Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-21, 10:34   #3391
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
To byk kobieta różni się od byka mężczyzny, ja nie jestem małomówna mój tż jest małomówny, a jest wagą
Ja waga, ale małomówna zdecydowanie nie jestem

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:37   #3392
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

ja tez dzis w nocy mialam przygode ze zgaga, ktora trwala przez jakies 4h
zjadlam kilka rennie, pilam cieple mleko i nic nie pomagalo. jestem juz ta zgaga strasznie zmeczona wole juz bol kregoslupa niz ogien w gardle.
no i dzieki temu pol nocy nie spalam i nadrobilam sen rano.
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:39   #3393
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
mamy ten sam tp
ale ja mojego terminu nie lubię ze względu na tą kuzynkę dlatego tutaj podałam ten z pierwszego usg czyli 27.06 a nie z OM czyli właśnie na 29.06
ostatnio mi się śni, że rodzę/urodziłam albo na coś choruję co szkodzi dziecku, albo że ginę w jakimś wypadku masakra, ja chcę normalne sny....
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:51   #3394
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Heh... też idę dopiero 11.04 i wtedy zrobi mi wymaz na paciorkowca
Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam!

Jeśli chodzi o te wymazy to np. mój gin. to robi ten wymaz około miesiąc przed i u mnie po pięciu dniach można odebrać, także wydaje mi się że aż tak długo się nie czeka na wyniki
no właśnie to robi gin i on wysyła czy trzeba samemu do labo iść?czy to od gina zależy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33052467]Współczuję Wam strasznie z tą cukrzycą Dieta to coś okropnego
Choć ja też ograniczam powoli słodycze, wg mnie 2,5 kilo w ponad tydzień to za dużo :/[/QUOTE]

ja w styczniu przytyłam 4kg na miesiąc (impresy i tłusty czwartek ) a teraz tylko 2kg w tym 700g dziecko przybrało

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
ja tez dzis w nocy mialam przygode ze zgaga, ktora trwala przez jakies 4h
zjadlam kilka rennie, pilam cieple mleko i nic nie pomagalo. jestem juz ta zgaga strasznie zmeczona wole juz bol kregoslupa niz ogien w gardle.
no i dzieki temu pol nocy nie spalam i nadrobilam sen rano.
współczuję wam tych zgag

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:52   #3395
centipede
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33050846]Cześć.
Zmierzyłam ciśnienie po spaniu i po średnim wysiłku (zaścielenie łóżka, ale bez dźwigania - tak, dla mnie to teraz średni wysiłek). I było 125/81, tętno 72. Co myślicie? Jeszcze zmierzę po południu, jak gin kazał. Tylko też nie wiem, ale chyba po odpoczynku się je mierzy, tak? Bo mam zamiar około 15-16 wyjść, to muszę jakoś tak zrobić, żeby posiedzieć chwilkę...

I wieści a propos Pimafucinu, gdyby któraś z Was go kiedyś dostała - nie martwcie się wielkością globulki, wbrew pozorom jest łatwiejsza w aplikacji niż nystatyna i nawet luteina, bo jest zrobiona z innego "materiału"
[/QUOTE]
Super wynik Perse może to była jednorazowa akcja z wysokim ciśnieniem! i chwała Ci za to, że napisałaś o luteinie, bo bym zapomniała o niej dzisiaj a tak to napisałaś i od razu pogoniłam zaaplikować

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33050924]I odpowiedź Anulki - nie ma dostępu do internetu teraz, ale wszystko u niej OK.[/QUOTE]
Uff, całe szczęście

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Kość udowa (FML) 6 cm
Głowa (BDP) 8,4cm
Więcej nie mam.

kism- miałam ważone ostatnio na 3/4D w 20 tyg dziecie, miało 314 g.
Teraz byłam w 32 tyg (usg) i powiedziano mi że nie można zważyć, bo nie ma takiego sprzętu chyba gin moja.
Monika u mnie gin mówił, że 28-32tc robi się dokładniejsze usg i jeszcze coś tam sprawdzają ostatnio w 28 tygodniu byłam u niego i wiem, że główkę mierzył i oglądał dokładnie Malutką. Dziwne, że nie może Ci podać wagi

Cytat:
ciekawa jestem kiedy mi zrobi, ileś tygodni temu mówił, że robi się w okolicach 34tc

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Tez bralam pimafucin- wygladaja jak pociski- torpedy ale faktycznie bardzo latwo sie je aplikuje i infekcja szybko przechodzi. Wczoraj mialam skurcze i maz chcial mnie zawiezc do szpitala,zeby miec spokoj, bo fakt powinnam plackiem lezec:/ Dzisiaj zachcialo mi sie wyjsc z domu, a ten zabral mi karte Od dzisiaj musze byc grzeczna,bo zaczal sie znak barana,a pisalam Wam o skrzywieniu,ktore mam przez mojego brata barana
ej tylko bez ataków na barany bo ja jestem baranem

Cytat:
A wiecie co mnie zaczelo wkurzac?nic innnego nie robie, tylko nastawiam budzik w komorce, mijaja 3 godz,a czasem godzina, dzwoni- biore lek,nastawiam nastepny budzik i tak 24godziny na dobe, najbardziej mecza mnie budziki o 24,3 i 6 rano, nie wiem czy to ma mnie przyzwyczaic do wstawania do dziecka czy co ale jest to baaardzo denerwujace:/
ja też jestem uzależniona od zegarka, tylko że przez mierzenie cukru

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Ja też od kilku tygodni zmagam się z cukrzycą, szczerze mówiąc to koszmar, ponieważ nigdy w życiu nie byłam na żadnej diecie i kompletnie się nie znam na liczeniu kalorii etc. Mogę Ci przesłać na maila rozpiskę, którą dostałam od dietetyczki, tam jest napisane ile i czego można zjeść w ciągu dnia, np. ile plasterków owoców

Niestety u mnie dieta nie wystarczyła, wstrzykuję sobie insulinę ale na razie ciągle zwiększam dawki ...

Podstawowa zasada, to posiłki mniejsze i regularne,np. o 8, 11, 14, 17, 20 i 22 - przekąska przed snem.

Każda informacja jest cenna
Też przeżywam problemy z chlebem - ciężko znaleźć prawdziwy. Poza tym u mnie w poradni zabronili jeść więcej niż 2 kromki na raz Wcześniej jadłam z 5-6. Niby nie chodzę głodna, ale...
Współczuję tej insuliny gdzieś wyczytałam, że z biegiem ciąży zwiększa się zapotrzebowanie na insulinę, coś w tym chyba jest bo u mnie teraz coś wyższe poziomy wychodzą i musiałam zaostrzyć dietę ja zawsze jem dwie kanapeczki, nie więcej i cukier w porządku wychodzi, ale tylko po jednym chlebie z biedronki

cukierków michałków mi się chce hmmm... co by tu na zamianę sobie zapodać, chleb chrupki czy kefir
Stary 2012-03-21, 10:53   #3396
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry w nie dobry dla mnie dzień
I wybaczcie...dziś nie czytałam uważnie.

Wstaliśmy z mężem, zjedliśmy śniadanko, czułam się rewelacyjnie. W kuchni czekał na mnie chlebek Agaty, chciał już iść do piekarnika. Miałam tylko pojechać do mamy do firan i do szefowej zawieść L4. Przyszła mojego męża szefowa, stałam z nią w przedpokoju bo się spieszyła i nagle zrobiło mi się słabo. Normalnie mroczki przed oczami, duszno, okropnie. Usiadłam i mi przeszło, a za chwilę to samo, więc się położyłam. Teść zmierzył mi ciśnienie i miałam 90x60 a takie też miałam wczoraj na wizycie i gin powiedział że ok!!

Persephone_ co to znaczy że masz ciśnienie na granicy??

begie13 to ja bym wzięła ręcznik 100% bawełny. Wszystkie nasze ręczniki takie są... wszystkie dostaliśmy na ślub...mam niezły zapas. I skoro wiem że mam całe bawełniane to nawet mi do głowy nie przyszło żeby w Pepco sprawdzać skład. A pościel 3-częśćiowa ...chodzi Ci o poszewkę na poduszkę + na kołderkę + ochraniacz? Pytałam sprzedawcę mailowo, i można osobno zamówić ochraniacz, nie pytałam o jego cenę.

kaśka k brawo na tytuły.

_agata mój chlebek jeszcze w piecu...dłużej bo jeszcze jest mokry w środku.
Tych drożdży na pewno 6g?? A nie 60g ? Przepraszam jeśli sieję zamęt ale 6g to takie nic i ja dałam 60 !! Pewnie źle co??

Alfahelisa mój jest małomównym bykiem a ja mega gadatliwym bliźniakiem
Wg terminu porodu mała też będzie bliźniakiem

Moja dzidzia ma położenie główkowe a łożysko jest na ścianie tylnej, powiedział że prawidłowo. Waży 1200g też prawidłowo , tak powiedział.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:03
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 10:56   #3397
onething
Zadomowienie

Dzień doberek
Od wczoraj mam już internet, więc będę mogła być z wami na bieżąco
Pisałyście ostatnio o dolegliwościach III trymestru. U mnie oprócz skurczy w łydkach, puchnięcia i trądziku zaczyna doskwierać dzieciątko, tzn. od kilku dni jem jak wróbelek, a czuję jakby brzuch miał mi eksplodować, do tego mały stał się tak ruchliwy, że jak tylko usiądę czy się położę to nie mam spokoju

Dziewczyny ostatnio wyczytałam, żeby w III trymestrze unikać leżenia na brzuchu, bo wtedy jest ucisk i większe prawdopodobieństwo pojawienia się żylaków- wiecie coś na ten temat? I w jakiej pozycji śpicie?

Idę się teraz położyć, bo chyba ciśnienie niskie i czuję się jakbym za dużo wina wypiła, a zawitam wieczorkiem.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 10:57   #3398
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
ale ja mojego terminu nie lubię ze względu na tą kuzynkę dlatego tutaj podałam ten z pierwszego usg czyli 27.06 a nie z OM czyli właśnie na 29.06
ostatnio mi się śni, że rodzę/urodziłam albo na coś choruję co szkodzi dziecku, albo że ginę w jakimś wypadku masakra, ja chcę normalne sny....
moja mama miała z bratem tp na 29.06 urodziła 22.06 i twierdzi że ja tez nie dotrwam

hmm moja nielubiana kuzynka urodziła niecały miesiąc temu juz się nasłuchałam "jak to jeszcze zobaczę jak będzie później" taaa i pewnie będzie a moje juz siedziało, a moje to ... i porównywanie
najlepsze że z nami tak własnie było i moja mama do dziś to wspomina jak ją wkurzało
tyle że inna płec
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:01
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:03   #3399
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Persephone_ co to znaczy że masz ciśnienie na granicy??
Gdybym ja to wiedziała Nie powiedział ile, a z karty się nie umiem rozczytać. W necie i tutaj od dziewczyn dowiedziałam się, że max. to 140/90.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:06   #3400
begie13
Zadomowienie

Cytat:
morfologia mi siadla, bialko niskie - znowu anemia...
mam jesc duzo wysokobialkowych rzeczy, krolika, cielecine i barszcz czerwony z buraczkow , nie ze sloika

lekarz mi powiedzial, ze nasza corcia jest malutka (jezeli wierzyc jego sprzetowi) - 34tc , wazy 2 kg i powiedzial, ze jest troche za chuda wg jego sprzetu obwod brzuszka ma na 31 tc wiec moj maz zapowiedzial, ze mnie dopasie odpowiednio, reszta wymiarow odpowiada mojemu tygodniowi ciazy

jak robil mi dzis 3D to mala standardowo zaslaniala sie rączkami przy buzi i chyba chciala wsadzic kciuk do buzi ale jej nie wyszlo i paluch poszedl w oko no to mowie przy lekarzu ze taka mala ciapa z niej (jak mama)
no to odżywiaj się zdrowo kochana, a Twoja mała to jest słodka

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
zmierzylam brzuszek i 117 cm duzyyy ;]
Ja mam 107 więc też duuuży...

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
To ja tak na szybko - jestem po wizycie i niestety szyjka mi się skraca Paniki nie ma, ale gin kazał więcej leżeć, a mniej chodzić. No to zaległam z lapciakiem w wyrku, ale strasznie mi niewygodnie. Jakie Wy macie te pozycje, że Wam jest wygodnie jak leżycie?

Na szczęście z Młodym wszystko OK, ma już prawie 1,7kg!
Dobrze, że z dzidziusiem wszystko w porządku a Ty odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja wczoraj byłam też na wzycie, mała ma między 1,7 a 1,9kg i wszstko z nią ok między nogami nic nie wyrosło więc będzie Agatka

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Wczoraj około godziny 23:30 przeżyłam horror
Już zasypiałam i nagle dostałam tak olbrzymiego kołatania serca, że myślałam już o najgorszym. Serducho mi waliło tak, że słyszałam tylko ten dźwięk w sobie, klatka piersiowa chciała eksplodować. Cała się trzęsłam, jakby mnie wystawili nago w zimę na balkon. Obudziłam P, bo wystraszyłam się, że mogę dostać zawału Odczucie generalnie było takie, jakby serce nie mogło sobie dać rady z przepompowaniem krwi Tak bardzo się wystraszyłam, że teraz tylko o tym myślę Tętno to chyba miałam z 300/min. Boję się, żeby się to nie powtórzyło.

Gdzie jest słońce
Współczuję tego przeżycia, mi też raz się to kiedyś przydarzyło ale na szczęscie nogdy więcej i mam nadzieję, że Tobie też się więcej nie przydarzy.

Właśnie- gdzie jest słońce??? od razu nie chce mi się nic robić...

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Po mojej wizycie też średnie wieści... Najpierw gin powiedziała, że może zmniejszymy o połowę dawkę Fenoterolu, ale potem jak mnie zbadała i wypytała o wszystko, to powiedziała, że nie ma mowy, że za dużo tych skurczy, że mam brać dalej tyle samo i nie mogę chodzić na basen Tyle dobrego, że szyjka dalej w porządku Nastepna wizyta za 2 tyg.
oj

co z tymi woczrajszymi wizytami...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33050924]I odpowiedź Anulki - nie ma dostępu do internetu teraz, ale wszystko u niej OK.[/QUOTE]

uff...

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj też do lekarza idę. Wreszcie będzie usg, przyjrzymy się naszemu maluchowi
za wizytę

Cytat:
A kiedy dokładnie trzeba zrobić taki wymaz, pytam bo ja muszę sama o to zadbać a nie chcę tego przeoczyć.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Właśnie sobie uświadomiłam, że zaczęłam 34. tydzień. Jak ten czas leci.
oj leci leci

Nie chce mi się dzisiaj nic robić a tyle miałam w planie.
Mała świruje jak zwykle gdy siedzę za biurkiem przy kompie...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:07   #3401
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja w styczniu przytyłam 4kg na miesiąc (impresy i tłusty czwartek ) a teraz tylko 2kg w tym 700g dziecko przybrało
heh a ja znów się zastanawiam czy nie powinnam więcej przytyć
waże 50,5kg czyli 7,5kg więcej niz przed w ciągu ostatnich 3 tyg jakiś 1kg więcej tylko... wcześniej od początku II trymestru tak po 0,5kg tygodniowo
w sumie gin nigdy nic nie mówił o mojej wadze i żadnych uwag nie miał
a dziecko tez rośnie prawidłowo (no za tydzień zweryfikujemy fakty)

ale tyle słyszę w koło że chuda jestem i prawie nie przytyłam, że zaczynam się zastanawiać ...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 11:08   #3402
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
_agata mój chlebek jeszcze w piecu...dłużej bo jeszcze jest mokry w środku.
Tych drożdży na pewno 6g?? A nie 60g ? Przepraszam jeśli sieję zamęt ale 6g to takie nic i ja dałam 60 !! Pewnie źle co??
Na pewno 6. Jak dałaś 60 to wyroooooooooooooooooooooo oooośśśśnie, że hoho

Jakaś taka pogoda jest, ciśnienie się zmienia, że organizm wariuje.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Od wczoraj mam już internet, więc będę mogła być z wami na bieżąco
Pisałyście ostatnio o dolegliwościach III trymestru. U mnie oprócz skurczy w łydkach, puchnięcia i trądziku zaczyna doskwierać dzieciątko, tzn. od kilku dni jem jak wróbelek, a czuję jakby brzuch miał mi eksplodować, do tego mały stał się tak ruchliwy, że jak tylko usiądę czy się położę to nie mam spokoju

Dziewczyny ostatnio wyczytałam, żeby w III trymestrze unikać leżenia na brzuchu, bo wtedy jest ucisk i większe prawdopodobieństwo pojawienia się żylaków- wiecie coś na ten temat? I w jakiej pozycji śpicie?

Idę się teraz położyć, bo chyba ciśnienie niskie i czuję się jakbym za dużo wina wypiła, a zawitam wieczorkiem.
Ja staram się spać na boku. Ale różnie wychodzi. Czasami na wznak, czasami na boku, ale tak, że właściwie na brzuchu leżę.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:08   #3403
rinco
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Rozłożyłam sobie na środku pokoju leżak ogrodowy (pozycja półleżaca) i nawet mi dobrze w tej pozycji (już chwilę tak leżę), tylko dzidziol ma chyba więcej miejsca, bo brzuch nie jest ściśnięty, więc szaleje, a jak mnie czasem kopnie w bok z półobrotu to mam wrażenie, że zaraz spadnę z tego leżaka

W sumie to nie muszę cały czas leżeć, tylko raczej zmienić proporcje pomiędzy leżeniem a siedzeniem. Bo rzeczywiście odkąd jestem na zwolenieniu to zapierdzielam jak mały motorek i czasami potrafiłam być kilka godzin na nogach w ogóle bez siedzenia (np. w kuchni jak coś robiłam albo na zakupach)

Kism co do SR to już Ci Clauudik odpisała Na ćwiczeniach męża nie trzeba. Natomiast co do porodu to pozytywnie mnie zaskoczyło to, że jednak dbają o krocze (nacięcie robią tylko wtedy jak rzeczywiście jest ryzyko pęknięcia). Po porodzie kładą dziecko na matce, ale potem zabierają na obserwacje itd. (nie wiem po jakim czasie, ale na pewno nie trwa to 2 godz.) i ojciec dziecka jest przy tych obserwacjach. A potem przywożą dziecko z powrotem do matki.

Jestem jeszcze ciekawa jak jest w Tuchowie, na pewno się tam wybierzemy za niedługo to napiszę
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:09   #3404
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33053159]Gdybym ja to wiedziała Nie powiedział ile, a z karty się nie umiem rozczytać. W necie i tutaj od dziewczyn dowiedziałam się, że max. to 140/90.[/QUOTE]

Aha czyli u Ciebie jest problem z wysokim a u mnie z niskim. Widać, że czytam ze zrozumieniem Raz mi gin mówił że lepiej mieć za niskie niż za wysokie.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-03-21, 11:10   #3405
niunia32
Zakorzenienie

cześć!!!

jestem dzisiaj strasznie głodna!!!!! wrrrrrr.....

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:10   #3406
begie13
Zadomowienie

Cytat:

begie13 to ja bym wzięła ręcznik 100% bawełny. Wszystkie nasze ręczniki takie są... wszystkie dostaliśmy na ślub...mam niezły zapas. I skoro wiem że mam całe bawełniane to nawet mi do głowy nie przyszło żeby w Pepco sprawdzać skład. A pościel 3-częśćiowa ...chodzi Ci o poszewkę na poduszkę + na kołderkę + ochraniacz? Pytałam sprzedawcę mailowo, i można osobno zamówić ochraniacz, nie pytałam o jego cenę.
Mówimy nadal o tym ręczniku z Pepco tak? skoro jest w porządku to go wezmę w takim razie, 14,99zł to nie fortuna.
Tak chodziło mi o 3 częściową : poszewka na poduszkę, na kołdrę i ochraniacz ale z tego co widziałam to chyba właśnie mają taką aukcję.

Wanda
Stary 2012-03-21, 11:13   #3407
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Na pewno 6. Jak dałaś 60 to wyroooooooooooooooooooooo oooośśśśnie, że hoho

Jakaś taka pogoda jest, ciśnienie się zmienia, że organizm wariuje.

Ja staram się spać na boku. Ale różnie wychodzi. Czasami na wznak, czasami na boku, ale tak, że właściwie na brzuchu leżę.
No tak, jak byk pisze 6 a ja daję 60 czemu ja muszę zawsze zrobić po swojemu Jest gotowy, wygląda pięknie. Obawiam się tylko że drożdże będą bardzo wyczuwalne. Ma twardą skórkę, może zmięknie? Zostałam w domku bo z takim ciśnieniem to lepiej jak nie pojadę samochodem.
Chlebek waży 587 g

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Mówimy nadal o tym ręczniku z Pepco tak? skoro jest w porządku to go wezmę w takim razie, 14,99zł to nie fortuna.
Tak chodziło mi o 3 częściową : poszewka na poduszkę, na kołdrę i ochraniacz ale z tego co widziałam to chyba właśnie mają taką aukcję.
Mają taką aukcję?? To już szukam, może dodali. Tak chodzi o ręcznik z Pepco za 14,99. A wczoraj kupiłam w Pepco kocyk za 9,99.

edit
faktycznie mają taką aukcję.

Będę kupowała takie naklejki http://allegro.pl/duze-naklejki-na-s...204382608.html

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-21 o 11:19
Stary 2012-03-21, 11:18   #3408
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Ja czasami mam skórę na brzuchu (w okolicy żołądka) tak napiętą, że mam wrażenie, jakbym traciła w niej czucie W dodatku czasem mnie tam swędzi, ale nie wiem czy to od tego że rośnie czy od czegoś innego. Wysypki żadnej nie mam ani nic.

Ja śpię przeważnie na bokach albo na plecach, na brzuchu bym się nie odważyła, poza tym chyba by było niewygodnie

Cytat:
heh a ja znów się zastanawiam czy nie powinnam więcej przytyć
waże 50,5kg czyli 7,5kg więcej niz przed w ciągu ostatnich 3 tyg jakiś 1kg więcej tylko... wcześniej od początku II trymestru tak po 0,5kg tygodniowo
w sumie gin nigdy nic nie mówił o mojej wadze i żadnych uwag nie miał
a dziecko tez rośnie prawidłowo (no za tydzień zweryfikujemy fakty)

ale tyle słyszę w koło że chuda jestem i prawie nie przytyłam, że zaczynam się zastanawiać ...
Nie masz się czym przejmować, grunt, że przybierasz na wadze i że dziecko rośnie prawidłowo Ja też jak do tej pory przytyłam jakieś 7-7,5 kg, w tym 1-1,5 w ciągu ostatnich 3 tygodni i wcale się nie martwię, że za mało, wręcz przeciwnie
Stary 2012-03-21, 11:21   #3409
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupowalam reczniki dla dzidzi z kapturkiem w pepco za 15zl...
kupilam 2 poki co, wygladaja nawet niezle, ale kiedys tam widzialam inne i byly lepsze jakosciowo na pierwszy rzut oka.
pewnie jeszcze jakis jeden lepszy w miedzyczasie zakupie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 11:21   #3410
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
To ja tak na szybko - jestem po wizycie i niestety szyjka mi się skraca Paniki nie ma, ale gin kazał więcej leżeć, a mniej chodzić. No to zaległam z lapciakiem w wyrku, ale strasznie mi niewygodnie. Jakie Wy macie te pozycje, że Wam jest wygodnie jak leżycie?

Na szczęście z Młodym wszystko OK, ma już prawie 1,7kg!

Rozowa Pepco jest w Zenicie. Pytałam się też o ten Tuchów i powiedział (po zastanowieniu się), że chyba byłaby taka możliwość, żeby przyjechać w terminie i zostać, jeśli będzie miejsce w szpitalu. W ogóle zachwalał ten szpital bardziej niż ostatnio My się tam na pewno wybierzemy za niedługo, żeby pooglądać

Dobranoc dziewczynki, odstawiam kompa, bo tu zaraz skrętu szyi dostanę i nie wiadomo czego jeszcze...
biedactwo to lepiej poleżec zeby było wszystko ok,dziękuje że się zapytałaś o szpitaldużo zdrowia dla was
Stary 2012-03-21, 11:27   #3411
begie13
Zadomowienie

Cytat:
słodkie te naklejki, a jakie wzory bierzesz? Puchatka?

Mam pytanie, głupie może no ale...
Chcę zrobić sobie zaraz naleśniki z białym serem ale do sera dodaje się żółtko, a w ciąży chyba nie można takiego surowego żółtka jeść czy jak nadziane naleśniki podgrzeję jeszcze na patelni to już będzie w porządku? czy jakoś bez żółtka ten ser zrobić? jestem debilem wiem

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
ja kupowalam reczniki dla dzidzi z kapturkiem w pepco za 15zl...
kupilam 2 poki co, wygladaja nawet niezle, ale kiedys tam widzialam inne i byly lepsze jakosciowo na pierwszy rzut oka.
pewnie jeszcze jakis jeden lepszy w miedzyczasie zakupie.
Kupiłaś te ze 100 % bawełny ?
mi się nawet te bawełniane jakieś cienkie wydały ale ja już nie wiem sama może to tylko takie wrażenie...

Wanda
Stary 2012-03-21, 11:29   #3412
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Chcę zrobić sobie zaraz naleśniki z białym serem ale do sera dodaje się żółtko, a w ciąży chyba nie można takiego surowego żółtka jeść czy jak nadziane naleśniki podgrzeję jeszcze na patelni to już będzie w porządku? czy jakoś bez żółtka ten ser zrobić? jestem debilem wiem
Nie jesteś, nie mów tak.
Nie wiem, jak się robi taki twarożek, a może ze śmietaną byś go mogła zmieszać? Ja nie ryzykuję nigdy surowych jajek, nawet nie w ciąży. Ale ja jestem histeryczką :P Chyba, że masz ze 100% zaufanego źródła.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:36   #3413
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

mi się nawet te bawełniane jakieś cienkie wydały ale ja już nie wiem sama może to tylko takie wrażenie...
Najbardziej podoba mi się kubuś, ale mam pomarańczowe ściany więc nie będzie widoczny to może miki

Nie musisz dawać przecież żółtka, dodaj mleka lub słodkiej śmietanki. A jeśli dasz żółtko to podgrzej jeszcze raz naleśniki na patelni, tylko czy temp będzie odpowiednia tego nie wiem. Najlepiej zrób bez żółtka.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-03-21, 11:44   #3414
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zawsze podpiekam potem te naleśniki na patelni, są lepsze Inna sprawa, że jajka mam wiejskie z domowego chowu. Myślę, że jak wyparzysz jajko (skorupkę), a potem z 10 min będziesz podpiekać na patelni to będzie OK

Moja teściowa robi naleśniki z serem bez żółtka, tylko dodaje ser i śmietankę, a do tego owoce (banany, brzoskwinie) i też wychodzi pychotka. Wtedy już bez podpiekania, tylko można podgrzać np. w mikrofali przed samym podaniem
Stary 2012-03-21, 11:45   #3415
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
A wiecie, że mi gin nie "zważyła" dziecka ? Nie wiem ile waży Kiedy ja się tego dowiem ? Na ktg w szpitalu dopiero ?

Brzuchol mam na 98cm
ja się dowiem po porodzie, bo Pani doktor tutaj powiedziała że oni dzieci "nie ważą" bo to nie jest miarodajne

Cytat:
Maz chcial mnie zawiezc do szpitala i powiedziec,ze maja mnie trzymac do 21 kwietnia. Sam nie wierzy w znaki,ale ten baran zaszedl nam za skore
ja miałam ex chłopaka barana, mame mam z pod byka.... chyba żandego z tych znaków bym nie chciała, ale niestety nie da się - któryś na pewno będzie a tak mi się marzył raczek

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Witajcie po mojej dłuugiej przerwie - chyba nie nadrobię ponad 100 stron
Niestety ostatnio głównie przebywam w pozycji leżącej a poza tym zmagam się z cukrzycą ciążową, insuliną itd. Czy ktoś ma doświadczenie w tej kwestii, chętnie zadałabym parę pytań, bo zaczynam się martwić że tego nie ogarnę...
witaj oby wszystko było dobrze, a dostajesz insulinę? moja bratowa od startu dostała jak tylko jej wykryli

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
cześć!!!

jestem dzisiaj strasznie głodna!!!!! wrrrrrr.....
hmm... ja jestem głodna od momentu w którym się o ciąży dowiedziałąm....na szczęśćie już niedługo zakończę tą męczarnie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:48   #3416
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, bawelniane.
tak jak pisalam, widzialam lepsze jakosciowo reczniki, z lepszej froty, z zarazem grubsze ale kosztowaly ponad 30zl za sztuke
wiec nie wymagam, zeby za 14,99 byly najwyzszej jakosci ale na pewno dokupie taki jeden porzadny
Stary 2012-03-21, 11:50   #3417
begie13
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33053666]Nie jesteś, nie mów tak.
Nie wiem, jak się robi taki twarożek, a może ze śmietaną byś go mogła zmieszać? Ja nie ryzykuję nigdy surowych jajek, nawet nie w ciąży. Ale ja jestem histeryczką :P Chyba, że masz ze 100% zaufanego źródła.[/QUOTE]

Cytat:
Najbardziej podoba mi się kubuś, ale mam pomarańczowe ściany więc nie będzie widoczny to może miki

Nie musisz dawać przecież żółtka, dodaj mleka lub słodkiej śmietanki. A jeśli dasz żółtko to podgrzej jeszcze raz naleśniki na patelni, tylko czy temp będzie odpowiednia tego nie wiem. Najlepiej zrób bez żółtka.
Cytat:
Ja zawsze podpiekam potem te naleśniki na patelni, są lepsze Inna sprawa, że jajka mam wiejskie z domowego chowu. Myślę, że jak wyparzysz jajko (skorupkę), a potem z 10 min będziesz podpiekać na patelni to będzie OK

Moja teściowa robi naleśniki z serem bez żółtka, tylko dodaje ser i śmietankę, a do tego owoce (banany, brzoskwinie) i też wychodzi pychotka. Wtedy już bez podpiekania, tylko można podgrzać np. w mikrofali przed samym podaniem
dzięki dziewczyny

chyba zrobię bez żółtka, ot zachciało się babie naleśników

obejrzałabym jakiś fajny film

Wanda

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 11:51   #3418
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
może małomówny bo go zagadujesz

hehe mój małomówny baranem, a ja gadatliwym bykiem
siłą rzeczy chyba małomówni się z gadatliwymi dobierają

czasem mówię "no powiedz mi coś" (np jak jedziemy długo autem) a on mi mówi "eee wolę słuchać ciebie"
coś w tym jest
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
no właśnie to robi gin i on wysyła czy trzeba samemu do labo iść?czy to od gina zależy
Chyba od gina zależy
Cytat:
moja mama miała z bratem tp na 29.06 urodziła 22.06 i twierdzi że ja tez nie dotrwam

hmm moja nielubiana kuzynka urodziła niecały miesiąc temu juz się nasłuchałam "jak to jeszcze zobaczę jak będzie później" taaa i pewnie będzie a moje juz siedziało, a moje to ... i porównywanie
najlepsze że z nami tak własnie było i moja mama do dziś to wspomina jak ją wkurzało
tyle że inna płec
Moja mama mnie urodziła tydzień wcześniej,a moją siostrę miesiąc wcześniej przez cc bo krwotoku dostała. Więc może też urodzę z tydzień przed tp. nie pogniewałabym się

Współczuję przemądrzałej kuzynki, podobną sytuację mam z teściową która jest najmądrzejsza na świecie, więc nie mam z nią kontaktu od miesiąca bo od razu ciśnienie mi skacze.
Cytat:

A kiedy dokładnie trzeba zrobić taki wymaz, pytam bo ja muszę sama o to zadbać a nie chcę tego przeoczyć.
Ok. miesiąc przed porodem, ale co gin to opinia.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:52   #3419
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

..
cóż za samokrytycyzm - ja robiłam tiramisu z surowych jajek i żyję jeśli polejesz je gorącą wodą nic się nie powinno stać, a zawsze żółtko możesz pominąć
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-21, 11:59   #3420
niunia32
Zakorzenienie

ehhh normalnie mam lenia. nie chce mi się nic. pościągałam jedynie pranie i nawet składac mi się nie chce. chyba sobie poleżę :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości