|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Jeden placek już upieczony, ale do tortu muszę mieć śmietankę do masy długo schłodzoną, a dopiero wieczorem tż przywiózł ją ze sklepu... A ja nieobyta w takich skomplikowanych przepisach
![]() ![]() A co to za wiosenne szaleństwo w avkach? ![]() kapukat, czy Ty miałaś przypadkiem ten sam obrazek w początkach naszego wątku? Skadś go kojarzę i nie jestem pewna... Cytat:
![]() ![]() Daj koniecznie znać, co tam koleżanka poleca ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33101699]OK dziewczyny, ja jadę na IP bo mam ciśnienie 160/100. Dam wieczorem znać co i jak - albo tutaj, albo komuś smsem. Papa![/QUOTE] Cytat:
aniu, Ty tam oczywiście zbiorowe pozdrowienia i życzenia powodzenia prześlij ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A w jakim to celu wybywasz do mojego ulubionego miasta? ![]() Dobranoc! Jutro pewnie od rana będę na posterunku na wątku w przerwach na pieczenie 6 warstw tortu... ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Wtajemniczenie
|
Hej wszystkim! dopiero dotarłam do domku... Spróbuję was nadrobić jutro.
Perse, trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zadomowienie
|
Bry
Perse, wracaj szybko do zdrowia, mam nadzieję, ze unormują Ci ciśnienie i szybko wyjdziesz. Ja dzisiaj obudziłam się o 3ej przez skurcz łydki i do 5ej nie mogłam zasnąć. Jak już mi się udało zasnąć to dzwonił szwagier mojego męża żeby na 7 do pracy przyjechał. Zdążył mi tylko firankę zdjąć, ja wstawiłam 2 prania już, byłam po kiełbaskę na ognisko,bo dzisiaj na naszej działce budowlanej :P robimy no a zaraz jedziemy do szkółki ogrodniczej zobaczyć tuje, bo mamy zamiar w kwietniu już zasadzić. Jeśli chodzi o łóżeczka to moje dwie koleżanki mają turystyczne i są bardzo zadowolone, ale ja szczerze mówiąc też jakoś nie wyobrażam sobie mieć takiego w domu. Problemu nie mam z wyborem, bo łóżeczko dostaliśmy w prezencie po dzieciaczku z mojej rodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że w moim przypadku nie są adekwatne... czy któraś z Was ma jeszcze jakieś określenia pępola? Cytat:
![]() moje też takie żylaste... nie rozumiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciuszki rzeczywiście są w stanie idealnym jak nowe ze sklepu ![]() ale się miałaś z tą wizytą... na darmo do szpitala jechałaś... no ale w czw nie będziesz musiała cały dzień w pracy siedzieć ![]() Ja dzisiaj będę częstym gościem na wątku pewnie, bo siedzę sama w domu ( mąż w góry pojechał) mam sprzątać, ale to na raty pewnie bo się umęczę... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Zadomowienie
|
begie13 pępek masz niemożliwy, rozśmieszył mnie wczoraj na maxa.
