|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki... Ale te naturalne- cz. VIII + przeogromna dawka plotek!!
masz racje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- sniegowa mi nie przeszkadza. tamten koniec jakby dla mnie nie istieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Oby do wiosny
|
Dot.: Pokażcie pazurki... Ale te naturalne- cz. VIII + przeogromna dawka plotek!!
Cytat:
Być może dzieję się tak dlatego, że jak nakładasz 1 produkt, to automatycznie ląduje go więcej na twarzy, bo chcesz zakryć wszystko Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2012-03-22 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Orientujesz się może, czy ten Pharmaceris dostanę w Rossmannie lub Naturze ? Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jak się spotkamy ... ![]() Tak, idź na rower, a potem marudź, że jesteś taaaaakaaaaa gruuuuba. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Śniegowa też ma piękną buźkę ![]() bb krem ? Ale jak ? Gdzie ? Co ? ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio pojawił się w moim zasięgu możliwości bb krem z Garniera. Czytałam recenzje na KWC, ale praktycznie same negatywne, dlatego zapytałam tez tutaj i dziewczyny odradzały.
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
na ebayu mozna kupić, albo na watku sa rozbierane. sama dopiero sie w to wkręcam chyba damka wie więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
My Blue - powiem Ci od czego mi się cera rewelacyjnie poprawiła (a mam wrażliwa, skłonną do przesuszen, z niewielkimi niedoskonałościami)
Sumiennie uzywam kremow, zelu do mycia, toniku. Kiedyś nie robilam tego sumiennie, teraz - z uporem maniaka - działa ![]() do mycia uzywam ściereczek z mikrofibry lub gabki konjac (jest w rossmannie). Myłam od świąt żelem l'oreala (ale to ma - podejrzewam - mniejsze znaczenie, czym sie myje, byle to nie podrażniało). Cienie pod oczami genialnie mi rozjaśnił żel flosleku ze świetlikiem i bławatkiem. Kupilam w naturze za 8zł, myslę, że wystarczy na ok. 6 tygodni. Wrażliwą skorę dopieszczam maseczka owsianą (ostatnio owsiano - drożdżową). Fajnie sciąga pory i łagodzi podrażnienia, mozna też nia zrobić delikatny peeling. Przepis: zmielić płatki (np. w młynku do kawy) do konsystencji mąki, zalać gorącym mlekiem do konsystencji papki, zostawic żeby napęczniały, można dodac trochę miodu lub jakiegoś olejku (tylko nie dużo, bo spłynie). I na twarz, na jakieś 20 minut. Zwilżać wodą, bo jak zaschnie to strasznie ciężko domyć. I żeby nie rzucać słów na wiatr - tak teraz wygląda moja cera całkiem solo |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | ||
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Na noc może olejkiem posmaruj buzię? Bo suchej skórze brakuje nie tylko wody ale głównie warstwy lipidowej. Stąd pieczenie i ściągniecie ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
My bluea może jakiś bardziej nawilżający krem by się przydał? ![]() Cytat:
![]() Ja mam przedokresowego głodomora ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |||
Zakorzenienie
|
[1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;33057472]Żeby nie bylo takiego offtopu to wklejam moje paskudy niepomalowane
![]() ale zdrowo wyglądają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Oby do wiosny
|
No tak, jak wrażliwa skora jest źle pielęgnowana to są i krostki- zapchania i skórki - wysuszenia. Nie łatwo o taka dbać...Ostatnio konsultantka z LaRoche Posay poleciła mi Cicaplast Balm. Zaskakująco fajny produkt. Nawilża i koi. Ale na dzień się nie nadaje- troszkę za ciężki. Szukałam na noc kremu, wiec doradziła genialnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | ||
Zakorzenienie
|
ojjj nie wiem czy Blue zechce się tak nadzień dobry od BB zaczynać bo śa trudnodostępne i nie można pomacać. A testowanie mimo iż przyjemne (nie ukrywam) jest czasochłonne i pieniężnochłonne też.
Ale Blue gdyby cię podkusiło to jest wątek o BB też ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Konjaka mam, tylko nie wiem jaki zel sobie sprawić... Toników nie używam... jakoś mi to nie podpasowało i rzuciłam... (jezu krem musze kupić bo mój się kończy i wycofali go z prod ![]() łatwo mnie zapchać... ale kremem na dzien? Może polecicie coś fajnego i bez kosmosów powyżej 50zł....
![]() |
#4392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4393 | ||
Wtajemniczenie
|
Szczegóły, szczegóły
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
ja pokochalam ten krem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zakorzenienie
|
ewalucja jaki filmik ?!
![]()
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-03-22 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
na blogu orchid
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
keep calm and contour on
|
Alicjo Błękitna, ja ci polecam dobry podkład mimo wszystko , ja akurat używam Rimmela Lasting finish i szczerze powiedziawszy na wizażu panuje taka moda, na chwalenie się oo, nie używam podkładu, nie chcę tapety, oo ja to nawet korektora nie użyję, co z tego,że świecę pryszczami,albo czerwonymi policzkami ale coś tam. A ja wolę nałożyć podkład, dobrze kryjący i przynajmniej się pewnie czuję cały dzień i nie myślę o tym,czy mi gdzieś jakiś czerwony placek wyskoczy albo co. Więc może spróbuj jakiś podkład, jeśli chcesz lekki to są Bourjois, jak coś cięższego to polecam Rimmela. No i trzeba zadbać o pielęgnację. Ja zawsze miałam okropnie suchą skórę +naczynkową, ale od kiedy regularnie staram się smarować kremami (polecam Iwostin do naczynkowej i Aqualia thermale Vichy nawilżający, może być też Bioderma taki z czerwonymi napisami Riche, on jest dobry na zimę) , to moja skóra się poprawiła
![]() ![]()
![]() |
#4398 |
Rozeznanie
|
a no dobrze... czasem sobie jeździmy tak między 15stą-16stą latem w ciągu tygonia i wtedy jeszcze można sie pokąpać, a później jak już cimno super widoki + ten szum fal... = bosko ^^
Rudo- no chyba, że na co dzień i nie lubisz zbyt wysokich to te będą idealne (czyt. KUP JE!!) no i przeżyłam "ukochany" niemiecki, test był nawet prosty, chociaż dużo trzeba było sobie tłumaczyć a z tym to u mnie kiepsko ;/ ale może na 3 postrzelałam ;D ...... I jutro już piątek (te ostatnie 3 tyg. tak szybko poleciały, że nawet nie wiem kiedy) |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | ||||
Oby do wiosny
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem czy potrafiłabym z mycia wodą zrezygnować... Konserwa... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Rozeznanie
|
Ewalucja- jejku jak ty szybko i równiutko rysujesz te kreski, i zauważyłam, że zaczynasz rysować od zewnątrz do środka, ja zawsze odwrotnie, może dlatego mi nie wychodzi tak prosto...
musze sobie kupić tego żelka ;D a co do filmiku: jakbym nie wiedziała, że to twój filmik to bym raczej cie nie poznała ![]() ![]() jak ja nie lubie koszykówki, już 2 pazury mi sie ukruszyły przez tą głupią piłkę a już takie długie, ach... |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Tęsknię za długimi pazurkami
![]() A tu jeszcze mi się ułamał z bokuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ucz Młodą, ucz. Ja w domu się niczego nie dowiedziałam o "tych" sprawach. To Ty jedziesz 2 przystanki na zachód, koleżanka jedzie 2 przystanki na północ ![]() Cytat:
![]() ![]() Tobie w głowie tylko ślinienie się za facetami i "stukanie" ![]() ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o krem, to obecnie podbieram mężowi ( ![]() Cytat:
Ale mnie kusicie tymi BB ![]() Dziewczyny, jak dobrać odcień różu do karnacji? W SP jest promocja na burżujki. Czytałam, że dobre, tylko pojęcia nie mam, jaki kolor wziąć... Wydaje mi się, że jakiś brzoskwiniowy by mi pasował. Mam śniadą karnację o żóltym odcieniu- chyba ![]()
![]() |
#4403 |
Zakorzenienie
|
dodi tak sie nauczyłam i nie wyobrazam sobie w drugą stronę tego robić
![]() hehe zdjęcia sa płaskie a filmik w 3d dlatego taka roznica ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | ||||
Zakorzenienie
|
Olej następnym razem, nawet nie mam siły do sklepu jechać
![]() Cytat:
![]() Jestem, dlatego się ciągam na rower ![]() Cytat:
![]() Niestety, moje przebarwienia są chyba niereformowalne ![]() Cytat:
![]() ![]() Odrasta powoli ![]() Cytat:
![]() Ej, młoda jestem i głupia, to mogę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zakorzenienie
|
MMdh a na jaki kolor sie rumienisz naturalnie? Uszczyp się w policzek i obserwuj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
ewalucja, nie pisali do Ciebie z propozycja wspolpracy ze sklepem futurosa.net?
![]()
#4407 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które mają konto na orlybeauty, możecie mi napisać ceny pure porcelain? Jaka jest wasza opinia o tej stronie?
Albo jakikolwiek sklep gdzie mogłabym kupić porcelankę po cenie która nie przyprawi mnie o zawał ![]() Edytowane przez cooone Czas edycji: 2012-03-22 o 17:27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 |
Konto usunięte
|
Matko przenajświętsza!Moje nogi(nie,nie chodziłam dziś w koturnach tylko w tenisówkach).Nie mam na nic ochoty,jestem zła. Słucham jedynie jednej piosenki caly czas(Flo rida -good feeling)I jeszcze widziałam sie z jedną osoba, która wywołuje u mnie...dziwne uczucie.Ehh..A jutro Łódź.Ihaa cudownie spędzony weekend sie zapowiada milordzie.I..zjadłabym kebaba.Zadarłam pazurka,kciuka zaraz na brzegu obok tego różowego i musiałam go skleić :/
Edytowane przez 5b5d99de58a13445bbbddfb9cef436b5e5bc9934_64ac8d7278bfa Czas edycji: 2012-03-22 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |||
Oby do wiosny
|
Cytat:
Co do różu- to Ewalucja idealną radę dała. Inaczej możesz to przetestować, pocierając palcem mocno dłoń, i znależć kolor różu który będzie najbliższy temu. Cytat:
![]() Cytat:
Mały w Joko po 12 ![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;33081503]Matko przenajświętsza!Moje nogi(nie,nie chodziłam dziś w koturnach tylko w tenisówkach).Nie mam na nic ochoty,jestem zła. Słucham jedynie jednej piosenki caly czas(Flo rida -good feeling)I jeszcze widziałam sie z jedną osoba, która wywołuje u mnie...dziwne uczucie.Ehh..A jutro Łódź.Ihaa cudownie spędzony weekend sie zapowiada milordzie.I..zjadłabym kebaba.Zadarłam pazurka,kciuka zaraz na brzegu obok tego różowego i musiałam go skleić :/[/QUOTE] No ja też mam dołka dziś.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
Na dołka polecam wysiłek fizyczny
![]() Nawet nie wiecie, jak mi lepiej po dwóch godzinach na rowerze. Nogi bolą niemiłosiernie, ale jest mi dużo, dużo lepiej. Żadne Szymony mi nie zamącają myśli ![]() A w ogóle, znalazłam w końcu miejsce we Wrocławiu, którego szukałam. W ogóle, straszliwie przygnębiająca sprawa, ale piękna. Chcecie focię? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.