|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() ![]() gratuluje ! Jestem w szoku! Lekkich miesięcy życzę! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak z obrazka! Cytat:
dla tzdla Ciebie Cytat:
Cytat:
Dzien dobry. U nas ciężko. Mała po szczepieniu. Płaczu było co nie miara! Wczoraj tez zastanawiałam się z tż, czy nie jestem w ciąży. A to dlatego, że rozpłakałam się pod nosem na widok płaczącego chorego chłopca, który czekał na wizyte. Chłopak płakał, bo podobno w żłobku zaczął go bardzo bolec brzuch. Dziecko histerycznie bez przerwy płakało i jakoś tak mi się przykro zrobiło. Ale nie- w ciąży nie jestem napewno !
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-03-23 o 12:52 |
||||||
|
|
|
#692 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Gratulacje dla solenizantów Kornelia, Malwina, Szymek, Krzyś
![]() Zanka zazdroszczę wyjazdu! udanego wypoczynku!!! pieleszka ładny avatar ![]() Agadus a jak nati znosi zastrzyki? Oj tak pogoda nastraja bardzo optymistycznie! A pamiętasz jak pisałam, że fajnie się wstrzeliłyśmy z rozpoczęciem nowego wiosennego wątku, w pierwszy dzień wiosny, odp. że to musi być jakiś znak ![]() Nie napisałam tego, ale jak bum cyk cyk miałam w głowie myśl, że ten wątek będzie wyjątkowy i któraś mamusia ogłosi, że jest w ciąży ![]() My już po pierwszym spacerku, kupiłam bratki i muszę je teraz powsadzać w doniczki na okna. Zaraz obiadek i na drugi już dłuższy spacer wychodzimy. odwróciłam Alę w spacerówce, tak by jechała przodem do świata, bo ostatnio już było marudzenie. A teraz zawzięcie wszystko co ma pod ręką zagryza, ale jaaakkkk....kurcze nie widzę by kolejny ząb był w drodze!!!Ale jej zachowanie na to wskazuje! |
|
|
|
#693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wcale Ci sie nie dziwię Pisz!to się nazywa interes ![]() ja się nie piszę na żaden no i najważniesze Szymuś, przystojniaku, Żbiku, Malwinko Kornelciu wszystkiego najlepszego!
|
|
|
#694 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ale dzis cudnie na dworzu ![]() sto lat dzisiejszym solenizantom! oliweczka caly czas mysle o Tobie super!!
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak Ala się zachowuje jadąc przodem do kierunku jazdy? Mi Julcia wydaje się jeszcze za mała na takie odwrócenie. Za godzinkę koniec pracy-jadę do teściowej na obiad( jest tam Julcia z tata i tofikiem) i pewnie jej powiemy-niech się cieszy ![]() Kupiłam pod praca jajca-po 0,70gr. duże, bo tak bębnią w radiu, że mają być po 1,20, a święta tuż tuż( wczoraj kupiłam koszyczek i akcesoria). Ależ piękna pogoda |
|
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
Subskrybuję!
Witam się ![]() I piszę już co u nas... Nie bijcie że się nie odzywam ale nie mam czasu ![]() Ja pracuję jeden tydzień 8-16, a drugi 10-18... Więc cały wolny czas poświęcam Natanowi, bo on codziennie umie coś nowego Raczkuje takim tempem że go dogonić nie mogę... Wstaje i chodzi na nóżkach przy wszystkich meblach i za ręce... Ale nadal nie ma ani jednego ząbka... Cały czas wychodzą i wyjść nie mogą ![]() Ale Natan zaczął ładnie przesypiać noce - budzi się ok. 5-6 i albo później zaśnie albo już nie (zależy od dnia). Spacery uskuteczniamy w spacerówce i do tego bardzo często na stojąco, bo Nataniel nie lubi za długo siedzieć a na stojąco więcej widzi ![]() Spróbuje chociaż coś podczytać, chociaż nie wiem na ile mi się to uda nim szef nie wróci...
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i o czym sobie o mnie pomyślałaś?
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip miał 8/9 miesięcy jak zaszłam w ciążę. Na początku - wbrew pozorom łatwiej ogarnąć taka dwójkę, bo takie maleństwo to głównie śpi, nie jest mobilne , gdzie je położysz tam leży ![]() Na spacery na początku w lecie to Lila była albo w wózku lub chuście a Filip na nóżkach. My mamy podwórko wiec często po prostu bawiliśmy się tylko na podwórku, nigdzie dalej nie wychodziliśmy, Lila sobie spała w wózku obok nas a my z Filipem w piaskownicy się bawiliśmy czy w basenie itp. W ogóle na pewno z drugim dzieckiem jest łatwiej, bo jesteś już doświadczona , jest lepsza organizacja, ja teraz jak zostaję tylko z jednym to wypoczywam No i ważne jest zaangażowanie taty, u nas tż robi wszytsko przy dzieciach.DZielimy się opieką, np. jak gdzieś jedziemy to on przejmuje i odpowiada za jedno, a ja z drugie. Wiesz ja się cieszę z tej sytuacji , na moim wątku lutowym byłam pierwsza zaciążona ponownie i też to była taka nowina dla wszystkich , po miesiącach zaszła jeszcze jedna mamuśka w drugą ciąże i dopiero teraz są kolejne ciąże.wiec wiesz, one dopiero w ciąży chodzą a ja mam juz "odchowane" dzieci
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
OLIWECZKA GRATULACJE!!! ALE WIEŚCI! NORMALNIE W SZOKU JESTEM
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dzięki za odp. własne podwórko, to super sprawa ![]() A teraz Filip całkiem sam chodzi, czy jeszcze w spacerówce? zastanawiam sie jak to będzie, jak ....się urodzi, Julcia bedzie miała rok i 3 miesiące i później czy będę potrzebowała spacerówki jeszcze dla Julci? ale mam pytania ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- No widzisz! Musisz do nas częściej zaglądać, bo ominą Cię wszystkie newsy ![]() Dziękuję
|
|
|
|
|
#701 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oliweczka to co ? czekamy na brata? ciekawe czy się sprawdzi ![]() Cytat:
, no i okazało sie ,że Oliweczka w zaciążyła
|
|||
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie Filip w lato w ogóle nie jeździł w wózku, dopiero zaczął w zimie - jak gdzieś szliśmy z tżtem razem, to na dwa wózki, bo po śniegu czy w jakąś zimnicę to Filip wolał się do wózka wpakować Teraz już nie jeździ, jak jest ciepło, i właśnie kupiliśmy mu rowerek biegowy więc na rowerku sobie będzie śmigał.My mamy w sumie 4 wózki - spacerową Emmaljungę, w której jeździł w zimie Filip, komplet gondola+spac. Xlandera XA (w którym jeździła Lila), i parasolke Cybexa. Teraz będe sprzedawać Cybexa, i po wakacjach Xlandera, niech Lila sobie trochę w nim pojeździ. Zostawię sobie tylko dla niej Emmaljungę na zimę bo to super wózek i jestem z niego bardzo zadowolona.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-03-23 o 14:31 |
|
|
|
|
#703 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny!
Żbik bardzo dziękuje cioteczką za życzonka!!!!! ![]() ( z tej okazji że mój syn to już przecież duży chłopczyk postanowił, że zrezygnuje z jednej drzemki ![]() Cytat:
to zupkę mu zrobiłam najpierw ugotowałam rybkę i potem do jarzyn dodałam nawet smaczyło Cytat:
dobrze, że nie jestem sama ![]() Cześć! Komu jak nie Wam mogę się pożalić??? [/QUOTE] a co tam się dzieję? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o fajnie że jesteś idę myć okna
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ się wkurzyłam. Nie tyle wkurzyłam, co mi przykro.
Sąsiadka ( siostra teściowej swoją drogą- dużo cech wspólnych) powiedziała mi że Sara już powinna siedzieć, bo jej wnuk to w jej wieku już chodził. Może i powinna, ale co z tego? każde dziecko ma swoje tempo Opowiedziałam jej kilka słów. Chociaż czasami się zastanawiam, dlaczego ona tyle w tyle za waszymi dziećmi... Shira już kiedyś pytła, ale jeszcze ja zapytam: który to numer paragonu; tutaj na górze równolegle z datą? czy na dole nr transakcji?
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-03-23 o 15:16 |
|
|
|
#705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciotkiklotki Szymek dziekuje wszystkim za zyczenia!!!!!
|
|
|
#706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi teść opowiadał, że rozmawiał ze swoją siostrą niedawno i ona się pyta ile Tymek ma. A wtedy miał 6 miesięcy. A siada? Teść mówi, że nie. A ona: Och, to on jest opóźniony w rozwoju!Czaicie? ![]() Cytat:
No dobra, znikam, bo jadę się gościć
|
|
#707 | ||
|
Rozeznanie
|
Pogoda marzenie!!!My juz po jednym spacerku ale chyba trzeba korzystac i wyskoczyc na jeszcze jeden
Cytat:
chociaz bardziej mi zależy na tym zeby sie przyzwyczaila. Łudzę sie, że odpieluszkowanie bedzie łatwiejsze![]() Cytat:
mnie zaczyna przerazac fakt, ze coraz bardziej podoba mi sie siedzenie w domu[QUOTE=patik87;33097694]Ależ się wkurzyłam. Nie tyle wkurzyłam, co mi przykro. Sąsiadka ( siostra teściowej swoją drogą- dużo cech wspólnych) powiedziała mi że Sara już powinna siedzieć, bo jej wnuk to w jej wieku już chodził. Może i powinna, ale co z tego? każde dziecko ma swoje tempo Opowiedziałam jej kilka słów. Chociaż czasami się zastanawiam, dlaczego ona tyle w tyle za waszymi dziećmi... A mi wczoraj moja mama powiedziała, ze z Ewy sie straszna chudzinka zrobiła, dzisiaj z kolei odwiedził nas teść i stwierdził, ze jest z niej mały tłuścioszek Nikomu nie dogodzisz, a już na pewno nie sąsiadce ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- I jeszcze sie pochwalę-Ewa pije z niekapka!!!!!! I mówi maaaammmmmmmmmmaaaaaaaaa: cmok: moja córunia! ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Wy już myjecie okna a je ze Świątecznych przygotowań posadziłam tylko owies musze kupic dla Ewika jakiś malutki koszyczek![]() Miałysmy pierwsze starcie z kotem...1:0 dla Ewy jeszcze chwila i kot straciłby reszte wąsów i garść siersci-dobrze, ze staruszek wyrozumiały
|
||
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus własnie miałam o Was pytać... Będzie dobrze kochane, cieszę się, że mimo choróbska niuńki jesteś pozytywnie nastawiona do życia
Piękny avek. Dziewczyny nowe, tam Agadus jest, fajna laska, co? Oliweczka myślę o Tobie cały czas taka podjarana jestem aaa i obstawiam dziewczynkępatik następna mądra. Normalnie doktorka się znalazła Mi też się ciągle pytają czy Igor już... chodzi... ( a on nawet nie raczkuje ). Szkoda słów.A ja zrobiłam jakisik obad, byliśmy na 2 godz. spacerze. Pogoda cudna, ale to ,,nieszczęsne" słońce strasznie wkurzało mojego dziecia. A mi się coś z uchem porobiło Mam watę od wczoraj, i cały czas mam w nim taki dzwięk piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiii... Qrwa mać.---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- W temacie Wielkanocy to ja dziś robiłam jajecznicę i zamiast stłuc jajka to zrobiłam se wydmuszki. Potem ugotuję w łupinkach cebuli i będę miała pisanki. To się nazywają ekonomiczne święta ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Isia brawa dla Ewy ( mialam już pisać kiedyś, ładne imię ) za niekapka. Mój nie trybi że to nie jest gryzaczek tylko kubek do picia.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
marina - ale igor to kawał chłopa, pewnie wyglada na roczniaka (moj mial 10 kg jako roczniak a byl w 97 pkt siatki centylowej!!!). do dzis jest wielki i ciagle pytaja ile ma lat (bo jak mial 2 i nie mowil skladnie czy nie wchodzil na drabinki bo nie umial to zdziwko, teraz - bo sam sie nie ubiera jeszcze, bo niewyraznie mowi r... "a wyglada na 5latka...")
ja tez bede wydmuszkowac, tyle ze w weekend jajecznica bedzie
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
monia racja. Waży 13 kg i ma ze 100 cm ( wzrost zawyżony oczywista, nie wiem, ale na 92 mam już body )
serio jest b. duży. Wczoraj na spacerze podbiegł do nas 13 miesięczniak dwa razy mniejszy, taki drobniutki. I oczywiście się musiałam tłumaczyć, czemu on nie bryka poza wózkiem ![]() A głowę mój mały ma taką dużą prawie jak mój 9 letni ( czy 10, nie wiem ) brat...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-03-23 o 16:09 |
|
|
|
#711 |
|
Rozeznanie
|
83monia,marina no jesteście cudowne! Dzisiaj jajecznica na kolacje-robie wydmuszki!!! A macie pomysły na dekorowanie pisanek????Właśnie przeglądam strone Marthy Stewart-ma spoko pomysły na Easter
![]() I dziękujemy za imie-Nam też sie podoba |
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
isia mówisz o P. Stjuart ( sorry za pis. )? Muszę podejrzeć. Ja to pewnie w łupinkach cebuli pogotuje chwilę ( robią się pomarańczowo czerwono żółte ) hmm a w skórkach od buraków czerwone. Można też ładnie mulinką obkleić ale to chyba żmudna praca.
|
|
|
|
#713 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy troche ciuszków po corce kolezanki-Ewa teraz nosi 74, a jej mała nosiła 74 jak miała roczek...i ona twierdzi, ze Ewik olbrzymi...no ale jaki ja mam na to wpływ??????? ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- wiadomo...takie typowo amerykańskie ale można sie zainspirować ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- ten wianek nr 18 chce zrobić
|
||
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczka - z pewnoscia bedziesz potrzebowala dwa wozki
Ewentualnie jakbys znalazla jakas okazje to mozna kupic wozek tzw "rok po roku". Dziecko bez wozka to zaczyna chetniej spacerowac tak po skonczeniu dwoch latek, no oczywiscie to tez zalezy od dzieckaBylysmy z Blanka (Klara w zlobku) na 3-godzinnym spacerze na dzialkach. Nie planowalam byc tak dlugo - chcialam tylko porozklejac ogloszenia o kupnie dzialki i wracac, ale spotkalam sasiada (tzn on mnie zna, ja go nie ) z klatki obok, ktory jest starym dzialkowcem i pokazal mi trzy dzialki do kupienia
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-03-23 o 17:52 |
|
|
|
#715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Padam, padam, padam
Szymula dał mi dzisiaj nieźle popalić... Wstał o 6... Koło 10 zrobił się śpiący i położyłam go do łóżeczka. Zasnął, ale po 5 minutach obudziła go koopa. Po zmianie pampersa już nie mógł zasnąć i na zmianę jęk i płacz i tak do 14.30. Ewidentnie chciał spać, ale nie mógł zasnąć Próbowałam go uspać na wszystkie sposoby, ale nic z tego... Darł się, później aż łkał... Eh, a ja już straciłam cierpliwość i powiedziałam mu, żeby wkońcu się zamknął, a teraz mam za te słowa wyrzuty sumienia Marinko jak mi tak Szymula płakał to myślałam o Tobie i Igim, wyobrażam sobie co przeżywałaś / przeżywasz... Ale to jest frustrujące... ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko Gratulacje
jestem w lekkim szoku że tak szybko kolejna ciąża ![]() u mnie ponad 2 lata różnicy a jest masakra!!! ja bym na twoim miejscu kupiła wózek podwójny
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
super - ja zrobiłam identycznego "biznesa" z detektorem tętna płodu BabySound - kupiłam za 120zł a poszedł za 130
![]()
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie miej wyrzutów sumienia, każdej zdarza się czasem zapomnieć, no nie ma bata żeby zawsze być oazą spokoju.
|
|
|
|
|
#720 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja Wam pokaże jak dzis moja dama sobie jeździła na siedzaco. Bardzo jej sie to podoba.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

gratuluje ! Jestem w szoku! Lekkich miesięcy życzę! 

ze mnie 

Hormony buzują
dla tz

super!!

12.06.2010