|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
|
|
#2552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Płatki wyglądają jak płatki złożone z mąki pełnoziarnistej i otrębów, są niestety dosładzane.. Z niedosładzanych polecam musli z Sante, bardzo smaczne.Dzisiejsza eRka ![]() I: półlitrowy kubek koktajlu: serek homo, odrobina mleka, pół banana, garść truskawek, garść mrożonych owoców jagodowych, kiwi, 2 łyżki płatków owsianych i 2 łyżki otrębów. II: grahamka 65g na pół, obie połowy grubo posmarowane twarożkiem domowym; na jednej ogórek i czerwona cebula; na drugiej łyżeczka miodu. III: kawałek morszczuka pieczonego, ok 300g mieszanki warzyw z ziemniakami. IV: pudełeczko sałatki z kapusty pekińskiej, pora, łyżki kukurydzy, czerwonej cebuli i tuńczyka wsw z sosem jogurtowym. V: dwa jajka w koszulkach z warzywami. Standardowo dużo wody, 3 kawy z mlekiem; 45 min na rowerku i 2x35 min szybkiego marszu. Proszę o ocenę
|
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o 18 fajnie, że jest schab, ale nie ma węglowodanów, kapusty sobie nie wyliczaj... do tej 23 powinnas zjesc jeszcze jeden posilek ![]() ogółem brakuje białka, bo jest tylko w śniadaniu i obiedzie(czy tam kolacji,o tym schabie mowie). brak węglowodanów (mówię głównie o złożonych), nei ma w ogole owsianki, makaronu, ryżu, chleba razowego / brak tluszczy, jesli sie decydujesz na taka opcje mało jedzenia jakoś ogólnie
|
|
#2554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a no i maslo orzechowe to raczej tluszcz, nie węgle.Ale poza tym ze będą węglowodany, to jakies latwo przyswajalne bialko tez powinno sie pojawic. Poza tym jadlospis fajny. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() Trening między I a II posiłkiem. Od razu mówię wiem, że nabiał to słabe źrodło białka okołotreningowego, ale musiałam zjeść twarożek bo termin ma do jutra, a rowerek wypadł bardzo spontanicznie, miał być wieczorem.
|
|
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
moje R:
I. duuża porcja owsianki z jogurtem naturalnym, latte z mcdonalda II. kromka orkiszowego z serem bialym mielonym i szczypiorkiem, śledź z wody(w sensie nie z oleju ), niestety podskubałam troche placka drożdżowego, ale no trudno ;d, do tego 40 g migdałówIII. zupa pomidorowa z oliwą i czosnkiem, w tym ryż brązowy i pierś z kurczaka mam taaaką ochotę na rower że chyba będzie intensywna godzina ![]() no i potreningowo powtorka z III V. jajecznica z warzywami
|
#2559 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
okej ; )
|
#2561 |
|
Przyczajenie
|
Witam, ja kiedyś coś tu pisałam. Chciałam dowiedzieć się, czy jem w porządku jak na U (w celu rzeźby), mam w tygodniu 5 h zajęć ze sztangami, body attack i inne cardio, jeżdżę wszędzie na rowerze (górzysty teren) i mam stojącą pracę. BMI w normie, wszystko funkcjonuje ok, ale co zmienić, żeby bardziej "zbić w sobie" ciało.
Moje przykładowe dzisiejsze U: Śniadanie 6:00 2 kromki pełnoziarniste ciężkie z margaryną (nie lubię masła): jedna z twarogiem, pomidorem i szczypiorem, jedna z 2 plastrami szynki z kurczaka i ogórkiem sałatka z pekinki, sałaty, czerwonej cebuli, kawałka jabłka i selera, jakieś 30g sera z niebieską pleśnią, 1/2 łyżeczki oleju lnianego, ocet balsamiczny szklanka maślanki z garstką słonecznika herbata zielona malinowa (rower 30 minut, 1h zajęć z TBC, 30 minut z rower z powrotem) - 1 litr wody II śniadanie 10:00 opakowanie serka wiejskiego Linessa (uwielbiam go, wiem, że to light, ale ma fajną konsystencję),mały banan, 1/2 łyżeczki kakao, 2 łyżki mieszanki płatków 2 marchewki herbata miętowa Obiad (13:00) Zapiekany bakłażan: 1/2 woreczka brązowego ryżu, różne papryki, pieczarki, cebula, 3/4 puszki tuńczyka, plaster mozzarelli sałatka: garść rukoli, pomidor, parę oliwek, olej lniany na deser - plaster ananasa i duża kawa z mlekiem Podwieczorek 15:00 kiwi, ananas, jogurt naturalny 200g, otręby (rower, praca 15-19) Kolacja 19:30 Chleb pełnoziarnisty długa kromka z margaryną, pastrami wołowym, pomidorem Pasztet domowy z soi (jakieś 30g?), parę liści sałaty herbata rooibos (Po: zajęcia ze sztangami - 1 h) Będę w domu ok. 22, co mogłabym zjeść po treningu, pewnie pójdę spać jakąś godziną później? I czy przed nim powinnam zjeść coś innego? Bo na tym się w ogóle nie znam. I czy to jest dużo/mało? Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie uwagi. Pozdrawiam |
|
|
|
#2562 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
||
|
|
|
#2563 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszystko wygląda bardzo fajnie ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- owsiankę:P jak bierzesz do pracy to możesz płatki owsiane wczesniej zalać wodą. Wychodząc wrzucasz je do pojemniczka, do tego jogurt, serek czy co tam lubisz i wkrojone jabłko
|
||
|
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
U:
I. płatki owsiane (4 łyżki) z połową kostki chudego twarogu, kakao, miodem, pomarańczą i orzechami laskowymi II. pojemniczek kaszy jęczmiennej z podsmażonym kurczakiem, papryką, pestkami dyni i odrobiną soku z cytryny +jabłko III. ryż z karkówką pieczoną z czerwoną kapustą IV. miseczka budyniu waniliowego, słodka bułeczka cynamonowa I jak?
|
|
|
|
#2565 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))Spożywam serek wiejski, tylko kupuję wersję light (3 proc) i nie wiem, czy dobrze robię - może lepiej zwykły? |
|
|
|
|
#2567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- trochę grzesznie ale co tam ![]() I: owsianka z 2 kiwi, homo II: 2 tosty z twarożkiem (dużooo), pomidorem i pietruszką III: i tutaj grzech dnia: 3 nalesniki ze szpinakiem i fetą (wybrałam fetę 12 % ale to nie zmiania faktu, że te nalesniki to kaloryczna bomba )IV: sałatka z pekinki, pomidora, ogórka, kukurydzy, kurczaka, z sosem oliwno-jogurtowo-ziołowym V: wiesniak z rzodkiewką, pietruszką i ziołami Wiem, że obiad kiepski ale było pysznie |
|
|
|
|
#2568 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze U:
ABS przed Ś: woda z cytryną, 1/4 grejpfruta, chlust mleka z garstką mieszanki płatków Ś: płatki ryżowe z jogurtem/żurawiną/serkiem wiejskim/twarogiem/dżemem (wszystkiego po trochu ) + czerwona herbataIIŚ: jabłko, kiwi, 2 wafle ryżowe - 1 z domowym masłem kokosowym/migdałowym, 2 z jogurtem, dżemem, serkiem wiejskim O: trochę zalewajki w oczekiwaniu na domową pizzę na pełnoziarnistym spodzie z chudą szynką, parowanym kurczakiem, kukurydzą, brokułami, cebulką i pieczarkami 1h zumby K: 1/2 opakowania tuńczyka z ogórkiem konserwowym, połową jajka, odrobiną kukurydzy (połówki dlatego, że sałatka została z wczoraj ) + herbata zielonajak to się prezentuje? bardzo proszę o ocenę ![]() K:
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
A dodam Utrzymanie:
Śniadanie: Grahamka: 1/2 z masłem; 1/2 z masłem orzechowym i cynamonem; ekologiczny serek waniliowy; duża śliwka; kawa z mlekiem. Śniadanie2: 2 kromki pełnoziarnistego z masłem, serek, szynka, musztardą, oregano i papryką. połowa kinder bueno od koleżanki Obiad: Ziemniaki; kaszanka z cebulką; surówka ;szklanka soku marchewkowego. Podwieczorek: Serek wiejski z bardzo dojrzałym bananem, truskawkami, szpinakiem i kakao Kolacja: Będzie pikantna sałatka z makreli; kromka żytniego z foli z masłem serem i majonezem; jakieś warzywa. |
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj bez łososia ![]() Moje bezmięsne U I 3 kromki zytniego z sałatką grecką z lisnera, pomarańcza II 2 duże naleśniki kakaowe z serkiem waniliowym, fistaszkami polane domowym sosem truskawkowym III leniwe z pesco szpinakowym (z kostki twarogu 200 gram) IV parfait (truskawki,granola capuccino,serek wiejski,jabłko z cynamonem,granola capuccino, serek wiejski, kawałki jabłka z cynamonem, domowy sos czekoladowy, fistaszki) (wyszła wysoka szklanka) V będzie grahamka na pół z osełką, serem białym, ogórkiem zielonym
|
|
#2571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Był rozmazany..lubię tą grecką sałatkę ; D |
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już zjadłam 2 pudełeczka i w lodówce mam jeszcze 2 Teraz na promocji są po 2 zł (normalnie to kosztują 2,60-2,90zł) to zrobilam sobie zapas
|
|
#2574 |
|
Zadomowienie
|
W łóżku byłam już nawet o 21
wyjątkowo szybko, ale zasnęłam właśnie tak około 23, wiem że 5 posiłek, by nie zaszkodził, ale w zasadzie po tych 4 posiłkach czuję się na tyle syta, że nawet nie chce mi się kombinować 5 posiłku Co innego pewnie by było gdybym musiała codziennie wstawać o 6, ale na szczęście nie muszę Wstaję z reguły na tyle późno, że 4 posiłki mi starczają. Bardzo dziękuję za ocenę, śmigam do klubu fitness
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
Normalnie. Szpinak jest niewyczuwalny, a zdrowy. Polecam też zielone smoothie .
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samemu można nadać mu wymarzony smak ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Moje bezmięsne U I 3 kromki zytniego z sałatką grecką z lisnera, pomarańcza II 2 duże naleśniki kakaowe z serkiem waniliowym, fistaszkami polane domowym sosem truskawkowym III leniwe z pesco szpinakowym (z kostki twarogu 200 gram) IV parfait (truskawki,granola capuccino,serek wiejski,jabłko z cynamonem,granola capuccino, serek wiejski, kawałki jabłka z cynamonem, domowy sos czekoladowy, fistaszki) (wyszła wysoka szklanka) V będzie grahamka na pół z osełką, serem białym, ogórkiem zielonym
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj cały dzień w biegu niestety śniadanie : micha owsianki z otrębami na mleku z kakao i jabłkiem, 2 wafle ryżowe z dżemem Poza domem : - 2 kromki razowca z masłem i żółtym serem - bułka z ziarnami i serkiem kanapkowym - duży jogurt naturalny do picia - 400g ( ten z Menu B ) - jabłko Obiad : talerz zupy kapuśniak z dużą ilością warzyw, 2 kotlety słoneczne ( zajęły tak ponad 1/4 talerza obiadowego ) i duża tarta marchew Deser : kubas cappucino i kiwi Potem będzie : serek wiejski i kawa zbożowa ( bo dopiero zjadłam obiad )eee.... nie podoba mi się
|
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

<czyli poszlaś spać okolo 23? tak wypytuje, bo byly 4 posilki, i pytam czy nie za malo
nawet jak mogę sobie pospać. <żeby to tak u mnie dzialalo, kocham spać ;D

), niestety podskubałam troche placka drożdżowego, ale no trudno ;d, do tego 40 g migdałów