|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Byłam u gina dziś na 20.40
U innego, tu u mnie na wiosce- kiedyś robił mi usg i wtedy był ze mną A.- pierwszy raz widział dziecko za żywo na ekranie hehe młody jest trochę się wstydziłam rozstępów oczywiście i wyszłam zburaczała ![]() MissZuzia, Sandra Szczerze strzykawką mi się - nie chce pije w końcu bo dąsach i wypija wszystko ale nie mogę dociec co jej nie pasi, smoczek chyba jest ok, skoro pije z takiego samego herbatkę Muszę faktycznie ją przeciągnąć... no ale znów będzie rozdrażniona- bo głodna ![]() Cytat:
a lepiej się czujesz po zastrzykach?? Trzymam kciuki żebyś jakoś to załatwiła! ![]() Cytat:
biedna jestem Cytat:
Cytat:
zagoń tż, a Ty ponadrabiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1562 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Pogadaj z pediatra, powiedz, co zaobserwowalas i zobacz - moze faktycznie pomogloby mleko bez laktozy? Trzeba probowac wszystkiego, zeby w koncu przyniesc Malemu i Tobie ulge a za mlesio to dostaniesz mase buziakow ![]() Cytat:
My jeszcze mamy jutro wizyte w szpitalu u takiej pediatry,ktora patrzyla na mnie jak na wyrodna matke i nagadala mi, ze przekarmilam dziecko, ze co to za krostki, ze mam nie ruszac nabialu... i troche sie boje tej wizyty. Po wszytskim, jak sie okaze, ze wszystko ok, zamierzam pomalu wprowadzac nabial i obserwowac Malego. Tesknie za bawarka i inka z mlekiem Czekam na 10 min po polnocy,zeby nakarmic Gada i mam nadzieje, ze tztowi uda sie go uspic. Czy on nie moze chodzic spac o normalnej porze? ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Sandra, super te ubranka wylicytowalas !!!! No i cena za taka ilosc bardzo ok Agatek, trzymam kciuki, zeby CuKinka sie opamietala i zaczela normalnie jesc No i teraz nie wiem, co kupic. Jakis odtwarzacz cd/mp3 do sypialni, zeby puszczac kolysanki, czy tego konika morskiego
|
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam odtwarzacz w sypialni i to super sprawa, co wieczor puszczam mu kolysanki po kapieli jak usypiam, w dzien czasem radio ale my glownie w salonie/kuchni siedzimy wiec nie xza duzo ide looknac tego konika ![]() DZIEWCZYNY PADNE NORMALNIE ![]() DZIECKO ME ZASNEŁO O 21.30 I SPI NADAL NIGDY CIAGIEM TYLE H NIE PRZESPALAM ODKAD SIE URODZIL, OD 23 DO PO 5
|
|
|
#1564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ściągam w szkole ale to wszystko ona pochłania... żarłok jeden ![]() Moze i faktycznie chodzi z tym czosnkiem o zapach matki. W sumie to raz zgrzeszyłam i zjadlam sos czosnkowy i nic małej nie było.Cytat:
MOja po tych kolkach uspypia po 20 i spi do 6... jedyny plus chyba tych pier... kolek, że się zmęczy biedactwo a potem regeneruje siły. A ja muszę wstawać w nocy i odciagać bo budzę się w kałuży mleka. Dzień dobry tak w ogóle Dziś już mam lepszy humor bo jeszcze nie nadeszła 16 ![]() Kolki nie ma ale mała ma ciemieniuche i boje się ze ma to łojkotowe zapalenie skóry bo oczy jej całe ropieją a ciemieniuchę ma na brwiach, całym czole i trochę na włoski na główce jej weszła. Dzis ma przyjechać położna i chyba zadzownię po pedriatre zeby to obejrzała bo mała to trze rączkami okropnie jak nie urok to sraczka. |
||
|
|
|
#1565 |
|
Raczkowanie
|
misszuzia odkad pamietam jak zerkalam na wizaz o jakiejs.nieludzkiej porze rano albo jeszcze w nocy?
to ty cos wpisywlas a teraz popatrz coraz pozniej i coraz dluzej mozesz pospac. taka nagroda sie nalezy i daje nadzieje ze wszystko idzie ku lepszemu![]() a ja mam tez tak z (.)(.) ze jak tylko moja mala dluzej spi to twrde jak kamienie albo wkladki przeciekna i i tak czlowiek nie pospi i tak. czy to sie kiedys dostosuje do tych nocnych przerw? dzis nasza kruszynka pierwszy raz spala z jedna pobudka o 3 jestem z niej dumna. ale to po zastosowniu rady mamy zeby na poczatku kapac pozniej,my nwet po 21 kapiemy potem mleczko,zasypianie i najdluzej spi. moze komus tez to pomoze?a co do nabialu to mi polozna powiedzial zeby mocno ograniczyc. troche do inki i jakis twarozek raz dziennie i juz,jakos dziala poki co. a mam jeszcze pytanie do was,czy ktos nie stosuje w ogole.smoczka? a jesli tak to jak to robi?
|
|
|
|
#1566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie tez bym chcialapuszczac mu kolysanki w sypialni,a nie w salonie/kuchni jak do tej pory,zeby nauczyl sie tam zasypiac. Nie moge jednak pozwolic sobie na razie na jedno i drugie,wiec mam dylemat. w koniku fajne jest to,ze gdyby faktycznie mial usypiac,to przydalby sie na wyjazdy lub nocowania u dziadkow... Cos wisi w powietrzu z tym spaniem. jas spal od 1 do 6:20!!!!
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się w TESCO była promocja na proszek Loveli. 5 kg za 39.99 gdzie w Rossmannie 1,8 kg kosztuje 23 zł.
moze komuś sie ta informacja przyda. |
|
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
Ranula,to brawa dla Malej za nocke
![]() Ja przed porodem mialam nadzieje,ze smok nie bedzie nam potrzebny... glupia bylam. teraz smok to nasz najlepszy przyjaciel
|
#1569 |
|
Rozeznanie
|
hej ja tylko na chwilkę sorki, że nie cytuję ,ale ponadrabiam później , miałam okropną noc... całą noc miałam gorączkę, byłam tak rozpalona, że czułam jakby serce miało mi wyskoczyć - rano wstałam już po gorączce nie ma śladu..ale łeb mi pęka z niewyspania...
Idę się kąpać bo jadę zaraz z małym do kontroli...sorki, że tak na szybko i tylko o sobie, ale chciałąm tylko zameldować, że żyjemy... popołudniu postaram się nadrobic..
|
|
#1570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hello i musze konczyc bo mała chce papu
|
|
#1571 |
|
Rozeznanie
|
Hej, zazdroszczę Wam, że dzieci tak długo śpią, moja się budzi na karmienie 2-3 razy w nocy. A wszystko pewnie dlatego, że nie chce jeść dużo(zamiast 120 ml je 60-90 ml).
A co mnie najbardziej smuci, to fakt, że mój pokarm dobiega końca. Już są resztki i mała w ogóle już nie chce piersi, ale jeszcze będę próbować przystawiać. miłego dnia
|
#1572 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Do kupienia w rossmannie. Jest tam jeszcze wybielacz do bielizny białej ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Przymierzałam wczoraj jeansy D&G (cena super była) w rozm. 28 i nawet do połowy uda nie wlazły Piękne były i jaki krój miały ;( Cytat:
I to się nazywa robota ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Nadrobiłam wszystko w jeden poranek :p
|
|
#1573 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a teraz 38 jest ok ![]() ja raczej w 40 latam, niestety jeszcze ![]() a spodnie jeans w rozm 28 te se pomarzyć i przed ciążą mogłam, standard to 29 bądz 30 a teraz to nie wiem bo nie byłam w takim sklepie co ma taka rozmiarówkę, jedynie 40 w mng kupiłam z przecen za 50zł bo w żadne swoje nie wchodzę
|
|
|
#1574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my patrzylismy na ceny mieszkan na naszym zadupiu i tez tragedia :/ SIWY DYM z tymi dzieciakami. Ledwo co napisalam wczoraj,ze Jasiek jadlby caly czas i dzisiaj mam problem. Jest glodny, bo sie drze, nic go nie uspokaja, jak dam mu cycka, to sie rzuca jak forfiter na kajak, chwile possie i RYK. Po kilku probach zmiana cycka, ale historia sie powtarza. Smoczek uspokajajacy ssie, wiec w buzce chyba go nic nie boli? Zjadlam wczoraj potrawke z kurczekiem, ale byl troche pieprzny... Czy to moze byc przyczyna? Tz sypnal przy gotowaniu troche za duzo pieprzu bialego, ale juz bylam taka glodna, ze nie wydziwialam. Z tym ze obiad jadlam o 19, potem byly 3 karmienia normlane - ok.20:00, ok.01:00 i ok.06:00 - jadl, az mu sie uszy trzesly. Przyszla pora na karmienie ok. 09:00 i jest masakra. Myslicie, ze to ten pieprz? Nie wiem, czy nie wysle tzta do apteki po mm
|
|
#1575 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
