|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Oliweczko gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dominik śpi, a ja odpoczywam z czerwoną herbatą w ręce. Padło mi dziecko już o 19 bo miał dziś tylko dwie półgodzinne drzemki, z czego ostatnią o 13. Nie nacieszyłam się nic moim Dzieciątkiem
![]() Z dobrych wiadomości - zmusiłam się do poprasowania góry ciuszków. Suszarka nareszcie pusta ![]()
#723 | ||||
Rozeznanie
|
padam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a o czym pomyślałam? że fajnie że jesteś w ciąży, że rok po roku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#724 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Daj znać jak tesciowa zareagowała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pamiętam jak mała na początku zjamowała dokładnie połowę gondoli, w czasie spaceru sukcesywnie zsuwała się ku dołowi gondoli i zawsze mówiłam, że nad nią jeszcze jedno dziecko by się zmieściło ![]() Zaliczyłyśmy po południu drugi spacer, Ala chwilkę pospała, ja wsadziłam bratki do donic, a później odwiedził nas niespodziewanie mój brat. Ala oczywiście się go bała, tym bardziej, że wszedł w stroju na motor i w kominiarce, także wejście smoka...z pół godziny potrzebowała by się do niego w końcu usmiechnąć, ale mimo usmiechu to tuliła mi się do nóg, chowając w nie głowę ![]() ![]() Tutaj pewnie też będą pustki, nie dość, że weekend, to zapowiadają ładną pogodę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowa pora.
Moje panny dziś już śpią(nawet nie wykapane), zęby im idą , górne jedynki i wszystko jest na nie. Normalnie masakra... tylko mama mama i mama. Meszares fajnie,że Blanka to takie fajne dziecko, moje była do czasu. Patik nie przejmuj każde dziecko jest indywidualnością, u nas np. Lena już siada i raczkuje i staje, a Lili pełza i nic więcej
#726 |
Zakorzenienie
|
Qrwa co za dzień
![]() Popsuł mi się samochód w LBN. Nie chciał jechac na niskich obrotach poniżej 2 tys, gasł silnik od razu. Dało się jechać, ale trzeba było cały czas na gazie miec nogę, jednocześnie hamując LEWĄ nogą ( nie ma ręcznego jeszcze!). W doatku rozładował się akumulator, musiałam wzywac brata ( dobrze, że był w lbn ). Wpadłam w histerię z tego wszystkiego, darłam się na niego chociaż nic nie zrobił, z tż przez tel się kłóciłam, wszystkim nerwy puściły. Głowa mnie boli z tego wszystkiego jak cholera. U gina: ciąży nie ma ![]() W obrazie usg enodmetrium małe więc do okresu daleko, dzisiaj już 6 dzień spóźnienia. Duża infekcja grzybicza. Mam kupić irygator i przez 5 ni wypłukać ztantum rosa, potem globulki i jeszcze raz cyto. Wisi nade mną wizja pobrania wycinka z szyjki w szpitalu w znieczuleniu ogólnym jeśli znowu cyto wyjdzie źle... tyle dobrze że za wizytę połowę mniej wzięła. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#727 | ||
Zakorzenienie
|
oj patik niedobrze
![]() ![]() Jeszcze mi się tak przypomniało-- że Oliweczka Tobie bym radziła kupić wózek taki dla dzieci rok po roku czy bliźniaków. Na Mikołajkach firmowych spotkałam swoją koleżankę właśnei z takm wózkiem, a różnicę między dziećmi ma większą niż ja. Jej 2,5 letnia córeczka chętnie się pakowała do neigo i tak woziła dwójkę. JA sama zastanawiałam się nad takim wózkiem przed narodzinami Lilki ale doszłam do wniosku że nam taki niepotrzebny bo mieszkamy na wsi, i łatwiej ogarnąć takiego uciekającego malucha, w mieście to inna bajka, jak musisz gdzieś tam jechać to wkładasz dwójkę i z głowy. mówię o czymś takim np http://allegro.pl/abc-design-zoom-dl...215484403.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję Twoim plecom ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
youyou dzięki
![]() A tak pomijając czadowy wózek ten dla blizniaków. A słyszałyście, że angelina jolie jest w ciąży blizniakami znowu? ( raz już urodziła blizniaki, potem córka, i teraz znowu blizniaki, pomijając adoptowaną trójkę ![]() patik ojjj współczuję dnia. I te wieści od gina. Wyobrażam sobie, jak się wkurzyłaś, mi jak padł akumulator raz to chciałam wyzabijać wsystkich do okoła. Ząb mnie boli, ucho... W du.pie mam jutro ostaje w domu. W ndz pojadę do budy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
A! odezwał się dyro od sprzątania. Mam iść w pon na godz. ( całe 6 zł
![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
ILE WASZE DZIECI PIJĄ MLEKA NA NOC ?!
bo moja dzisiaj przebiła samą siebie 260ml ![]() ale nie jad nic od 16stej,bo nie chciała ! |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Kajool zawsze się wzruszam, jak czytam Twój podpis. Co to za słowa?
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Żaneta mój to w ogóle niejadek jest ( mimo gabarytów ). Wypije max 150 ml. Więcej nie. I nie na noc. Na noc ma pusty brzuszek. Inaczej nie zaśnie. Idzie spać 19.30, a jadł o 17. I to mleko to wypije 2 razy dziennie i finito.
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Brumek mam pytanie dot. Twoich piersi
![]() Powiedz mi czy tą całośc można sobie wcześniej przygotować, w sensie położyć pierś i zakręcić ciastem francuskim i to odłożyć do lodówki, czy nienagrzanego piekarnika? i włączyć za kilka godzin? Pytam bo jutro moi rodzice robią imprezkę i mam mamie zrobić te piersi w wersji z kurczakiem i boczkiem ![]() i nie chciałabym tak przy gościaach się z tym babrać, wolałabym zrobić przed i dopiero przy gościach włożyć do piekarnika.. Co myślisz? Lilce robię 240ml, przeważnie prawie wszystko wypije, zostawi jakieś 30ml na dnie.
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara raz zjadła 240 po czym ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Ja dałam do lodówki gotowce, tak na 3h i nic im nie było. Poza lodówka chyba nie, bo ciasto sie jakby tak rozpływa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#736 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
co za baba durna ![]() numer masz na górze po prawej stronie Cytat:
![]() Cytat:
fajny pomysł ![]() mam nadzieję że z uchem szybko przejdzie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ojjj...bardzo nieprzyjemnie ![]() Cytat:
no to się nacieszysz nim ![]() Byłam z małym dziś na zakupach. Trzymam go w sklepie na rękach, pani mi coś pokazuje a ten zgiął się w pół do przodu, pani prosto w oczy się wgapił z szerokim uśmiechem i zaczął do niej po swojemu gadać ![]() ![]() Ja się pewnie dopiero w niedzielę wieczorem odezwę bo jutro jedziemy z TŻem za Wrocław ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
dziewcyny wiem, że to było wałkowane miliard razy - dacie linka do piersi brumka? plis
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
Hej
Mam wekend !!!!!!!!!!! ![]() ![]() Oliweczko moje gratulacje ![]() ![]() Marina ale olbrzym z Igorka i Ty go jeszcze nosisz na rękach ??? Ja tez jajka gotuje w cebuli ale z buraków wcale nie wychodzą czerwone ![]() Meszares Krystek to płacze na widok obcych osób ![]() Agadus a co to za piękna laseczka w Twoim awku ![]() ![]() ![]() Patik Brumek jak słysze takie teksty o opóźnionych dzieciach to ![]() ![]() Bella ja też mam problem z piętami kremy nic nie pomagają ![]() Dla dzisiejszych solenizantów ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=3OvxOKjOtB0
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |||
Rozeznanie
|
pozarłam sie z tz
![]() i szukam w necie przepisów na jego poniedziałkowe urodziny. może Wy macie jakieś pomysły co dobrego do jedzenia można zrobić? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() hehe, Adaś to taki kochany śmieszek, podrywacz Ci rośnie ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2012-03-23 o 20:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i dziekujemy ![]() a probpowalas dernilan na te stopy??
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poradźcie mi kochane!
Poluje na wózek bliźniaczy i teraz mam dylemat jakie koła czy pompowane czy piankowe.... a my mieszkamy przy polnej drodze i jakoś wizja tych piankowych kół mnie przeraża a spacerówki prawie każda jedna jest z piankowymi...
#743 |
Wtajemniczenie
|
miałam cytaty i Tż wyłączył mi kompa
![]() ![]() Zuza dziękuje za słowa uznania od ciotek ![]() Kalinko a ja mocno trzymam kciuki (wiesz za co ![]() Marina, widzę że już dostałaś linka. Spróbuj jeszcze pizzy na cieście francuskim, też z blogu Brumka. Ps. podziwiam Cię! Nasza wątkowa siłaczka ![]() Brumek, Tymek opóźniony? ![]() Aania a ja obstawiam, że będziesz następna po Oliweczce ![]() Patik niedobrze, zdrówka! Stronczek fajowa Wiki! Jeżu jakiego ja mam lenia...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Kalinka dzięx za linka!
Justyna pizzę powiadasz? spróbuję koniecznie. A te piersi też niedługo. I dzięki ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja starsza miala ten lek w 6tym miesiacy zycia i jak przyjechal dziadek specjalnie do niej na kilka dni to przez caly ten czas nie dala mu sie do siebie zblizyc- ale glupia sytuacja to byla wtedy brrr ![]() Cytat:
![]() Twoje dziewczyny pewnie tez przechodza to o czym pisalam wyzej ![]() Cytat:
![]() co do tego badania wycinka szyjki 0 mialam to robione, to znieczulenie ogolne to taka narkoza, ktora trwa 20min - powiem Ci na pocieszenie, ze jest to nawet przyjemne ![]() ![]() Cytat:
![]() Adas czaruje obce panie.. ![]() ![]() milego weekendu! iustyna mialam pisac - Zuziak piekny! ![]() ![]() Stronczek - ale fajna pysia, wow! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moge oficjalnie powiedziec ze Kornela juz siedzi ![]() dziekujemy za zyczenia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() ![]() Scio, a Ty znowu wpadasz ja po ogień i już Cię nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A reakcje na cierpiące dzieci też się u mnie skrajnie wyostrzyły, odkąd mam Tymcia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Aniu, Adam jest chyba największym forumowym czarusiem! On musi być diabelnie kontaktowym dzieckiem ![]() 3. O nie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No niestety, właśnie się dowiedziałam... Nie ma się z czego śmiać! ![]() Teliczku - obiecywałaś że nam dzis opowiesz co to się wczoraj działo u Was? ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- No brawo ![]() ![]() ![]() Sama się podnosi z leżenia? A my dziś popołudniu byliśmy u koleżanki męża. Ona ma dwie córki, z czego jedna ma 14 miesięcy. Ale Tymek niestety, jak nigdy, nie był specjalnie towarzyski. Cały czas chciał być na kolankach, a odłożony do dziewczyn zaczynał popłakiwać. Na męskie łzy chyba je chciał wziąć ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- I jeszcze się miałam pożalić - wczoraj Tymek mnie ugryzł podczas karmienia, pierwszy raz tak strasznie mocno, że aż mi się gwiazdy pokazały ![]() Koniec żalenia ![]()
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
Kochane ja sie zegnam na dzis... bedziemy mieli goscia na noc. Tz kolega wpadl i siedza sobie przy drinku (urodziny ma, ten kolega). Jest tu sam, zona i dzieci w PL i nie mial gdzie sie podziac
![]() Dziekuje wszystkim za zachwty nad moim dzieciem ![]() D O B R A N O C ... Biedna Brumek, ze mnie sie ostatnio siostra Tz smiala ze nie uswiadcze gryzienia. Przy Wiki moze nie, ale w przyszlosci... kto wie....??? lece... Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-23 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na moje piety na razie próbowałam różne kremy do stóp , musze coś z tym zrobić bo czeka mnie lato w tenisówkach lub skarpetkach ![]() Iustyna zawsze jak robie rybe po grecku to myśle o Tobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.