W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 11:51   #691
rysiki
Raczkowanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jestem po testowaniu i ogłaszam wszem i wobec, że JESTEM W CIĄŻY!!!Poza tym jestem w wielkim szoku-napisze coś więcej jutro, jak ochłonę(jeśli się wogóle da).
gratuluje ! Jestem w szoku! Lekkich miesięcy życzę!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dla tych, których nie ma w K.
Mój spacerówkowicz
cudacznie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ale słodki, ma śliczne ciemne oczka.

A ja ulgę, że to nie ja

Też ze mnie
ja dokładnie tak samo

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Blanka, Hania, Julka, Tymek

Oliweczko
ogromne gratulacje!! Zazdroszczę tak mega pozytywnie!
Znowu będzie podglądanie maluszka, pierwsze ruchy, falujący brzuszek.....
To wszystko tłumaczy, co ostatnio miało miejsce na forum Hormony buzują Gratulacje

Agadus biedna Nati, te zastrzyki naprawdę bolą, biedactwo, utul mocno niunie ode mnie!
I współczuję takiej @.

Madziulka tak się śmieję, że Ala robi przeprosty jak baletnica. Kojarzę, jak w Tańcu z gwiazdami pawlovic czy jak jej tam zawsze to podkreślała, jak tańczyli rumbę czy inne tańce latino. Jak wpiszesz w google przeprosty kolan balet to będą jakieś zdjęcia W każdym razie, Ala robi już mały postęp, bo czasami postawi jedną (ale cały czas tę samą) stópkę na podłodze, stoi wtedy jak miss na wybiegu jedna stópka płasko na podłodze a druga nóżka lekko ugięta wystawiona do przodu na paluszkach

My dzisiaj spędziłyśmy miło dzień. Pojechałyśmy do Torunia, zatrzymałyśmy się u teściowej, kawka, pogadanka, zakupy, później Ala zasnęła więc dalej spacerowałyśmy, zaliczyłyśmy też plac zabaw, obiadek i do domku. Owy wózek nawet się dzisiaj spisywał. Może to zasługa tego, że posmarowałam kółka no i teraz pytanie za 100punktów...... Czy wszystkie tego typu spacerówki trzeba składać z rozłożonym na płasko siedziskiem? Ostatnio próbowałam złożyć z siedziskiem ustawionym na siedząco i było ciężko, taki na wpół złożony wpakowałam do bagażnika, a dzisiaj jak siedzisko było na płąsko, złożył się elegancko. Jeny jak przysłowiowa blondynka się poczułam, że wcześniej na to nie wpadłam w każdym razie mam nadzieję, że jednak fura będzie dla nas łaskawa i nie zrobi nam psikusa jak innym właścicielom tego wózka!

Zdjęcie z dzisiejszych bujaczek

Jak z obrazka!

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
oliweczko gratulacje!!!!!!!!!!
wkurza mnie tz,okropnie sie zachowuje jka jakis kawaler bez dziecka szkoda gadac............
dla tz
dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Natko jakie mądre autko masz!

Nowszym koleżankom wizażowym przedstawiam Zuzannę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja mam kryzys, mam dosyć
5.20 i sto razy w nocy.
A ten pajac ( tż) zero zrozumienia i empatii
Editka też mnie nie docenia i mojej roboty w domu.

Dzien dobry. U nas ciężko. Mała po szczepieniu. Płaczu było co nie miara!
Wczoraj tez zastanawiałam się z tż, czy nie jestem w ciąży. A to dlatego, że rozpłakałam się pod nosem na widok płaczącego chorego chłopca, który czekał na wizyte. Chłopak płakał, bo podobno w żłobku zaczął go bardzo bolec brzuch. Dziecko histerycznie bez przerwy płakało i jakoś tak mi się przykro zrobiło.
Ale nie- w ciąży nie jestem napewno !

Edytowane przez rysiki
Czas edycji: 2012-03-23 o 11:52
rysiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:59   #692
alibany
Rozeznanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Gratulacje dla solenizantów Kornelia, Malwina, Szymek, Krzyś

Zanka
zazdroszczę wyjazdu! udanego wypoczynku!!!

pieleszka ładny avatar

Agadus a jak nati znosi zastrzyki? Oj tak pogoda nastraja bardzo optymistycznie!
A pamiętasz jak pisałam, że fajnie się wstrzeliłyśmy z rozpoczęciem nowego wiosennego wątku, w pierwszy dzień wiosny, odp. że to musi być jakiś znak
Nie napisałam tego, ale jak bum cyk cyk miałam w głowie myśl, że ten wątek będzie wyjątkowy i któraś mamusia ogłosi, że jest w ciąży

My już po pierwszym spacerku, kupiłam bratki i muszę je teraz powsadzać w doniczki na okna. Zaraz obiadek i na drugi już dłuższy spacer wychodzimy. odwróciłam Alę w spacerówce, tak by jechała przodem do świata, bo ostatnio już było marudzenie. A teraz zawzięcie wszystko co ma pod ręką zagryza, ale jaaakkkk....kurcze nie widzę by kolejny ząb był w drodze!!!Ale jej zachowanie na to wskazuje!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 11:59   #693
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Mnie też zastanawiały te wydalone grudki-wychodza w identycznej postaci w jakiej je podajei tez myślałam nad tym ile sie z tego wchłania-takze dziekuje aaniu_20za uświadomienie

Cytat:
Do gina muszę i tak prywatnie, większy problem mam z endo i właśnie w czwartek po ginie pojade do endo i zapytam, czy mnie przyjmie-MUSI.

Cytat:
O
Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale jeszcze mnie trzyma
wcale Ci sie nie dziwię Pisz!
Cytat:
Sprzedałam chustę Kupiłam za 120, poszła za 130
to się nazywa interes
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

Bijemy jakis rekord?

ja się nie piszę na żaden

no i najważniesze

Szymuś, przystojniaku,
Żbiku,
Malwinko
Kornelciu
wszystkiego najlepszego!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:00   #694
kalinkap13
Rozeznanie

dzien dobry

ale dzis cudnie na dworzu uwielbiam taka pogode bylismy tylko chwile na spacerku- niestety- ale mam dzis dwojke dzieciaczkow i moja mama nie miala wiecej czasu zeby z nami pospacerowac. a ja sama z dwoma wozkami to nie za bardzo

sto lat dzisiejszym solenizantom!

oliweczka caly czas mysle o Tobie super!!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:05   #695
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
gratuluje ! Jestem w szoku! Lekkich miesięcy życzę!

Cytat:
Nie napisałam tego, ale jak bum cyk cyk miałam w głowie myśl, że ten wątek będzie wyjątkowy i któraś mamusia ogłosi, że jest w ciąży

My już po pierwszym spacerku, kupiłam bratki i muszę je teraz powsadzać w doniczki na okna. Zaraz obiadek i na drugi już dłuższy spacer wychodzimy. odwróciłam Alę w spacerówce, tak by jechała przodem do świata, bo ostatnio już było marudzenie. A teraz zawzięcie wszystko co ma pod ręką zagryza, ale jaaakkkk....kurcze nie widzę by kolejny ząb był w drodze!!!Ale jej zachowanie na to wskazuje!
Że wyjątkowy, to fakt nie tylko ze względu na moja ciążę

i jak Ala się zachowuje jadąc przodem do kierunku jazdy? Mi Julcia wydaje się jeszcze za mała na takie odwrócenie.

Za godzinkę koniec pracy-jadę do teściowej na obiad( jest tam Julcia z tata i tofikiem) i pewnie jej powiemy-niech się cieszy
Kupiłam pod praca jajca-po 0,70gr. duże, bo tak bębnią w radiu, że mają być po 1,20, a święta tuż tuż( wczoraj kupiłam koszyczek i akcesoria).

Ależ piękna pogoda

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:05   #696
sygine
Zadomowienie

Subskrybuję!
Witam się
I piszę już co u nas... Nie bijcie że się nie odzywam ale nie mam czasu Nawet na czytanie nie mam czasu
Ja pracuję jeden tydzień 8-16, a drugi 10-18... Więc cały wolny czas poświęcam Natanowi, bo on codziennie umie coś nowego Raczkuje takim tempem że go dogonić nie mogę... Wstaje i chodzi na nóżkach przy wszystkich meblach i za ręce... Ale nadal nie ma ani jednego ząbka... Cały czas wychodzą i wyjść nie mogą
Ale Natan zaczął ładnie przesypiać noce - budzi się ok. 5-6 i albo później zaśnie albo już nie (zależy od dnia). Spacery uskuteczniamy w spacerówce i do tego bardzo często na stojąco, bo Nataniel nie lubi za długo siedzieć a na stojąco więcej widzi
Spróbuje chociaż coś podczytać, chociaż nie wiem na ile mi się to uda nim szef nie wróci...
Stary 2012-03-23, 12:07   #697
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
dzien dobry

ale dzis cudnie na dworzu uwielbiam taka pogode bylismy tylko chwile na spacerku- niestety- ale mam dzis dwojke dzieciaczkow i moja mama nie miala wiecej czasu zeby z nami pospacerowac. a ja sama z dwoma wozkami to nie za bardzo

sto lat dzisiejszym solenizantom!

oliweczka caly czas mysle o Tobie super!!
A skąd Ci się wzięło drugie dziecko??

i o czym sobie o mnie pomyślałaś?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-23, 12:31   #698
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję kochana za słowa wsparcia
A Ty jak sobie radziłaś na początku? np. ze spacerami? sama z nimi wychodziłaś, czy zawsze z kimś?a jak teraz?pomiędzy nimi jest 9 miesięcy różnicy?
Różnica to nie 9 miesięcy, tylko 17, Filip jest z lutego a Lilka z lipca,
Filip miał 8/9 miesięcy jak zaszłam w ciążę.

Na początku - wbrew pozorom łatwiej ogarnąć taka dwójkę, bo takie maleństwo to głównie śpi, nie jest mobilne , gdzie je położysz tam leży

Na spacery na początku w lecie to Lila była albo w wózku lub chuście a Filip na nóżkach. My mamy podwórko wiec często po prostu bawiliśmy się tylko na podwórku, nigdzie dalej nie wychodziliśmy, Lila sobie spała w wózku obok nas a my z Filipem w piaskownicy się bawiliśmy czy w basenie itp.

W ogóle na pewno z drugim dzieckiem jest łatwiej, bo jesteś już doświadczona , jest lepsza organizacja, ja teraz jak zostaję tylko z jednym to wypoczywam No i ważne jest zaangażowanie taty, u nas tż robi wszytsko przy dzieciach.
DZielimy się opieką, np. jak gdzieś jedziemy to on przejmuje i odpowiada za jedno, a ja z drugie.

Wiesz ja się cieszę z tej sytuacji , na moim wątku lutowym byłam pierwsza zaciążona ponownie i też to była taka nowina dla wszystkich , po miesiącach zaszła jeszcze jedna mamuśka w drugą ciąże i dopiero teraz są kolejne ciąże.
wiec wiesz, one dopiero w ciąży chodzą a ja mam juz "odchowane" dzieci
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 12:31   #699
sygine
Zadomowienie

OLIWECZKA GRATULACJE!!! ALE WIEŚCI! NORMALNIE W SZOKU JESTEM
Stary 2012-03-23, 12:36   #700
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Różnica to nie 9 miesięcy, tylko 17, Filip jest z lutego a Lilka z lipca,
Filip miał 8/9 miesięcy jak zaszłam w ciążę.

Na początku - wbrew pozorom łatwiej ogarnąć taka dwójkę, bo takie maleństwo to głównie śpi, nie jest mobilne , gdzie je położysz tam leży

Na spacery na początku w lecie to Lila była albo w wózku lub chuście a Filip na nóżkach. My mamy podwórko wiec często po prostu bawiliśmy się tylko na podwórku, nigdzie dalej nie wychodziliśmy, Lila sobie spała w wózku obok nas a my z Filipem w piaskownicy się bawiliśmy czy w basenie itp.

W ogóle na pewno z drugim dzieckiem jest łatwiej, bo jesteś już doświadczona , jest lepsza organizacja, ja teraz jak zostaję tylko z jednym to wypoczywam No i ważne jest zaangażowanie taty, u nas tż robi wszytsko przy dzieciach.
DZielimy się opieką, np. jak gdzieś jedziemy to on przejmuje i odpowiada za jedno, a ja z drugie.

Wiesz ja się cieszę z tej sytuacji , na moim wątku lutowym byłam pierwsza zaciążona ponownie i też to była taka nowina dla wszystkich , po miesiącach zaszła jeszcze jedna mamuśka w drugą ciąże i dopiero teraz są kolejne ciąże.
wiec wiesz, one dopiero w ciąży chodzą a ja mam juz "odchowane" dzieci
Aha-17, u nas 15-to troszkę mniej.
Dzięki za odp. własne podwórko, to super sprawa
A teraz Filip całkiem sam chodzi, czy jeszcze w spacerówce?
zastanawiam sie jak to będzie, jak ....się urodzi, Julcia bedzie miała rok i 3 miesiące i później czy będę potrzebowała spacerówki jeszcze dla Julci?
ale mam pytania

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
OLIWECZKA GRATULACJE!!! ALE WIEŚCI! NORMALNIE W SZOKU JESTEM
No widzisz! Musisz do nas częściej zaglądać, bo ominą Cię wszystkie newsy
Dziękuję

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-23, 13:24   #701
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Co jest??
Dzięki Julcia pierwsze powiedziała Tata, a teraz ciągle gada bababababbabababababa do znudzenia babababababababababa
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A Ty gorzej pod jakim względem? Przeziębienie czy nastrój?

P.S. Ładny avatar. Lubię to zdjęcie

a ja cos troszke psychicznie zmęczona, i nieraz nie mam siły, jeszcze Oli w domu, Nati chora to nie prowadzę do przedszkola, a IOli co chwilkę coś chce, ode mnie nie słucha się a jak zwracam uwagę to sie śmieje, nieraz mam ochote wyjśc z domu i nie martwic sie niczym, ale przeżyje, będzie dobrze, tylko jeszcze nie wiem kiedy

Oliweczka to co ? czekamy na brata? ciekawe czy się sprawdzi

Cytat:

Agadus a jak nati znosi zastrzyki? Oj tak pogoda nastraja bardzo optymistycznie!
A pamiętasz jak pisałam, że fajnie się wstrzeliłyśmy z rozpoczęciem nowego wiosennego wątku, w pierwszy dzień wiosny, odp. że to musi być jakiś znak
pamietam, pamietam , no i okazało sie ,że Oliweczka w zaciążyła

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:29   #702
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Aha-17, u nas 15-to troszkę mniej.
Dzięki za odp. własne podwórko, to super sprawa
A teraz Filip całkiem sam chodzi, czy jeszcze w spacerówce?
zastanawiam sie jak to będzie, jak ....się urodzi, Julcia bedzie miała rok i 3 miesiące i później czy będę potrzebowała spacerówki jeszcze dla Julci?
ale mam pytania
U nas rok i niecałe 5 m-cy
generalnie Filip w lato w ogóle nie jeździł w wózku, dopiero zaczął w zimie - jak gdzieś szliśmy z tżtem razem, to na dwa wózki, bo po śniegu czy w jakąś zimnicę to Filip wolał się do wózka wpakować Teraz już nie jeździ, jak jest ciepło, i właśnie kupiliśmy mu rowerek biegowy więc na rowerku sobie będzie śmigał.

My mamy w sumie 4 wózki - spacerową Emmaljungę, w której jeździł w zimie Filip, komplet gondola+spac. Xlandera XA (w którym jeździła Lila), i parasolke Cybexa.

Teraz będe sprzedawać Cybexa, i po wakacjach Xlandera, niech Lila sobie trochę w nim pojeździ.
Zostawię sobie tylko dla niej Emmaljungę na zimę bo to super wózek i jestem z niego bardzo zadowolona.

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-03-23 o 13:31
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 13:46   #703
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny!

Żbik bardzo dziękuje cioteczką za życzonka!!!!! i dla solenizantów również wielkie i gromkie
( z tej okazji że mój syn to już przecież duży chłopczyk postanowił, że zrezygnuje z jednej drzemki) a noc jak co noc
Cytat:

Shira chcesz malinek, takich domowych? Nie mam już, Radek zjadł wszystko
nic malinek nie zostało ojjjj szkoda chyba ty pytałaś co robię z łososiem? to zupkę mu zrobiłam najpierw ugotowałam rybkę i potem do jarzyn dodałam nawet smaczyło

Cytat:
Jestem po testowaniu i ogłaszam wszem i wobec, że JESTEM W CIĄŻY!!!Poza tym jestem w wielkim szoku-napisze coś więcej jutro, jak ochłonę(jeśli się wogóle da).
gratulację i spokojnych miesięcy!!!!

Cytat:
Podawała już któraś?

Cytat:

A ja ulgę, że to nie ja

Też ze mnie
dobrze, że nie jestem sama
Cześć!
Komu jak nie Wam mogę się pożalić???
[/QUOTE]

a co tam się dzieję?

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
oliweczko gratulacje!!!!!!!!!!
wkurza mnie tz,okropnie sie zachowuje jka jakis kawaler bez dziecka szkoda gadac............
no to poszedł jak po bandzie kopni go na spaniu w kostkę!!!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Natko jakie mądre autko masz!

Nowszym koleżankom wizażowym przedstawiam Zuzannę
hihiih nasza księżniczka jest wprost idealna!!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
i tez skladamy i bratu mojego syna Krzysiowi najserdeczniejsze zyczenia!!!

Cytat:
Subskrybuję!
Witam się
I piszę już co u nas.....
o fajnie że jesteś

idę myć okna
Stary 2012-03-23, 13:47   #704
patik87
Zakorzenienie

Ależ się wkurzyłam. Nie tyle wkurzyłam, co mi przykro.
Sąsiadka ( siostra teściowej swoją drogą- dużo cech wspólnych) powiedziała mi że Sara już powinna siedzieć, bo jej wnuk to w jej wieku już chodził.
Może i powinna, ale co z tego? każde dziecko ma swoje tempo
Opowiedziałam jej kilka słów.

Chociaż czasami się zastanawiam, dlaczego ona tyle w tyle za waszymi dziećmi...

Shira już kiedyś pytła, ale jeszcze ja zapytam: który to numer paragonu; tutaj na górze równolegle z datą? czy na dole nr transakcji?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-03-23 o 14:16
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 14:18   #705
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Sąsiadka ( siostra teściowej swoją drogą- dużo cech wspólnych) powiedziała mi że Sara już powinna siedzieć, bo jej wnuk to w jej wieku już chodził.

Shira już kiedyś pytła, ale jeszcze ja zapytam: który to numer paragonu; tutaj na górze równolegle z datą? czy na dole nr transakcji?
oj tam oj tam ile w tyle?? Patiku durnym babsztylem bedziesz sie przejmowac?? Poza tym przyjmij wersje, ze to nasze dzieci sa za szybkie a Sara rozwija sie prawidlowo wedlug jej tempa i bedzie od razulepiej.

Ciotkiklotki Szymek dziekuje wszystkim za zyczenia!!!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 14:36   #706
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Głupi babsztyl Mi teść opowiadał, że rozmawiał ze swoją siostrą niedawno i ona się pyta ile Tymek ma. A wtedy miał 6 miesięcy. A siada? Teść mówi, że nie. A ona: Och, to on jest opóźniony w rozwoju!
Czaicie?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
oj tam oj tam ile w tyle?? Patiku durnym babsztylem bedziesz sie przejmowac?? Poza tym przyjmij wersje, ze to nasze dzieci sa za szybkie a Sara rozwija sie prawidlowo wedlug jej tempa i bedzie od razulepiej.

Ciotkiklotki Szymek dziekuje wszystkim za zyczenia!!!!!
Kajoolku, czy mi się zdaje, czy dziś Ci troch lżej na duszy?

No dobra, znikam, bo jadę się gościć
Stary 2012-03-23, 14:55   #707
isiaok
Rozeznanie

Pogoda marzenie!!!My juz po jednym spacerku ale chyba trzeba korzystac i wyskoczyc na jeszcze jeden
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Tak na nocnik Nie chce żeby miała mokro i bardziej ją bolało. Sika za każdym razem a dziś nawet kupkę zrobiła. Bo lata na razie w tetrze. Mąkę ziemniaczaną też stosuje.
Z Ewka tez mamy taki rytuał, ze po spaniu siadamy na nocnik i obkładam ja zabawkami. Jeszcze sie nie zdażyło zeby nie nasikałachociaz bardziej mi zależy na tym zeby sie przyzwyczaila. Łudzę sie, że odpieluszkowanie bedzie łatwiejsze

Cytat:
Subskrybuję!
Witam się
I piszę już co u nas... Nie bijcie że się nie odzywam ale nie mam czasu Nawet na czytanie nie mam czasu
Ja pracuję jeden tydzień 8-16, a drugi 10-18... Więc cały wolny czas poświęcam Natanowi, bo on codziennie umie coś nowego Raczkuje takim tempem że go dogonić nie mogę... Wstaje i chodzi na nóżkach przy wszystkich meblach i za ręce... Ale nadal nie ma ani jednego ząbka... Cały czas wychodzą i wyjść nie mogą
Ale Natan zaczął ładnie przesypiać noce - budzi się ok. 5-6 i albo później zaśnie albo już nie (zależy od dnia). Spacery uskuteczniamy w spacerówce i do tego bardzo często na stojąco, bo Nataniel nie lubi za długo siedzieć a na stojąco więcej widzi
Spróbuje chociaż coś podczytać, chociaż nie wiem na ile mi się to uda nim szef nie wróci...
Składam pokłony wszystkim pracującym mamommnie zaczyna przerazac fakt, ze coraz bardziej podoba mi sie siedzenie w domu

[QUOTE=patik87;33097694]Ależ się wkurzyłam. Nie tyle wkurzyłam, co mi przykro.

A mi wczoraj moja mama powiedziała, ze z Ewy sie straszna chudzinka zrobiła, dzisiaj z kolei odwiedził nas teść i stwierdził, ze jest z niej mały tłuścioszekczyli jaka jest???????

Nikomu nie dogodzisz, a już na pewno nie sąsiadce nie mają co robić i tak debatują

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

I jeszcze sie pochwalę-Ewa pije z niekapka!!!!!!:jupi :a pare dni temu pytałam Was jak ją tego nauczyćwczoraj nalałam jej wody a ona do dzioba i wypila wszystko duszkiem
I mówi maaaammmmmmmmmmaaaaaaaaa: cmok:tż był w takim szoku, że az sam zaczął do niej powtarzać"ma-ma"po chwili dopiero próbował "ta-ta"
moja córunia!

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Wy już myjecie okna a je ze Świątecznych przygotowań posadziłam tylko owiesmusze kupic dla Ewika jakiś malutki koszyczek
Miałysmy pierwsze starcie z kotem...1:0 dla Ewy jeszcze chwila i kot straciłby reszte wąsów i garść siersci-dobrze, ze staruszek wyrozumiały
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:00   #708
Marina1
Zakorzenienie

Agadus własnie miałam o Was pytać... Będzie dobrze kochane, cieszę się, że mimo choróbska niuńki jesteś pozytywnie nastawiona do życia Piękny avek.
Dziewczyny nowe, tam Agadus jest, fajna laska, co?

Oliweczka myślę o Tobie cały czas taka podjarana jestem aaa i obstawiam dziewczynkę

patik następna mądra. Normalnie doktorka się znalazła Mi też się ciągle pytają czy Igor już... chodzi... ( a on nawet nie raczkuje ). Szkoda słów.

A ja zrobiłam jakisik obad, byliśmy na 2 godz. spacerze. Pogoda cudna, ale to ,,nieszczęsne" słońce strasznie wkurzało mojego dziecia.

A mi się coś z uchem porobiło Mam watę od wczoraj, i cały czas mam w nim taki dzwięk piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiii... Qrwa mać.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

W temacie Wielkanocy to ja dziś robiłam jajecznicę i zamiast stłuc jajka to zrobiłam se wydmuszki. Potem ugotuję w łupinkach cebuli i będę miała pisanki. To się nazywają ekonomiczne święta

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Isia brawa dla Ewy ( mialam już pisać kiedyś, ładne imię ) za niekapka. Mój nie trybi że to nie jest gryzaczek tylko kubek do picia.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:04   #709
83monia
Zakorzenienie

marina - ale igor to kawał chłopa, pewnie wyglada na roczniaka (moj mial 10 kg jako roczniak a byl w 97 pkt siatki centylowej!!!). do dzis jest wielki i ciagle pytaja ile ma lat (bo jak mial 2 i nie mowil skladnie czy nie wchodzil na drabinki bo nie umial to zdziwko, teraz - bo sam sie nie ubiera jeszcze, bo niewyraznie mowi r... "a wyglada na 5latka...")

ja tez bede wydmuszkowac, tyle ze w weekend jajecznica bedzie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 15:08   #710
Marina1
Zakorzenienie

monia racja. Waży 13 kg i ma ze 100 cm ( wzrost zawyżony oczywista, nie wiem, ale na 92 mam już body ) serio jest b. duży. Wczoraj na spacerze podbiegł do nas 13 miesięczniak dwa razy mniejszy, taki drobniutki. I oczywiście się musiałam tłumaczyć, czemu on nie bryka poza wózkiem

A głowę mój mały ma taką dużą prawie jak mój 9 letni ( czy 10, nie wiem ) brat...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-03-23 o 15:09
Stary 2012-03-23, 15:12   #711
isiaok
Rozeznanie

83monia,marina no jesteście cudowne! Dzisiaj jajecznica na kolacje-robie wydmuszki!!! A macie pomysły na dekorowanie pisanek????Właśnie przeglądam strone Marthy Stewart-ma spoko pomysły na Eastertrzeba czymś zaskoczyć teściową
I dziękujemy za imie-Nam też sie podobaEwa co spadła z drzewa
Stary 2012-03-23, 15:18   #712
Marina1
Zakorzenienie

isia mówisz o P. Stjuart ( sorry za pis. )? Muszę podejrzeć. Ja to pewnie w łupinkach cebuli pogotuje chwilę ( robią się pomarańczowo czerwono żółte ) hmm a w skórkach od buraków czerwone. Można też ładnie mulinką obkleić ale to chyba żmudna praca.
Stary 2012-03-23, 15:23   #713
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
monia racja. Waży 13 kg i ma ze 100 cm ( wzrost zawyżony oczywista, nie wiem, ale na 92 mam już body ) serio jest b. duży. Wczoraj na spacerze podbiegł do nas 13 miesięczniak dwa razy mniejszy, taki drobniutki. I oczywiście się musiałam tłumaczyć, czemu on nie bryka poza wózkiem

A głowę mój mały ma taką dużą prawie jak mój 9 letni ( czy 10, nie wiem ) brat...
aaa jakie wymiary!
Mamy troche ciuszków po corce kolezanki-Ewa teraz nosi 74, a jej mała nosiła 74 jak miała roczek...i ona twierdzi, ze Ewik olbrzymi...no ale jaki ja mam na to wpływ???????

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
isia mówisz o P. Stjuart ( sorry za pis. )? Muszę podejrzeć. Ja to pewnie w łupinkach cebuli pogotuje chwilę ( robią się pomarańczowo czerwono żółte ) hmm a w skórkach od buraków czerwone. Można też ładnie mulinką obkleić ale to chyba żmudna praca.
http://www.marthastewart.com/276968/easter

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

wiadomo...takie typowo amerykańskie ale można sie zainspirować

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

ten wianek nr 18 chce zrobić
Stary 2012-03-23, 15:24   #714
meszsares
Zadomowienie

Oliweczka - z pewnoscia bedziesz potrzebowala dwa wozki spacerowke dla Julci i gondolke dla Maluszka. Julcia bedzie jeszcze taka mala, ze nawet zakupienie platformy by tu nic nic dalo.. Ewentualnie jakbys znalazla jakas okazje to mozna kupic wozek tzw "rok po roku". Dziecko bez wozka to zaczyna chetniej spacerowac tak po skonczeniu dwoch latek, no oczywiscie to tez zalezy od dziecka mowie oczywiscie o dluzszych spacerach.

Bylysmy z Blanka (Klara w zlobku) na 3-godzinnym spacerze na dzialkach. Nie planowalam byc tak dlugo - chcialam tylko porozklejac ogloszenia o kupnie dzialki i wracac, ale spotkalam sasiada (tzn on mnie zna, ja go nie) z klatki obok, ktory jest starym dzialkowcem i pokazal mi trzy dzialki do kupieniapotem jeszcze zalatwil namiary na wlascicieli - super dziadek! nawet Blanke mi trzymal na rekach jak ja ogladalam ogrodki (bo znudzona rzucala sie w wozku). Potem inny dziedek tez ja wzial, a ta normalnie-cyganskie dziecko, usmiechala sie do kazdego, szczesliwa, ze na raczkach!

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2012-03-23 o 16:52
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 15:40   #715
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Padam, padam, padam Szymula dał mi dzisiaj nieźle popalić...
Wstał o 6... Koło 10 zrobił się śpiący i położyłam go do łóżeczka. Zasnął, ale po 5 minutach obudziła go koopa. Po zmianie pampersa już nie mógł zasnąć i na zmianę jęk i płacz i tak do 14.30. Ewidentnie chciał spać, ale nie mógł zasnąć Próbowałam go uspać na wszystkie sposoby, ale nic z tego... Darł się, później aż łkał... Eh, a ja już straciłam cierpliwość i powiedziałam mu, żeby wkońcu się zamknął, a teraz mam za te słowa wyrzuty sumienia Eh...
Marinko jak mi tak Szymula płakał to myślałam o Tobie i Igim, wyobrażam sobie co przeżywałaś / przeżywasz... Ale to jest frustrujące...

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:

monia
racja. Waży 13 kg i ma ze 100 cm ( wzrost zawyżony oczywista, nie wiem, ale na 92 mam już body ) serio jest b. duży. Wczoraj na spacerze podbiegł do nas 13 miesięczniak dwa razy mniejszy, taki drobniutki. I oczywiście się musiałam tłumaczyć, czemu on nie bryka poza wózkiem

Ale z Igusia duży chłopak!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:46   #716
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Oliweczko Gratulacje
jestem w lekkim szoku że tak szybko kolejna ciąża
u mnie ponad 2 lata różnicy a jest masakra!!!
ja bym na twoim miejscu kupiła wózek podwójny
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 16:54   #717
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Sprzedałam chustę Kupiłam za 120, poszła za 130
super - ja zrobiłam identycznego "biznesa" z detektorem tętna płodu BabySound - kupiłam za 120zł a poszedł za 130

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:10   #718
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Eve fajny tez wozek, ale drogi jak dla mnie, no i on z gondola i nosidelkiem wiec juz nie potrzeba mi takiego. Tez aktualnie rozgladam sie za czyms dla Wiki. zaczela juz siadac i dzis na spacerku siedziala sobie, ale to co mamy jest za duze dla niej jeszcze. nie miala dobrego oparcia, a taka ciekawska juz jest. Jezdzila cala droge z otwarta buzia i widoki chlonela jak gabka
kochana ja kupilam tylko spacerowke, nosidlo mama maxi cosi i wpina sie w stelaz tego wozka, a gondoli nie potzrebuje

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:33   #719
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Padam, padam, padam Szymula dał mi dzisiaj nieźle popalić...
Wstał o 6... Koło 10 zrobił się śpiący i położyłam go do łóżeczka. Zasnął, ale po 5 minutach obudziła go koopa. Po zmianie pampersa już nie mógł zasnąć i na zmianę jęk i płacz i tak do 14.30. Ewidentnie chciał spać, ale nie mógł zasnąć Próbowałam go uspać na wszystkie sposoby, ale nic z tego... Darł się, później aż łkał... Eh, a ja już straciłam cierpliwość i powiedziałam mu, żeby wkońcu się zamknął, a teraz mam za te słowa wyrzuty sumienia Eh...
Marinko jak mi tak Szymula płakał to myślałam o Tobie i Igim, wyobrażam sobie co przeżywałaś / przeżywasz... Ale to jest frustrujące...

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Ale z Igusia duży chłopak!
Madziu i nie miej wyrzutów sumienia, każdej zdarza się czasem zapomnieć, no nie ma bata żeby zawsze być oazą spokoju.
Stary 2012-03-23, 17:58   #720
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
To ja Wam pokaże jak dzis moja dama sobie jeździła na siedzaco. Bardzo jej sie to podoba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByTapatalk1332525505.281349.jpg (119,3 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByTapatalk1332525524.089160.jpg (141,0 KB, 52 załadowań)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości