|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
.Bartuś zasypia czasami sam w łóżeczku bez usypiania,tak jak dzisiaj. Czasami jak się meczy to ja zabieram go siebie ,ale sama też to uwielbiam,przytulamy się wtedy i az pojawiają sie w moich oczach łzy szczęścia. -------------------------------------- Dzisiaj zamiast na spacer pojechaliśmy do nas na działkę i przespał tak 2,5 godziny we wózku na słoneczku Mamy już konika morskiego ![]()
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-23 o 20:10 |
|
|
|
|
#1772 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
na różnych www można ściągnąć ulotkę. Po polsku i po niemiecku. Może jest ulepszona wersja bez aspartamu? albo możesz mieć napisane w ulotce tylko substancja słodząca (Süßstoff).
|
|
#1773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Polecam, nie polecam... może decyduję się że tak powiem na mniejsze zło. Bo szczepionki oprócz rtęci mogą zawierać różne inne szkodliwe związki np. aluminium i gros szczepionek ma własnie w składzie adjuwant w postaci glinu, a ten jest również bardzo szkodliwy dla zdrowia...... ponadto niektóre szczepionki (np. MMR) są hodowane na komórkach pochodzących z abortowanych plodów, co również napawa mnie niesmakiem i wydaje się nieetyczne...... Edytowane przez anankee Czas edycji: 2012-03-23 o 20:42 |
|
|
|
|
#1774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamuśki sprawdźcie swoich maluchom czy mają ZA uszkami jakieś cóś. Myślałam, że się mleczko tam zbiera i nad ranem jest brudek z niego, ale okazało się, że nie domywamy mu uszek Choć przyznam szczerze, że ja je szoruje ile wlezie i za uszkami też. A teraz po prostu będę to robić kilka razy dziennie
|
|
#1775 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też się nauczyłam 'nigdy nie mów nigdy'
nie chciałam dawać smoczka- dałam, chciałam karmić piersią jak najdłużej, ale jak zobaczyłam jaki to miód + moja depresja to zrezygnowałam... itp itd... dużo w sumie ją noszę po jedzeniu najczęściej, żeby 'się ułożyło' w brzuszku- ona to lubi, a jak odkładam to ryk ![]() Dalej męczę się z karmieniem... już stwierdziłam z teściową, że będziemy karmić częściej co 2h bo ja już nie wiem o co chodzi ![]() Boroo dziękuję za info, które uzyskałaś- zobaczę co dalej zrobię, mam nadzieję, że nie będę zmuszona kupować drogiego mleka ![]() MartuNiunia- fajna mata za taką cenę- szkoda nie kupic Cytat:
![]() korsinka zrobiona ale nie wiem na jak długo... silnika i wytrzeć ten lecący olej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo jest jeszcze czeski... wyrzuciłam ulotkę, także juz nie sprawdzę ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
odkryłam kiedyś i teraz starannie myję i suszę- a sprawdzasz pomiędzy fałdkami na szyjce? Bo kiedyś mi coś zaśmierdziało zdechłym psem
|
|
#1776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też partyjna ![]() Kończę na Tobie i szykuje się na moją super sobotnią giełdę
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Agateek ubierałam ta kurteczke na jednego bodziaka z dlugim rekawem
a moja Lenka jest drobna, chodzi jeszcze w rozmiarach 56 albo małe 62, a tu kurtki 68 ciasne a wielkie ze do kolanAle to takie kurtki welurowe, ala gruba bluza ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...polsce,1775351 |
|
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
ja się jeszcze na noc wyżalę
ta durna była mego tżeta kazała mu zrobić test dna naszej córce no szlag mnie trafi! ale to nic jak się jednak okaże jego córką to ma z nią do niej przyjechać
|
#1779 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Oooooo, powieksza sie zacne klatowe grono
trzymam kciuki,zeby szybko przeszlo ![]() Cytat:
nie tesknie i mam nadzieje, ze szybko nie dostane ![]() a jak ![]() Cytat:
![]() Daj znac, czy Bartus sie zaprzyjazni z konikiem ![]() Cytat:
az ciarki przechodza Ktoras pytala, czy mozna przejsc z jednych szczepionek na inne. Z tego co ja wiem, mozna przejsc z refundowanych na skojarzone, w druga strone juz nie. Czyli jak dziecko dostalo w szpitalu euvax, to pozniej moze dostac engerix czy hebavax Cytat:
bo z jednej strony ulewa i mysle,ze za duzo zjadl a pozniej fuch paluszki do buzi i ssie az slychac cmoktanie w drugim pokoju i juz nie wiem, czy je za duzo,czy za malosiwy dym ![]() co do pogruionego to masakra w zyciu bym nic nie probowala sama zrobic przy silniku podziwiam, mcgyverze ![]() Cytat:
|
|
#1780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra z Dżonym powiedz mu, że mleko marnuje! ![]() Cytat:
a widzisz... a zanim Endriu mi to zrobi... kiedy? Jak ja go z łoża nie wypuszczę jak przyjedzie teraz... Ty się tak nie śmiej, bo serio tak jechało... i w końcu odkryłam miejsce zmrodu a wszystko przez to, że nie trzyma dziecko sztywno głowy i te fałdki na siebie nachodzą, nie mają dostępu powietrza i o, zbiera się syf, czerwone miejsce i lekko przetarte Cytat:
|
|
#1781 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() chyba pierwsza dzis wreszcie mam czas na odpisanie Cytat:
http://de.wikipedia.org/wiki/Saccharin http://pl.wikipedia.org/wiki/Sacharynian_sodu ktora to subst jest sztuczna subst slodzaca aspartamu nie znalazlam w skladzie jest tez kw sorbinowy jak subst slodzaca i tyle! czeski http://www.lekarna.cz/sab-simplex-1x30ml-suspenze/ tez aspartamu nie ma, ma j.w. te 2 subst Cytat:
Cytat:
moze sprobuj zmienic witaminke ![]() gratuluje 2 tyg ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet te 3h to slabo bo na spacer max 2h a jak jesttak pieknie to nie chce sie wracac Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1782 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oczyszczać się skończyłam po 1,5 tyg po porodzie. Cytat:
Cytat:
a tak poważnie : Czemu pozwalasz żeby utrzymywali kontakt skoro ona chce was poróżnić co widać na odległość. A Twój tz zjechał ją po tym żądaniu czy nadal sobie gadają? Cytat:
Mi teraz od małej brzydko pachnie bo ta ciemieniucha jest okropna. Weszła jej na uszka na policzki a oczka ma spuchnięte i zaropiałe, będę musiała znów w po do pediatry iść. Serce mi się kraje jak sie trze łapkami w niedrapkach po policzkach Wczoraj doszłam do porozumienia z teściową. Obydwie płkaliśmy jak głupie a potem się przytulaliśmy. I doszłam do wnisoku ze to spoko babka tylko ma inne spojrzenie na świat. Zresztą przeprosiła i powiedziała mi że nie robi mi na złość tylko jesteśmy z innego pokolenia i nasze poglądy się różnią. No i musimy sie powoli dotrzeć. Ja tez przeprosiłam ze czasem ją ignoruje dla świętego spokoju i ze nie robie tego specjalnie tylko psychika mi siada i hormony buzują. Od razu nasze stosunki się polepszyły. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-03-24 o 08:30 |
||||
|
|
|
#1783 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nigdy nie wracam ze spaceru na jedzonko w terminie,bo Bartosz i tak zawsze na dworze śpi,więc bez nerwów przesypia porę karmienia. Trzymam kciuki ,żebys nie musiała zmieniac na jakies drogie apteczne mleko. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
---------------------------------------------------------------------------- Pear pierwsze spotkanie Bartosza z konikiem morskim skończylo się płaczem.Chyba sie wystraszył,ale był akurat markotny ,no a ja głupia pomyślałam,że nowa zabawka poprawi mu humor. ------------------------------------------------------------------------------- Witam ![]() U mnie pięknie świeci słoneczko .Plany spacerowe dzisiaj to - najpierw rundka po mieście , a potem pojedziemy do teściów i tam Bartek na podwórku pośpi na dworze sobie ![]() .Czy wychodzicie na spacer np 2 razy dziennie?Bo ja tak myślę ,że teraz jak ciepło się robi to jak Młody będzie marudny koło 14 to chociaż na 16 uciekne na dwór ,żeby pospał trochę Ja już sama niewiem jak ubierac Mlodego na spacer.Kupiłaam bluzę polarową ale niewiem czy to za wczesnie nie będzie.Mam tylko zamiast kombinezonu kurteczke kłaczastą z chrztu i narazie w tym chodzimy.Bartus pospał od 21 do 2.30 potem od 3 do 6.15,zjadł i pogadalismy trochę,pośmialiśmy sie,na bujaczku kupa poszła .Zobaczymy ile popśi.
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-24 o 08:39 |
||||
|
|
|
#1784 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() @ jeszcze nie mam jestem 5 tygodni po porodzie że starszą córką dostałam po 5 miesiącach Czubasek super że się dogadałas z teściowa ![]() Agata na twoim miejscu zabronilabym wszelkiego kontaktu z była no i nie dziwię ci sie że masz wątpliwości co do ślubu kościelnego my jak jest taka piękna pogoda to wychodZimy tak ok 11 później ok 14-15 przychodzimy na cycu i znowu na podwórko nawet do 17.00 A dziś będziemy mieć test Dorotki bo wybieramy się w odwiedziny do mojego taty który jest w sanatorium w Ustroniu zobaczymy jak sie mała będzie zachowywać na calodziennym wypadzie no i jak zniesie jazdę bo do tej pory nigdzie z nią nie jechaliśmy jeszcze nie
|
#1785 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
Co w rodzinie to nie zginie ![]() Cytat:
Moj Michaś tez tak spał po szczepionce Cytat:
Cytat:
![]() no to zdrowie Martynki
|
|||||
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Agacia masakra z ta byla.. na miejscu tzta zmienilabym nr.. Agatek ty oprocz tego ze jestes doktor to tez mechanik a z Kinia to moze faktycznie sprobuj co 2h moj je co 2h ale na spacerze i 4wytrzyma![]() jest ponad 3 mce po porodzie karmie i @ nie ma
|
#1787 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za pojednanie. Cytat:
za wyprawe.
|
|||
|
|
|
#1788 |
|
Rozeznanie
|
Co do okresu to ja jestem 2 miesiace po porodzie ,karmiłam tylko 2 tygodnie a okresu nadal nie mam
![]() Dziewuszki a co twierdzicie o takim zestawie - body krótki lu długi rękaw na to bluza welurowa a na to bluza polarowa?czy to zawczesnie? |
|
|
|
#1789 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Mowilam juz
I ze sobie sam pod gorke robi, bo co uleje, tego bedzie mniej w brzuszku i przez to bedzie bardziej glodny. Zobaczymy dzisiaj,czy poslucha ![]() Cytat:
oooo, juz z loza Endriu nie chce wypuszczac ta co jeszcze niedawno mowila, ze nigdy wiecej nie bedzie sie seksic ![]() ale sie nie dziwie dobra Cytat:
Cytat:
![]() Gdybym byla Toba, kazalabym tztowi zmienic numer telefonu, lub zablokowac przychodzace z jej numeru Cytat:
No widzisz, tesciowe tez ludzie, jak sie okazuje. Ja swoja teraz uwielbiam ![]() Cytat:
Cytat:
nic to, czekam w takim razie na drugie podejscie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My chodzimy jeszcze w kombinezonie,ale takim lzejszym niz zimowy A jak jest tak cieplo, to nie zapinam mu spiworka i po prostu sprawdzam co jakis czas, czy jest mu dobrze i dostosowuje - jak za zimny jest, to zamkne spiworek, jak za cieply, to rozpinam jeszcze kombinezon. Moj Dżony Mielony zasnal wczoraj przed polnoca i spal do 5:20 A dzisiaj idziemy na grilla do tesciow, u ktorych beda znjaomi, wiec znowu raczki mi odpoczna Taka piekna pogoda, az zyc sie chce
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-03-24 o 09:51 |
||||||||
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wez mu wyjmij karte z teefonu,wsadz nowa i przekopiuj wszystkie kontakty a jej wykasuj. W tym wypadku uwaza,ze posuneli sie za daleko a cel uswieca srodki. Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-03-24 o 10:12 |
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-------------------------------------------------- Dzień dobry ! Czytałam i nie pamiętam , bo zaszokował mnie ten artykuł wyżej U nas wszystko dobrze. Mała przeszła dziś samą siebie i wydydlała 110 kleiku i jeszcze 40 samego mleka ![]() ![]() Wczoraj dostała trochę zupki jarzynowej Gerbera i chyba smakowało, bo jeszcze jeść z łyżeczki nie umie, ale zasysa z niej jak odkurzacz I nie wiem co dalej pisać Pogoda śliczna więc na spacer po obiedzie idziemy
|
|
#1792 |
|
Rozeznanie
|
Zapomnialam Was poinformowac ile ja tabletek teraz jadam.Rano 4,5 tabletki + 4 zastrzyki
Lekoman się ze mnie zrobi....
|
|
|
|
#1793 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z wózkiem nie chce mi się za dużo wyłazić![]() UWAGA! UWAGA! moje dziecko spało dzisiaj 22-5, przy czym ostatni posiłek był o 20 jak się obudziłam, to przeżyłam niezły szok
|
|
#1794 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szyjkę ma ok u nas. A z tą raną to kapota normalnie ![]() Teraz się pochwalę co kupiłam na mojej super extra giełdzie ![]() 1. Wisior na białym złocie o próbie 18kgp z kamieniem wielkim Swarovskiego 2. Błyszczyk Estee Lauder kolor 114 Cranberry 3. Pomadkę Diora Sketch pink z serii Rose croquis 4. Pomadkę Estee Lauder kolor 188 Rubellite 5. Lokówkę Rowenty 6. Zabawkę interaktywną dla Krzynia (taka poducha o wymiarach jak na krzesełko do jedzenia z pibczącą kierownicą, grzechoczącymi misiami) 7. Czajnik Russell Hobbs glass touch z funkcją podgrzania wody do konkretnej temperatury 5. Lokówko suszarka 7. Czajnik ufff, ulżyło mi ![]() No a najważniejsza sprawa: Nie wydałam na to nawet stówy ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak to zrobilas??
|
|
#1796 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wyjścia 2x dziennie- raz mogę iść w teren daleko, a drugi bym nie poszła bo to się wiąże z mega stresem, bo nie mam chodnika kawałek a jeżdżą tiry, jak jadę w teren gdzieś dalej to mam pełne gacie jak już drugi raz to tylko na podwórku ale trzeba jeździć, bo nie pośpi czuwając bez bujania długo ![]() Cytat:
na spacerze moja też wytrzyma dłużej- tylko wtedy jeszcze głośniej burczy w brzuszku Cytat:
sherlok normalnie ![]() Cytat:
idź w pon migiem do pediatry niech coś zaradzi!!! No i super, że dogadałaś się z teściową! Mieszkacie razem to nie ma co się sprzeczać! ![]() Cytat:
|
|
#1797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby to nie było jedynie jednorazowe polepszenie stosunków
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski!
U nas jako tako. Zasnęła o 23 (padła jak sznyta w zasadzie bo nawet mi nie chciała odbić ) i wstała o 3 potem o 6 kwiliła ale mi się nie chciało i do 7 przeciągnęłam ![]() Nadal akcja wykręcania się przed jedzeniem, chociaż burczy w brzuszku niemiłosiernie Wczoraj ją karmiłam 40 minut zjadła 10 ml i ryk! To odstawiłam butle a ona co??? a ona do mnie się uśmiecha i grucha! toć myślałam, że mnie coś sCZeli Wczoraj myślałam już żeby zrobić jej badanie morfo + mocz i Magda utwierdziła mnie w przekonaniu, że dobrze to zrobić dla świętego spokoju ![]() Tak to jest cudny dzieciak, marudna nie jest, kolek nie ma, uśmiecha się, grucha, wesoła, aktywna... a jak ma jeść to na początku masakra a po kilkuminutowej walce jest ok i pije Wczoraj miałam "dzień dobroci dla zwierząt" i odpaliłam teściowej na fryzjera "bo ona nie ma kasy, bo jej żal, bo woli coś spłacić niż iść do fryca" to mnie szlak trafił, bo ja chcę sexy, zadbaną babcię
|
#1799 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie musiałabyś szukać bo wyciek widać gołym okiem ![]() Cytat:
![]() Ty! Ty! ![]() Cytat:
aż dziwne nie? 5 dzieci i o, zonk szybko nie? ![]() Cytat:
Cytat:
potrzebował czasu chłopina a ja jak zombie bo przywykłam do wstawania o 5-6
|
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
Ręce mi opadają na ta głupia babę! A mąż nr nie chce zmienić, nawet nie skomentował tego testu dna ;( jeszcze idiotka wysyła mi ich wspólne fotki żebym wiedziała jacy byli szczęśliwi :/ i jakie ona ma piękne ciało a ja po porodzie....
Kurcze ona się zachowuje jakby mi chciała odebrać tzeta razem z dzieckiem :/ Jutro są chrzciny poskarze się teścia niech zrobią z nią porządek bo ja tracę siły Przepraszam za pisownie pisze z fona
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

Bo poruszyłaś bliski mi temat 
.
chyba masz jakieś błędne info 

nie chciałam dawać smoczka- dałam, chciałam karmić piersią jak najdłużej, ale jak zobaczyłam jaki to miód + moja depresja to zrezygnowałam... itp itd... dużo w sumie ją noszę po jedzeniu najczęściej, żeby 'się ułożyło' w brzuszku- ona to lubi, a jak odkładam to ryk 
bo ja już nie wiem o co chodzi 
może za grubo ją ubrałaś? 

no szlag mnie trafi! ale to nic jak się jednak okaże jego córką to ma z nią do niej przyjechać
i w końcu odkryłam miejsce zmrodu

za wyprawe.