Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 14:46   #2551
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

Cytat:
Napisane przez Shiryuna Pokaż wiadomość
Kolacje jadłam wczoraj około 20. Bardzo dziękuję za ocenę jadłospisu, czyli nie jest bardzo źle <czyli poszlaś spać okolo 23? tak wypytuje, bo byly 4 posilki, i pytam czy nie za malo

Moje plany jedzeniowe na dziś (REDUKCJA):

śniadanie: serek wiejski z miodem, grapefruit, łyżka otrąb owsianych
II śniadanie:sałatka z brokuła, tuńczyka, groszku, jako sos jogurt grecki light z łyżeczką musztardy i curry
obiad: (prawie powtórka z wczoraj) makaron pełnoziarnisty, gotowane pulpeciki z indyka z pieczarkami, cukinią, kapusta kiszona.
1h STEP
kolacja: porcja odżywki białkowej whey 100, 3 ruloniki z sałaty, polędwicy i jajka (3 plastry polędwicy, 1 jajko)

Tymczasem delektuje się wodą z sokiem z cytryny Od kiedy się odchudzam znacznie krócej śpię nawet jak mogę sobie pospać. <żeby to tak u mnie dzialalo, kocham spać ;D
jadlospis bardzo fajny!
riddle92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:49   #2552
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Niestety mam alergię

Te płatki to takie posklejane otręby? Są dosładzane czy nie? Bo czasem zamiast owsianki zjadłabym jakies płatki z zimnym mlekiem
Współczuję alergii

Płatki wyglądają jak płatki złożone z mąki pełnoziarnistej i otrębów, są niestety dosładzane.. Z niedosładzanych polecam musli z Sante, bardzo smaczne.

Dzisiejsza eRka

I: półlitrowy kubek koktajlu: serek homo, odrobina mleka, pół banana, garść truskawek, garść mrożonych owoców jagodowych, kiwi, 2 łyżki płatków owsianych i 2 łyżki otrębów.

II: grahamka 65g na pół, obie połowy grubo posmarowane twarożkiem domowym; na jednej ogórek i czerwona cebula; na drugiej łyżeczka miodu.

III: kawałek morszczuka pieczonego, ok 300g mieszanki warzyw z ziemniakami.

IV: pudełeczko sałatki z kapusty pekińskiej, pora, łyżki kukurydzy, czerwonej cebuli i tuńczyka wsw z sosem jogurtowym.

V: dwa jajka w koszulkach z warzywami.

Standardowo dużo wody, 3 kawy z mlekiem; 45 min na rowerku i 2x35 min szybkiego marszu.
Proszę o ocenę
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:50   #2553
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez Ise Pokaż wiadomość
Ja jestem nowa tutaj, witam wszystkie dziewczyny i też jestem ciekawa co z moim jadłospisem... jestem obecnie na redukcji
(pierwszy posiłek jem dopiero o 8 mimo że wstaję po 7 bo biorę leki na niedoczynność tarczycy i muszę odczekać ten czas :/ )
8:00 : biały ser chudy (200 gram) + pół banana + łyżeczka siemienia lnianego
9:30 : kawa z mlekiem
11:30 : sałata lodowa (1/3 główki) + pietruszka i por (do smaku) + 4 łyżki brązowego ryżu - polane oliwą z oliwek
15:00 : jw
18:00 : dwa plastry pieczonego schabu domowego ( grubości około 1 cm) + około 3 garści kapusty kiszonej
o 23 już leżę w łóżku...
pozdrawiam i będę wdzięczna za ocenę

dodam że mam też w domu odżywkę białkową, jesli byście zalecały, która sporadycznie stosuje przed snem po orbitrekowaniu
troszke spora przerwa miedzy pierwsza porcja salaty z ryżem, a drugą, poza tym nie ma tam białka
o 18 fajnie, że jest schab, ale nie ma węglowodanów, kapusty sobie nie wyliczaj... do tej 23 powinnas zjesc jeszcze jeden posilek

ogółem brakuje białka, bo jest tylko w śniadaniu i obiedzie(czy tam kolacji,o tym schabie mowie).
brak węglowodanów (mówię głównie o złożonych), nei ma w ogole owsianki, makaronu, ryżu, chleba razowego / brak tluszczy, jesli sie decydujesz na taka opcje
mało jedzenia jakoś ogólnie
Stary 2012-03-22, 14:51   #2554
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uroczysko Pokaż wiadomość
Powiedzmy, że R:

