W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-23, 18:03   #721
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Oliweczko gratulacje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:36   #722
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dominik śpi, a ja odpoczywam z czerwoną herbatą w ręce. Padło mi dziecko już o 19 bo miał dziś tylko dwie półgodzinne drzemki, z czego ostatnią o 13. Nie nacieszyłam się nic moim Dzieciątkiem Tak to jest, jak się wraca z pracy przed 18.
Z dobrych wiadomości - zmusiłam się do poprasowania góry ciuszków. Suszarka nareszcie pusta

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:51   #723
kalinkap13
Rozeznanie

padam umyłam wszystkie okna-a jest ich troche-pościerałam kurze, i pochowałam niektóre zimowe rzeczy.. teraz marzę tylko o spaniu

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A skąd Ci się wzięło drugie dziecko??

i o czym sobie o mnie pomyślałaś?
pilnuję córkę brata co dwa dni
a o czym pomyślałam? że fajnie że jesteś w ciąży, że rok po roku ja całty czas o tym marzę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ależ się wkurzyłam. Nie tyle wkurzyłam, co mi przykro.
Sąsiadka ( siostra teściowej swoją drogą- dużo cech wspólnych) powiedziała mi że Sara już powinna siedzieć, bo jej wnuk to w jej wieku już chodził.
Może i powinna, ale co z tego? każde dziecko ma swoje tempo
Opowiedziałam jej kilka słów.
eee tam, będziesz sie przejmować głupim babsztylem?olej to! każde dziecko rozwija sie swoim tempem,i nie powinno sie porównywać

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
monia racja. Waży 13 kg i ma ze 100 cm ( wzrost zawyżony oczywista, nie wiem, ale na 92 mam już body ) serio jest b. duży.
to faktycznie jest sporych gabarytów

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
To ja Wam pokaże jak dzis moja dama sobie jeździła na siedzaco. Bardzo jej sie to podoba.
no pięknie!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 18:54   #724
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
i jak Ala się zachowuje jadąc przodem do kierunku jazdy? Mi Julcia wydaje się jeszcze za mała na takie odwrócenie.
Zmiana wyszła na dobre. Ala Jest dużo spokojniejsza, jak jechała tyłem to ciągle stękała, wierciła, marudziła, a teraz jak królowa siedzi z rączkami opartymi o boczki wózka i nawet słońce świecące po oczkach jej nie straszne. I wiecie co zauważyłam, tak samo jest w domu, gdy jej tak jakby zniknę z pola widzenia, ona o mnie "zapomina" i się ładnie soba zajmuje. A jak tylko się wychylę, czy w domu zacznę z kimś rozmawiać przez tel. to zaraz podchodzi, wspina się po nogach, jęczy, stęka.

Daj znać jak tesciowa zareagowała

Cytat:
Agadus własnie miałam o Was pytać... Będzie dobrze kochane, cieszę się, że mimo choróbska niuńki jesteś pozytywnie nastawiona do życia Piękny avek.
Dziewczyny nowe, tam Agadus jest, fajna laska, co?
Oj faaajnnaa

Dla Ewy za picie z niekapka. Moja tak jak Igor używa niekapka jako gryzak Dalej jedziemy na podawaniu piciu strzykawką, czasami się uda kilka łyków z doidy "wypić".

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Bylysmy z Blanka (Klara w zlobku) na 3-godzinnym spacerze na dzialkach. Nie planowalam byc tak dlugo - chcialam tylko porozklejac ogloszenia o kupnie dzialki i wracac, ale spotkalam sasiada (tzn on mnie zna, ja go nie) z klatki obok, ktory jest starym dzialkowcem i pokazal mi trzy dzialki do kupieniapotem jeszcze zalatwil namiary na wlascicieli - super dziadek! nawet Blanke mi trzymal na rekach jak ja ogladalam ogrodki (bo znudzona rzucala sie w wozku). Potem inny dziedek tez ja wzial, a ta normalnie-cyganskie dziecko, usmiechala sie do kazdego, szczesliwa, ze na raczkach!
Fajnie, że wypad na działki się udał! I odważne masz dziecko Ala boi się dziadka czy wujka, których miesiąc nie widziała, o obcych facetach nie wspomnę. Jak jakiś miły Pan w sklepie zrobi do niej głupi usmieszek, to ta w ryk, tak samo z sąsiadami jak któryś zbliża się do wózka. Nie wiem czy to efekt tego, że postać męska to dla niej kosmiczny twór? tata z doskoku w domu się zjawia i znika, dobrze, że na niego mimo wszystko pozytywnie reaguje, chociaż na początku każdego jego powrotu jest bardzo wycofana i klei się do mnie

Cytat:
To ja Wam pokaże jak dzis moja dama sobie jeździła na siedzaco. Bardzo jej sie to podoba.
Następna śliczna, zadowlona spacerowiczka Przed chwilą takie okruszki w gondolkach leżały a teraz, dumne siedzące szkraby

Pamiętam jak mała na początku zjamowała dokładnie połowę gondoli, w czasie spaceru sukcesywnie zsuwała się ku dołowi gondoli i zawsze mówiłam, że nad nią jeszcze jedno dziecko by się zmieściło

Zaliczyłyśmy po południu drugi spacer, Ala chwilkę pospała, ja wsadziłam bratki do donic, a później odwiedził nas niespodziewanie mój brat. Ala oczywiście się go bała, tym bardziej, że wszedł w stroju na motor i w kominiarce, także wejście smoka...z pół godziny potrzebowała by się do niego w końcu usmiechnąć, ale mimo usmiechu to tuliła mi się do nóg, chowając w nie głowę Wstydzioch mały!!! Jutro jedziemy na imieniny/urodziny do teściowej, także cały dzień poza domem nam się zapowiada-fajnie
Tutaj pewnie też będą pustki, nie dość, że weekend, to zapowiadają ładną pogodę
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 19:04   #725
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Witam wieczorowa pora.

Moje panny dziś już śpią(nawet nie wykapane), zęby im idą , górne jedynki i wszystko jest na nie. Normalnie masakra...
tylko mama mama i mama.

Meszares fajnie,że Blanka to takie fajne dziecko, moje była do czasu.

Patik nie przejmuj każde dziecko jest indywidualnością, u nas np. Lena już siada i raczkuje i staje, a Lili pełza i nic więcej
Stary 2012-03-23, 19:27   #726
patik87
Zakorzenienie

Qrwa co za dzień

Popsuł mi się samochód w LBN.
Nie chciał jechac na niskich obrotach poniżej 2 tys, gasł silnik od razu.
Dało się jechać, ale trzeba było cały czas na gazie miec nogę, jednocześnie hamując LEWĄ nogą ( nie ma ręcznego jeszcze!). W doatku rozładował się akumulator, musiałam wzywac brata ( dobrze, że był w lbn ).
Wpadłam w histerię z tego wszystkiego, darłam się na niego chociaż nic nie zrobił, z tż przez tel się kłóciłam, wszystkim nerwy puściły. Głowa mnie boli z tego wszystkiego jak cholera.

U gina:
ciąży nie ma
W obrazie usg enodmetrium małe więc do okresu daleko, dzisiaj już 6 dzień spóźnienia.
Duża infekcja grzybicza. Mam kupić irygator i przez 5 ni wypłukać ztantum rosa, potem globulki i jeszcze raz cyto.
Wisi nade mną wizja pobrania wycinka z szyjki w szpitalu w znieczuleniu ogólnym jeśli znowu cyto wyjdzie źle...
tyle dobrze że za wizytę połowę mniej wzięła.

Stary 2012-03-23, 19:37   #727
youyou
Zakorzenienie

oj patik niedobrze współczuję takich przygód i wieści od gina

Jeszcze mi się tak przypomniało-- że Oliweczka Tobie bym radziła kupić wózek taki dla dzieci rok po roku czy bliźniaków.
Na Mikołajkach firmowych spotkałam swoją koleżankę właśnei z takm wózkiem, a różnicę między dziećmi ma większą niż ja.
Jej 2,5 letnia córeczka chętnie się pakowała do neigo i tak woziła dwójkę.

JA sama zastanawiałam się nad takim wózkiem przed narodzinami Lilki ale doszłam do wniosku że nam taki niepotrzebny bo mieszkamy na wsi, i łatwiej ogarnąć takiego uciekającego malucha, w mieście to inna bajka, jak musisz gdzieś tam jechać to wkładasz dwójkę i z głowy.
mówię o czymś takim np http://allegro.pl/abc-design-zoom-dl...215484403.html

Cytat:
Sąsiadka ( siostra teściowej swoją drogą- dużo cech wspólnych) powiedziała mi że Sara już powinna siedzieć, bo jej wnuk to w jej wieku już chodził.

Chociaż czasami się zastanawiam, dlaczego ona tyle w tyle za waszymi dziećmi...
co za głupia baba

Cytat:
monia racja. Waży 13 kg i ma ze 100 cm ( wzrost zawyżony oczywista, nie wiem, ale na 92 mam już body ) serio jest b. duży. Wczoraj na spacerze podbiegł do nas 13 miesięczniak dwa razy mniejszy, taki drobniutki. I oczywiście się musiałam tłumaczyć, czemu on nie bryka poza wózkiem
.
to Igor waży więcej niż mój dwuletni Filip
współczuję Twoim plecom
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 19:59   #728
Marina1
Zakorzenienie

youyou dzięki W ogóle mi każdy mówi teraz, że wyglądam jak cień człowieka, bo znowu schudłam. A nie chciałam. Nogi to mam gorsze niż patyk, a o cyckach to mogę pomarzyć. Chłopięca sylwetka jak nigdy. 54 kg przy 174 cm. A zawsze było 58-60 kg. Ale to przez ,,gimnastykę" z Igorem.
A tak pomijając czadowy wózek ten dla blizniaków.
A słyszałyście, że angelina jolie jest w ciąży blizniakami znowu? ( raz już urodziła blizniaki, potem córka, i teraz znowu blizniaki, pomijając adoptowaną trójkę )

patik ojjj współczuję dnia. I te wieści od gina. Wyobrażam sobie, jak się wkurzyłaś, mi jak padł akumulator raz to chciałam wyzabijać wsystkich do okoła.

Ząb mnie boli, ucho... W du.pie mam jutro ostaje w domu. W ndz pojadę do budy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 19:59   #729
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Głupi babsztyl Mi teść opowiadał, że rozmawiał ze swoją siostrą niedawno i ona się pyta ile Tymek ma. A wtedy miał 6 miesięcy. A siada? Teść mówi, że nie. A ona: Och, to on jest opóźniony w rozwoju!
Czaicie?

Kajoolku, czy mi się zdaje, czy dziś Ci troch lżej na duszy?

No dobra, znikam, bo jadę się gościć
tak lepszy, bo piatek. Jestem juz u rodzicow, dwa dni wolnego i dwa dni tylko z szymkiem

Cytat:
Qrwa co za dzień

Popsuł mi się samochód w LBN.
Nie chciał jechac na niskich obrotach poniżej 2 tys, gasł silnik od razu.
Dało się jechać, ale trzeba było cały czas na gazie miec nogę, jednocześnie hamując LEWĄ nogą ( nie ma ręcznego jeszcze!). W doatku rozładował się akumulator, musiałam wzywac brata ( dobrze, że był w lbn ).
Wpadłam w histerię z tego wszystkiego, darłam się na niego chociaż nic nie zrobił, z tż przez tel się kłóciłam, wszystkim nerwy puściły. Głowa mnie boli z tego wszystkiego jak cholera.

U gina:
ciąży nie ma
W obrazie usg enodmetrium małe więc do okresu daleko, dzisiaj już 6 dzień spóźnienia.
Duża infekcja grzybicza. Mam kupić irygator i przez 5 ni wypłukać ztantum rosa, potem globulki i jeszcze raz cyto.
Wisi nade mną wizja pobrania wycinka z szyjki w szpitalu w znieczuleniu ogólnym jeśli znowu cyto wyjdzie źle...

a nie myslalas aby skonsultowac to z innym lekarzem?? troche dziwne metody leczenia grzybicy ale to tylko moja opinia
Stary 2012-03-23, 20:00   #730
Marina1
Zakorzenienie