![]() Mój dalej wklęsyły. A kiedy Wam pojawiła się ta kreska koło pepka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Mój pępek, pomimo niewielkiego brzucha, też wyłazi wieczorem ![]() ![]() ![]() Wczorajszy wieczór u znajomych w miarę się udał. W mirę, bo pod koniec dostałam mega nerwów. Mój P wypił sobie troszkę i włączył mu się głupi humor ![]() ![]() Perse, przyznaj się, że podoba Ci się jakiś lekarz w tym szpitalu ![]() ![]() _agata, udanej wycieczki do Krakowa ![]() ![]() Słońce u nas dzisiaj za chmurami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Wtajemniczenie
|
cześc dziewczyny
![]() Znowu piękny weekend się szykuje, fajnie ![]() Kurczę, szkoda Perse, trzymam kciuki, żeby jej wszystko unormowali i wypuścili... Ja mam chyba jakąś masakrę w drugą stronę. Wczoraj byłam w kinie i musiałam wychodzić w trakcie na powietrze, bo zasłabłam. Kism, jak idzie tort? |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4004 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też się muszę brać za sprzątanie, ale strasznie mi się nie chce... ![]() Wyciągnęłam przed chwilą wszystkie ciuszki jakie mam, ze wszystkich toreb, ułożyłam je na łóżku na kupki kategoriami i się przeraziłam, bo tyle ich jest, że pewnie połowy to ani razu nie ubierzemy. A taka szkoda, bo wszystkie są śliczne ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze a propos dolegliwości ciążowych, o których nikt mi wcześniej nie powiedział: okropnie swędzi mnie brzuch w okolicy żołądka ![]() ![]() Acha, wczoraj zmierzyłam brzuchol i mam równe 100 w obwodzie ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra, pora przerwać ten słowotok i brać się za jakąś robotę ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Acha, jeszcze mam prośbę do mamuś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Zadomowienie
|
Moja szwagierka urodziła bobasa 59 cm, to rozmiar ubranek 62 nosił już po 2-3 tygodniach, więc myślę, że jak się urodzi taki 56 cm to za miesiąc dobije do 62.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Raczkowanie
|
Witam
Dziś cisza weekendowa na wątku... Kurcze biedna ta Perse... ciągle u niej coś, a myślałam, że to ja kiepsko mam w tej ciąży. Trzymam kciuki żeby szybko wróciła ![]() Moja wczorajsza wizyta dosyć udana bo szyjka się wydłużyła ma już 23,7mm. No ale nadal muszę leżeć ![]() ![]() Pisałam, że się odpicuję na wizytę a tu buba, w dwa tygodnie wyrosłam z bluzek i poszłam w starym swetrze ![]() W ciągu dwóch tygodni plus 1 kg, ale nadal jestem chuda więc mnie to nie przeraża. Swędzi mnie tylko masakrycznie brzuch, najbardziej w okolicy pępka. Szperałam wczoraj trochę na necie w poszukiwaniu kremów z filtrem i nie mam jeszcze konkretnych typów, napisałam do kilku firm pytania od kiedy (jakiego wieku) można stosować ich produkt. Jak odpiszą, może uda mi się zrobić dla Was jakieś sensowne zestawienie, cenowe i jakościowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | ||
Rozeznanie
|
Witam w słoneczny weekend!
Ja już prawie posprzątałam, teraz obiad u teściów, a potem moze wyciągnę M. na spacer... Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4008 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie - avatar zmieniłam wczoraj, ciągle miałam ten sam, ale jakoś hormony mi buzują i nic mi się nie podoba ![]() teraz trzeci dzień i dzisiaj już lepiej, chociaż jak zacznę kaszleć to końca nie ma... antybiotyk mam na 7 dni, mam nadzieję że przejdzie Cytat:
![]() ![]() dziewczyny mam pytanie - co jesst dobre na rozstępy po ciąży, żeby zminimalizować ich widoczność, bo wiem że już się ich nie pozbędę, ale dziesiaj wstałam spojrzałam w lustro i się rozpłakałam. Przez noc mi tak pojechało jeden bok, że wyglądam jakby mnie ktoś pobił... sinofioletowe nitki... a nie chce wyglądać jak moja koleżanka, jak mi pokazała swój brzuch po dwóch ciążąch, to tak jakby ktoś wyzął jej skórę i pociął żyletkami....Błagam pomocy! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Wtajemniczenie
|
Byłam na dwu godzinnym spacerze
![]() kapukat, a to pierwsze rozstępy Ci wyszły??? Czym się smarowałaś??? Ja nie mam pojęcia jak z tym dziadostwem walczyć. Boję się rozstępów jak cholera ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4012 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=rinco;33111555]Acha, no to rzeczywiście. Nasz akurat w Machowej jest najtańszy, o 100zł tańszy niż w Tarnowie, więc się opłaca jechać
![]() Też się muszę brać za sprzątanie, ale strasznie mi się nie chce... ![]() Wyciągnęłam przed chwilą wszystkie ciuszki jakie mam, ze wszystkich toreb, ułożyłam je na łóżku na kupki kategoriami i się przeraziłam, bo tyle ich jest, że pewnie połowy to ani razu nie ubierzemy. A taka szkoda, bo wszystkie są śliczne ![]() ![]() ![]() ![]() A jeszcze a propos dolegliwości ciążowych, o których nikt mi wcześniej nie powiedział: okropnie swędzi mnie brzuch w okolicy żołądka ![]() ![]() Acha, wczoraj zmierzyłam brzuchol i mam równe 100 w obwodzie ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też śmiałam się ostatnio ze swoich wymiarów bo ma podobnie w biodrach i brzuchu po 94 i tylko w biuście mi tez brakuje ![]() Jeśli chodzi o swędzenie to ja też tak dokładnie jak ty i wiem że to bardzo upierdliwe też biustonosz sobie darowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękuję - ja też mam taką nadzieję, troszkę mi lepiej, chociaż niedużo a co do rozstępów to witaj w klubie, oby nam już więcej nie wyskoczyło! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4014 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Jeśli chodzi o termometr to powiem Wam że dziś trafiłam do lepszej apteki i babka poleciła mi termometr elektryczny microlife ponoć dobry mam nadzieję ze przynajmniej na początku mi się nie przyda sprawdziła to mogę powiedzieć że szybko mierzy niby 60s ale mnie się wydawała ze nawet szybciej to tak jakby ktoś też szukał a zapomniałam dodać że kosztował 13zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() Od dzisiaj jestem również praktycznie jedynym użytkownikiem naszego auta, ponieważ mój mąż też otworzył swój sezon i przesiadł się na motor ![]() ja jej w ogóle nie mam i nie wiem w sumie czy w ogóle mi się pojawi.
#4016 | |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Perse mi napisala,ze ciśnienie się unormowalo,ale niestety pojawily sie skurcze:/ Dostala tabsy i bidulka lezy,mam nadzieje,ze wiecej wiadomo bedzie w poniedzialek. U mnie skurcze tez non stop,ale w kwietniu mam troche do pozalatwiania,wiec zaciskam nogi i od maja moge isc do szpitala juz do konca ciazy,byle nie w kwietniu!!!! ![]() ![]() Milego weekendu, buziaki ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() Ja mojemu Mariuszowi (musze wypisywac i duzo wymawiac jego imie,zebym sie przyzwyczaila ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=ania_85;33114538]Czesc Dziewczyny
![]() Perse mi napisala,ze ciśnienie się unormowalo,ale niestety pojawily sie skurcze:/ Dostala tabsy i bidulka lezy,mam nadzieje,ze wiecej wiadomo bedzie w poniedzialek. U mnie skurcze tez non stop,ale w kwietniu mam troche do pozalatwiania,wiec zaciskam nogi i od maja moge isc do szpitala juz do konca ciazy,byle nie w kwietniu!!!! ![]() ![]() Milego weekendu, buziaki Jak będziesz miała możliwość to pozdrów ją |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Rozeznanie
|
kreska mi wyszla prawie od razu, w 8 tyg byla juz bardzo widoczna,ale brzuch zaczelo mi widac dopiero w 5-6 miesiacu
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- [QUOTE=Efijy;33114647]wyslalam zbiorowe pozdrowienia, na pewno sie ucieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Jestem, Kochane! Dziękuję za pytanka o torta
![]() Torcik się udał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja też będę mieć turystyczne łóżeczko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi już daaawno. Nie potrafię powiedzieć kiedy, ale możliwe że koło 20 tc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje po Maksiu są ledwo widoczne teraz, nie pod każdym kątem i białe ![]() ![]() Miłego weekendu, dziewczynki! ![]() Zmykam nakrywać stół i przekąsić szybki obiad... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4020 |
Rozeznanie
|
Dasti calkiem niezly pomysl z tym lozeczkiem....ma wszystkie funkcje, ciekawe co ze stabilnoscia, male jak sie zlozy, tymbardziej,ze my jestesmy "na walizkach". A co mi sie najbardziej podoba,to ze jak tatus kiedys bedzie "dusil"na zarty mamusie,to dziecko duzo przez to nie zobaczy,a przez szczebelki wszystko i dokladnie
![]() Jak zamowisz to rozłóż, wskocz tak i zachowuj sie jak dwulatek,jestem ciekawa czy wytrzyma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.