Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 09:09   #3031
blueelektron
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Wczoraj odwiedziłam kuzynke, jej synek ma już 4 miesiące.
Podczas kiermienia piersią nie pozwala jej rozmawiać, odrazu reaguje płaczem i szczypie ja po piersiach, taki mały a już pokazuje charakterek ehehe.
Ogólnie grzeczne dziecko, mało płacze, dużo je i sporo się uśmiecha.
Kuzynka chwali sobie kosmetki nivea hipoalegik, na popękane sutki używa bepanten, na kaszkę seboderm, aktualnie używa pieluch huggis.
Stary 2012-03-20, 09:15   #3032
ladybird_1987
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Witam!
Widzę, że coraz więcej dziewczyn nie może dłużej spać. Wcześniej spałam do 10-11, teraz 7-8 i już jestem wyspana.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33027287]Bo tak czytam o tych 10 ruchach na godzinę, a wczoraj nie wiem, czy tylu bym się doliczyła...[/QUOTE]
Moja mała czasmi też ma takie dni wyciszenia. Kilka ruchów, cisza na pół dnia, później znowu dwa razy fiknęła i cisza. Nie liczę tych ruchów bo są jakieś nieregularne. Zresztą czasami przebudzę się w środku nocy i ona buszuje w najlepsze, także nie jestem w stanie policzyć jak śpię . W weekend mojego M nie było w domu, mała była bardzo cichutko, ale jak wrócił w niedzielę wieczorem to się tak ożywiła, kopała z całych sił. Chyba go słyszała, tak myślę.

Jak czytam o Waszych znajomych, które urodziły np. w 34 tc to jestem przerażona. Wyprawka jeszcze w proszku. Pokój pomalowany, teraz trzeba kupić komodę i chyba zacznę prać te wszystkie rzeczy. Ale to dopiero po świętach, jak mi brat przywiezie komodę z IKEA. Zdecydowałam się na tą KULLEN. Najwyżej jak się pozdziera okleina to okleję nową. Mi i tak się wszystko szybko nudzi. Jeszcze kiedyś kliknę zamówienie od tego rp... Długo czekałyście na przesyłkę od tego sprzedawcy?
Stary 2012-03-20, 09:17   #3033
blueelektron
Rozeznanie

aha kupiłam sobie baleriny rozmiar większe, stopy mi popuchły i nie miałam w czym chodzić, byłam też jakiś czas temu w "pewexie" i za 24 zł kupilam 7 bluzek na wiosne, szok, jedna z nich, zorientowalam się dopiero podczas przymierzania, jest bluzka do karmienia z H&M-ucieszyłam się jak dziecko
Stary 2012-03-20, 09:19   #3034
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Idę zaro do sklepu, będę piekła sernik kajmakowy, chodzi za mną od paru dni
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 09:22   #3035
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Witam!
Widzę, że coraz więcej dziewczyn nie może dłużej spać. Wcześniej spałam do 10-11, teraz 7-8 i już jestem wyspana.

Moja mała czasmi też ma takie dni wyciszenia. Kilka ruchów, cisza na pół dnia, później znowu dwa razy fiknęła i cisza. Nie liczę tych ruchów bo są jakieś nieregularne. Zresztą czasami przebudzę się w środku nocy i ona buszuje w najlepsze, także nie jestem w stanie policzyć jak śpię . W weekend mojego M nie było w domu, mała była bardzo cichutko, ale jak wrócił w niedzielę wieczorem to się tak ożywiła, kopała z całych sił. Chyba go słyszała, tak myślę.

Jak czytam o Waszych znajomych, które urodziły np. w 34 tc to jestem przerażona. Wyprawka jeszcze w proszku. Pokój pomalowany, teraz trzeba kupić komodę i chyba zacznę prać te wszystkie rzeczy. Ale to dopiero po świętach, jak mi brat przywiezie komodę z IKEA. Zdecydowałam się na tą KULLEN. Najwyżej jak się pozdziera okleina to okleję nową. Mi i tak się wszystko szybko nudzi. Jeszcze kiedyś kliknę zamówienie od tego rp... Długo czekałyście na przesyłkę od tego sprzedawcy?