I śniadanie: pół bułki z rzodkiewką, sałatą lodową i plasterkiem żółtego sera plus parówka powinna być cała bułka i parówka out
II śniadanie: jabłko (wiem, że to nie posiłek, ale jakoś nie widziało mi się łączyć tego z jogurtem naturalnym, który wzięłam do pracy) skoro wiesz, to nic nie napisze
obiad: posiłek 300g z jadłodajni - nałożyłam sobie wołowiny w sosie (otrzepywałam kawałki mięsa z tego sosu jak jadłam), trochę ryżu (takiego długiego, nic lepszego nie było), troszeczkę ziemniaczka z kalafiorem i łyżka surówki. z sosem to przesadziłas, od odrobiny sosu nikomu jeszcze nic się nie stało
podwieczorek: tu nie mam pomysłu może jakas sałatka z kurczakiem? albo serek wiejski/homo z ziarnami/orzechami?
joga
kolacja: jajecznica z dwóch jajek z pomidorkiem fajnie
jw
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 14:53   #2555
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Dzisiejsza redukcja

woda z cytryną
7:00 owsianka (płatki, otręby i siemię) na wodzie z serkiem wiejskim, gruszką i orzechami włoskimi, kawa z mlekiem
11:00 2 kromki chleba razowego z masłem, polędwicą, papryką, ogórkiem i natką
14:00 pół kostki twarogu z kilkoma suszonymi śliwkami i łyżeczką masła orzechowego, kawa z mlekiem
17:00 potrawka z indyka z dużą ilością warzyw + kasza jęczmienna
1h fitness (BUP)
20:00 pół makreli wędzonej z sałatą i papryką
30 min hula hop

Czy może być?

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy po wyczerpującym treningu (1 i 2 poziom "Schudnij z Jillian") można zjeść kolację węglowodanową (razowiec z masłem orzechowym i banan) czy lepiej się wystrzegać i zjeść standardowo białko?
Można węglowodanową, ale zamiast razowca polecam raczej ryż brązowy czy też jakiś ciemny makaron, no i może niekoniecznie z bananem... ja jesli jem tak pozno po treningu to raczej dodaje np jablko, zeby juz na noc tego banana nie jesc a no i maslo orzechowe to raczej tluszcz, nie węgle.
Ale poza tym ze będą węglowodany, to jakies latwo przyswajalne bialko tez powinno sie pojawic.
Poza tym jadlospis fajny.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Współczuję alergii

Płatki wyglądają jak płatki złożone z mąki pełnoziarnistej i otrębów, są niestety dosładzane.. Z niedosładzanych polecam musli z Sante, bardzo smaczne.

Dzisiejsza eRka

I: półlitrowy kubek koktajlu: serek homo, odrobina mleka, pół banana, garść truskawek, garść mrożonych owoców jagodowych, kiwi, 2 łyżki płatków owsianych i 2 łyżki otrębów.

II: grahamka 65g na pół, obie połowy grubo posmarowane twarożkiem domowym; na jednej ogórek i czerwona cebula; na drugiej łyżeczka miodu.

III: kawałek morszczuka pieczonego, ok 300g mieszanki warzyw z ziemniakami.

IV: pudełeczko sałatki z kapusty pekińskiej, pora, łyżki kukurydzy, czerwonej cebuli i tuńczyka wsw z sosem jogurtowym.

V: dwa jajka w koszulkach z warzywami.

Standardowo dużo wody, 3 kawy z mlekiem; 45 min na rowerku i 2x35 min szybkiego marszu.
Proszę o ocenę
Wszystko fajnie, tylko w którym momencie ten trening?
Stary 2012-03-22, 14:56   #2556
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję alergii

Dzisiejsza eRka

I: półlitrowy kubek koktajlu: serek homo, odrobina mleka, pół banana, garść truskawek, garść mrożonych owoców jagodowych, kiwi, 2 łyżki płatków owsianych i 2 łyżki otrębów. zazdraszczam

II: grahamka 65g na pół, obie połowy grubo posmarowane twarożkiem domowym; na jednej ogórek i czerwona cebula; na drugiej łyżeczka miodu.ładnie ale nie waż bułek

III: kawałek morszczuka pieczonego, ok 300g mieszanki warzyw z ziemniakami. fajnie

IV: pudełeczko sałatki z kapusty pekińskiej, pora, łyżki kukurydzy, czerwonej cebuli i tuńczyka wsw z sosem jogurtowym. fajnie

V: dwa jajka w koszulkach z warzywami. fajnie

Proszę o ocenę
Własnie od kiedy jem owsiankę nie tkne musli. A chciałabym jakies płatki, do zimnego mleka. No nic, zjem czasem corn flakes'y bo lubię
Stary 2012-03-22, 14:56   #2557
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez riddle92 Pokaż wiadomość
Wszystko fajnie, tylko w którym momencie ten trening?
Dzięki
Trening między I a II posiłkiem. Od razu mówię wiem, że nabiał to słabe źrodło białka okołotreningowego, ale musiałam zjeść twarożek bo termin ma do jutra, a rowerek wypadł bardzo spontanicznie, miał być wieczorem.
Stary 2012-03-22, 14:57   #2558
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

moje R:
I. duuża porcja owsianki z jogurtem naturalnym, latte z mcdonalda
II. kromka orkiszowego z serem bialym mielonym i szczypiorkiem, śledź z wody(w sensie nie z oleju ), niestety podskubałam troche placka drożdżowego, ale no trudno ;d, do tego 40 g migdałów
III. zupa pomidorowa z oliwą i czosnkiem, w tym ryż brązowy i pierś z kurczaka
mam taaaką ochotę na rower że chyba będzie intensywna godzina
no i potreningowo powtorka z III
V. jajecznica z warzywami
Stary 2012-03-22, 14:58   #2559
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Własnie od kiedy jem owsiankę nie tkne musli. A chciałabym jakies płatki, do zimnego mleka. No nic, zjem czasem corn flakes'y bo lubię
Dziękuję
Nie ważę bułek, zerknęłam w piekarni na tabliczkę z ceną
Jak lubisz corn flakes to i bran flakes Ci powinny posmakować
Stary 2012-03-22, 14:58   #2560
riddle92
Zadomowienie

GG do riddle92

Cytat:
Dzięki
Trening między I a II posiłkiem. Od razu mówię wiem, że nabiał to słabe źrodło białka okołotreningowego, ale musiałam zjeść twarożek bo termin ma do jutra, a rowerek wypadł bardzo spontanicznie, miał być wieczorem.
okej ; )
Stary 2012-03-22, 15:00   #2561
satyavati
Przyczajenie

Witam, ja kiedyś coś tu pisałam. Chciałam dowiedzieć się, czy jem w porządku jak na U (w celu rzeźby), mam w tygodniu 5 h zajęć ze sztangami, body attack i inne cardio, jeżdżę wszędzie na rowerze (górzysty teren) i mam stojącą pracę. BMI w normie, wszystko funkcjonuje ok, ale co zmienić, żeby bardziej "zbić w sobie" ciało.
Moje przykładowe dzisiejsze U:

Śniadanie 6:00
2 kromki pełnoziarniste ciężkie z margaryną (nie lubię masła): jedna z twarogiem, pomidorem i szczypiorem, jedna z 2 plastrami szynki z kurczaka i ogórkiem
sałatka z pekinki, sałaty, czerwonej cebuli, kawałka jabłka i selera, jakieś 30g sera z niebieską pleśnią, 1/2 łyżeczki oleju lnianego, ocet balsamiczny
szklanka maślanki z garstką słonecznika
herbata zielona malinowa
(rower 30 minut, 1h zajęć z TBC, 30 minut z rower z powrotem) - 1 litr wody

II śniadanie 10:00
opakowanie serka wiejskiego Linessa (uwielbiam go, wiem, że to light, ale ma fajną konsystencję),mały banan, 1/2 łyżeczki kakao, 2 łyżki mieszanki płatków
2 marchewki
herbata miętowa

Obiad (13:00)
Zapiekany bakłażan: 1/2 woreczka brązowego ryżu, różne papryki, pieczarki, cebula, 3/4 puszki tuńczyka, plaster mozzarelli
sałatka: garść rukoli, pomidor, parę oliwek, olej lniany
na deser - plaster ananasa i duża kawa z mlekiem

Podwieczorek 15:00
kiwi, ananas, jogurt naturalny 200g, otręby
(rower, praca 15-19)

Kolacja 19:30
Chleb pełnoziarnisty długa kromka z margaryną, pastrami wołowym, pomidorem
Pasztet domowy z soi (jakieś 30g?), parę liści sałaty
herbata rooibos

(Po: zajęcia ze sztangami - 1 h)

Będę w domu ok. 22, co mogłabym zjeść po treningu, pewnie pójdę spać jakąś godziną później? I czy przed nim powinnam zjeść coś innego? Bo na tym się w ogóle nie znam. I czy to jest dużo/mało?
Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie uwagi.

Pozdrawiam
satyavati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:04   #2562
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez uroczysko
Powiedzmy, że R:

I śniadanie: pół bułki z rzodkiewką, sałatą lodową i plasterkiem żółtego sera plus parówka powinna być cała bułka i parówka out
II śniadanie: jabłko (wiem, że to nie posiłek, ale jakoś nie widziało mi się łączyć tego z jogurtem naturalnym, który wzięłam do pracy) skoro wiesz, to nic nie napisze
obiad: posiłek 300g z jadłodajni - nałożyłam sobie wołowiny w sosie (otrzepywałam kawałki mięsa z tego sosu jak jadłam), trochę ryżu (takiego długiego, nic lepszego nie było), troszeczkę ziemniaczka z kalafiorem i łyżka surówki. z sosem to przesadziłas, od odrobiny sosu nikomu jeszcze nic się nie stało
podwieczorek: tu nie mam pomysłu może jakas sałatka z kurczakiem? albo serek wiejski/homo z ziarnami/orzechami?
joga
kolacja: jajecznica z dwóch jajek z pomidorkiem fajnie
jw
A co byś proponowała do tego jabłka, żeby powstał posiłek?
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:20   #2563
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
moje R:
I. duuża porcja owsianki z jogurtem naturalnym, latte z mcdonalda
II. kromka orkiszowego z serem bialym mielonym i szczypiorkiem, śledź z wody(w sensie nie z oleju ), niestety podskubałam troche placka drożdżowego, ale no trudno ;d, do tego 40 g migdałów
III. zupa pomidorowa z oliwą i czosnkiem, w tym ryż brązowy i pierś z kurczaka
mam taaaką ochotę na rower że chyba będzie intensywna godzina
no i potreningowo powtorka z III
V. jajecznica z warzywami
O matko - narobiłas mi smaka przypominając o istnieniu ciasta drożdżowego

Wszystko wygląda bardzo fajnie

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Dziękuję
Nie ważę bułek, zerknęłam w piekarni na tabliczkę z ceną
Jak lubisz corn flakes to i bran flakes Ci powinny posmakować
Kusisz. Chyba spróbuję, mają małe paczuszki? Czy tylko takie wielkie?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
A co byś proponowała do tego jabłka, żeby powstał posiłek?
owsiankę:P jak bierzesz do pracy to możesz płatki owsiane wczesniej zalać wodą. Wychodząc wrzucasz je do pojemniczka, do tego jogurt, serek czy co tam lubisz i wkrojone jabłko
Stary 2012-03-22, 15:21   #2564
blax5
Zadomowienie

U:
I. płatki owsiane (4 łyżki) z połową kostki chudego twarogu, kakao, miodem, pomarańczą i orzechami laskowymi
II. pojemniczek kaszy jęczmiennej z podsmażonym kurczakiem, papryką, pestkami dyni i odrobiną soku z cytryny
+jabłko
III. ryż z karkówką pieczoną z czerwoną kapustą
IV. miseczka budyniu waniliowego, słodka bułeczka cynamonowa

I jak?
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:30   #2565
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Kusisz. Chyba spróbuję, mają małe paczuszki? Czy tylko takie wielkie?
Tylko te duże niestety.
Wklej swoje jadło
Stary 2012-03-22, 15:52   #2566
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:

owsiankę:P jak bierzesz do pracy to możesz płatki owsiane wczesniej zalać wodą. Wychodząc wrzucasz je do pojemniczka, do tego jogurt, serek czy co tam lubisz i wkrojone jabłko
Brzmi smacznie ))
Spożywam serek wiejski, tylko kupuję wersję light (3 proc) i nie wiem, czy dobrze robię - może lepiej zwykły?
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 15:59   #2567
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Brzmi smacznie ))
Spożywam serek wiejski, tylko kupuję wersję light (3 proc) i nie wiem, czy dobrze robię - może lepiej zwykły?
Lepiej zwykły. Kalorycznie niewielka róznica a ten zwykły lepszy.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Tylko te duże niestety.
Wklej swoje jadło
trochę grzesznie ale co tam

I: owsianka z 2 kiwi, homo
II: 2 tosty z twarożkiem (dużooo), pomidorem i pietruszką
III: i tutaj grzech dnia: 3 nalesniki ze szpinakiem i fetą (wybrałam fetę 12 % ale to nie zmiania faktu, że te nalesniki to kaloryczna bomba)
IV: sałatka z pekinki, pomidora, ogórka, kukurydzy, kurczaka, z sosem oliwno-jogurtowo-ziołowym
V: wiesniak z rzodkiewką, pietruszką i ziołami

Wiem, że obiad kiepski ale było pysznie
Stary 2012-03-22, 16:21   #2568
anpapi
Zadomowienie

dzisiejsze U:
ABS
przed Ś: woda z cytryną, 1/4 grejpfruta, chlust mleka z garstką mieszanki płatków
Ś: płatki ryżowe z jogurtem/żurawiną/serkiem wiejskim/twarogiem/dżemem (wszystkiego po trochu) + czerwona herbata
IIŚ: jabłko, kiwi, 2 wafle ryżowe - 1 z domowym masłem kokosowym/migdałowym, 2 z jogurtem, dżemem, serkiem wiejskim
O: trochę zalewajki w oczekiwaniu na domową pizzę na pełnoziarnistym spodzie z chudą szynką, parowanym kurczakiem, kukurydzą, brokułami, cebulką i pieczarkami herbata zielona
1h zumby
K: 1/2 opakowania tuńczyka z ogórkiem konserwowym, połową jajka, odrobiną kukurydzy (połówki dlatego, że sałatka została z wczoraj) + herbata zielona

jak to się prezentuje? bardzo proszę o ocenę
K:
Stary 2012-03-22, 17:08   #2569
Becia012
Raczkowanie

A dodam Utrzymanie:
Śniadanie: Grahamka: 1/2 z masłem; 1/2 z masłem orzechowym i cynamonem; ekologiczny serek waniliowy; duża śliwka; kawa z mlekiem.
Śniadanie2: 2 kromki pełnoziarnistego z masłem, serek, szynka, musztardą, oregano i papryką.
połowa kinder bueno od koleżanki
Obiad: Ziemniaki; kaszanka z cebulką; surówka ;szklanka soku marchewkowego.
Podwieczorek: Serek wiejski z bardzo dojrzałym bananem, truskawkami, szpinakiem i kakao
Kolacja: Będzie pikantna sałatka z makreli; kromka żytniego z foli z masłem serem i majonezem; jakieś warzywa.
Stary 2012-03-22, 17:11   #2570
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Becia012 Pokaż wiadomość
A dodam Utrzymanie:
Śniadanie: Grahamka: 1/2 z masłem; 1/2 z masłem orzechowym i cynamonem; ekologiczny serek waniliowy; duża śliwka; kawa z mlekiem.
Śniadanie2: 2 kromki pełnoziarnistego z masłem, serek, szynka, musztardą, oregano i papryką.
Podwieczorek: Serek wiejski z bardzo dojrzałym bananem, truskawkami, szpinakiem i kakao
Kolacja: Będzie pikantna sałatka z makreli; kromka żytniego z foli z masłem serem i majonezem; jakieś warzywa.
Fajnie i smacznie Dzisiaj bez łososia

Moje bezmięsne U
I 3 kromki zytniego z sałatką grecką z lisnera, pomarańcza
II 2 duże naleśniki kakaowe z serkiem waniliowym, fistaszkami polane domowym sosem truskawkowym
III leniwe z pesco szpinakowym (z kostki twarogu 200 gram)
IV parfait (truskawki,granola capuccino,serek wiejski,jabłko z cynamonem,granola capuccino, serek wiejski, kawałki jabłka z cynamonem, domowy sos czekoladowy, fistaszki) (wyszła wysoka szklanka)
V będzie grahamka na pół z osełką, serem białym, ogórkiem zielonym

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:14   #2571
Becia012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość

Moje bezmięsne U
II 2 duże naleśniki kakaowe z serkiem waniliowym, fistaszkami polane domowym sosem truskawkowym
IV parfait (truskawki,granola capuccino,serek wiejski,jabłko z cynamonem,granola capuccino, serek wiejski, kawałki jabłka z cynamonem, domowy sos czekoladowy, fistaszki) (wyszła wysoka szklanka)
maił być, ale kasjerka nie mogła przeczytać kodu. Był rozmazany..

lubię tą grecką sałatkę ; D
Stary 2012-03-22, 17:27   #2572
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
A dodam Utrzymanie:
jak smakuje taki miks
Stary 2012-03-22, 17:28   #2573
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
maił być, ale kasjerka nie mogła przeczytać kodu. Był rozmazany..

lubię tą grecką sałatkę ; D
Ja ją uwielbiam Już zjadłam 2 pudełeczka i w lodówce mam jeszcze 2 Teraz na promocji są po 2 zł (normalnie to kosztują 2,60-2,90zł) to zrobilam sobie zapas

Stary 2012-03-22, 17:32   #2574
Shiryuna
Zadomowienie

Cytat:
jadlospis bardzo fajny!
W łóżku byłam już nawet o 21 wyjątkowo szybko, ale zasnęłam właśnie tak około 23, wiem że 5 posiłek, by nie zaszkodził, ale w zasadzie po tych 4 posiłkach czuję się na tyle syta, że nawet nie chce mi się kombinować 5 posiłku Co innego pewnie by było gdybym musiała codziennie wstawać o 6, ale na szczęście nie muszę Wstaję z reguły na tyle późno, że 4 posiłki mi starczają.
Bardzo dziękuję za ocenę, śmigam do klubu fitness

Shiryuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 17:38   #2575
Becia012
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
jak smakuje taki miks
Normalnie. Szpinak jest niewyczuwalny, a zdrowy. Polecam też zielone smoothie .
Stary 2012-03-22, 17:45   #2576
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Szpinak ma smak neutralny Samemu można nadać mu wymarzony smak

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Moje bezmięsne U

Stary 2012-03-22, 17:45   #2577
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuje ale bez kakao
Stary 2012-03-22, 17:57   #2578
nikol12
Rozeznanie

Cytat:

Moje bezmięsne U
jak zwykle pysznie
ja dzisiaj cały dzień w biegu niestety i moje U prezentuje się tak :
śniadanie : micha owsianki z otrębami na mleku z kakao i jabłkiem, 2 wafle ryżowe z dżemem
Poza domem : - 2 kromki razowca z masłem i żółtym serem
- bułka z ziarnami i serkiem kanapkowym
- duży jogurt naturalny do picia - 400g ( ten z Menu B )
- jabłko
Obiad : talerz zupy kapuśniak z dużą ilością warzyw, 2 kotlety słoneczne ( zajęły tak ponad 1/4 talerza obiadowego ) i duża tarta marchew
Deser : kubas cappucino i kiwi
Potem będzie : serek wiejski i kawa zbożowa ( bo dopiero zjadłam obiad )
eee.... nie podoba mi się
Stary 2012-03-22, 18:08   #2579
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
jak zwykle pysznie
ja dzisiaj cały dzień w biegu niestety i moje U prezentuje się tak :
śniadanie : micha owsianki z otrębami na mleku z kakao i jabłkiem, 2 wafle ryżowe z dżemem
Poza domem : - 2 kromki razowca z masłem i żółtym serem
- bułka z ziarnami i serkiem kanapkowym
- duży jogurt naturalny do picia - 400g ( ten z Menu B )
- jabłko bardzo ładnie
Obiad : talerz zupy kapuśniak z dużą ilością warzyw, 2 kotlety słoneczne ( zajęły tak ponad 1/4 talerza obiadowego ) i duża tarta marchew
Deser : kubas cappucino i kiwi
Potem będzie : serek wiejski i kawa zbożowa ( bo dopiero zjadłam obiad )
eee.... nie podoba mi się
Nie jest źle. Moim zdaniem ładnie.... Długo byłaś poza domem i nie głodziłaś sie. Jadłaś ładnie

Stary 2012-03-22, 18:13   #2580
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Ja ją uwielbiam Już zjadłam 2 pudełeczka i w lodówce mam jeszcze 2 Teraz na promocji są po 2 zł (normalnie to kosztują 2,60-2,90zł) to zrobilam sobie zapas

a gdzie można taką dostać?
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości