|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
|
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
U ( dzisiaj wyjątkowo 4 posiłki
) :I : otrębowo - kakaowe panceksy z jog.nat 180g, jabłkiem , kawa zbożowa z mlekiem II : bułka z ziarnami podzielona na 4 : 1 z polędwicą, 2 z serkiem topionym, 3 z masłem i żółtym serem , 4 z maslem i dżemem, maaarchewa , kubas cappucinoIII : brązowy ryż z surówką i jajkiem sadzonym po : jabłko Kolacja : 2 kromki razowca / 1 z żóltym serem, szynką i ketchupem, 2 z serkiem topionym, 100g chudego twarogu z jogurtem, marchewka W ciągu dnia : wafel ryżowy z szynką z indyka, 2 jabłko Kurczę dzisiaj znowu dużo jabłek ![]() I jak ? |
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podbijam i dodaję dzisiejsze 1) jogurt naturalny ok.200g? z borówkami, łyżeczką fruktozy, otrębami, zarodkami 2) kawa duża parzona z mlekiem, mandarynka,3 kawały makowca 3) miseczka krupniku z ziemniakami, marchewką, mięskiem z kurczaka, bułeczka do tego ziarnista jakas w posypce paprykowej;> 4) porcja lodów advokat & wiśnia, Redds wafel ryżowy a później alko zapewne
|
|
|
#2644 | |
|
Zadomowienie
|
Wyrak - no tak, truskawkami można się najeść na tak długo, no i dostarczają tyle energii, co tam ryż brązowy. Chyba że nie znasz zasadniczej różnicy między węglowodanami prostymi a złożonymi, to polecam podręczniki z gimnazjum.
Po co w takim razie wchodzisz na to forum, skoro tu są same głupie opinie? Tak, nie mam kwalifikacji w tym temacie, ale gdybyś np przeczytał opinie na sfd, to wiele osob tam nie rezygnuje z węgli złożonych, a to już są chyba doświadczeni sportowcy? Moj drogi, to że ten pan Y ma swoją opinię, to nie znaczy że inny pan Z nie ma opinii odmiennej, na której ja buduję swoje przekonania. Argument że stosuje ją sto tysięcy ludzi mnie nie przekonuje, bo drugie sto tysięcy ludzi stosuje diete wysokobiałkową pewnego pana na D, a jeszcze inni żywią się energią słoneczną. I nie mówię, że jest zła, dlatego że jest stara, wręcz przeciwnie, to Ty używasz argumentu, że jest dobra, dlatego że jest stara. Ale pomijając wszystko, bawi mnie, jak wiele ironii musisz używać, próbując zdegradować rozmówcę do niższego poziomu, tylko dlatego, że budujesz swoją opinię na podstawie innych źródeł, niż ja. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
|
#2645 |
|
sentimental animal
|
pierwszy raz wklejam tu swój jadłospis
chciałabym schudnąć jakieś 6-7 kilo.śn: -2 kromki żytniego chleba z szynką, serem żółtym, ogórkiem i sałatą II śn: -batonik muesli obiad: -zupa pomidorowa -pasek gorzkiej czekolady (nie wytrzymam całkowicie bez słodyczy )podwieczorek: -banan kolacja: -kromka żytniego chleba z brzuszkami z łososia do tego ćwiczę jakąś godzinę dziennie. ile to może być kalorii? nie za dużo jem?
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje wczorajsze bezmięsne U (pescowegetarianiamz) I 3 kromki zytniego z osełką, serem białym,dżemem kiwi II duży rogal na pół obie z fetą,sałatą, łososiem wędzonym, gotowanym jajkiem, ogórkiem zielonym, rzodkiewką i szczypiorem, tymbark brzoskwinia-pomarańcza III zupa grzybowa z makaronem, ryż brązowy, szpinak, nonotenia IV przekładaniec (domowe herbatniki,truskawki,sere k waniliowy,fistaszki,kiwi, serek waniliowy,fistaszki,reszt ka serka,ciemne winogrono i fistaszki) V 3 kromki razowego z pastą z tuńczyka i szczypiorem w ciągu dnia pysio kiwi, herbaty zielone z sokiem z cytryny(minutka), orzechy
|
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast: Cytat:
Nie mowiac o braku warzyw w tamtym jadlospisie; tluszczu tez niebardzo
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2012-03-24 o 20:45 |
||
|
|
|
#2649 |
|
Rozeznanie
|
U
I miseczka jogurtu naturalnego zmiksowanego z pomelo, do tego płatki orkiszowe i owsiane, ziarenka granatu i suszone figi II w pijalni Wedla - czekolada na ochłodę z gałką lodów waniliowych, jabłko III bardzo gęsta zupa jarzynowo - rybna z brązowym ryżem ![]() IV makaron z sosem pomidorowym V 2 kromki orkiszowego razowca - bardzo grubo z pastą z zielonego groszku i wędzonego łososia + sezam + kiełki / feta + pomidor + oliwki , kilka rzodkiewek |
|
|
|
#2650 |
|
Przyczajenie
|
Moja ostatnia wiadomość została pominięta całkiem. Bardzo proszę o jakiś komentarz do dzisiejszego jadłospisu. Jak pisałam BMI norma, ćwiczenia siłowe i cardio 5 razy w tygodniu, 3 x w tygodniu rower (po górach, ok. 1,5 h), poza tym rowerem się wszędzie komunikuję i mam stojącą pracę. Chciałabym wyrzeźbić ciało, niezbyt znam się na okołotreningowych posiłkach.
U Śniadanie 6:00 kromka żytnio-słonecznikowa z domowym pasztetem z soi, pomidorem i szczypiorkiem kromka ziarnista z margaryną, serkiem homo i szynką z kurczaka, ogórek szklanka maślanki z pestkami dyni i plastrem jabłka sałatka z rukoli, pomidora, brokuła z czosnkiem i olejem lnianym do picia: herbata ziołowa rower, szybki marsz z psem (1,5h) II śniadanie 10:00 omlet z 2 jajek i białka na puszce pomidorów, na wierzchu sałatka z sałaty, paru oliwek, octu balsamicznego, czerwonej cebuli, bazylii herbata zielona rower, zajęcia ABT 1 h, rower Obiad 13:00 (przed marchewka) nietypowo owsianka z 50g (wypadła ze śniadania i mi jakoś brak), łyżeczką siemienia i suszoną śliwką, na wodzie na drugie: ratatuoille z piersią kurczaka (bakłażan, papryki, cebula, pieczarki, sok pomidorowy)+ sałatka z pekinki z ogórkiem świeżym i korniszonym, z kefirem na deser: duża kawa z mlekiem i cynamonem praca Podwieczorek 16:00 Duże jabłko (uzależnienie) Kolacja 19:00 pasta: cała wędzona makrela, trochę cebuli, 100g twarogu sałatka z rukoli, pomidorem, selerem naciowym, z łyżką homo jogurt 150g z otrębami herbata zielona z cytryną Jak to wygląda? Czy powinnam coś zmienić, wprowadzić, dodać? Dzisiaj wyjątkowo dużo tłuszczy, chcę zobaczyć, jak zareaguje mój organizm. Edytowane przez satyavati Czas edycji: 2012-03-24 o 21:08 |
|
|
|
#2651 |
|
Raczkowanie
|
R:
I: 2 jajka po benedyktyńsku, 2 plastry szynki, surowa marchew II: gruszka III: kasza jaglana z dużą ilością szpinaku i serem feta IV: zielona soczewica, serek wiejski, szczypiorek 100 ml soku z suszonych śliwek, kawa z mlekiem, herbata czerwona, 1 L wody 1,5 h basen & 1 h Z Mel B
|
|
#2652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2653 | |
|
Zadomowienie
|
Mała R:
8:00: 2 grube kromki domowego chleba pszennego z masłem i ogórkiem kwaszonym 10:00: 2 plasterki sera żółtego, kiełki 12:30 - zupa jarzynowa 14:00: troszkę loda od syna 16:00: kotlet z piersi indyczej (wielkość ok. pół dłoni), dużo fasolki szparagowej z masłem i bułką tartą, ziemniaki 18:30: 2 grube kromki domowego chleba pszennego z serkiem naturalnym i konfiturą węgierkową ćwiczenia wieczorem:20 minut (pilates+joga).
"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..." Edytowane przez akot80 Czas edycji: 2012-03-25 o 11:21 |
|
|
|
|
#2654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W jej jadlospisie za malo bialka, za malo warzyw i za malo tluszczu wg mnie.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajszy!
Śn. 2 kanapki z razowego ze słonecznikiem: masło, szynka, żurawina/masło, szynka, musztarda, sałatka szwedzka, cały pomidor pół pszennej bułki szpinakowo-cebulowej z masłem kawa, kilka M&M's II śn. plaster drożdżowego ciasta z makiem i kruszonką posmarowany masłem orzechowym, kilka świeżych orzechów włoskich, jabłko O. pieczona pierś z kurczaka, 2-3 pieczone ziemniaki, kilka krążków pieczonej kiełbaski, talarków buraka i marchewki, sałatka z rzodkiewek, pomidora, ziół, buraka z sosem koperkowym czekoladka toffi, mięta Podw. spore jabłko, czekoladka truflowa, cappucino rumowe Kol. 2 kromki razowca: z masłem,serem żółtym wędzonym, ogórkami po żydowsku/ z żurawiną, 2 grube plastry golonki w galarecie kawa na imprezie: 2-3 szklanki soku (bycie kierowcą...), kawałek tortu z bitą śmietaną Generalnie ma być P! Wiem, ze to mało ale cieszę się z tego, ze tak jem bez wyrzutów sumienia, mam nadzieje, ze idę w dobrym kierunku... Do ocenki
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Taka uwaga ogolna do jadlospisow (szczegolnie R i U) - na forum jest podwieszone 10PZ PN, po to wlasnie, zeby przeczytac, stosowac sie do nich i cieszyc sie z wynikow
Mysle, ze warto odswiezyc szczegolnie czesc z tych zasad: Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2657 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
dodam, że mam słabo działającą tarczycę (na granicy niedoczynności) i będzie mi trudniej schudnąć
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2012-03-25 o 11:51 |
|
|
|
|
#2658 |
|
BAN stały
|
Moja R
I Pełnoziarnista bułka z polędwicą drobiową i ogórkiem, kawa z mlekiem II Pomarańcza i jabłko III Smażony Mintaj + brokuły + kalafior IV Serek wiejski, jajko gotowane, pomidorek, kawałek ogórka V (ok 19) Makrela w sosie pomidorowym + godzina na rowerku zmienić coś czy jest ok? Edytowane przez bejbi19 Czas edycji: 2012-03-25 o 11:55 Powód: literówka |
|
|
|
#2659 | |
|
Zadomowienie
|
Nie jestem ekspertem, ale moim zdaniem:
Cytat:
|
|
|
|
|
#2660 |
|
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze R:
śniadanie: 2 kromki razowca ze słonecznikiem; jedna z plastrem twarogu półtłustego, rzodkiewką, szczypiorkiem i ogórkiem; druga kromka z polędwicą łososiową, plasterkiem żółtego sera i pomidorem II śniadanie: 2 kiwi, serek homo truskawkowy obiad: 2 roladki z piersi kurczaka z cukinią, pieczarkami i papryką; 2 ziemniaki gotowane na parze; mizeria: ogórek zielony, szczypiorek, rzodkiewka, jogurt naturalny podwieczorek: 5 dużych truskawek, kilka łyżek jog. naturalnego; garść nerkowców kolacja: pasta z pół avocado, twarogu, rzodkiewki, szczypiorki; 1 kromka razowca, kawałek papryki |
|
|
|
#2661 |
|
Przyczajenie
|
Moje dzisiejsze R :
Przed : pół szklanki przegotowanej wody z sokiem z cytryny I-2 kromki żytniego chleba z ramą,drobiową szynką i ketchupem + kubek herbaty zielonej II-1 kromka pełnoziarnistego ciężkiego chleba z ramą, 1 część : z jajkiem na twardo,łyżką tuńczyka i keczupem 2 część : z jajkiem,szynką drobiową,łyżką tuńczyka i keczupem +0,5 l wody III-70 g makaronu penne pz (waga suchego) z 4 łyżkami tuńczyka +2 łyżki oliwy+5 małych pieczarek+1 starta i ugotowana marchew+4 duże łyżki sosu neapolitana+0,5 l wody IV-miseczka musu jabłkowego (1 duuże jabłko starte) z jogurtem naturalnym (mały kubeczek)+garść pestek słonecznika V-omlet : 2 jajka,2 łyżki lodowatej wody,sól,2 łyżki parmezanu,ketchup +0,5 l wody I jak dzisiejsza R-ka ? |
|
|
|
#2662 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
Od jakiegoś czasu czytam ten wątek i chciałabym prosić o ocenę mojego jadłospisu na przytycie ![]() I domowa grahamka z ziarnami słonecznika w środku, posypana sezamem (na ciepło), do tego cała miseczka twarogu ze sporą ilością domowego masła orzechowego z nerkowców, pokrojone jabłko ![]() II barszcz czerwony z uszkami grzybowo - szpinakowymi - pełna miska taka na zupe ![]() III duży kawałek schabu pieczonego z ziołami, pieczone ziemniaki z pesto, sałatka z pomidora i ogórka IV kawał sernika z orzechami i rodzynkami, polany musem z mrozonych malin, kubek koktajlu z banana i gorzkiej czekolady udekorowany truskawą ![]() V zapiekane naleśniki orkiszowe na wytrawnie - z cambozolą, kurczakiem i granatem |
|
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
R'ka na dziś:
Woda z cytryną Grahamka z szynką z indyka i ogórkiem Banan Pierś z kurczaka gotowana, ryż(niestety biały) - zrobiłam do tego serek wiejski na ciepło z ziołami i siemieniem lnianym, taki a'la sos, i brokuły (spoooro, ale to same witaminki) Na podwieczorek planuję serek homo wymieszany z twarożkiem + miód, otręby, siemię lniane, słonecznik. 5 dzień TF, może spacer ![]() Kolacja - jeszcze nie wiem, ale może wykończę tuńczyka. Wiem, że I i II tak średnio, ale na uczelni byłam
|
|
|
|
#2664 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze UU
śniadanie : jogurt nat. z otrębami i pł. kukurydzianymi( dosypane tak do wieczka jogurtu ), kaszka mleczny start, 3 wafle ( wieeem.... ale miałam ochotę ) /2 z serkiem wiejskim i dżemem, 3 z polędwicą/ jabłko, kawa z mlekiem II śniadanie : kromka razowca z szynką, marchewka, jogurt owocowy, jabłko Obiad : pełen talerz ( z góórką ) kaszy gryczanej z potrawka z kurczaka ( gotowane miesko i warzywa - najwięcej chyba było kapusty ) Po : jabłko ![]() Podwieczorek : 100g chudego twarogu wymieszanego z trochę jog.nat i kakao, gruszka, 2 ( ? ) garście pł. kukurydzianych Kolacja : bułka z ziarnami z masłem i gotowanym jajkiem z majonezem, kawa zbożowa W ciągu dnia : jak na razie 2 pl. polędwicy z piersi kurczaka |
|
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
U
I 3 kromki razowca: dwie jako tost z jajkiem i żółtym serem; jedna z pastą jajeczną, pomarańcza II kluski śląskie, duszona z jabłkiem i cebulką czerwona kapusta, pikantna pierś z kurczaka w panierce z otrąb i płatków kukurydzianych, smażona na łyżeczce oleju III kawałek mocno cynamonowej sypanej szarlotki IV brokułowa sałatka z pomidorami i fetą, podana z jogurtowym dressingiem czosnkowym z kawałkami prażonych fistaszków / albo - zobaczymy na co przyjdzie ochota / rosół z gołębi z pełnoziarnistym makaronem i gotowanymi warzywami.Hm?
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
Moje P . Jak dzisiaj ?
Ś: kaszka manna na mleku 2% z bananem i dżemem wiśniowym , herbata z miodem i cytryną nutridrink IIŚ: 2 kromki chleba pszennego , 1 z serkiem twój smak ,2 z szynką i ogórkiem , kiwi , 2 herbaty z miodem i cytryną , szklanka soku O:2 chochle żurku, ziemniaki , kotlet schabowy , brokuły , buraki , sok P a raczej deser ?: orzechy i suszona żurawina K: 2 kromki chleba pszennego z szynką ogórkiem i pomidorem , serek wiejski (200g), herbata z miodem i cytryną |
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2670 |
|
Raczkowanie
|
UUtzrymanie:
Śniadanie: Orkiszowa drożdżówka z serem i jagodami; winogrona; kawa z mlekiem waniliowym. Obiad: Ziemniaki; 2 średnie mielone; surówka. Podwieczore: Serek naturalny homogenizowany z bananem, kakao i orzechami włoskimi; kawa z mlekiem. Kolacja: 2/3 kostki twarogu półtłustego z śmietaną, papryką i cebulką; gruba kromka orkiszowego z masłem, wędzonym łososiem, sałatą i kapką majonezu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

) :
, kubas cappucino
)