|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
witam mamusie
![]() moj maz ma dzis wolne i spedzi ze mna caly dzien ciesze sie jak dziecko ![]() wczoraj bylam u lekarza od chorob odzwierzecych, straszna ta pani doktor, w rejstracji umowili kilka osob na ta sama godzine i oczywiecie w poczekalni wojne to wywolalo kto ma teraz wejsc, ludzie sobie prawie do gardel skakali, a po wejsciu do gabinetu ona do mnie z pretensja czemu ja na 14 przyszlam jakby to byla moja wina, dala mi skierowanie na badania i prawie nic nie powiedziala, na moje pytanie jej odpowiedz brzmiala "pozniej, zaraz, nie teraz" glupia s... za tydzien znowu do niej ide, moze juz bedzie znala odpowiedz na moje pytania zycze Wam duzo slonca i dobrego humoru |
|
|
|
#3332 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny. ja tylko na chwilę bo mi internet coś muli i ciągle rozłącza...
gratuluję udanych wizyt i ślicznych zakupów dla maleństw a jeśli chodzi o imiona to u nas Lena albo Tomek. a ja mam przeczucie, że będzie Lenka niby takie zatrzęsienie Len ale powiem Wam, że ani w rodzinie ani wśród znajomych bliższych czy dalszych nie ma ani jednej dziewczynki o tym imieniu. królują za to Julki i Jaśki. |
|
|
|
#3333 |
|
Raczkowanie
|
ja też, rozumiem że praca ważna, ma natłok roboty teraz ale mogłby chociaz na 2 godziny sie urwać tymbardziej ze wizyte mam o 9.00 rano. Narazie jestem spokojna ale już wiem, że się poryczę chyba jak mi w srode powie że NIE.
Słucham wiadomości o małej Madzi i mówią, że prokuratura twierdzi że już przed śmiercią Madzi szukali w wyszukiwarce kosztu zakupu trumny dla dziecka, i informacji na temat zatrucia CO2, aż mnie w gardle ściska!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-23 o 09:41 |
|
|
|
#3334 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry kochane
ale sobie lezalam bo co bede robic o 5 nie?![]() zjadlam sniadanko, pozmywalam po wczorajszej kolacji bo sie nikomu nie chcialo wczoraj i tak oto nadrobilam Was ![]() ale u mnie dzis pieknie dzis tez po pracy Tz jedziemy zamowic torta na slub i bukiet nie mam wogole pomyslu jaki chce bukiet, mam nadzieje ze w kwiaciarni cos mi doradza myslalam moze o tulipanach ale sama niewiem![]() Cytat:
aga_ton bardzo, ale to bardzo podoba mi sie imie Lena Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-03-23 o 09:43 |
|
|
|
|
#3335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za pipa ... nie cierpię lekarzy którzy umawiają wszystkich na jedną godzinę ehhh Cytat:
Cytat:
ja myślę że on i tak powędruje na usg .. nie wytrzyma i pójdzie
|
|
#3336 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zabieram się za sprzątanie kuchni korzystając z przymusowego dnia wolnego. |
|||||
|
|
|
#3337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3338 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja ustalam sobie USG żeby mi pasowało a Piotrek chce chodzić ze mną więc zawsze sie wyrwie
dzisiaj wyjdzie o 14-tej bo idziemy razem na SR chociaz powiem wam ze ta szkoła rodzenia to jakas porażka jest w tym przypadku... chyba jeszcze sie na jakąś zapisze pod koniec ciąży
|
|
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
aaaaa zapisałam się dziś na prawo jazdy
w poniedziałek zaczynam kurs po raz drugi w życiu :PDzisiaj Zośka się tak wierci że masakra, jeszcze do tego siadła mi centralnie na pęcherzu i latam jak głupia do kibla co 10 minut ![]() a jeszcze wczoraj się bałam że coś nie tak bo cicho siedziała i aż z tego wszystkiego zapisałam się na szybko na USG na poniedziałek, no cóż- będą dwa badania w ciągu 2 tygodni:P w poniedziałek zwykłe USG a 6ego połówkowe 3D ![]() Odprowadziłam dziewczynki do klubiku i za godzinke trzeba ruszać na podbój ZUSu ..eh.. uwielbiam po prostu...
|
#3340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Iwonka jedziesz na ten crash test z tym wózkiem i misiem? Coś byś opowiedziała, jak się prowadzi ![]() Bafi zazdroszczę ci tych kopniaczków, też bym chciała ... no ale mam czekać, bo małe aktywne jest, rusza się, że nie daje się pomierzyć więc napewno go poczuje jak podrośnie Mój mąż nie wie co to urlop...on z niego w ogóle nie korzysta. On to już pracoholik. Dziś mi nawet powiedział, że zostaw te okna, ja umyję. Tak, ciekawe kiedy... Ciągle jest w pracy. Ale w poniedziłek poproszę go żeby ze mną został - wiem, że i tak nie zostanie - ale zobacze jak zareaguje. Powie pewnie, że niedziela jest od tego.
Bartosz 13.09.2012 Edytowane przez anusiaaniaanusia Czas edycji: 2012-03-23 o 10:41 |
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeeeejooooo
Ale ja ostatnio ładnie śpie ![]() Teraz pochwaliłam i dzisiaj już pewnie tak nie będzie ha ha ha Cytat:
![]() Stelaż z kołami ma 9,9kg, siedzisko 6kg, gondola 5,5kg, a fotelik samochodowy 3kg. Tak mi sie go fajnie prowadzi że masakra kompletnie zero wysiłku ![]() Co do Waszych pozycji spania w nocy, to ja też czasem zanim się ułoże to trwa z 15 minut i chyba zasypiam ze zmęczenia od ustawiania pozycji bo jakoś nie pamiętam jak ja w ogóle zasypiam A jak sie budze na obojętnie jakim boku to mam ramie zdrętwiałe bo chyba kupe godzin na jednej stronie śpie ![]() Jak ja zazdroszcze Wam że możecie sobie okno umyć i pranto zrobić bo ja sie musze sprosić albo chłopu albo bratowej teraz o okna bo za chiny już nic nie widać na świat ![]() Ładna pogoda, trza szybko obiadeczek zrobić i zmykać na spacerek |
|
|
|
|
#3342 |
|
Raczkowanie
|
Czołem
![]() Mąż w domu, więc mnie nie ma ![]() Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu, aby pogoda i zdrówko dopisali |
|
|
|
#3343 |
|
Rozeznanie
|
U mnie postęp, kupiłam nowy płyn do mycia okien, bo może mi się stary skończyć...
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Każda się wzięła do roboty tylko nie ja I ja nie będę gorsza...
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
ja na przyszły tydzień zostawiam porządki wiosenne związane z myciem okien i firaneczkami u mnie własnie odsiweżaja elewację boloku więc jak malarze skończa to ja wkrocze do akcji, ale chyba wespół z mężusiem bo ostatnio szybko się męcze
widzę że na wątku ostre sprzątania, ja jedyne co to w szafie trochę poskładałam ciuchy
|
#3345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w razie czego mam drugie w zanadrzu i bez większego żalu zmienię. biorę również pod uwagę Izabelę. chyba że dzidzia zrobi mi psikusa to wtedy bez żadnych wątpliwości będzie Tomuś a i jeszcze jedno. za nic nie zdradzę wcześniej nikomu z rodziny i znajomych jak nazwiemy maluszka.pamiętam jakie były przeboje u mojej siostry, gdy ona powiedziała ja tego błędu nie zrobię, zresztą mam inny charakter niż moja siostra i nie dam się przekabacić. moje dziecko i mój wybór jak je nazwę. amen Konczita, a Ty jakie imiona bierzesz pod uwagę? pamiętam Kajetana, a jakie dla dziewczynki? niegrzeczna, a u Ciebie jakie typy, bo chyba przeoczyłam
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie dla dziewczynki bedzie napewno Iga a co do chłopca to mi osobiscie sie duzo imion podoba np. Eryk, Patryk, Wiktor ,Kuba, moge wymieniac bez konca
ale Tz zadne wiec bedzie Mikołaj ( to jedyne ktore nam obu sie podoba)
|
|
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez nie zamierzam mówic nikomu jakie imię nawet znajomi nic nie wiedzą a my juz mamy je postanowione od samego początku gorzej z dziewczynką bo jak psikusa dzidek zrobi i będzie dziewczynką to ja nie wiem jak jej dam na imie tylko i wyłącznie o chłopaku myśleliśmy ze względu na moje silne przeczucie ze to będzie właśnie chłopiec
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Ja marzę o imieniu dla córci Nadia, ale Kropek kategorycznie się sprzeciwia. No i znów mi się nie uda wywalczyć Nadii. Ale podoba nam się Inga i Hania. Ale raczej Hania. A dla chłopca Emil, Wiktor lub Jaś.
|
|
|
|
#3349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
u nas jeśli by nagle Zośce ptaszek wyrósł to miał być Jakub, ale chyba byłby Adaś
|
#3351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Nadia to oczywiście nie chce nikogo urazić bo to teraz bardzo popularne imie i moze któras z was ma córeczke o tym imieniu ale mnie ono się kojarzy z ... ruską kobietą lekkich obyczajów a to z racji tego że znam taka jedną.. a właściwie znałam... i jak słysze jak ktoś tak dziecku daje na imię to mnie normalnie wstręt łapie.. ale oczywiście nikgogo nie obrażam nie chce przynajmniej bo to moje skojarzenia a wie cie ze często nie klubi sie imiomn z tego poiwodu ze zna się kogoś o takim imieniu i ten ktoś był albo jakiś głupi albo go nielubimy poprostu no i ja tak mam z Nadią i Alicją
|
|
|
|
|
#3352 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Fajnie że macie już określone imiona, ja mam ogromny problem z decyzją. W końcu to na całe życie. Chodzi tylko o wybór imienia dla dziewczynki, dla chłopca jakoś łatwiej przyszło. Chociaż znając siebie będę się jeszcze zastanawiać pod koniec ciąży... Tylko ja mam przeczucie że będzie córka i może dlatego tak trudno mi wybrać Ograniczyłam się do: Lilianka, Monika, Paulinka, Daria A może jak zobaczę dziecko to będę wiedziała![]() Dziś też nie mam mdłości, mam lepszy apetyt. Jedyne co mnie drażni to gorzki smak w ustach, który mam od początku ciąży. Wy też tak macie? Po bólu gardła przyszedł czas na kaszel, więc wypróbowują kolejne domowe sposoby - tym razem siemię lniane z miodem. Lodówka pełna - obiad i kolacja do odgrzania, więc mam z głowy. Trzeba tylko ogarnąć mieszkanie. Ale ten czas szybko mi leci ostatnio, a wstaję o 7 albo wcześniej. Za to wieczorem zmula mnie już ok 20. Nie mogę się przestawić w inny tryb ![]() Jeżeli chciałabym zrobić test Pappa, to muszę mieć skierowanie od ginekologa? Gdzie w ogóle powinnam się zgłosić i jak to wygląda?
|
#3353 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
doradzą Ci-dadzą taki ładny album ze zdjęciami bukietów i sobie wybierzeszCytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() a powinnam się pakować, bo jadę dziś do rodziców
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
mówiłam już to Piotrkowi że jak Natanielowi odpadnie siusiak i sie po urodzeniu okaze ze jest dziewczynką to co? damy mu na imię Natalia? w sumie moja babcia tak miała na imię
to mogło by byc nawet Natalka nie brzydko
|
|
|
|
#3355 |
|
Rozeznanie
|
Taki artykulik:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/880...-polsce-w-2011 Myślałam że imię Nataniel stanie się bardziej popularne. W moim otoczeniu jest dwóch małych Natanielów i jeden Natan (ale to już jest inne imię). Najgorzej jak imię źle nam się kojarzy i choć ładnie brzmi to i tak mamy awersję
|
#3356 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33091545]My wybraliśmy dla chłopczyka Leon a dla dziewczynki Gaja
![]() Mam wizyte 11 kwietnia dzień po Tobie Anusia to się potwierdzi czy to chłopak na pewno.Ale pokazywałam ostatnio mojej cioci która jest lekarzem filmik z usg i ona tez widzi jajeczka a nam tam wszystko jedno,wiadomo żeby zdrowe było ![]() Kurcze wstaje ostatnio tak wczesnie a po 3 godzinach juz bym znowu w poduchy pszła.Nie mam coć sił... W ddtvn mówia teraz o Madzi[/QUOTE] piekne imie zreszta Nadia tez u nas pewnie stanie na Giulia, po tacie tz, choc mi sie jeszcze podoba Eliana, ale tz stwierdzila, że jak brzmi jak nazwa margaryny a dla chlopca nie mamy zadnego, jakos zadne nam sie nie podoba wiec oby byla dziewczynka ![]() byłma dzis z tz na usg genetyczny i dzidzia zdrowa dziewczyny wybaczcie, że ja tak zawsze z doskoku, choc czytam was z miare regularnie. cos sie nie moge wbic w watek, w sie juz tutaj dobrze znacie i ja nowa jakos nie mgoe sie odnalesc do tego mamy problemy ze slubem, nie lubie wkladac wszystkich ludzi do jednego worka ale ci ksieza
|
|
|
|
#3357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami ciezko sie wyrwac z pracy aczkolwiek takie usg nie jest codziennoscia.Cytat:
wiec napewno Ci cos dobiora. Fajnie ze masz ten slub ![]() co do imion u nas miala byc Zosia no ale ze sie pokazal siur bedzie Jasiu i od poczatku tak chcielismy i tez dlatego ze nie slyszalam aby ktos w okolicy tak dawal wiec jestem przekonana na 100 % ze bedzie Jasiu ![]() Widzialam wozeczek no no juz ruszyly zakupy super ja nie ebde nic kupowac bo wszystko mam wystarczy dokupic pieluchy teterowe i poampersy i moge rodzic ale to spokojnie dopiero na sierpien zaczne myslec oc i jak ja sobie siedze na ogrodku na sloneczku z laptopem czekam na moje dziecko bo wybylo z babcia zrobilam zupe posprzatalm wywiesilam pranko wstawilam nowe no i zajadam sie pysznym ciaste, drozdzowym z rabarberem pychaa
|
||
|
|
|
#3358 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chybaCytat:
Zgadzam się moja czteroletnie córcia ma na imię Hania i polecam Wam ladnie się zdrabnia, łatwo wymawia i nie zmieniłabym go za nic w świecie! A druga ma na imię Alicja ![]() ja mam problem z imionami dal chlopca ale chyba Szymon jest numerem jeden, podoba mi się jeszcze Dominik i Mikołaj się rozmarzyłam :Pkasiam187 gratuluje napisz cos wiece jak duży jest dzidziuś ? jaka płec ?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-23 o 12:49 |
||
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Dominik ładne, ale moje dwie kuzynki mają córki Dominiki i jeszcze chłopczyk by doszedł... Nie, za dużo tego.
Ja mam awersję do imienia Beata, Oliwia, Jagoda też mnie jakoś wstrzącha. Z chłopakowych jakoś nie mam takich co mi się źle kojarzą, nie lubię po prostu wymyślnych chłopięcych, jakieś Oliwiery, Mauryce, Teodory. A Natan i Nataniel to dwa różne? |
|
|
|
#3360 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczynki! ja dzisiaj dzionek przywitałam
pierwszy raz w ciąży a mamy już trzynasty tydzień na liczniku! ło matko przyjemne to to nie było i mam nadzieję, że na tym jednym razie się skończy, bo mdłości już odeszły w zapomnienie a tu taka niespodzianka. No ale to też może być z choroby. Teraz mam chęć na Cheetosy serowe no i niestety nadal leżymy w łóżeczku ale na szczęście ogólne samopoczucie jest lepsze, tylko katarzysko i kaszel nadal nie chcą się z nami pożegnać. Myślę, że do końca tygodnia wrócimy do żywych![]() Ja też już się nie mogę doczekać ruchów maluszka, no ale pewnie jeszcze sobie na nie poczekam, teraz oby do poniedziałku, bo idziemy do Pana Doktora się pooglądać i pomierzyć |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

myslalam moze o tulipanach ale sama niewiem

ja myślę że on i tak powędruje na usg .. nie wytrzyma i pójdzie 

Ograniczyłam się do: Lilianka, Monika, Paulinka, Daria
pierwszy raz w ciąży a mamy już trzynasty tydzień na liczniku! ło matko przyjemne to to nie było i mam nadzieję, że na tym jednym razie się skończy, bo mdłości już odeszły w zapomnienie a tu taka niespodzianka. No ale to też może być z choroby. Teraz mam chęć na Cheetosy serowe