A! odezwał się dyro od sprzątania. Mam iść w pon na godz. ( całe 6 zł ). Ale co, idę !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-03-23, 20:03   #731
zanetaa88
Zakorzenienie

ILE WASZE DZIECI PIJĄ MLEKA NA NOC ?!
bo moja dzisiaj przebiła samą siebie 260ml
ale nie jad nic od 16stej,bo nie chciała !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 20:04   #732
Marina1
Zakorzenienie

Kajool zawsze się wzruszam, jak czytam Twój podpis. Co to za słowa?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Żaneta mój to w ogóle niejadek jest ( mimo gabarytów ). Wypije max 150 ml. Więcej nie. I nie na noc. Na noc ma pusty brzuszek. Inaczej nie zaśnie. Idzie spać 19.30, a jadł o 17. I to mleko to wypije 2 razy dziennie i finito.
Stary 2012-03-23, 20:10   #733
youyou
Zakorzenienie

Brumek mam pytanie dot. Twoich piersi
Powiedz mi czy tą całośc można sobie wcześniej przygotować, w sensie położyć pierś i zakręcić ciastem francuskim i to odłożyć do lodówki, czy nienagrzanego piekarnika? i włączyć za kilka godzin?

Pytam bo jutro moi rodzice robią imprezkę i mam mamie zrobić te piersi w wersji z kurczakiem i boczkiem
i nie chciałabym tak przy gościaach się z tym babrać, wolałabym zrobić przed i dopiero przy gościach włożyć do piekarnika..

Co myślisz?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Lilce robię 240ml, przeważnie prawie wszystko wypije, zostawi jakieś 30ml na dnie.
Stary 2012-03-23, 20:13   #734
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
oooo szok!

Sara raz zjadła 240 po czym wszystko chyba jej sie w brzuch nie zmieściło

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Powiedz mi czy tą całośc można sobie wcześniej przygotować, w sensie położyć pierś i zakręcić ciastem francuskim i to odłożyć do lodówki, czy nienagrzanego piekarnika? i włączyć za kilka godzin?
Ja dałam do lodówki gotowce, tak na 3h i nic im nie było. Poza lodówka chyba nie, bo ciasto sie jakby tak rozpływa.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 20:21   #735
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Ja dałam do lodówki gotowce, tak na 3h i nic im nie było. Poza lodówka chyba nie, bo ciasto sie jakby tak rozpływa.
oo dzięki Ci dobra kobieto no właśnie tak myślałam że w lodówce powinno wytrzymać, bo rzeczywiście to ciasto w cieple robi sie takie lepkie
Stary 2012-03-23, 20:36   #736
aania_20
Zakorzenienie

hej
Cytat:

co za baba durna

numer masz na górze po prawej stronie

Cytat:
Głupi babsztyl Mi teść opowiadał, że rozmawiał ze swoją siostrą niedawno i ona się pyta ile Tymek ma. A wtedy miał 6 miesięcy. A siada? Teść mówi, że nie. A ona: Och, to on jest opóźniony w rozwoju!
Czaicie?
powiedz że żartujesz.... masakra
Cytat:

W temacie Wielkanocy to ja dziś robiłam jajecznicę i zamiast stłuc jajka to zrobiłam se wydmuszki. Potem ugotuję w łupinkach cebuli i będę miała pisanki. To się nazywają ekonomiczne święta

fajny pomysł

mam nadzieję że z uchem szybko przejdzie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Bylysmy z Blanka (Klara w zlobku) na 3-godzinnym spacerze na dzialkach. Nie planowalam byc tak dlugo - chcialam tylko porozklejac ogloszenia o kupnie dzialki i wracac, ale spotkalam sasiada (tzn on mnie zna, ja go nie) z klatki obok, ktory jest starym dzialkowcem i pokazal mi trzy dzialki do kupieniapotem jeszcze zalatwil namiary na wlascicieli - super dziadek! nawet Blanke mi trzymal na rekach jak ja ogladalam ogrodki (bo znudzona rzucala sie w wozku). Potem inny dziedek tez ja wzial, a ta normalnie-cyganskie dziecko, usmiechala sie do kazdego, szczesliwa, ze na raczkach!
to jest szansa że coś uda się kupić? Super
Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
a o czym pomyślałam? że fajnie że jesteś w ciąży, że rok po roku ja całty czas o tym marzę
na pewno się uda
Cytat:
Qrwa co za dzień
ojjj...bardzo nieprzyjemnie trzymam kciuki żeby się wyniki poprawiły!
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
tak lepszy, bo piatek. Jestem juz u rodzicow, dwa dni wolnego i dwa dni tylko z szymkiem

no to się nacieszysz nim

Byłam z małym dziś na zakupach. Trzymam go w sklepie na rękach, pani mi coś pokazuje a ten zgiął się w pół do przodu, pani prosto w oczy się wgapił z szerokim uśmiechem i zaczął do niej po swojemu gadać nie muszę mówić jaki pani miała ubaw

Ja się pewnie dopiero w niedzielę wieczorem odezwę bo jutro jedziemy z TŻem za Wrocław miłego weekendu!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 20:36   #737
Marina1
Zakorzenienie

dziewcyny wiem, że to było wałkowane miliard razy - dacie linka do piersi brumka? plis
Stary 2012-03-23, 20:52   #738
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej

Mam wekend !!!!!!!!!!! buziaki dla pracujących dzielnych mamuś

Oliweczko moje gratulacje też po cichu zazdroszcze bo ja chyba już nie zobacze dwóch kresek na teście

Marina ale olbrzym z Igorka i Ty go jeszcze nosisz na rękach ???
Ja tez jajka gotuje w cebuli ale z buraków wcale nie wychodzą czerwone

Meszares Krystek to płacze na widok obcych osób co tam obcy nawet na widok dawno nie widzianych ciotek i wujków jest ryk

Agadus a co to za piękna laseczka w Twoim awku

Patik Brumek jak słysze takie teksty o opóźnionych dzieciach to Krystek jest sto lat za murzynami w rozwoju dopiero dziś sam usiadł i prawie wstał trzymając sie poduchy

Bella ja też mam problem z piętami kremy nic nie pomagają

Dla dzisiejszych solenizantów
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 20:53   #739
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajool zawsze się wzruszam, jak czytam Twój podpis. Co to za słowa?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Żaneta mój to w ogóle niejadek jest ( mimo gabarytów ). Wypije max 150 ml. Więcej nie. I nie na noc. Na noc ma pusty brzuszek. Inaczej nie zaśnie. Idzie spać 19.30, a jadł o 17. I to mleko to wypije 2 razy dziennie i finito.
to jest "kołysanka dla e.t" Natalii kukulskiej, ktora spiewam szymkowi. jak dochodze do tego wersu, to tez mam mokre oczy :P
http://www.youtube.com/watch?v=3OvxOKjOtB0

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 20:54   #740
kalinkap13
Rozeznanie

pozarłam sie z tz

i szukam w necie przepisów na jego poniedziałkowe urodziny. może Wy macie jakieś pomysły co dobrego do jedzenia można zrobić?

Cytat:
Filip wciaga 210ml

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

na pewno się uda

Byłam z małym dziś na zakupach. Trzymam go w sklepie na rękach, pani mi coś pokazuje a ten zgiął się w pół do przodu, pani prosto w oczy się wgapił z szerokim uśmiechem i zaczął do niej po swojemu gadać nie muszę mówić jaki pani miała ubaw
dzieki mam nadzieje Ty tez bys chciała,no nie?

hehe, Adaś to taki kochany śmieszek, podrywacz Ci rośnie

Cytat:
dziewcyny wiem, że to było wałkowane miliard razy - dacie linka do piersi brumka? plis
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/...ad-cudami.html

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2012-03-23 o 20:57
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 20:57   #741
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Hej

Mam wekend !!!!!!!!!!! buziaki dla pracujących dzielnych mamuś

Oliweczko moje gratulacje też po cichu zazdroszcze bo ja chyba już nie zobacze dwóch kresek na teście

Marina ale olbrzym z Igorka i Ty go jeszcze nosisz na rękach ???
Ja tez jajka gotuje w cebuli ale z buraków wcale nie wychodzą czerwone

Meszares Krystek to płacze na widok obcych osób co tam obcy nawet na widok dawno nie widzianych ciotek i wujków jest ryk

Agadus a co to za piękna laseczka w Twoim awku

Patik Brumek jak słysze takie teksty o opóźnionych dzieciach to Krystek jest sto lat za murzynami w rozwoju dopiero dziś sam usiadł i prawie wstał trzymając sie poduchy

Bella ja też mam problem z piętami kremy nic nie pomagają

Dla dzisiejszych solenizantów
buziaki dla ciebie rowniez. fajnie miec weekend co??
i dziekujemy

a probpowalas dernilan na te stopy??
Stary 2012-03-23, 21:00   #742
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dziewczyny poradźcie mi kochane!

Poluje na wózek bliźniaczy i teraz mam dylemat jakie koła czy pompowane czy piankowe.... a my mieszkamy przy polnej drodze i jakoś wizja tych piankowych kół mnie przeraża a spacerówki prawie każda jedna jest z piankowymi...
Stary 2012-03-23, 21:03   #743
iustyna1
Wtajemniczenie

miałam cytaty i Tż wyłączył mi kompa . No nie ważne .
Zuza dziękuje za słowa uznania od ciotek .

Kalinko a ja mocno trzymam kciuki (wiesz za co ).
Marina, widzę że już dostałaś linka. Spróbuj jeszcze pizzy na cieście francuskim, też z blogu Brumka. Ps. podziwiam Cię! Nasza wątkowa siłaczka
Brumek, Tymek opóźniony?
Aania a ja obstawiam, że będziesz następna po Oliweczce .
Patik niedobrze, zdrówka!
Stronczek fajowa Wiki!

Jeżu jakiego ja mam lenia...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 21:13   #744
Marina1
Zakorzenienie

Kalinka dzięx za linka!

Justyna pizzę powiadasz? spróbuję koniecznie. A te piersi też niedługo. I dzięki ale w sumie nie ma za co mnie podziwiać to los tak zdecydował
Stary 2012-03-23, 21:15   #745
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Fajnie, że wypad na działki się udał! I odważne masz dziecko Ala boi się dziadka czy wujka, których miesiąc nie widziała, o obcych facetach nie wspomnę. Jak jakiś miły Pan w sklepie zrobi do niej głupi usmieszek, to ta w ryk, tak samo z sąsiadami jak któryś zbliża się do wózka. Nie wiem czy to efekt tego, że postać męska to dla niej kosmiczny twór?
alibany, moja corunia nie odwazna, a Twoja nie strachliwa. Poprostu Twoja Ala przechodzi okres leku przed obcymi, calkiem normalny miedzy 6 a 9 miesiacem potem jej przejdzie Natomiast moja Blana jeszcze do tego etapu nie doszla, Maluch jeden
Moja starsza miala ten lek w 6tym miesiacy zycia i jak przyjechal dziadek specjalnie do niej na kilka dni to przez caly ten czas nie dala mu sie do siebie zblizyc- ale glupia sytuacja to byla wtedy brrr

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Witam wieczorowa pora.

Moje panny dziś już śpią(nawet nie wykapane), zęby im idą , górne jedynki i wszystko jest na nie. Normalnie masakra...
tylko mama mama i mama.

Meszares fajnie,że Blanka to takie fajne dziecko, moje była do czasu.
Ty masz Kochana zabkowanie x 2
Twoje dziewczyny pewnie tez przechodza to o czym pisalam wyzej

Cytat:

co do tego badania wycinka szyjki 0 mialam to robione, to znieczulenie ogolne to taka narkoza, ktora trwa 20min - powiem Ci na pocieszenie, ze jest to nawet przyjemne

Cytat:
to jest szansa że coś uda się kupić? Super

Ja się pewnie dopiero w niedzielę wieczorem odezwę bo jutro jedziemy z TŻem za Wrocław miłego weekendu!
jest szansa, moze kupimy jakis ogrodeczek
Adas czaruje obce panie..
milego weekendu!

iustyna mialam pisac - Zuziak piekny! bez podlizywania - cala mama
Stronczek - ale fajna pysia, wow!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 21:16   #746
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Czaicie?
konam opozniona to ona jest

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Marinko jak mi tak Szymula płakał to myślałam o Tobie i Igim, wyobrażam sobie co przeżywałaś / przeżywasz... Ale to jest frustrujące...

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Ale z Igusia duży chłopak!
a wiesz ze mam tak smao jak Nela daje mi popalic to zawsze mysle o Marinie.I nieprzejmuj sie ja tez czasem coos palne jak juz rady niedaje

Cytat:
to tak jak moja

Cytat:
A! odezwał się dyro od sprzątania. Mam iść w pon na godz. ( całe 6 zł ). Ale co, idę !
zalezal o ci na tym dobrze ze sie udalo,ale mogliby sie bardziej postarac

moge oficjalnie powiedziec ze Kornela juz siedzi

dziekujemy za zyczenia
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 21:19   #747
brumek
Zakorzenienie

Hejka

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Zdecydowanie w lodówce, bo inaczej to ciasto się robi lepkie, oklapnięte i się rozłazi A za to, że wytrzyma ładnie czekając na gości to ręczę, bo też kilka razy mi się zdarzyło przygotować je rano i do popołudnia trzymać w lodówce

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Oliweczko gratulacje
Scio, a Ty znowu wpadasz ja po ogień i już Cię nie ma

Cytat:
U gina:
O kurczę, brzmi niefajnie

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Dzien dobry. U nas ciężko. Mała po szczepieniu. Płaczu było co nie miara!
Wczoraj tez zastanawiałam się z tż, czy nie jestem w ciąży. A to dlatego, że rozpłakałam się pod nosem na widok płaczącego chorego chłopca, który czekał na wizyte. Chłopak płakał, bo podobno w żłobku zaczął go bardzo bolec brzuch. Dziecko histerycznie bez przerwy płakało i jakoś tak mi się przykro zrobiło.
Biedne maleństwo
A reakcje na cierpiące dzieci też się u mnie skrajnie wyostrzyły, odkąd mam Tymcia

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Ja pracuję jeden tydzień 8-16, a drugi 10-18... Więc cały wolny czas poświęcam Natanowi, bo on codziennie umie coś nowego Raczkuje takim tempem że go dogonić nie mogę... Wstaje i chodzi na nóżkach przy wszystkich meblach i za ręce... Ale nadal nie ma ani jednego ząbka... Cały czas wychodzą i wyjść nie mogą
No to masz dwa etaty jednym słowem Nie wyobrażam sobie, jak Wy sobie radzicie z tym wszystkim dziewczyny pracujące

Cytat:
1. powiedz że żartujesz.... masakra

2. Byłam z małym dziś na zakupach. Trzymam go w sklepie na rękach, pani mi coś pokazuje a ten zgiął się w pół do przodu, pani prosto w oczy się wgapił z szerokim uśmiechem i zaczął do niej po swojemu gadać nie muszę mówić jaki pani miała ubaw

3. Ja się pewnie dopiero w niedzielę wieczorem odezwę bo jutro jedziemy z TŻem za Wrocław miłego weekendu!
1.
2. Aniu, Adam jest chyba największym forumowym czarusiem! On musi być diabelnie kontaktowym dzieckiem
3. O nie Tyle czasu

Cytat:
to jest "kołysanka dla e.t" Natalii kukulskiej, ktora spiewam szymkowi. jak dochodze do tego wersu, to tez mam mokre oczy :P
http://www.youtube.com/watch?v=3OvxOKjOtB0
Od dwóch dni ta płyta leci u nas na okrągło

Cytat:
Mi też się ten widok podoba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-23, 21:25   #748
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
youyou dzięki W ogóle mi każdy mówi teraz, że wyglądam jak cień człowieka, bo znowu schudłam. A nie chciałam. Nogi to mam gorsze niż patyk, a o cyckach to mogę pomarzyć. Chłopięca sylwetka jak nigdy. 54 kg przy 174 cm. A zawsze było 58-60 kg. Ale to przez ,,gimnastykę" z Igorem.
Oj, Marina, zadbaj Ty jakoś o siebie, bo chyba jesteś na skraju wyczerpania Wiem, że nie ma jak, ale wykończysz nams się, dziewczyno

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

I jeszcze sie pochwalę-Ewa pije z niekapka!!!!!!:jupi :a pare dni temu pytałam Was jak ją tego nauczyćwczoraj nalałam jej wody a ona do dzioba i wypila wszystko duszkiem
I mówi maaaammmmmmmmmmaaaaaaaaa: cmok:tż był w takim szoku, że az sam zaczął do niej powtarzać"ma-ma"po chwili dopiero próbował "ta-ta"
No to Ewa kolejne ważne kroki w dorosłość poczyniła

Cytat:

W temacie Wielkanocy to ja dziś robiłam jajecznicę i zamiast stłuc jajka to zrobiłam se wydmuszki. Potem ugotuję w łupinkach cebuli i będę miała pisanki. To się nazywają ekonomiczne święta
Super pomysł! Ja to chyba wydmuszki ostatnio w pierwszej klasi epodstawówki robiłam

Cytat:
monia racja. Waży 13 kg i ma ze 100 cm ( wzrost zawyżony oczywista, nie wiem, ale na 92 mam już body ) serio jest b. duży. Wczoraj na spacerze podbiegł do nas 13 miesięczniak dwa razy mniejszy, taki drobniutki. I oczywiście się musiałam tłumaczyć, czemu on nie bryka poza wózkiem

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Mamy troche ciuszków po corce kolezanki-Ewa teraz nosi 74, a jej mała nosiła 74 jak miała roczek...i ona twierdzi, ze Ewik olbrzymi...no ale jaki ja mam na to wpływ???????
To chyba ona maleńka, a nie Ewa duża! Chyba gigantyczna większość dzieciaków na forum nosi już przynajmniej na 74 ubranka

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
super - ja zrobiłam identycznego "biznesa" z detektorem tętna płodu BabySound - kupiłam za 120zł a poszedł za 130
Pamiętam

Cytat:
To od czego on tak rośnie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek, Tymek opóźniony?
No niestety, właśnie się dowiedziałam...
Nie ma się z czego śmiać!

Teliczku - obiecywałaś że nam dzis opowiesz co to się wczoraj działo u Was?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
moge oficjalnie powiedziec ze Kornela juz siedzi
No brawo
Sama się podnosi z leżenia?

A my dziś popołudniu byliśmy u koleżanki męża. Ona ma dwie córki, z czego jedna ma 14 miesięcy. Ale Tymek niestety, jak nigdy, nie był specjalnie towarzyski. Cały czas chciał być na kolankach, a odłożony do dziewczyn zaczynał popłakiwać. Na męskie łzy chyba je chciał wziąć Ale to dlatego, że był strasznie zmęczony. Poza tym ta druga górna dwójeczka zdecydowanie zaczyna dawać się we znaki - wróciło mega ślinienie, mniejszy apetyt, tarcie buzi co chwila i suche policzki...

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

I jeszcze się miałam pożalić - wczoraj Tymek mnie ugryzł podczas karmienia, pierwszy raz tak strasznie mocno, że aż mi się gwiazdy pokazały Zrobił mi dziurkę w sutku! Dziś trochę to spuchło, zsiniało i boli jak diabli.

Koniec żalenia
Stary 2012-03-23, 21:28   #749
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Kochane ja sie zegnam na dzis... bedziemy mieli goscia na noc. Tz kolega wpadl i siedza sobie przy drinku (urodziny ma, ten kolega). Jest tu sam, zona i dzieci w PL i nie mial gdzie sie podziac

Dziekuje wszystkim za zachwty nad moim dzieciem

D O B R A N O C ...

Biedna Brumek, ze mnie sie ostatnio siostra Tz smiala ze nie uswiadcze gryzienia. Przy Wiki moze nie, ale w przyszlosci... kto wie....???

lece...

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-03-23 o 21:29
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 21:28   #750
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
buziaki dla ciebie rowniez. fajnie miec weekend co??
i dziekujemy

a probpowalas dernilan na te stopy??
Fajnie jest mieć wolny wekend

Na moje piety na razie próbowałam różne kremy do stóp , musze coś z tym zrobić bo czeka mnie lato w tenisówkach lub skarpetkach

Iustyna zawsze jak robie rybe po grecku to myśle o Tobie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości