|
|
#2431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Przez Was chyba polece po pracy do Biedronki po lososia
|
|
|
|
#2432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie pokiereszowane i wystrzępione małe plasterki jak na moje oko to takie ścinki, dlatego jest tani- ale to nie znaczy ,że jest gorszy od tych w dużych, pięknych plastrach ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- haha, ja też jutro lecę, do TESCO, obowiązkowo, bo aż mi ślinka leci
|
|
|
|
|
#2433 |
|
Rozeznanie
|
utrzymanie
i jak? |
|
|
|
#2434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak ostatnio u nas krucho z funduszami ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Musze kiedyś kupić
|
|
#2435 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, poszukajcie w osiedlowych, u mnie na osiedlu w sklepie sa tzw ogonki
z lososia, takie kawalki, za 4 szt wazace ok 200g zaplacilam ostatnio niewiele ponad 4 zl. Smaczne byly A w plastrach jakis noname widzialam w tym sklepie po 6 zl.
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plasterki
|
|
|
#2438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) miłe słowa ![]() Ciesze sie ze mogę inspirować innych Też kocham twarożek w takiej wersji - pyszna, lekka klasyka. Zupe robiłam sama i baaardzo pikantna bo ubóstwiam ostrość w kuchni arabskiej, meksykanskiej, indyjskiej, chińskiej- chilli, tabasco itp - moje klimaty. Fajnie, ze widac luz po tych posiłkach, bo nie ukrywam, kiedys problemy z ed mialam ale to juz przeszłość Dla wszystkich dziewczyn które cierpią z tego powodu - DA SIĘ WYGRAC Z TYM G*WNEM ![]() Dzisiejsze U I 2 duże podpieczone kromki ciężkiego, wilgotnego, orkiszowego chleba ze słonecznikiem i sezamem II ( rozłożone w czasie)w szkole - bento w składzie: - sałatka wiosenna a'la grecka - pomidor, ogórek, sałata lodowa, oliwki, szczypiorek, feta - maca razowa z kminkiem robiona przez babcię - kilka fig suszonych III pieczona piers z kurczaka w sosie z granatów i dymki podana na kaszy gryczanej IV teraz czekoladowy serek homo z płatkami orkiszowymi i owsianymi a potem będzie jeszcze pare rzodkiewek i ogórek albo gesty sok wielowarzywny |
|
|
|
|
#2439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
Ten serek mieszasz w miseczce z płatkami czy w pudełeczku ?
|
|
#2440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak a'propos to mama kupiła jakiś nowy rodzaj ciemnego pieczywa i jest boooskie nie szkodzi , prawda ? bo nie jest za dużo ?
|
|
|
|
|
#2441 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
jesli moge sie czegos przyczepic to rozmiaru czcionki reszta jak najbardziej fajnie
|
|
#2442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak zawsze obłędnie ![]() pokazujesz ze w szkole nie trzeba jesc chipsow i batonów.. ze z granatów można zrobic sos ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
chcesz za to pytanie??---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) po łososia. Jesteście wstręciuchami! ![]() To która leje pierwsza?
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-03-20 o 19:37 |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Mi to bez różnicy ważne by oberwała w dupsko
![]() No ale koniec offtopu
|
#2447 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę U, może tym razem będzie lepiej:
-grahamka z serem żółtym/serem topionym, pomidor, sałata, rzodkiewka;jabłko;kawa z mlekiem -jogurt naturalny 180 g z wkrojonym bananem -duży gołąbek - spora miseczka sałatki owocowej z rodzynkami -grahamka z szynką z indyka, taki jogurcik kasza manna z dżemem -garść migdałów |
|
|
|
#2448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Moje dzisiejsze U: I. Owsianka na mleku z dodatkiem miodu, odrobiny (nie mogłam sobie odmówić ) czekoladowo-śmietankowego keremu Kruger'a, połową banana i migdałami. Pokochałam owsianki (w przeróżnych kombinacjach), nie dość, że pyszne, to jeszcze sycą mnie na długo, a tego potrzebuję, bo zazwyczaj już godzinę po śniadaniu jestem przeraźliwie głodna...Drugiego śniadania nie było bo wyjątkowo wcześnie zjadłam obiad. II. Spaghetti pełnoziarniste z sosem serowym i szpinakiem duszonym z czosnkiem i majerankiem III. Miseczka delikatnego leczo, które pierwotnie było wegetariańskie, ale postanowiłam "dorzucić" plaster wędliny ![]() IV. Sałatka z dwóch jajek, połowy puszki tuńczyka i połowy ogórka, doprawiona pieprzem. Miałam ochotę dogryźć do tego porządną kromkę chleba posmarowaną pysznym masłem (od kiedy ja lubię masło? coś dziwnego ), ale zorientowałam się... że skończyło mi się pieczywo. Zatem sama sałatka.I morele suszone gdzieś w międzyczasie. Tak naprawdę to mogłabym jeść je bez przerwy ![]() Pozdrawiam i miłego wieczoru!
Edytowane przez kolorowo_ Czas edycji: 2012-03-20 o 20:46 |
|
|
|
#2450 |
|
Raczkowanie
|
Moja Redukcja:
śniadanie: 2 kromki chleba wieloziarnistego, 2 jajka na twardo, pół pomidora, szczypiorek, kilka rzodkiewekm, 3 plasterki polędwicy sopockiej II śniadanie: sałatka: 1/3 woreczka ryżu, mała pierś z kurczaka, kilka łyżek jogurtu z czosnkiem, kukurydza, pora, zielony ogórek, koperek obiad: pierś z kurczaka w sosie curry( przyprawy, jogurt naturalny, cebula, czosnek, kukurydza); pół woreczka brązowego ryżu podwieczorek: gruszka, garść migdałów kolacja: plasterek chudego twarogu, jedna kroma chleba wieloziarnistego z szynką, pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem Proszę o ocenę. |
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Moze był na pół talerza obiadowego (jak robi moja mama). ale tak na sucho to bym nie zjadła. Dla mnie musi być sos pomidorowy
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owocow, warzyw i miecha nie bede sobie zalowal i basta Z ciekawosci pytam (i w tym miejscu - dziekuje slicznie za komentarze). Przeciez to nie znaczy, ze sie bede z automatu z kazdym komentarzem zgadzac? Co do tluszczy, wg mnie widac, z iloma posilkami sa. Nie chce mi sie bawic w zamieszczanie jadlospisu z dokladna wartoscia energetyczna, ale jesli mnie najdzie na liczenie, to wrzuce
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2456 |
|
Rozeznanie
|
oj... należy mi się
bo chyba właśnie chodzi o to , żeby jeść co się chcę
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2458 |
|
Raczkowanie
|
Super, cieszę się
bo tak naprawdę dopiero od niedawna zaczęłam przykładać wagę do tego co jem i jak jem. Tzn. nie byłam "fastfoodożercą" ani jakimś wielkim "słodyczożercą" ale grzeszyłam, nie powiem, że nie.. i nie jadałam regularnie tych 4-5 posiłków, a za to podjadałam w ciągu dnia (często późnym wieczorem...), jadłam mało warzyw i owoców, mało białka itd. Ale czuję się o niebo lepiej, i fizycznie i psychicznie, odkąd dbam o jadłospis i sprawia mi to niemałą frajdę tym bardziej gdy mogę się tym z Wami podzielić i usłyszeć, że jest ok, to mnie dopinguje ![]() Dzięki za cenne wskazówki dotyczące owsianki, na pewno spróbuję te wszystkie warianty z cynamonem mi bardzo smakuje, zwłaszcza jeśli wkroję jabłko. Ale z budyniem....
Edytowane przez kolorowo_ Czas edycji: 2012-03-20 o 21:11 |
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

Takie pokiereszowane i wystrzępione małe plasterki
jak na moje oko to takie ścinki, dlatego jest tani- ale to nie znaczy ,że jest gorszy od tych w dużych, pięknych plastrach 

z lososia, takie kawalki, za 4 szt wazace ok 200g zaplacilam ostatnio niewiele ponad 4 zl. Smaczne byly 

jest bardzo mało urozmaicona, nie ma nawet 1000kcal które kwalifikuje do wstawiania tu takich jadłospisów, fajne prowo. <noo, dokladnie, swietna dieta, 5 kg w miesiac, 800 kcal, fajnie.

chcesz za to pytanie??