czym się stresujesz ja jestem w 35t i wózka nie mam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 09:25   #3036
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
wg mnie ważne, żeby mieć to nosidełko, ale to też nie jest mus, w końcu odrazu ze szpitala Cię nie wypuszczą, mąż przecież dałby radę załatwić nosidełko, wózek z czasem można kupić
Stary 2012-03-20, 09:30   #3037
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Dzien Dobry w pierwszy dzien wiosny)
Posty oczywiscie nadrobilam...
Chlop w pracy a ja mam taka wielka ochote na jakas sesje bo pogoda piekna.... Wczoraj bylo pochmurno i brzydko Moze jutro nam sie uda zrobic jakies zdjecia
Tylko jak wiekszosc z Was mam problem- moze mam co ubrac ale nie we wszytskim wygladam dobrze ;]
Dziewczynki dodajace zdjecia na maila- wlansie sobie ogladnelam- brzuszki, buzki i woglole wsyztko piekne) Naprawde wszytkie ladnie wygladacie i macie takie zgrabne brzuszki)
Dzis jako, ze siedze w domu bede siedziala na wizazu caly dzien ;]
Niestety moj pecherz juz nie pozwala mi na spacery po miescie, wiec jak tz w pracy to siedze grzecznie na dupce.

Dziewczynki co do ruchow.... No moj tak jak pisalam wczoraj tez malo sie ,,odzywa,, Wczoraj dostal czkawki! a dzis juz od godizny siedze, napisalm sie soku i poczulam cos delikatnie i tyle. Teraz sie tak bardzo martwimy, bo wyprawka gotowa, brzuszki sliczne a gnojki nie kopia( Ale za 2-3 mce sie ebdziemy modlic o ten spokoj co mamy teraz
ALEEE tak naprawde nie moge sie doczekac az mlody sie urodzi, wezme wozek i wyjdziemy w trojke na spacer po lesie!

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-03-20 o 09:32
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 09:32   #3038
Gaabbi
Wtajemniczenie

Też muszę sobie kupić jakieś baleriny, bo właśnie się ostatnio ocknęłam, że mam bidę w tej materii Gdzie kupujecie buty?

Pisałyście jakiś czas temu o gapieniu się ludzi na nas. Mnie to kompletnie nie przeszkadza. Sama zawsze lubiłam popatrzeć na kobietę ciężarną, bo wszystkie są takie piękne Uwielbiam swój brzuszek i cieszę się bardzo, że teraz mogę go wszystkim pokazać. Jak jeszcze nie byłam w ciąży, to marzyłam o chodzeniu w ciąży latem, żeby wszyscy widzieli
Nie spotkałam się nigdy z tym, żeby ktoś mi zaglądał na dłonie, czy mam obrączkę. Może po prostu nie zwracam na to uwagi. Obrączki nie mam, bo nie mam męża Pierścionka zaręczynowego nie noszę non stop. W ogóle mało obchodzi mnie to, co ktoś myśli w tym temacie :P
A teraz opowiem Wam historię, która mi się przydarzyła kilka dni temu.
Pojechałam na zakupy do dużego sklepu Długo jeździłam, szukałam miejsca do zaparkowania samochodu na parkingu. Kiedy już znalazłam, to wysiadłam i czułam na sobie wzrok Okazało się, że dwie alejki dalej siedzą w samochodzie dwaj "faceci" i mnie obserwują, uśmiechają itp. Kiedy wyłoniłam się zza samochodów jeden głośno powiedział: "patrz jaka gruba beka, hahaha" po chwili: "ale ma chude nogi"- konsternacja. Na co ten drugi: "ona jest w ciąży".
DEBILE!!!!!!!!!!!!! Spojrzałam na nich wymownym wzrokiem, ale poczułam się głupio Co za buraki!!!!

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-20 o 09:37
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 09:33   #3039
clauudik
Rozeznanie

Witam z rana
Ja dziś też od 8 już na nogach, byłam zawieść mocz do analizy, bo jutro wizyta. Ciekawe czy mi znowu ta glukoza wyjdzie. Wczoraj jak na złość tak za mną słodkie chodziło no i nie mogłam się oprzeć czekoladzie i słodkiej chwili. Pani doktor będzie krzyczeć czasem przed wizytą to się czuję jakbym do spowiedzi szła z jakimiś mega grzechami na sumieniu
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Właśnie jem śniadanko, ślicznie świeci słoneczko

Tak czytam o waszych wyprawkach i moja niestety gdzieś daleko w polu, większość rzeczy które zamówiłam u rajrodzica, nadal do mnie nie dotarły, w ogóle zero kontaktu, napisałam dwa emaile i nic a numeru tel nie podał, już mnie zaczyna to wkurzać. 8 dni mija i nic, zero wieści o przesyłce.

Mały w nocy miał taką czkawkę chyba, że mnie to przerażało z 5 minut

Kupiłam też fotelik na all, używany od babki, zapłaciłam, przez płacę z allegro,a babka do mnie, że ona musi uważać, bo ktoś kiedyś wycofał środki a ona już wysłała i była stratna. Tylko, że status mojej płatności był zakończony i dostałam email od all, że kupujący dostał moją wpłatę. Może jestem niecierpliwa, ale takie teksty mnie powalają.

W ogółe raz już kupiłam fotelik, kobitka mi oddzwoniła, że ona na razie mi go nie wyśle bo nie ma innego dla córki i jak kupi nowy, to dopiero da mi znać i cisza do tej pory.

Po co wystawiają jak nie chcą sprzedać, najlepsze jest to, że ta babka z 5 razy go wystawiała
Ja bym tą kobietę zgłosiła do allegro. Zwłaszcza, że z tego co piszesz nie jesteś jedyną, którą w ten sposób załatwiła. A z tym rajem_rodzica to też dziwne... mam nadzieję, że szybko się wyjaśni i wszystko dostaniesz co zamawiałaś
Cytat:
Wczoraj odwiedziłam kuzynke, jej synek ma już 4 miesiące.
Podczas kiermienia piersią nie pozwala jej rozmawiać, odrazu reaguje płaczem i szczypie ja po piersiach, taki mały a już pokazuje charakterek ehehe.
Ogólnie grzeczne dziecko, mało płacze, dużo je i sporo się uśmiecha.
Kuzynka chwali sobie kosmetki nivea hipoalegik, na popękane sutki używa bepanten, na kaszkę seboderm, aktualnie używa pieluch huggis.
Na jaką kaszkę??
Cytat:
Ciekawe kiedy od mojego się odezwą, wczoraj minęło 3 tyg od zamówienia i cisza.

rinco super zdjęcia, zwłaszcza te z mężem
Efijy jaki malutki brzusio!!

A w ogóle to już się zdążyłam pokłócić z mężem dzisiaj czyli to wczesne wstawanie nie jest chyba takie dobre. Dzisiaj ma wolne, a my się do siebie nie odzywamy. Bosko...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 09:38   #3040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Też muszę sobie kupić jakieś baleriny, bo właśnie się ostatnio ocknęłam, że mam bidę w tej materii Gdzie kupujecie buty?

Pisałyście jakiś czas temu o gapieniu się ludzi na nas. Mnie to kompletnie nie przeszkadza. Sama zawsze lubiłam popatrzeć na kobietę ciężarną, bo wszystkie są takie piękne Uwielbiam swój brzuszek i cieszę się bardzo, że teraz mogę go wszystkim pokazać. Jak jeszcze nie byłam w ciąży, to marzyłam o chodzeniu w ciąży latem, żeby wszyscy widzieli
Nie spotkałam się nigdy z tym, żeby ktoś mi zaglądał na dłonie, czy mam obrączkę. Może po prostu nie zwracam na to uwagi. Obrączki nie mam, bo nie mam męża Pierścionka zaręczynowego nie noszę non stop. W ogóle mało obchodzi mnie to, co ktoś myśli w tym temacie :P
Pojechałam na zakupy do dużego sklepu Długo jeździłam, szukałam miejsca do zaparkowania samochodu na parkingu. Kiedy już znalazłam, to wysiadłam i czułam na sobie wzrok Okazało się, że dwie alejki dalej siedzą w samochodzie dwaj "faceci" i mnie obserwują, uśmiechają itp. Kiedy wyłoniłam się zza samochodów jeden głośno powiedział: "patrz jaka gruba beka, hahaha" po chwili: "ale ma chude nogi"- konsternacja. Na co ten drugi: "ona jest w ciąży".
DEBILE!!!!!!!!!!!!! Spojrzałam na nich wymownym wzrokiem, ale poczułam się głupio Co za buraki!!!!
Ja chcę kupić jakieś tanie mokasyny, ale żeby chociaż w środku były skórzane. Nie za bardzo lubię mokasyny, ale jednak będą dla mnie najwygodniejsze. Więc raczej w jakimś niewielkim sklepiku.

Co do historii - brak słów....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 09:41   #3041
blueelektron
Rozeznanie

podobno niektórym dzieciom wychodzi taka jakby kaszka na twarzy, takie malutkie krosteczki na twarzy, reakcja na mleko alergiczna<skaza białkowa> lub potówki
Stary 2012-03-20, 09:53   #3042
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam jedne baleriny ukochane, już 4 lata. Tylko niestety są zapinane przy kostkach, co stanowi teraz problem... Coś bym kupiła porządnego, strasznie mnie kusiły butki ze sklepu http://loft37.pl/ - ręcznie szyte, ale jednak troszkę za drogie...

I zgadzam się, kobiety w ciąży są piękne, ja uwielbiam mój brzuch i nie przeszkadza mi, jak na mnie patrzą
(chociaż tacy debile, jak piszesz się zdarzają)
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:05   #3043
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Gabbi ale kretyni
co do butow to ja mam duzo za malych albo za duzych par ... Gorzej w co sie ubrac np zeby zdjec porobic juz nie we wszytskim sie tak ladnie wyglada

Ja tez lubie moj brzuch, jakos przestalo mi przeszkadzac ze przytylam 22kg..../no dobra tak troszke troszke przeszkadza ale ciii /
No ale cere to mam taka, ze nie wiem czy prosic jutro zdjecia buzi zeby robil...
Wczoraj dla pocieszenia kupilam sobie rozswietlacz i puder brazujacy, jutro sprobuje to zamaskowac... I mam wielka nadzieje, ze zejdzie mi to wsyztko poo ciazy! oczywiscie z nadprogramowymi kilogramami

ps, dzis chyba jednak nie jest pierwszy dzien wiosny :P
Moj kot lezy na plecach przy okniie... kazda lape ma rozwalona w innym kierunku i sie oplala;] Wyglada cudnie

Czas edycji: 2012-03-20 o 10:07
Stary 2012-03-20, 10:08   #3044
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Dobrze że przynajmniej słonko dziś świeci, choć temp. nie za wysoka, bo jak pomyślę o tym całym moim dniu, to mi się odechciewa wychodzić spod kołdry

Perse, to nie martw się już, ważne że jednak dzieć się poruszył i idziesz dziś do lekarza, popytasz o wszystko...
kapukat, a jak Adaś?

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
OK, będę notować!

I oczywiście dodam, że zdjęcia rewelacyjne! Zwłaszcza te z mężem

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Ostatnio byłam zabiegana: budowa, projekty, wyprawka, rocznica ślubu nie miałam czasu na pisanie, ale do pewnego momentu czytałam, zaległości nadrobię jutro
Cytat:
Mam 19 stron do nadrobienia jesteście niesamowite
No wreszcie! Nadrabiaj sobie, nadrabiaj powoli, ale też odezwij się czasem, bo już tu się martwiłyśmy Miałam do Ciebie pisać, ale co sobie o tym przypomniałam, to już były późno wieczorne godziny...

Cytat:
No niestety drogie jest, ale ostatnio udało mi się kupić w promocji za 54zł 60 tabletek w super pharmie
Taak, już nieraz żałowałam, że w mniejszych mieścinach Superpharmu nie ma...

Cytat:
Kupiłam też fotelik na all, używany od babki, zapłaciłam, przez płacę z allegro,a babka do mnie, że ona musi uważać, bo ktoś kiedyś wycofał środki a ona już wysłała i była stratna. Tylko, że status mojej płatności był zakończony i dostałam email od all, że kupujący dostał moją wpłatę. Może jestem niecierpliwa, ale takie teksty mnie powalają.
W ogółe raz już kupiłam fotelik, kobitka mi oddzwoniła, że ona na razie mi go nie wyśle bo nie ma innego dla córki i jak kupi nowy, to dopiero da mi znać i cisza do tej pory.
Po co wystawiają jak nie chcą sprzedać, najlepsze jest to, że ta babka z 5 razy go wystawiała
Porażka z jednym i drugim! Jak ktoś nie rozumie działanie pewnych usług, to może niech z nich nie korzysta A tą drugą kobietę też uważam, że powinnaś zgłosić.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Muszę i ja w końcu dojść na ten basen. Ale póki co mam dużo zajęć
Jak już znajdziesz jakieś sukienki to rzuć linkiem, bo ja czegoś na wesele 14 kwietnia potrzebuję
A ktoś tu się tak martwił, że nie będzie wychodzić spod kołdry...
Ja chcę takie codzienne sukienki, to na wesele pewnie nie bardzo będą się nadawać, ale jakbym coś wybrała, to mogę się pochwalić

Dobra, wyłażę spod kołdry... Coś u Kaja znowu dziś pobuszuję Ma dziś przyjść znajomy z firmy remontowej i umówimy się, kiedy nam machnie remoncik
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:13   #3045
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
ja mam jedne baleriny ukochane, już 4 lata. Tylko niestety są zapinane przy kostkach, co stanowi teraz problem... Coś bym kupiła porządnego, strasznie mnie kusiły butki ze sklepu http://loft37.pl/ - ręcznie szyte, ale jednak troszkę za drogie...

I zgadzam się, kobiety w ciąży są piękne, ja uwielbiam mój brzuch i nie przeszkadza mi, jak na mnie patrzą
(chociaż tacy debile, jak piszesz się zdarzają)
Jej, dzięki za podanie linka. Szukałam tego sklepu od dłuższego czasu i zapomniałam, jak się on nazywa. Może M. naciągnę na jakieś buciczki , niedługo mam urodziny, to mi się chyba należy.

Mnie mogą obgadywać na ulicy, mam to w nosie, bo ich nie rozumiem haha.

Edit. nooo faktycznie drogie, to sobie pójdę do jakiegoś deichmanna, jak będę w PL

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-03-20 o 10:17
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:18   #3046
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki, pocieszyłaś mnie. Widzę, że masz podobne nastawienie do mojego męża "zdążymy". I takim ludziom żyje się lepiej... Mniej stresu.
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry w pierwszy dzien wiosny)
Tylko jak wiekszosc z Was mam problem- moze mam co ubrac ale nie we wszytskim wygladam dobrze ;]
Też mam ten problem. Niektóre koszulki są za krótkie albo się ściągają. Ciężko mi się ubrać żeby korzystnie wyglądać. Zawsze miałam masywne nogi ale za to piękną talię, zero brzucha, ładne ramiona i dekolt. Taka typowa gruszka. A teraz cała góra zrobiła się masywna. Jak ubiorę coś luźnego to wyglądam jak taka bańka-wstańka. Jeszcze najkorzystniej jak raczej górę założę dopasowaną ale tak żeby zasłaniało brzuch. Fajne są koszulki ciążowe w HM. Po 30 zł. Myślę że to niedużo jak na ciążowe ubranie.
Cytat:
Co za buraki! Czasami się zastanawiam czy tacy ludzie nie mają sióstr, matek, żon?
Stary 2012-03-20, 10:25   #3047
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczynki.

Dzisiaj pierwszy dzień wiosny, chociaż zawsze myślałam, że pierwszy dzień wiosny jest 21 marca Słoneczko świeci więc pokłady pozytywnej energii znowu opływają mnie od stup do głów
bo pierwszy dzień kalendarzowej wiosny jestjutro, dzisiaj jest pierwszy dzień astronomicznej. Przynajmniej tak w tv mówili

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33027287]Bo tak czytam o tych 10 ruchach na godzinę, a wczoraj nie wiem, czy tylu bym się doliczyła...[/QUOTE]
Ja to jakbym chciała liczyć to myślę, że w ciągu godziny swobodnie ze 100 by było. Nie wiem, może on ma ADHD mały nie ma okresów spoczynku, on zresztą w ogóle nie śpi. Nie wiem czy to normalne.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:25   #3048
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, pocieszyłaś mnie. Widzę, że masz podobne nastawienie do mojego męża "zdążymy". I takim ludziom żyje się lepiej... Mniej stresu.

Też mam ten problem. Niektóre koszulki są za krótkie albo się ściągają. Ciężko mi się ubrać żeby korzystnie wyglądać. Zawsze miałam masywne nogi ale za to piękną talię, zero brzucha, ładne ramiona i dekolt. Taka typowa gruszka. A teraz cała góra zrobiła się masywna. Jak ubiorę coś luźnego to wyglądam jak taka bańka-wstańka. Jeszcze najkorzystniej jak raczej górę założę dopasowaną ale tak żeby zasłaniało brzuch. Fajne są koszulki ciążowe w HM. Po 30 zł. Myślę że to niedużo jak na ciążowe ubranie.

Co za buraki! Czasami się zastanawiam czy tacy ludzie nie mają sióstr, matek, żon?
Opis zachowania skojarzył mi się z jakimś małoletnim buractwem, co dopiero dostało prawo jazdy.

Ja dla dziecka nie mam kompletnie nic... no poza paracetamolem w czopkach, bo mi się opakowania pomyliły, jak Mężowi kupowałam .
Ale mamy za to upatrzony rodzaj wózka, mebelki, które musimy mieć, kupimy w Ikei, a ciuszki, to takie niezbędne minimum na początek. Ja choruję na chustę do noszenia dzieci i prędzej czy później taką sobie kupię. Wczoraj w DDTVN widziałam opowieść o mamie z Peru (), która prowadziła coś jak zumbę, tylko się bujało z dziećmi w chustach. Ja mam zumbę na xboxa, więc zawsze mogłabym z dzidzią bujać się w domku .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:30   #3049
8ewus8
Zadomowienie

kism ja wczoraj zamówiłam na allegro takie codzienne sukieneczki na cieplejsze czasy od tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_item.php?item=2192665819

jak przyjdą to coś więcej mogę o nich napisać.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-03-20 o 10:33
Stary 2012-03-20, 10:38   #3050
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
kism ja wczoraj zamówiłam na allegro takie codzienne sukieneczki na cieplejsze czasy od tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_item.php?item=2192665819

jak przyjdą to coś więcej mogę o nich napisać.
O dzięki Tak, tak, poproszę o opinię po przeglądzie na żywo
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:45   #3051
Konto usunięte

Dobra, zabieram się za chaszcze i powoli zbieram się do wyjścia....
Stary 2012-03-20, 10:52   #3052
Farmetka
Raczkowanie

Cytat:

co do gapienia się to się zgodzę, że dla niektórych to jakiś niezdrowy temat. Przecież nie od dziś kobiety chodzą w ciąży, przecież ludzie nie rozmnażają się przez pączkowanie .
Nie przejmuj się debilami i poszukiwaczami obrączek, ja już nie nosze swojej bo mi palce spuchły i nie chciałam potem na myło ściągać albo nie daj boże ciąć. Poza tym co to kogo obchodzi...

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

szukamy teraz z mężem wózka. Spodobał nam sie taki w którym gondolkę przypina się pasami jak fotelik i dzieciaczek sobie luzno leży tzn. jest przypięty dodatkowymi pasami w gondolce a nie jest taki ścisnięty jak w foteliku samochodowym.
Farmetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:58   #3053
begie13
Zadomowienie

Witam

wstałam dzisiaj o 6:00, co dzień to wcześniej, sama nie wiem czemu
ale jest tak piękna pogoda, że szkoda spać, trzeba dziś się przejść. Pójdę do Pepco zobaczyć, czy jest coś ciekawego.

Cytat:
zaczynamy 34 tydzien, a wg usg 36 tydzien!....
za 34 tc

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Uff co za męczący dzień. Pierwszy dzień na porodówce od dawna, troche się nastresowałam
Ale stres warty ceny: Moja pacjentka urodzila dzis ślicznego 4-kilowego chłopczyka
A jutro mama maleństwa z powodu ktorego znalazłam się w waszym wątku przychodzi do mnie na oddział na zwiedzanko!
Super

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość

Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza i niestety okazało się, że mam cytomegalie
Mam się zgłosić do kliniki patologii ciąży w Krakowie no i zobaczymy co dalej
Jestem przerażona po tym co przeczytałam na ten temat i czuję się jakby ktoś dał mi w twarz

A myślałam, że w mojej sytuacji gorzej już być nie może a jednak...

A najbardziej mnie denerwuje w tym wszystkim, że już 27lutego mogłam wiedzieć o tym i coś z tym robić, ale Pani pielęgniarka mi nie wydała wyników i nikt mnie nie poinformował przy wydawaniu wyników, że jest coś nie tak... Dopiero lekarz mnie dziś uświadomił...
Wstyd się przyznać ale nawet nie wiem co to jest cytomegalia
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33020188]To jak mój, tyle, że od rana.. Już piję Pepsi, żeby go obudzić :/
[/QUOTE]

A ja chyba ostatnio za dużo Pepsi piłam, bo mała skacze jak wariatka dzisiaj po 6:00 dawała czadu, że hej

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Andzya moj wypycha stopki nad wzgorkiem, jak go pogilgam to chowa i tak w kolko Najgorsze jest jak kopie mnie w tylek,bo wtedy nie wiem co mam zrobic
Moja kolezanka,jak jej synek wpychal jej stopy w zebra przyciskala delikatnie palcem i zabieral giry

Moja też ma charakterek, wystarczy, że brzuszek delikatnie dotyka łóżka gdy leżę to już tam się kotłuje i tak kopie dopóki się nie obrócę. W ogóle mam wrażenie, że jakoś dziwnie jest ułożona, nie główką w dół, bo czasem czuję ją z obu stron...

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
------

dziewczynki wy też macie wizyty dużo czesciej pod koniec ciaży?
Ja jak na razie nie, mam wizyty co 3 tygodnie, ale często jest tak, że pod koniec są co 2 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, nie macie pojęcia jak mi nogi puchną! Są ociężałe, takie gorące i pulsujące. Moje nowe balerinki mogę sobie w du...wsadzić. Jest jakiś sposób na opuchniete nogi???
Mi też tak puchną nogi. Ponoć trochę pomaga leżenie z wyżej położonymi nogami.

Cytat:

Ale debile

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:58   #3054
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Już miałam Was pytać kiedyś i zapomniałam Czy Wy robicie sobie kąpiele w wannie? Tzn. czy leżycie w ciepłej wodzie?
Tak, ja się kąpię w wannie i uwielbiam gorącą wodę choć nie daje teraz takiej jak przed ciążą Na początku ciąży kiedy była zagrożona to tylko wchodziłam i wychodziłam do takiej letniej.

Cytat:
No niestety drogie jest, ale ostatnio udało mi się kupić w promocji za 54zł 60 tabletek w super pharmie
Ja kupuję Pregna250 DHA kosztuje ok 21 zł na miesiąc.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:59   #3055
begie13
Zadomowienie

Trzymam kciuki za udane dzisiejsze wizyty

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:59   #3056
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

mój już tak nie mówi jak widzi brzuchol ogromny

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:00   #3057
8ewus8
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33029653]Dobra, zabieram się za chaszcze i powoli zbieram się do wyjścia....[/QUOTE]
ja mam wizytę w czwartek, ale wczoraj stwierdziłam, że jeszcze dam radę się podkosić, ale następnym razem czarno to widzę.

Do nas odezwał się wczoraj sprzedawca, z którym kontaktowaliśmy się jeszcze pod koniec roku zeszłego w sprawie starych x-landerów.
Powiedział, ze ma już nową kolekcję i czy jesteśmy zainteresowani. Mąż poprosił żeby nam wycenił wszystko, bo chcieliśmy też torbę do wózka i fotelik jednak nowy a nad bazą się jeszcze zastanawialiśmy. No i wczoraj przysłał mailem i wychodzi 500zł takiej niż w sklepie, więc się nie będziemy zastanawiać.
Stary 2012-03-20, 11:03   #3058
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry
Na śniadanko zrobiłam koktajl z mrożonych truskawek i banana Dzisiaj będę cały dzień w domu, w planach mam prasowanie ciuszków i pieluch (3 prania) 2 prania muszę jeszcze wstawić i będę miała wszystko gotowe jeszcze tylko wózek i fotelik zamówiłam śliczne ciuszki z nexta, nie mogłam się powstrzymać [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33026591]No ja mam tak samo.
Obudziłam się chyba z tych nerwów o 2 i nareszcie księciunio łaskawie się poruszył, miał czkawkę, ale to wszystko. Na szczęście pozwoliło mi to zasnąć. O 6 jak wstałam, to tam trochę pobuszował. Przegłodzę go chwilę, może jeszcze się odezwie
Wstałam o 6 i już nie idę spać, o 14 mam wizytę, ale wcześniej muszę zanieść 2 rzeczy do czyszczenia chemicznego, więc około 10 muszę zacząć się zbierać, więc nie ma co już iść spać. Poza tym maluch mnie wkurza, bo się mało rusza, więc i tak nie zasnę. Ale na szczęście dzisiaj go zobaczę, spytam gina, czemu taki mało aktywny :/

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Nic, słodycze, Pepsi, moje zaczepki, już nawet przykładaliśmy latarkę do brzucha....
O 2 dostał czkawki i poruszał się trochę nad ranem, dlatego się uspokoiłam, ale i tak mnie to wkurza :/[/QUOTE]
Może mały w nocy buszuje jak Ty śpisz
Cytat:
Dzień dobry

Właśnie jem śniadanko, ślicznie świeci słoneczko

Tak czytam o waszych wyprawkach i moja niestety gdzieś daleko w polu, większość rzeczy które zamówiłam u rajrodzica, nadal do mnie nie dotarły, w ogóle zero kontaktu, napisałam dwa emaile i nic a numeru tel nie podał, już mnie zaczyna to wkurzać. 8 dni mija i nic, zero wieści o przesyłce.

Mały w nocy miał taką czkawkę chyba, że mnie to przerażało z 5 minut

Masakra z tą babką z all.
Wczoraj dostałam paczkę od rajrodzica po 10 dniach od zmówienia i zapłacenia
Na karcie ruchów którą dostałam od gina pisze jak liczyć ruchy, w ciągu 8 h ma być 10 ruchów
Cytat:
Ja też nie
Cytat:
wg mnie ważne, żeby mieć to nosidełko, ale to też nie jest mus, w końcu odrazu ze szpitala Cię nie wypuszczą, mąż przecież dałby radę załatwić nosidełko, wózek z czasem można kupić
Rzeczywiście nosidełko ważniejsze na początek, wózek tak naprawdę można po urodzeniu kupić
Cytat:
ALEEE tak naprawde nie moge sie doczekac az mlody sie urodzi, wezme wozek i wyjdziemy w trojke na spacer po lesie!
Ja też nie mogę się doczekać spacerów, a po przeprowadzce na swoje będziemy mieszkać wśród lasów i obok puszczy i chyba ze względu na to kupię zupełnie inny wózek niż myślałam.
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
No wreszcie! Nadrabiaj sobie, nadrabiaj powoli, ale też odezwij się czasem, bo już tu się martwiłyśmy Miałam do Ciebie pisać, ale co sobie o tym przypomniałam, to już były późno wieczorne godziny...
dzisiaj będę nadrabiać

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-20 o 11:06
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:06   #3059
Farmetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Tak, ja się kąpię w wannie i uwielbiam gorącą wodę choć nie daje teraz takiej jak przed ciążą Na początku ciąży kiedy była zagrożona to tylko wchodziłam i wychodziłam do takiej letniej.

Ja kupuję Pregna250 DHA kosztuje ok 21 zł na miesiąc.
a jak pojadam Prenatal classic i piję codziennie 3 łyzki "zupne" zimnotłoczonego oleju z lnu, to zamiast tranu. Tez ma bardzo duzo omego 3. Czytałam, ze z tranem to trzeba ostrożnie w ciąży z rybami też, gdyż kumulują w sobie metylo-rtęć. Na ten przykład w Danii kobiety w ciąży maja zakaz jedzenia ryb, szczególnie śledzi.
Farmetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:08   #3060
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
ja mam wizytę w czwartek, ale wczoraj stwierdziłam, że jeszcze dam radę się podkosić, ale następnym razem czarno to widzę.

Do nas odezwał się wczoraj sprzedawca, z którym kontaktowaliśmy się jeszcze pod koniec roku zeszłego w sprawie starych x-landerów.
Powiedział, ze ma już nową kolekcję i czy jesteśmy zainteresowani. Mąż poprosił żeby nam wycenił wszystko, bo chcieliśmy też torbę do wózka i fotelik jednak nowy a nad bazą się jeszcze zastanawialiśmy. No i wczoraj przysłał mailem i wychodzi 500zł takiej niż w sklepie, więc się nie będziemy zastanawiać.
Nowej torby nie ma jeszcze s sprzedazy, bedzie gddzies w kwietniu bo pytalam takze uwazazaj zeby Wam pozniej doslal albo cos Bo ja tez juz sobie zamowilam, ale powiedzial ze narazie nie ma
zdradzisz cene jaka Ci zaproponowal i za jakie elementy??

ps. do gina chodze od 28 tygodnia chyba co 2 tygodnie Ale nie bada mnie dowcipnie tylko maca brzuszek, mierzy tetno malemu i tp.

Czas edycji: 2012-03-20 o 11:11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości