Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-22, 14:17   #2671
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Że się powtórzę : e tam, e tam ! Twoje Ciacho jeszcze żyje przecież .
Nie wiadomo jak długo jeszcze

Cytat:
Dlaczego ? Od tego ona jest, żeby zło naprawić .
Ale mnie się nie chce tłumaczyć dlaczego mam różowawe włosy Tym bardziej, że ona wie, że ja nie farbuję, poza tym wyjątkiem w ostatnie wakacje, kiedy leciałam do niej, żeby doprowadziła mnie do jako takiego wyglądu

Cytat:
Cześć Kobieto Wielofunkcyjna ! Porzuć skromność i powolność, i dołączaj bez krępacji . Trafiłaś w dobre miejsce : naleśniki umiesz smażyć i kosmetyki urodę poprawiające też Cię rajcują .
Kasia, powtórzę się - uwielbiam Twój sposób pisania

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość

Ściszyły se larwy telefon, żeby im w "pracy" nie przeszkadzał
Też bym chciała sobie telefon w pracy wyciszyć

Cytat:
Wczoraj udało mi się w końcu dodzwonić do tego urzędu
Gratulacje

Cytat:
Nie pitol Pięc postów na dzień, żadne tam nadążanie... Gdyby było pięc stron, to rozumiem
Łoo, pamiętam te czasy kiedy pisałyśmy po kilka stron dziennie

Cytat:
Z pajakami to ja kiedyś fajną przygodę miałam , nie wiem, czy pisałam już.
Wiosna, słoneczko świeci, ciepło... więc wypadałoby szyby umyć.
Otwieram okno, a tam mi spod parapetu, jeszcze niewybudzone, tłuste, ogromne dwa pajęczyska wypadają i zaczynają się ruszać. A że na grzbiet upadły, to jeszcze tymi kończynami wywijają jak opętane, bo sie odwrócić nie mogły. A Asia co? Oczywiście wrzask . Pech chciał, że akurat sąsiedzi przechodzili... to sobie pomyśleli, że jakaś przemoc domowa

Przepraszam

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Teraz dużo osób mówi,że nie zdałoby tego egzaminu(każdy już ma swoją technikę prowadzenia wyuczoną )
Podobno w ogóle te egzaminy teraz, zarówno teoretyczny jak i praktyczny, są trudniejsze niż wcześniej

Zabrałam się za to ciasto z przepisu Gosi i już skopałam - zrobiłam pierwszą warstwę, byłam pewna, że już się ładnie zsiadło i mogę lać galaretkę, a tu zonk - część galaretki spłynęło na dół, część wsiąkła w ciasto i teraz mi wszystko pływa w brytfannie
No nic, poczekamy, może jakoś się to zsiądzie i będę robić dalej. Obym tylko przed aerobikiem zdążyła
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 14:49   #2672
ImmortalLover
Zakorzenienie

Oj znam ten ból;/ Często nam tam spływa galaretka

A co do prawka- stres też dużo daje. Bo w sumie, jak teraz tak pomyślę to te pytanie nie są aż tak trudne I jak to szwagier powiedział- egzamin mogliby skrócić do 5-15 min przejazd przez rondo, ew parkowanie i dziękuję
Później i tak uczymy się sami jeździć własnymi autami...

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 20:00   #2673
biemi
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Kobieto Wielofunkcyjna ! Porzuć skromność i powolność, i dołączaj bez krępacji . Trafiłaś w dobre miejsce : naleśniki umiesz smażyć i kosmetyki urodę poprawiające też Cię rajcują .

Miłego dnia

Jak kobieta wielofunkcyjna to do wszystkiego i od wszystkiego naleśniki i kręcenie loków mi nie straszne

Cytat:
Nie pitol Pięc postów na dzień, żadne tam nadążanie... Gdyby było pięc stron, to rozumiem

Witaj, przedstaw się, opowiedz o Sobie i nie uciekaj
Taaa pięć postów chyba jak macie gorszy dzień.. uciekać nie chcę o co to to nie
A o mnie to chwilowo nieogarnięta skreślona z listy studentów 'studentka', która próbuje od 9mc napisać pracę mgr i dopiero 10 stron ma a dead line w maju huhu a freekiem włosowym byłam zawsze, ale od roku to się nasiliło zdecydowanie bardziej bo powracam do natury i mam już caaaałe 12,5cm naturalnych włosów, więc wszystko co może przyśpieszyć porost/poprawić kondycję włosów chłonę garściami

ściskam

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:

A co do prawka- stres też dużo daje. Bo w sumie, jak teraz tak pomyślę to te pytanie nie są aż tak trudne I jak to szwagier powiedział- egzamin mogliby skrócić do 5-15 min przejazd przez rondo, ew parkowanie i dziękuję
ja prawko robiłam 7lat temu i wiem że teraz w życiu już bym egzaminu nie zdała zwłaszcza że te zasady teraz są huhu duuużo ostrzejsze niż kiedyś,
a wiadomo że jeździć to się nauczysz bez instruktora dopiero, bo instruktor uczy jak zdać egzamin a nie jak jeździć dlatego złota zasada niech nikt Cię nie uczy jeździć poza instruktorem - moi znajomi którzy poduczali się przez najbliższych mieli trudniej zdać bo już nabierali nawyki samodzielnej jazdy a nie 'egzaminowej' jazdy

brak naturalek powrót do blondu i też jest ładnie i zdrowo ot co

moje blogowe dyrdymałki
http://biemi-bo.blogspot.com/

Edytowane przez biemi
Czas edycji: 2012-03-22 o 19:57
biemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 20:14   #2674
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biemi Pokaż wiadomość
ja prawko robiłam 7lat temu i wiem że teraz w życiu już bym egzaminu nie zdała zwłaszcza że te zasady teraz są huhu duuużo ostrzejsze niż kiedyś,
a wiadomo że jeździć to się nauczysz bez instruktora dopiero, bo instruktor uczy jak zdać egzamin a nie jak jeździć dlatego złota zasada niech nikt Cię nie uczy jeździć poza instruktorem - moi znajomi którzy poduczali się przez najbliższych mieli trudniej zdać bo już nabierali nawyki samodzielnej jazdy a nie 'egzaminowej' jazdy
Dlatego poszłam cała "zielona" na kurs Wiedziałam jedynie, gdzie gaz, hamulec i sprzęgło a i tak się czasem myliłam Jak to wczoraj stwierdził egzaminator "Teraz to ma ręce i nogi" Czyli chyba nie jest ze mną aż tak źle

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-03-22, 21:08   #2675
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Cała spłynęła na dół, ale nawet fajnie to wyszło, bo pierwszą warstwą jest właśnie galaretka. Następnym razem jak będę robiła to na spód dam galaretkę i wyjdzie na to samo
Zrobiłam jeszcze jedną warstwę ze Śnieżki zmieszanej z galaretką, fajna pianka wtedy wychodzi

TŻ powiedział, że bardzo dobre

Nie muszę mówić, że jestem padnięta po aerobiku i że strasznie nie chce mi się iść jutro do pracy?
Stary 2012-03-22, 22:00   #2676
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Łoo, pamiętam te czasy kiedy pisałyśmy po kilka stron dziennie
Oj, ja też pamiętam, choć dawno to było...
Cytat:

Przepraszam
Luzik
Boskie to było jak sobie przypomnę, to mi się fajnie robi

I ostatnio... siedzę sobie na fotelu, przygaszone światełko, laptop, a tu mi zza fotela jakiś potwór wychodzi . I to, rozumiecie, od tego światła taaaaaaki cień na ścianie, jak w horrorze . Jeszcze zrozumiałabym, że się ciepło zrobiło, wiosna, te klimaty. Ale to było dobrych kilka tygodni temu, zimnica na dworze i jeszcze nie powinny się przebudzić. Skąd się taki wziął
Cytat:
Tak sobie dyskutujecie o prawku, a ja żałuję, ojjjjjj
Mogłam zrobić prawko w Stanach [a tam, jak wiecie albo nie, jest luzik i prawko zrobić łatwo] dobrych kilka lat temu, ale oczywiście nie zrobiłam A potem wystarczyło je tylko w Polsce 'przerobić' i byłby luz. ZONK.

Potem nawet na kurs chodziłam, ale życie trochę mi się skomplikowało i przerwałam. A potem już nie miałam do tego głowy.
Ostatnia szansa dla mnie, to wyrobić się w tym roku, bo potem będzie kaplica
Cytat:
Taaa pięć postów chyba jak macie gorszy dzień.. uciekać nie chcę o co to to nie
A o mnie to chwilowo nieogarnięta skreślona z listy studentów 'studentka', która próbuje od 9mc napisać pracę mgr i dopiero 10 stron ma a dead line w maju huhu a freekiem włosowym byłam zawsze, ale od roku to się nasiliło zdecydowanie bardziej bo powracam do natury i mam już caaaałe 12,5cm naturalnych włosów, więc wszystko co może przyśpieszyć porost/poprawić kondycję włosów chłonę garściami
O, też mi trochę zeszło na pisaniu pracy, ale w końcu się udało
Trzymam kciuki

To jeszcze nam powiedz, jak masz na imię, może zwierzaki jakieś masz? Czym się interesujesz poza włosami? Bo my wiesz, ciekawskie som
Cytat:
Cała spłynęła na dół, ale nawet fajnie to wyszło, bo pierwszą warstwą jest właśnie galaretka. Następnym razem jak będę robiła to na spód dam galaretkę i wyjdzie na to samo
Zrobiłam jeszcze jedną warstwę ze Śnieżki zmieszanej z galaretką, fajna pianka wtedy wychodzi

Nie muszę mówić, że jestem padnięta po aerobiku i że strasznie nie chce mi się iść jutro do pracy?
Nie musisz

Najprostszy sposób na ptasie, to zmieszanie tężejącej galaretki z ubitą śmietanką 30%, albo coś w ten deseń, bo dobrze nie pamiętam. TŻ mi kiedyś takie robił. Łomatko, ale to gęste było i zgęstniało w 3 sekundy.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-22, 22:07   #2677
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu ostatnia?

Cytat:
Najprostszy sposób na ptasie, to zmieszanie tężejącej galaretki z ubitą śmietanką 30%, albo coś w ten deseń, bo dobrze nie pamiętam. TŻ mi kiedyś takie robił. Łomatko, ale to gęste było i zgęstniało w 3 sekundy.
Wersji ze śmietanką nie próbowałam, będzie następnym razem Nie mogłaś wcześniej napisać, akurat mam tę 30% w domu
Ja do tej pory mieszałam ubitą śnieżkę z tężejącą galaretką, z tym, że galaretkę rozrabiałam z mniejszą ilością wody, np galaretka jest na 0,5 litra wody to ja daję 0,25.
Stary 2012-03-22, 22:46   #2678
biemi
Raczkowanie

Cytat:
Oj,
O, też mi trochę zeszło na pisaniu pracy, ale w końcu się udało
Trzymam kciuki

To jeszcze nam powiedz, jak masz na imię, może zwierzaki jakieś masz? Czym się interesujesz poza włosami? Bo my wiesz, ciekawskie som
Me imię to Emilia, Emi - pielęgniarka pracująca poniekąd w zawodzie ale nie przy pacjentach tylko tzw'pani zza biurka' urzędas się Wam kłania :P:P, osoba nie lubiąca swojej pracy ze względu na otoczenie. Wieczny maruder i foch z przytupem to moja specjalność ( chociaż próbuję z tego w końcu wyrosnąć) Zwierzaków brak bo alergia itp, i sama sobie pomieszkuje więc serca bym nie miała zwierzaka na całe dni zostawiać, chociaż bardzo bym chciała mieć jakiegoś szwędacza w domu którego można by było pogłaskać, ale na pewno nie kota bo nie znoszę kotów z góry przepraszam miłośniczki kotów, ale kota wyczuję na kilometr taaak mnie paskudnie uczulają.

Lubię gotować a jeszcze baardziej jeść - chociaż plan zrzucenia 5 kg wdrożony od 1,5mc trwa - ale efektów brak
reszta innym razem bo ja za bardzo czasem lubię o sobie mówić nie myśląc o tym że kogoś to nie interesi a mój podpis na dole najlepiej mnie określa - cała Emi

Cytat:
Wersji ze śmietanką nie próbowałam, będzie następnym razem Nie mogłaś wcześniej napisać, akurat mam tę 30% w domu
Ja do tej pory mieszałam ubitą śnieżkę z tężejącą galaretką, z tym, że galaretkę rozrabiałam z mniejszą ilością wody, np galaretka jest na 0,5 litra wody to ja daję 0,25.[/I][/COLOR]
w tych godzinach to powinno być zakazane o takich rzeczach mówić

moje blogowe dyrdymałki

Edytowane przez biemi
Czas edycji: 2012-03-22 o 22:49
Stary 2012-03-22, 22:58   #2679
Finlora
Zakorzenienie

Cześć Emi
Powiem Ci jedno, jeśli jeszcze nie jesteś zakupoholiczką to po jakimś czasie z nami na pewno nią zostaniesz

Cytat:
w tych godzinach to powinno być zakazane o takich rzeczach mówić
To wyobraź sobie, że ja z aerobiku wróciłam i od razu rzuciłam się na ciasto To co spaliłam odrobiłam pewnie tym ciastem z nawiązką

Ja uwielbiam koty, ale niestety moja psica ma na ten temat inne zdanie (jak coś ucieka to trzeba to gonić, złapać i przydusić do ziemi ), więc musiałam się pożegnać z tą myślą
Stary 2012-03-22, 23:02   #2680
biemi
Raczkowanie

zakupoholiczką to jestem chyba od urodzenia mam to we krwi, zawsze na mnie w domu się wściekali że nic nie potrafiłam zaoszczędzić tylko wszystko na pierdoły wydawałam, teraz ciut przystopowałam, ale sklepy to miejsce gdzie odpoczywam

ale jak po areobiku to do wybaczenia, trzeba wyrównać straty kaloryczne

moje blogowe dyrdymałki
Stary 2012-03-23, 04:30   #2681
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Z pajakami to ja kiedyś fajną przygodę miałam

Nie zabijajcie pająków ! Ja też się ich boję, ale ktoś mądry mi wytłumaczył, że pająki w domu to zbawienie . Takich gryzących to u nas raczej nie ma, no i pająki kochaniutkie zjadają komary, muszki, meszki i inne gryzące nas paskudztwa . Ja je teraz hołubię jak najlepszych przyjaciół .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Jak dotrze to daj znać i podziel się wrażeniami po przetestowaniu. Będziemy formułę udoskonalać

Dotarł wczoraj, ale nie miałam okazji się nim maznąć. Pan Listonosz przyjechał jak już byłam wymakijażowana {pytanie o rachunek będzie pytaniem retorycznym, a może ?}, wróciłam dość późno, przylazła tubylcza kobieta, coby jej dokumenty przetłumaczyć, a potem padłam w łoże .
Pomazałam się teraz . Zapach bardzo dobry. Wzięłam w paluchy i pomyślałam : o rany, ale chudy . A na gębie niespodzianka : konsystencja taka, jaką lubię . Tłustawy, wsiąka, ale pozostawia warstwę na twarzy. Bardzo to lubię . Taka natłuszczona czuję się komfortowo . Świeci się . Ale ja to lubię . Przez parę sekund popiekł, ale nie zaczerwienił . Po tym czasie pieczenie przeszło. Gęba nie jest czerwona . Pod podkład też się nada . A więc - pierwsze wrażenie bardzo dobre .
Smarowanie było jakieś pół godziny temu . Co będzie dalej - napiszę .

Cytat:
Kasiu- teraz dużo osób mówi,że nie zdałoby tego egzaminu(każdy już ma swoją technikę prowadzenia wyuczoną )
To prawda . Widzę i czuję, że każdy inaczej jeździ .

Cytat:
Ale mnie się nie chce tłumaczyć dlaczego mam różowawe włosy
Nie żartuj ! Czego tu się wstydzić . To ona jest dla Ciebie, a nie Ty dla niej . Lepiej po ulicy z różowymi chodzić ?!

Cytat:
Napisane przez Finlora
Zabrałam się za to ciasto z przepisu Gosi i już skopałam

Nic się nie martw . Wiesz jak to mówią starzy górale ? Tylko trening rodzi mistrza !
Ja podrzuciłam przepis sąsiadce . Ale ona powiedziała : teraz post, to ciast się nie piecze. Upiekłabym, ale dzieci mogą się w szkole wygadać . Matko kochana, gdzie mi przyszło żyć ?!

Cytat:
Jak kobieta wielofunkcyjna to do wszystkiego i od wszystkiego
Dla mnie naleśniki to wyzwanie godne starożytnych herosów . Ja nie umiem .
A pyzy umiesz robić ?

Cytat:
Napisane przez biemi
wszystko co może przyśpieszyć porost/poprawić kondycję włosów chłonę garściami
Tu u nas też czasem możesz coś do chłonięcia uzyskać, bo o włosach też gadamy .

Cytat:
Jak to wczoraj stwierdził egzaminator "Teraz to ma ręce i nogi" Czyli chyba nie jest ze mną aż tak źle
No widzisz - będzie dobrze .

Cytat:
Napisane przez Estelle
To próbuj . Poco na kaplicę czekać . Przy dzieciakach może się bardzo przydać . Padnę ! Mówi to ta, która chętnie trzymałaby samochód w garażu . Ale sama widzisz - życie potrafi zmusić do wszystkiego. Jak Kasię do jazdy samochodem zmusiło, to z Asią też da sobie radę .

Cytat:
nie znoszę kotów
i tylko to :
Cytat:
Napisane przez biemi
taaak mnie paskudnie uczulają.
uratowało Cię przed bardzo poważnymi konsekwencjami z karami cielesnymi włącznie .

Cytat:
Napisane przez biemi
Lubię (...) jeszcze baardziej jeść
Moja krew ! Jak nic - moja krew !!!

No a teraz będzie o fryzjerze . Hłe, hłe, hłe !
Byłam, nie stchórzyłam . I muszę szczerze przyznać, że tak za bardzo nie mam na co narzekać . Poszło ponad dwadzieścia centymetrów włosów, mam wystopniowany na krótko tył i boki, a grzywkę do górnej części ucha . A więc - jest bardzo krótko . Kolor bardzo ładny, przynajmniej mnie podoba się - naturalny jasny brąz . Chciałoby się napisać : cudowna jestem . Ale "cudowna", to jest woda z Lichenia . Psiapsiółka, sąsiadka i jeszcze jedna osoba {kobieta} stwierdziły, że wyglądam korzystnie. A one powiedziałyby prawdę . Praktykantka przy myciu dostała tylko trzy kopniaki, ale jej nie oplułam . Jest tylko jedno "ale" - tak dobrze wyglądam po fryzjerze . Zobaczymy co będzie po umyciu włosów. Chyba czas suszarkę kupić. Najpierw jednak spróbuję palcami uczesać . Jak nie da rady - po suszarkę i okrągłą szczotkę . Matko kochana, ja nigdy okrągłej szczotki w ręku nie miałam, a suszarki używam tylko u fryzjera . A i chyba jakąś piankę należałoby nabyć . Jaką ? Szybko mi tu pisać !

Asiu, używałaś kiedyś do czesania szczotki z naturalnego włosia ? Jeśli tak - to jak się u Ciebie sprawuje ?

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-23, 12:56   #2682
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

Lubię taką piankę
No i to się liczy

Cytat:
Potem nawet na kurs chodziłam, ale życie trochę mi się skomplikowało i przerwałam. A potem już nie miałam do tego głowy.
Rób, rób Zawsze się może przydać (i kto to mówi )
Cytat:
Cześć Emi
Powiem Ci jedno, jeśli jeszcze nie jesteś zakupoholiczką to po jakimś czasie z nami na pewno nią zostaniesz
Hahah dokładnie

Cytat:
Ja podrzuciłam przepis sąsiadce . Ale ona powiedziała : teraz post, to ciast się nie piecze. Upiekłabym, ale dzieci mogą się w szkole wygadać . Matko kochana, gdzie mi przyszło żyć ?!

Poszło ponad dwadzieścia centymetrów włosów, mam wystopniowany na krótko tył i boki, a grzywkę do górnej części ucha .

Asiu, używałaś kiedyś do czesania szczotki z naturalnego włosia ? Jeśli tak - to jak się u Ciebie sprawuje ?
Jak w filmie "Czekolada" Nie sądziłam,że ktoś sie tego trzyma ;o Moim postanowieniem było nie picie alkoholu do Świąt,ale dziś chyba się skuszę na piwo z wiśnią

20cm?! Mogłaś zapakować i mnie wysłać,bym sobie dokleiła Duża zmiana w sam raz na wiosnę

Pytanie w sumie nie do mnie,ale się wtrącę Ja używałam szczotki i na początku było ok,ale teraz już jej nie dotykam, kurz zbiera w Krakowie Nie rozczesywała i do tego elektryzowała. Bardziej sprawdza mi się drewniana

Stary 2012-03-23, 14:59   #2683
'Estelle'

Cytat:
Czemu ostatnia?

Ja do tej pory mieszałam ubitą śnieżkę z tężejącą galaretką, z tym, że galaretkę rozrabiałam z mniejszą ilością wody, np galaretka jest na 0,5 litra wody to ja daję 0,25.
Ostatnia, bo sie przepisy zmieniają na jeszcze trudniejsze
Cytat:
Me imię to Emilia, Emi - pielęgniarka pracująca poniekąd w zawodzie ale nie przy pacjentach tylko tzw'pani zza biurka' urzędas się Wam kłania :P:P, osoba nie lubiąca swojej pracy ze względu na otoczenie. Wieczny maruder i foch z przytupem to moja specjalność ( chociaż próbuję z tego w końcu wyrosnąć) Zwierzaków brak bo alergia itp, i sama sobie pomieszkuje więc serca bym nie miała zwierzaka na całe dni zostawiać, chociaż bardzo bym chciała mieć jakiegoś szwędacza w domu którego można by było pogłaskać, ale na pewno nie kota bo nie znoszę kotów z góry przepraszam miłośniczki kotów, ale kota wyczuję na kilometr taaak mnie paskudnie uczulają.
My ciekawskie, pisz o sobie ile dasz radę

Co do zwierzaków, małego pieska można brać śmiało. Ja mam i bez problemu sam zostaje na te 8-9 h

Brak kota zrozumiały, ja swojego też musiałam oddalić, bo córka ma alergię , ale mus to mus... tęskno mi za poczciwiną, bo naprawdę dory charakter nam się trafił
Cytat:
zakupoholiczką to jestem chyba od urodzenia mam to we krwi, zawsze na mnie w domu się wściekali że nic nie potrafiłam zaoszczędzić tylko wszystko na pierdoły wydawałam, teraz ciut przystopowałam, ale sklepy to miejsce gdzie odpoczywam
Nasza krew

To co dziewczyny, bierzemy Emi do naszej bandy, nie?
Cytat:

Nie zabijajcie pająków ! Ja też się ich boję, ale ktoś mądry mi wytłumaczył, że pająki w domu to zbawienie . Takich gryzących to u nas raczej nie ma, no i pająki kochaniutkie zjadają komary, muszki, meszki i inne gryzące nas paskudztwa . Ja je teraz hołubię jak najlepszych przyjaciół .
Nie zabijam Podobno jak się ubije, to będzie deszcz więc po co mi to
Ale serio, wywalam przez okno, rzecz jasna nie osobiście tylko przy użyciu TZ'ta.
Jak sobie jakiś krzyżak na oknie w kuchni przysiądzie, to też z miotłą od razu nie lecę. Póki mi nie łazi po domu, jest OK.
Cytat:

Dotarł wczoraj, ale nie miałam okazji się nim maznąć. Pan Listonosz przyjechał jak już byłam wymakijażowana {pytanie o rachunek będzie pytaniem retorycznym, a może ?}, wróciłam dość późno, przylazła tubylcza kobieta, coby jej dokumenty przetłumaczyć, a potem padłam w łoże .
Pomazałam się teraz . Zapach bardzo dobry. Wzięłam w paluchy i pomyślałam : o rany, ale chudy . A na gębie niespodzianka : konsystencja taka, jaką lubię . Tłustawy, wsiąka, ale pozostawia warstwę na twarzy. Bardzo to lubię . Taka natłuszczona czuję się komfortowo . Świeci się . Ale ja to lubię . Przez parę sekund popiekł, ale nie zaczerwienił . Po tym czasie pieczenie przeszło. Gęba nie jest czerwona . Pod podkład też się nada . A więc - pierwsze wrażenie bardzo dobre .
Smarowanie było jakieś pół godziny temu . Co będzie dalej - napiszę .
Tak, pytanie jest retoryczne

Cieszę się, że podpasował, przynajmniej przy pierwszych testach Oby tak zostało Zapach ma od oliwki dzieciowej Chudy się wydaje, bo taki piankowaty mi wyszedł, ale ma ok 40% fazy tłuszczowej

Dawaj znać, jak kolejne testy
Cytat:
Nic się nie martw . Wiesz jak to mówią starzy górale ? Tylko trening rodzi mistrza !

Cytat:
To próbuj . Poco na kaplicę czekać . Przy dzieciakach może się bardzo przydać . Padnę ! Mówi to ta, która chętnie trzymałaby samochód w garażu . Ale sama widzisz - życie potrafi zmusić do wszystkiego. Jak Kasię do jazdy samochodem zmusiło, to z Asią też da sobie radę .
Oj, będę, będę próbować...
Może nie będzie tak źle, skoro trochę praktyki w poruszaniu się liznęłam jeżdżąc skuterem. Czas pokaże...
Cytat:
No a teraz będzie o fryzjerze . Hłe, hłe, hłe !
Byłam, nie stchórzyłam . I muszę szczerze przyznać, że tak za bardzo nie mam na co narzekać . Poszło ponad dwadzieścia centymetrów włosów, mam wystopniowany na krótko tył i boki, a grzywkę do górnej części ucha . A więc - jest bardzo krótko . Kolor bardzo ładny, przynajmniej mnie podoba się - naturalny jasny brąz . Chciałoby się napisać : cudowna jestem . Ale "cudowna", to jest woda z Lichenia . Psiapsiółka, sąsiadka i jeszcze jedna osoba {kobieta} stwierdziły, że wyglądam korzystnie. A one powiedziałyby prawdę . Praktykantka przy myciu dostała tylko trzy kopniaki, ale jej nie oplułam . Jest tylko jedno "ale" - tak dobrze wyglądam po fryzjerze . Zobaczymy co będzie po umyciu włosów. Chyba czas suszarkę kupić. Najpierw jednak spróbuję palcami uczesać . Jak nie da rady - po suszarkę i okrągłą szczotkę . Matko kochana, ja nigdy okrągłej szczotki w ręku nie miałam, a suszarki używam tylko u fryzjera . A i chyba jakąś piankę należałoby nabyć . Jaką ? Szybko mi tu pisać !
Poka-pokaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Cytat:

Miłego dnia
Niestety, w mojej wielkiej karierze włosomaniaczki tego cuda do dziś nie dorobiłam się
Cytat:
Rób, rób Zawsze się może przydać (i kto to mówi )
Hahah dokładnie
Mówi to osoba, która skończyła kurs i do egzaminu podeszła
A nie to co ja - pół kursu sto lat temu [w miedzyczasie tak zwanym zdążyli mi szkołę zlikwidować ].

Stary 2012-03-23, 15:05   #2684
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnia, bo sie przepisy zmieniają na jeszcze trudniejsze

Mówi to osoba, która skończyła kurs i do egzaminu podeszła
A nie to co ja - pół kursu sto lat temu [w miedzyczasie tak zwanym zdążyli mi szkołę zlikwidować ].
Ale testy nie będą trudniejsze Zrobili tylko panikę,ale jak usłyszałam od instruktora jak to ma wyglądać to stwierdziłam,że te nowe lepsze

Wpłaci jeszcze drobną sumę na nasze tajne konto i ok Jasne,że bierzemy

Teraz tyle szkół,że można wybierać i przebierać+ koszty różne

Stary 2012-03-23, 18:21   #2685
biemi
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie naleśniki to wyzwanie godne starożytnych herosów . Ja nie umiem .
A pyzy umiesz robić ?
Jeszcze nigdy sama od a do z nie robiłam bo za dużo babraniny z tym - ale jakby ktoś zapłacił to na pewno bym zrobiła do pyz jestem za wygodna wolę kupić
Cytat:
A i chyba jakąś piankę należałoby nabyć . Jaką ? Szybko mi tu pisać !
Ja mam teraz fioletową z ISANY i jest to moja najlepsza pianka jaką miałam bo co w niej jest najfajniejsze to to że włosy po ułożeniu są mięciutkie i w trakcie się nie sklejają grosze kosztuje bo chyba 5zł i cudna jest

Cytat:
Pytanie w sumie nie do mnie,ale się wtrącę Ja używałam szczotki i na początku było ok,ale teraz już jej nie dotykam, kurz zbiera w Krakowie Nie rozczesywała i do tego elektryzowała. Bardziej sprawdza mi się drewniana
Co do szczotek to z naturalnego nie używałam ale jestem zakochana w TT i nie zamienię jej na nic innego

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Jak w filmie "Czekolada" Nie sądziłam,że ktoś sie tego trzyma ;o Moim postanowieniem było nie picie alkoholu do Świąt,ale dziś chyba się skuszę na piwo z wiśnią
oj zdziwiłabyś się ile osób się tego trzyma

moje blogowe dyrdymałki
Stary 2012-03-23, 18:38   #2686
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
zakupoholiczką to jestem chyba od urodzenia
Nasza krew

Cytat:
ale jak po areobiku to do wybaczenia, trzeba wyrównać straty kaloryczne
Takie tłumaczenia to ja lubię

Cytat:
Nie żartuj ! Czego tu się wstydzić . To ona jest dla Ciebie, a nie Ty dla niej . Lepiej po ulicy z różowymi chodzić ?!
Już prawie nie widać tego różowego

Cytat:
Ło matko, o tym nie słyszałam
A ja grzesznica ciasto wczoraj zrobiłam Ale w sumie nie piekłam, bo na zimno było, więc się nie liczy

Cytat:
20cm?! Mogłaś zapakować i mnie wysłać,bym sobie dokleiła Duża zmiana w sam raz na wiosnę
O, ja też chcę!

Cytat:
Jeszcze tylko wpisowe i przyjmujemy

Cytat:
Pokaaaa-pokaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Co do szczotek to z naturalnego nie używałam ale jestem zakochana w TT i nie zamienię jej na nic innego
Ja się cały czas nad tą szczotą zastanawiam, ale kurcze szkoda mi 6 dych na kawałek plastiku Na razie używam grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami i mam wrażenie, że trochę mniej włosów sobie wyrywam>

Głowa mnie boli
Stary 2012-03-23, 21:25   #2687
biemi
Raczkowanie

Cytat:
Ja się cały czas nad tą szczotą zastanawiam, ale kurcze szkoda mi 6 dych na kawałek plastiku Na razie używam grzebienia z szeroko rozstawionymi zębami i mam wrażenie, że trochę mniej włosów sobie wyrywam>
[/I][/COLOR]
6 dych to ja Cię pocieszę że 1,5 roku temu za swoją zapłaciłam ok 9 dych ale nie żałuję ani złotówki bo u mnie sprawdziła się w 100%

moje blogowe dyrdymałki
Stary 2012-03-23, 21:38   #2688
'Estelle'

Cytat:
Ale testy nie będą trudniejsze Zrobili tylko panikę,ale jak usłyszałam od instruktora jak to ma wyglądać to stwierdziłam,że te nowe lepsze

Teraz tyle szkół,że można wybierać i przebierać+ koszty różne
Oj będą trudniejsze moim zdaniem. Przynajmniej z tego, co mówili po wybuchu całej afery. Mało czasu, niemożliwość cofnięcia się do pytań, jakieś dziwaczne rozwiązania i mega dużo pytań.

Szkół dużo, kasy brak
Mam teraz masę wydatków dodatkowych [chrzciny, komunia, ślub...].
Cytat:
Ja mam teraz fioletową z ISANY i jest to moja najlepsza pianka jaką miałam bo co w niej jest najfajniejsze to to że włosy po ułożeniu są mięciutkie i w trakcie się nie sklejają grosze kosztuje bo chyba 5zł i cudna jest
Muszę się za nią rozejrzeć, choć najpierw trzeba mi zużyć obecną z Biedro, co pewnie zajmie mi wieki... uzywam tylko do grzywki
Cytat:

Głowa mnie boli

Czasem mnie kusi ten cały TT, a czasem... to nawet nie używam grzebienia włosy w kucyk i heja

Stary 2012-03-23, 21:47   #2689
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
6 dych to ja Cię pocieszę że 1,5 roku temu za swoją zapłaciłam ok 9 dych ale nie żałuję ani złotówki bo u mnie sprawdziła się w 100%
9 dych... mój portfel by tego nie przeżył...

Cytat:
Czasem mnie kusi ten cały TT, a czasem... to nawet nie używam grzebienia włosy w kucyk i heja
Jesteś hardkorem

Stary 2012-03-23, 21:54   #2690
biemi
Raczkowanie

u mnie teraz też by nie przeżył ale wtedy miałam inną pracę więc mogłam szaleć teraz choruję na wersję do torebki ale czekam na urodziny

moje blogowe dyrdymałki
Stary 2012-03-23, 21:57   #2691
Finlora
Zakorzenienie

Ja mam teraz taką pracę i wydaję masę kasy na kolorówkę, zwłaszcza na minerały Tłumaczę sobie, że jak mnie zwolnią i nie będzie mnie stać to będę miała zapasy

Asia, już wiem kiedy będę miała urlop
Stary 2012-03-23, 22:43   #2692
'Estelle'

Cytat:
Jesteś hardkorem

To sobie wyobraź, jak to było przy długich włosach
O dziwo, jakoś się nie plątały lajtowo na drugi dzień mogłam je rozczesać, oczywiście o ile wcześniej były związane w kok.

Cytat:
Ja mam teraz taką pracę i wydaję masę kasy na kolorówkę, zwłaszcza na minerały Tłumaczę sobie, że jak mnie zwolnią i nie będzie mnie stać to będę miała zapasy

Asia, już wiem kiedy będę miała urlop
Dobra filozofia

No to dawaj z tym urlopem

Stary 2012-03-23, 22:49   #2693
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

To sobie wyobraź, jak to było przy długich włosach
O dziwo, jakoś się nie plątały lajtowo na drugi dzień mogłam je rozczesać, oczywiście o ile wcześniej były związane w kok.

Dobra filozofia

No to dawaj z tym urlopem
Mnie się też czasami nie chce czesać po myciu (myję wieczorem), następnego rano wstaję i czasami nie mam czasu, żeby się uczesać (bo coś robię, zapomnę, a potem biegam jak szalona, żeby zdążyć do roboty), spinam zębami i rozczesuje dopiero po powrocie do domu - muszę stwierdzić, że nie jest tak źle

2 pierwsze tygodnie lipca
Stary 2012-03-24, 00:31   #2694
'Estelle'

Cytat:
Mnie się też czasami nie chce czesać po myciu (myję wieczorem), następnego rano wstaję i czasami nie mam czasu, żeby się uczesać (bo coś robię, zapomnę, a potem biegam jak szalona, żeby zdążyć do roboty), spinam zębami i rozczesuje dopiero po powrocie do domu - muszę stwierdzić, że nie jest tak źle

2 pierwsze tygodnie lipca
Jak miałam długaśne, to bez przerwy miałam spięte zębami, nie miały nawet okazji się splątać. Poza tym chyba były już tak wypielęgnowane i nasilikonowane, że nie bardzo mogły aż sama byłam w szoku, bo wcześniej [tj. sprzed ery wizażu ] to bez jakiegoś kołtuna dziennie nie obywało się.

Ooooo, dobry termin, wbijaj

Stary 2012-03-24, 03:12   #2695
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Nie sądziłam,że ktoś sie tego trzyma ;
Szanuję ludzi, którzy mają swoje poglądy i żyją zgodnie z nimi . Nigdy też nie śmiałabym naigrawać się z tego . Ale akurat w "tej" sytuacji { sąsiedzi}, całe życie obraca się wokół pytania : co ludzie powiedzą . Dzieci mają szlaban na używki, bo chodzą do szkoły i mogą wygadać . To że ojciec chla, nie powiedzą, bo to dla nich stan normalny .

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Mogłaś zapakować i mnie wysłać,bym sobie dokleiła
Nie masz czego żałować. Marne były w porównaniu z Twoimi , to i nie miałabyś co dokleić .

Cytat:
Nie ma co, bierzemy,

Cytat:
Napisane przez Estelle
Dawaj znać, jak kolejne testy
Testów ciąg dalszy - bez zastrzeżeń . Nie gryzie, nie szczypie, nie podrażnia .
Co do tłustości - po jakiejś godzinie wsiąka całkowicie i byłam tak "sucha", że podratowałam się Linoeparolem, a to towot jakich mało . Po dziesięciu minutach on też wsiąkł całkowicie . Znaczy się - to ja jestem coraz suchsza i chyba smalcem się zacznę smarować .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Cytat:
Napisane przez Finlora
Pokaaaa-pokaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

Nie tak szybko ! Muszę się do lenistwa przyznać - jeszcze nie myłam głowy po fryzjerze, więc tak do końca nie wiem co mam na łbie . Dzisiaj umyję, to się okaże . Nadal twierdzę, że nie żałuję obcięcia .

Cytat:
Ja mam teraz fioletową z ISANY
Pokaż ! A może masz link ze składem ?

Cytat:
Ja się cały czas nad tą szczotą zastanawiam

A mnie nigdy nie korciło, żeby ją kupić .
Cytat:
Napisane przez Finlora
Głowa mnie boli

D*upie lżej ! { }

Cytat:
Muszę się za nią rozejrzeć, choć najpierw trzeba mi zużyć obecną z Biedro
Cholercia, kolejna zagwostka . Teraz pianek i innych produktów do stylizacji będę szukać . A żółtodziób kompletny w tym temacie jestem .
A co to jest ta " guma do włosów" ?

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-24, 12:50   #2696
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Szkół dużo, kasy brak
Mam teraz masę wydatków dodatkowych [chrzciny, komunia, ślub...].

No i życie drogie...

Spoko też tak robię
Cytat:
Szanuję ludzi, którzy mają swoje poglądy i żyją zgodnie z nimi . Nigdy też nie śmiałabym naigrawać się z tego . Ale akurat w "tej" sytuacji { sąsiedzi}, całe życie obraca się wokół pytania : co ludzie powiedzą . Dzieci mają szlaban na używki, bo chodzą do szkoły i mogą wygadać . To że ojciec chla, nie powiedzą, bo to dla nich stan normalny .
Moi znajomi też mają "szlaban na słodycze" czy tam odmawiają sobie innych rzeczy,ale jest to tylko i wyłącznie ich decyzja
Pogrubione- nie lubię tego,ale sama czasem łapię się na takim gdybaniu

Powiem Wam,że mam świetny kolor ściany w pokoju<skromniś>

Stary 2012-03-24, 15:52   #2697
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooo, dobry termin, wbijaj
Tylko wiesz, ostatni weekend urlopu mam już zajęty, pewnie domyślasz się gdzie wtedy będę

Cytat:
co ludzie powiedzą.
Jak ja tego nie lubię Np sprawa ślubu, ja chcę tylko cywilny, kościelnego nie chcę, bo uważam, że to będzie hipokryzja jeśli nie chodzę do kościoła, a tu nagle wezmę ślub kościelny. I już kilka razy spotkałam się z zarzutami - no bo co ludzie powiedzą, nie wypada, żeby tylko cywilny Nawet mój TŻ coś takiego palnął

Cytat:
Cholercia, kolejna zagwostka . Teraz pianek i innych produktów do stylizacji będę szukać . A żółtodziób kompletny w tym temacie jestem .
A co to jest ta " guma do włosów" ?
Gumy nigdy nie miałam, ale kiedy wracałam do naturalnych i miałam krótkie włosy używałam takiej pasty https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...okienkami.html.
Stary 2012-03-24, 19:15   #2698
ImmortalLover
Zakorzenienie

Wyobrażacie sobie takie coś? http://www.kwejk.pl/obrazek/1035116/wywiad.html ;o

Stary 2012-03-24, 20:27   #2699
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ło matko!
Stary 2012-03-24, 21:58   #2700
'Estelle'

Cytat:
Testów ciąg dalszy - bez zastrzeżeń . Nie gryzie, nie szczypie, nie podrażnia .
Co do tłustości - po jakiejś godzinie wsiąka całkowicie i byłam tak "sucha", że podratowałam się Linoeparolem, a to towot jakich mało . Po dziesięciu minutach on też wsiąkł całkowicie . Znaczy się - to ja jestem coraz suchsza i chyba smalcem się zacznę smarować .

Następna porcję mogę spróbować 50/50% fazy wodnej i tłuszczowej.
Albo jakiś bardziej tłusty olej dać, ale jaki? Oliwę? Wydawało się, że parafina powinna zatrzymać trochę wilgoci
Ale dobrze, że nie podrażnia.
Będziemy eksperymentować dalej , tylko opakowania po kremach zbieraj

Nie mam doświadczenia z gumą
Cytat:
Spoko też tak robię

Powiem Wam,że mam świetny kolor ściany w pokoju<skromniś>

Nooo, to jeszcze powiedz jaki to kolor
Cytat:
Tylko wiesz, ostatni weekend urlopu mam już zajęty, pewnie domyślasz się gdzie wtedy będę

Jak ja tego nie lubię Np sprawa ślubu, ja chcę tylko cywilny, kościelnego nie chcę, bo uważam, że to będzie hipokryzja jeśli nie chodzę do kościoła, a tu nagle wezmę ślub kościelny. I już kilka razy spotkałam się z zarzutami - no bo co ludzie powiedzą, nie wypada, żeby tylko cywilny Nawet mój TŻ coś takiego palnął
Wiem
Cytat:

Masakra... kto wymyśla te regulaminy...

Ugotowałam krem, tym razem dla siebie, nawet fajny wyszedł
Ciekawe, jak się sprawdzi. Używałam wcześniej serum dwufazowe o podobnym składzie [z lenistwa nie chciało mi się emulgować ] i dobre było.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości