Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012 cz. XX - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 08:47   #1021
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Dobrze że u mnie nie ma tej tradycji, bo z kościoła bym cały lud przegoniła
PS. Nam na naukach ksiądz powidział, że to bardzo miłe jeśli młodzi przychodzą z listą czytań które chcą, znaczy to że podchodzą świadomie do ślubu, a nie jest im obojętne co będzie czytane.
audrey, jeszcze potrzebujesz odmiany nazwisk? Jak tak, to pisz PW.
Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
To jest ta sama bratowa co w bialej sukni chce przyjść prawda?! Może jej zasugeruj, że jak brat będzie w czarnym garniturze, to ona tez powinna mieć czarną kiecę A Ty przytaknij, że Twój TŻ bedzie miał jasny garniak, tylko troszkę się zdziwi Mi się wydaje, że to nie złośliwość, ale baaaardzo mały rozumek

to z całą pewnością świadczy też o tym fakt, że na co dzien ubiera się bardzo ... ekhm... dziwnie tzn tak jak pisałam - białe kozaczki, pełno cyrkonii i cekinów, ma długaśne tipsy z cyrkoniami i cekinkami.
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Właśnie wróciłam z izby przyjęć bo znowu miałam atak i od chirurga. Zalecenia? Minimum jedno piwo dziennie spacery po schodach i gorące kompiele i tyle na dzień dzisiejszy. Dziś miałam dwie towarzyszki niedoli obie z kamicą. Jedna mówi że wolala by trzecie dziecko rodzic niż przechodzić przez to. Także wiecie mi poród nie straszny już
biedactwo Ale co do piwka, to takie lekarstwo to ja rozumiem

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Oł łii, krzyk mody.

Mój TŻ mnie rano zapytał czy dziś piątek.
Niestety nie, ja bym chciała juz piatek, po zwolnieniu nie moge się odrobić z pracą i wieczorem dosłownie padam, a rano budzik mnie strasznie drażni i wstaję nieprzytomna.
ojej, przydałby Ci się mocny odpoczynek
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
czołgiem

szok , jak ma cennik to kase fiskalna tez niech ma
kawa, masz rację! niech paragon daje i już. Co to ma być, że cenniki sobie wystawia, brak słów.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:50   #1022
klaudusk_a
Zakorzenienie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

lady piekna biżu ale kolczyki spodobały mi się najbardziej

trampki do garniaka boskie ale niestety do mojej sukni ani trochę by nie pasował taki strój Tż-ta

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:53   #1023
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Właśnie wróciłam z izby przyjęć bo znowu miałam atak i od chirurga. Zalecenia? Minimum jedno piwo dziennie spacery po schodach i gorące kompiele i tyle na dzień dzisiejszy. Dziś miałam dwie towarzyszki niedoli obie z kamicą. Jedna mówi że wolala by trzecie dziecko rodzic niż przechodzić przez to. Także wiecie mi poród nie straszny już
Trzymaj się ciepło, mam nadzieję że kuracja piwno-kąpielowa pomoże, ale to i tak nienajlepszy czas na kłopoty ze zdrowiem.

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
ojej, przydałby Ci się mocny odpoczynek
Na szczęście pojutrze sobota, mam zamiar spać do oporu. Tylko ciekawe jak się przestawię po zmianie czasu, skoro już teraz ciężko.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:55   #1024
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się ciepło, mam nadzieję że kuracja piwno-kąpielowa pomoże, ale to i tak nienajlepszy czas na kłopoty ze zdrowiem.

Na szczęście pojutrze sobota, mam zamiar spać do oporu. Tylko ciekawe jak się przestawię po zmianie czasu, skoro już teraz ciężko.
a kiedy jest zmiana czasu?

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-03-22, 08:56   #1025
Jamee
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
chcecie zobaczyć mojego przystojniaka w ślubnym garniaku ??

kupiliśmy dziś wyprawkę dla Tżta :
- garnitur
- koszule
- krawat
- pasek
- bieliznę.
A więc Tż ma już wszystko (bo wcześniej miał już kupione spinki no i butki).
Garnitur ma zwężane nogawki, byłam w szoku że mój Tż może tak dobrze w takim fasonie wyglądać, bo on ma szeroką klatkę i bałam się efektu odwróconego trójkąta. Marynarka jest zapinana na jeden guzik. Sprzedawca był taki śmieszny wciskał nam na siłę jakieś dziwne akcesoria, typu błyszczący pasek i kapelusz a'la Capone. Tż oczywiście wszystko grzecznie mierzył, ale już fot nie pozwalał zrobić. Mierzyliśmy też z muchą, ale niestety wyglądało to dość kuriozalnie. A więc poniżej kompletna wyprawka dla Tżta

No i jak to się prezentuje razem?? Z Tżta to już nawet wołami tych trampoli się nie ściągnie. Ubaw miał tylko sprzedawca, bo myślał, że żartujemy, że Tż idzie w trampkach do ślubu
Nena muszę napisać, że TŻ prezentuje się (jak to mówi mój wykładowca Czech) wybornie

Cytat:
Napisane przez omosia Pokaż wiadomość
Śliczny ten komplecik, tylko nie wiem czy te kolczyki przez takie zapięcie nie będą za bardzo długie..

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Podoba wam się ta sukienka? Z przewagą ekri??

http://moda.allegro.pl/swiatowa-moda...196680151.html
Fason sukienka mi się podoba ale długość już nie

Cytat:

Dziewczyny potrzebuję rady. Byłam dzisiaj u ginekologa i zmienił mi tabletki, na poprzednie narzekałam przede wszystkim dlatego, że miałam humory i bywałam agresywna, średnio 7 dni w miesiącu, no i libido mam bardzo niskie. Dostałam dwa opakowania innych na próbę i opadło mnie w domu zwątpienie czy czas przed ślubem jest dobry na eksperymenty. Brałybyście inne? Boję się że spuchnę, przytyję albo co, a za miesiąc przymiarka.
Ja byłam dwa miesiące temu u gina i wprawdzie nie zmieniła mi całkowicie tabsów tylko dała mi tańszy zamiennik o tym samym składzie. Ale mimo wszystko się bała czy to jakoś na mnie nie wpłynie. Na szczęście wszystko przebiega zgodnie z planem ale na całkowitą zmianę na pewno bym się nie zdecydowała

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
ołłł yeah pół roku
ołł yeah kla ski:

Cytat:
Hej dziewczynki

Kiciu jak mi Ciebie szkoda trzymaj się dziewczyno

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wam wczoraj opowiedziec, mamy na 100% kamerzyste Wczoraj po naukach spotkalismy sie z nim, gosc jest calkiem niezly i baardzo tani przynajmniej tak mi sie wydaje, porownujac poprzednie oferty ktore otrzymalam, co prawda ja wynegocjowalam znizke 300 zl, a pozniej jeszcze TZ 150 wiec ostateczna cena jest calkiem fajna
za kamerzystę

A ja wróciłam już z zajęć i dostałam okrągłą 5

Dziewczyny jeszcze proszę o pomoc. Polećcie proszę tusz do rzęs najlepiej hipoalergiczny bo mam bardzo wrażliwe oczy. Swoje rzęsy mam mam długie, gęste i ciemne ale lubię wzmacniać ten efekt a nie wiem co kupić teraz miałam z Oriflame ale nie sprawdzał się za bardzo

Edytowane przez Jamee
Czas edycji: 2012-03-22 o 08:58
Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 08:57   #1026
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:

teraz w ten weekend przestawiamy czas?
Stary 2012-03-22, 09:00   #1027
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się bardzo to podoba. Oryginalnie i najwazniejsze, ze TŻ zadowolony i dobrze się czuje w tym garniturze i trampkach

Dawno nie pisałam Wam o bratowej TŻ ostatnio powiedziala,ze wybralismy beznadziejny garnitur dla TŻ (czarny z vistuli w typie smokingowym, bardzo ładny wg mnie), wg niej TŻ powinien ubrać garnitur ekri, skoro ja mam suknię ekri, bo teraz jest tak, ze sie garnitury dopasowuje do sukni.
Powiem Wam,ze nie mam sily na jej zlosliwosci. Niby bez sensu ten komentarz i tak glupi,ze żal komentować, ale przykro się robi, gdy ktos tak na sile próbuje zepsuc nasz dzien
i chyba tyle mogę napisać w tej sprawie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Jakie wybieracie czytania, psalm, pieśń do Ducha Św?

Ty to masz skojarzenia

zobaczysz jak szybko zleci

Ślub za 30 dni, dopiero z początkiem tego roku (a więc 4 miesiące przed) otworzyły mi się oczy, że to już tuż tuż i czas leci jak pogłupiały

Cytat:
pomysł z kwartetem podczas życzeń jest super
zaraz sobie sprawdzę psalm 148

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Wpisałam sobie w google "psalm na ślub" i na jednej stronie
Drodzy Narzeczeni.
Przedstawiam Wam treści czytań ze Starego Testamentu. Są to czytania do wyboru. Każdemu z czytań przypisany jest psalm responsoryjny.

W niektórych parafiach ksiądz pozwala Młodym wybrać czytania. W innych tradycją jest, żeby to e,Pan Młody odczytał to czytani a Pani Młoda śpiewa psalm responsoryjny, lub ktoś z rodziny.
Cytat:
PS. Nam na naukach ksiądz powidział, że to bardzo miłe jeśli młodzi przychodzą z listą czytań które chcą, znaczy to że podchodzą świadomie do ślubu, a nie jest im obojętne co będzie czytane.
Nas ksiądz, który ma udzielać ślubu powiedział, abyśmy wybrali ewangelię bo on do tego chce przygotować krótkie kazanie (a on to potrafi piekne kazania głosić).
W tym względzie przydał się mój brat i podał coś takiego:

http://slubomania.pl/index.php/slub/160-czytania - tu warto zajrzeć najpierw

Pierwsze czytanie
Tu w zasadzie nie ma wyboru, bo Rytuał podaje tylko jedno na okres wielkanocny: http://slubomania.pl/index.php/slub/171-1czytanie9

Psalm responsoryjny
W Rytuale napisane jest: "Następuje psalm responsoryjny, np. Ps 103 (102)". Jest to psalm po czytaniu nr 5: Modlitwa Tobiasza i Sary, ale można wybrać jakiś inny spośród tych, które są po czytaniach.

Drugie czytanie
Do wyboru spośród 10.

Aklamacja Alleluja
Jedna z 4 podanych.

Ewangelia
Jedna z 10

To jest przykład dla takiego przypadku jak nasz tzn. ślub jest w okresie wielkanocnym i trzeba też to wziąć pod uwagę. A i jeszcze jedna ważna rzecz! Musicie ustalić, czy wasza msza będzie mszą niedzielną, czy nie. Bo różnica polega na tym, że na mszy niedzielnej (niektóre msze po południu są mszami niedzielnymi) są dwa czytania a na takiej zwykłej jest jedno. Najlepiej by to było ustalone i z księdzem i organistą, ponieważ znajomi powiedzieli, że u nich miały być dwa czytania, ale zaraz po pierwszym czytaniu organista zaspiewał alleluja i było za późno by to odkręcać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 09:00   #1028
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
teraz w ten weekend przestawiamy czas?
tak z soboty na niedzielę, będziemy spać o godzinę krócej
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:02   #1029
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
nieee
Stary 2012-03-22, 09:05   #1030
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
nieee
nie płacz za to dzień będzie dłuższy ja tam się cieszę
19.05.2012
Stary 2012-03-22, 09:06   #1031
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
o cholerka to nawet bym nie wiedziała

Zapraszam na mój blog

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 09:07   #1032
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Dziewczyny jeszcze proszę o pomoc. Polećcie proszę tusz do rzęs najlepiej hipoalergiczny bo mam bardzo wrażliwe oczy. Swoje rzęsy mam mam długie, gęste i ciemne ale lubię wzmacniać ten efekt a nie wiem co kupić teraz miałam z Oriflame ale nie sprawdzał się za bardzo
wiesz, trudno w tym względzie doradzać. Ja jestem wierna tuszowi Max Factor, 2000 Calorie Curved Brush. Używam go od niepamietnych czasów. Czasem zmieniałam na inny np. wtedy gdy nie był w pormocji a nie miałam kasy bo go kupić, to kupowałam inny na przetestowanie. Jednak zawsze wracam do tego 2000 Calorie. Ostatnio udało mi się trafić na promocję, gdzie był przeceniony z 47 zł na 25 zł i kupiłam dwa i będę pewnie ich używać przez najbliższe 2 lata
Niby jest hipoalergiczny, ale nie dam ręki uciąć, czy na pewno nie uczuli...
Stary 2012-03-22, 09:12   #1033
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, to jest na pewno plus, a płaczę dlatego, że ja i TŻ bardzo lubimy nockę im dłuższa, tym lepiej

też polecam Max Factor 2000 Calorii, nigdy mnie nie zawiódł

pisałam Wam jakiś czas temu, że mam alergię na słonce i nie mogę się opalać ani korzystać z solarium. Nie chcę jednak być blada na ślubie, więc zdecydowałam się na air brush. Są o nim różne opinie, moja kuzynka mówiła, że plami ale kolezanka z pracy stwierdziła, że nie, tylko trzeba zrobić mocny peeling, nawilżyć skórę i dopiero iść, a później balsamować się regularnie. Stwierdzę na własnej skórze i podzielę się wrażeniami, bo jednak upaciana suknia to nie jest moje największe ślubne marzenie
Stary 2012-03-22, 09:20   #1034
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!

Ale mi się dzisiaj dobrze spało! Aż nie chciało mi się wstawać.

Muszę się wziąć za siebie i napisać maila do promotora bo kazał przynieść wszystkie materiały na piątek, żeby sformułować temat ostatecznie, a mnie nie będzie.

Cytat:
Hej dziewczynki

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:23   #1035
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ja byłam dwa miesiące temu u gina i wprawdzie nie zmieniła mi całkowicie tabsów tylko dała mi tańszy zamiennik o tym samym składzie. Ale mimo wszystko się bała czy to jakoś na mnie nie wpłynie. Na szczęście wszystko przebiega zgodnie z planem ale na całkowitą zmianę na pewno bym się nie zdecydowała
A ja jestem coraz bliżej decyzji żeby jednak zmienić, zwłasczza po tym jak wczoraj zrobiłam TŻowi aferę o to, że przestawił moje pędzelki do makijażu.

Cytat:
A jaki masz budżet? Bo jak jakiś większy to ja polecam Lancome Hypnose albo EL Sumptous.

Cytat:
Ja też się cieszę, że dzień będzie dłuższy, ale nie wiem czy uda mi się szybko przestawić, żeby nie chodzić zmęczoną.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-03-22, 09:26   #1036
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:

A jaki masz budżet? Bo jak jakiś większy to ja polecam Lancome Hypnosealbo EL Sumptous.
No chciałam kupić tusz tak do 30 zł

Stary 2012-03-22, 09:28   #1037
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
No to moje propozycje chyba odpadają.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-03-22, 09:43   #1038
Nattiv
Zakorzenienie

Kiciu Współczuję Może lepiej, że teraz to wyszło, bo masz czas na wyleczenie. Gorzej jakbyś przed samym ślubem miała te ataki.

Wystawiłam wczoraj nude czółenka na all, bo w nich nie chodziłam i już się sprzedały Co prawda za połowę ceny opchnęłam, ale lepsze to niż jakby miały się kurzyć w szafie.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:45   #1039
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Kiciu Współczuję Może lepiej, że teraz to wyszło, bo masz czas na wyleczenie. Gorzej jakbyś przed samym ślubem miała te ataki.

Wystawiłam wczoraj nude czółenka na all, bo w nich nie chodziłam i już się sprzedały Co prawda za połowę ceny opchnęłam, ale lepsze to niż jakby miały się kurzyć w szafie.
Mnie też się wczoraj udało sprzedać buty a co najlepsze kupiła je jakaś PMka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 09:47   #1040
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak, to jest na pewno plus, a płaczę dlatego, że ja i TŻ bardzo lubimy nockę im dłuższa, tym lepiej

też polecam Max Factor 2000 Calorii, nigdy mnie nie zawiódł

pisałam Wam jakiś czas temu, że mam alergię na słonce i nie mogę się opalać ani korzystać z solarium. Nie chcę jednak być blada na ślubie, więc zdecydowałam się na air brush. Są o nim różne opinie, moja kuzynka mówiła, że plami ale kolezanka z pracy stwierdziła, że nie, tylko trzeba zrobić mocny peeling, nawilżyć skórę i dopiero iść, a później balsamować się regularnie. Stwierdzę na własnej skórze i podzielę się wrażeniami, bo jednak upaciana suknia to nie jest moje największe ślubne marzenie
Spróbuj spróbuj, masz jeszcze trochę czasu, więc jakby nie wyszło to nie upackasz sobie sukni.
A ja własnie zamawiam sobie pakier zabiegów na twarz: 3x peeling kawitacyjny plus maska arbuzowa Ciekawe jak zadziała

Cytat:
To 2000 Calorie odpada - no moze jak w promocji jest to wtedy mogłabyś spróbować
Stary 2012-03-22, 09:47   #1041
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
śpiewać nie będę, nie ma szans, TŻ czytał na mszach (ministrantem nie był, lektorem również). Swoją drogą nigdy nie widizałam, by Młoda Para czytała i śpiewała...
Mój kuzyn jest ministrantem u mnie w parafii i sam się zaproponował, że będzie służył i dodał, że może jeszcze jeden chłopak od niego rok młodszy (też będzie na weselu, on jest z innej parafii), obaj gimnazjaliści i się znają od małego
Cytat:
Hej dziewczynki

Zakaz masz na windę, po schodach tyraj. Piwko wypiłaś? Zalecenie lekarza
Poród będziesz miała lekki
Cytat:
No i jak ja mam schudnąć pijąc piwo codziennie
zdrowie jest ważniejsze

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to gdzie się podziewa ziomalka ma Margida? Ukradli ją?
Napisz do niej PW, maila przez wizaż <- - taki jakby list gończy
Cytat:
Juz mam takie schizy, że budzę się godzinę przed budzikiem.
Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
a kiedy jest zmiana czasu?
teraz z soboty na niedzielę
Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Nas ksiądz, który ma udzielać ślubu powiedział, abyśmy wybrali ewangelię bo on do tego chce przygotować krótkie kazanie (a on to potrafi piekne kazania głosić).
W tym względzie przydał się mój brat i podał coś takiego:

http://slubomania.pl/index.php/slub/160-czytania - tu warto zajrzeć najpierw

Pierwsze czytanie
Tu w zasadzie nie ma wyboru, bo Rytuał podaje tylko jedno na okres wielkanocny: http://slubomania.pl/index.php/slub/171-1czytanie9

Psalm responsoryjny
W Rytuale napisane jest: "Następuje psalm responsoryjny, np. Ps 103 (102)". Jest to psalm po czytaniu nr 5: Modlitwa Tobiasza i Sary, ale można wybrać jakiś inny spośród tych, które są po czytaniach.

Drugie czytanie
Do wyboru spośród 10.

Aklamacja Alleluja
Jedna z 4 podanych.

Ewangelia
Jedna z 10

To jest przykład dla takiego przypadku jak nasz tzn. ślub jest w okresie wielkanocnym i trzeba też to wziąć pod uwagę. A i jeszcze jedna ważna rzecz! Musicie ustalić, czy wasza msza będzie mszą niedzielną, czy nie. Bo różnica polega na tym, że na mszy niedzielnej (niektóre msze po południu są mszami niedzielnymi) są dwa czytania a na takiej zwykłej jest jedno. Najlepiej by to było ustalone i z księdzem i organistą, ponieważ znajomi powiedzieli, że u nich miały być dwa czytania, ale zaraz po pierwszym czytaniu organista zaspiewał alleluja i było za późno by to odkręcać.
Super, że zwróciłaś na to uwagę
Dobrze pamiętam, że okres wielkanocny twa 7 tygodni?
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:55   #1042
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
U mnie nie ma mowy o "wypalaniu" jedynie wycięcie bo ja czuje ze to nie jest normalny pieprzyk i pomimo ze ma ok 1mm x 2mm to nawet lekarka dzisiaj powiedziala zebym sie na prawde zglosila z tym..

ja pier**dziele bede juz miala cala piers pocieta
no trafi mnie

Kochana, jeśli to mały pieprzyk, to nawet po wycięci blizna będzie niewidoczna, uwierz mi- znam to na swoim przykładzie. Mój największy pieprzyk przeznaczony do wycięcia miał ok. 6-7 mm średnicy (to i tak mały był) i został mi po nim malutki jasny nieopalający się ślad, ale ten kto nie wie, że miałam wycinany pieprzyk w tym miejscu nawet się nie skapnie. Głowa do góry! Lepiej wyciąć i się nie martwić.
A dostałaś skierowanie do chirurga?? Czy tylko dermatolog na słowo Cie do niego wysyła?

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
ołłł yeah pół roku

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Hey
Byliśmy wczoraj na spisaniu protokołu.
Siedzieliśmy godzinę bo się z księdzem rozgadaliśmy. U nas poszło bezproblemowo. Ksiądz jest tak wyluzowany, że jak będzie tak w dniu ślubu to będzie dobrze
Pytaliśmy się o opłaty i powiedział, że ile chcemy, to dajmy, na organistę zawsze się daje 50 zł, reszta wg uznania. Powiedział jak inni dawali, zakres był szeroki od 100 zł do 450. I my daliśmy te 450 zł plus 50 dla organisty. Już tyle myśleliśmy żeby dać to daliśmy. Może i dużo, ale przy księdzu już nie wypadało odejmować z tego jakiejś kasy.
Reszta do obgadania powiedział, że w maju. Najlepiej też mu dać wszystkie ważne uwagi do ceremonii ślubnej na kartce napisane, żeby nie zapomniał. Chcieliśmy w ogóle tego księdza mieć na naszym ślubie i okazało się, że tego samego dnia udziela ślubu kuzynowi 40 km od nas, ale o 12:00, a my mamy o 15:00 więc obiecał, że zdąży wrócić do nas, udzieli nam ślubu i potem pojedzie z powrotem na imprezę weselną kuzyna do białego rana
W nasz dzień jest tylko jeden ślub przed nami o 13:30. Potem po nas już są tylko wieczorne msze. Więc muszę się skontaktować z tą dziewczyną z 13:30 w sprawie obgadania dekoracji kościoła. Zaszaleć nie możemy, bo jest nas tylko dwie pary. Ciekawe czy będzie ugodowa.
Pierwszy raz się spotykam z tym, żeby za ślub płacić tak wcześnie. Wiem, że niektórzy płacą bezpośrednio przed Mszą, u nas np płaci się po Mszy, ale żeby z takim wyprzedzeniem Jestem w szoku.

Cytat:

mam prośbę do dziewczyn, które już obmyśliły co i jak z ceremonią w kościele by się podzieliły swoimi planami
Zaraz opracuję moje propozycje w jeden post i speszyl for ju wkleję moją wizję

Cytat:
Moja mama i siostra tez są alergikami, jeśli chodzi o kosmetyki. Z tuszów do rzęs, tych tańszych stosują produkty marki Eveline. Mojej mamie tez ostatnio spasował Mabelline- Volume Express. Pewnie te tusze nie są hipoalergiczne, ale mamie pasują.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 09:56   #1043
Blacky
Zadomowienie

Dzień dobry

Ależ jestem z siebie dumna - wszystko pięknie nadrabiam.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
chcecie zobaczyć mojego przystojniaka w ślubnym garniaku ??
Wygląda rewelacyjnie, a trampki szałowe! Mój M. też marzy o trampkach, ale ni w ząb nie pasują do mojej sukni. Może na wesele się przebierze. ;p

Cytat:
Dziewczyny potrzebuję rady. Byłam dzisiaj u ginekologa i zmienił mi tabletki, na poprzednie narzekałam przede wszystkim dlatego, że miałam humory i bywałam agresywna, średnio 7 dni w miesiącu, no i libido mam bardzo niskie. Dostałam dwa opakowania innych na próbę i opadło mnie w domu zwątpienie czy czas przed ślubem jest dobry na eksperymenty. Brałybyście inne? Boję się że spuchnę, przytyję albo co, a za miesiąc przymiarka.
Powinno się robić badania hormonalne przed dobraniem tabsów - inaczej to zgadywanie. Ja też byłam straszną jędzą po tabsach, zmieniłam i jest lepiej, ale libido ciągle kiepskie.

Cytat:
Za bliska rodzina :/ To siostrzenica taty, więc najbliższa kuzynka :/

[...]

Byliśmy u księdza wreszcie! Godzina 16.30!
No to kiepsko, ale nie ma co się przejmować.
Ta sama godzina co u nas - najlepsza.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Kochana, ja wycinałam piepszyki na fundusz, moja mama także, na termin konsultacyjny do chirurga czekałam 2 tyg, na wycięcie czekałam jeszcze tydzień. Więc tragedii nie ma. Jeśli ktoś nie wie, gdzie miałam cięcia nawet się nie skapnie, że tam kiedykolwiek były pieprzyki Tak więc głowa do góry. Będzie dobrze! A lepiej to cholerstwo za wczasu wyciąć i mieć spokój
Ja też miałam usuwany z pleców - wszystko w porządku. Chwila bólu i po sprawie. Co prawda mój był mały i taką zaostrzoną łyżeczką bez znieczulenia go cięli. Trwało to jakieś 3 sekundy. (A bez znieczulenia, bo Mama wystrzelała mnie, że mdleję od igieł, więc darowali sobie miejscowe. ) Mam jeszcze 3 do obserwacji na dekolcie - te już są takie czerniakowate. Ale póki co muszę smarować je blokerem i obserwować czy nie rosną. I faktycznie, odkąd smaruję je kremem z bardzo silnym filtrem, to już nie rosną.

Cytat:
A jeszcze wam powiem że dzisiejsze dzieci to mają nasrane we łbach. Jak leżałam na izbie przywieźli dziewczynę z rozwalona głową. Facetowi z karetki powiedziała że wzięła acodin (to lek na kaszel) no i on jej pyta ile i uwaga wzięła 40tabletek ponoć ten lek w dużych dawkach ma działanie pobudzające i ma się odlot. No to miała odlot.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

A jeszcze dodam że sanitariusza mina była bezcenna jak to usłyszał. Nie wiedział facet czy ma się śmiać czy płakać nad jej głupota
Mój M. jak był mały najadł się chlkorohinaldinu i trafił na płukanie żołądka. A ja wypiłam butelkę syropu prawoślazowego w 1 dzień, bo był taki pyszny.

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Poza tym mam głupią sytuację na allegro. Użytkownik chce mi zwrócić przedmiot, o którym wiedział, że może mieć pewne wady. Informuję go, że nie mam obowiązku przyjąć zwrotu, bo jestem os. fizyczną, a ten dalej bezczelnie mi wpiera swoje. Robi się niesympatyczna sytuacja... może któraś z Was miała jakieś doświadczenia i może mi coś podpowiedzieć w tej sprawie ?
Jeśli jesteś pewna swoich racji, to zgłoś się do obsługi Allegro - mają taką procedurę "rozwiązywanie konfliktów".

Madziuniusia już teraz z górki.

U mnie też 6 miesięcy do ślubu.

niusia_87 będziemy (pewnie ja będę ) coś wybierać, ale to bliżej ślubu.

Cytat:

Wpisałam sobie w google "psalm na ślub" i na jednej stronie
Drodzy Narzeczeni.
Przedstawiam Wam treści czytań ze Starego Testamentu. Są to czytania do wyboru. Każdemu z czytań przypisany jest psalm responsoryjny.

W niektórych parafiach ksiądz pozwala Młodym wybrać czytania. W innych tradycją jest, żeby to e,Pan Młody odczytał to czytani a Pani Młoda śpiewa psalm responsoryjny, lub ktoś z rodziny.
Ale byłby śmiech w kościele Jeszcze jakbym się zapowietrzyła albo zaczęła szlochać

Cytat:
Jakby mój M. to przeczytał, to zaraz by siłą woli sobie taki kamień wyhodował.

Co do tuszu - ja bardzo polecam Estee Lauder Sumptuous - szałowy!

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 09:57   #1044
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziewczyny ponawiam swoje pytanie...nosiła, któraś bieliznę firmy LISE MARIE. Znalazłam fajny komplet na allegro i nie wiem co robić bo nie znam wogole tej firmy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:02   #1045
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczynki

ojej trzymaj sie dzielnie kicia nie cierpię piwa - współczuję Ci jego picia
Stary 2012-03-22, 10:03   #1046
melod_y
Zakorzenienie

Kicia- trzymam kciuki za zdrowie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Kochana, jeśli to mały pieprzyk, to nawet po wycięci blizna będzie niewidoczna, uwierz mi- znam to na swoim przykładzie. Mój największy pieprzyk przeznaczony do wycięcia miał ok. 6-7 mm średnicy (to i tak mały był) i został mi po nim malutki jasny nieopalający się ślad, ale ten kto nie wie, że miałam wycinany pieprzyk w tym miejscu nawet się nie skapnie. Głowa do góry! Lepiej wyciąć i się nie martwić.
A dostałaś skierowanie do chirurga?? Czy tylko dermatolog na słowo Cie do niego wysyła?
.
Wiesz co, najpierw pasuje mi udac sie do dermatologa aby go zbadal urzadzeniem i stwierdzil czy mam sie czym niepokoic czy tez obserwowac... *bo Pani u ktorej wczoraj bylam nie miala jak go zbadac wiec polecila mi kogos innego. A potem na pewno udam sie do chirurga-onkologa najlepiej..
Ale szczerze to dopiero po weselu chyba sie za to zabiore.. teraz nie mam czasu, kasy i checi.

Cytat:
ojej... to ja juz widze moj niedzielny wyklad :ziewa:

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:10   #1047
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
śpiewać nie będę, nie ma szans, TŻ czytał na mszach (ministrantem nie był, lektorem również). Swoją drogą nigdy nie widizałam, by Młoda Para czytała i śpiewała...
Mój kuzyn jest ministrantem u mnie w parafii i sam się zaproponował, że będzie służył i dodał, że może jeszcze jeden chłopak od niego rok młodszy (też będzie na weselu, on jest z innej parafii), obaj gimnazjaliści i się znają od małego

Super, że zwróciłaś na to uwagę
Dobrze pamiętam, że okres wielkanocny twa 7 tygodni?
Nigdy nie śpiewałam i czytałam w kościele, więc na własnym ślubie tego też robić nie będę.
Jeszcze nie wiem jaka będzie sytuacja z ministrantami. Mam sąsiada, który jest ministrantem, ale niestety miał ostatnio poważny wypadek i raczej do slubu się nie wyrobi.

Co do okresu wielkanocnego, to niestety nie pomogę, bo już nie pamiętam ile on trwa...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-22, 10:12   #1048
kindziulindzia
Zakorzenienie

dopiero wczoraj dotarło do TŻ że za półtora miesiąca będzie miał żonę przy spisywaniu protokołu mówiliśmy jednomyślnie, i o dziwo nawet szybko nam to poszło

pozostało mi do załatwienia:

- pazurki,
- kwiaciarnia,
- bielizna dla mnie i TŻ,
- buty dla mnie i TŻ
19.05.2012
Stary 2012-03-22, 10:13   #1049
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
dopiero wczoraj dotarło do TŻ że za półtora miesiąca będzie miał żonę przy spisywaniu protokołu mówiliśmy jednomyślnie, i o dziwo nawet szybko nam to poszło

pozostało mi do załatwienia:

- pazurki,
- kwiaciarnia,
- bielizna dla mnie i TŻ,
- buty dla mnie i TŻ
to juz coraz mniej macie...
jak ja pomysle ze jeszcze sukni nie mam to az mi wstyd

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 10:19   #1050
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
to juz coraz mniej macie...
jak ja pomysle ze jeszcze sukni nie mam to az mi wstyd
to na co czekasz kochana to czas najwyższy na suknię
19.05.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości