|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Agnes-cieszymy się razem z Tobą
![]() Ciekawe co u Colds...
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też uciekam w poduchy .. do jutra
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam powiedzieć dobranoc
i gratuluje udanych wizyt
|
|
|
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
U nas też trudny wybór
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo no proszę co za zmiany
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam wizytę 26 marca. Po cichutku mam nadzieję, że poznam płeć maluszka, który już puka w brzuszku coraz bardziej
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- No i czas powiedzieć szefowi w pracy. Po wizycie. Wezmę zaświadczenie, ech... będzie ciężko, denerwuję się przed rozmową |
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jejku nie moge spać, Tż chrapie niemiłosiernie ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- i witamy 18tc
|
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza
Nie no, to jakieś jaja...to pomyłka... Niestety mój pęcherz nie wytrzymał. Chwycił mnie mega głód i jem kanapkę. Matko 460 buszujących wizażanek o tej godzinie...co one robią? Bezsenność to jednak przykra choroba ---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- Bafi właśnie szukałam lekarstwa na ślinotok i znalazłam Twój post z 2006r. Powiedz mi jak długo Cię trzymało to cholerstwo? To dla mnie bardzo uciążliwe, noc to noc, ale w dzień mnie umęczy
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
i ja się witam ... od godziny nie śpię ... próbowałam ale przytachałam lapka do łóżka dzisiaj leniuchuję ...
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja
![]() wyprawiłam mężusia do pracy i nie idę już spać nie chce mi się ![]() Po południu jadę na starą uczelnię na rozdanie dyplomów, a w weekend znowu mam zjazd, już czuję to siedzenie całe dwa dni, masakra
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula miała ciężką noc, płacz z powodu bólu nóg i lekka gorączka. Rok temu tylko wiosna przyszła i to samo. Byliśmy wtedy u lekarzy i stwierdzili że ma bóle wzrostowe. Teraz znów to samo. Biedne moje dziecko. Nie mogła do kibelka dojść. Dałam jej Paracetamol i przeszlo, ale wieczorem i w nocy pewnie znów będzie jazda. |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jako ciekawostkę powiem, że wczoraj oglądałam odcinek o mamie, (tata zapracowany , mama bezrobotna), która zwróciła się o pomoc do p. Z w sprawie problemów ze swoim czteroletnim synem, lał w pieluchy, nie chciał jeść nic oprócz papkowatych zup, bułek suchych i serka, pił z butelki takiej jak niemowlaki za to ciekawostka, świetnie sobie radził z komputerem, rżnął w grę epoka lodowcowa i to tak miał opanowane że szok. Pani Z. na początek porozmawiała z mamą a następnie zrobiła podstawowy test tego co powinien umieć 4-latek i wyszło, że nie umie uchwycić prawidłowo kredki, z rysowaniem masakra, z nazywaniem podstawowych rzeczy również. Wyszły strasznie braki a przed mamą wyzwanie, by z dzieckiem spędzać więcej czasu. A tak to dzień dobry kochane moje
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-03-22 o 07:41 |
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
my od 6 na nogach i wyczekuje słoneczka. Musze zrobic jakieś śniadanko mojemu maluchowi
|
|
|
|
#3164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak ma fazę, obejrzy ze dwie trzy i idzie się bawić---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
to paskudztwo jest okropne, żucie gumy mi pomogło, doszłam do takie wprawy, że spałam z guma, a obok obowiązkowo ręczniczek-spluwaczek. Nie chce cię straszyć ale mnie trzymało do połowy lipca a zaczęło się się w połowie marca koło 10 tygodnia ciąży.---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
) mojej córki ma to samo. Czyli trzeba będzie znów jej podać co przeciwbólowego---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Ja właśnie wcinam twarożek grani ze szczypiorkiem ostatnio mogę pochłaniać go w ilościach hurtowych tak samo biały barszcz z jajkiem
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-03-22 o 07:56 |
||||
|
|
|
#3165 |
|
Rozeznanie
|
Hej, witam się tylko na chwileczkę i idę do pracy, mimo iż mam zwolnienie
. Ale dziś ważny dzień, bo będą rozmowy kwalifikacyjne na zastępstwo za mnieChoco jak powiedziała tak zrobiła, nie ma jej, zginęła Iwonka też się wózeczkiem nie pochwaliła Życze miłego dnia, w świętokrzyskim brak słoneczka, no ale chyba nie jest strasznie zimno.
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się i ja
miło czytać dobre wieści o wizytach i te radości ja na razie mam non stop wizyty u pediatry z małą, mam nadzieje, że wreszcie już się unormuje i znów na dłuższy czas zapomnimy co to syropki wracam do pracy
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
hejka witam się i ja i zmykam jakiś obiadek szykować buziaki
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem, jestem
![]() Bejbiś ma 10cm. ![]() Gdy Go podglądaliśmy trzymał się za główkę rączkami. . TŻ się śmiał, że pewnie już nie może słuchać gadania matki.. , a ja po prostu uważam, że myśliciel się znalazł .Co do ustalenia płci, czy tam też potwierdzenia, to nie można było nic stwierdzić, bo wszystko cwaniak zasłonił pępowiną ![]() Ogólnie wszystko w porządku. Dostałam tylko zalecenie zrobienia morfologii i moczu. Doktorek całą wizytę powtarzał, że okruszka jestem, więc trzeba morfologię częściej kontrolować aby się anemii nie nabawić No i od ostatniej wizyty przytyłam całe 2kg. Czyli powoli robię się piłeczką .Następna wizyta w 21t.
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-03-22 o 08:46 |
|
|
|
#3169 | |
|
Raczkowanie
|
dzien doberek
zycze milego dzionka i duzo slonka, u mnie go brak pewnie u Was teraz jest ![]() mam kilka typow iminon dla dziewczynki, niestety mezowi zadne sie nie podoba narazie mowie do brzuszka Mała Tami z nadzieja ze maz sie przyzwyczaji do tego imienia i tak nazwiemy corke dla syna mam tylko jedno imie Kajetan, wybor imienia meskiego zoastawiam dla syna i meza, z nadzieja ze nie mowi maz powaznie o Józiu synowi podoba sie Feliks lub Błażej i tak bedzie mala ksiezniczka :P ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
ja na poczatku schudlam 3 kg teraz waze tyle co przed ciaza w poprzedniej ciazy przytylam 20 kg mam nadzieje ze tym razem tyle mi nie przybedzie
|
|
|
|
|
#3170 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry witam sie i ja
musze isc do miasta na jakies zakupy a tu mzawka jakas leci i nieprzyjemnie jestjakis stanik musze kupic bo cychochy mi sie juz nie mieszcza ![]() i buty na slub.. nie lubie kupowac butow , bo zawsze to co mi sie podoba to nie jest w moim rozmiarze![]() Cytat:
a bejbik ale juz duzy |
|
|
|
|
#3171 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaaj!
Gratuluję udanych wizyt ja następne USG pewnie będę miała połówkowe dopiero bo wizte gin. mam 2 kwietnia no ale na kolejne usg nie umówiona byłam bo nikt nie pytał o to ja musze jeszcze iśc w przyszłym tygodniu zrobić se cukier bo miałam wysoki dość wcześniej i tą awidność na toksoplazmozę....
|
|
|
|
#3172 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w koncu kupilam sobie czerwone szpilki do ślubu czym moi rodzice i goscie byli szokowani, chociaz te osoby ktore mnie bardzo dobrze znaja wiedzialy ze z czyms innym musze wyskoczyc ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
cukier mialam bardzo niski na poczatku ciazy jeszcze przed pierwsza wizyta lekarka ale mi sie szybko unormowal, gorzej z tokso mam wynik niestety pozytywny nie mam pojecia z kad bo z kotami nie mam stycznosci. dzis ide do lekarza od chorob odzwierzecych |
||
|
|
|
#3173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi tam sie bardzo podobaja czerwone szpilki |
|
|
|
|
#3174 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i przed ciążą musiałam mieć 49kg, choć się nie ważyłam, ale każdy zwrócił uwagę, że coś mi ubyło . A na tej wczorajszej wizycie wyszło, że ważę 52kg, więc mieszczę się w swojej normie. . Sama widzę tę wagę choćby w brzuszku. Domownicy się dziwią, że na tyle jedzenia ile wpieprzam to praktycznie nic nie przytyłam. I że nawet nie widać tej wagi . Mimo wszystko nie chce się toczyć
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Raczkowanie
|
wcinam za dwoje
male porcje ale bardzo czesto, pije jak smok wawelski, szcegolnie skoki wiśniowe przed ciaza to nawet 1,5 litra napojow dziennie nie wypijalam a teraz chyba ze 4 ltry na dobe
|
|
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiedzialam ze jest taka zaleznosc miedy wagą a sklonnoscia do anemii... ale musisz miec wyniki co wizyte? ja od zawsze mam podobna wage do Twojej a poprzednie ciaze o teraz wyniki mam miec co drugą wizytę, ...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#3179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam dla sprawdzenia zrobić awidność czegoś tam a toksoplazmozą nie tylko od kota sie można zarazić nawet lekarz mówił ostatnio ze rzadko od kota sie człowiek zaraża ze zazwyczaj z surowego mięsa ... robisz mielone np i próbujesz czy dobrze doprawiłaś mięso a wystarczy malunia odrobinka ja to pewnie od kotów moich miałąm bo mięsa nie lizne surowego nawet czubkiem języka bleee
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
Tamlin, Bafi to była moja decyzja, ponieważ dostałam dotację na rozpoczęcie działalności gospodarczej, chcę to zrobić teraz, bo wystarczy przez 3 msc płacić ten tzw "duży zus"i po urodzeniu bede mogła wziąć normalny macierzyński. Tutaj nie miałam umowy o prace, cały czas trzymali mnie na umowie o dzieło. Mogłabym zostać bo dobrze mi było, ale to zbyt niebezpieczne w stanie jw jakim jestem (moja praca to prowadzenie szkółki jeździeckiej, zajeżdżanie młodych koni, korekta koni trudnych) tak więc nawet po porodzie byłabym wykluczona na kolejne pół roku.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

i będzie Jasiu 

) mojej córki ma to samo. Czyli trzeba będzie znów jej podać co przeciwbólowego

, a ja po prostu uważam, że myśliciel się znalazł
.

a bejbik ale juz duzy