|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ania - dobre z ta cukrzyca ![]() ![]() ![]() a ty nie daj sie tak wczesnie budzic ![]() ![]() ja tez tak jak wczoraj pisalam juz mam czasem dosc siedzenia samej w domu, zwlaszcza weekendy byly przez ostatnie 3 m-ce beznadziejne bo maz w nocy pracowal a w dzien spal i tyle bylo z naszego wspolnego czasu... dzis idzie na ostatnia nocke wiec chociaz weekendy bedziemy miec normalne. no ale czekam na maj kiedy to skonczy szkole, mam nadzieje ze zda egzaminy i bedzie mial wiecej czasu dla nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no nic, uciekam robic niedzielny rosol, juz dawno go u nas nie bylo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Witajcie
![]() Ja dziś na szczęście mam już męża i dzień cały zaplanowany. Zjadłam śniadanko, później obiad u teściowej, ciekawe jak to zniosą moje plecy... (jemy przy ławie i strasznie to niewygodne), później niby chciała żebyśmy z nią jechali do Galerii, bo chciała mi kupić prezent urodzinowo-imieninowy, ale może się wykręcimy. Nie lubię tak, jak już chciała mi coś kupić to mogła jakiś drobiazg, a nie że ja mam jechać z nią i sobie wybrać. Zwłaszcza, że chce mi kupić Charms'a do bransoletki. To się wygadałam ![]() A wieczorem przychodzą moje przyjaciółki i może kilku innych znajomych i zapalimy grill'a ![]() ![]() Ania trzymaj się tam, cały dzień sama będziesz?? Aaa no i dobrze, że u Perse poprawa ![]()
#4053 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Miłej i udanej niedzieli Mamuśki! ![]() ![]() ![]() Aha Różowa gratuluję zakupu wózia ![]()
![]() |
#4054 |
Rozeznanie
|
no niestety
![]() Jak to napisalam,to niespodziewanie zadzwonil do mnie maz i powiedzial,ze bedzie po 14stej ![]() Zrobilam cos okropnego...od momentu kiedy wprowadzilismy sie do kawalerki-od wrzesnia, pod nami pies non stop szczekal, ujadal, wył...od pazdziernika leze i w styczniu dostalam cholery (bardziej pasuje kur...wicy), moj maz byl u sasiadow, nawet ja sie raz pofatygowalam,ale nic z tym nie robili-mieli w dooopie. Wiecie- wychodzili do pracy o 7-ten zaczynał i nie moglam juz spac....o 18 wracali. jak wychodzili na imprezy to w nocy tez dawal czadu. Dzisiaj od rana od 8, tak mnie to denerwuje,ze od razu mam brzuch twardy itp. Nie wytrzymalam i zadzwonilam na straz miejska. Wiem,ze to chamskie,ale juz mialam mysli,jak utruc im zycie- np zmiatac brud z mojego balkonu na ich balkon jak wywiesza pranie (bo maja centralnie z boku,pod nami) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4056 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Milej niedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Rozeznanie
|
Cześci dziewczęta
Ja od wczoraj mam gości, do poniedziałku włącznie. Wczoraj myślałam, że mi nogi w d..e wejdą, dziś mi odpuścili i zostałam sama w domu, obiad zjedzą na mieście. W nocy się męczyłam, stopy mnie bolały, mały mnie kopał po pęcherzu co skutkowało częstym wstawaniem do toalety. O dziwo wyszło słoneczko, a dzień zapowiadał się pochmurnie, może wypiore ciuszki dla maluszka Ania- brzuszek śliczny, Ty taka drobniutka agatka-wow jaka sesja, będzie na pamiątkę Ślicznie wyszłyście, takie zadowolone |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4058 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
radykalnie nie radykalnie, trzeba będzie działać - ja chce swoje ciało po porodzie odzyskać nawet jakbym miała lód przykładać! Cytat:
co do grila, tylko zazdrościć, u nas jeszcze nie ma pogody na grilla ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapukat zapomniałam ostatnio napisać, że macie przepiękny pokoik dla Adasia! ![]() Czy macie czasem bóle takie jak na okres? bo mnie w nocy coś złapało, takie dziwne napięcie w podbrzuszu i w nogach, dokładnie tak jak w trakcie okresu miałam i kurczę trochę się zestresowałam ![]()
![]() |
#4060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do bóli - ja miałam tak ostanio, ale moja Pani doktor w ogóle na to nie reaguje - tak musi być i już.... jeśli się nie powtarzają to może nadal macica się rozciąga, albo organizm przygotowuje się do porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do pogrubionego to ![]() ![]()
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4064 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Przekażcie pozdrowienia Prese ![]() ![]() ![]() Weekend piękny więc Was tylko podczytuje, nie ma jakoś weny do pisania ![]() Znajoma mnie straszy, że jak mam takie problemy z bakteriami w moczu to mogę mieć CC a ja chciałabym tego uniknąć.... Już Wam nie zanudzam moimi problemami.... Mykam na taras połapać promieni słoneczka ![]() Miłej niedzieli ![]() ![]() Jutro zaczynam 34 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Dziękuję, Kochane, za uznanie dla moich wysiłków cukierniczych, choć jeszcze nie pokazałam Wam efektu ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie też o tym moim Microlifie owulacyjnym pisałam, który w zasadzie różni się od tych najzwyklejszych jedynie drugą cyfrą po przecinku i dokładnością przede wszystkim wg mnie, więc i dziecku można nim mierzyć ![]() O tym, że krecha ma być od pępka w dół to nie słyszałam... U mnie idzie przez caluteńki brzuch! ![]() Piszę sobie karteczkę na biurku i zacytowałam, żeby nie zapomnieć ![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że u Perse się poprawia, może nie będę jej długo trzymać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Nie chcą mi się teraz zdjęcia wstawić... Muszę je pozmniejszać, a moje chłopaki już wołają, że wychodzimy, więc wieczorkiem Wam pokażę... Papa... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to Ty masz lepiej - jeszcze egzaminy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Wtajemniczenie
|
cichutko dzisiaj na wątku.
Ja jestem dzisiaj wkur....wiona ![]() Właśnie się zdrzemnęłam, ale nie pomogło. No nic, jakoś dotrwam do jutra. |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Raczkowanie
|
Tak, miałam w I trym i gin kazał brać no-spę i magnez, potem nie miałam i ostatnio znów wróciły- teraz mam brać 2x dziennie Asmag Forte (magnez) do 37tc i dużo leżeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
hej w śliczną niedzielę
![]() słuchajcie, przed chwilą mama powiedziała mi, że brzuch mi opadł ![]() Czy powinno zacząć mnie to niepokoić ? ![]()
#4071 |
Wtajemniczenie
|
Od wczoraj nie odzywam się z P i wkurza mnie strasznie
![]() Oprócz śniadania nic dzisiaj nie zrobił, tylko leży przed pudłem (tv) ![]() Ja za to mam chęć na robienie wszystkiego, ale....... jestem w ciąży!!! Jakoś słabo się dzisiaj czuję i nawet ze spaceru wróciłam po 20 min. bo mi się w głowie kręciło. Najchętniej, na tę chandrę, wypiłabym piwko, albo dwa ![]() Mieliśmy jechać kupić farby, bo facet ma przyjść we wtorek malować- cisza, pewnie zapomniał. Wszystko mnie denerwuje. Znowu się zaczną jazdy coś czuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Gaabbi - nie daj się, a piwo sobie kup tylko to bez procentów... cóż tak chyba Ci faceci mają, ja bym zrobiła wszystko ale nie mogę, R siedzi i ogląda mecze
![]() Trzymam kciuki za Twój spokój, oby nerwy opadły Andzya - mi się też wydawało że mam niżej ale to po prostu dziecko mogło się inaczej ułożyć - nie martw się na zapas na razie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Raczkowanie
|
gabi ja tez bym sie piwka napila takiego reddsika zimnego najchetniej albo leszka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spokojnie, bo jeszcze nam tu zapalenia pęcherza dostaniesz od tego lodu! ![]()
![]() |
#4075 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() hmmm, nie wiem gdzie ja wyczytalam o tej kresce... teraz jak patrze to u mnie tez przez caly brzuch idzie ![]() nie szalej z goscinnoscia teraz kochana, niech inni cie rozpieszczaja ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój P też mecze ogląda ![]() ![]() ![]() Jutro muszę jechać na badania krwi, popołudniu SR, może skoczę jeszcze do sh. Grafik napięty więc nie będzie czasu na rozmyślanie. Poza tym juro P idzie już do pracy. Zejdzie z oczu mych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | ||
Wtajemniczenie
|
Wow, dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te typy tak mają... jak nic ![]() Ja Wam się nie pochwaliłam, że tż w sb rano posprzątał piwnicę i wyniósł wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odnośnie rozmiarów ubrań... Niestety nie znalazłam tej karteluszki z rozmiarami i wiekiem Maksa. Mogłam ją kiedyś wyrzucić, myśląc że to przecież taaakie oczywiste ![]() ![]() Pierwsza strona, która mi wyskoczyła w googlach po wpisaniu "rozmiar ubranek a wiek dziecka" potwierdziła moje zdanie ![]() Ja mam może inne zdanie o pierwszym trzech mies i o rozmiarze 56, ale to już nieraz była o tym mowa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Wtajemniczenie
|
A oto torcik...
Jakieś arcydzieło cukiernicze to nie jest (jak wspominałam mój pierwszy w życiu wyrób tego rodzaju) i zdjęcia też takie rodzinno-nieprofesjonalne, ale obiecałam, to wrzucam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny zaczynam pomału ruszać z wyprawka ![]() ![]() ![]() Ostatnio dostaliśmy 2 reklamówy ciuszków od kuzynki, moja mama tez od ciotki przywiozła 2 reklamówki. Jak skończymy remont to wtedy będzie segregacja rozmiarowo bo ciuszki są w różnych rozmiarach od tych najmniejszych do większych ![]() Mykam do spania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.