twarzy taką kaszkę głównie na skroniach i na główce jak je cyca albo płacze to się jej to takie czerwone robi nie wiem czy to czasami nie ten trądzik niemowlęcy czym oprócz krochmalu smarowałyście to?
|
|
#1415 |
|
Rozeznanie
|
kasikzaki ,Blanszor
![]() ![]() w takim razie ja też pokazuje 1 zdjęcie Bartosza
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-19 o 15:38 |
|
|
|
#1416 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to jest z tym okresem ? Jak karmię piersią to na pewno nie dostanę, czy mogę dostac? O jesli bym dostała to nie wiadomo kiedy, moze byc w każdej chwili ?
Jutro chyba jedziemy do Niemiec z Lilą. Musimy cos tam pozałatwiać, a nie bardzo mam z kim zostawić Małą, poza tym tak długo bym nie wytrzymała bez niej, będziemy tam jakiś tydzień. Jeju, ani nie mam pojęcia jak się mam na ten wyjazd spakować. Szukalismy dzis restauracji na chrzciny, mamy je w poniedziałek wielkanocny i w 4 juz nam odmówili, bo albo nie robią w święta, albo już wszystko zajęte. W jednej zaproponowali nam dwa dni po naszym terminie w kosciele, ale to bez sensu, impreza musi byc w ten sam dzien co chrzciny w kosciele. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-19 o 16:01 |
|
|
|
#1417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jezeli podczas płaczu jej sie to nasila lub jak jest za grubo ubrana sie spoci i też się wtedy to nasila a np na spacerku na świezym powietrzu blednie lub po całej nocce to to jest trądzik niemowlęcy lub potówki bo Majki tak miął z epo nocce i po spacerze miał prawie nie widoczne to a jak zaczynał płakać lub jak go za ciepło ubrałam to odrazu dostawał takiej wysypki na całej twarzy odrazu sie robiły mocno czerwone te krostki ja wpierw przemywałam czystą wodą potem osuszałam buźkę i smarowałam sudocremem ale cienko to schodziło i wtedy zaczełam smarować krochmalem i pomogło, natomiasta na dwór jak szłam na spacerek to buźkę małego smarowałam linomagiem
|
|
#1418 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja będę tak od połowy maja do polowy lipca.
Cytat:
Współczuje odparzenia. Podobno boli to tak jak poparzenie słoneczne. U nas sprawdza się jedynie sudokrem i mąka ziemniaczana. Po bepanthenie było gorzej. Cytat:
![]() ![]() dla Melci Cytat:
|
|||
|
|
|
#1419 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny,
ja tylko na chwilke,nie nadazam nadrabiac,bo dzis pierwszy dzien sama zostalam.tacierzynski sie skonczyl wiec trzeba dawac rade samemu. nie jest zle,ale mam jeden problem. malutka zasypia mi przy cycu mimo ze jest glodna. czekam chwile zeby jej dac znow ale ona spi snem.kamiennym wiec biore ja na odbijanie a jak odbije po kilku min to oczy 5zl,ryk ze znow glodna. i tak potrafi zrobic kilka razy pod rzad,w efekcie je po 5-10min za kazdym razem,ale mi wszystko razem zajmuje ponad godz. juz nie mowie o tym ze.na.koniec i tak zawsze.cos jej sie uleje. co tu zrobic w tej sytuacji?gilganie,gadanie i inne tego typu sztuczki nie dzialaja
|
|
|
|
#1420 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny bardzo proszę Was o pomoc bo się niepokoję. leci mi 5 tydzień po porodzie, na początku miałam normalne krwawienie jak każdy, później zmieniło się w brązowe raz mniej raz bardziej obfite. Natomiast dziś zaczęłam krwawic na czerwono i do tego odchodzą mi jakieś kawałki...brzuch boli jak na okres. nie karmię piersią. poradźcie czy to normalne??
|
|
|
|
#1421 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może jeszcze to przemyśl ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dla Kinii rzecz jasna kochającej mamusi, rozpieszczającego tatusia, zdrówka i setek powodów do uśmiechów każdego dnia życzymy Cytat:
![]() za decyzję!Cytat:
![]() Cytat:
My mieliśmy 6w1 plus rote. Koszt ok. 500zł za te dwie wyszło.
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro idziemy sie zwazyc i spytac polozna co dalej z tym robic bo mi go szkoda. Co do krwawien to ja juz nie mam tego poporodowego i czekam na @ |
|
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
MartuNiunia to wyglada na ostre uczulenie moja miała takie od chusteczek hugis
|
#1424 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie z innej beczki,czy 4 latka nie jest za duża na taki domek??
http://allegro.pl/eichhorn-ogromny-d...176150877.html |
|
|
|
#1425 |
|
Zadomowienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;33014855]Dziewczyny bardzo proszę Was o pomoc bo się niepokoję. leci mi 5 tydzień po porodzie, na początku miałam normalne krwawienie jak każdy, później zmieniło się w brązowe raz mniej raz bardziej obfite. Natomiast dziś zaczęłam krwawic na czerwono i do tego odchodzą mi jakieś kawałki...brzuch boli jak na okres. nie karmię piersią. poradźcie czy to normalne??[/QUOTE]
na 99% to okres też dostałam w 5 tygodniu nawet szwy mi przy tym zaczęły wypadać z środka
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-19 o 17:17 |
|
|
|
#1426 | |
|
Raczkowanie
|
nie robie nic ![]() Cytat:
|
|
#1427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój synek miał troszke takich krostek na dupce, u nas pomogł krem na odparzenia z Musteli. Po 2 dniach zeszło. |
|
|
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy żeby wyjechać za granicę z Lilką to potrzebuje dla niej dowód osobisty tymczasowy ? Czy jako opiekun jedzie ona ze mną po prostu ? Ja nie mam paszportu, tylko dowód. Wystarczy pokazać akt urodzenia i moj dowód os. , czy to bedzie za mało ? Szukam w necie cos na ten temat, ale niewiele tego.
|
|
|
|
#1429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o ile się orientuję to musisz mieć dla małej paszport ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
WNIOSEK O WYDANIE DOWODU OSOBISTEGO SKŁADA SIĘ OSOBIŚCIE W przypadku:·do 13 roku życia -wniosek składają rodzice lub ustanowieni przez sąd opiekunowie albo jeden z rodziców lub ustanowionych przez sąd opiekunów wraz z pisemną zgodą drugiego z rodziców lub opiekuna ustanowionego przez sąd, poświadczaną za zgodność podpisu przez organ gminy lub notariusza ·po 13 roku życia -wniosek składa jeden z rodziców lub opiekun ustanowiony przez sąd. ·osoba ubezwłasnowolniona całkowicie pozostająca pod władzą rodzicielska -wniosek składają rodzice albo jeden z rodziców wraz z pisemną zgodą drugiego z rodziców poświadczoną za zgodność podpisu przez organ gminy lub notariusz ·osoba ubezwłasnowolniona całkowicie nie pozostająca pod władzą rodzicielska lub osoba ubezwłasnowolniona częściowo -wniosek składa opiekun lub kurator ustanowiony przez sąd WYMAGANA OBECNOŚĆ PRZY SKŁADANIU WNIOSKU OSOBY MAŁOLETNIEJ, KTÓRA UKOŃCZYŁA 5 ROK ŻYCIA, OSOBY UBEZWŁASNOWOLNIONEJ CAŁKOWICIE ORAZ UBEZWŁASNOWOLNIONEJ CZĘŚCIOWO RODZICE/OPIEKUNOWIE PRAWNI MUSZĄ POSIADAĆ DOWODY OSOBISTE Odstępuje się od wymogu obecności obojga rodziców w momencie składania wniosku o dowód osobisty dla małoletniego przed ukończeniem 13 roku życia jedynie w przypadku, gdy: ·z orzeczenia sądu wynika, że prawo decydowania w tej sprawie jednemu z rodziców nie przysługuje ·jedno z rodziców przebywa: *za granicą a własnoręczność podpisu na wniosku o wydanie dowodu osobistego dla dziecka potwierdzone jest przez Konsulat lub Ambasadę RP *w szpitalu a własnoręczność podpisu potwierdzona jest przez Ordynatora oddziału *w zakładzie karnym a własnoręczność podpisu potwierdzona jest przez upoważnionego pracownika zakładu ·Wniosek osób starszych, niepełnosprawnych -które nie mogą osobiście przybyć do Urzędu, złożyć może osoba trzecia (np. członek rodziny) dołączając do kompletu dokumentów pisemne potwierdzenie od lekarza, iż stan zdrowia wnioskodawcy uniemożliwia osobiste złożenie wniosku. Na wniosku podpis własnoręcznie składa wnioskodawca (w świetle ramki) lub nanosi się adnotację "podpis niemożliwy". Wyprodukowany dowód osobisty dostarczany jest do miejsca zamieszkania osoby (na terenie Poznania) w celu wręczenia jego posiadaczowi ·Wniosek podpisuje wnioskodawca.W przypadku małoletniego (do 13 roku życia) lub osoby, która nie może złożyć podpisu z uwagi na stan zdrowia, miejsce na podpis na wniosku pozostaje niewypełnione. Dowód osobisty odbiera się osobiście. Za wyjątkiem następujących przypadków: ·dowód osobisty wydany małoletniemu, który nie ukończył 13 roku życia, odbiera jeden z rodziców lub opiekunów ustanowionych przez sąd ·dowód osobisty wydany osobie ubezwłasnowolnionej całkowicie pozostającej pod władzą rodzicielską odbiera jeden z rodziców ·dowód osobisty wydany osobisty ubezwłasnowolnionej całkowicie niepozostającej pod władzą rodzicielską odbiera opiekun ustanowiony przez sąd ·dowód osobisty wydany małoletniemu, który ukończył 13 rok życia, odbiera osobiście małoletni albo jeden z rodziców lub opiekun prawny ustanowiony przez sąd ·dowód osobisty wydany osobie ubezwłasnowolnionej częściowo, odbiera ta osoba albo kurator ustanowiony przez sąd RODZIC/OPIEKUN PRAWNY/KURATOR USTANOWIONY PRZEZ SĄD MUSI POSIADAĆ DOWÓD OSOBISTY ORAZ WŁAŚCIWE ZAŚWIADCZENIE WYDANE PRZEZ SĄD.Termin odbioru dowodu wyznaczany jest na 30-ty dzień od dnia złożenia wniosku.Przy odbiorze wnioskodawca zwraca część B formularza, na którym potwierdza odbiór dowodu osobistego (w przypadku zagubienia części B formularza, wnioskodawca składa stosowne oświadczenie, na którym potwierdza odbiór dowodu osobistego). Cudzoziemiec, który nabył obywatelstwo polskie, przy odbiorze dowodu osobistego zwraca kartę pobytu. takie coś znalazłam u nas w urzędzie ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- czyli na wydanie dowodu lub paszportu czekasz 30 dni ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- bo kiedyś w tych starych dowodach to dziecko było wpisywane do dowodu rodzica a teraz w tych nowych plastikowych niestety nie
|
|
#1430 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;33014855]Dziewczyny bardzo proszę Was o pomoc bo się niepokoję. leci mi 5 tydzień po porodzie, na początku miałam normalne krwawienie jak każdy, później zmieniło się w brązowe raz mniej raz bardziej obfite. Natomiast dziś zaczęłam krwawic na czerwono i do tego odchodzą mi jakieś kawałki...brzuch boli jak na okres. nie karmię piersią. poradźcie czy to normalne??[/QUOTE]
Hmmm ja jestem 3,5 tyg po porodzie i najpierw pierwsze dni leciło mocno, potem właśnie coś brązowego..potem tak lekko jakby miało się kończyć a następnie właśnie żywa krew taka wodnista (w sensie, że nie gęsta) i czasem tam zdarzyły się kawałki (skrzepy po prostu) - przeważnie zapach ma to podobny po zapachu padliny normalnie ale położna mi powiedziała, że to normalne, teraz znów leci lekko brązowawe, ale ledwo co, tak jakby już się kończyło .... tyle, że mnie nie bolał brzuch... może u ciebie już się zaczęło jajeczkowanie (skoro nie karmisz) i dlatego boli brzuch i krwawisz ?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Absolutnie, uważam, że właśnie 4 latka to idelany wiek na taki domek - mam 4 letniego synka i jego właśnie teraz interesują domki, zagrody, chłopki itp. W przedszkolu dostali podobny domek do zabawy (tylko mniejszy chyba i bardziej "obojniacki"- nie taki stricte dla dziewczynek) to był w niebo wzięty i codziennie się nim bawi
|
|
|
#1431 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.centrumpodrozy.com/guide/...zport,7,3.html tu masz Zosiu jeszcze jeden przydatny link
|
#1432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie ja przypuszczam, że to zaczęło się jako uczulenie, bo wyskoczyło jej to po jednorazowym użyciu próbki kremu NIVEA przeciw odparzeniom (http://aptekaslonik.pl/images/prod/1...rem-kojacy.jpg) dobrze, że mam tylko próbkę. A potem to wiadomo, że to takie miejsce,że się szybko brudzi, a kupka jest dość kwaśna i chyba jej to za każdym razem podrażnia... kurcze, dziś to jej 3 te krostki pękły i ma takie ranki do krwi... malutkie bo malutkie, ale na bank ją to boli. Pomaga Bepanthen, ale kurcze chciałabym jak najszybciej to wyleczyć bo na pewno ją to drażni... Jak nic nie pomoże będę musiała zakupić BALSAM SZOSTAKOWSKIEGO A- to się stosuje przy odleżynach, ale moja mama tym wyleczyła moją pupę na której miałam zapalenie po szpitalu jak byłam mała, ja kupiłam to synowi szwagierki, który jest na żywieniu pozajelitowym i robi kupki prawie z samego kwasu, więc dupkę miał jak jedna rana żywa...i też mu pomogło, więc chyba to będzie nasz 1 ratunek...:/ no i nadmanganian potasu do kąpieli...jutro powędruję do apteki po te specyfiki i będziemy walczyć... kurde durny krem z NIVEA...
|
|
|
#1433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale te dzieciaczki opuchnięte po porodzie i nie podobne do siebie. Agawo
|
|
#1434 |
|
Rozeznanie
|
Proszę - CAŁA PRAWDA O FENOMENIE VIZIRA :p heheh
http://www.wiocha.pl/483935,Sekret_vizira
|
|
#1435 | ||||
|
Zakorzenienie
|
zdrówko Amelki! bye bye maszkaro! Cytat:
chociaż Ty pamiętasz Byliśmy dziś na 12.30 - same... jeju żeby się zabrać z fotelikiem i torebką to jest jakiś hardkor, ledwo co uradziłam wszystko nasza polska służba zdrowia... A odbicie z odgłosem jakby 'chciała zwrócić posiłek' jest normalne Stwierdziłyśmy z teściową, że może to być przeze mnie - bo ost daje krople do butli z mlekiem myślałam, że one się rozbuszczają, ale tak samo jak bobotic osadzają się na butelce i w mleku są oczka widoczne, więc nie dostała tyle kropel ile potrzebuje do brzuszka i widocznie bolało ją coś w czasie jedzenia, a potem bała się jeść bo kojarzyła może butlę z bólem... teraz znów dajemy z łyżki, a do butli dawałam tylko 2-3 dni bodajże... może to przez to? jak wróciłam od lekarza dostała jeść i teraz o 17.30 i wicia nie było ani ryku (dopiero od południa daję znów z łychy)ale rano tak nie było i cudowałam, aby zjadła całe mleko, chodziłam, bujałam czy to faktycznie robi różnicę dziecku jak dostaje krople z łychy czy z butli ![]() Dziękujemy Cytat:
mnie to czeka, bo chcę pojechać trochę do męża, żeby się dzieckiem nacieszył ![]() Cytat:
Cytat:
Ile za tabletki?!?? chyba ocipieli!!!!!Cieszę się, że Twój tż pomaga i się ogarnął chłopina mam nadzieję, że ja takim sposobem też swojego ogarnę...
|
|
#1436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
Ma któraś z Was taki leżaczek http://193.23.48.135/fisher-price-le...115027601.html
bo moja mama zaoferowała się ze malej zakupi i szukamy czegoś wspólnie ![]() miałam pocytować ale mała się budzi Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-03-19 o 19:09 |
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byliśmy dzisiaj w poradni laktacyjnej skontrolować Małą i co się okazało - przybiera 42g dziennie! waży ponad 4kg ![]() Nie muszę już pilnować 3godzinnych odstępów, tylko karmić na życzenie
|
|
|
|
|
#1439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a ta jak zamieniła z "fifolami' na siusiaki!
Cytat:
mam nadzieję, że mąż się ogarnie i zastanowi.... Trzymaj się kochana!!! A Milenka postępy widzę robi, oby tak dalej! ![]() Cytat:
tak to można się wyspać i odpocząć nie? ![]() Ojj ja też nie lubię wtrącania się do takich rzeczy... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jest coraz silniejsza, piękniejsza i zakochana jestem w niej na zabój
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Bartuś po kąpieli ,śpi w łóżeczku
.Ja jutro jade do lekarza do Włoszakowic z moim kręgosłupem i bioderkami,bo strasznie mnie bolą,nawet nie mogę czasami wstac z łóżka. Trochę sie boję,bo ten lekarza też nastawia kręgi i to boleśnie podobno,no ale dam radę!!! Agacia cz dziękuje za radę - smaruję odpazenia clotrimazolum i po jednym dniu naprawdę widzę poprawę ![]() ![]() ![]() Agatek no zmieniłam bo pomyślałam ,że ktoś może się zgorszyc heheheheheeh Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-19 o 19:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

sama chciałabym go stosować ale dostałam okres przd wizytą a propo: 

smakuje jej rumiankowa i koperkowa z hippa- chyba się "przemogła" 

My mieliśmy 6w1 plus rote. Koszt ok. 500zł za te dwie wyszło.

ale położna mi powiedziała, że to normalne, teraz znów leci lekko brązowawe, ale ledwo co, tak jakby już się kończyło .... tyle, że mnie nie bolał brzuch... może u ciebie już się zaczęło jajeczkowanie (skoro nie karmisz) i dlatego boli brzuch i krwawisz ?
zdrówko Amelki!
bye bye maszkaro!
chociaż Ty pamiętasz
myślałam, że one się rozbuszczają, ale tak samo jak bobotic osadzają się na butelce i w mleku są oczka widoczne, więc nie dostała tyle kropel ile potrzebuje do brzuszka i widocznie bolało ją coś w czasie jedzenia, a potem bała się jeść bo kojarzyła może butlę z bólem... teraz znów dajemy z łyżki, a do butli dawałam tylko 2-3 dni bodajże...
czy to faktycznie robi różnicę dziecku jak dostaje krople z łychy czy z butli