Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 17:14   #3571
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

natee i agunia- śliczne ciuszki

Asiu dobrze że szybko wykryta ta cukrzyca, będziesz mogła z lekarzem szybko zareagować i na pewno wszystko będzie dobrze najważniejsze że z maluszkiem ok

chmielinka bidulko Ty to się masz,jak nie jedno to drugie
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:14   #3572
phdwao
Zakorzenienie

ja ide zrobic glukoze w przyszlym tygodniu, strasznie sie boję
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:18   #3573
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
słońce spokojnie, wszystko będzie dobrze! Moja znajoma też miała cukrzycę ciążową a dzisiaj jest mamą zdrowej 2-letniej łobuzicy Na pewno czeka cię dieta, jakieś ograniczenia, ale bądź dobrej myśli, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej Asiu
Ważne, że teraz będziesz pod stałą opieką Trzymaj się dzielnie Dobrze, że synuś kopie-to dodaje otuchy
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
biedulkanie martw się
może to mało pocieszające, ale zobacz każda z nas ma jakis trudności

jaką mialas glukozę naczczo?
Dzięki dziewczyny za pocieszenie

Przeczytałam w internecie jakie dziecko może mieć wady w przypadku cukrzycy ciążowej i to mnie podłamało . Sobą się nie przejmuje. Najważniejszy jest synek. Właśnie mi nie mierzyli glukozy na czczo. Zmierzyli mi dopiero po godzinie od oddania krwi.
Wcześniej na początku ciąży, jak miałam robione wyniki to moja glukoza wynosiła 98 przy normie 70-100 .
No nic ,przecież będzie dobrze - innej opcji nie przyjmuje .

Zastanawiam się tylko dlaczego będę musiała być aż tyle dni w szpitalu . W poniedziałek to zrobią mi obciążenie 75g glukozy ,wynik będę miała w ten sam dzień,ale że jeszcze wtorek. . . i środa. . .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:18   #3574
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Super ciuszki, jeśli całe 12 kilo jest takich fajnych, to będziesz miała ubranek na rok z okładem super sprawa
no tak dobrze to nie ma, część ubranek jest znoszona/trochę poplamiona, część w lepszym stanie. Ale na pewno nam na trochę starczą

Asiu wyjaśnienie, dlaczego na 3 dni chcą Cię zostawić jest bardzo proste. Bo NFZ refunduje w pełni tylko pobyty 3 dni i dłuższe. Nie pamiętam dokładnie już o co tam chodziło, ale wiem na pewno, że to przez rozliczenia z NFZ-em zawsze upierają się na położeniu kogoś do szpitala na te 3 dni minimum. Oczywiście jak będziesz chciała, to możesz wypisać się wcześniej na własne życzenie

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-03-23 o 17:20
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:19   #3575
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dobrze, że szybko wykryli ta infekcję, szybko sie z tym uporasz
co do kąpieli to pozostają prysznice, mniej przyjemne ale zdrowsze

Nie używałam tego. Mam Lactacyd Femina Plus na upławy i uważam że jest dobry. Wkładki bawełniane nieperfumowane nie są złe wg mnie.
Gdyby nie wkładki musiałabym zmieniać bieliznę 3-4 razy dziennie
Przed ciążą to brałam kąpiel w wannie może z raz w miesiącu A teraz w ciąży mi się zachciało...

Długo używałam Lactacydu, ale tu niestety go nie kupię, a w polskich aptekach internetowych tu w UK cena tego płynu jest kosmiczna Poproszę mamę żeby mi przywiozła, to będę znów po porodzie stosować.
Ja też gdyby nie wkładki to musiałabym ciągle bieliznę zmieniać Co sobie kichnę to mi kilka kropli moczu poleci
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:20   #3576
sas
Wtajemniczenie

dzisiaj zrobialm chyba z 5 km spacerku bajka chociaz potem nogi daly mi sie we znaki, ale co tam musze takspacerowac najczesciej jak sie da)
cos mi sie wydaje, ze mam duzo wiekszy brzuchol
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
No a zapomniałam się pochwalić:

zaczynam 22 TYDZIEŃ!!!

jeny wybieram się na zakupy i nie mogę już patrzeć na moją cerę....płakać się chce...pryszcz codziennie nowy, ślady po starych, sucha....i muszę na to nakładać tonę tapety, aby jakoś wyglądać.... czy wy też tak macie, że w okolicy kiedy powinna być @, zaczyna się na twarzy masakra???ja tak mam....potem mam może po dwóch tygodniach tydzień lekko lepszy i znów od nowa
to swiętujemy a co do cery ja mam teztak od czasu do czasu ze mnie wysypie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Nie mam dziś czasu na dokładne czytanie i cytowanie, wybaczcie Chciałam tylko dać znać, że w pracy wszytko ułożyło się po mojej myśli i wcale nie musiałam o to walczyć. Po prostu pani manager do której zgłosiłam swoje zastrzeżenia, była zwyczajnie niekompetentna w tym temacie i stąd cały problem. Po przedłożeniu całej sprawy u odpowiedniej osoby, wiem że mam wiele praw i przywilejów związanych z byciem w ciąży i to tylko Ich niedopatrzenie, że nie korzystałam z nich od początku To tyle, miłego dnia
dobrze, ze w pracy wszystko sie wyjasnilo
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witajcie

Nie zajrzałam wczoraj, bo po powrocie z Krakowa mieliśmy niespodziewanych gości do późnego wieczora.
Wzyta ogólnie ok Zbadała mnie, stwierdziła, że wszystko ok szyjka, macica. Stwierdziła, że prawostronne bóle brzucha mam pewnie od naciskającej macicy, ale gdyby się nasiliły, mam do niej dzwonić.
Niestety nie zrobiła mi usg, więc nie widziałam Maluszka
Okazało się, że w ciągu ostatnich 4 tyg przytyłam 3 kg, czyli mam już 7 na plusie

dobrze, ze z maluszkiem wszystko ok i zazdroszcze wagi ja mam juz 14 na plusie ale juz nie mam sily sie tym zalamywac
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej

dziękuje wam bardzo kochane za to że myślami byłyście przy mnie...

niestety w nocy dostałam silnego ataku kolki nerkowej i karetka wzięła mnie do szpitala gdzie oczywiście na ip mnie nie zbadali tylko od rau przyjęli na ginekologie i jakaś ginka gada że będzie mnie badać... oczywiście wszystko było ok, a ta mi fandzoli coś o nerwobólu... tłumaczę jej że to raczej nerki bo już raz tak miałam a ona do mnie że urologa wołać nie będą że sama mi usg nerki zrobi i stwierdziła że "CHYBA NIE MA ZASTOJU" wzięli mi krew i mocz do badania... no to wyszło że krew ok a mocz paskudny z erytrocytami (wyszło na moje)... dostałam kroplówkę z pyralginą + no-spe. Rano już mnie nic nie bolało a na obchodzie ordynator mówi że mnie nie puści do domu bo chcą mnie sobie obserwować... no to ja pytam go czy zamierzają mnie badać-leczyć-konsultować z urologiem? a on że nie... będą tylko pilnować żebym dużo piłą co za szpital..... dobrze że rodzić będę w innym mieście...
w końcu się postawiłam i powiedziałam że pić to ja mogę w domu i z łaski wystawił mi wypis. Więc od 2 h jestem w domu.
ufff... ale się rozpisałam musiałam się wyżalić

może uda mi się was w tydzień nadrobić
oj bidulko dobrze, ze juz czujesz sie lepiej, ale w tych szpitalach to jakies paranoje sie dzieja

Cytat:
wstawiam fotki ciuszków, ale od razu zaznaczam, że to bardzo znikoma część paczki Wybrałam tylko te najciekawsze, pajace, półśpiochy, body i kaftaniki pominęłam (a tego było multum)
na jednym zdjęciu są te komplety zimowe
śliczne ciuszki
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:22   #3577
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Przeczytałam w internecie jakie dziecko może mieć wady w przypadku cukrzycy ciążowej i to mnie podłamało . Sobą się nie przejmuje. Najważniejszy jest synek. Właśnie mi nie mierzyli glukozy na czczo. Zmierzyli mi dopiero po godzinie od oddania krwi.
Wcześniej na początku ciąży, jak miałam robione wyniki to moja glukoza wynosiła 98 przy normie 70-100 .

Zastanawiam się tylko dlaczego będę musiała być aż tyle dni w szpitalu . W poniedziałek to zrobią mi obciążenie 75g glukozy ,wynik będę miała w ten sam dzień,ale że jeszcze wtorek. . . i środa. . .
musi byc dobrze pewnie poobserwują Cie oglnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 17:23   #3578
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Co do specyfików dla TŻ-tów w przypadku infekcji, to dzisiaj mój mąż o to specjalnie pytał internisty, i babka mu powiedziała, że jeżeli to zakażenie grzybiczne, to on nic nie musi stosować, za to przy bakteryjnym konieczne jest zapisanie czegoś dla obojga partnerów
nie zgodzie sie z doświadczenia wiem, ze na faceta tez sie to przenosi, go tez moze swędzieć, wyskoczyć pęcherzyki a nawet zejsc skóra z członka
Cytat:
A używa któraś z Was szarego mydła (biały jeleń) do higieny intymnej? Tak myślę czy dodatkowo nie zrezygnować ze stosowania takich płynów do higieny i wkładek...
z wkładek bym zrezygnowała, ale nie z płynu do higieny, który pomaga Ci zachować odpowiedni odczyn w tych miejscach. ja zawsze przywożę sobie z PL Lactacyd albo zamawiam w internetowej aptece, stosuje go od kilku lat,polecił mi go własnie mój gin, bo kiedyś miałam spore kłopoty z nawracającą infekcją.
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Jutro robimy grila
ale fajnie masz
Cytat:
Cześć dziewczyny

Mam już internet, ale narazie jesteśmy u rodziców (jutro wracamy do siebie) więc będę mało pisała.

Jak Kamilka Wam pisała, mój poziom glukozy po obciążeniu 50 g wyszedł 188 mg/dl . Wizytę miałam mieć w poniedziałek,ale poszłam dzisiaj . Lekarz jak zobaczył wynik to powiedział ,że mam w poniedziałek zgłosić się na oddział . W szpitalu zostanę 2-3 dni. Jeśli coś będzie nie tak to dłużej . Boje się . Ginekolog powiedział,że w zależności od wyników jakie wyjdą w szpitalu zostanie podjęta decyzja czy mam sama zgłosić się do poradni diabetologicznej,czy diabetolog przyjdzie do mnie na oddział.
Wylałam już chyba tone łez . Było tak dobrze, wszystkie wyniki zawsze wzorowe . . . .

Póki co najważniejsze , że Patryś kopie jak szalony .
będzie dobrze wiem, ze to tak znienacka, ale to tylko 2-3 dni, odpowiednie leczenie i dieta i bedzie ok Patryś tez nie chce zeby mama sie denerwowała dlatego kopie

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:27   #3579
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie dobrze! będziemy się wspierać też będę w szpitalu ale nie wiem ile

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:31   #3580
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
boję sie tego testu z glukozą
będę mieć w przyszłym tyg.
tj. boję sie o wynik...
Nie martw się na zapas. Bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
aaaa prawie zapomniałam
zaczynamy dziś 18 tydzień
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Chyba większość chodzi co miesiąc do gin, chociaż na usg mogłabym chodzić do tydzień
Ja chodzę czasem co 2, czasem co 4 tyg. Ale usg mam bardzo rzadko u mojej gin Nie chce jej się robić Wczoraj też nie miałam. Ale za 4 tyg ją przycisnę, że chcę dziecko zobaczyć i już

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Ja dziś mam wolne...wczorajszy dzień był masakryczny w pracy...i dziś zauważyłam lekkie plamienie na papierze muszę chyba pójść do kogoś kto wreszcie potraktuje mnie jak kobiete w ciąży...bo mój manager się w ogóle nie przejmuje mam nadzieje, że z dzidziolkiem wszystko ok. Idę poszukać go dopplerkiem i leżaczkować.
Miłego dnia dziewczyny
Ojej... uważaj na siebie Kochana Mam nadzieję, ze nie masz już plamienia.

Cytat:
a ja dzis zaczynam 24 tydzień
Gratulacje
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:32   #3581
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam właśnie telefon od położnej z tego szpitala w którym ostatnio miałam wizytę. Okazało się, że w moim wymazie wyszło że mam jakąś infekcję drożdżową
Na razie mam czekać na wieści od mojej położnej, a wizytę mam umówioną na 17 kwietnia dopiero...
Długa kąpiel w czymś o wysokim pH na pewno niszczy naszą naturalną ochronę, ale bez przesady... Na razie zacznij używać płynu do higieny intymnej i prysznica zamiast długich kąpieli (ja też je uwielbiam), bo jesteśmy bardziej podatne na infekcje i taka ochrona nie zaszkodzi. Rozumiem jednak, że będą to leczyć?

Chmielinka - w szpitalach jest aż tak źle? Co za personel...
A zakupy ładne.
Agunia - ubranka śliczne. A ja niestety nie mam takich koleżanek... Chociaż może do jednej powinnam napisać, bo też ma córcię.
Asia - nie płacz. Maleństwu szkodziłaby zaniedbana cukrzyca, a leczona po prostu utrudni życie Tobie. Dla dzidzi dasz radę.

Znów mnie kłuje. Akurat tam mogą być wiązadła, ale znikam.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:33   #3582
sas
Wtajemniczenie

Asia co do gllukozy i pobytu w szpitau... nie denerwuj się tak... podniesiony poziom glukozy w ciąży zdarza się, pewnie cię poobserwują, dobiorą ewentualnie dietę, zeby z Toba i malenstwem bylo wszystko dobrze....najczesciej po ciąży to mija kochana.... nie denerwuj się tak bo malenstwo tez się denerwuje
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:34   #3583
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
moje łowy
fajna ta czerwona torebka
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

mój też powiedział, ze bedziemy próbować dziewczynke do trzech razy, tylko, ze on raczej nie żartował

ja też

To ja może pokaże co mam dla mojego szkrabka, dopiero zaczynam kupować, a to co kupiła moja mama widziałam tylko przez kamerke i dojedzie razem z nią na rozwiązanie.
fajne ciuszki
Cytat:
byłam juz u gina
powiedział ze wlasnie o tym myslal, i ze nareazie nie bedzie mnie do tamtego szpitala kierował. Ze tutaj bed elezała. Mialam zostac teraz w szpitalu, ale zapytałam czy nie moge w poniedzialek przyjsc. A on ze pod warunkiem ze jakby sie cos dzialo tzn mocny bol(a niemoge brac ciągle tabletek) to mam sie zglosic szybciej. No to sie zgodziłam.

Nie wiem ile bede lezała. Ale chociaz dobre to ze u nas......
mam nadzieję że będzie dobrze
Cytat:
hej

ale pędzicie jak szalone... od wczoraj wieczora muszę nadrobić 16 stron

dziękuje wam bardzo kochane za to że myślami byłyście przy mnie...

niestety w nocy dostałam silnego ataku kolki nerkowej i karetka wzięła mnie do szpitala gdzie oczywiście na ip mnie nie zbadali tylko od rau przyjęli na ginekologie i jakaś ginka gada że będzie mnie badać... oczywiście wszystko było ok, a ta mi fandzoli coś o nerwobólu... tłumaczę jej że to raczej nerki bo już raz tak miałam a ona do mnie że urologa wołać nie będą że sama mi usg nerki zrobi i stwierdziła że "CHYBA NIE MA ZASTOJU" wzięli mi krew i mocz do badania... no to wyszło że krew ok a mocz paskudny z erytrocytami (wyszło na moje)... dostałam kroplówkę z pyralginą + no-spe. Rano już mnie nic nie bolało a na obchodzie ordynator mówi że mnie nie puści do domu bo chcą mnie sobie obserwować... no to ja pytam go czy zamierzają mnie badać-leczyć-konsultować z urologiem? a on że nie... będą tylko pilnować żebym dużo piłą co za szpital..... dobrze że rodzić będę w innym mieście...
w końcu się postawiłam i powiedziałam że pić to ja mogę w domu i z łaski wystawił mi wypis. Więc od 2 h jestem w domu.

może uda mi się was w tydzień nadrobić
biedactwo
Cytat:
wstawiam fotki ciuszków, ale od razu zaznaczam, że to bardzo znikoma część paczki Wybrałam tylko te najciekawsze, pajace, półśpiochy, body i kaftaniki pominęłam (a tego było multum)
fajne te ciuszki
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:35   #3584
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Długa kąpiel w czymś o wysokim pH na pewno niszczy naszą naturalną ochronę, ale bez przesady... Na razie zacznij używać płynu do higieny intymnej i prysznica zamiast długich kąpieli (ja też je uwielbiam), bo jesteśmy bardziej podatne na infekcje i taka ochrona nie zaszkodzi. Rozumiem jednak, że będą to leczyć?
Tak-jutro mam podejść do przychodni po receptę. Tylko nie wiem na co, bo nie zrozumiałam... coś z pochwą więc pewnie maść albo globulki.
Stary 2012-03-23, 17:41   #3585
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
To ja może pokaże co mam dla mojego szkrabka, dopiero zaczynam kupować, a to co kupiła moja mama widziałam tylko przez kamerke i dojedzie razem z nią na rozwiązanie.
sliczne te ciuszki

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Wczoraj stwierdził że rozpiera go energia i ze szkoda ze to nie już 40 tydzień bo już by się z chęcią zajął małą.
wow, niezle.
ciekawe czy za parenascie tygodni tez bedzie tak mowil

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Nie mam dziś czasu na dokładne czytanie i cytowanie, wybaczcie Chciałam tylko dać znać, że w pracy wszytko ułożyło się po mojej myśli i wcale nie musiałam o to walczyć. Po prostu pani manager do której zgłosiłam swoje zastrzeżenia, była zwyczajnie niekompetentna w tym temacie i stąd cały problem. Po przedłożeniu całej sprawy u odpowiedniej osoby, wiem że mam wiele praw i przywilejów związanych z byciem w ciąży i to tylko Ich niedopatrzenie, że nie korzystałam z nich od początku To tyle, miłego dnia
fajnie, ze wszystko sie wyjasnilo juz

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
pokażę wam kilka ubranek które mam dla małej
sliczne

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 17:43   #3586
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Asiu dobrze że szybko wykryta ta cukrzyca, będziesz mogła z lekarzem szybko zareagować i na pewno wszystko będzie dobrze najważniejsze że z maluszkiem ok
Właśnie bardzo się ciesze ,że to wszystko zostało teraz wykryte. Uświadomiłam sobie jak ważne są badania w ciaży.

Cytat:
Asiu wyjaśnienie, dlaczego na 3 dni chcą Cię zostawić jest bardzo proste. Bo NFZ refunduje w pełni tylko pobyty 3 dni i dłuższe. Nie pamiętam dokładnie już o co tam chodziło, ale wiem na pewno, że to przez rozliczenia z NFZ-em zawsze upierają się na położeniu kogoś do szpitala na te 3 dni minimum. Oczywiście jak będziesz chciała, to możesz wypisać się wcześniej na własne życzenie
O widzisz nawet nie wiedziałam. Myślałam , że nie liczy się ilość dni pobytu w szpitalu by NFZ zapłacił.
Na własne życzenie się nie wypisze,bo jeśli coś by się stało (TFU TFU TFU ) to nigdy bym sobie tego nie wybaczyła. Lepiej niech mnie przebadają.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
musi byc dobrze pewnie poobserwują Cie oglnie

Cytat:
będzie dobrze wiem, ze to tak znienacka, ale to tylko 2-3 dni, odpowiednie leczenie i dieta i bedzie ok Patryś tez nie chce zeby mama sie denerwowała dlatego kopie

Cytat:
Będzie dobrze! będziemy się wspierać też będę w szpitalu ale nie wiem ile
Kamilka Ty też w szpitalu?? Damy rade

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Asia - nie płacz. Maleństwu szkodziłaby zaniedbana cukrzyca, a leczona po prostu utrudni życie Tobie. Dla dzidzi dasz radę.
Będę zmuszona zrezygnować z tylu pyszności

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Asia co do gllukozy i pobytu w szpitau... nie denerwuj się tak... podniesiony poziom glukozy w ciąży zdarza się, pewnie cię poobserwują, dobiorą ewentualnie dietę, zeby z Toba i malenstwem bylo wszystko dobrze....najczesciej po ciąży to mija kochana.... nie denerwuj się tak bo malenstwo tez się denerwuje

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:49   #3587
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A my 19
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
z tego co sobie przypominam to jej matka podjęła dycyzję dość szybko ale później się rozmyśliła a kolejny raz do głupie głowy wpadło jej to w 8 miesiącu - o ile dobrze pamiętam.
O Matko...

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Wróciłam

dzięki za kciuki

przypałętała mi się jakaś infekcja i to może powodować te twardnienia i bóle. Dostałam antybiotyk i zwolnienie na tydzień, za tydzień kontrola u mojego gina i będziemy decydować co dalej.

Szyjka szczęśliwie długa i zamknięta, więc odetchnęłam z ulgą

A teraz mogę was ponadrabiać
To dobrze, że się wyjaśniła przyczyna Twoich dolegliwości Mam nadzieję, że infekcja szybko minie
Stary 2012-03-23, 17:50   #3588
nel_a
Zakorzenienie

Paula gdzie jesteś???

Chmielinko masz dla mnie jakieś info od męża?

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:51   #3589
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Wzyta ogólnie ok Zbadała mnie, stwierdziła, że wszystko ok szyjka, macica. Stwierdziła, że prawostronne bóle brzucha mam pewnie od naciskającej macicy, ale gdyby się nasiliły, mam do niej dzwonić.
Niestety nie zrobiła mi usg, więc nie widziałam Maluszka
Okazało się, że w ciągu ostatnich 4 tyg przytyłam 3 kg, czyli mam już 7 na plusie
super, ze na wizycie bylo wszystko ok

Cytat:
kurcze ta opieka i zainteresowanie w szpitalu przeraza mnie czasami... rece opadaja

Cytat:
fajne, a kombinezony rewelacja

Synek

Stary 2012-03-23, 17:52   #3590
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
moje łowy
Bardzo fajne
Stary 2012-03-23, 17:57   #3591
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Hey kochane! Ja tylko chwilowo bo za momencik wyjeżdżamy na weekend do mojej chrześnicy. świętujemy jej roczek! Ale będę miała nadrabiania. Już to wiem Chyba, że uda mi się z telefonu popisac. Miłego weekendu!
udanego weekendu

Cytat:
Jutro robimy grila
ale zazdroszcze, choc sama w niedziele jadlam, ale uwielbiam kielbaski z grilla i moge je czesto jesc

Cytat:
Cześć dziewczyny

Mam już internet, ale narazie jesteśmy u rodziców (jutro wracamy do siebie) więc będę mało pisała.

Jak Kamilka Wam pisała, mój poziom glukozy po obciążeniu 50 g wyszedł 188 mg/dl . Wizytę miałam mieć w poniedziałek,ale poszłam dzisiaj . Lekarz jak zobaczył wynik to powiedział ,że mam w poniedziałek zgłosić się na oddział . W szpitalu zostanę 2-3 dni. Jeśli coś będzie nie tak to dłużej . Boje się . Ginekolog powiedział,że w zależności od wyników jakie wyjdą w szpitalu zostanie podjęta decyzja czy mam sama zgłosić się do poradni diabetologicznej,czy diabetolog przyjdzie do mnie na oddział.
Wylałam już chyba tone łez . Było tak dobrze, wszystkie wyniki zawsze wzorowe . . . .

fajnie, ze sie odezwalas
bedzie dobrze, musi

Synek

Stary 2012-03-23, 17:59   #3592
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
co do mieszkania razem to myślę że tak od czerwca razem zamieszkamy
bo pokój jeszcze nie skończony
z mama puki co jakos się dogaduje jak narazie bez wiekszych spięć
No to super

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
No a zapomniałam się pochwalić:

zaczynam 22 TYDZIEŃ!!!
Gratulacje

Cytat:
Śliczności

A mój Synek ma czkawkę Już 2 raz dzisiaj
Stary 2012-03-23, 17:59   #3593
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Witaj
Nie denerwuj sie przede wszystkim i nie wkręcaj sobie, że dziecku coś moze się stać. Cukrzyca w ciązy sie zdarza i przy odpowiedniej diecie i monitorowaniu poziomu cukru wszystko będzie ok. Pomyśl, ile Patryś się nadenerwował razem z Tobą i teraz głowa do góry i myśl pozytywnie wszystko będzie dobrze!!!!
Cytat:
Przed ciążą to brałam kąpiel w wannie może z raz w miesiącu A teraz w ciąży mi się zachciało...

Długo używałam Lactacydu, ale tu niestety go nie kupię, a w polskich aptekach internetowych tu w UK cena tego płynu jest kosmiczna Poproszę mamę żeby mi przywiozła, to będę znów po porodzie stosować.
Ja też gdyby nie wkładki to musiałabym ciągle bieliznę zmieniać Co sobie kichnę to mi kilka kropli moczu poleci
Może by Ci mama podesłała go wcześniej, zebyś już zaczęła stosowanie,polecam zwłaszcza tą wersję Femina Plus,
dobry jest też Pliva Fem,choć sama nie używałam, to czytałam dobre opinie
http://kobietaintymnie.pl/dzialanie.html
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 18:02   #3594
muminek82
Wtajemniczenie

widze że Asia jest,nie martw się Kochana wszystko będzie dobrzenie ma innej opcji!a Maluszek kopie bo czuje że sie denerwujesz i daje Ci znać żebyś się nie martwiła
prince Ty tez do szpitala ale obie będziecie w dobrych rękach!
trzymam za Was kciuki dziewczynyżebyści e z dobrymi wynikami szybko wróciły do domu!!!

wpadne póżniej nadrobić bo głowa mnie tak boli że chyba zaraz pęknie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:03   #3595
Paula SHIN
Zakorzenienie

Bylam juz u lekarza

Prawie na pewno bedzie chlopczyk.
Wszystko w porzadku, wazy prawie 250g, rozwija sie swietnie. Wszystko inne tez ok.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:04   #3596
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Bylam juz u lekarza

Wszystko w porzadku, wazy prawie 250g, rozwija sie swietnie. Wszystko inne tez ok.
noooo to super

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:05   #3597
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam juz u lekarza

Gratulacje

Ważne, że wszystko jest w porządku, dziecko zdrowe i prawidłowo się rozwija
Stary 2012-03-23, 18:05   #3598
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
pokażę wam kilka ubranek które mam dla małej

jeszcze nie zapłaciłam gdyby czasami okazało sie że jednak będzie mały a nie mała
babka poczeka do USG które będę miała 5 kwietnia
Śliczne
Stary 2012-03-23, 18:06   #3599
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Bylam juz u lekarza

Paula ciesze się bardzo że wszystko wporządkui gratuluje synka!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:08   #3600
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam juz u lekarza

super
gratuluje synka
jak TZ cieszy sie?

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości