|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() dobrze, ze mam na dzis zrobiony obiadek i nie musze nic gotowac - wczoraj zrobilam gulasz na 2 dni, nawet nie chcialo mi sie obierac ziemniakow i byla kasza gryczana, a jak mialam poszatkowac biala kapuste na surowke to sie poplakalam z bezsilnosci, nie umialam jej nawet przeciac, nie mam juz tyle sily ja chce juz koniec ciazy, mam powoli dosc, a najgorsze przyjdzie pewnie w 9 miesiacu. Moj maz juz teraz widzi, ze po poludniu to juz dętka jestem, rano jeszcze mam werwe, duzo jezdze samochodem itp. ale dalej chodzi za mna ta szarlotka jablka mi predzej zgnija
|
|
|
|
|
#3422 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
a ja się cieszę na byczka, mój ex jest bykiem - przyjaźnimy się do dziś, tak samo jak mój brat i siostrzeniec. W sumie to każdy z nich jest inny, więc aż tak bardzo nie przywiązuję wagi do zodiaku.Cytat:
niby na boku z jedną nogą ugiętą i opierając się trochę na brzuchu, ale tylko trochę bo jak się przekręcę za bardzo to mały ładuje ze wszystkich sił.Cytat:
|
|
#3423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3424 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3425 | |||
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() A u mnie po tatusiu własnie ma małą (TŻ drobiutki był jako niemowlę, a teraz ma prawie 2 metry wzrostu) bo ja miałam ponoć większą (jak chłopiec) jak się urodziłam. Ja też należę do gadatliwych Wag Mąż czasem ma mnie dość, jak paplam byle tylko coś paplać Dziecie będzie Bykiem, jak moja mama- uparte to jak osioł ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też mierzę cukier glukometrem, jestem pod obserwacją, ale wyniki mam dobre, to myślę, że tylko dietę dostanę na końcówkę ciąży(jutro się dowiem-wizyta u diabetologa). Od czasu gdy mierzę cukier (i mniej jem) waga mi stoi w miejscu (wielu rzeczy nie mogę jeść). Niecałe 9 kg jestem na plusie,a to już 34 tydzień. |
|||
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to za dużo chyba na 30 chlebów widziałam oby dwa, i wszystkie trzy części millenium jedna z nich to dziewczyna z tatuażem
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsza taka. Ale jak chcesz żeby zmiękła to zapakuj chleb do woreczka jak wystygnie.Ja go trzymam zawiniętego w bawełnianą ściereczkę. Drożdże może być czuć A nie urósł Ci gigant na takiej ilości drożdży?Waga idealna ![]() Cytat:
Ale ja jaja ze wsi dostaję, więc ryzyko niewielkie. No i jak podsmażam naleśniki to w środku ser jest gorący, więc żółtko już nie jest surowe.![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niecała jedna
|
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
ja tylko na chwile dopchałam sie do komputera u teściowej,której nie lubie dlatego stad zaraz spadam ![]() W czwartek wkradł mi się trojan do laptopa oddałam do naprawy-to facet mi tak go naprawił że mąż mi go zabrał,bo naprawił wszystko zrobił tak że będie w laptopie Wifi którego M potrzebuje i takim o to pięknym sposobem nie mam internetu.Nad czym ubolewam okrutnie,ponieważ nie moge sobie z wami popisać,nie wiem co u was słychać![]() Ale dałam mu też stacjonarny eic jak dobrze pójdzie to się odezwe za jakiś czas.A najbardzij martwi mnie to że zaczniecie nową część beze mnie Trzynajcie się ciepło |
|
|
|
#3431 |
|
Wtajemniczenie
|
siedze i sie obzeram czekolada z ryzem preprarowanym
zjadlam juz prawie cala ![]() kurcze powiem Wam dziewczyny, przegladalam sobie oferty nieruchomosci i patrze, a tu moje meble z poprzedniego meszkania i mysle, ze przeciez moje gloszenie jest juz nieaktualne dawno - a tu sie okazuje, ze nowi wlasciciele juz sprzedaja :ekk: jak zobaczylam moje meble, ktore tam zostawilam, to sie poryczalam |
|
|
|
#3432 |
|
Rozeznanie
|
a ja się troszkę zmobilizowałam i postanowiłam sprzątnąć takie pudełko niby nie wielkie bo po butach, ale zawsze zajmuje trochę miejsca i znajdują się w nim pewne pamiątki po exach jakieś stare kartki, listy, wiersze miłosne
miałam się za to zabrać dawno temu, ale jakoś weny nie miałam... a dziś się udało już z połową zrobić porządek tzn. część przełożyłam do jednej wielkiej koperty i pomyślę jak się z tym rozprawić teraz tylko przejrzeć moją literaturę bo troszkę talentu tam się czasem zdarzyło pokazać i może warto to zachować ![]() jak zwolnię półkę z tym dziadostwem w szafie to męża tam przeniosę a komoda będzie wolna dla dzidziusia ![]() ![]() i zacznę rzeczy dla maleństwa znosić do domu... ![]() a teraz chyba trzeba kuchnię ogarnąć i obiad uszykować
|
|
|
|
#3433 | |
|
Wtajemniczenie
|
moje 2 propozycje tytulow do nastepnego watku:
Ostatnie wiadomosci do siebie piszemy bo lada moment na porodowke sie szykujemy - Mamusie V-VI Pokoiki gotowe, wyprawki spakowane - teraz juz tylko na Maleństwa czekamy - Mamcie V-VI ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
pomysl sobie jak np. otworzysz to za 10-15 lat i jaka bedziesz miala radoche
|
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3436 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() wynurzylam sie na zakupy na pobliski targ i udalo mi sie dorwac balerinki i sukienke ktora fajnie lezy na brzuchu i kosztowaly po 25zl takze calkiem ok. gratuluje wczorajszych udanych wizyt, ja ide dzisiaj na 18 i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. pokoik juz prawie gotowy, jutro jedziemy na reszte zakupow dziewczyny, czy ktoras jeszcze nie ma imienia dla dziecka? u nas dalej decyzja nie zapadla i jakos zle sie czuje z tym, ze moje dziecko sie nie nazywa w gre wchodzi Mikołaj albo Julian ale nie wiem kto i kiedy podejmie decyzję....
|
#3437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i udanej wizyty moze zagraj w orzel-reszka?
|
|
|
|
|
#3438 |
|
Wtajemniczenie
|
Kostka drożdży ma 100g. I dalej nie wierzę że trzeba dać tylko 6g bo mój chlebek przy 60g jest pyszny i pulchny.Może 6dag ??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale póki co imieniem sie o nim i do niego nie zwracamy ![]() najczęściej jest maluchem ![]() zawsze można poczekac do narodzin i zobaczyć kto się urodził czy Mikołaj czy Julian czy ktoś zupełnie inny
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za gotową wyprawkę. Czasami ciężko się zdecydować, może dopiero jak się urodzi podejmiecie decyzję
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mogę za Ciebie zdecydować - Mikołaj LaMonica - waga na usg oznaczana jest skrótem EFW - moze masz na jakimś zdjęciu wypisane ![]() Ale mam dziś nerwa... wkurza mnie wszystko, najbardziej remont, wszechobecny bałagan, brak możliwości normalnej kąpieli (od tygodnia myję sie u teściów ![]() Poza tym senna jestem, nieprzytomna jak na początku ciąży, mogłabym spać cały dzień, ale się nie da... Do tego jeszcze Rafał ma od rana straszny katar ![]() No to sie wyżaliłam
Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2012-03-21 o 14:33 |
|
|
|
|
#3442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy myślałaś, żeby upiec z tego przepisu małe chlebki do koszyczka na święconkę?? Chciałabym takie upiec, ale...w jakim naczyniu mam je piec? Mogłabym dać dwa do naczynia..luźno położyć, ale czy się nie zleją w jedno??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-21 o 14:35 |
|
|
|
|
#3444 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33056190]A może te 6 g to waga drożdży instant?[/QUOTE]
Nie, bo w przepisie jest podane że ma być 6g świeżych drożdży Dobra, już nie denerwuję Agaty bo mi zaraz
|
|
|
#3446 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez czytalam ze to moze byc cholestaza. daj znac jak sie cos dowiesz od gina i powodzenia! Cytat:
brzuszek daje sie niezle we znaki ...Cytat:
u nas tez klapa z imieniem a ja juz w 32tc! maz wybral 16 imion z czego mi podobaja sie tylko 2 ale nie tak oblednie tylko na zasadzie ze "mogą być". nie wiem kiedy nas natchnie i wkoncu cos zdecydujemy ![]() jesli chodzi o spanie to czytalam ze najlepsza pozycja jest na lewym boku tylko ze ja totalnie nie umiem tak spac. juz sie nawet na strony w lozku zamienilismy i nic z tego. nie umiem zasnac na lewym boku i zawsz budze sie na prawym wiec chyba cala noc tak spie. mam nadzieje ze to nie zaszkodzi malej... jutro zapytam gina. |
|||
|
|
|
#3447 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo dużo jakichś dziadostw się do tego doplątało ![]() Kurcze, narobiłyście mi trochę ochoty tym własnym chlebkiem.. może też jakiś upiekę ale nie w piekarniku tylko w maszynce moulinexa tylko, że mamy taką małą od 500 - 1000g da się piec ktoś jeszcze tym piecze bo mam kilka pytań np. takie czy pieczecie chlebki z instrukcji czy macie jakieś własne przepisy ja wolę piec te większe bo wiadomo więcej starcza na dłużej ;-) ale niestety ten wiejski 1000g mi opada i nie wiem czemu juz myslę, że mi przepis skopsali ale mam ochotę sprawdzić mniejszy ze słonecznikiem :P albo jakiś pełnoziarnisty, marzy mi się pieczenie razowców ale to taka fantazja
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też śpię głównie na prawym boku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

jablka mi predzej zgnija

czy jak nadziane naleśniki podgrzeję jeszcze na patelni to już będzie w porządku? czy jakoś bez żółtka ten ser zrobić? jestem debilem wiem
to za dużo chyba na 30 chlebów 

zrobił tak że będie w laptopie Wifi którego M potrzebuje i takim o to pięknym sposobem nie mam internetu.Nad czym ubolewam okrutnie,ponieważ nie moge sobie z wami popisać,nie wiem co u was słychać