|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Dzien dobry
![]() dzieki za odpowiedz odnosnie mojego pytania, a wyczytalam tak w fajnej ksiazce w oczwkiwaniu na dziecko, ale nie bylo wlasnie napisane czy przy lekach na nadczynnosc czy niedoczynnosc. Ale tak sadzilam, ze na nadczynnosc, bo na niedoczynnosc bierze sie naturalny hormon przeciez ![]() ![]() eh trzeba bedzie ciuszki prac! szczerze mowiac nie chce mi sie :P koszule do spzitala chyba tez wyopiore w tym dzieciowym plynie. Ciesze sie, z emi sie sutabilizowaly hormony bo nie tyje juz tak bardzo duzo. Na miesiac jest i tak 3- 3.5 kilo alt to nic w porownaniu w 7 kilo ktore uwalilo mi z grudnia na styczen: ![]() Dzis nie bede wiedziala co ze soba zrobic bo tz w pracy takze bede Was tu meczyla calyyyyy dzien ![]() skurczu lydki juz naszczescie tej nocy nie doswiadczylam ... ale lydka po przedwczoraj boli nadal ;] mama powiedziala, ze mi brzuch opadl... ale chyba nie opadl tylko juz tak urosl ze nie ejst kulka tylko idzie w dol ![]() i ksim gratulacje za tort ![]() ![]() No i zaczynamy 35 tydz ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-26 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
ja sie zbieram bo kupa spraw do zalatwienia, same problemy sie porobily... juz nie mam sily n a rozwiazywanie wszystkiego.... ehhh...
ale musze dac rade! papa, milego dnia, bede wieczorkiem! |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak w dzień mnie łapał to szybko brałam miskę z ciepłą wodą i trzymałam przez jakiś czas aż przeszło. Ale kiedyś w nocy tak mnie łydka rozbolała, ze potem chyba ze 3 dni ją czułam. Chociaż chyba gorsza od łydki jest stopa. Nawet nie wiedziałam, ze to z taką siłą może wykrzywić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
Hej.
![]() Zastanawiam się w co tu dzisiaj łapki włożyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wrzuciłam na maila swój brzuchol z 27t i 31 t. Dziś pogoda nie za przyjemna, więc chyba spróbuję sobie zrobić brzuszkową sesję. Tak więc, puszczam muzykę (Jamal), biorę pędzle w rękę, nastawiam aparat i jak coś z tego wyjdzie to się pochwalę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | ||
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek
Słoneczko pięknie świeci, może w końcu ciuszki wyschną ![]() Cytat:
wydaje mi się, że możesz Cytat:
Wrzuce na email pokój małego,dopiero co zaczeliśmy ale można już podejrzeć ![]() onething- jaki fajny brzusio ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy niczego podobnego nie doswiadczylam szczerze mowiac, nIE wiedzialam, ze to jest az tak bolesne, ze caly miesien wykrzywia sie i sie napina ![]() ![]() ![]() Co do zimna... ja musze spac przy uchylonym na gorze oknie,m maz sie telepie pod koldra, ale jesli ja nie mam otwartego okna mi jets nieodbrze i nie moge spac.... Dzis wstalam o 5 i zamknelam bo mi sie go szkoda zrobilo bo ledwo mu bylko czubek glowy widac a w sumie chory jest i sie nie moze doleczyc. No ale ja nie moge spac przy zamknietym;/ duszno mi.... Ja ogolonie lubie jak mi troche zimno :P
![]() |
#4118 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() czekamy na rezultaty sesji ![]() nieee no ja chyba muszę się przespać... dobranoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Rozeznanie
|
kism synek pewnie był dumny z takiego tortu, super Ci wyszedł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- onething-śliczny brzucholek ![]()
![]() |
#4121 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No cóż, w końcu jakby na to nie patrzeć do końca właśnie koło miesiąca zostało ![]() mi się niestety często to zdarza, zwłaszcza w tygodniu jak skrobiecie jak szalone ![]() Cytat:
![]() Ja przez tą zmianę czasu dopiero przed chwilą wstałam.Ale jestem już po śniadaniu i idę do biedry na zakupy szukać inspiracji na obiad.
![]() |
#4122 |
Zadomowienie
|
agatka661 ja tak samo myślałam! że to takie mrowienie, zdrętwienie bardziej, bo takie coś mi się zdarzało przed ciążą.
Jak pierwszy raz mnie złapał skurcz stopy to z całej siły brałam palce do góry a stopa i tak szła w dół. |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Zakorzenienie
|
Blue, ale sliczny pokoj
![]() onething widac roznice pomiedzy tygodniami ciazy brzuszedk coraz okraglejszy ![]() mi od 30 do 33 tygodnia tak urosl, ze duzo osob robi duze oczy jak mnie widzi ![]() ![]() ewus moze to jednorazowy skurcz, obyu wiecej sie razy nie powtorzyl bo najprzyjemniejszych rzeczy na swiecie to to nie nalezy ;] do gina ide na 11, pozniej jade z mama i tz na zakupy do wiekszego miasta, ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-26 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Rozeznanie
|
nio,mam nadzieje, że naszym dzieciaczkom będzie się dobrze w nich spało, z wyglądu mi się bardzo podoba, materac mam gryczano-piankowo-kokosowy za 80 zł
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja użyłam apteczny szampon przeciwłupieżowy i okazało się że nie można w ciąży ani podczas karmienia Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4128 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Mówiłam... Już od rana skrobiecie aż miło ![]() U mnie już pan w pokoju Kaja skrobie, maluje... ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie zapomnij nam tu się pochwalić, jak znowu jakaś Fasolinka u Ciebie zamieszka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój też ogólnie jest zainteresowany, choć dla niego to już nie pierwszyzna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Udanych sprawunków dzisiaj! Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | ||
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Kism jeszcze raz dzięki na przepis ![]() Nie rozpędzam się z wyprawka aż tak bardzo kupuje tylko takie ciuszki na odwiedziny u ciotek i babć itp. Tak żeby można by mała jak to mówią "odpieprzyć" :P spódniczki, tuniczki i takie tam chce pokupować nowe no i na wizytę u lekarza, a śpiochów, bodów i pajacyków nie kupuje na razie w ogóle okaże się dopiero po sortowaniu ![]() Cytat:
Znalazłam stare moje badania moczu z tamtego roku i wyniki miałam takie same jak teraz w ciąży... Może taki mój urok..... Okaże się wszytko po posiewie. agatka661 Gratulacje 35 tygodnia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś wstawałam 4 razy w nocy co 2,5h godziny jak w zegarku, a na dodatek mala tak szalała całą noc że 3 razy dostała czkawki, zaś opiła się tych wód.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() A to fajne takie zakupy masz tylko na odpicowanie córeczki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Oglądnęłam zaległe zdjęcia ![]() blue, pokój ślicznie się prezentuje, a co dopiero będzie, jak Ty mówisz, że jeszcze nie gotowy... ![]() onething, zgrabny brzuś, jak ładnie rośnie ![]() agatka, śliczna sesja! ![]() aniu, jest coś tego brzuszka u Ciebie ![]() ![]() Ja zaraz też wrzucę mojego brzuchola i 17 kg na plusie... 34 tc już ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-03-26 o 10:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Raczkowanie
|
dziękuję za odpowiedzi w sprawie nizoralu, doczytałam w necie że niby można, ale ... więc nie będę ryzykowała, będę się "sypać"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Rozeznanie
|
kism okrąglutki brzusio super, Kaj już niezłe rozmiary osiągnął, widać rośnie jak na drożdzach
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- ja bym myła i szybkie spłukanie, potem jeszcze Ci coś gorszego może wyjść, lepiej teraz niż podczas karmienia piersią |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w pracy, mam nadzieję, że Cię za bardzo nie umęczą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Na przeziębienie, położna kazała brać paracetamol i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Rozeznanie
|
ide prasować pieluchy, te od rajrodzica, podwójne- wyschły, także do roboty, po praniu dobrze wyglądają, mogę polecić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jem śniadanko (omlet z jogurtem) i nadrabiam ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj pierwszy raz doświadczyłam twardnienia brzucha ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kism śliczny torcik ![]() ![]() Kapukat nie martw się rozstępami, wydaje mi się że jak dużo się przytyło to i tak wyjdą. Jak ktoś przytyje 10 kg to nawet nie smarując się niczym może ich uniknąć, ja już przytyłam 18 kg i też mi kilka wyszło ![]() Katka ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Rozeznanie
|
Cześć!!
Mało mnie tu ostatnio było, więc miło mi, że nie wyleciałam z listy jeszcze ![]() Nie pisałam, bo strasznie dużo mam ostatnio pracy, ale podczytuję regularnie ![]() Obejrzałam Wasze zdjęcia na poczcie, są super! U mnie niewiele ciekawego, więc i nie było o czym pisać - po trochu ogarniamy pokój dla młodego, a moja waga stanęła w miejscu na 61 i ani drgnie. Zaczęłam dziś 29tc ![]() ![]() Cieszę się za to, że jak na razie wszystko jest (odpukać!!) w porządku. W temacie rozstępów - moja mama opowiadała mi, że jak była w pierwszej ciąży, nie miała rozstępów aż do 9 miesiąca, mimo, że mój brat był dużym (ponad 4-kilowym) dzieckiem. A w 9-tym miesiącu zaczął potwornie się rozpychać, aż cały brzuch skakał na boki... i rozstępy się zrobiły straszliwe. :. Więc tu jest raczej niestety kwestia tylko przypadku Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-03-26 o 10:48 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ksim, ale masz brzuchol hehe wielgasny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
przeczytałam 12 zaległych stron. Perse trzymaj się i wracaj szybko do domu. Dziewczyny super Wasze brzuchy pokoiki również my powoli zbieramy się do przygotowania pokoju dla małej Katka trzymam ![]() Kism super ten tort a mnie coś głowa boli. jutro wybieram się na badania, w piątek do lekarza. Ciekawe jak tam mała. fajnie słońce świeci, ale zimno jest. wczoraj przytachaliśmy kolejne 2 worki ciuszków. Ponoć to jeszcze nie wszystko. Rozmiary na szczęście różne. nawet na starsze dziecię. pora pomyśleć o brakujących rzeczach dla dziecka. dzisiaj w planach przenoszenie rzeczy z szaf z naszej obecnej sypialni do przyszłej sypialni. ale najpierw się musze położyć |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Lepiej się tego pozbyć bo możesz dostać silnego łojotokowego zapalenia skóry. Łupież trzeba leczyć bo to jest choroba skóry.
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.