|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() ![]() pierwszy raz wyczaiłam czkawkę u mojego dziecia ![]() zgooon co za śmieszne uczucie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3302 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
To ja tak na szybko - jestem po wizycie i niestety szyjka mi się skraca
![]() ![]() Na szczęście z Młodym wszystko OK, ma już prawie 1,7kg! ![]() Rozowa Pepco jest w Zenicie. Pytałam się też o ten Tuchów i powiedział (po zastanowieniu się), że chyba byłaby taka możliwość, żeby przyjechać w terminie i zostać, jeśli będzie miejsce w szpitalu. W ogóle zachwalał ten szpital bardziej niż ostatnio ![]() ![]() Dobranoc dziewczynki, odstawiam kompa, bo tu zaraz skrętu szyi dostanę i nie wiadomo czego jeszcze... Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-03-20 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Odpoczywaj. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja na szczęście z nie-leżących, u mnie głównie chodzi o zneutralizowanie skurczów, więc siedzę dużo. Ale też nie cierpię leżeć :/ Już dzisiaj nie zdążyłam, ale jutro napiszę do anulki smsa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja leżę głównie na lewym boku, chwilkę na plecach... Prawy całkiem odpada... Dobrze, że z małym w porządku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojej, to uważaj na siebie ![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-20 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
Zmykam już spać. Do jutra!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
Jakiś burak nam porysował kluczem auto... faszyści
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chamstwo, nie cierpię takich typów :/
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
Kurczę i teraz po tych aferach z Wildersem nie wiadomo, czy to jednorazowy wybryk jakiegoś gówniarza, czy ataki na Polaków dotarły do nas na dzielnicę. Mamy pecha, bo jeździmy na polskich blachach, no i mamy za stare auto na autocasco.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze z mlodym wszystko ok!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
O kurcze, ale mnie stopy swędzą
![]() ![]()
![]() |
#3315 | |
Rozeznanie
|
ależ tu cisza dzisiaj
![]() ![]() Gratuluję wizyt wszystkim Kobietkom ![]() ja wczoraj byłam też na wzycie, mała ma między 1,7 a 1,9kg i wszstko z nią ok ![]() ![]() ![]() a... i mam liczyc ruchy- pomiędzy godz. 9 a 21 ma być 10 ruchów... czyli nie w ciągu 1h a 12h.... ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Zakorzenienie
|
Piękne imię
![]() Stopy swędzą mnie nadal, obłędu idzie dostać. ![]()
![]() |
#3317 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Wczoraj około godziny 23:30 przeżyłam horror ![]() Już zasypiałam i nagle dostałam tak olbrzymiego kołatania serca, że myślałam już o najgorszym. Serducho mi waliło tak, że słyszałam tylko ten dźwięk w sobie, klatka piersiowa chciała eksplodować. Cała się trzęsłam, jakby mnie wystawili nago w zimę na balkon. Obudziłam P, bo wystraszyłam się, że mogę dostać zawału ![]() ![]() ![]() ani jedno, ani drugie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jest podobno taka przypadłość w ciąży (miała ją Justyna Steczkowska), że swędzi całe ciało. Podobno wrażenie jest, jakby stado mrówek po nas chodziło ![]() Byłam już dzisiaj zawieźć P do pracy i na cmentarzu u Mamy. Za niedługo zbieram się i jadę opiekować się dzieciakami kuzynki ![]() Gdzie jest słońce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
Słońce jest u mnie
![]() To kołatanie serca miałaś pierwszy raz czy zdarza Ci się? Uczucie cholernie nieprzyjemne, miałam kilka razy.
![]() |
#3319 | ||
Rozeznanie
|
Witam!
Gratuluję wszystkich wizyt! Dzieci zdrowo rosną, niektóre wagi są już imponujące. ![]() Alfahelisa, ja też tęsknię za pracą... Cytat:
Za to już dwa dni pod rząd miałam skurcze w dole brzucha. Taki niezbyt trwający ścisk trwający jakieś 30 s. Dwa tygodnie temu też mnie złapał taki skurcz tylko bardzo bolący. Jak w łydkę, tylko bolał dół brzucha. I jeśli tak mają boleć skurcze to ja już sobie współczuję... ![]() Cytat:
Uciekam do fryzjera, ujarzmić moją grzywę. Odezwę się później!
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
tak pisałyście o ciśnieniu ja wczoraj miałam 100 na 60 po tym jak weszłam do gina na drugie piętro i od razu weszłam do gabinetu zmachana
a na początku ciąży wyższe było:/
#3321 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Życzę Ci tylko, żeby to było jednorazowe. U mnie też nie ma słońca. I to ma być ten niby pierwszy dzień wiosny? ![]()
![]() |
#3322 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Wrocław dzisiaj pochmurny,ale z tego co widzę na termometrze to dosyć ciepły ![]() Cytat:
![]() Odgapiłam dzisiaj od Ciebie i też upiekłam sobie chleb świeży na śniadanko ![]()
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
ja już na noc nie ustawiam chleba bo robię na zakwasie i muszę maszynę wyłączyć by dłużej rosnął
ale agata jakbyś mogła na pw wysłać mi przepis na twój chleb z piekarnika ![]()
#3325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj muszę jeść wczorajszy. ![]() Cytat:
![]() O tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post33036026
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
a kiedy będzie dzisiejszy?
dzisiejszy będzie jutro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-03-21 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Po mojej wizycie też średnie wieści... Najpierw gin powiedziała, że może zmniejszymy o połowę dawkę Fenoterolu, ale potem jak mnie zbadała i wypytała o wszystko, to powiedziała, że nie ma mowy, że za dużo tych skurczy, że mam brać dalej tyle samo i nie mogę chodzić na basen ![]() ![]() rinco, claudik, jak było w sr? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki! Na razie chyba jeszcze ja coś od niego łapię... ![]() Dzięki! Jak to już dziewczyny napisały Next to Next ![]() Cytat:
Ja wczoraj po wizycie z żalu, że nie ma poprawy, poszłam na zakupy i popatrzeć na buty - miałam zamiar kupić jakieś baleriny lub coś na płaskim obcasie, a o mało co nie wyszłam ze ślicznymi szpilkami ![]() ![]() Cytat:
![]() A gdzie Ty tą nastolatkę widziałaś? ![]() Dzięki! Cytat:
Cytat:
![]() Tyle, że agatko, średnica 15 cm daje obwód 47 cm ![]() ![]() Maksiu miał obwód główki 38 cm.... ![]() ![]() ![]() ![]() No tak... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
ja będę w takiej samej sytuacji jutro
![]()
#3329 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To włoska firma, solidna i ciekawy wózek jak najbardziej. Tak samo jak Peg Perego. Oni tam wszystkie wózki mają bardzo podobne. Interesowałam się obydwoma firmami i wg mnie ciekawsze było Peg Perego, trochę lżejszy, a funkcjonalnie identyczny. Popatrz sobie na model Peg Perego Pliko Switch (to odpowiednik Zippy Free), a jeszcze lepiej na Peg Perego Pliko Switch Easy Drive (to chyba najdłuższa nazwa wózka...) - to samo, składa się jak parasolka, a ma pełną rączkę! Ja jestem absolutnie zakochana w tym wózku i nie rozumiem, dlaczego ten producent potrafił pomyśleć o wszystkim, a tak mało innych producentów to potrafi. Ten wózek ma wszystko niemalże - poza tak oczywistymi rzeczami, jak to że spacerówka rozkłada się idealnie na płasko, to jeszcze np. okrycie na nogi ma zamek lub zatrzaski od spodu, więc wiem że nie będzie nic tam podwiewać dziecku, jest uchwyt na butelkę i nawet maleńkie kółeczko na zaczepienie zabawki u góry budki, każdy detal! Minusy??? Cena (dlatego zrezygnowałam) i amortyzacja..... To wózek jak dla mnie typowo miejski, na proste chodniki lub dla starszego niemowlęcia, nie woziłabym tam dziecka w gondolce ![]() Ostatnio pisałaś o wypadach do lasu... Ja bym Ci radziła rozwiązanie podobne do mojego - kup sobie jakiegoś Krasnala, X-tralla czy innego skrzata ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33039161] Jeśli trzeba by ciąży nadać jakiś tytuł, ja mojej nadałabym: "jak nie urok, to sr.....a".... Od dzisiaj muszę kontrolować ciśnienie, codziennie mierzyć i prowadzić dzienniczek.... Bo mam na granicy.... Do tego te opuchnięcia ![]() Perse, trzymaj się i nie denerwuj tyle ![]() Cytat:
Wygląda na to, że to już niedługo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam taki stoliczek najzwyklejszy "śniadaniowy", o taki - http://allegro.pl/taca-stolik-sniada...220344276.html i w zasadzie nigdy nie leżę płasko, tylko półleżę lub siedzę wygodnie w łóżku ![]() Ciekawe z tym Tuchowem i przyjęciem, ale właśnie tak jak piszesz, to pewnie może być w terminie, czyli nie tydzień czy dwa przed, a więcej dzieci chyba raczej te parę dni przed się rodzi niż po... Wiesz o tym, że swędzenie rąk i stóp może być pierwszym objawem cholestazy...? Nie lekceważ tego! Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-21 o 09:08 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie wstałam ![]() Gaabi współczuję, musiałaś się mocno wystraszyć. Miałam kiedyś takie napady w nocy jak mój tż wypłynął w rejs na 2 miesiące. To było okropne, budziłam się w nocy tak jakby z atakiem serca, myślałam że umieram i że rodzina znajdzie mnie martwą ![]() ![]() Ja też na początku ciąży miałam wyższe nawet 90/140 a teraz 70/120
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.