|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Dzisiaj dziewczyny pierwszy raz umyłam włoski balsamem do kąpieli BD fur Mama
![]() Włoski pięknie błyszczą, są bardzo wygładzone i mega miękkie Jednak jest jeden minus, do moich cienkich i podatnych na obciążanie włosów jest zbyt ciężki. Włoski trochę straciły na puszystości i wydaję mi się, że długo nie będą świeże Chociaż dla osób o grubych włosach i bez tendencji do przetłuszczania może naprawdę przypasować, bo pod względem stanu włosków nie mogę mu nic zarzucić
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj nic na noc nie nakładam, mam niedomyte po nocnym olejowaniu
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj skuszona przez Was zakupiłam Isanę z babassu i już po użyciu jestem. Włoski już wyschły, są miękkie, ale nie za miękkie (takich nie lubię u siebie), szczotka po włosach sunie i rzeczywiście wygładzone I chyba nie bez powodu na półce w rossmannie ta isanka była już przedostania, bo pozostałych było jeszcze dużo ![]() Jedno mnie denerwuje- od paru dni włosy się elektryzują, nie wiem co jest winowajcą, bo odżywki i maski używam różne ![]() Ciągle wstrzymuję się z zamówieniem na zsk, bo przydałoby się jakieś psikadło m.in. z aloesem
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
No i coś czuję, że teraz będę tam często zaglądać.. Niestety dla portfela
![]() Cytat:
![]() No to już niedlugo będą piękną taflą blond wlosów! Już to widzę oczami wyobraźni ![]() Trzymam kciuki i powodzenia!
|
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, ze w 2 tyg moje koncowki nie urosna do kolan a niestety z pocieniowanymi wlosami mecze sie najbardziej.Opasek nie uzywam (opaski + prosta grzywka i wygladam jakbym miala 15 lat mniej ). Poki co zwiazuje moje zalosne wlosieta w wysoki kucyk, krociaki przypinam i jakos to wyglada ![]() Hheheh a ktora z Nas nie jest łasa na promocje? ![]() Ja na pewno kupie BD dla TZ ![]() Wybacz ![]() Oby
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Raczkowanie
|
Witam, to mój pierwszy post, obserwuję forum od pewnego czasu. moje włosy zawsze były proste, jednak po olejowaniu i odstawieniu silikonów strasznie falują. nie bardzo mi się podoba ten nowy styl, nie mogę dojść z nimi do ładu. czy to minie ?
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, moim zdanie warto spróbować, zawsze można zużyć do kąpieli
Moje włoski naprawdę łatwo obciążyć, ale z drugiej strony nie pamiętam kiedy ostatnio były takie miękkie A teraz się zamykam i nie kuszę
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
A mojego kryzysu wlosowego dzis ciag dalszy
![]() Umylam dzis wlosy odzywka (pierwszy raz w zyciu), potem meczylam sie z plunkingiem, recznikowaniem i ugniataniem. Potem uzylam Joaśki b/s, balsamu Nivea do lokow i oczywiscie zabezpieczenie koncowek. Wysuszylam dyfuzorem z glowa spuszczona w dol i okazalo sie, ze moje rzekome fale znikly. Wlosy byly niemalze proste, ale jednak puszyste (po uzyciu dyfuzoru zwiekszyla sie objetosc). Natomiast po falach ani sladu. Nie wiem jak to juz jest z ta moja falowatoscia. Wybaczcie, ze mecze tym tematem, ale sama zastanawiam sie, co jest ze mna nie tak ![]() Natomiast jestem bardzo mile zaskoczona myciem odzywka. Podeszlam do tego bez wiekszego przekonania, nie wierzylam za bardzo, ze Isana z babassu poradzi sobie z moim przetluszczajacym sie skalpem. I zostalam naprawde zaskoczona - fajne, miekkie i blyszczace wlosy po niej mialam
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-03-19 o 21:38 |
|
|
|
#3729 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Może jakieś zdjęcie dasz z prostymi i falowanymi?
|
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą na wszystko przyjdzie czas....
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
Ten balsam jest w stałej ofercie, więc kiedyś jak będziesz potrzebowała np. płynu czy olejku do kąpieli, to możesz kupić go i wtedy przy okazji przetestować na włoskach
|
#3732 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziękuję )no nie wytrzymam, potrzebuję rossmannowych zakupów (wszystkie potrzebne rzeczy mam, ale do życia niezbędne mi są rzeczy zbędne najwidoczniej Cytat:
(no co jak co, ale ten balsam muszę mieć!
Edytowane przez green elf Czas edycji: 2012-03-19 o 21:53 |
||
|
|
|
#3733 | ||
|
Zadomowienie
|
No tak - wlosomaniaczki są bardzo łase na promocje
![]() Cytat:
Wstaw zdjęcie swoich wlosów - latwiej będzie nam cokolwiek doradzić ![]() Cytat:
) Ale po tym czasie jest już lepiej. Z CG próbuj, jednak ja mialam dokladnie taką samą sytuację, jak Ty Z szamponem, olejowaniem, maską itp ale przy rozczesywaniu wlosów na mokro mialam wieksze fale aniżeli po ręcznikowaniu, suszeniu dyfuzorem, uzyciu żelu lnianego i Nivea curly balm (czy jak tam się to nazywalo..) Teraz, jak już trochę odrosly to są prawie proste Owszem - końcówki się wywijają a czasem mam kilka większych fal od spodu, ale ogólnie są w miarę proste ![]() Mogę Ci polecić Maskę Mariona do brązowych - polecam ją tu często i wychwalam pod niebiosa, ale po niej udalo mi się uzyskać ladne fale i zawsze po jej uzyciu wlosy są dużo bardziej falowane, niż normalnie. Planuję przemęczyć się jeszcze, poczekać, póki końcówki mam w dobrym stanie a potem ściąć - może nawet zrównać warstwy i zobaczymy co z nich wyjdzie.. Podsumowując mój wywód - spróbuj jeszcze z CG przez jakiś czas, ale jeżeli nadal będzie podobnie, to może spróbuj "przemęczyć się" jeszcze te 2-3 miesiące, postosuj wcierki i inne przyspieszacze i może jak będą dluższe, lub jak zrównasz warstwy to jakoś się określą ![]() Albo rzuć dyfuzor, skoro prostuje Ci wlosy - o ile pamiętam nie musi wszystkim slużyć ![]() Zapomnialam dodać - lączę się z Tobą "w bulu i nadzieji" Naprawdę! Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-19 o 21:53 |
||
|
|
|
#3734 |
|
Zadomowienie
|
trommelko - a ty jesteś CG?
ostatnio robiłam test: - wysuszone: totalnie proste, nawet końcówki się nie wywijają - wysuszone naturalnie (rozczesane na sucho) - końcówki się wywijają - gdy rozczesałam na mokro - lekkie fale, ale tylko przy uchu no i bejbiki przy czole są mocno kręcone ![]() chcę być stright, albo wavy, a nie tak nijak
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś próbowalam jakiś czas z CG, ale moim wlosom to nie podeszlo, teraz jak są dluższe, cięższe w lepszym stanie - są jednocześnie bardziej proste - wywijają się tylko końce a pod spodem mam z 2 male loczki/fale (czasami) Schną naturalnie, rozczesuję je na mokro po splukaniu odżywki d/s i nalożeniu b/s i wtedy jeszcze po przeczesaniu na sucho i psikaniu mgielką są wlaśnie prawie proste A Ty próbowalaś kiedyś CG? Muisz być cierpliwa, bo podczas pielęgnacji mogę zdefiniować Ci się większe fale/loczki lub przeciwnie - wlosy mogą się rozprostować
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przepraszam, ale co to jest CG?
![]() próbowałam przeszukać wątek, ale nic nie znalazłam, a udzielam się tu zaledwie od kilku tygodni i nie wszystko ogarniam
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zadomowienie
|
Nie próbowałam nigdy CG, bo zawsze byłam święcie przekonana, że jestem SG... wczoraj weszłam w pigułkę CG i tyle tego jest
Poczekamy, zobaczymy co się z moich włosów wykluje. Sama nie wiem, co bym chciała z jednej strony marzy mi się tafla prostych włosów, a z drugiej strony lekkie loczki czy fale są taakie urocze Mam chyba podobnie do Ciebie, ale co będzie - zobaczymy...Właśnie zrobiłam zamówienie na ZSK ) zamówiłam: glicerynę, witaminy all in one, aloes, kwas hialuronowy, l-cysteinę, witaminę C, keratynę, mleczko pszczele, elastynę, FEOG, panthenol, a oprócz tego jeszcze dwie miarki, bagietkę, atomizery i pudełko do tego jeszcze kliknęłam dwa lakiery do paznokci, mama przyniosła mi filtr, CP, maskę alterry, olej avocado i normalnie jestem spłukana do końca... roku chyba. ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
wejdź w pigułkę podforum kręconowłosych
|
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam spore zapasy wszystkiego, co mi potrzeba... no i własnie w przeciągu jakiś 3 tygodni wydałam na kolorówkę + rzeczy do pielęgnacji włosów około.... 1/4 swojej pensji więc do następnej wypłaty będę jeść zupki chińskie. No i póki co przerwa w zakupowych kosmetykach..Dziękuję za wyjaśnienie CG
|
|
|
|
|
#3739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I oddaj zakupy! Koniecznie zdaj relację jak się awokado sprawuje. |
|
|
|
|
#3740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyjęłaś mi to z ust.
|
|
#3741 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny
sprobuje w takim razie z hippem, ale wykoncze ten bd najpierw, bo wloski mimo tego platania sa sliczne.. dzisiaj jak rozpuscilam wlosy po nocy to nawet ich nie uczeslam bo pieknie sie ulozyly sama i byly takie lsniace ze szok dla corki jednak sie boje uzyc, bo jej wlosow nie ogarniam ![]() a miod na rozjasnianie polecam ja stosuje 1x w tygodniu miod do maski na kilka godzin i stopniowo mam jasniejsze refleksy ale ja mam podatne wlosy na takie rzeczy ![]() teraz mnie zachecilyscie z ta gliceryna..mam buteleczke i dodam jutro tez do maski..,Ja myje wlosy tylko dwa razy w tygodniu, wiec nie mam za duzo mozliwosci z kombinowaniem ![]() a co do sniadan..to ja pije tez tylko kawe...nie jestem w stanie rano cos przelknac a nawet czasu nie ma za bardzo, bo musze dwojke malutkich dzieci i siebie wyszykowac
|
|
|
|
#3742 |
|
Rozeznanie
|
a wiecie moze kiedy kolejna nowa gazetka z promocjami w Rossie? bo poluje na farbe Loreala płomienna miedz(swoja droga jakby ktos mial jakies fotki to poprosilabym
) ii czekam czekam i sie doczekać nie moge a 28 zl szkoda ;D zawsze to 3-5 zł mniej :P
|
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak wlasnie myslalam, ze poki co powstrzymam sie od dziwowania z CG i dam im spokojnie odrosnac (co bedzie baaaardzo trudno, bo juz do frustracji mnie doprowadzaja Jesli chodzi o przyspieszacze, to oczywiscie stosuje, ale nie jestem w stanie powiedziec czy cokolwiek daja, bo nie umiem się zmierzyć. Od kilku miesiecy wychodzi mi jedna liczba, a przeciez po zdjeciach widze, ze rosna ![]() A z dzialania dyfuzora jestem zadowolona (suuuper objetosc!). Nastepnym razem sprobuje bez tych wszystkich bajerow z CG i zobaczymy co to bedzie ![]() A Tobie bardziej sie widzi CG czy SG u siebie? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj tam zaraz kusicielka
![]() Ogólnie jutro jeszcze raz spróbuję nim umyć kłaczki i zobaczymy co z tego będzie ![]() Bardzo podobają mi się po nim włoski, tylko to lekkie obciążenie ![]() Chociaz mój mąż zapewnia mnie, że są ładne ![]() Cytat:
Pamiętaj, że nie wszystkim odpowiada ortodoksyjne CG Cytat:
![]() Muszę go gdzieś znależć, bo co raz bardziej skłaniam się do ponownego zakupu szamponu BD, a może ta maska uchroni mnie przed rozjaśnianiem ![]() ![]() Mi tak samo ![]() Jak tylko zobaczyłam gazetkę, to stwierdziłam, że muszę kupić "to i tamto", mimo zalegających zapasów
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Skany sa dostepne na watku o Rossmannie
|
|
|
|
|
#3746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne z takich łatwo dostępnych to Hipp i Nivea Baby odżywczy ![]() I skąd ja to znam, że rano nie ma się czasu ![]() Dziwne trochę jest, to że jak córeczce robię codziennie śniadanko, to już nie zrobię więcej dla siebie, jedynie kawkę ![]() Cytat:
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
moja coreczka ma rude wlosy, wiec nawet jak troche beda jasniejsze to im nie zaszkodzi..ona tylko strasznie mocno skrecone i same w sobie sie placza..szczegolnie teraz jak czapke nosi...musze chyba wejsc na te krecone poczytac co one stosuja na takiego baranka...
![]() no fakt z tym sniadaniem, ale jak ona je to ja karmie malego i jak on gotowy to ja szybko do lazienki ciesze sie jak w miare ciepla kawe wypije
|
|
|
|
#3748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córeczka za miesiąc kończy dwa latka, więc mogę ją zostawić w krzesełku i sama zje śniadanko, a ja mogę wszystko sobie uszykować ![]() A myślałaś, żeby dodawać do szamponu córeczki odrobiny oleju (olejku) naturalnego, może wtedy by się tak nie plątały ![]() Ile ma latek? Może nawet jakaś naturalna odżywka
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rude lokasy Jeszcze napisz,że ,ma zielone albo orzechowe oczy to zacznę jej zazdrościć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

chciało Ci się ?

Podejrzewam, ze w 2 tyg moje koncowki nie urosna do kolan 

(wszystkie potrzebne rzeczy mam, ale do życia niezbędne mi są rzeczy zbędne najwidoczniej 

Poczekamy, zobaczymy co się z moich włosów wykluje. Sama nie wiem, co bym chciała