|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
a pupy piękne .Kosz to całe 8 zł, a na serio po 6 smarowaniach po krostkach śladu nie ma. Jeszcze dodam że ja podejrzewam o te odparzenia Pampersy Newborn Premium Care. Mam je od 2 dni i od 2 dni cyrki się zaczęły. Dziś przeszłam na Dady z Biedronki i jest o niebo lepiej
|
|
#1442 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
witam
i zabieram się za nadrabianie ![]() zosiasamosia na pewno przy wyjeździe za granicę musisz mieć jakiś dokument ze zdjęciem małej że to akurat Twoja córka. Jak by tego nie trzeba było to zbyt proste byłoby wywożenie dzieci do innych krajów - musisz udowodnić że akurat ona to Twoje dziecko. a my dzisiaj pomimo takiej dziwnej pogody poszliśmy na godzinkę na spacerek i nawet bez niczyjej pomocy zniosłam sobie sama wózek ![]() ![]() dziewczyny macie jakiś dobry pretekst żeby odmówić teściowi przyjścia na odwiedziny do małego ?? chce wpaść w środę a ja strasznie nie mam na to ochoty i muszę coś wymyśleć a on strasznie wścibski jest.mojej dziecko po kąpieli padło jak mały benuś ciekawe na jak długo póki co korzystam żeby zobaczyć Na wspólnej - bo dawno wieczorem nie patrzalam
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
O kurczaczek!
Co Was nadrobię nad ranem to wieczorem znów mam tyyyleee stron Standardowo nadrobię jutro o poranku, bo inaczej nie mam szans :p ![]() Dziś Krzysio kończy 2 miesiące ![]()
KRZYSIO http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png 82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <-- Edytowane przez boroo50 Czas edycji: 2012-03-19 o 21:44 |
|
|
|
#1445 |
|
Rozeznanie
|
I taaaak dużo urosłem przez ten czas:
|
#1446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też zaobserwowałam na swoim synku pogorszenie odparzenia przy premium care i przeszłam na dadę, ostatnio tez miałam rossmanowskie a teraz testuje zwykłe zielone pampersa i są ok póki co. ![]() Twojemu Krzysiowi i innym dzieciaczkom dużo zdrówka, radosnych dni i dużo uśmiechu
|
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
Boro
dla synusia.Ale dzis przezylam herdcore .Mała leżała gola przykryta pielucha bo czekałysmy az TZ naleje wody do wanienki i nagle mała tak zaczeła przeraxliwie płakac,ze szok.Od razu ja tez zaczełam bo nie wiedziałam co jej jest.nic nie pomagało,a ona az piszczała i nie mogła oddechu zlapać.Szybko sie brałam bo na pogotowie chciałam jechac,ale powoli,powoli zassała butle i przestała.Jeszcze troche kwękoliła ale ok.Postanowilismy ja wykapac i co ....TZ jak ja przekrecił buzka do wody abym myla pupcie i plecki to za nisko trzymał jej główkę i mała zaczeła się dusić .Poliz ałam czoło ,było słone i plułam w 4 kąty i co ... zaraz przestała i zasnęła mi na rekach. Wiem,że to ciemnogród ,ale już wszystkiego chciałam spróbować.A zauroczyła mi pewnie taka baba jak bylismy pity oddac,bo się gapiła,ale niby była z córką i tak podgadywała.teraz Nika śpi ładnie i mam nadzieję ,że pośpi trochę ,bo nameczyła sie tym plakaniem.sorry za brak pl znakow ale pisze 1 reka bo sie odciągam
|
#1448 | ||||
|
Rozeznanie
|
poza Supermana
fajowy---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
Ja sterylizuję butelki, smoczki i laktator raz dziennie w wyparzaczu Aventu. Laktator po każdym użyciu przepłukuję tylko wodą z kranu. Wszystko po każdym użyciu sterylizowałam tylko przez pierwsze 2 tyg jego życia. Potem sterylizowałam dwa razy dziennie a teraz raz - powoli chce go przyzwyczajać do warunków niesterylnych. Jak na razie nie miał nawet pleśniawek. Laktator i pojemnik musisz wysterylizować koniecznie, jeżeli ściągany pokarm masz zamiar zamrozić, żeby nie namnażały się w nim bakterie. Jeżeli pokarm zużywasz na bieżąco, sterylizacja laktatora raz dziennie w zupełności wystarcza. dla Nikoli
|
|
#1449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krzychu dorasta. szykuj matka kasiorę na 18stkę zdrówka dla syneczka i pociechy Cytat:
faktycznie przeżyłaś chwilę grozy!!!! Masakra... gdyby mi ktoś zauroczył dziecko- a są tacy ludzie, którzy mają w sobie 'złą energię' i wierzę w to oglądałam przed chwilą na national channel "więcej niż magia" ! szok!!!!! Koleś chodził po wodzie, umieścił telefon komórkowy w butelce od piwa szklanej, przekrzywił kieliszek, lewitował... Dobrze, że pomógł sposób ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:09 ---------- Nie wytrzymam z tą dziewczyną
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-19 o 23:11 |
||
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Boroo,sto lat dla Krzysia
.![]() Agatek,może to przejściowe? Moja też coś ostatnio nie chce jeść,jutro idę chyba na szczepienie,to ja przy okazji zwazymy i sprawdzimy czy na wadze nie leci... A mój mały chuligan spał dziś całą noc od 22 do 5:30..w szoku jestem normalnie
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny !!
Jak długo dziecko na mm moze nie robic kupy? Kiedy trzeba pomóc czopkiem ? U nas bedzie juz dzis 3 dzien, a juz 2 razy jej czopa zapodawałam, nie chce przyzwyczaic
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
ehhh sie powypisywalam i wszystko mi wcielo, bo jakis problem...
trudno, juz nie pamietam komu mialam odpisac zeby drugi raz cytowac ![]() Martuniunia: spróbuj wykapac w roztworze kalii lub posmarowac gencjana na wodzie, lub tormentiolem - nam polozna mowila ze jak dlugo nie znika odparzenie, to moze miec podloze grzybicze - tzn po "popsuciu" sie skorki cos sie przyplatac moze... Co do @ to ja już czekam... Ktos pytał czy można 5tyg po porodzie - można, a ktos czy jak karmi to nie bedzie miec - moze byc w kazdej chwili - ja z synkiem ur 7.01 dostalam 01.04 mimo ze karmillam wylacznie piersia bez dokarmiania i na zadanie... a mowia ze jak przerwy mniej niz 6h i min 100min dziennie karmienia to sie nie dostanie (ale w sumie to moze ja za malo czasu karmilam, bo synek sie szybko najadal, ale mala zreszta tez szybko - czasu nigdy nie mierzylam, ale mysle ze z reguly od 3-15min karmie na raz) ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() PS. A próbowałaś masować brzuszek? najpierw się masuje okrężnymi ruchami zgodnie ze wskazowkami zegara 6x, potem 6x od góry na dół, potem podnosi się nóżki zgięte do brzuszka i tak 30s... i to powtórzyć 2-3x a mojej pomaga samo podkurczanie tych nozek w sumie, ale jak ja trzymam na ramieniu w pionie....
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-03-20 o 08:21 |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hejka Wy o miesiaczkach ja dostalam 6 tyg. po porodzie i mam do dzis, czyli ponad dwa tyg. juz mi sie konczy, wczoraj bylam u gina i powiedzial ze tak moze byc na poczatku. Nadrobilam wszystko, ale na raty, wiec wybaczcie ale nie cytuje, w niedziele bylismy z malym caly dzien na grillu , a wczoraj siedzial caly dzien z tesciowa, debiucik byl, ale calky dzien przespal, myslalam ze w nocy nie bedzie snu, ale nocka git z 1 pobudka.Potem wroce, bo teraz moj myszorek mnie zaczepia usmiechami
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I herbatki pije juz prawie 200ml na dzien. rumiankowa, koperkowa i taki mix tych ziol, ale zadna na nia nie dziala W ogole nie widac zeby ten brak kupy jakos ja meczył Kiedys jak nie robila jakis dzien/dwa to sie pręzyła, dusila tego kupala ale nie chcial isc wiec masowanie brzuszka pomagało, a teraz w ogole nie ma tego parcia
|
|
|
|
|
#1455 | ||
|
Rozeznanie
|
śliczny Twój Krzysiu
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() Haniula ja kiedys zaaplikowałam Młodemu po 3 dniach nierobienia kupala,przeciełam go na 3 części i 1 włożylam- tylko musiałam trzymac dupke bo wypychał i dosłownie po paru minutach zrobił kupke. Więc ja na Twoim miejscu nie czekałabym dłuzej.Jeżeli nie stosuje sie czesto czopków to nie szkodą. ------------------------------------------------------------------------ Witam ![]() Bartuś dzisiaj też pięknie spał,zjadł kolacyjkę o 20.45 i potem trochę się męczył w łóżeczku,więc zabrałam go do mojego łóżka i odrazu zasnął.Oczywiscie zaraz przeniosłam go do łóżka.Ja poprostu kocham takie nasze zasypianie,Bartuś tak główkę wtula wtedy we mnie .Więc przespał od 21.30 do 2.30 i potem od 3 do 6.45 ,więc tylko 1 jedzonko w nocy,a zazwyczaj są 2. agacia_cz powinnam calowac Twoje rączki,za to ,ze poradziłas smarowanie odpażeń clotrimazolinum.Dzisiaj jest o niebo lepiej.Miałam tę maśc w domu ale nie wiedziałam czy dziecki można też smarowac ![]() Dzisiaj jadę do tego lekarza od kręgosłupa,wiec Bartuś zostanie parę godzin z moimi rodzicami .Szczerze mowiąc Batroszek kocha swoją babcie,tak razem się śmieją i wygłupiają .
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-20 o 08:42 |
||
|
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja dziś całą noc spała. Hehe obudziłam się to ciągle myślalam czy w nocy się budziłam do niej czy nie. Przespała od 23 do 6 , super i to jeszcze na brzuszku w swoim łóżeczku
|
|
|
|
#1457 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ochrzcił starego ![]() Cytat:
![]() Któryś raz już z kolei widzę, że się przeprasza za brak cytowania i nie wiem o co chodzi ![]() Bebi będzie lepiej, tylko może tż potrzebuje odrobiny więcej czasu? Mojemu pomogło w każdym bądź razie wrócenie do mamuni na kilka dni. Teraz nie mogę narzekać na nic. A mówiłaś mu o tym co czujesz? Cytat:
Mam tą hybrydową huśtawkę słonika, ale idzie na baterie zbankrutować ![]() Ściągać skórkę do mycia lub wycierania czy nie ściągać? ![]() Dołączam się do pytania
|
|
#1458 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
pewnie wdał się już w odparzenie jakiś grzybek najważniejsze że schodzi---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
zazdroszczedziś idę do fryzjera miałam tylko podciąć końcówki ale chyba skrócę włosy bo mi masa wypadła ostatnio
|
|
#1459 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki z rana
![]() Mam pytanie do łodzianek i okolicznych mamuś. Czy któraś z Was była u neurologa dziecięcego w Łodzi i może jakiegoś polecić? A nam mówili, żeby z siusiakiem nic nie robić, a ostatnio na wizycie okazało się, że Tymek ma bardzo zwężony napletek i koniecznie trzeba go odciągać. Masakryczne to jest dla mnie do wykonania, aż mnie samą wszystko boli A najlepsze jest to, że nawet tatuś nie zauważył, że z siusiakiem jest coś nie tak |
|
|
|
#1460 | |||
|
Rozeznanie
|
Najlepszego dla Amelki.
![]() Miałam napisać wczoraj, ale padłam ![]() Aale mamy już duże dzieci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) ma fajne wibracje i świetnie się w nim usypia Cytat:
|
|
#1461 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ciesze sie, ze sie zakochałas Cytat:
za wizyte
|
||||
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
aaa my dzisiaj dwa miesiace konczymy
Boroo wszystkie przepraszaja (ja tez ) bo zostalo zarzucone na forum, ze co poniektorzy wpadaja tylko by pisac o sobie
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze to za czesto jakbym jej dzis znowu dała Poczekam dzis jeszcze a jutro zadzwonie do lekarza
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
heja
Cytat:
dzięki za rady odnośnie sterylizowania ![]() Nikolcia ładnie przespała nockę i była tylko jedna pobudka,więc jestem wyspana.Teraz śpi a ja po odciągnięciu idę coś zszamać. Przechlapane z tymi fiforkami chłopcow,siostra też ma chłopca i też miała z tym problem czy odciągać czy nie.Teraz ma 3,5 roku i sam podobno sobie ściąga. Wreszcie śliczna pogoda,bo wczoraj masakra.Dziś w końcu astronomiczna wiosna
|
|
#1465 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć, cześć
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nocka też ok, mimo, że młoda zjadła przed 23 40 ml mleka to spała do 4.45 zamruczała o 3 w nocy, ja lecę zrobić mleko, przylatuje a ona... śpi to też poszłam spać i wstała dopiero po prawie 2 h do mleka, dziwna jest ![]() Oznajmiam, że kropelki super działają!!!! ![]() A z żarciem jest nadal tak jak jej czapa stoi ![]() Cytat:
Jeśli ładnie je mm i dopajasz herbatkami i chętnie pije to jest REWELACJA! Jeśli dobrze przybiera na wadze to tym bardziej Herbata nie musi działać od razu, że o już na skinienie palca będzie kupa Herbaty powinno się tyle dawać, ile wynosi jedna porcja mleka- u mnie to różnie, 100 ml przeważnie, czasem 110-120. Nie panikuj, jeśli ją nic nie boli to jest wszystko w normie! Pediatra mówiła, że to normalne przy sztucznym karmieniu no kiedyś musiał nadejść ten czas nie? czasem mam dość, ale nerwy mam na wodzy naumiałam się w końcu ![]() Cytat:
![]() Pamiętaj, że ja sherlook jestem Nawet nie wiesz jak ja się cieszę, w końcu i nareszcie
|
|
#1467 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z dziećmi zawsze się coś znajdzie do narzekania ![]() Cytat:
A ja muszę przyznać, że mój Synuś to mnie jednak zadziwia. Wczoraj położyliśmy się z Mężem do łóżka koło 21.30, trochę pogadaliśmy i nagle słyszymy Wojtka. Ja w szoku, no bo jak to tak wcześnie chce jeść. Myślałam, że to niemożliwe ale jednak chciał jeść. Z kwaśną miną myślę sobie, że jeszcze przed nami 2 pobudki w nocy, skoro pierwsza tak wcześnie ale nie Obudził się potem ok. 2 i potem to już rano Ale za to jak go wzięłam z łóżeczka to odkryłam, że przesikał i przekupkał ubranko, prześcieradło i materacyk :/ A żebyście widziały jaki on zadowolony był Cały czas się uśmiechał urwis jeden Potem już mu nie było do śmiechu jak wylądował pod prysznicem w celu obmycia dupki ![]() Dziewczyny co myślicie o tej kurtce: http://moda.allegro.pl/new-kurtka-wi...208970496.html Muszę sobie jakąś kurtkę kupić a na miasto nie bardzo mam czas jechać. Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2012-03-20 o 10:03 |
||
|
|
|
#1468 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Fajowy
Cytat:
bardzo Ci współczujeCytat:
Cytat:
. U mnie pobudki dziś były o 24:00 i o 5:00.Cytat:
Cytat:
![]() dla Lilki, mój Michaś jeszcze nigdy nie spał na brzuszku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do Agatka to jej dopiero klapki na oczy zaszły bo przecież się zakochala
|
||||||||
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę spróbować, nic nie zaszkodzi- już myślałam nawet o zmianie butelki z aventu na tt albo lovi, może jej nie pasuje czy co
|
|
#1470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaraz zbieramy się na spacer bo pomimo że rano był przymrozek to teraz świeci piękne słońce i ma być ciepło więc uciekamy z młodą po starszą córkę do szkoły
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

a pupy piękne
.

i nawet bez niczyjej pomocy zniosłam sobie sama wózek
i muszę coś wymyśleć a on strasznie wścibski jest.
ciekawe na jak długo
póki co korzystam żeby zobaczyć Na wspólnej - bo dawno wieczorem nie patrzalam

faktycznie przeżyłaś chwilę grozy!!!! Masakra... gdyby mi ktoś zauroczył dziecko- a są tacy ludzie, którzy mają w sobie 'złą energię' i wierzę w to

najważniejsze że schodzi

myślałam, że one się rozbuszczają, ale tak samo jak bobotic osadzają się na butelce i w mleku są oczka widoczne, więc nie dostała tyle kropel ile potrzebuje do brzuszka i widocznie bolało ją coś w czasie jedzenia, a potem bała się jeść bo kojarzyła może butlę z bólem... teraz znów dajemy z łyżki, a do butli dawałam tylko 2-3 dni bodajże...
czy to faktycznie robi różnicę dziecku jak dostaje krople z łychy czy z butli
za wizyte