|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Witamy się podwójnie
Ja z Lenką, albo z Kubusiem![]() No więc najpierw odemnie:-może być długie ![]() Wczoraj po pracy zajechałam po test , po powrocie do domu Julcia spała, P. siedział na kompie i akurat rozmawiał ze swoją mamą przez tel.wiec poleciałam szybko do łazienki zrobic test-II grube krechy pojawiły się odrazu- poczułam serce w gardle, jak krew napływa mi do głowy, wyskoczyłam szybko z testem z lazienki( P. akurat kończył rozmowę) i mówię- Paweł, ja jestem w ciąży-oczywiście ze łzami w oczach , a on się uśmiechnął i pyta, a czego płaczesz? położyłam mu test i poszłam do kuchni. Przyszedł szybko za mną i zaczął mnie przytulać.Potem zaczęliśmy sie zastanawiać jak to będzie...i wogóle, że pomiędzy Julcią a .... będzie rok i 3 miesiące różnicy. Jak trochę ochłonęłam i Wam napisałam, to zadzwoniłam skypem do rodziców i mówię-będziecie dziadkami..., a mój tata odpowiada: no tak, przecież już jesteśmy , dopiero mama zaczaiła i się bardzo ucieszyli , ale dzięki narodzinom bedzie weselszy ) i zabiorą Tofika już na stałe, bo nie dałabym rady zajmować się dwójką dzieci i pieskiem . Narazie wiedzą Tylko Oni , no i Wy oczywiście , cała reszta dowie się za tydzień, jak będę po wizycie u gina( dopiero w czwartekCoś się porobiło z tą służbą zdrowia od tego roku-bardzo długo się czeka na wizytę, pomimo tego, że się płaci. Do gina na wizytę funduszową umówiłam się na 10 września , więc przez całą ciążę będę płaciła co miesiąc 80PLN + za endo tyle samo i też co miesiącA teraz odnośnie Waszych wypowiedzi ![]() Bardzo dziękujemy za gratulacje, za opadające szczęki wszystko to wczoraj przeżywałam, tylko w skondensowanej dawce.![]() Sporo Was mi zazdrości- naprawdę, chciałybyście? ja pomyślałam, że to trochę nie bardzo, ze się będą ze mnie ludzie śmiać ,( mam rację?) że jeszcze małe dziecko, a tu już drugie i trochę powiem Wam szczerze było mi wstyd - wiem, że to głupie i czysto egoistyczne. Trochę mała różnica wieku pomiędzy nimi będzie.Jeszcze z takich czysto egoistycznych rzeczy to to, że w końcu osiągnęłam swoja wagę sprzed ciąży, mieszczę się we wszystkie ciuchy, chodze do pracy-jakos tak się już wszystko ułożyło, a tu znowu życie przewróci się do góry nogami .I jeszcze APEL: jako że ciężarnej się nie odmawia ( szantażem Was wezmę) musi któraś do mnie dołączyć, bo mi tak smutno będzie samej zaczynać wszystko od początku Więc dziewczynki do roboty, a Ty Brumciu napraw sobie kulę, albo zamiast tracić czas na naprawę wiesz co zrób![]() No i tylee.....ot cała historia, a jak zmieni życie |
|
|
|
#633 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
niestety tak właśnie myślałam ... ![]() Spoko loko - my od 5 też na nogach ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#634 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry - a może i nie
![]() Poszłam usypiać małą na drzemke i zapomniałam, że kaszę wstawiłam na ogień i co....kasza spalona, garnek przypalony Ala dziekuje za miłe komentarze do jej bujaczkowego debiutu na placu zabaw ![]() Piszecie, że w różnych pozycjach można składać wózki, wiec pocieszacie mnie, że nie popełniłam mega gafy składając ją na początku z oparciem ustawionym na siedząco. Może tu tkwi problem łamania się tej ramy, że ludzie w tej pozycji go składają a to tka jakby na siłę.... ![]() Wieści nt. małej Madzi był do przewidzenia, tylko czemu dopiero teraz???? Żyją jak lordy, "zaczynają nowe życie", mam nadzieję, że na dniach skończy się ta farsa!!Zuzanna sama słodycz!! (Już to zdjęcie gdzieś widziałam, chyba w avatarze miałaś chwilkę? ![]() Oliweczka ludzie jakby nie było to i tak będą gadać. Za szybko dziecko źle, za późno też źle, ważne żebyście Wy byli szczęśliwi w nowej sytuacji Będziesz miała dwójkę małych rozrabiaków, którzy będą się razem wychowywać, a zobaczysz, że jak dojdzie do etapu takiej prawdziwej zabawy, to może będą momenty, że zapomnisz, że masz dzieci, bo tak się sobą zajmą (mogę się mylić, ale raczej takie opinie słyszę od znajomych mających dzieci w niewielkiej różnicy wiekowej) . Ludzie pół roku czekać do gina????? To już paranoja! Jak ciężarna może przyjśc na pierwszą wizytę do ginekologa w 6 mcu ciąży???? Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-23 o 08:27 |
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super się to czyta!!! A zaznaczyłam ten fragment, bo tak sobie pomyślałam - jesli pójdziesz i spytasz bezpośrednio gina czy cię przyjmie, nie zgodzi się? Ja tak przy małym zrobiłam bo normalnie czekania 2 miesiące było, ale jak powiedziałam o ciąży to stwierdziła że musi mnie przyjąć Może spróbuj?Gratulacje raz jeszcze!
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Patik ja też mam kryzys. Już się zaczęło poprawiać i znowu wszystko się wali (te nocne pobudki to akurat najmniejszy problem)
![]() Ellika ja właściwie nie wyobrażam sobie już chodzić do pracy i wychowywać małę dziecko ![]() Brumek bardzo się cieszę, że Tymek przekonał się jednak do jedzenia! A z zębami idzie jak burza!U nas problemy ze zjedzeniem obiadku, ale myślę, że chwilowe, bo te zęby się pchają. Lewa górna jedynka już na wierzchu, ale widzę, że druga też się pcha i dwójki chyba też. Za to moje dziecko przekonało się do jabłek. Na początku nie chciał ich pod żadną postacią, ale zrobiłam mu ze 3 tygodnie przerwy i teraz już je ![]() Editka, Natka co w te chłopy wstępuje? Oliweczka ja bym może i do Ciebie dołączyła, ale z różnych powodów to w tej chwili niemożliwe. Ale trzymam kciuki, aby wszystko dobrze się ułożyło! Najważniejsze, że z mężem cieszycie się z tej nowiny. A ludzkim gadaniem się nie przejmuj, choć Cię rozumiem. Życzę Ci, abyś dobrze czuła się w ciąży! |
|
|
|
#638 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jedziemy na weekend do Leśnicy, w niedzielę odwiedzimy Zakopane, a w sobotę termy w Bukowinie, życzę Wam udanego weekendu buziaki
|
#641 | ||
|
Raczkowanie
|
Gratuluje z całego serca!!! takie wieści
miłego dla was dnia podwójnie Cytat:
miałam racje ostatnio, ze Domek wyrasta na butowego guru ![]() a jakie to buty takie do chodzenia nauki jakie powinny być, na co zwracać uwagę jakie kupiłas? ja też chyba powinnam bo Jasiek juz coraz dlużej sobie stoi, a jak poczuje czyjeś ręce to biega sprintem witam się piękna pogoda dzis u nas aż miło! Szymon! Krzyś vel Żbik! Malwinka (hmm właśnie gdzieś nam dziewczyny zaginely w wizazowej przestrzeni??) KorNelcia! stoooooooooo lat gwiazdeczki!!! ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
pozazdrościćto piękna pogoda wam się zapowiada na weekend w górach dzieciaczki nawdychają gorskiego powietrza na zdrówko super
|
||
|
|
|
#642 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie, ale nie znasz dnia ani godziny
Oliweczka nie ma co sie wstydzic. Moich rodzicow nikt nie pobije. Miedzy mna a bratem jest 10 m-cy roznicy. Gdyby inaczej miesiace sie ulozyly moglismy byc z jednego roku nawet. (ja maj 1983, brat marzec 1984) Ja tez podlaczam sie pod zyczonka, dziewczynki wszystkiego najlepszego no i chlopcy: Szymon i Krzyś Editka dla TZDzien dobry ![]() Noc przespana spokojnie, choc cala trojka w jednym lozku. W srodku nocy Wiki przywedrowala do nas. Kaszel sie troche uspokoil, mam nadzieje ze na dobre. Gdzie jest Dziubek ? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-23 o 09:13 |
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka Ja co raz częściej się zastanawiam nad drugim,ale wiem że mąż jeszcze nie gotowy no i chciałabym mieć warunki na to, bo póki co nawet pokoju dla Emi nie mam
Będziemy Cię wspierać na pewno ! niech rodzynek się rozwija zdrowo !
|
|
|
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Malwinka. Kornelcia, Szymon, Krzyś |
||
|
|
|
#645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tulę ![]() Cytat:
tak jak marzenka napisała baby to dziwne stworzenia są )Raz jeszcze gratuluję! A ludzmi się nie przejmuj. Choćby nie wiem co, i tak będą gadać, jak mały odstęp między dziećmi, średni, duży...tak samo z ilością dzieci jedno, dwoje zle, bo mało, a troje i więcej zle bo dużo. Ludziom nigdy nie dogodzisz ![]() Cytat:
Cytat:
Miłego wypoczynku. A mnie jakoś brzuch bolała dziwnie. Skończyła mi się dziś @ a mnie burzch boli
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||||
|
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
my dzis na nogach od 4.50.. ![]() zaraz idziemy na ogrodki rozklejac ogloszenia o checi kupna, moze sie uda jakis dostac..
|
|
|
|
#647 | |||
|
Rozeznanie
|
Witamy sie
Cytat:
Cytat:
i tez myślałam nad tym ile sie z tego wchłania-takze dziekuje aaniu_20za uświadomienieCytat:
a ze taka mała różnice wieku...na pewno bedzie Wam ciężej ale fajnie mieć rozdzeństwo z taka mała róznica ![]() No i nie uciekaj nam przypadkiem na nowy wątek mam listopad-grudzien!
|
|||
|
|
|
#648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale pędzicie z tymi ząbkami. Jak tak dalej pójdzie to Tymek przed rokiem będzie miał pełną szczenkę Cytat:
![]() Trzebabyło wcześniej pomyśleć Cytat:
Zęby?Oliweczko ludzmi się nie przejmuj, bo oni zawsze będą gadali. To wynika bardziej z zazdrości Najważniejsze, że Wy jesteście szczęśliwi.Między mną a moją siostrą jest rok i 2 m-ce i powiem Ci, że bardzo fajna różnica JEszcze raz wielkie gratulacje W mojego mamusia ![]() Cytat:
![]() Alibany, wczoraj mi niezacytowało- słodko Ala wygląda na tej huśtawce NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW NELCI, MALWINKI, SZYMKA I KRZŚKA Gdzie się podziewa DaKaro?! |
|||
|
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczka - zadzwon do przychodni i powiedz lamiacym sie glosem, ze jestes na poczatku ciazy i masz plamienia/ krwawienia itp - to metoda NA PEWNIAKA
!!! (wyprobowalam swego czasu osobiscie ) Co do listopada - fajny miesiac, moj TZ jest z listopada i jest wspaniala osoba editka, Marina - takie slowa to ciosy ponizej pasa - krzywdzace i niesprawiedliwe
|
|
|
|
#650 |
|
Wtajemniczenie
|
dla solenizantów oliweczko tak jak dziewczyny piszą, ludziom nigdy nie dogodzisz...ważne, że Wy się cieszycie! i na pewno ucieszy się Juleczka między moim TŻ, a jego siostrą jest niecały rok (brakuje tygodnia) i to najlepiej dogadujące się rodzeństwo jakie znam..jest między nimi jakaś telepatia jak między bliźniętami ![]() u nas chyba Hance idą górne jedynki! pisze chyba bo nie jestem pewna - nie miałam wcześniej ząbkującego dziecka i tu pytanie do mamjuz uzębionych dzieciaczków - czy te ząbki widać przez dziąsła, jeszcze zanim wyjdą?? bo Hanka ma takie białe coś w dziąsłach, ale na wierzchu jeszcze nie i nie wiem czy to ząbki??dama dzisiaj pospała do 6:30 i na drzemkę padła już o 9, a ja jakoś dzisiaj wyspana jestem o dziwo. mieli rodzice do mnie przyjechać, ale tata sie rozchorował więc odwiedza nas po weekendzie dopiero... a miałam pytać:myślicie, że mogę Hanię zabrać dzisiaj na godzinkę na dwór?? gorączki nie ma już od poniedziałku i ogólnie z nia lepiej...i niby można, ale chciałam się dowiedzieć co sądzicie?? u nas na zachodnich rubieżach od rana słonecznie i ciepły dzień się zapowiada |
|
|
|
#651 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za wsparcie, wiem, że to prawda, że ludziom nigdy się nie dogodzi, ale w końcu nie żyję dla ludzi ![]() No niestety z tym ginem...dlatego muszę chodzić prywatnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas będzie 15Cytat:
![]() Cytat:
może z głodu?? ![]() Cytat:
( żarcik)
|
||||||||
|
|
|
#652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oliweczka - a ja Ci zazdroszcze my tez bysmy chciali ale nie mamy warunkow...... ja to wogole chcialabym miec z 8 dzieciakow
|
|
|
|
|
#653 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale do gina to tak mi się nie śpieszy strasznie-pójdę w czwartek to będzie jakiś 6 tydzień , gorzej z endo, ale to już pisałam.Cytat:
a On się tak patrzy i mówi TAA może jeszcze jednojajowe, przecież to ponad rok różnicy![]() Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale jeszcze mnie trzyma
|
|||
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dzien dobry moje duszyczki....
![]() u nas pogoda prze cudna na balkonie w sloncu 29 stopni szalenstwoIgi spi.... po jego obiadku czyli kolo 13 planuje podroz do babci ..... zeby troszke na ogrodku sie po dotlenial...... tylko to autobusem przez caaaale miasto....
|
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o co chodzi?---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka i wiesz jaki plus tego, że dzidzia będzie w tym roku
jesteś świeżą mamuśką, więc doskonale będziesz wiedziała co i jak i nie będziesz się zmartwiała co zrobić kiedy będzie np gorączka i mniej stresu będzie !
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka o chłopów, którzy nie doceniają pracy kobiet w domu
myślą, że to plaża, a tak naprawdę to praca na cały etat. Dokładniej chodzi o teksty typu - siedzisz z dzieckiem, nic nie robisz, a jakbyś poszła do pracy to byś przestała narzekać. Ehhh...Mów mów o sobie jak najwięcej ( znaczy o Was już ) I suwaczek już masz
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
przykro mi z tego powodu, naprawdę...takich to tylko![]() nie mogłam się powstrzymać |
||
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Podpinam się!!!!!!!!
Cytat:
Zresztą pamiętacie jak nasza youyou pisała, że to rewelacyjny odstęp między dzieciakami? ( ona ma taki też jak Oliweczka będzie miała ). Bo się zabawią, jedno zapatrzone w drugie...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

Ja z Lenką, albo z Kubusiem
, a on się uśmiechnął i pyta, a czego płaczesz? położyłam mu test i poszłam do kuchni. Przyszedł szybko za mną i zaczął mnie przytulać.
, ale dzięki narodzinom bedzie weselszy
, więc przez całą ciążę będę płaciła co miesiąc 80PLN + za endo tyle samo i też co miesiąc
,( mam rację?) że jeszcze małe dziecko, a tu już drugie i trochę powiem Wam szczerze było mi wstyd
niestety tak właśnie myślałam ...
Podpadł mi 

Zęby?
)