Zazdroszczę, że dzidki Wam tyle spały moja w miare także bo od 23-5 ALE o 4 się dąsała o mleko, znów poszłam, zrobiłam- ona śpi no to poszłam znów spać jak poprzedniego dnia niedawno padła i śpi-czuwa w wózeczku... a ja jem śniadanko i Was nadrabiam ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, co Ci doradzić- ja w sumie z laptopa puszczam muzyczkę dla małej, karuzela do usypiania, na huśtawce też inne dźwięki, nie używam mp3, bo w końcu jest lap i internet co nie? Cytat:
pamietam cyce-kamienie a jakie wielkie miałam głazy Cytat:
no i za kontrolę!! Cytat:
nie wiem kiedy nastąpi ten przełom gdzie będzie w końcu więcej jeść ![]() A co ile karmisz?? Bo ja co 3-3,5-4 h
|
|
#1576 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() :dzie kuje:Cytat:
ja zakupilam swojemu jeszcze w ciazy dwa uspokajajace tt, ale nie przyjal... za to ortodontyczny z NUKA ssie az odciskow na policzkach dostaje Cytat:
Tez by sie przydalo cos zakupic, tylko macierzynski nie chce przychodzic Wyglodnialy dzieciak mi usnal. Nie wiem, co robic. Jak sie zbudzi bedzie pewnie to samo
|
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój tż tak kupił mleko bebilon i kupił 350-400 gram za 35 zł, a w biedronce to samo mleko tylko 800 gram 43 zł ![]() Nie wiem czy potrawy tak szybko przechodzą do organizmu??
|
|
#1578 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Smacznego! Co masz, co masz? Daj troche ![]() Cytat:
![]() Ja teraz tez sie sklaniam ku konikowi, bo chyba wyjdzie taniej niz odtwarzacz mp3 ![]() Cytat:
Nie bede od razu zatykala Malego butla. Jak naprawde zglodnieje, to zje wszystko - czy mu smakuje,czy nie. On i tak jest "tresciwy", jak to powiedziala jedna pani pediatra i "konkrecik", jak to ujela druga pani pediatra
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-03-21 o 10:44 |
|||
|
|
|
#1579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moj maly juz prawie w dzien nie spi i trzba z nim gadac albo na spacer a wiec czasu zero.. a jak przychdzi wieczor to juz nie mam sily zeby kompa wlaczyc. tzt caly dzien w pracy bierze malego wieczorem ale ja po calym dniu agu gu gugu to nie mam sily juz;( teraz lezy i sie dasa ze nie gadamy wrr
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2012-03-21 o 10:45 |
|
|
|
|
#1580 |
|
Rozeznanie
|
U nas też dąsy non stop lecą, bo ja wymiękam i się buntuję, bo czasu dla siebie też chcę! Ot co!
![]() Kupiłam wczoraj w rossmannia olejek do pielęgnacji ciała Baby Dreama. Ma któraś? Bo mi chodzi o to czy mogę go stosować karmiąc? Oczywiście stosować na cycki
|
#1581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ide bo sie zadasa zaraz;/ galgan maly
|
|
#1582 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cześć mi wycięło
|
||||
|
|
|
#1583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1584 | |||||
|
Zadomowienie
|
Czesc! To była długa noc
My już dzis zaliczylismy kapiel booo...Michas narobił po sama szyje cała noc meczył sie biedny z ta kupa i cała noc lapal tylko pol godzinne drzemki, myslalam, że skonam , aż wkoncu rano poszło i to jak poszło . W bodziaku było tyle, że szok, a że bodziak zdejmowany przez główkę to połowa na włoskach została . Bylismy sie wczoraj zwazyc i jest 5550 czyli bez szału. Kochana relanium mu daj meliska za słaba, nie powali go![]() Cytat:
Cytat:
. Jestes za dobra dla niego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czasem się zdaży całe 5 min snu po spacerze
|
|||||
|
|
|
#1585 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedzi dziewczynki
![]() Lecę smarować Dziś będzie 3 dzień bez kupy
|
#1586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Neskagdzie jesteś????? Coś ucichłaś
![]() Cytat:
ale ja ogólnie spiochem byłam, i sypiałam po minimum 10 h to teraz takie skromne 5 h to co to je? babciny dżemik trusssskafffkowyyyyy ![]() Cytat:
kurcze dobrze by było gdybyś go oduczyła sypiania z Tobą i żeby spał w swoim pokoju konik jest mega TYLKO CZEMU RÓŻOWY?!!!!!! chociaż dostała pierwszą różową bluzę od koleżanki Cytat:
a Ty mnie bijesz od razu mówię, żebyś w razie c nie kupowała w aptece bo zdziercy zdzierają
|
|
#1587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh to mnie zmartwiłaś, że w dzień juz mało co śpi Teściowa do 12-13 pracuje, a ja już wstaję z małą o 8-9 i trzeba zabawiać, nosić, tańczę z nią, huśta się a jak padnie to do wózka i szybko szybko na forum, zjeść i się ogarnąć... zazwyczaj jej sen wynosi wtedy max 40 min szwagier mało co pomaga, a jak wczoraj został z małą sam na pół h to powiedział, że NIGDY WIĘCEJ bo ona płacze i on nie wie dlaczego ![]() A tż kiedy ma wolne?? w weekend? Może wtedy by się więcej zajął Igorkiem??? A leżaczek masz, żeby sam młodzieniec leżał?? ![]() czekam grzecznie na info ![]() Cytat:
Michaś dał popis, chyba jest obsrurańcem nad obsrutańcami!!
|
|
#1588 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam!
Przez 2 tyg. miałam u siebie mamę - zamrażalnik pełen, mieszkanko wypucowane, ręce odpoczęły. Co dobre, szybko się kończy, ech. Cytat:
Cytat:
![]() Był temat pomocy TŻtów przy dziecku - ja jestem z mojego baaardzo zadowolona: kąpie (ja tylko pomagam w przebraniu) , przewija, zabawia, usypia (nawet w nocy). Jak trzeba to pozmywa (bez proszenia), odgrzeje jedzonko, zrobi mi kanapki i oczywiście zakupy. To się nachwaliłam
|
||
|
|
|
#1589 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój zasypia przy youtubowym dźwięku lecącej wody Odnośnie termoopakowań to jest masakra, jedyne dobre to są te ze styropianem w środku , nie z ta folią srebrną, bo one właśnie nie trzymają, dla Niki miałam ten ze styropianem i był super tylko w niego nie wchodzą butelki tt ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry w ogóle ![]() Nie mam na nic czasu, nadrabiam Was od wczoraj i nie mam jak odpisać, bo mały co chwile chce by mu gugać, podobnie jak Uśkowy synuś dzisiaj też włączyłam lapka po 9 i dopiero teraz udało mi się wysłać post. Także siedzę jeszcze nie ubrana, nie umyta, nie umalowana, nie uczesana, w domu syf, obiadu nie ma ![]() No ale nic trzeba się zbierać. Aaa jeszcze odnośnie karuzelki, nasz niby przy niej zasypia ale musi mu jeszcze czasem towarzyszyć szum wody z youtuba, albo z huśtawki, tam jest taki dźwięk-szum morza, też daje radę, puszczamy na ful i jechana , ostatnio odkryłam również magię zarzucanej na twarz pieluszki, ale prawda jest taka że jak mu się nie chce spać, to żadne uje muje dzikie węże nie pomogą ![]() spadam bo mnie z rodziny wypiszą
|
|||||
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
nowojka nie musze ale wiesz jak nimi tu jest wole sie przygotowac bo termin szczepionek sie zbliza a nie pojde do apteki i ot tak nie kupie niestety.
Co do smoka to my uzywamy sporadycznie,maly pluje smokiem a najdluzej go ssal na spacerze jakas godzine takze ja malo uzywam. Co do mp3 ja jedna poswiecilam i zgralismy malemu white noises,suszarke i on to ma wlaczone cala noc i przy tym spi. Musze tez mu tam wrzucuc jakies kolysanki na dzien bo karuzelka na razie lezy a lezaczek mamy goly i wesoly ani wibry ani muzyczki. Wczoraj tez widzialam sie z polozna bo maly ma 5tyg i ciagle jest zolty,podobno taki kolor moze sie utrzymywac przez caly okres karmienia piersia-prawda to?? Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-03-21 o 13:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

U innego, tu u mnie na wiosce- kiedyś robił mi usg i wtedy był ze mną A.- pierwszy raz widział dziecko za żywo na ekranie hehe
trochę się wstydziłam
rozstępów oczywiście i wyszłam zburaczała 
Szczerze strzykawką mi się - nie chce
Muszę faktycznie ją przeciągnąć... no ale znów będzie rozdrażniona- bo głodna 

a lepiej się czujesz po zastrzykach?? 

zagoń tż, a Ty ponadrabiaj 

mówisz i masz 

i nic małej nie było.

no i 

ręce opadają.. w nocy jest ok, a w dzień istny cyrk. Czasem jest ok, a czasem odwala maniane, niech ktoś mnie przytuliiiiii 
, aż wkoncu rano poszło i to jak poszło
tż jest obok i chyba dziś nici z seksu bo jakbym była na jego miejscu to by mi opadł

ale taka ze az 3 pieluchy obsrutała