Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 11:13   #1051
akot80
Zadomowienie

Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X

Witam.

Podczytuję Was, ale nie udzielam się, bo nie za bardzo pasuję do tego wątku (ani za dobrze nie jem, ani nie ćwiczę specjalnie). Jak znajdę sobie jakąś formę ruchu, to zacznę się udzielać. Poza tym borykam się właśnie z poważnymi problemami osobistymi/finansowymi, więc nie mam też głowy do diety i ćwiczeń.

Pozdrawiam i ściskam mocno

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:22   #1052
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ja już po bieganiu, 5km za mną.

Cytat:
Napisane przez akot80 Pokaż wiadomość
Podczytuję Was, ale nie udzielam się, bo nie za bardzo pasuję do tego wątku (ani za dobrze nie jem, ani nie ćwiczę specjalnie). Jak znajdę sobie jakąś formę ruchu, to zacznę się udzielać. Poza tym borykam się właśnie z poważnymi problemami osobistymi/finansowymi, więc nie mam też głowy do diety i ćwiczeń.
udzielaj się, udzielaj!!! ja jak piszę i czytam to mnie bardziej motywuje
przykro mi z powodu kłopotów, ale są na pewno przejściowe, i jak się to mówi - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Stary 2012-03-20, 11:39   #1053
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pstra Pokaż wiadomość
śląskie z gulaszem też pycha
i dlatego jesteśmy właśnie na MŻ, bo jemy wszystko tylko, że w mniejszych ilościach, żeby potem nie mieć chcic
o taaaak uwielbiam MŻ!!

Cytat:
Napisane przez herbal3 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie
Mam nadzieję, że z takimi koleżankami w to lato będę miała figurę jak miss Już od kilku lat niezbyt chętnie rozbierałam się na plaży z powodu opony na brzuchu i cellulitu. A kiedyś miałam prawie nienaganną figurę....ech.
Mój mąż bardzo o siebie dba, nienaganny sześciopak na brzuchu....i bardzo regularnie ćwiczy.
A ja nie dość, że nie potrafię być konsekwentna w ćwiczeniach to mam okropny nałóg - objadam się słodyczami przed snem
Walczę z tym skutecznie od jakichś 2 tyg. Początkowo nie spałam całe noce. Teraz jest już lepiej ale i tak nie sypiam dobrze. Ale mam nadzieję, że tym razem się nie poddam
Oj ze wszystkim da się walczyć nawet z nocnymi słodyczami także z nami napewno Ci się uda jestem tego pewna a jak mąż taki sportowiec to nie mogłabyś coś z nim poćwiczyć? wiesz że razem zawsze raźniej a co do cellulitu to wiem coś o tym

Cytat:
Dzień dobry wszystkim!

Ja już po bieganiu, 5km za mną. Pies dzisiaj grzecznie biegł, nie łapał za smycz, widać się uczy Dostałam hula hop i jak na razie nie umiem zrobić więcej niż 5 obrotów No i wypróbowałam w końcu mój nowy stanik sportowy, jest genialny, nic mi nie skacze, trzyma na mur

Plan jedzeniowy następujący:
I: Owsianka z bananem, kakaem, sezamem, orzechami i migdałami
II: Kromka razowca z pieczarką, pomidorem i szczypiorkiem
III: Duszone warzywa, makaron razowy i surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka
IV: Koktajl pomarańczowo-jabłkowy
V: Jeszcze nie wiem, może "jajecznica" z tofu?
ja też po bieganiu!! ok 4 km za mną może niedużo i nie biegłam cały czas ale myślę że na początek całkiem nieźle szczególnie że ponad 9miesięcy nie biegałam a co do jedzonka to super a może do II jakiś owoc?? hmm?

Cytat:
Witam.

Oj biedactwo zaglądaj do nas jak najczęściej jesteśmy z Tobą i oby wszystko się rozwiązało

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2012-03-20 o 11:58
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:43   #1054
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
A no właśnie, a często jest tak " Tyle miesięcy się odchudzałam to przecież mogę sobie pozwolić na to, to to i tamto i pochłaniamy za 3 miesiące diety "

Jaka u was pogoda? U mnie bezchmurne niebo Wieczorem umówiłam się z koleżanką na siłownie mam ją odchudzić po ciąży
ja na diecie sobie niewiele rzeczy odmawiam. więc myślę, że nie będzie źle ; ) po prostu na utrzymaniu będzie można sobie pozwolić na małe co nieco : D a teraz za mną chodzą banany smażone/pieczone polane miodem/konfiturą bo one są przez to smażenie/pieczenie jeszcze słodsze bo fruktoza się wydziela no ale to jak zobaczę 56 na wadze - moja największa nagroda xD

u mnie jest piękne słońce, ale wieje okropnie ;/

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Hej hellou Lachoniki
Widzę że u Was słonecznie u mnie też dziś chyba już pójdę biegać tyle czasu się zbieram i jakoś mi tyle zeszło że się nie zebrałam
ja zaliczyłam już owsiankę z kakaem i miodem + kawka

a co do odwiedzania toaletki to czasami mnie to denerwuje naprawdę. Najgorzej jak jestem gdzieś na zakupach czy coś a tu nagle muszę a w krzoczki jeszcze się nie da iść bo przecież liści nie mają
o ta toaleta jak się dużo pije... najgorzej jest właśnie na mieście, jeszcze jak nie ma restauracji/kina/czegokolwiek, żeby się załatwić. ten ból na mojej twarzy musi być okropny a jeszcze gorzej jest jak się jedzie do domu tramwajem/autobusem, jeszcze 10 minut a Ciebie tak ściska, że ledwo się trzymasz... przeżyłam na sobie nie raz i nie polecam. no ale lepiej pić niż nie pić... myślę, że z czasem nasz pęcherz się przyzwyczai do zwiększonych ilości wody i będzie nas rzadziej gnało... mój TŻ jak pije tyle wody co ja to idzie ze 2-3x do kibla, a ja z 10, niesprawiedliwość!!!

Cytat:
Napisane przez herbal3 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie
Mam nadzieję, że z takimi koleżankami w to lato będę miała figurę jak miss Już od kilku lat niezbyt chętnie rozbierałam się na plaży z powodu opony na brzuchu i cellulitu. A kiedyś miałam prawie nienaganną figurę....ech.
Mój mąż bardzo o siebie dba, nienaganny sześciopak na brzuchu....i bardzo regularnie ćwiczy.
A ja nie dość, że nie potrafię być konsekwentna w ćwiczeniach to mam okropny nałóg - objadam się słodyczami przed snem
Walczę z tym skutecznie od jakichś 2 tyg. Początkowo nie spałam całe noce. Teraz jest już lepiej ale i tak nie sypiam dobrze. Ale mam nadzieję, że tym razem się nie poddam
eh, słodycze i cukier - jedno z najgorszych uzależnień... pierwsze 2-3 tygodnie bez czekolady są najgorsze, potem jakoś leci, na pewno dasz radę a z samego odstawienia słodyczy spadną Ci ze 2-3kg ; )

Cytat:
Dzień dobry wszystkim!

Ja już po bieganiu, 5km za mną. Pies dzisiaj grzecznie biegł, nie łapał za smycz, widać się uczy Dostałam hula hop i jak na razie nie umiem zrobić więcej niż 5 obrotów No i wypróbowałam w końcu mój nowy stanik sportowy, jest genialny, nic mi nie skacze, trzyma na mur

Plan jedzeniowy następujący:
I: Owsianka z bananem, kakaem, sezamem, orzechami i migdałami
II: Kromka razowca z pieczarką, pomidorem i szczypiorkiem
III: Duszone warzywa, makaron razowy i surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka
IV: Koktajl pomarańczowo-jabłkowy
V: Jeszcze nie wiem, może "jajecznica" z tofu?
jak mało jedzenia... to ja w moich 2 posiłkach tyle zjadłam co Ty w swoich 4 xD
z tym hula to się wyrobisz, tylko próbuj i się nie poddawaj : D choć i tak myślę, że powinnaś je dociążyć ryżem, bo ciężkim się łatwiej kręci i za bieg!

Cytat:
Witam.

mam nadzieję, że wsyzstko się pomyślnie ułoży powodzenia!

a ja już po drugim śniadanku - duża, soczysta mandarynka (już dawno takiej pysznej nie jadłam! jutro pójdzie do owsianki na bank : D) + 2 kromki razowca z bekonem (ale tłustą część oddałam kotu : D) serem żółtym, kiełkami, pomidorem i ogórkiem ; )

jakoś ok 13.30-14 będą pierogi leniwe , potem wf na uczelni i po nim serek wiejski ze szczypiorkiem, a na kolację pewnie omleto-jajecznica z papryką, cebulką, szczypiorem ; )

a z ruchu to dzisiaj planuję około godziny spaceru (w tę i z powrotem z AZSu) i hula hop ; )

ach i dzisiaj postanowiłam, że skoro mam ciut więcej kasy przez to, że nie kupuję sobie słodyczy to będę od czasu do czasu kupować mojemu kotu jakieś rarytasy jedzeniowe, a co! jej (bo to w sumie ona ) też się należy jakiś przysmak...

a i chyba w czwartek rozpocznę swoją przygodę z TF, to akurat w sobotę będzie mi wypadał dzień wolny
Stary 2012-03-20, 11:55   #1055
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
ja też po bieganiu!! ok 4 kilosy za mną
Stary 2012-03-20, 11:57   #1056
smerfetka2808
Zakorzenienie

Jeu, no dokładnie kiedyś tak mi się chciało że musiałam wysiąść z tramwaju i lecieć do galerii bo juz nie mogłam wytrzymać a do domku było 10 minutek mój TŻ zresztą tak jak twój 2-3 razy dziennie do kibelka a ja? ehhh no ale może faktycznie kiedyś się przyzwyczai ten nasz nieszczęsny pęcherz
O matko nie jadłam takich bananów nigdy o matko kochana zaraz się w swojej własnej ślinie utopię
A co do hula to łatwiej się kręci ale są większe siniaki a zresztą niech Missuczy się odrazu na lekkim będą większe efekty tylko żeby sobie nerwów nie zszarpała

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Ej ej chodziło że 4km za mną nie kg
Stary 2012-03-20, 12:09   #1057
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, czytałam i podziwiam, ja się ostatnio ścigałam od lampy do lampy i złapałam zadyszkę
a ja właśnie jem drugie śniadanie - jogurt z owocami, jabłko i czerwona herbata
Stary 2012-03-20, 12:12   #1058
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
ja też po bieganiu!! ok 4 km za mną może niedużo i nie biegłam cały czas ale myślę że na początek całkiem nieźle szczególnie że ponad 9miesięcy nie biegałam a co do jedzonka to super a może do II jakiś owoc?? hmm?
Pewnie, że nieźle. Ja też nie biegnę cały czas, bo kondycja nie ta, tylko przeplatam marszem, ale staram się jak najwięcej biec. Za późno, ale może zjem owoc między II, a III, bo mam ochotę.
Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
ja na diecie sobie niewiele rzeczy odmawiam. więc myślę, że nie będzie źle ; ) po prostu na utrzymaniu będzie można sobie pozwolić na małe co nieco : D a teraz za mną chodzą banany smażone/pieczone polane miodem/konfiturą bo one są przez to smażenie/pieczenie jeszcze słodsze bo fruktoza się wydziela no ale to jak zobaczę 56 na wadze - moja największa nagroda xD
Och tak, takie banany są genialne! A najbardziej genialne są zawinięte w posmarowany konfiturą naleśnik. I potem posypać ten naleśnik czekoladą
Cytat:
u mnie jest piękne słońce, ale wieje okropnie ;/
U mnie to samo, ciężko mi się biegło

Cytat:
jak mało jedzenia... to ja w moich 2 posiłkach tyle zjadłam co Ty w swoich 4 xD
Wcale nie mało, to tylko tak wygląda Małe było tylko drugie śniadanie, bo jedna kromka. Za to moja owsianka to wielka micha zapełniona po brzegi, tak samo obiad, warzyw pół wielkiej patelni, pół salatery surówki i pół opakowania makaronu. Naprawdę, nie mogłabym jeść mało, zaczęłabym się objadać z głodu.
Cytat:
z tym hula to się wyrobisz, tylko próbuj i się nie poddawaj : D choć i tak myślę, że powinnaś je dociążyć ryżem, bo ciężkim się łatwiej kręci i za bieg!
Nie poddaję, ale wkurzam się okropnie Nie mam jak go dociążyć bo jest na stałe stopione.
Cytat:
a i chyba w czwartek rozpocznę swoją przygodę z TF, to akurat w sobotę będzie mi wypadał dzień wolny
Powodzenia TF wygląda bardzo fajnie, ale póki jest pogoda i mogę biegać to odpuszczam wszystkie programy, bo wolę ruch na powietrzu.
Cytat:
A co do hula to łatwiej się kręci ale są większe siniaki a zresztą niech Missuczy się odrazu na lekkim będą większe efekty tylko żeby sobie nerwów nie zszarpała

Już sobie zszarpałam
Cytat:
Haha, ja też jak pisałam o bieganiu chciałam napisać 5kg zamiast 5km To by było piękne

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 12:31   #1059
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
Jeu, no dokładnie kiedyś tak mi się chciało że musiałam wysiąść z tramwaju i lecieć do galerii bo juz nie mogłam wytrzymać a do domku było 10 minutek mój TŻ zresztą tak jak twój 2-3 razy dziennie do kibelka a ja? ehhh no ale może faktycznie kiedyś się przyzwyczai ten nasz nieszczęsny pęcherz
O matko nie jadłam takich bananów nigdy o matko kochana zaraz się w swojej własnej ślinie utopię
banany są pyszne w każdej postaci bo są takie mega słodkie i na pewno dobrze zastępują czekoladę... ale apetytu narobiłam, ja teraz piję już drugą szklankę wody, więc na szczęście głód opanowany
też czasami muszę wysiadać i gdzieś lecieć do kibla, żenada po prostu ale tak to jest już z tymi pęcherzami a najgorsze jest to, że załatwiasz się w domu przed wyjściem i Cię ciśnie po 10-15 minutach na nowo

Cytat:
Och tak, takie banany są genialne! A najbardziej genialne są zawinięte w posmarowany konfiturą naleśnik. I potem posypać ten naleśnik czekoladą

Wcale nie mało, to tylko tak wygląda Małe było tylko drugie śniadanie, bo jedna kromka. Za to moja owsianka to wielka micha zapełniona po brzegi, tak samo obiad, warzyw pół wielkiej patelni, pół salatery surówki i pół opakowania makaronu. Naprawdę, nie mogłabym jeść mało, zaczęłabym się objadać z głodu.
Nie poddaję, ale wkurzam się okropnie Nie mam jak go dociążyć bo jest na stałe stopione.
Powodzenia TF wygląda bardzo fajnie, ale póki jest pogoda i mogę biegać to odpuszczam wszystkie programy, bo wolę ruch na powietrzu.

Haha, ja też jak pisałam o bieganiu chciałam napisać 5kg zamiast 5km To by było piękne
no moja owsianka to waży zazwyczaj ponad 0,5kg. aż z ciekawości jutro zważę tą moją owsiankę
lepiej jeść trochę więcej niż za mało i więcej się ruszać - zgadzam się ale czasami tak ciężko powstrzymać napad ale trzymam się dzielnie ;D

walcz z hula hopem, trening czyni mistrza

jakbyście się zważyły ze Smerfetką tuż po bieganiu to myślę, że mogłybyście ważyć o te kilkaset gram mniej, bo ucieka woda :P kiedyś słyszałam teorię, wg mnie głupią, żeby zważyć się przed i po treningu, żeby mniej więcej wiedzieć ile wody tracimy i ile powinniśmy jej wypić po treningu o,O z tym, że w to nie wierzę, bo po treningu to i mięśnie są cięższe
Stary 2012-03-20, 12:41   #1060
smerfetka2808
Zakorzenienie

Miss, oj pięknie by było pięknie oj nie poddawaj się na pewno Ci się uda troszkę cierpliwości kurka u mnie też wiało i tak ciężko się biegło i jeszcze katar mnie zaatakował to wogóle myślałam że zwariuje ale dałam radę

Jeu, ah banany ja dziś może zrobię racuchy z bananami albo jabłuszkami uwielbiam je!! a co do ważenie się przed i po bieganiu to jutro to przetestuję o zobaczymy czy to mit czy prawda jak nie zapomnę oczywiście
Z tym sikanie to tez tak mam czasami nawet specjalnie przed wyjściem idę mimo że mi się nie chce a jak już jestem na przystanku to tak nagle mi się zachciewa i co trzeba trzymać a to tak boli wrrr
Stary 2012-03-20, 12:44   #1061
jeu
Zakorzenienie

matka natura po prostu jest bezlitosna dla Nas! no ale cóż, nie damy się jej i będziemy dzielnie walczyć :P aż w końcu też nie będziemy latać jak głupie do tego kibla

no tylko między jednym a drugim ważeniem nic nie możesz zjeść ani pić ale myślę, że o tym wiesz ;p no napisz jak rezultaty

i pomocy - mąką razowa pszenna czy żytnia? tata ma mi załatwić z piekarni, a ja nie umiem się zdecydować
Stary 2012-03-20, 12:46   #1062
emilcia0209
Rozeznanie

hej ,hej chudzinki ja dzisiaj na wadze 63,7 i plany:

I-owsianka z bananem,kiwi i potartą kostką gorzkiej czekolady kubek kawki z mlekiem.
II-2 kiwi, mandarynka
III- jajka sadzone z ziemniaczkami , koperkiem i surówka z kiszonej kapusty
VI- wieśniak ze świeżym ananasem
V- pasta z makreli wędzonej z jajkiem,ogóreczkiem korniszonem i grahamka

do tego woda,herbatka zielona i czerwona a z ćwiczeń twisterek i wygibasy przy muzyczce

- TATO ? A dlaczego cukierki są owijane w takie papierki co szeleszczą gdy się je rozwija ?
- żebyśmy słyszeli jak mamusia się odchudza
emilcia0209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 12:47   #1063
Pstra
Zakorzenienie

kobitka w pracy mi dziś powiedziała, że chyba schudłam, z jednej strony a z drugiej szkoda, że tego nie widzę

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez emilcia0209 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj na wadze 63,7
do tego woda,herbatka zielona i czerwona a z ćwiczeń twisterek i wygibasy przy muzyczce

nie ma jak wygibasy przy muzyce
Stary 2012-03-20, 12:51   #1064
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
matka natura po prostu jest bezlitosna dla Nas! no ale cóż, nie damy się jej i będziemy dzielnie walczyć :P aż w końcu też nie będziemy latać jak głupie do tego kibla

no tylko między jednym a drugim ważeniem nic nie możesz zjeść ani pić ale myślę, że o tym wiesz ;p no napisz jak rezultaty

i pomocy - mąką razowa pszenna czy żytnia? tata ma mi załatwić z piekarni, a ja nie umiem się zdecydować
No domyślam się że nie można ale jak biegam to nie wiem co zrobić bo mi w ustach strasznie wysycha a nie będę brała butelki na 30minut biego-marszu
Co do mąki nie mam pojęcia ja tam wszystko z normalną pszenną robię zapewne lepsza by jakaś razowa czy właśnie żytnia była ale ja nie potrafię CI pomóc bo nigdy innej nie używałam

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Emilcia, wygibasy uwielbiam i brawo za spadek idziesz jak burza

Pstra, nam się zawsze będzie wydawało że jesteśmy większe niż w rzeczywistości a komplementy od innych są bardzo przydatne i motywujące
Stary 2012-03-20, 12:54   #1065
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Pstra, nam się zawsze będzie wydawało że jesteśmy większe niż w rzeczywistości a komplementy od innych są bardzo przydatne i motywujące

nie wiem czy też tak macie, ale odkąd zaczęłam bardziej o siebie dbać, mój TŻ zrobił się jakiś podejrzliwy
Stary 2012-03-20, 12:57   #1066
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
no moja owsianka to waży zazwyczaj ponad 0,5kg. aż z ciekawości jutro zważę tą moją owsiankę
lepiej jeść trochę więcej niż za mało i więcej się ruszać - zgadzam się ale czasami tak ciężko powstrzymać napad ale trzymam się dzielnie ;D
Moja też raczej ponad 0,5kg. No ciężko, ciężko, u mnie jest najgorzej jak mnie chipsy zaatakują.
Cytat:
walcz z hula hopem, trening czyni mistrza
Walczę i nie poddam się
Cytat:
jakbyście się zważyły ze Smerfetką tuż po bieganiu to myślę, że mogłybyście ważyć o te kilkaset gram mniej, bo ucieka woda :P kiedyś słyszałam teorię, wg mnie głupią, żeby zważyć się przed i po treningu, żeby mniej więcej wiedzieć ile wody tracimy i ile powinniśmy jej wypić po treningu o,O z tym, że w to nie wierzę, bo po treningu to i mięśnie są cięższe
Z mojego doświadczenia wynika, że bezpośrednio po każdych ćwiczeniach ważę kilkadziesiąt dkg więcej.
Cytat:
Miss, oj pięknie by było pięknie oj nie poddawaj się na pewno Ci się uda troszkę cierpliwości kurka u mnie też wiało i tak ciężko się biegło i jeszcze katar mnie zaatakował to wogóle myślałam że zwariuje ale dałam radę
Mnie też katar dopadł i tylko starałam się żeby mi nic nie pociekło, bo nawet chusteczek nie wzięłam żeby się wytrzeć.
Cytat:
Ja wolę żytnią, ale to kwestia smaku
Cytat:
kobitka w pracy mi dziś powiedziała, że chyba schudłam, z jednej strony a z drugiej szkoda, że tego nie widzę
Ważne że inni widzą i doceniają. To zawsze motywuje

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 12:57   #1067
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Cytat:

nie wiem czy też tak macie, ale odkąd zaczęłam bardziej o siebie dbać, mój TŻ zrobił się jakiś podejrzliwy
to może bardziej zacznie się starać jak zobaczy, że tak dbasz o siebie

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.

Edytowane przez Puchatek0807
Czas edycji: 2012-03-20 o 12:59
Puchatek0807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 12:58   #1068
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:

Ano też tak miałam ale 2 lata temu tylko tyle że ja chciałam od niego odejść i dlatego coś podejrzewał a ten się bardzo cieszy że dbam o siebie i że chcę fajnie wyglądać chociaż w jego oczach wyglądam ale jak to w oczach każdego TŻ'a
Stary 2012-03-20, 13:03   #1069
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Ano też tak miałam ale 2 lata temu tylko tyle że ja chciałam od niego odejść i dlatego coś podejrzewał a ten się bardzo cieszy że dbam o siebie i że chcę fajnie wyglądać chociaż w jego oczach wyglądam ale jak to w oczach każdego TŻ'a
no właśnie, mój zamiast mnie motywować, mówi mi że jestem piękna i podobam mu się taka jaka jestem (o wyszło ja u Bridget Jones) , a ostatnio mi nawet powiedział, że jakaś chuda na twarzy jestem ale się nie przejmuję tym jego gadaniem, bo robię to dla siebie, a jak się będę czuła dobrze sama ze sobą, to jemu też będzie lepiej ze mną
Stary 2012-03-20, 13:08   #1070
emilcia0209
Rozeznanie

Cytat:
ale się nie przejmuję tym jego gadaniem, bo robię to dla siebie, a jak się będę czuła dobrze sama ze sobą, to jemu też będzie lepiej ze mną

ooo własnie to powinno być motto każdej dietkującej osoby

- TATO ? A dlaczego cukierki są owijane w takie papierki co szeleszczą gdy się je rozwija ?
- żebyśmy słyszeli jak mamusia się odchudza
emilcia0209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:10   #1071
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, mój zamiast mnie motywować, mówi mi że jestem piękna i podobam mu się taka jaka jestem (o wyszło ja u Bridget Jones) , a ostatnio mi nawet powiedział, że jakaś chuda na twarzy jestem ale się nie przejmuję tym jego gadaniem, bo robię to dla siebie, a jak się będę czuła dobrze sama ze sobą, to jemu też będzie lepiej ze mną
no dokładnie bo jak siebie akceptujesz o wiele łatwiej się jeszcze bardziej zbliżyć do kogoś jak ciągle nie myślisz że to masz źle tu się wylewa a tak to jeżeli tylko jesteś z siebie zadowolona to wszystko jest piękniejsze i bardziej kolorowe

Miss, ja na szczęście wzięłam ale aż 2 i dobrze bo obie zużyłam nie lubie tego ale cóż zrobić nadmiar wody mi się nawet nosem wylewa
Stary 2012-03-20, 13:13   #1072
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
ooo własnie to powinno być motto każdej dietkującej osoby
czasem błyskam intelektem
Stary 2012-03-20, 13:34   #1073
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
kobitka w pracy mi dziś powiedziała, że chyba schudłam, z jednej strony a z drugiej szkoda, że tego nie widzę [COLOR=Silver]
my nigdy nie widzimy. choć ja jakąś tam róznicę widzę po tych 6kg, ale tylko na brzuchu i nigdzie indziej.
a ja mam jedną koleżankę, od której chciałabym bardzo usłyszeć, że schudłam, ale myślę, że nigdy to nie nastąpi ;] niestety

Cytat:
hej ,hej chudzinki ja dzisiaj na wadze 63,7
gratki szybko Ci ta waga spada!!! zazdroszczę ;p

Cytat:

a mój TŻ zaczął mi gadać, że dobrze wyglądam i że nie muszę się odchudzać itd. itd. aż miałam ochotę nim potrząchać

Cytat:
Ja wolę żytnią, ale to kwestia smaku
w efekcie wzięłam 1kg żytniej i 1kg pszennej będę pichcić jakieś naleśniki, omlety i bóg wie co jeszcze

Cytat:
bo TŻtowie się nie znają....

Cytat:
mam tak samo i bardzo dobre motto! podoba mi się

ja już po obiadku ;D te leniwe pierogi polałam sobie obficie (niestety) miodem (ale lepszy niż cukier czy słodzik ) i cynamonem posypałam, były pyyyycha *_* i potem wpadł plaster sera żółtego (to chyba moje większe uzależnienie niż słodycze ) i kilka łyżek sałatki z białej kapusty (do tego trochę oleju, por, marchew)

dziś niestety też wpadnie serek homo czekoladowy 150g, ale to zaraz po wfie. i jak wrócę do domu to zjem sobie białą kiełbaskę (wiem, trochę tłusta, no ale w domu jest, jak mogę sobie odmówić?!) z jakimiś warzywami i może kromką chleba ;p
Stary 2012-03-20, 13:39   #1074
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Tysia, ale wiesz że zawsze łatwiej przybrać niż zrzucić
a co do odwiedzania toaletki to czasami mnie to denerwuje naprawdę. Najgorzej jak jestem gdzieś na zakupach czy coś a tu nagle muszę a w krzoczki jeszcze się nie da iść bo przecież liści nie mają
Tak, w końcu efekt jojo nie bierze się z niczego Ja dojeżdżam codziennie na zajęcia godzinę, więc zwykła kawa i szklanka wody rano to męczarnia przez całą drogę

Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko się u Ciebie wyjaśni Podczytuj nas i może to będzie mobilizowało Ciebie do dobrego żywienia i sportu

Cytat:
Matko ale smaka narobiłyście tymi bananami!!! jak zaraz go tu mi któraś nie przyniesie to zejdę!
Co do tego, że możemy wszystko jeść to niby prawda, ale ja staram się wyeliminować rzeczy, po których łapie mnie atak kompulsów... Nie sięgam raczej po białe pieczywo, makaron słodycze i jakieś tłuste sosy bo wiem, że na "trochę" nie poprzestanę, ale zazdroszczę Wam, że umiecie takie sobie granice postawić

Cytat:
ach i dzisiaj postanowiłam, że skoro mam ciut więcej kasy przez to, że nie kupuję sobie słodyczy to będę od czasu do czasu kupować mojemu kotu jakieś rarytasy jedzeniowe, a co! jej (bo to w sumie ona ) też się należy jakiś przysmak...
Oooo ja mojej kotce zawsze oddaję prawie połowę puszki tuńczyka bo ona go uwielbia W ogóle lubi jak jestem na diecie, bo dużo kurczaka jej się odstępuje, szyneczki z indyka

Cytat:
ja dziś rano jak niosłam sobie do pokoju owsiankę to sobie właśnie pomyślałam "o kurczę, jaka ona ciężka, o tyle cięższa będę po tym śniadaniu"

Cytat:
Takie komplementy są cudowne, więc . Ja też jak je słyszę to myślę sobie, że jeszcze niewystarczająco, ale z powietrza tego nie wzięła, wiec naprawdę musiała widzieć jakiś efekt

Wróciłam z mega nudnego wykładu, poza tym należą mi się baty, bo nie zjadłam drugiego śniadania. Najadłam się mega owsianką z rana i już nie brałam nic na jedne zajęcia ze sobą, bo nawet nie miałabym kiedy zjeść. Teraz wróciłam i zrobiłam sobie obiad: ryż brązowy, brokuł, łosoś kostka z przyprawami, pycha! uwielbiam łososia pod każdą postacią!! Popijam kawkę i może za godzinkę uda mi się poćwiczyć TF drugi dzień jak będę miała warunki (czyt. jak nie wrócą współlokatorzy)

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
a ja mam jedną koleżankę, od której chciałabym bardzo usłyszeć, że schudłam, ale myślę, że nigdy to nie nastąpi ;] niestety
a co to za niedobra koleżanka?

Cytat:
ja już po obiadku ;D te leniwe pierogi polałam sobie obficie (niestety) miodem (ale lepszy niż cukier czy słodzik ) i cynamonem posypałam, były pyyyycha *_* i potem wpadł plaster sera żółtego (to chyba moje większe uzależnienie niż słodycze ) i kilka łyżek sałatki z białej kapusty (do tego trochę oleju, por, marchew)
Ale pyszny obiad miałaś
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:46   #1075
agulaaaa
Zakorzenienie

hej zaraz nadrobię
idę obiad robić
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:53   #1076
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Tak, w końcu efekt jojo nie bierze się z niczego Ja dojeżdżam codziennie na zajęcia godzinę, więc zwykła kawa i szklanka wody rano to męczarnia przez całą drogę

Matko ale smaka narobiłyście tymi bananami!!! jak zaraz go tu mi któraś nie przyniesie to zejdę!
Co do tego, że możemy wszystko jeść to niby prawda, ale ja staram się wyeliminować rzeczy, po których łapie mnie atak kompulsów... Nie sięgam raczej po białe pieczywo, makaron słodycze i jakieś tłuste sosy bo wiem, że na "trochę" nie poprzestanę, ale zazdroszczę Wam, że umiecie takie sobie granice postawić

Oooo ja mojej kotce zawsze oddaję prawie połowę puszki tuńczyka bo ona go uwielbia W ogóle lubi jak jestem na diecie, bo dużo kurczaka jej się odstępuje, szyneczki z indyka

Wróciłam z mega nudnego wykładu, poza tym należą mi się baty, bo nie zjadłam drugiego śniadania. Najadłam się mega owsianką z rana i już nie brałam nic na jedne zajęcia ze sobą, bo nawet nie miałabym kiedy zjeść. Teraz wróciłam i zrobiłam sobie obiad: ryż brązowy, brokuł, łosoś kostka z przyprawami, pycha! uwielbiam łososia pod każdą postacią!! Popijam kawkę i może za godzinkę uda mi się poćwiczyć TF drugi dzień jak będę miała warunki (czyt. jak nie wrócą współlokatorzy)

a co to za niedobra koleżanka?

Ale pyszny obiad miałaś
no obiad był pyszny, ale już go nie ma ale niestety, rzadko mogę sobie pozwolić na coś takiego, bo to jednak głównie mąka pszenna... no ale jak raz na miesiąc wpadnie to nic się nie stanie (chyba).

za to głodowanie! powinnaś chociaż jakiś owoc przegryźć czy warzywko (marcheeefffka :P) nawet jak nie jesteśmy głodne to powinnyśmy coś jeść, żeby metabolizm pracował no co to ma być?! a wykłady zazwyczaj są nudne ;p ja się cieszę, że mam internet na aulach więc nie mam problemu

mój kot to w ogóle dużo rzeczy by jadł :P ale tuńczyka nie jestem w stanie jej oddać, za bardzo lubię, haha. ona ma swoje smakołyki ;D lubi serek wiejski, a tego akurat mi nie szkoda :P o i ciasta lubi xD szczególnie drożdżowe z rodzynkami tak, mój kot je rodzynki

już niedługo wszystkie sobie zrobimy deser z bananów, jeszcze te kilka kg i będziemy mogły sobie na niego pozwolić - cierpliwości!

zazdroszczę Ci tego łososia. ja nie mam piekarnika no i łosoś w ogóle jest drogi ja się zadowalam makrelą, tuńczykiem, kurokiem i indykiem, no i jakąś szynką

musimy wygrać z pęcherzami naszymi!

dobra Kochane, ja teraz lecę na wf, będę jakoś po 17. trzymajcie się!

i ta koleżanka to ona sama schudła 17kg (miała lekką nadwagę) i wiesz, mówiłam jej że świetnie wygląda, sama wie, że jestem na diecie i już nie raz mnie widziała odkąd schudłam i nic ;] to ona mnie zmotywowała do tego, żeby o siebie zadbać i nic - zero reakcji

Edytowane przez jeu
Czas edycji: 2012-03-20 o 13:55
jeu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:59   #1077
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
za to głodowanie! powinnaś chociaż jakiś owoc przegryźć czy warzywko (marcheeefffka :P) nawet jak nie jesteśmy głodne to powinnyśmy coś jeść, żeby metabolizm pracował no co to ma być?! a wykłady zazwyczaj są nudne ;p ja się cieszę, że mam internet na aulach więc nie mam problemu

mój kot to w ogóle dużo rzeczy by jadł :P ale tuńczyka nie jestem w stanie jej oddać, za bardzo lubię, haha. ona ma swoje smakołyki ;D lubi serek wiejski, a tego akurat mi nie szkoda :P o i ciasta lubi xD szczególnie drożdżowe z rodzynkami tak, mój kot je rodzynki

już niedługo wszystkie sobie zrobimy deser z bananów, jeszcze te kilka kg i będziemy mogły sobie na niego pozwolić - cierpliwości!

zazdroszczę Ci tego łososia. ja nie mam piekarnika no i łosoś w ogóle jest drogi ja się zadowalam makrelą, tuńczykiem, kurokiem i indykiem, no i jakąś szynką

i ta koleżanka to ona sama schudła 17kg (miała lekką nadwagę) i wiesz, mówiłam jej że świetnie wygląda, sama wie, że jestem na diecie i już nie raz mnie widziała odkąd schudłam i nic ;] to ona mnie zmotywowała do tego, żeby o siebie zadbać i nic - zero reakcji
Już nie będę tak narażać mojego metabolizmu na spowolnienie! obiecuję
Moja kotka uwielbia sernik, sękacza i praktycznie każdy talerz po moim jedzeniu wylizuje całkowicie Słodziaki te kociaki

Ja kupuję łososia kostki podwójne za 4,90zł w kauflandzie, więc wydaje mi się, że to nie jest drogo A są smaczne i jedna kostka na obiad starcza!

Dziwne, że koleżanka, która sama przeszła przez ten trud nie docenia Twojej pracy, może po prostu jest zazdrosna, że nie tylko jej się udało? Baby potrafią być zawistne
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:03   #1078
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
my nigdy nie widzimy. choć ja jakąś tam róznicę widzę po tych 6kg, ale tylko na brzuchu i nigdzie indziej.
a ja mam jedną koleżankę, od której chciałabym bardzo usłyszeć, że schudłam, ale myślę, że nigdy to nie nastąpi ;]
a to zołza
ty widzisz bo Tobie spadło 6, a ja jak na siebie patrzę, i jak znowu muszę kupić spodnie rozmiar 42 , to nie widzę żadnych efektów chociaż może efektem jest to, że starałam się jednak w zimie pilnować, bo weszłam w jedną kurtkę bez problemu, a po zimie w zeszłym roku było gorzej

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
eliminujemy jedzenie, które nam szkodzi, bez którego się obejdziemy lub zamieniamy je na zdrowe zamienniki, ale to nie będzie na chwile, to będzie nasz nowy zdrowy tryb życia

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
może ona taka jest, nie którym ciężko przychodzą komplementy, jedni nie umieją ich przyjmować (tak jak ja kiedyś, teraz już ze mną lepiej), a drudzy nie potrafią ich prawić

ja się dziś już ewakuuje miłego pierwszego dnia wiosny życzę, do jutra, pa

Edytowane przez Pstra
Czas edycji: 2012-03-20 o 14:50
Pstra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 15:06   #1079
smerfetka2808
Zakorzenienie

Ni i po obiedzie były racuszki z jabłuszkiem i bananem zjadłam najpierw 4 a potem dojadłam 1 ale były takie dobre

Jeu, no niestety są takie wredne te koleżanki bo czekają tylko jak ktoś jej sprawi komplement a sama nikomu nie powie bo po co ehh
Kurcze to wszystko żerna ta Twoja kiciusia jest ale przynajmniej co jej dasz to spałaszuje to miłego ćwiczenia na tym WFie

Pstra, udanego popołudnia

Miss, a ja mam jeszcze pytanko do Cię czy Ty biegasz na czczo, czy po śniadanku czy jak?? bo są różne opinie na ten temat i nie wiem jak jest najlepiej
Stary 2012-03-20, 15:19   #1080
agulaaaa
Zakorzenienie

noo wypiłam kubek 0,6l zielonej i jestem pełna.. zaraz biorę się za naukę, bo jutro kolos:/
środa minie - tydzień zginie byle do piątku oby było ładnie w weekend, pójdę na rower
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości