|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Wczoraj odwiedziłam kuzynke, jej synek ma już 4 miesiące.
Podczas kiermienia piersią nie pozwala jej rozmawiać, odrazu reaguje płaczem i szczypie ja po piersiach, taki mały a już pokazuje charakterek ehehe. Ogólnie grzeczne dziecko, mało płacze, dużo je i sporo się uśmiecha. Kuzynka chwali sobie kosmetki nivea hipoalegik, na popękane sutki używa bepanten, na kaszkę seboderm, aktualnie używa pieluch huggis. |
|
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Witam!
Widzę, że coraz więcej dziewczyn nie może dłużej spać. Wcześniej spałam do 10-11, teraz 7-8 i już jestem wyspana. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33027287]Bo tak czytam o tych 10 ruchach na godzinę, a wczoraj nie wiem, czy tylu bym się doliczyła...[/QUOTE] Moja mała czasmi też ma takie dni wyciszenia. Kilka ruchów, cisza na pół dnia, później znowu dwa razy fiknęła i cisza. Nie liczę tych ruchów bo są jakieś nieregularne. Zresztą czasami przebudzę się w środku nocy i ona buszuje w najlepsze, także nie jestem w stanie policzyć jak śpię . W weekend mojego M nie było w domu, mała była bardzo cichutko, ale jak wrócił w niedzielę wieczorem to się tak ożywiła, kopała z całych sił. Chyba go słyszała, tak myślę. ![]() Jak czytam o Waszych znajomych, które urodziły np. w 34 tc to jestem przerażona. Wyprawka jeszcze w proszku. Pokój pomalowany, teraz trzeba kupić komodę i chyba zacznę prać te wszystkie rzeczy. Ale to dopiero po świętach, jak mi brat przywiezie komodę z IKEA. Zdecydowałam się na tą KULLEN. Najwyżej jak się pozdziera okleina to okleję nową. Mi i tak się wszystko szybko nudzi. Jeszcze kiedyś kliknę zamówienie od tego rp... Długo czekałyście na przesyłkę od tego sprzedawcy?
|
#3033 |
|
Rozeznanie
|
aha kupiłam sobie baleriny rozmiar większe, stopy mi popuchły i nie miałam w czym chodzić, byłam też jakiś czas temu w "pewexie" i za 24 zł kupilam 7 bluzek na wiosne, szok, jedna z nich, zorientowalam się dopiero podczas przymierzania, jest bluzka do karmienia z H&M-ucieszyłam się jak dziecko
|
|
|
|
#3034 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czym się stresujesz ja jestem w 35t i wózka nie mam ![]()
|
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
wg mnie ważne, żeby mieć to nosidełko, ale to też nie jest mus, w końcu odrazu ze szpitala Cię nie wypuszczą, mąż przecież dałby radę załatwić nosidełko, wózek z czasem można kupić
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry w pierwszy dzien wiosny
)Posty oczywiscie nadrobilam... Chlop w pracy a ja mam taka wielka ochote na jakas sesje bo pogoda piekna.... Wczoraj bylo pochmurno i brzydko Moze jutro nam sie uda zrobic jakies zdjecia![]() Tylko jak wiekszosc z Was mam problem- moze mam co ubrac ale nie we wszytskim wygladam dobrze ;] Dziewczynki dodajace zdjecia na maila- wlansie sobie ogladnelam- brzuszki, buzki i woglole wsyztko piekne ) Naprawde wszytkie ladnie wygladacie i macie takie zgrabne brzuszki )Dzis jako, ze siedze w domu bede siedziala na wizazu caly dzien ;] Niestety moj pecherz juz nie pozwala mi na spacery po miescie, wiec jak tz w pracy to siedze grzecznie na dupce. Dziewczynki co do ruchow.... No moj tak jak pisalam wczoraj tez malo sie ,,odzywa,, Wczoraj dostal czkawki! a dzis juz od godizny siedze, napisalm sie soku i poczulam cos delikatnie i tyle. Teraz sie tak bardzo martwimy, bo wyprawka gotowa, brzuszki sliczne a gnojki nie kopia ( Ale za 2-3 mce sie ebdziemy modlic o ten spokoj co mamy teraz ![]() ALEEE tak naprawde nie moge sie doczekac az mlody sie urodzi, wezme wozek i wyjdziemy w trojke na spacer po lesie!
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-20 o 09:32 |
|
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
Też muszę sobie kupić jakieś baleriny, bo właśnie się ostatnio ocknęłam, że mam bidę w tej materii
Gdzie kupujecie buty? Pisałyście jakiś czas temu o gapieniu się ludzi na nas. Mnie to kompletnie nie przeszkadza. Sama zawsze lubiłam popatrzeć na kobietę ciężarną, bo wszystkie są takie piękne ![]() Nie spotkałam się nigdy z tym, żeby ktoś mi zaglądał na dłonie, czy mam obrączkę. Może po prostu nie zwracam na to uwagi. Obrączki nie mam, bo nie mam męża Pierścionka zaręczynowego nie noszę non stop. W ogóle mało obchodzi mnie to, co ktoś myśli w tym temacie :PA teraz opowiem Wam historię, która mi się przydarzyła kilka dni temu. Pojechałam na zakupy do dużego sklepu Długo jeździłam, szukałam miejsca do zaparkowania samochodu na parkingu. Kiedy już znalazłam, to wysiadłam i czułam na sobie wzrok Okazało się, że dwie alejki dalej siedzą w samochodzie dwaj "faceci" i mnie obserwują, uśmiechają itp. Kiedy wyłoniłam się zza samochodów jeden głośno powiedział: "patrz jaka gruba beka, hahaha" po chwili: "ale ma chude nogi"- konsternacja. Na co ten drugi: "ona jest w ciąży". DEBILE!!!!!!!!!!!!! Spojrzałam na nich wymownym wzrokiem, ale poczułam się głupio Co za buraki!!!!
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-20 o 09:37 |
|
|
|
#3039 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Ja dziś też od 8 już na nogach, byłam zawieść mocz do analizy, bo jutro wizyta. Ciekawe czy mi znowu ta glukoza wyjdzie. Wczoraj jak na złość tak za mną słodkie chodziło no i nie mogłam się oprzeć czekoladzie i słodkiej chwili. Pani doktor będzie krzyczeć czasem przed wizytą to się czuję jakbym do spowiedzi szła z jakimiś mega grzechami na sumieniu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe kiedy od mojego się odezwą, wczoraj minęło 3 tyg od zamówienia i cisza. rinco super zdjęcia, zwłaszcza te z mężem ![]() Efijy jaki malutki brzusio!! A w ogóle to już się zdążyłam pokłócić z mężem dzisiaj czyli to wczesne wstawanie nie jest chyba takie dobre. Dzisiaj ma wolne, a my się do siebie nie odzywamy. Bosko...
|
|
#3040 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do historii - brak słów.... |
|
|
|
|
#3041 |
|
Rozeznanie
|
podobno niektórym dzieciom wychodzi taka jakby kaszka na twarzy, takie malutkie krosteczki na twarzy, reakcja na mleko alergiczna<skaza białkowa> lub potówki
|
|
|
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś bym kupiła porządnego, strasznie mnie kusiły butki ze sklepu http://loft37.pl/ - ręcznie szyte, ale jednak troszkę za drogie...I zgadzam się, kobiety w ciąży są piękne, ja uwielbiam mój brzuch i nie przeszkadza mi, jak na mnie patrzą ![]() (chociaż tacy debile, jak piszesz się zdarzają) |
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Gabbi ale kretyni
![]() co do butow to ja mam duzo za malych albo za duzych par ... Gorzej w co sie ubrac np zeby zdjec porobic juz nie we wszytskim sie tak ladnie wyglada ![]() Ja tez lubie moj brzuch, jakos przestalo mi przeszkadzac ze przytylam 22kg..../no dobra tak troszke troszke przeszkadza ale ciii / No ale cere to mam taka, ze nie wiem czy prosic jutro zdjecia buzi zeby robil... Wczoraj dla pocieszenia kupilam sobie rozswietlacz i puder brazujacy, jutro sprobuje to zamaskowac... I mam wielka nadzieje, ze zejdzie mi to wsyztko poo ciazy! oczywiscie z nadprogramowymi kilogramami ![]() ps, dzis chyba jednak nie jest pierwszy dzien wiosny :P Moj kot lezy na plecach przy okniie... kazda lape ma rozwalona w innym kierunku i sie oplala;] Wyglada cudnie
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-20 o 10:07 |
|
|
|
#3044 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Dobrze że przynajmniej słonko dziś świeci, choć temp. nie za wysoka, bo jak pomyślę o tym całym moim dniu, to mi się odechciewa wychodzić spod kołdry ![]() Perse, to nie martw się już, ważne że jednak dzieć się poruszył i idziesz dziś do lekarza, popytasz o wszystko... kapukat, a jak Adaś? I oczywiście dodam, że zdjęcia rewelacyjne! Zwłaszcza te z mężem ![]() Cytat:
Miałam do Ciebie pisać, ale co sobie o tym przypomniałam, to już były późno wieczorne godziny...Cytat:
Cytat:
Jak ktoś nie rozumie działanie pewnych usług, to może niech z nich nie korzysta A tą drugą kobietę też uważam, że powinnaś zgłosić.Cytat:
![]() Ja chcę takie codzienne sukienki, to na wesele pewnie nie bardzo będą się nadawać, ale jakbym coś wybrała, to mogę się pochwalić ![]() Dobra, wyłażę spod kołdry... Coś u Kaja znowu dziś pobuszuję Ma dziś przyjść znajomy z firmy remontowej i umówimy się, kiedy nam machnie remoncik |
||||
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, niedługo mam urodziny, to mi się chyba należy. Mnie mogą obgadywać na ulicy, mam to w nosie, bo ich nie rozumiem haha.Edit. nooo faktycznie drogie, to sobie pójdę do jakiegoś deichmanna, jak będę w PL Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-03-20 o 10:17 |
|
|
|
|
#3046 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki, pocieszyłaś mnie.
Widzę, że masz podobne nastawienie do mojego męża "zdążymy". I takim ludziom żyje się lepiej... Mniej stresu. ![]() Cytat:
Cytat:
Czasami się zastanawiam czy tacy ludzie nie mają sióstr, matek, żon?
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33027287]Bo tak czytam o tych 10 ruchach na godzinę, a wczoraj nie wiem, czy tylu bym się doliczyła...[/QUOTE] Ja to jakbym chciała liczyć to myślę, że w ciągu godziny swobodnie ze 100 by było. Nie wiem, może on ma ADHD mały nie ma okresów spoczynku, on zresztą w ogóle nie śpi. Nie wiem czy to normalne.
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dla dziecka nie mam kompletnie nic... no poza paracetamolem w czopkach, bo mi się opakowania pomyliły, jak Mężowi kupowałam . Ale mamy za to upatrzony rodzaj wózka, mebelki, które musimy mieć, kupimy w Ikei, a ciuszki, to takie niezbędne minimum na początek. Ja choruję na chustę do noszenia dzieci i prędzej czy później taką sobie kupię. Wczoraj w DDTVN widziałam opowieść o mamie z Peru ( ), która prowadziła coś jak zumbę, tylko się bujało z dziećmi w chustach. Ja mam zumbę na xboxa, więc zawsze mogłabym z dzidzią bujać się w domku .
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
kism ja wczoraj zamówiłam na allegro takie codzienne sukieneczki na cieplejsze czasy od tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_item.php?item=2192665819
jak przyjdą to coś więcej mogę o nich napisać. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-03-20 o 10:33 |
|
|
|
#3050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, tak, poproszę o opinię po przeglądzie na żywo
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Konto usunięte
|
Dobra, zabieram się za chaszcze i powoli zbieram się do wyjścia....
|
|
|
|
#3052 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Nie przejmuj się debilami i poszukiwaczami obrączek, ja już nie nosze swojej bo mi palce spuchły i nie chciałam potem na myło ściągać albo nie daj boże ciąć. Poza tym co to kogo obchodzi... ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- szukamy teraz z mężem wózka. Spodobał nam sie taki w którym gondolkę przypina się pasami jak fotelik i dzieciaczek sobie luzno leży tzn. jest przypięty dodatkowymi pasami w gondolce a nie jest taki ścisnięty jak w foteliku samochodowym. |
|
|
|
|
#3053 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
wstałam dzisiaj o 6:00, co dzień to wcześniej, sama nie wiem czemu ![]() ale jest tak piękna pogoda, że szkoda spać, trzeba dziś się przejść. Pójdę do Pepco zobaczyć, czy jest coś ciekawego. za 34 tc Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33020188]To jak mój, tyle, że od rana.. Już piję Pepsi, żeby go obudzić :/ [/QUOTE] A ja chyba ostatnio za dużo Pepsi piłam, bo mała skacze jak wariatka dzisiaj po 6:00 dawała czadu, że hej ![]() Cytat:
Moja też ma charakterek, wystarczy, że brzuszek delikatnie dotyka łóżka gdy leżę to już tam się kotłuje i tak kopie dopóki się nie obrócę. W ogóle mam wrażenie, że jakoś dziwnie jest ułożona, nie główką w dół, bo czasem czuję ją z obu stron... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początku ciąży kiedy była zagrożona to tylko wchodziłam i wychodziłam do takiej letniej.Ja kupuję Pregna250 DHA kosztuje ok 21 zł na miesiąc.
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój już tak nie mówi jak widzi brzuchol ogromny
|
|
#3057 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33029653]Dobra, zabieram się za chaszcze i powoli zbieram się do wyjścia....[/QUOTE]
ja mam wizytę w czwartek, ale wczoraj stwierdziłam, że jeszcze dam radę się podkosić, ale następnym razem czarno to widzę. Do nas odezwał się wczoraj sprzedawca, z którym kontaktowaliśmy się jeszcze pod koniec roku zeszłego w sprawie starych x-landerów. Powiedział, ze ma już nową kolekcję i czy jesteśmy zainteresowani. Mąż poprosił żeby nam wycenił wszystko, bo chcieliśmy też torbę do wózka i fotelik jednak nowy a nad bazą się jeszcze zastanawialiśmy. No i wczoraj przysłał mailem i wychodzi 500zł takiej niż w sklepie, więc się nie będziemy zastanawiać. |
|
|
|
#3058 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Na śniadanko zrobiłam koktajl z mrożonych truskawek i banana Dzisiaj będę cały dzień w domu, w planach mam prasowanie ciuszków i pieluch (3 prania) 2 prania muszę jeszcze wstawić i będę miała wszystko gotowe zamówiłam śliczne ciuszki z nexta, nie mogłam się powstrzymać [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33026591]No ja mam tak samo. Obudziłam się chyba z tych nerwów o 2 i nareszcie księciunio łaskawie się poruszył, miał czkawkę, ale to wszystko. Na szczęście pozwoliło mi to zasnąć. O 6 jak wstałam, to tam trochę pobuszował. Przegłodzę go chwilę, może jeszcze się odezwie Wstałam o 6 i już nie idę spać, o 14 mam wizytę, ale wcześniej muszę zanieść 2 rzeczy do czyszczenia chemicznego, więc około 10 muszę zacząć się zbierać, więc nie ma co już iść spać. Poza tym maluch mnie wkurza, bo się mało rusza, więc i tak nie zasnę. Ale na szczęście dzisiaj go zobaczę, spytam gina, czemu taki mało aktywny :/ ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Nic, słodycze, Pepsi, moje zaczepki, już nawet przykładaliśmy latarkę do brzucha.... O 2 dostał czkawki i poruszał się trochę nad ranem, dlatego się uspokoiłam, ale i tak mnie to wkurza :/[/QUOTE] Może mały w nocy buszuje jak Ty śpisz ![]() Cytat:
Wczoraj dostałam paczkę od rajrodzica po 10 dniach od zmówienia i zapłacenia ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33027287]Bo tak czytam o tych 10 ruchach na godzinę, a wczoraj nie wiem, czy tylu bym się doliczyła...[/QUOTE] Na karcie ruchów którą dostałam od gina pisze jak liczyć ruchy, w ciągu 8 h ma być 10 ruchów Ja też nie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-20 o 11:06 |
||||
|
|
|
#3059 |
|
Raczkowanie
|
a jak pojadam Prenatal classic i piję codziennie 3 łyzki "zupne" zimnotłoczonego oleju z lnu, to zamiast tranu. Tez ma bardzo duzo omego 3. Czytałam, ze z tranem to trzeba ostrożnie w ciąży z rybami też, gdyż kumulują w sobie metylo-rtęć. Na ten przykład w Danii kobiety w ciąży maja zakaz jedzenia ryb, szczególnie śledzi.
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja tez juz sobie zamowilam, ale powiedzial ze narazie nie ma![]() zdradzisz cene jaka Ci zaproponowal i za jakie elementy ??ps. do gina chodze od 28 tygodnia chyba co 2 tygodnie Ale nie bada mnie dowcipnie tylko maca brzuszek, mierzy tetno malemu i tp.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-20 o 11:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

. W weekend mojego M nie było w domu, mała była bardzo cichutko, ale jak wrócił w niedzielę wieczorem to się tak ożywiła, kopała z całych sił. Chyba go słyszała, tak myślę. 

( Ale za 2-3 mce sie ebdziemy modlic o ten spokoj co mamy teraz ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Okazało się, że dwie alejki dalej siedzą w samochodzie dwaj "faceci" i mnie obserwują, uśmiechają itp. Kiedy wyłoniłam się zza samochodów jeden głośno powiedział: "patrz jaka gruba beka, hahaha" po chwili: "ale ma chude nogi"- konsternacja. Na co ten drugi: "ona jest w ciąży".
Co za buraki!!!!

jesteście niesamowite
Miałam do Ciebie pisać, ale co sobie o tym przypomniałam, to już były późno wieczorne godziny...
, niedługo mam urodziny, to mi się chyba należy.
.
Dzisiaj będę cały dzień w domu, w planach mam prasowanie ciuszków i pieluch (3 prania) 2 prania muszę jeszcze wstawić i będę miała wszystko gotowe