Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1996 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 22:53   #59851
iwonsia01
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Agatka pięknie w codzienniku. Powiedz mi jak się robi to olejowanie przed farbowaniem? Kładłaś jak rozumiem najpierw olej a potem farbę na to? W ogóle w takiej sytuacji farba chwyta? trzymałaś tyle co na opakowaniu? Mnie czeka koloryzacja za ok.1.5 tygodnia i myślę czyby tak nie zrobić;> ale ja chcę tylko odrosty a na resztę tylko na chwilę to mimo to złapie mi normalnie?
Stary 2012-03-20, 23:24   #59852
claudiiin
Zadomowienie

Piechniak, piękna fryzura!

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Od jutra w Ross w promocji:
- oliwka BD 4,49zł
- szampon BD 2,49
- płyn-żel do kąpieli BD 8,99
To ten rozowy zachwalany ostatnio na roznych wątkach i blogach jako myjadło? Tak w ogole probowala go ktoras z Was?

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dziś do Was wyjątkową prośbę;P Mam ochotę dołączyć do grona jasnych brunetek. Czy któraś z Was może mi polecić jakąś farbę o odcieniu jasnego brązu, który nie będzie mega ciemny? Blondy chyba mi się już znudziły Mam je od 10 lat i chyba czas na zmianę, która nawiasem mówiąc chodzi za mną już ok pół roku. Chcę ładny, błyszczący jasny brązik
Sprobowalabym na poczatek z poziomem 7, albo nawet 8 - bo farby maja tendencje do wychodzenia ciemniej niz na opakowaniu, a gdyby bylo za jasno to zawsze mozesz przyciemnic Ja farbowalam raz siodemka u fryzjera i wyszla mocno brązowo, w zadnym wypadku nie jak ciemny blond, mus L'oreala tez wyszedl mi ciemny za pierwszym razem. A co do konkretów to zalezy jaki chcesz odcien - cieply czy chlodny. Ogolnie z takimi jasnymi brązami jest tego typu problem, ze czesto maja rudy refleks, a w sloncu sa ewidentnie rudawe, nie kazdy ma na to ochote i nie kazdemu to pasuje patrz: ja

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Hej wszystkim

Słabo się ostatnio udzielam ostatnio nic nie eksperymentowałam, od ponad miesiąca jadę na stałym zestawie: mycie Facelle sensitive, maska Bingo 40 składników z ecliptą i brahmi, b/s Ziaja jojoba. Zrobiłam drugie podejście do żelu mrożącego i tym razem poszło lepiej, może będzie z tego jakiś związek z przyszłością

A dziś się farbuję szamponetką Mariona kolor aksamitny brąz

Nie chce mi się robić nowej wcierki, to już poważna oznaka znudzenia tematem włosy
A jak tam z wypadaniem u Ciebie? Ja mam ostatnio podobne, znudzone i zniechecone podejscie, ale wlasnie przez wypadanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Schnę i mi jakiesik sprężynki spod pieluchy wystają Znaczy - zadowolone
Hahahaha wyobrazilam sobie to

Cytat:
Napisane przez kasiula199 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję pomocy. Moje włosy przestały się kręcić. Wcześniej miałam piękne, dumne czarne loki i zachciało mi się odmiany. Jako, że swoje naturalne włoski mam ciemnobrązowe, postanowiłam wrócić do brązu. fryzjerka zrobiła mi dekoloryzację, przez pierwsze dni włosy kreciły się wspaniale, a potem zonk
Zacznij od lektury Pigulki i FAQ - wątki podpiete na pierwszej stronie naszego zakreconego forum Jest tam opisana wlasciwa pielegnacja, od ktorej bardzo wiele zalezy, takze w kwestii skrętu W razie watpliwosci - pisz tu, pomozemy

-------------------------------

Dziewczyny, potrzebuje na gwalt Waszej rady! Chodzi o to moje wypadanie, o ktorym nudze od jakiegos czasu (wybaczcie...). Otoz reakcja mojej rodziny i TŻta na moje zdołowanie ta kwestia i dochodzenie mozliwych przyczyn bylo jednoglosnie "to przez ta Twoja 'pielegnacje' i te wszystkie dziwactwa i papki ktorymi maltretujesz wlosy". I powiem Wam, ze zasiali we mnie pewne watpliwosci Czy to mozliwe, zeby od CG (albo jakiegos aspektu naszej pielegnacji) pogorszyla sie kondycja mojej skory glowy i tak lecialy wlosy? Pamietacie moze czy komus sie to przytrafilo? Na co powinnam uwazac, z czego zrezygnowac, a co jest bezpieczne?
Na chwile obecna ostanowilam odpuscic kompletnie olejowanie, polprodukty, maski. Odstawic tez wcierke Seboradin, bo nie pomaga, a kto wie czy nie pogarsza tym swoim alkoholem. Tylko mycie skalpu szamponem, mycie wlosow Hegronem/Gloria/szamponem, odzywka ds na chwile, bez dodatkow, rozczesanie, splukanie bez zadnej plukanki, odzywka bs i dalej zostawiam je samym sobie. Nie wiem czy dobrze robie, bladze juz jak slepy we mgle ;/
Ktorym szamponem najlepiej myc skalp w takiej sytuacji? TYM, TYM, TYM czy TYM? Czy moze w ogole Eva Rzepa z SLSem?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 23:48   #59853
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
To ten rozowy zachwalany ostatnio na roznych wątkach i blogach jako myjadło? Tak w ogole probowala go ktoras z Was?
Zdaje się, że taki, KLIK!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 23:56   #59854
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ładnie mi się nawet pofalowalała jedna strona, ale poszłam na rolki i włosy mi się poplątały i musiałam rozczesać i mam rozprostowane włosy, jak WY sobie z tym radzicie?
Splatamy w cos podobnego do warkocza - nie plączą się i nie trzeba czesac
Cytat:
Dziewczyny, potrzebuje na gwalt Waszej rady! Chodzi o to moje wypadanie, o ktorym nudze od jakiegos czasu (wybaczcie...). Otoz reakcja mojej rodziny i TŻta na moje zdołowanie ta kwestia i dochodzenie mozliwych przyczyn bylo jednoglosnie "to przez ta Twoja 'pielegnacje' i te wszystkie dziwactwa i papki ktorymi maltretujesz wlosy". I powiem Wam, ze zasiali we mnie pewne watpliwosci
Po primo jest przedwiośnie - to normalne że lecą. Tekturowe żarcie, zmiana sierści po zimie itp
Cytat:
Czy to mozliwe, zeby od CG (albo jakiegos aspektu naszej pielegnacji) pogorszyla sie kondycja mojej skory glowy i tak lecialy wlosy?
Po secundo - jest możliwe że coś nie służy. Skóra z nienacka dostaje coś innego niż przez całe życie i może zgłupieć. Inne pH, inne składniki.
Mycie odżywką to wielki przeskok. Nakładanie na skórę odżywek to przeskok.
"Niedomycie" to wielki przeskok. Niektóre skalpy muszą być domyte SLS i tyle
Nowinki w postaci wcierek, płukanek - też przeskok.
Rzadsze mycie, brak masażu przy czesaniu
Cytat:
Na co powinnam uwazac, z czego zrezygnowac, a co jest bezpieczne?
Ciężkie pytanie :/ Każdemu szkodzi co innego, trzeba obserwować i tyle
Cytat:
Na chwile obecna ostanowilam odpuscic kompletnie olejowanie, polprodukty, maski. Odstawic tez wcierke Seboradin, bo nie pomaga, a kto wie czy nie pogarsza tym swoim alkoholem. Tylko mycie skalpu szamponem, mycie wlosow Hegronem/Gloria/szamponem, odzywka ds na chwile, bez dodatkow, rozczesanie, splukanie bez zadnej plukanki, odzywka bs i dalej zostawiam je samym sobie. Nie wiem czy dobrze robie, bladze juz jak slepy we mgle ;/
słusznie, im mniej tym lepiej
Cytat:
Ktorym szamponem najlepiej myc skalp w takiej sytuacji? TYM, TYM, TYM czy TYM? Czy moze w ogole Eva Rzepa z SLSem?
Timotei sobie daruj, nie wniesie nic nowego
Reszta - na prwdę trudno powiedzieć czego chce Twoja skóra i cebulki i jaka dokładnie jest przyczyna wypadania

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-03-21 o 09:01
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 07:29   #59855
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dziś do Was wyjątkową prośbę;P Mam ochotę dołączyć do grona jasnych brunetek. Czy któraś z Was może mi polecić jakąś farbę o odcieniu jasnego brązu, który nie będzie mega ciemny? Blondy chyba mi się już znudziły Mam je od 10 lat i chyba czas na zmianę, która nawiasem mówiąc chodzi za mną już ok pół roku. Chcę ładny, błyszczący jasny brązik
Poszukaj w dzienniku regeneracji Katie - stopniowo przeszła z blondu do brązu, bardzo ładnie to wyszło
Jak trzaśniesz farbę na raz to może wyjść coś nie do opanowania, prześwity, nierównomierne wypłukiwanie, nieprzewidywalny kolor
Z mojej strony rada - wynajdź firmę która ma od szamponetek po farby trwałe, zacznij szamponetkę. Kolor będzie dobry - szampon kolor.

Stary 2012-03-21, 08:54   #59856
kasiula199
Raczkowanie

Cytat:
Piechniak, piękna fryzura!

Sprobowalabym na poczatek z poziomem 7, albo nawet 8 - bo farby maja tendencje do wychodzenia ciemniej niz na opakowaniu, a gdyby bylo za jasno to zawsze mozesz przyciemnic Ja farbowalam raz siodemka u fryzjera i wyszla mocno brązowo, w zadnym wypadku nie jak ciemny blond, mus L'oreala tez wyszedl mi ciemny za pierwszym razem. A co do konkretów to zalezy jaki chcesz odcien - cieply czy chlodny. Ogolnie z takimi jasnymi brązami jest tego typu problem, ze czesto maja rudy refleks, a w sloncu sa ewidentnie rudawe, nie kazdy ma na to ochote i nie kazdemu to pasuje patrz: ja

A jak tam z wypadaniem u Ciebie? Ja mam ostatnio podobne, znudzone i zniechecone podejscie, ale wlasnie przez wypadanie

Hahahaha wyobrazilam sobie to

Zacznij od lektury Pigulki i FAQ - wątki podpiete na pierwszej stronie naszego zakreconego forum Jest tam opisana wlasciwa pielegnacja, od ktorej bardzo wiele zalezy, takze w kwestii skrętu W razie watpliwosci - pisz tu, pomozemy

Smyram włosy olejem, uzywam odpowiednich szamponów i odżywek, zajadam witaminki, uzywam wcierek, więc nie wiem dlaczemu loki się na mnie obraziły

-------------------------------

Dziewczyny, potrzebuje na gwalt Waszej rady! Chodzi o to moje wypadanie, o ktorym nudze od jakiegos czasu (wybaczcie...). Otoz reakcja mojej rodziny i TŻta na moje zdołowanie ta kwestia i dochodzenie mozliwych przyczyn bylo jednoglosnie "to przez ta Twoja 'pielegnacje' i te wszystkie dziwactwa i papki ktorymi maltretujesz wlosy". I powiem Wam, ze zasiali we mnie pewne watpliwosci Czy to mozliwe, zeby od CG (albo jakiegos aspektu naszej pielegnacji) pogorszyla sie kondycja mojej skory glowy i tak lecialy wlosy? Pamietacie moze czy komus sie to przytrafilo? Na co powinnam uwazac, z czego zrezygnowac, a co jest bezpieczne?

Wiesz co, gdy mi tak wypadały poszłam do dermatologa. Zapisała mi babura merz special i biotebal i zadziałały. Wcześniej brałam vitapil, sprzyp polny, przypowite, dromin itd. Ostatecznie stanęło na tym, że włosy mi wypadały od stresu
kasiula199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 09:10   #59857
AjriszMarta
Zakorzenienie

Miska - mogę Cię prosić o bardziej szczegółowy opis stylizacji? Jak ugniatasz, ile czasu. Przeleciałam codziennik ale wymieniasz kosmetyki raczej. Dalej w temacie koleżanki (a w sumie dwóch :P )
Mam żel Artiste zielony - nada się? Jak masz po żelu lnianym?

Po nocy dalej jest fajny pierdzielnik Trochę pomięty ale zdecydowanie pofalowany Nawet chłopcy zauważyli :P

Stary 2012-03-21, 09:21   #59858
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Spis w codzienniku W skrócie SLS i keratyna

No zadowolonam i już
oooo, ładne
Cytat:
U mnie też włosy lecą jakby mocniej. Zaczęło się od nałożenia nafty na skalp, więc zastanawiam się, czy to nie jest efekt jakiegoś podrażnienia. Albo ekstrakt wzmacniający z ZSK (ten z ziołami). Albo przesilenie wiosenne Trochę mnie to frustruje, ale na razie nie zmieniam nic w pielęgnacji, tylko naftę odłożyłam i ten ekstrakt też na razie zostawię, reszta bez zmian.
Cytat:
Takim gadaniem to bym się nie przejmowała. U mnie od tych papek, mazideł i innych dziwactw skalp zapomniał co to łupież a i wypadanie na pewno nie jest takie jak sprzed CG. Nawet pierwszy raz w życiu byłabym skłonna powiedzieć, że jest to wypadanie zwiększone ale jednak typowo fizjologiczne, nie chorobowe.
Ale oczywiście może się zdarzyć, że skóra źle na coś reaguje. Moja niezbyt lubi mycie odżywką, unikam też nakładania na nią odżywek i masek, za to oleje są ok.
Cytat:

Alterra sensitive z jojobą to paskud wcale nie jest delikatna

Reset pielęgnacji może być dobry
Stary 2012-03-21, 09:29   #59859
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Poszukaj w dzienniku regeneracji Katie - stopniowo przeszła z blondu do brązu, bardzo ładnie to wyszło
No właśnie...co z katie?

Stary 2012-03-21, 09:59   #59860
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Zdaje się, że taki, KLIK!
Tak to chodzi o ten. Używam. Fajny jest

Cytat:
No właśnie...co z katie?
Też się zastanawiałam nad tym ostatnio. Na blogu też cicho i to już długo
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:01   #59861
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ja jestem zasmucona. Po prawie miesiącu stosowania CG albo mam totalny kryzys, albo po prostu to nie działa. Wczoraj nałożyłam olej na długość na całą noc i nic, jedna strona kręci się trochę, a druga praktycznie prosta. A dziś wilgotno, więc teoretycznie powinno być lepiej...
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:06   #59862
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Ja jestem zasmucona. Po prawie miesiącu stosowania CG albo mam totalny kryzys, albo po prostu to nie działa. Wczoraj nałożyłam olej na długość na całą noc i nic, jedna strona kręci się trochę, a druga praktycznie prosta. A dziś wilgotno, więc teoretycznie powinno być lepiej...
Po miesiącu akurat czas na słynny kryzys Uszy do góry Dbaj jak zwykle, powinno się samo unormować

Stary 2012-03-21, 11:07   #59863
ewcia1807
Zakorzenienie

A ja dalej nie jestem w ogóle przekonana do żeli sklepowych

Nie znam umiaru, co i ile nakładać na włosy-jak dam Alterrę z granatem, albo Garniera to mam na drugi dzień już przeciążone, jak Isanę-to są za lekkie
Nawet Joaśka mi nie podeszła

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:11   #59864
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Też się zastanawiałam nad tym ostatnio. Na blogu też cicho i to już długo
Nabazgrałam do niej, pogroziłam pałką przy okazji ;P zobaczymy czy się przestraszy

Cytat:
A czy na pewno olejowanie na całą noc Ci służy?

Stary 2012-03-21, 11:23   #59865
myszka2020
Zakorzenienie

Ale lecicie, szaleństwo

Siostra ma w domu żel do włosów z biedronki loreto, ma tam chyba pq, ale też wygląda, że będzie mocny bo są chyba 3 polimery, aż sobie spróbuję jutro, jak będę myć.

Włosy rosną mi jak szalone, obcinałam w grudniu jakoś dużo, jakieś 10cm, a już chyba dorównały do tego momentu, co przed cięciem, a w ogóle nie zniszczone, to zapuszczam znowu
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:24   #59866
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Na kryzys najlepsze jest zaciśnięcie zębów i nie patrzenie w lustro wiem, że to mało pocieszające ale to jest jedyny sposób. Włosy się przyzwyczajają do zmiany pielęgnacji. Trzeba dać im więcej czasu.
DMka dobre pytanie zadała. Sprawdź czy dobrze służy Ci całonocne olejowanie. Bo może tak być, że olejowanie na 1-2 godziny będzie służyło lepiej niż całą noc.

Cytat:
Nabazgrałam do niej, pogroziłam pałką przy okazji ;P zobaczymy czy się przestraszy
To czekamy. Oby się odezwała
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:40   #59867
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Włosy rosną mi jak szalone, obcinałam w grudniu jakoś dużo, jakieś 10cm, a już chyba dorównały do tego momentu, co przed cięciem, a w ogóle nie zniszczone, to zapuszczam znowu
Też chcę taki przyrost

Siedzę sobie z oliwką BD na włosach od wczoraj, ciekawe jak bardzo będą przyklapnięte po myciu . Z włosków jestem coraz bardziej zadowolona, zdobywam komplementy, skręt ładnieszy. Bardzo polubiłam się z lnianą płukanką, u mnie włoski po niej lepiej się skręcają. Muszę naładować aparat, ułożyć kłaczki (ostatnio leń do stylizacji ze mnie) i cyknąć jakieś zdjęcie coby porównanie z przed CG mieć

Dziewczyny, idzie wiosna - też macie ochotę teraz się oczyścić, zdrowo odżywiać? Czuje się taka ciężka po tej zimie, muszę coś z tym zrobić. I na a6w też mam ochotę, ale z moim lenistwem..
Stary 2012-03-21, 11:41   #59868
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Cos oprócz swędzenia? Łuszczy się albo "poci" ?
Cóż mogę powiedzieć, ja jednym ani drugim myć nie mogę i mogę palcem w składzie pokazać co robi kuku...
Mogło zawinić coś innego a one dokopały etmat. Nie używasz jakiejś kontrowersyjnej wcierki? W sensie coś czego np ja bym nie mogła?
Odstaw oba, weź coś z listy "nawet Ajrisz może" i powinno się uspokoić
Jak masz inną bezpieczną odżywkę myjącą to zrób wcierkę z oleju albo kilku ale żadne zioła
Albo umyj samym glutkiem lnianym ale to bez oleju, wiadomo ;]
Dziękuję Wcierkę mam Green Pharmacy, ale po niej tylko mi lepiej
Wiesz, to chyba... nerwica. Nic nie zmieniałam ostatnio w pielęgnacji. Współlokatorka wyoglądała mi łeb z każdej strony i nic nie ma, ani zaczerwienienia, łuszczenia, czegokolwiek. A mam obecnie bardzo stresującą sytuację. Ktoś mnie nęka, nawet wiem kto i na razie nie idzie tego zwalczyć
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:56   #59869
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Po miesiącu akurat czas na słynny kryzys Uszy do góry Dbaj jak zwykle, powinno się samo unormować
Z pielęgnacji raczej nie zrezygnuję, bo i tak chcę zapuścić włosy, a po tym miesiącu z CG mam wrażenie, że są w dużo lepszej kondycji i szybciej rosną... Ewentualnie muszę przestać spodziewać się "cudów"

Cytat:
A czy na pewno olejowanie na całą noc Ci służy?
Cytat:
Na kryzys najlepsze jest zaciśnięcie zębów i nie patrzenie w lustro wiem, że to mało pocieszające ale to jest jedyny sposób. Włosy się przyzwyczajają do zmiany pielęgnacji. Trzeba dać im więcej czasu.
DMka dobre pytanie zadała. Sprawdź czy dobrze służy Ci całonocne olejowanie. Bo może tak być, że olejowanie na 1-2 godziny będzie służyło lepiej niż całą noc.
W sumie - dobre pytanie. Następnym razem spróbuję naolejować i zmyć za jakiś czas. Za pierwszym razem, po całonocnym olejowaniu i zmyciu, skalp bardzo szybko mi się przetłuścił, więc tym razem nałożyłam olejek tylko na długość. No i staram się nie częściej, niż raz w tygodniu, żeby ich za bardzo nie obciążyć.

Dzięki za rady
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:18   #59870
Maliniarka
Zakorzenienie

Ajriszku
lokusie

Agatka
super faluski i kolor i długość i gęstość

gdzieś mi tam jeszcze Piechniaczkowa mignęła
piękna ślubna fryzurka to już po? gratulować?

więcej grzechów nie pamiętam, będziem nadrabiać
i idę dzisiaj na randkę z Mgiełą , Demcia to Ty ją wkręciłaś w te bb kremy?

aaaaaa, ale mnie zawiało mam straszny rozczochraj, puch, ale mi się podoba, chyba mnie walnęło lepsza objętość niż ostatnio, ale odstawacze za to nie ma takich strączków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg x.jpg (69,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg y.jpg (53,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z.jpg (57,5 KB, 40 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-03-21 o 12:34
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:25   #59871
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
To czekamy. Oby się odezwała
Na pewno się odezwie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Ktoś mnie nęka, nawet wiem kto i na razie nie idzie tego zwalczyć

Cytat:
W sumie - dobre pytanie. Następnym razem spróbuję naolejować i zmyć za jakiś czas.
Spróbuj na godzinę czy 2

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
a idę dzisiaj na randkę z Mgiełą , Demcia to Ty ją wkręciłaś w te bb kremy?
pewnie, że jaaaaaaaaaaa, a co? przekaż pozdrowienia od Zakręconego wątku

Stary 2012-03-21, 12:29   #59872
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, idzie wiosna - też macie ochotę teraz się oczyścić, zdrowo odżywiać? Czuje się taka ciężka po tej zimie, muszę coś z tym zrobić. I na a6w też mam ochotę, ale z moim lenistwem..
Tja, ja jak zwykle rzucam palenie :P
Cytat:
Dziękuję Wcierkę mam Green Pharmacy, ale po niej tylko mi lepiej
Wiesz, to chyba... nerwica. Nic nie zmieniałam ostatnio w pielęgnacji. Współlokatorka wyoglądała mi łeb z każdej strony i nic nie ma, ani zaczerwienienia, łuszczenia, czegokolwiek. A mam obecnie bardzo stresującą sytuację. Ktoś mnie nęka, nawet wiem kto i na razie nie idzie tego zwalczyć
Bardzo możliwe że nerwy
Wcierka jest ziołowa i może przesuszyć skórę na dłuższą metę, nie obawiasz się tego?
Wiem że nikt nie ma tak histeryzującej skóry jak moja, ale moja po ziołach kwiczy i marudzi :P
Masakra co się dzieje?
Cytat:
Z pielęgnacji raczej nie zrezygnuję, bo i tak chcę zapuścić włosy, a po tym miesiącu z CG mam wrażenie, że są w dużo lepszej kondycji i szybciej rosną... Ewentualnie muszę przestać spodziewać się "cudów"
Bardzo zdrowe podejście dzięki temu masz milion pozytywnych zaskoczeń
Cytat:
W sumie - dobre pytanie. Następnym razem spróbuję naolejować i zmyć za jakiś czas. Za pierwszym razem, po całonocnym olejowaniu i zmyciu, skalp bardzo szybko mi się przetłuścił, więc tym razem nałożyłam olejek tylko na długość. No i staram się nie częściej, niż raz w tygodniu, żeby ich za bardzo nie obciążyć.
Niektóre wybredne włosy lubią olej tylko na pół godzinki przed myciem :P

Stary 2012-03-21, 12:33   #59873
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, że jaaaaaaaaaaa, a co? przekaż pozdrowienia od Zakręconego wątku
a nic wali nam wszystkim w dekiel z tymi kosmetykami, włosami itd

na pewno przekażę
zapracowana jest bidulka, ale włosy miała pokazać po cięciu i jakoś nie dotarła
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-03-21 o 12:34
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 12:49   #59874
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo możliwe że nerwy
Wcierka jest ziołowa i może przesuszyć skórę na dłuższą metę, nie obawiasz się tego?
Wiem że nikt nie ma tak histeryzującej skóry jak moja, ale moja po ziołach kwiczy i marudzi :P
Masakra co się dzieje?
:P
Nie używam jej codziennie Tylko co mycie - dwa, a poza tym łatam skalp psikadłem nawilżającym i żelem lnianym, nie boję się. Do tej pory nie miałam żadnych podrażniająco/alergicznych problemów.
Była albo obecna, cholera wie, dziewczyna mojego byłego faceta.
Stary 2012-03-21, 12:53   #59875
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie używam jej codziennie Tylko co mycie - dwa, a poza tym łatam skalp psikadłem nawilżającym i żelem lnianym, nie boję się. Do tej pory nie miałam żadnych podrażniająco/alergicznych problemów.
No to dieta minimum, więcej magnezu i powinno samo przejść
Cytat:
Była albo obecna, cholera wie, dziewczyna mojego byłego faceta.
O masz... miałam przejścia z byłą byłego, nie zazdroszczę :/ jak ktoś ma zaburzenie postrzegania rzeczywistości to nie wiadomo co robić. W miarę możliwości olewaj, a przynajmniej niech osoba nie wie że się przejmujesz. Nie odpowiadaj, nie reaguj, a wygaduj się komuś po cichu...

Stary 2012-03-21, 13:25   #59876
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
No to dieta minimum, więcej magnezu i powinno samo przejść
O masz... miałam przejścia z byłą byłego, nie zazdroszczę :/ jak ktoś ma zaburzenie postrzegania rzeczywistości to nie wiadomo co robić. W miarę możliwości olewaj, a przynajmniej niech osoba nie wie że się przejmujesz. Nie odpowiadaj, nie reaguj, a wygaduj się komuś po cichu...
Tak też robię, dziękuję

W Snelli rabat 15 % na zakupy dziś, po wpisaniu przy zamówieniu w polu kod rabatowy "wiosennie"
Stary 2012-03-21, 15:01   #59877
tiniaczek
Zakorzenienie

Kasia, Ty wez ja policja postrasz, stalking jest karalny, idiotka jedna.
Pokazalas kudelki po podcieciu, czy ja przegapilam?

Malina, Ty to masz wlosy

Przepraszam za brak PL znakow, system byl przeinstalowywany, jeszcze nie wszystko jest git:/

Edytowane przez tiniaczek
Czas edycji: 2012-03-21 o 15:07
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 15:21   #59878
TwojaKokaina
Zakorzenienie

czytając ten wątek myslę sobie, co ja robiłam przez 21 lat życia... dopiero teraz zaczęłam dbać o kręcone włosy jak należy. zaczęłam w poniedziałek, olejowanie, maski itd i już widzę różnicę. włosy się nie puszą, ładnie się układają, błyszczą i są gładkie. muszę jeszcze zrobić coś z dietą, więcej warzyw i owoców.
najchętniej ścięłabym farbowane włosy, bo wracam obecnie do naturalnego koloru, ale szkoda mi ich. postawiłam na regenerację i póki co jest ok.
podczytuję sobie blogi i sa świetne po prostu. wiele ciekawych rzeczy się stamtąd dowiedziałam.
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:40   #59879
edyta07
Zadomowienie

Martek-ja też mam ochotę na oczyszczanie i a6w już nawet zaczęłam, ale odpuściłam i musiałam wrócić do 6 dnia, a byłabym już na 22 dzisiaj
Leniwa jestem bardzo i nie wiem czy coś z tego będzie....

Maliniarka Twoje włoski mnie powalają gęste, grube, błyszczące... marzenie

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 16:44   #59880
ewcia1807
Zakorzenienie

Maliniarka piękne włoski

edyta07 jak tam a6w?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości