|
|
#2521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
Tak to o 13 to obiad, nie jem II śniadan bo zazwyczaj wstaje koło 9.30, taki mam plan dnia, a mięsko w moim mielonym było chude (według producenta) choć wieprzowe i zapieczone tylko z przyprawami. A posilek z 17 to podwieczorko przekąska w mojej minimalnej wtedy przerwie
![]() Dziękuję za ocenę!
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje porownanie zupelnie bez sensu oczywscie. Z tego wynika, ze jesli wyciac z diety pieczywo, makarony, ziemniaki, slodycze, slodzone jogurty, inne produkty wysokoprzetworzone, a majace duzo wegli, to sie nie utnie wegli przez te kilka owocow ![]() Ludzie caly Paleolit jedli ile chcieli owocow i to w niczym nie przeszkadzalo. Berardi tez pisze o jedzeniu owocow, choc inne wegle bez treningow wyklucza. Wiadomo chyba, za czyimi przykladami pojde? Dzieki za komentarze, ale jak sie masz zamiar czepiac, ze ich nie slucham, to sie upewnij najpierw, ze maja jaka konkretna wartosc ![]() Tyle, co by tematu nie rozmywac.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2524 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zanim poprosisz o komentarze naucz się, że jest wiele opinii na tym świecie na różne tematy, a ironizowanie, tylko dlatego, że powiedzialam coś, co ja uwazam za sluszne, a czego i tak nie zastosujesz, bo wiesz swoje dobrze, nie jest na miejscu. ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
lubisz tak trenować z rana?---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
|
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
Wyrak, poczytaj o fruktozie i nadmiarze owoców.
Już lepiej zamień te swoje owoce na warzywa, a zjedz konkretny ryż czy makaron razowy przed/po treningu... Tak mi się wydaje, w ogóle to nie wiem po co piszesz, przecież sam wiesz lepiej..
|
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
Kolacje jadłam wczoraj około 20. Bardzo dziękuję za ocenę jadłospisu, czyli nie jest bardzo źle
![]() Moje plany jedzeniowe na dziś (REDUKCJA): śniadanie: serek wiejski z miodem, grapefruit, łyżka otrąb owsianych II śniadanie:sałatka z brokuła, tuńczyka, groszku, jako sos jogurt grecki light z łyżeczką musztardy i curry obiad: (prawie powtórka z wczoraj) makaron pełnoziarnisty, gotowane pulpeciki z indyka z pieczarkami, cukinią, kapusta kiszona. 1h STEP kolacja: porcja odżywki białkowej whey 100, 3 ruloniki z sałaty, polędwicy i jajka (3 plastry polędwicy, 1 jajko) Tymczasem delektuje się wodą z sokiem z cytryny Od kiedy się odchudzam znacznie krócej śpię nawet jak mogę sobie pospać.
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te płatki to takie posklejane otręby? Są dosładzane czy nie? Bo czasem zamiast owsianki zjadłabym jakies płatki z zimnym mlekiem
|
|
|
|
|
#2528 |
|
Zadomowienie
|
R- chudnę:
1. 7. 20 bułka grahamka duża big: pół z serkiem włoskim capri i serem gouda light; pół z masłem orzechowym sante i małym danonkiem waniliowym; pomidorki koktajlowe; kawa parzona z mlekiem pomiędzy jabłko 2. 12.001 jogurt zott naturalny; 1 banan 3. 15.00 zupa marchwiowa gęsta z piersią gotowaną z kurczaka 4. 18. 10 1 duży kawał razowego ze słonecznikiem z jajkiem gotowanym; 1 cały twarożek domowy; 1 pomidor; 1 surowa marchewka wieczorem ok. 20.00 kawa rozpuszczalna z mlekiem 22- spać
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2529 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem nowa tutaj, witam wszystkie dziewczyny i też jestem ciekawa co z moim jadłospisem... jestem obecnie na redukcji
![]() (pierwszy posiłek jem dopiero o 8 mimo że wstaję po 7 bo biorę leki na niedoczynność tarczycy i muszę odczekać ten czas :/ ) 8:00 : biały ser chudy (200 gram) + pół banana + łyżeczka siemienia lnianego 9:30 : kawa z mlekiem 11:30 : sałata lodowa (1/3 główki) + pietruszka i por (do smaku) + 4 łyżki brązowego ryżu - polane oliwą z oliwek 15:00 : jw 18:00 : dwa plastry pieczonego schabu domowego ( grubości około 1 cm) + około 3 garści kapusty kiszonej o 23 już leżę w łóżku... pozdrawiam i będę wdzięczna za ocenę dodam że mam też w domu odżywkę białkową, jesli byście zalecały, która sporadycznie stosuje przed snem po orbitrekowaniu Edytowane przez Ise Czas edycji: 2012-03-22 o 08:23 |
|
|
|
#2530 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsza redukcja
woda z cytryną 7:00 owsianka (płatki, otręby i siemię) na wodzie z serkiem wiejskim, gruszką i orzechami włoskimi, kawa z mlekiem 11:00 2 kromki chleba razowego z masłem, polędwicą, papryką, ogórkiem i natką 14:00 pół kostki twarogu z kilkoma suszonymi śliwkami i łyżeczką masła orzechowego, kawa z mlekiem 17:00 potrawka z indyka z dużą ilością warzyw + kasza jęczmienna 1h fitness (BUP) 20:00 pół makreli wędzonej z sałatą i papryką 30 min hula hop Czy może być? Mam jeszcze jedno pytanie. Czy po wyczerpującym treningu (1 i 2 poziom "Schudnij z Jillian") można zjeść kolację węglowodanową (razowiec z masłem orzechowym i banan) czy lepiej się wystrzegać i zjeść standardowo białko? |
|
|
|
#2531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może jakis pomidorek, ogórek, papryka, rzodkiewki, kiełki, kurczak, kukurydza, oliwki? Bo to wygląda tak jałowo strasznie. Brakuje też kolacji. Mogłabys zjesc nawet o 22 np. serek wiejski.
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam Twoje jadłospisy
|
|
#2533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)a z tą kolacją to może być to białko zamiast serka wiejskiego?? Dziękuję za ocenę!!! postaram się szybciutko skorygować niedoskonałości
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#2536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R (znow caly dzien poza domem, az do 21ej):
7:20 Owsianka (mleko, 5 lyzek platkow, lyzka rodzynek, lyzka zurawiny suszonej, lyzka platkow migdalowych), zielona herbata 10:30 - 11:00 Pomarancz i jogurt naturalny, kawa z mlekiem i lyzeczka cukru 14:30 Lunch (w pracy, z pojemnika) : woreczek kaszy gryczanej, pol cukinii zgrillowanej, cebulka i losos wedzony 200 gram (nie wiem czy zjem calosc, bo sporo tego, najwyzej bedzie na jutro) 17:00 Na przegryzke w pociagu na zajecia: mieszanka orzechow i bakalii (garsc) 21:00 Kolacja (w domu ) 2 kotleciki (filety z piersi z indyka) usmazone bez tluszczu, salatka z salaty lodowej , pomidorow, cebulki z winegretem z octem balsamicznym. Do tego 0 cwiczen, jedynie troche spacerow (w sumie musze pokonac ze 3 km na piechote). Jutro kupie serki wiejskie i dodam je do diety. I jak?
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I grapefruit, pełnoziarniste orkiszowe naleśniki: - z twarożkiem, gorzką czekoladą i kawałkami orzechów ziemnych - z truskawkowym dżemem obsypane cukrem pudrem ~30 minut Insanity Workout II 50g brązowego ryżu, gulasz ze schabu, tarte buraczki z chrzanem III ciepły owsiany pudding (płatki owsiane, otręby ugotowane na mleku, zmiksowane z bananem i masłem orzechowym- do konsystencji puddingu )IV sałatka: różyczki brokuła, pomidor, ser feta, czosnkowy dressing z jogurtu, majonezu, przypraw
|
|
|
#2540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I do tego smacznie.
|
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Hauu, dziekuje za ocenke! Owoc mial byc do sniadanka, ale tak sie napchalam ta owsianka, ze juz nie wcisnelam, wiec zapakowalam do pracy
Homo niestety nie mam jak kupic, ale zaczne jesc wiesniaki od nastepnego tygodnia.
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
I śniadanie: owsianka z odrobiną mleka, z serkiem naturalnym homo, połówką pomarańcza, migdałami i odrobiną posypki czekoladowej (chyba najlepsza jaką jadłam
)15 minut na skakance plus hula hop II śniadanie: chleb pełnoziarnisty z szynką z indyka z jakimś warzywkiem Obiad: krupnik na mięsie z indyka z warzywami 15 minut na skakance, 15 minut na hula hop Podwieczorek: kopytka z mięsem z kurczaka, warzywa Kolacja: jeszcze nie wiem, ale może jajecznica z wędliną? + czerwona herbata Edytowane przez fajniejestfajnie Czas edycji: 2012-03-22 o 13:57 |
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Hauuu, czytam sobie Twoje wymiary i zastanawiam sie, jak robisz pomiary. Ja sie wczoraj wazylam i mierzylam, i waze obecnie 58 kg (mam 167), ale wymiary jakies mam duze jak na taka wage (chyba). W tali 76, w biodrach 98... (w najszerszym miejscu, obejmujac takze pupe)..... I nie wiem czy bardzo sie zalamywac, czy tez nie
|
#2544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zasadzie zapomniałam o podpisie i musze go wywalić. Nie staję na wadzę i nie mierzę się. Wyluzowałam - chudnę i czuję się dobrze więc nie mam potrzeby sprawdzania![]() Co do wymiarów to ja jestem niewymiarowa - mała ale wypukła pupa, szerokie biodra i spore uda. Do tego wąska talia (wizualnie ). W talii mierzyłam najwęższe miejsce. Brzuch w najgrubszym - okolice pępka. Udo w najszerszym a biodra pod najwyższym punktem kosci, która tam się zaznacza - to chyba miednica ale słaba jestem z biologii![]() Co do twoich wymiarów to każdy ma inne proporcje Poza tym ja mierząc biodra nie obejmowałam pupy tylko górnopupie
|
|
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Ano widzisz, ja wyczytalam w necie, ze biodra powinno sie mierzyc w najszerszym miejscu, czyli to by obejmowalo pupe. Ja tez niewymiarowa jestem chyba.... spodnie, ktore sa dobre w biodrach, odstaja mi w pasie i wisza w udach... przerzuce sie chyba tylko i wylacznie na spodnice
|
#2546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko mnie w sumie nie zalezy na zrzucaniu z pupy tylko własnie z tej czesci powyżej - góra pupy, początek pleców. Jakos tam obrosłam Ze spodniami mam dokładnie taki sam problem!
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
Moja R:
śniadanie: owsianka: 3 łyżki płatków owsianych, 1 łyżka otrębów pszennych, 1 łyżka otrębów orkiszowych, activia wiśniowa, pół jabłka, łyżeczka gorzkiego kakao II śniadanie: szklanka maślanki, banan, garść nerkowców obiad: duży filet z mintaja duszony w pomidorach, 2 małe ziemniaki gotowane na parze, kapusta kiszona z marchewką, cebulą, 2 łyżeczkami oliwy z oliwek podwieczorek: gruby naleśnik razowy posmarowany grubo serkiem homo z kilkoma truskawkami i potartą gorzką czekoladą kolacja: pasta z pół avocado, kawałka twarogu półtłustego, jednego jajka, szczypiorku, rzodkiewki, papryki, kromka chleba wieloziarnistego |
|
|
|
#2548 |
|
Przyczajenie
|
R
Śniadanie: serek activia w formie owsianki i kromka razowca z serem białym II Śn: batonik musli Obiad: Kotlet z piersi kurczaka, surówka i 2 łyżki ziemniaków Podwieczorek: Serek homogenizowany naturalny i cappuccino Kolacja: Grahamka z serem białym |
|
|
|
#2549 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje R
Sniadanie: 4 łyżki mieszanki (owsianka, otręby orkiszowe, zarodki pszenne, siemię lniane), jogurt naturalny, mały banan, mała gruszka, garstka malin. Wszystko zblendowane na koktajl <3 II Śniadanie: zielona herbata, 2 kawalki melona, omlet z 2 jaj na łyżce oliwy z szynka, cebula i papryką + 2 kromki razowego z pomidorem godzina zumby Obiad: spaghetti własnej roboty (przecier pomidorowy, czosnek, jog naturalny, pierś z kurczaka) + makaron razowy Podwieczorek: garść orzechów z jogurtem naturalnym Kolacja: serek wiejski odtłuszczony z pomidorem i cebulą |
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzmy, że R:
I śniadanie: pół bułki z rzodkiewką, sałatą lodową i plasterkiem żółtego sera plus parówka II śniadanie: jabłko (wiem, że to nie posiłek, ale jakoś nie widziało mi się łączyć tego z jogurtem naturalnym, który wzięłam do pracy) obiad: posiłek 300g z jadłodajni - nałożyłam sobie wołowiny w sosie (otrzepywałam kawałki mięsa z tego sosu jak jadłam), trochę ryżu (takiego długiego, nic lepszego nie było), troszeczkę ziemniaczka z kalafiorem i łyżka surówki. podwieczorek: tu nie mam pomysłu ![]() joga kolacja: jajecznica z dwóch jajek z pomidorkiem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie, co powinnam zmienić.
Już lepiej zamień te swoje owoce na warzywa, a zjedz konkretny ryż czy makaron razowy przed/po treningu... Tak mi się wydaje, w ogóle to nie wiem po co piszesz, przecież sam wiesz lepiej..
nawet jak mogę sobie pospać.

Uwielbiam Twoje jadłospisy