Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 21:27   #1261
LittleWoman
Zadomowienie

Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
ha ha no ładny komplecik ładny a co do sukienki to za pierona nie mogę sobie jej wyobrazić a długa czy krótka będzie?
Napewno przed kolano, ale nie wiem jak mocno

Dobra, fervex poszedł w ruch, plusz aktiv, herbatka z cytryna i miodem czeka i jedzieem
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:38   #1262
smerfetka2808
Zakorzenienie

Little ja tysz będę szamać ja chce jutrzejszy dzień :d
oj kuruj sie tam Kochana kuruj
Stary 2012-03-22, 21:44   #1263
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
Little ja tysz będę szamać ja chce jutrzejszy dzień :d
oj kuruj sie tam Kochana kuruj
A cóż jutro takiego wyjątkowego sie wydarzy ?

Nie dam się przeziębieniu , o niiiiee!

...się zakochałam
http://www.youtube.com/watch?v=i9uv4SVbFE8
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 21:44   #1264
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
13km? gdzie Ty to zrobiłaś? jakis specjalny spacer, czy coś? ;p walcz dalej, waga na pewno ruszy
Szukałam nowej kuchenki po całym mieście, bo moja stara wysiadła ostatecznie i jak policzyłam ile przeszłam wg mapy google wyszło mi ponad 13km I nawet znalazłam kuchenkę która mi odpowiada

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 22:21   #1265
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LittleWoman Pokaż wiadomość
A cóż jutro takiego wyjątkowego sie wydarzy ?

Nie dam się przeziębieniu , o niiiiee!

...się zakochałam
http://www.youtube.com/watch?v=i9uv4SVbFE8
a będę jeść zapiekany ser homo z przepisu Jeu aż mi ślinka cieknie jak sobie o tym pomyślę

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

jestem właśnie po pierwszej randce z masażerem i oliwką pomarańczową Ziaja pokochałam je bez nich dzień będę zaliczać do straconego. Oliwka jest super nawilża, pięknie pachnie a do tego nogi sa po niej delikatne jak pupcia niemowlęca tak się cieszę że w te 2 rzeczy zainwestowałam naprawdę

Miss, o kurczaki no to piękny miałaś spacer poszukiwacza
Stary 2012-03-23, 06:38   #1266
jeu
Zakorzenienie

no to gratki Miss, przynajmniej jeden problem z głowy a ile kcal spalonych

witajcie z rana Dziewczyny
ja już po owsiance z jabłkiem i cynamonem na odżywce białkowej pyyyyszne było
zaraz się pakuję i lecę na spinning, po którym zjem ciemną bułkę posmarowaną serkiem białym z plastrem sera żółtego, serek wiejski i banana wiem, że sporo, ale chyba po treningu i przed zajęciami to mi wolno?

miłego dnia!
u mnie dziś nie ma słońca
Stary 2012-03-23, 06:53   #1267
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:

jestem właśnie po pierwszej randce z masażerem i oliwką pomarańczową Ziaja pokochałam je bez nich dzień będę zaliczać do straconego. Oliwka jest super nawilża, pięknie pachnie a do tego nogi sa po niej delikatne jak pupcia niemowlęca tak się cieszę że w te 2 rzeczy zainwestowałam naprawdę
Chyba zakupię tę oliwkę jak skończy mi się balsam chłodzący Eveline. Już któraś z kolei osoba ją poleca, a wiem że zapach ma zabójczy, bo kiedyś u koleżanki wąchałam
Cytat:
Miss, o kurczaki no to piękny miałaś spacer poszukiwacza
No, opłacało się chodzić na piechotę zamiast jeździć autobusami
Cytat:
Może w końcu będę mogła coś upiec normalnie
Cytat:
zaraz się pakuję i lecę na spinning, po którym zjem ciemną bułkę posmarowaną serkiem białym z plastrem sera żółtego, serek wiejski i banana wiem, że sporo, ale chyba po treningu i przed zajęciami to mi wolno?
Myślę, że skoro to posiłek potreningowy to jest ok

Dotarło do mnie, że wczoraj ważyłam się przed wizytą w kibelku i zważyłam się dzisiaj drugi raz, ale po zaliczeniu WC. I okazuje się, że jest 57,2 czyli schudłam jednak 0,5kg

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 07:31   #1268
agulaaaa
Zakorzenienie

MissTransept gratki a widzisz nie ma co się załamywać nieraz

ja też już po owsiance, ale z bananem a ja mam słoneczko: idę niedługo do slepu, potem na zajęcia i do domu
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 07:59   #1269
Pstra
Zakorzenienie

dzień dobry przed weekendem
u mnie wczoraj jedzeniowo średnio, a ćwiczeniowo krócej niż zwykle, bo wróciłam późno i jakoś bardzo mi się nie chciało

Cytat:
Jeu, no był niby tylko albo aż b-smart
ja uwielbiam twistera , ale jakoś ostatnio nie jadłam

Cytat:
Napisane przez Puchatek0807 Pokaż wiadomość
Pokłóciłam się z TŻtem smutno mi, poszłam się wyładować na skakance i pobiłam swój rekord : 900 wyskakałam.
trzymajcie kciuki żeby było dobrze.......
za pobicie rekordu, mój mnie też wczoraj wnerwił, ale przez to gorzej skakałam i w kółko kusiłam a dziś jest już nowy dzień, więc na pewno wszystko się wyjaśni i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyznaję się Wam, bo komu mam się przyznawać. Możecie mnie wydziedziczyć z grupy, bo więcej grzeszę niż dietuję... Dziś jadłam jak świnia, aż mi niedobrze było... przed 16 zjadłam tyle, że do teraz czuję się okropnie! Ale jeden sukces jest- poćwiczyłam TF, może przynajmniej z potem się kaloria wypociła. dlaczego jestem taka słaba!!!!!!!
każdy ma chwile słabości, wczoraj to już historia nie ma czego rozpamiętywać, zmień nastawienie i będzie dobrze

Cytat:
Miss, no to do dzieła z masażerem 4000 czas start zaczynamy dziś
u mnie wczoraj był 2 dzień, tylko z masłem, ale chyba też zainwestuje w ten olejek do masażu

Cytat:
Podobno, tak mówią. Ale już zaczynam trząść portkami, tymbardziej że pisanie idzie mi gorzej niż źle...
na końcu jest najgorzej, pierwsze rozdziały czysto teoretyczne, a na końcu te wywody, wszystko się jakoś dłuży, wiem po sobie

Miss Transept i Kolorowankaza spadki

Miłego dnia
Stary 2012-03-23, 08:08   #1270
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Witam Wszystkie Dziewczyny.
LittleWoman sukienka będzie piękna
Gratuluje spadków dziewczyny
U mnie dziś słoneczko, jadę po południu na uczelnie i w sobotę posiedzę a w niedzielę robię sobie wolne. Zaczęłam dzień od owsianki (3 łyżki płatków, jedna łyżka otrębów) na budyniu czekoladowym, z bananem i wiórkami kokosowymi- PYCHA.
Na II będzie koktajl na kefirze z borówkami i bananem + zarodki pszenne. Łydki mnie tak bolą, że szok, wczoraj chyba przesadziłam, więc dziś nie będzie skakania, może jutro jak wrócę wcześniej z uczelni..
Pięknego i owocnego dnia wszystkim

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Puchatek0807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:22   #1271
No idea
Przyczajenie

Dzień dobry Aaaale piękna pogoda mnie dziś obudziła Wieczorem idę na tańce, więc dzień na pewno będzie udany A teraz sobie siedzę jeszcze w piżamce, bo odwołali mi pierwszy wykład. Zaraz sobie wszamię śniadanko, tylko nie mogę się zdecydować, czy zjeść kanapki ze świeżym chlebem, czy owsiankę... ach te dylematy
Cytat:
Na II będzie koktajl na kefirze z borówkami i bananem + zarodki pszenne. Łydki mnie tak bolą, że szok, wczoraj chyba przesadziłam, więc dziś nie będzie skakania, może jutro jak wrócę wcześniej z uczelni..
Oddawaj borówki, aaaaaaa! Ja wciąż żyję jedynie jabłkami i mrożonymi truskawkami...
No idea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 08:30   #1272
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez No idea Pokaż wiadomość
Dzień dobry Aaaale piękna pogoda mnie dziś obudziła Wieczorem idę na tańce, więc dzień na pewno będzie udany A teraz sobie siedzę jeszcze w piżamce, bo odwołali mi pierwszy wykład. Zaraz sobie wszamię śniadanko, tylko nie mogę się zdecydować, czy zjeść kanapki ze świeżym chlebem, czy owsiankę... ach te dylematy

Oddawaj borówki, aaaaaaa! Ja wciąż żyję jedynie jabłkami i mrożonymi truskawkami...
Borówki mróżone tylko albo aż

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Stary 2012-03-23, 09:04   #1273
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez kolorowanka007 Pokaż wiadomość
ale nie tylko ty jestes słaba. Każdy czasem cos zgrzeszy. Grunt to przyznać się do błędu i juz go nie popełniać. A to nam możesz obiecac co? Spnij poślady! W końcu to twoje ciało i ty o nim decydujesz a nie ono. Proponuje wrócic normalnie do diety i juz zapomnieć o tym INCYDENCIE.
Masz rację, to ja decyduję o tym jak będę wyglądać, ale czasem mój mózg płata mi figle i skoncentrowana jestem tylko na tym, żeby jeść, jeść i jeszcze raz jeść...

Cytat:
Nie jesteś słaba! Jesteś człowiekiem! Każdy z nas ma chwile słabości. Ważne by podnieść się i iść dalej, zapominając o porażkach z przeszłości.
Widzisz, super, że poćwiczyłaś! (swoją drogą, mi sie dziś łatwiej ćwiczyło, więcej kroków zapamiętałam - cudnie. a Ty jak?)
Trzymaj się i pamiętaj, że my tu jesteśmy po to by Cię wspierać, może czasem kopnać w tyłek, ale najważniejsze by się wzajemnie motywować.
Podnoszę się, dziś rano byłam zła za wczoraj, normalnie tak się najadłam do tej 16, że przez cały dzień już nic nie tknęłam.. Z tego TF jestem bardzo zadowolona, aż sama się sobie dziwię, że to zrobiłam Mi też lepiej szło, dużo więcej zapamiętałam i już nie czułam się jak totalna pokraka I jakoś mi to więcej radochy sprawiło. Ciekawe co będzie dzisiaj, bo dziś Fire 55 i dłużej i nowe kroki! Trochę się obawiam ale niecierpliwię się już
Co do pracy, ja pisałam rok temu, katorga okropna, ale prawda jest taka, że trzeba to jakoś odwalić, stres zjeść przed obroną ale ona naprawdę jest formalnością nad formalnościami! Co do stroju uważam, że ładny wybrałaś, trzeba klasycznie i elegancko a to zawsze się przyda na różne okazje Sukienka na wesele zapowiada się być udana!

Cytat:
Oj Tyśka głowa do góry ja też dziś byłam słaba! KFC wpadło a wczoraj kilka kawałków pyszingera ale nie łamię się naprawdę nie ma czym niby to bomby kaloryczne i złe jedzenie ale przecież jesteśmy tylko ludźmi i głowa do góry co to tutaj za ryki?? no widzisz jak pieknie umiesz plusy znajdować TF to nie lada wyczyn
Widzisz, ale zjadłaś to KFC i koniec, a ja jak jakiś psychopata nie znam umiaru i jak zacznę to... szkoda gadać. Ale już nie płacze tylko spinam się! Będzie udany dzień

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Tysia masz mi się tu ogarnąć ja tydzień temu dalam plamę, ale już jestem, wiem to jest cięźkie, trudno nad tym zapanować, ale powiedz dość, bo jedzenie Cie nie uszczęśliwi
Ok Aga, jak Tobie się udało to może i ja zapanuję nad kryzysem. Jutro będę w domu, ciekawe czy schudłam czy wręcz przeciwnie, ale jak nie stanę na wagę to się nie zmobilizuję więc muszę to zrobić choćby nie wiem jak przykre to miałoby być...

Cytat:
Jak zawsze bezbłędnie sport i dieta

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Dotarło do mnie, że wczoraj ważyłam się przed wizytą w kibelku i zważyłam się dzisiaj drugi raz, ale po zaliczeniu WC. I okazuje się, że jest 57,2 czyli schudłam jednak 0,5kg
Super! nie ma to jak poprawa humoru z rana

Cytat:
Napisane przez Pstra Pokaż wiadomość

każdy ma chwile słabości, wczoraj to już historia nie ma czego rozpamiętywać, zmień nastawienie i będzie dobrze
Ok, postaram sie zapomnieć o tym okropnym dniu Dzięki

Dziewczyny po raz kolejny zdałam sobie sprawę, że to forum to miejsce, na którym mogę się wyżalić i każda z Was doda mi otuchy i pocieszy! Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, wiem, że bez Was dziś pewnie znów bym popłynęła, ale nie chcę zawodzić siebie ani Was Staram się, jeszcze do końca marca parę dni zostało i chcę schudnąć przynajmniej kilogram!

Ja dziś po owsiance na mleku ze słodzikiem, nie miałam żadnych dodatków ale i tak cała micha wyszła i się najadłam
Zaraz pokręcę hh, bo mam jeszcze trochę czasu do wyjścia! Miłego dnia
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 09:20   #1274
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny po raz kolejny zdałam sobie sprawę, że to forum to miejsce, na którym mogę się wyżalić i każda z Was doda mi otuchy i pocieszy! Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, wiem, że bez Was dziś pewnie znów bym popłynęła, ale nie chcę zawodzić siebie ani Was Staram się, jeszcze do końca marca parę dni zostało i chcę schudnąć przynajmniej kilogram!

Ja dziś po owsiance na mleku ze słodzikiem, nie miałam żadnych dodatków ale i tak cała micha wyszła i się najadłam
Tysia, mi ten watek tez dużo pomaga, czytam Was, widzę jak świetnie Wam idzie, ale tez widzę, ze macie potknięcia jak ja. Widzę, że nie jestem sama w tym wszystkim, w tej walce z kilogramami i ładnym ciałem. Dobrze, że jest się komu wygadać, czasem TŻ nie rozumie, mówi, że dla niego jestem najpiękniejsza, a mnie to czasem tak denerwuje, bo widzę siebie w lustrze i szla mnie trafia, albo jak zjem coś niezdrowego chwile jest fajnie a potem się czuję bardzo kiepsko bo ten smakołyk tak naprawdę nic nie wniósł do mojego życia.
Dzięki za ten wątek

Stary 2012-03-23, 09:57   #1275
smerfetka2808
Zakorzenienie

Hej hej Laseczki
witam Was w taki słoneczny poranek u mnie pogoda jest cudowna ale niestety zimno
U mnie na śniadanie były 2 kromeczki z pastą z łososia i rzodkiewką + 0,5 l zielonej z pigwą kurcze płatki mi się skończyły eh muszę dziś je zakupić bo jak to tak bez owsianki funkcjonować?

Cytat:

miłego dnia!
u mnie dziś nie ma słońca
Kochana po treningu na pewno nic Ci nie będzie jak sobie zjesz to co chcesz sama kiedys powiedziałaś że nawet czekoladę można zjeść a Ty tu masz naprawdę dużo zdrowsze rzeczy niż czekoladka

Cytat:
Chyba zakupię tę oliwkę jak skończy mi się balsam chłodzący Eveline. Już któraś z kolei osoba ją poleca, a wiem że zapach ma zabójczy, bo kiedyś u koleżanki wąchałam
No ja właśnie słyszałam same dobre opinie ale nie wzięłam sobie w żelu tylko ona jest taka zwykła rzadka z dozownikiem a ten zapach pomarańczy
No widzisz nie ma co sie przejmować na zaś ogromne gratki za spadek

Cytat:
U mnie dziś słoneczko, jadę po południu na uczelnie i w sobotę posiedzę a w niedzielę robię sobie wolne. Zaczęłam dzień od owsianki (3 łyżki płatków, jedna łyżka otrębów) na budyniu czekoladowym, z bananem i wiórkami kokosowymi- PYCHA.
Cytat:
Tysia, mi ten watek tez dużo pomaga, czytam Was, widzę jak świetnie Wam idzie, ale tez widzę, ze macie potknięcia jak ja. Widzę, że nie jestem sama w tym wszystkim, w tej walce z kilogramami i ładnym ciałem. Dobrze, że jest się komu wygadać, czasem TŻ nie rozumie, mówi, że dla niego jestem najpiękniejsza, a mnie to czasem tak denerwuje, bo widzę siebie w lustrze i szla mnie trafia, albo jak zjem coś niezdrowego chwile jest fajnie a potem się czuję bardzo kiepsko bo ten smakołyk tak naprawdę nic nie wniósł do mojego życia.
Dzięki za ten wątek
Oh borówki ale mi podsunęłaś pomysł na II ś dziękuję se se se muszę zanurkować do zamrażarki
Kochana bo nikt nie jest idealny ale zawsze lepiej przyznać się do porażki niż ją dusić w sobie bo to zawsze lżej na duszy a przynajmniej baciory się dostanie i odrazu człowiek się podnosi nie ma co się załamywać jesteśmy tylko ludźmi

Tysia, od tego tu jesteśmy aby wspierać się nawzajem, mówić te dobre i te złe słowa aby nie upadać i się nie poddawać bo to nie o to chodzi damy radę do wakacji jeszcze troszkę czasu jest cały kwiecień cały maj i cały czerwiec a niektóre co pracuja pewnie i jeszcze caaały lipiec nie ma tak źle
Stary 2012-03-23, 10:10   #1276
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za ten wątek
Cieszę się, że i Ty znajdujesz tutaj wsparcie, pocieszenie i jak trzeba baciki i kopy

Cytat:

Tysia, od tego tu jesteśmy aby wspierać się nawzajem, mówić te dobre i te złe słowa aby nie upadać i się nie poddawać bo to nie o to chodzi damy radę do wakacji jeszcze troszkę czasu jest cały kwiecień cały maj i cały czerwiec a niektóre co pracuja pewnie i jeszcze caaały lipiec nie ma tak źle
Oo przekonałaś mnie, że damy radę, skoro tyle czasu jeszcze mamy Powolutku, ale damy radę!

Ja po 40min hh w obie strony
Stary 2012-03-23, 10:18   #1277
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Oo przekonałaś mnie, że damy radę, skoro tyle czasu jeszcze mamy Powolutku, ale damy radę!
Ja po 40min hh w obie strony
no jakby nie było jakbyśmy rzucały 2kg na miesiąc to jesteśmy w stanie zgubić AŻ 8 kg więc co my się łamiemy główka do góry i do roboty kobietki

No pięnie ogromne brawa za hh ja idę dziś biegać na pewno! obiecuję sobie i WAM niech tylko się troszkę ociepli
Stary 2012-03-23, 10:28   #1278
Zadomowienie

U mnie piękne słoneczko, cieplutko i ma być 15 stopni!
Stary 2012-03-23, 10:48   #1279
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
damy radę do wakacji jeszcze troszkę czasu jest cały kwiecień cały maj i cały czerwiec a niektóre co pracuja pewnie i jeszcze caaały lipiec nie ma tak źle
ja dopiero mam urlop w sierpniu, ale nie ma głupich, w lipcu też sobie wolne z tydzień zrobię

Cytat:
U mnie piękne słoneczko, cieplutko i ma być 15 stopni!
u mnie też
tylko w cieniu to tak chłodnawo, ja właśnie byłam służbowo na mieście, i mnie owiało
Stary 2012-03-23, 10:49   #1280
aso
Raczkowanie

u mnie tez piekne sloneczko, akurat jak dzis zaczelam swoj plan na bieganie
http://jak-biegac.pl/plan-treningowy...acych-biegaczy
jestem poczatkujaca, wiec tak zaczynam, jakbym nie czytala naszego forum pewnie nic bym nie robila bo by mi sie nie chciala, a takto motywujecie
ja wagowo nie spadam, ale odnotowalam kolejne 2 cm w dol w boczkach, czyli razem 4 ciesze sie niemilosiernie

aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 10:51   #1281
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aso Pokaż wiadomość
u mnie tez piekne sloneczko, akurat jak dzis zaczelam swoj plan na bieganie
http://jak-biegac.pl/plan-treningowy...acych-biegaczy
jestem poczatkujaca, wiec tak zaczynam, jakbym nie czytala naszego forum pewnie nic bym nie robila bo by mi sie nie chciala, a takto motywujecie
ja wagowo nie spadam, ale odnotowalam kolejne 2 cm w dol w boczkach, czyli razem 4 ciesze sie niemilosiernie
zazdraszczam
mnie do biegania chyba nic nie zmusi
Stary 2012-03-23, 10:54   #1282
aso
Raczkowanie

Cytat:
zazdraszczam
mnie do biegania chyba nic nie zmusi
ja tez biegac nie lubie, ale tam mam 5 serii po 5 min marszu i 1 min biegu, jakbym biegala bez przerwy 30 minut byloby bosko

aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:44   #1283
smerfetka2808
Zakorzenienie

Jejku ale w Krakowie jest gorąco ja kocham taką pogodę
własnie wróciłam z biegania 20 minutek oczywiście nie cały czas i 30 minutek rolki sąsiadka mnie wyciągnęla se se se wróciłam mokra jak mysza uwielbiam to ale nadal jestem czerwona jak burak

Pstra, mnie też się kiedyś tak wydawało a teraz samej mi się chce chodzić i nikt mnie ciągnąć nie musi

Aso, żal nie wykorzystać takiej pogody na bieganie
Stary 2012-03-23, 13:13   #1284
herbal3
Przyczajenie

Witam Moje Drogie!!!

W każdej wolnej chwili przeglądam i czytam forum, bo z Wami odchudzanie idzie mi wprost rewelacyjnie . Ważę już 55 z kawałkiem i brzuszek zaczyna się ładnie wyszczuplać
Dziś jest taka piękna pogoda, że nawet poleżałam chwilę na leżaczku, aż żyć się chce.
Szkoda tylko że mam tak mało czasu na taki relaks, który nawiasem mówiąc jest mi bardzo potrzebny. Zima i moja praca zawodowa bardzo mnie przytłoczyły. Marzę o dłuższym wypoczynku i pięknej pogodzie.
Na co dzień pracuję z osobami przewlekle chorymi psychicznie. Niektóre stany są bardzo ciężkie. np: osoba jedząca odchody własne i innych....Więcej nie będę pisać....
Naprawdę ciężka i wyczerpująca praca. Codzienne stykanie się z chorobą, cierpieniem, do tego widoki osób bardzo chorych, umierających...ech
Sorki, że tak się rozpisałam ale czasami potrzebuję się wygadać....
Ale wiosna, do tego udana walka z kilogramami i własnymi nałogami przyprawiła mi dziś skrzydła
Pozdrawiam Wszystkie forumowiczki

19 marzec - 57 kg
cel - 50 - 52 kg
wzrost 163

Edytowane przez herbal3
Czas edycji: 2012-03-23 o 13:17
herbal3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:38   #1285
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez herbal3 Pokaż wiadomość
Witam Moje Drogie!!!

W każdej wolnej chwili przeglądam i czytam forum, bo z Wami odchudzanie idzie mi wprost rewelacyjnie . Ważę już 55 z kawałkiem i brzuszek zaczyna się ładnie wyszczuplać

Na co dzień pracuję z osobami przewlekle chorymi psychicznie.
rewelacyjnie Ci idzie
i podziwiam za taką pracę, musisz być strasznie silna psychicznie, ja bym chyba nie dała rady
Stary 2012-03-23, 13:39   #1286
choco loco
Raczkowanie

Mogłabym do was dołączyć ? Już udzielałam się w kilku wątkach dotyczących odchudzania, ale niestety długo na diecie żadnej nie wytrzymałam.
Teraz mam jednak dużo czasu dla siebie. Przebywam w Niemczech i jak wrócę do PL to chciałabym już być szczuplutka. Mam 159 cm i jak widzicie po podpisie schudłam już 3 kg.
Moja "dieta" polega na tym, że jem właściwie wszystko tylko w mniejszych ilościach. Do tego codziennie staram się biegać i robić brzuszki, myślę też o zamianie brzuszków na a6w...

W sumie to z kilku rzeczy zrezygnowałam, ale nie dlatego, że musiałam tylko dlatego, że widzę, że mogę się bez nich obejść i w ogóle mnie do niech nie ciągnie. Takimi rzeczami są np. ziemniaki, słodycze, czipsy, a od jakiegoś czasu alkoholu nawet nie piję .
Chociaż może tak z raz na tydzień wpadnie jakaś słodka bułka, ale to tak właściwie dla zasady

Edytowane przez choco loco
Czas edycji: 2012-03-23 o 13:40
choco loco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:48   #1287
cytrynkowymotyl
Zadomowienie

Witam moje drogie panie
Zaliczyłam mały hop na wadze, ale już jest lepiej. Zaczęłam biegać
Mój wynik to 28:11 na 3,5km. Wiem, że powalający nie jest, ale każdy od czegoś zaczyna.

herbal3 - podziwiam cię za tą praccę. Robisz naprawdę wiele dobrego
choco loco -witamy na pokładzie
cytrynkowymotyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:50   #1288
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez choco loco Pokaż wiadomość
Mogłabym do was dołączyć ?
jasne, zapraszamy
Stary 2012-03-23, 14:19   #1289
Zadomowienie

Cytat:
tylko w cieniu to tak chłodnawo, ja właśnie byłam służbowo na mieście, i mnie owiało
Oj tak, wiatr okropny

Cytat:
ale nadal jestem czerwona jak burak
Ja po każdym wysiłku zamieniam się w buraka na kilka ładnych godzin Strasznie tego nie lubię

Cytat:
Witam Moje Drogie!!!
Gratuluję spadku wagi! ciężka praca popłaca
Co do Twojej pracy to podziwiam, że dajesz radę i że pełnisz taką ważną rolę w życiu wielu ludzi i ich rodzin. Też myślę, że musisz być silna psychicznie skoro jednak jakoś dajesz radę codziennie przebywać z tak cierpiącymi ludźmi. Szacunek!

Cytat:
Napisane przez choco loco Pokaż wiadomość
Mogłabym do was dołączyć ?
Oczywiście, na pewno będzie Ci raźniej w grupie Z doświadczenia wiem, że są tu super dziewczyny, które naprawdę mogą dodać siły i motywacji!

Cytat:
Napisane przez cytrynkowymotyl Pokaż wiadomość
Zaczęłam biegać
Mój wynik to 28:11 na 3,5km. Wiem, że powalający nie jest, ale każdy od czegoś zaczyna.
Jak nie jest powalający? Super! ważne że zaczęłaś biegać i tyle czasu wytrwałaś, ja uważam, że to już duży sukces
Stary 2012-03-23, 14:41   #1290
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje a ja ważę 59,6kg i jestem załamana, płakać mi się chce.. a tydzień temu ważyłam 57, JAK TO JEST MOŻLIWE?!

Cytat:
pogrubione to najlepsze śniadanie na świecie!!! zrobię sobie taką w niedzielę
i u mnie też w efekcie jest piękne słońce. o 7 były tylko 2*, ale już jest z 20

Cytat:
Masz rację, to ja decyduję o tym jak będę wyglądać, ale czasem mój mózg płata mi figle i skoncentrowana jestem tylko na tym, żeby jeść, jeść i jeszcze raz jeść...

Ok Aga, jak Tobie się udało to może i ja zapanuję nad kryzysem. Jutro będę w domu, ciekawe czy schudłam czy wręcz przeciwnie, ale jak nie stanę na wagę to się nie zmobilizuję więc muszę to zrobić choćby nie wiem jak przykre to miałoby być...

też może spróbuję takiej owsianki, jak nie będę miała nic pod ręka, brzmi i tak pysznie ach, zakochałam się, owsianki to najlepsze śniadanie a i widzę, że wracasz na właściwe tory

na pewno uda Ci się podnieść i zwalczyć kryzys, pomyśl o tym, ile już osiągnęłaś i ile możesz zaprzepaścić - znowu zaczynać całą walkę od nowa? nie chcesz tego, przecież to byłaby znowu katorga. pomimo tego, że miałaś napad na lodówkę wiesz, że umiesz się trzymać w ryzach, ćwiczysz, więc nie poddawaj się i walcz dalej, bo przecież i tak jesteś już w trybie diety.

Cytat:
Witam Moje Drogie!!!

Dziś jest taka piękna pogoda, że nawet poleżałam chwilę na leżaczku, aż żyć się chce.
Szkoda tylko że mam tak mało czasu na taki relaks, który nawiasem mówiąc jest mi bardzo potrzebny. Zima i moja praca zawodowa bardzo mnie przytłoczyły. Marzę o dłuższym wypoczynku i pięknej pogodzie.
Na co dzień pracuję z osobami przewlekle chorymi psychicznie. Niektóre stany są bardzo ciężkie. np: osoba jedząca odchody własne i innych....Więcej nie będę pisać....
Naprawdę ciężka i wyczerpująca praca. Codzienne stykanie się z chorobą, cierpieniem, do tego widoki osób bardzo chorych, umierających...ech
Sorki, że tak się rozpisałam ale czasami potrzebuję się wygadać....
Ale wiosna, do tego udana walka z kilogramami i własnymi nałogami przyprawiła mi dziś skrzydła
Pozdrawiam Wszystkie forumowiczki
gratuluję spadku wagi, już niewiele brakuje do celu. i podziwiam za taką pracę, na pewno musi być wykańczająca psychicznie. ja pamiętam, jak byłam na wizytacji w więzieniu dla kobiet to wszyscy ci pracownicy tam i ochroniarze nie wyglądali najlepiej, no ale też nie mają łatwego życia... szczególnie, że sporo więźniów wykazuje oznaki osób chorych psychicznie, heh. ale na pewno ci wszyscy ludzie, którym pomagasz są Tobie wdzięczni. już niedługo weekend, jak utrzyma się pogoda to chyba trochę odetchniesz, prawda?

Cytat:
Napisane przez cytrynkowymotyl Pokaż wiadomość
Witam moje drogie panie
Zaliczyłam mały hop na wadze, ale już jest lepiej. Zaczęłam biegać
jak będziesz biegać regularnie to będzie Ci coraz lepiej szło, organizm się musi przyzwyczaić do nowego wysiłku gratuluję spadku i biegania

a ja się załamuję. bo jednak przytyłam w tłuszczu aż o 0,5kg, więc muszę zmodyfikować dietę i zrobić coś z tą cholerną zatrzymaną wodą w organizmie. wydaje mi się, że jak okres mam dostać za tydzień w sobotę to chyba za szybko, żeby ta woda się zgromadziła? mam też verospiron, więc jak po okresie to nie ulegnie poprawie to pobiorę te tabletki z tydzień i zobaczymy, czy ten nadmiar wody zostanie usunięty... no i wracam do picia regularnie zielonej herbaty bo odwadnia, a ostatnio mało było jej w mojej diecie - ciągle tylko wodę piłam.

jestem beznadziejna. na drugie śniadanie (po tym spinningu) w efekcie zjadłam banana, wielką bułkę na sucho z serkiem wiejskim i wielką bułkę z szynką, serem żółtym piórko i twarożkiem do smarowania (zamiast masła)

przed chwilą skończyłam też ćwiczyć z Jillian Michaels i zaraz po tym zjadłam sonatę makaron z kurczakiem, szpinakiem, pieczarkami i cebulką i szklanka maślanki do tego... muszę przestać z tym obżeraniem się, bo te kg mi wrócą z nawiązką, już postanowiły powrócić... dlatego też jutro robię sobie w 100% dzień białkowy (faza ataku z Dukana), a od niedzieli przez calutki tydzień będę liczyć kalorie, ustalam sobie limit 1700. ani mniej ani więcej, po tygodniu mam nadzieję, że będę umiała już skomponować posiłki tak, żeby nie musieć liczyć tych kalorii, a mieć dobre menu na redukcję...

wkurzam się, bo nie wiem co jest ze mną nie tak. nie wiem, czemu muszę zawsze jeść dużo, a woda wcale mnie nie zapycha...

od jutra koniec z wszelkimi słodkimi deserkami w stylu serków homo słodzonych czy właśnie innych takich deserów jak sonata... ma być zdrowo, mądrze, smacznie. inaczej to się nigdy nie uda...

jakoś ok 17.30 zjem barszczyk z uszkami i trochę twarogu rozrobionego mlekiem z kiełkami, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem, bo o 19 idę na miasto - przyjaciółka ma urodziny i zaprosiła na kawę. cieszę się, że to kawa, a nie piwo zawsze mniej kcal

a na kolację to nie wiem co będzie i nie wiem o której będzie... może jakieś jajka?

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości