Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 21:11   #3721
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Dzisiaj dziewczyny pierwszy raz umyłam włoski balsamem do kąpieli BD fur Mama
Włoski pięknie błyszczą, są bardzo wygładzone i mega miękkie
Jednak jest jeden minus, do moich cienkich i podatnych na obciążanie włosów jest zbyt ciężki. Włoski trochę straciły na puszystości i wydaję mi się, że długo nie będą świeże
Chociaż dla osób o grubych włosach i bez tendencji do przetłuszczania może naprawdę przypasować, bo pod względem stanu włosków nie mogę mu nic zarzucić
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:16   #3722
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
ufff.... nareszcie dobrnęłam do końca... musiałam nadrobić 30 stron prawie...;p

uuu niezle chciało Ci się ?

dzisiaj nic na noc nie nakładam, mam niedomyte po nocnym olejowaniu

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:24   #3723
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dzisiaj dziewczyny pierwszy raz umyłam włoski balsamem do kąpieli BD fur Mama
Włoski pięknie błyszczą, są bardzo wygładzone i mega miękkie
Jednak jest jeden minus, do moich cienkich i podatnych na obciążanie włosów jest zbyt ciężki. Włoski trochę straciły na puszystości i wydaję mi się, że długo nie będą świeże
Chociaż dla osób o grubych włosach i bez tendencji do przetłuszczania może naprawdę przypasować, bo pod względem stanu włosków nie mogę mu nic zarzucić
To może nie będzie mnie kusić, bo ja też przetłuszczak jestem

A dzisiaj skuszona przez Was zakupiłam Isanę z babassu i już po użyciu jestem. Włoski już wyschły, są miękkie, ale nie za miękkie (takich nie lubię u siebie), szczotka po włosach sunie i rzeczywiście wygładzone Już podczas spłukiwania czułam, że są wygładzone.
I chyba nie bez powodu na półce w rossmannie ta isanka była już przedostania, bo pozostałych było jeszcze dużo

Jedno mnie denerwuje- od paru dni włosy się elektryzują, nie wiem co jest winowajcą, bo odżywki i maski używam różne
Ciągle wstrzymuję się z zamówieniem na zsk, bo przydałoby się jakieś psikadło m.in. z aloesem
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:24   #3724
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
taak tam mają fajnyy wybór
No i coś czuję, że teraz będę tam często zaglądać.. Niestety dla portfela

Cytat:
Napisane przez green elf Pokaż wiadomość
dziękuję
zdjęcia sprzed lutego były robione z lampą, dlatego kolor wyszedł ciemniejszy niż w rzeczywistości te w naturalnym świetle oddają dość dobrze mój kolor - gdzieś od połowy długości są jeszcze pozostałości po dawnym farbowaniu na ciemny brąz, na szczęście nie jest to tak bardzo widoczne
ja właśnie staram się o rozjaśnienie ale jak na razie nie widzę efektów szukam kolejnych naturalnych rozjaśniaczy
Pewnie już wiesz o miodzie, ale ja od siebie go bardzo polecam! Jako dodatek do masek i odżywek
No to już niedlugo będą piękną taflą blond wlosów! Już to widzę oczami wyobraźni
Trzymam kciuki i powodzenia!

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:27   #3725
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Wcale nie będzie! Bedzie lepiej! (Ja tak naiwnie w to wierzę.. )
To kup może jakieś kokardki, opaski itp.. Ja jak mam bad hair day i jak mi wlosy odrastaly to ratowalam się tkimi sprzętami, bo odrobina kombinatoryki + kokardka = fajna fryzurka

A dziękujemy! Oczywiśie doceniam starania, tylko ja w tych promocjach często nie kupuję tego, czego naprawdę potrzebuję, tylko to co jest w promocji, bo przecież jest taniej i to okazja mojego życia..
Ale BD z pompką kupię, przyda się też do twarzy
Bedzie bedzie Podejrzewam, ze w 2 tyg moje koncowki nie urosna do kolan a niestety z pocieniowanymi wlosami mecze sie najbardziej.

Opasek nie uzywam (opaski + prosta grzywka i wygladam jakbym miala 15 lat mniej ). Poki co zwiazuje moje zalosne wlosieta w wysoki kucyk, krociaki przypinam i jakos to wyglada

Hheheh a ktora z Nas nie jest łasa na promocje?

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
może się skuszę
Ja na pewno kupie BD dla TZ

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Że też wczoraj tego nie przeczytałam
Dziś kupiłam w zwykłej cenie
Wybacz

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że ja nie będę tyle czekać...
Oby

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:28   #3726
Wtycia
Raczkowanie

Witam, to mój pierwszy post, obserwuję forum od pewnego czasu. moje włosy zawsze były proste, jednak po olejowaniu i odstawieniu silikonów strasznie falują. nie bardzo mi się podoba ten nowy styl, nie mogę dojść z nimi do ładu. czy to minie ?
Wtycia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:32   #3727
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
To może nie będzie mnie kusić, bo ja też przetłuszczak jestem
Wiesz, moim zdanie warto spróbować, zawsze można zużyć do kąpieli
Moje włoski naprawdę łatwo obciążyć, ale z drugiej strony nie pamiętam kiedy ostatnio były takie miękkie

A teraz się zamykam i nie kuszę
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-19, 21:33   #3728
nafiyqa
Zakorzenienie

A mojego kryzysu wlosowego dzis ciag dalszy

Umylam dzis wlosy odzywka (pierwszy raz w zyciu), potem meczylam sie z plunkingiem, recznikowaniem i ugniataniem. Potem uzylam Joaśki b/s, balsamu Nivea do lokow i oczywiscie zabezpieczenie koncowek. Wysuszylam dyfuzorem z glowa spuszczona w dol i okazalo sie, ze moje rzekome fale znikly.
Wlosy byly niemalze proste, ale jednak puszyste (po uzyciu dyfuzoru zwiekszyla sie objetosc). Natomiast po falach ani sladu.

Nie wiem jak to juz jest z ta moja falowatoscia.
Wybaczcie, ze mecze tym tematem, ale sama zastanawiam sie, co jest ze mna nie tak

Natomiast jestem bardzo mile zaskoczona myciem odzywka. Podeszlam do tego bez wiekszego przekonania, nie wierzylam za bardzo, ze Isana z babassu poradzi sobie z moim przetluszczajacym sie skalpem.
I zostalam naprawde zaskoczona - fajne, miekkie i blyszczace wlosy po niej mialam

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-03-19 o 21:38
Stary 2012-03-19, 21:36   #3729
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Wtycia Pokaż wiadomość
Witam, to mój pierwszy post, obserwuję forum od pewnego czasu. moje włosy zawsze były proste, jednak po olejowaniu i odstawieniu silikonów strasznie falują. nie bardzo mi się podoba ten nowy styl, nie mogę dojść z nimi do ładu. czy to minie ?
Któż to wie, może zaczną bardziej falować i się skręcać? Może jakieś zdjęcie dasz z prostymi i falowanymi?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:39   #3730
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, moim zdanie warto spróbować, zawsze można zużyć do kąpieli
Moje włoski naprawdę łatwo obciążyć, ale z drugiej strony nie pamiętam kiedy ostatnio były takie miękkie

A teraz się zamykam i nie kuszę
No właśnie, cichaj! Zresztą na wszystko przyjdzie czas....
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:42   #3731
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
No właśnie, cichaj! Zresztą na wszystko przyjdzie czas....
Dokładnie

Ten balsam jest w stałej ofercie, więc kiedyś jak będziesz potrzebowała np. płynu czy olejku do kąpieli, to możesz kupić go i wtedy przy okazji przetestować na włoskach
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-19, 21:51   #3732
green elf
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie już wiesz o miodzie, ale ja od siebie go bardzo polecam! Jako dodatek do masek i odżywek
No to już niedlugo będą piękną taflą blond wlosów! Już to widzę oczami wyobraźni
Trzymam kciuki i powodzenia!
wiem i dodaję go wszędzie, gdzie się da, a rozjaśnienia nie widać, ale nie poddaję się, mam jeszcze cały słój, który zamierzam zużyć
dziękuję (już też to sobie wyobrażam, nawet mi się to po nocach śni)

no nie wytrzymam, potrzebuję rossmannowych zakupów (wszystkie potrzebne rzeczy mam, ale do życia niezbędne mi są rzeczy zbędne najwidoczniej )

Cytat:
Ten balsam jest w stałej ofercie, więc kiedyś jak będziesz potrzebowała np. płynu czy olejku do kąpieli, to możesz kupić go i wtedy przy okazji przetestować na włoskach
no i kolejna kusicielka ()
no co jak co, ale ten balsam muszę mieć!
a później się zobaczy

jest: 60cm

Edytowane przez green elf
Czas edycji: 2012-03-19 o 21:53
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 21:51   #3733
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hheheh a ktora z Nas nie jest łasa na promocje?
No tak - wlosomaniaczki są bardzo łase na promocje

Cytat:
Napisane przez Wtycia Pokaż wiadomość
Witaj!!
Wstaw zdjęcie swoich wlosów - latwiej będzie nam cokolwiek doradzić

Cytat:

Umylam dzis wlosy odzywka (pierwszy raz w zyciu), potem meczylam sie z plunkingiem, recznikowaniem i ugniataniem. Potem uzylam Joaśki b/s, balsamu Nivea do lokow i oczywiscie zabezpieczenie koncowek. Wysuszylam dyfuzorem z glowa spuszczona w dol i okazalo sie, ze moje rzekome fale znikly.
Wlosy byly niemalze proste, ale jednak puszyste (po uzyciu dyfuzoru zwiekszyla sie objetosc). Natomiast po falach ani sladu.

Wybaczcie, ze mecze tym tematem, ale sama zastanawiam sie, co jest ze mna nie tak

Natomiast jestem bardzo mile zaskoczona myciem odzywka. Podeszlam do tego bez wiekszego przekonania, nie wierzylam za bardzo, ze Isana z babassu poradzi sobie z moim przetluszczajacym sie skalpem.
I zostalam naprawde zaskoczona - fajne, miekkie i blyszczace wlosy po niej mialam
Jedyne co mogę Ci poradzić - to przeczekać. Wiem, że miesiąc, dwa, czy kilka, kiedy wlosy odrastają to okropny czas (sama to przerabialam i to calkiem niedawno) Ale po tym czasie jest już lepiej. Z CG próbuj, jednak ja mialam dokladnie taką samą sytuację, jak Ty
Z szamponem, olejowaniem, maską itp ale przy rozczesywaniu wlosów na mokro mialam wieksze fale aniżeli po ręcznikowaniu, suszeniu dyfuzorem, uzyciu żelu lnianego i Nivea curly balm (czy jak tam się to nazywalo..)
Teraz, jak już trochę odrosly to są prawie proste Owszem - końcówki się wywijają a czasem mam kilka większych fal od spodu, ale ogólnie są w miarę proste
Mogę Ci polecić Maskę Mariona do brązowych - polecam ją tu często i wychwalam pod niebiosa, ale po niej udalo mi się uzyskać ladne fale i zawsze po jej uzyciu wlosy są dużo bardziej falowane, niż normalnie.
Planuję przemęczyć się jeszcze, poczekać, póki końcówki mam w dobrym stanie a potem ściąć - może nawet zrównać warstwy i zobaczymy co z nich wyjdzie..
Podsumowując mój wywód - spróbuj jeszcze z CG przez jakiś czas, ale jeżeli nadal będzie podobnie, to może spróbuj "przemęczyć się" jeszcze te 2-3 miesiące, postosuj wcierki i inne przyspieszacze i może jak będą dluższe, lub jak zrównasz warstwy to jakoś się określą
Albo rzuć dyfuzor, skoro prostuje Ci wlosy - o ile pamiętam nie musi wszystkim slużyć
Zapomnialam dodać - lączę się z Tobą "w bulu i nadzieji" Naprawdę!

Uratuj!

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2012-03-19 o 21:53
Stary 2012-03-19, 22:06   #3734
Reavela
Zadomowienie

trommelko - a ty jesteś CG?

ostatnio robiłam test:
- wysuszone: totalnie proste, nawet końcówki się nie wywijają
- wysuszone naturalnie (rozczesane na sucho) - końcówki się wywijają
- gdy rozczesałam na mokro - lekkie fale, ale tylko przy uchu
no i bejbiki przy czole są mocno kręcone

chcę być stright, albo wavy, a nie tak nijak
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:15   #3735
trommelka
Zadomowienie

Cytat:

ostatnio robiłam test:
- gdy rozczesałam na mokro - lekkie fale, ale tylko przy uchu

Ja jestem takie nie-wiadomo-co
Kiedyś próbowalam jakiś czas z CG, ale moim wlosom to nie podeszlo, teraz jak są dluższe, cięższe w lepszym stanie - są jednocześnie bardziej proste - wywijają się tylko końce a pod spodem mam z 2 male loczki/fale (czasami)
Schną naturalnie, rozczesuję je na mokro po splukaniu odżywki d/s i nalożeniu b/s i wtedy jeszcze po przeczesaniu na sucho i psikaniu mgielką są wlaśnie prawie proste
A Ty próbowalaś kiedyś CG?
Muisz być cierpliwa, bo podczas pielęgnacji mogę zdefiniować Ci się większe fale/loczki lub przeciwnie - wlosy mogą się rozprostować

Uratuj!
Stary 2012-03-19, 22:22   #3736
visionAM
Zakorzenienie

dziewczyny przepraszam, ale co to jest CG?
próbowałam przeszukać wątek, ale nic nie znalazłam, a udzielam się tu zaledwie od kilku tygodni i nie wszystko ogarniam
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:24   #3737
Reavela
Zadomowienie

Nie próbowałam nigdy CG, bo zawsze byłam święcie przekonana, że jestem SG... wczoraj weszłam w pigułkę CG i tyle tego jest Poczekamy, zobaczymy co się z moich włosów wykluje. Sama nie wiem, co bym chciała z jednej strony marzy mi się tafla prostych włosów, a z drugiej strony lekkie loczki czy fale są taakie urocze to tak samo jak z kolorem, nie wiem, czy wolę się w blondzie czy brązie Mam chyba podobnie do Ciebie, ale co będzie - zobaczymy...

Właśnie zrobiłam zamówienie na ZSK (ale na maila to mi nie odpisali ) zamówiłam: glicerynę, witaminy all in one, aloes, kwas hialuronowy, l-cysteinę, witaminę C, keratynę, mleczko pszczele, elastynę, FEOG, panthenol, a oprócz tego jeszcze dwie miarki, bagietkę, atomizery i pudełko do tego jeszcze kliknęłam dwa lakiery do paznokci, mama przyniosła mi filtr, CP, maskę alterry, olej avocado i normalnie jestem spłukana do końca... roku chyba.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
dziewczyny przepraszam, ale co to jest CG?
próbowałam przeszukać wątek, ale nic nie znalazłam, a udzielam się tu zaledwie od kilku tygodni i nie wszystko ogarniam
Curly Girl wejdź w pigułkę podforum kręconowłosych
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:27   #3738
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zrobiłam zamówienie na ZSK (ale na maila to mi nie odpisali ) zamówiłam: glicerynę, witaminy all in one, aloes, kwas hialuronowy, l-cysteinę, witaminę C, keratynę, mleczko pszczele, elastynę, FEOG, panthenol, a oprócz tego jeszcze dwie miarki, bagietkę, atomizery i pudełko do tego jeszcze kliknęłam dwa lakiery do paznokci, mama przyniosła mi filtr, CP, maskę alterry, olej avocado i normalnie jestem spłukana do końca... roku chyba.
ja dzisiaj postanowiłam, że przez najbliższe 2 miesiące nie wydam ani grosza na kosmetyki mam spore zapasy wszystkiego, co mi potrzeba... no i własnie w przeciągu jakiś 3 tygodni wydałam na kolorówkę + rzeczy do pielęgnacji włosów około.... 1/4 swojej pensji więc do następnej wypłaty będę jeść zupki chińskie. No i póki co przerwa w zakupowych kosmetykach..

Dziękuję za wyjaśnienie CG to ja jestem zdecydowane SG
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:39   #3739
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie próbowałam nigdy CG, bo zawsze byłam święcie przekonana, że jestem SG... wczoraj weszłam w pigułkę CG i tyle tego jest Poczekamy, zobaczymy co się z moich włosów wykluje. Sama nie wiem, co bym chciała z jednej strony marzy mi się tafla prostych włosów, a z drugiej strony lekkie loczki czy fale są taakie urocze to tak samo jak z kolorem, nie wiem, czy wolę się w blondzie czy brązie Mam chyba podobnie do Ciebie, ale co będzie - zobaczymy...

Ja bym chciała piękne fale. Pomarzyć można, jak się ma proste zwisy... A z kolorem też mam wieczny dylemat. Jak jaśnieją to chcę ciemne, jak pomalowałam na brąz to stwierdziłam, że jasne w sumie są fajne.
I oddaj zakupy! Koniecznie zdaj relację jak się awokado sprawuje.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:42   #3740
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
wiem i dodaję go wszędzie, gdzie się da, a rozjaśnienia nie widać, ale nie poddaję się, mam jeszcze cały słój, który zamierzam zużyć
dziękuję (już też to sobie wyobrażam, nawet mi się to po nocach śni)

no nie wytrzymam, potrzebuję rossmannowych zakupów (wszystkie potrzebne rzeczy mam, ale do życia niezbędne mi są rzeczy zbędne najwidoczniej )

Hahahaa świetne! Wyjęłaś mi to z ust.

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:56   #3741
ogorekpazurek
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny sprobuje w takim razie z hippem, ale wykoncze ten bd najpierw, bo wloski mimo tego platania sa sliczne.. dzisiaj jak rozpuscilam wlosy po nocy to nawet ich nie uczeslam bo pieknie sie ulozyly sama i byly takie lsniace ze szok dla corki jednak sie boje uzyc, bo jej wlosow nie ogarniam

a miod na rozjasnianie polecam ja stosuje 1x w tygodniu miod do maski na kilka godzin i stopniowo mam jasniejsze refleksy ale ja mam podatne wlosy na takie rzeczy

teraz mnie zachecilyscie z ta gliceryna..mam buteleczke i dodam jutro tez do maski..,Ja myje wlosy tylko dwa razy w tygodniu, wiec nie mam za duzo mozliwosci z kombinowaniem

a co do sniadan..to ja pije tez tylko kawe...nie jestem w stanie rano cos przelknac a nawet czasu nie ma za bardzo, bo musze dwojke malutkich dzieci i siebie wyszykowac
ogorekpazurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 22:59   #3742
ejzii
Rozeznanie

a wiecie moze kiedy kolejna nowa gazetka z promocjami w Rossie? bo poluje na farbe Loreala płomienna miedz(swoja droga jakby ktos mial jakies fotki to poprosilabym) ii czekam czekam i sie doczekać nie moge a 28 zl szkoda ;D zawsze to 3-5 zł mniej :P

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 23:01   #3743
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyne co mogę Ci poradzić - to przeczekać. Wiem, że miesiąc, dwa, czy kilka, kiedy wlosy odrastają to okropny czas (sama to przerabialam i to calkiem niedawno) Ale po tym czasie jest już lepiej. Z CG próbuj, jednak ja mialam dokladnie taką samą sytuację, jak Ty
Z szamponem, olejowaniem, maską itp ale przy rozczesywaniu wlosów na mokro mialam wieksze fale aniżeli po ręcznikowaniu, suszeniu dyfuzorem, uzyciu żelu lnianego i Nivea curly balm (czy jak tam się to nazywalo..)
Teraz, jak już trochę odrosly to są prawie proste Owszem - końcówki się wywijają a czasem mam kilka większych fal od spodu, ale ogólnie są w miarę proste
Mogę Ci polecić Maskę Mariona do brązowych - polecam ją tu często i wychwalam pod niebiosa, ale po niej udalo mi się uzyskać ladne fale i zawsze po jej uzyciu wlosy są dużo bardziej falowane, niż normalnie.
Planuję przemęczyć się jeszcze, poczekać, póki końcówki mam w dobrym stanie a potem ściąć - może nawet zrównać warstwy i zobaczymy co z nich wyjdzie..
Podsumowując mój wywód - spróbuj jeszcze z CG przez jakiś czas, ale jeżeli nadal będzie podobnie, to może spróbuj "przemęczyć się" jeszcze te 2-3 miesiące, postosuj wcierki i inne przyspieszacze i może jak będą dluższe, lub jak zrównasz warstwy to jakoś się określą
Albo rzuć dyfuzor, skoro prostuje Ci wlosy - o ile pamiętam nie musi wszystkim slużyć
Zapomnialam dodać - lączę się z Tobą "w bulu i nadzieji" Naprawdę!
Trommelko, bardzo dziekuje Ci za zainteresowanie moim zyciowym problemem

Tak wlasnie myslalam, ze poki co powstrzymam sie od dziwowania z CG i dam im spokojnie odrosnac (co bedzie baaaardzo trudno, bo juz do frustracji mnie doprowadzaja ).

Jesli chodzi o przyspieszacze, to oczywiscie stosuje, ale nie jestem w stanie powiedziec czy cokolwiek daja, bo nie umiem się zmierzyć.
Od kilku miesiecy wychodzi mi jedna liczba, a przeciez po zdjeciach widze, ze rosna

A z dzialania dyfuzora jestem zadowolona (suuuper objetosc!).
Nastepnym razem sprobuje bez tych wszystkich bajerow z CG i zobaczymy co to bedzie

A Tobie bardziej sie widzi CG czy SG u siebie?

Cytat:

ostatnio robiłam test:
- gdy rozczesałam na mokro - lekkie fale
, ale tylko przy uchu

Witaj w klubie

Stary 2012-03-19, 23:03   #3744
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam zaraz kusicielka
Ogólnie jutro jeszcze raz spróbuję nim umyć kłaczki i zobaczymy co z tego będzie
Bardzo podobają mi się po nim włoski, tylko to lekkie obciążenie
Chociaz mój mąż zapewnia mnie, że są ładne

Cytat:

Bądź cierpliwa, a włoski się określą
Pamiętaj, że nie wszystkim odpowiada ortodoksyjne CG

Cytat:
No i znowu ten Marion do ciemnych włosków
Muszę go gdzieś znależć, bo co raz bardziej skłaniam się do ponownego zakupu szamponu BD, a może ta maska uchroni mnie przed rozjaśnianiem

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Hahahaa świetne! Wyjęłaś mi to z ust.
Mi tak samo
Jak tylko zobaczyłam gazetkę, to stwierdziłam, że muszę kupić "to i tamto", mimo zalegających zapasów
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-19, 23:04   #3745
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
a wiecie moze kiedy kolejna nowa gazetka z promocjami w Rossie? bo poluje na farbe Loreala płomienna miedz(swoja droga jakby ktos mial jakies fotki to poprosilabym) ii czekam czekam i sie doczekać nie moge a 28 zl szkoda ;D zawsze to 3-5 zł mniej :P
Nowa gazetka jest od 21 marca. Z tym, ze jakas taka biedna jest i skupia sie przede wszystkim na srodkach czystosci (wiosenne porzadki? ).
Skany sa dostepne na watku o Rossmannie

Stary 2012-03-19, 23:09   #3746
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogorekpazurek Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny sprobuje w takim razie z hippem, ale wykoncze ten bd najpierw, bo wloski mimo tego platania sa sliczne.. dzisiaj jak rozpuscilam wlosy po nocy to nawet ich nie uczeslam bo pieknie sie ulozyly sama i byly takie lsniace ze szok dla corki jednak sie boje uzyc, bo jej wlosow nie ogarniam

a miod na rozjasnianie polecam ja stosuje 1x w tygodniu miod do maski na kilka godzin i stopniowo mam jasniejsze refleksy ale ja mam podatne wlosy na takie rzeczy

teraz mnie zachecilyscie z ta gliceryna..mam buteleczke i dodam jutro tez do maski..,Ja myje wlosy tylko dwa razy w tygodniu, wiec nie mam za duzo mozliwosci z kombinowaniem

a co do sniadan..to ja pije tez tylko kawe...nie jestem w stanie rano cos przelknac a nawet czasu nie ma za bardzo, bo musze dwojke malutkich dzieci i siebie wyszykowac
Ja mam znowu u córeczki problem z doborem szamponu pod względem składu, bo większość ma rumianek, a nie chcę żeby jej włoski jaśniały
Jedyne z takich łatwo dostępnych to Hipp i Nivea Baby odżywczy

I skąd ja to znam, że rano nie ma się czasu
Dziwne trochę jest, to że jak córeczce robię codziennie śniadanko, to już nie zrobię więcej dla siebie, jedynie kawkę

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
Nowa gazetka jest od 21 marca, na stronie Rossmanna jest już do obejrzenia
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-19, 23:22   #3747
ogorekpazurek
Wtajemniczenie

moja coreczka ma rude wlosy, wiec nawet jak troche beda jasniejsze to im nie zaszkodzi..ona tylko strasznie mocno skrecone i same w sobie sie placza..szczegolnie teraz jak czapke nosi...musze chyba wejsc na te krecone poczytac co one stosuja na takiego baranka...

no fakt z tym sniadaniem, ale jak ona je to ja karmie malego i jak on gotowy to ja szybko do lazienki ciesze sie jak w miare ciepla kawe wypije
ogorekpazurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 23:22   #3748
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Nowa gazetka jest od 21 marca. Z tym, ze jakas taka biedna jest i skupia sie przede wszystkim na srodkach czystosci (wiosenne porzadki? ).
Skany sa dostepne na watku o Rossmannie
rzeczywiście ubogo

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 23:37   #3749
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
moja coreczka ma rude wlosy, wiec nawet jak troche beda jasniejsze to im nie zaszkodzi..ona tylko strasznie mocno skrecone i same w sobie sie placza..szczegolnie teraz jak czapke nosi...musze chyba wejsc na te krecone poczytac co one stosuja na takiego baranka...

no fakt z tym sniadaniem, ale jak ona je to ja karmie malego i jak on gotowy to ja szybko do lazienki ciesze sie jak w miare ciepla kawe wypije
A to Ty masz jeszcze takiego maluszka Moja córeczka za miesiąc kończy dwa latka, więc mogę ją zostawić w krzesełku i sama zje śniadanko, a ja mogę wszystko sobie uszykować

A myślałaś, żeby dodawać do szamponu córeczki odrobiny oleju (olejku) naturalnego, może wtedy by się tak nie plątały
Ile ma latek?
Może nawet jakaś naturalna odżywka
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-19, 23:37   #3750
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

Rude lokasy
Jeszcze napisz,że ,ma zielone albo orzechowe oczy to zacznę jej zazdrościć
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości