|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak z obrazka! ![]() Cytat:
![]() dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzien dobry. U nas ciężko. Mała po szczepieniu. Płaczu było co nie miara! Wczoraj tez zastanawiałam się z tż, czy nie jestem w ciąży. A to dlatego, że rozpłakałam się pod nosem na widok płaczącego chorego chłopca, który czekał na wizyte. Chłopak płakał, bo podobno w żłobku zaczął go bardzo bolec brzuch. Dziecko histerycznie bez przerwy płakało i jakoś tak mi się przykro zrobiło. Ale nie- w ciąży nie jestem napewno ! ![]()
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-03-23 o 11:52 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Gratulacje dla solenizantów Kornelia, Malwina, Szymek, Krzyś
![]() ![]() Zanka zazdroszczę wyjazdu! udanego wypoczynku!!! pieleszka ładny avatar ![]() Agadus a jak nati znosi zastrzyki? Oj tak pogoda nastraja bardzo optymistycznie! A pamiętasz jak pisałam, że fajnie się wstrzeliłyśmy z rozpoczęciem nowego wiosennego wątku, w pierwszy dzień wiosny, odp. że to musi być jakiś znak ![]() Nie napisałam tego, ale jak bum cyk cyk miałam w głowie myśl, że ten wątek będzie wyjątkowy i któraś mamusia ogłosi, że jest w ciąży ![]() My już po pierwszym spacerku, kupiłam bratki i muszę je teraz powsadzać w doniczki na okna. Zaraz obiadek i na drugi już dłuższy spacer wychodzimy. odwróciłam Alę w spacerówce, tak by jechała przodem do świata, bo ostatnio już było marudzenie. A teraz zawzięcie wszystko co ma pod ręką zagryza, ale jaaakkkk....kurcze nie widzę by kolejny ząb był w drodze!!!Ale jej zachowanie na to wskazuje! |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wcale Ci sie nie dziwię ![]() to się nazywa interes ![]() ja się nie piszę na żaden ![]() no i najważniesze Szymuś, przystojniaku, Żbiku, Malwinko Kornelciu wszystkiego najlepszego!
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ale dzis cudnie na dworzu ![]() ![]() ![]() sto lat dzisiejszym solenizantom! ![]() oliweczka caly czas mysle o Tobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() i jak Ala się zachowuje jadąc przodem do kierunku jazdy? Mi Julcia wydaje się jeszcze za mała na takie odwrócenie. Za godzinkę koniec pracy-jadę do teściowej na obiad( jest tam Julcia z tata i tofikiem) i pewnie jej powiemy-niech się cieszy ![]() Kupiłam pod praca jajca-po 0,70gr. duże, bo tak bębnią w radiu, że mają być po 1,20, a święta tuż tuż( wczoraj kupiłam koszyczek i akcesoria). Ależ piękna pogoda ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
Subskrybuję!
Witam się ![]() I piszę już co u nas... Nie bijcie że się nie odzywam ale nie mam czasu ![]() ![]() Ja pracuję jeden tydzień 8-16, a drugi 10-18... Więc cały wolny czas poświęcam Natanowi, bo on codziennie umie coś nowego ![]() ![]() Ale Natan zaczął ładnie przesypiać noce - budzi się ok. 5-6 i albo później zaśnie albo już nie (zależy od dnia). Spacery uskuteczniamy w spacerówce i do tego bardzo często na stojąco, bo Nataniel nie lubi za długo siedzieć a na stojąco więcej widzi ![]() Spróbuje chociaż coś podczytać, chociaż nie wiem na ile mi się to uda nim szef nie wróci...
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i o czym sobie o mnie pomyślałaś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip miał 8/9 miesięcy jak zaszłam w ciążę. Na początku - wbrew pozorom łatwiej ogarnąć taka dwójkę, bo takie maleństwo to głównie śpi, nie jest mobilne , gdzie je położysz tam leży ![]() Na spacery na początku w lecie to Lila była albo w wózku lub chuście a Filip na nóżkach. My mamy podwórko wiec często po prostu bawiliśmy się tylko na podwórku, nigdzie dalej nie wychodziliśmy, Lila sobie spała w wózku obok nas a my z Filipem w piaskownicy się bawiliśmy czy w basenie itp. W ogóle na pewno z drugim dzieckiem jest łatwiej, bo jesteś już doświadczona ![]() ![]() DZielimy się opieką, np. jak gdzieś jedziemy to on przejmuje i odpowiada za jedno, a ja z drugie. Wiesz ja się cieszę z tej sytuacji , na moim wątku lutowym byłam pierwsza zaciążona ponownie i też to była taka nowina dla wszystkich ![]() wiec wiesz, one dopiero w ciąży chodzą a ja mam juz "odchowane" dzieci ![]()
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
OLIWECZKA GRATULACJE!!! ALE WIEŚCI! NORMALNIE W SZOKU JESTEM
![]()
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odp. własne podwórko, to super sprawa ![]() A teraz Filip całkiem sam chodzi, czy jeszcze w spacerówce? zastanawiam sie jak to będzie, jak ....się urodzi, Julcia bedzie miała rok i 3 miesiące i później czy będę potrzebowała spacerówki jeszcze dla Julci? ale mam pytania ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- No widzisz! Musisz do nas częściej zaglądać, bo ominą Cię wszystkie newsy ![]() Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oliweczka to co ? czekamy na brata? ciekawe czy się sprawdzi ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie Filip w lato w ogóle nie jeździł w wózku, dopiero zaczął w zimie - jak gdzieś szliśmy z tżtem razem, to na dwa wózki, bo po śniegu czy w jakąś zimnicę to Filip wolał się do wózka wpakować ![]() My mamy w sumie 4 wózki - spacerową Emmaljungę, w której jeździł w zimie Filip, komplet gondola+spac. Xlandera XA (w którym jeździła Lila), i parasolke Cybexa. Teraz będe sprzedawać Cybexa, i po wakacjach Xlandera, niech Lila sobie trochę w nim pojeździ. Zostawię sobie tylko dla niej Emmaljungę na zimę bo to super wózek i jestem z niego bardzo zadowolona.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-03-23 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |||||
Zadomowienie
|
Bry Kuny!
Żbik bardzo dziękuje cioteczką za życzonka!!!!! ![]() ![]() ( z tej okazji że mój syn to już przecież duży chłopczyk postanowił, że zrezygnuje z jednej drzemki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobrze, że nie jestem sama ![]() Cześć! Komu jak nie Wam mogę się pożalić??? [/QUOTE] a co tam się dzieję? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() o fajnie że jesteś ![]() idę myć okna ![]()
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Ależ się wkurzyłam. Nie tyle wkurzyłam, co mi przykro.
Sąsiadka ( siostra teściowej swoją drogą- dużo cech wspólnych) powiedziała mi że Sara już powinna siedzieć, bo jej wnuk to w jej wieku już chodził. Może i powinna, ale co z tego? każde dziecko ma swoje tempo ![]() Opowiedziałam jej kilka słów. Chociaż czasami się zastanawiam, dlaczego ona tyle w tyle za waszymi dziećmi... Shira już kiedyś pytła, ale jeszcze ja zapytam: który to numer paragonu; tutaj na górze równolegle z datą? czy na dole nr transakcji?
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-03-23 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciotkiklotki Szymek dziekuje wszystkim za zyczenia!!!!!
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czaicie? ![]() Cytat:
![]() No dobra, znikam, bo jadę się gościć ![]()
![]() |
#707 | ||
Rozeznanie
|
Pogoda marzenie!!!My juz po jednym spacerku ale chyba trzeba korzystac i wyskoczyc na jeszcze jeden
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=patik87;33097694]Ależ się wkurzyłam. Nie tyle wkurzyłam, co mi przykro. Sąsiadka ( siostra teściowej swoją drogą- dużo cech wspólnych) powiedziała mi że Sara już powinna siedzieć, bo jej wnuk to w jej wieku już chodził. Może i powinna, ale co z tego? każde dziecko ma swoje tempo ![]() Opowiedziałam jej kilka słów. Chociaż czasami się zastanawiam, dlaczego ona tyle w tyle za waszymi dziećmi... A mi wczoraj moja mama powiedziała, ze z Ewy sie straszna chudzinka zrobiła, dzisiaj z kolei odwiedził nas teść i stwierdził, ze jest z niej mały tłuścioszek ![]() Nikomu nie dogodzisz, a już na pewno nie sąsiadce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- I jeszcze sie pochwalę-Ewa pije z niekapka!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() I mówi maaaammmmmmmmmmaaaaaaaaa: cmok: ![]() ![]() ![]() moja córunia! ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Wy już myjecie okna a je ze Świątecznych przygotowań posadziłam tylko owies ![]() ![]() Miałysmy pierwsze starcie z kotem...1:0 dla Ewy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Agadus własnie miałam o Was pytać... Będzie dobrze kochane, cieszę się, że mimo choróbska niuńki jesteś pozytywnie nastawiona do życia
![]() Dziewczyny nowe, tam Agadus jest, fajna laska, co? Oliweczka myślę o Tobie cały czas ![]() ![]() patik następna mądra. Normalnie doktorka się znalazła ![]() A ja zrobiłam jakisik obad, byliśmy na 2 godz. spacerze. Pogoda cudna, ale to ,,nieszczęsne" słońce strasznie wkurzało mojego dziecia. A mi się coś z uchem porobiło ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- W temacie Wielkanocy to ja dziś robiłam jajecznicę i zamiast stłuc jajka to zrobiłam se wydmuszki. Potem ugotuję w łupinkach cebuli i będę miała pisanki. To się nazywają ekonomiczne święta ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Isia brawa dla Ewy ( mialam już pisać kiedyś, ładne imię ) za niekapka. Mój nie trybi że to nie jest gryzaczek tylko kubek do picia.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
marina - ale igor to kawał chłopa, pewnie wyglada na roczniaka (moj mial 10 kg jako roczniak a byl w 97 pkt siatki centylowej!!!). do dzis jest wielki i ciagle pytaja ile ma lat (bo jak mial 2 i nie mowil skladnie czy nie wchodzil na drabinki bo nie umial to zdziwko, teraz - bo sam sie nie ubiera jeszcze, bo niewyraznie mowi r... "a wyglada na 5latka...")
ja tez bede wydmuszkowac, tyle ze w weekend jajecznica bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
monia racja. Waży 13 kg i ma ze 100 cm ( wzrost zawyżony oczywista, nie wiem, ale na 92 mam już body )
![]() ![]() A głowę mój mały ma taką dużą prawie jak mój 9 letni ( czy 10, nie wiem ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-03-23 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Rozeznanie
|
83monia,marina no jesteście cudowne! Dzisiaj jajecznica na kolacje-robie wydmuszki!!! A macie pomysły na dekorowanie pisanek????Właśnie przeglądam strone Marthy Stewart-ma spoko pomysły na Easter
![]() ![]() I dziękujemy za imie-Nam też sie podoba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
isia mówisz o P. Stjuart ( sorry za pis. )? Muszę podejrzeć. Ja to pewnie w łupinkach cebuli pogotuje chwilę ( robią się pomarańczowo czerwono żółte ) hmm a w skórkach od buraków czerwone. Można też ładnie mulinką obkleić ale to chyba żmudna praca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mamy troche ciuszków po corce kolezanki-Ewa teraz nosi 74, a jej mała nosiła 74 jak miała roczek...i ona twierdzi, ze Ewik olbrzymi...no ale jaki ja mam na to wpływ??????? ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- wiadomo...takie typowo amerykańskie ale można sie zainspirować ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- ten wianek nr 18 chce zrobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zadomowienie
|
Oliweczka - z pewnoscia bedziesz potrzebowala dwa wozki
![]() ![]() ![]() Bylysmy z Blanka (Klara w zlobku) na 3-godzinnym spacerze na dzialkach. Nie planowalam byc tak dlugo - chcialam tylko porozklejac ogloszenia o kupnie dzialki i wracac, ale spotkalam sasiada (tzn on mnie zna, ja go nie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-03-23 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Wtajemniczenie
|
Padam, padam, padam
![]() Wstał o 6... Koło 10 zrobił się śpiący i położyłam go do łóżeczka. Zasnął, ale po 5 minutach obudziła go koopa. Po zmianie pampersa już nie mógł zasnąć i na zmianę jęk i płacz i tak do 14.30. Ewidentnie chciał spać, ale nie mógł zasnąć ![]() ![]() Marinko jak mi tak Szymula płakał to myślałam o Tobie i Igim, wyobrażam sobie co przeżywałaś / przeżywasz... Ale to jest frustrujące... ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Oliweczko Gratulacje
![]() ![]() jestem w lekkim szoku że tak szybko kolejna ciąża ![]() u mnie ponad 2 lata różnicy a jest masakra!!! ja bym na twoim miejscu kupiła wózek podwójny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
super - ja zrobiłam identycznego "biznesa" z detektorem tętna płodu BabySound - kupiłam za 120zł a poszedł za 130
![]() ![]()
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Wtajemniczenie
|
To ja Wam pokaże jak dzis moja dama sobie jeździła na siedzaco. Bardzo jej sie to podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.