|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() bo mój się pytał kiedy ma brać i teraz nie wiem czy jak będę jeszcze w szpitalu czy jak wyjdę
|
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
Hej
My dzisiaj z Zuziakiem przeżywamy swój pierwszy raz sam na sam. Wcześniej był z nami mąż ale dzisiaj wrócił do pracy a my walczymy z kupami i kolką. Malutka non stop płacze bo boli ją brzuszek, układam ją na brzuszku i masuje to troszkę jest lepiej ale i tak krzyczy jak szalona. Może znacie sposoby na kolki u takich maluszków? Noszenie na rękach trochę ją uspokaja, ale to tylko na chwilę.
|
|
|
|
#2346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najpierw moja mama sama mala wykapala jak byla (bylam wsciekla bo miala mi pokazac jak kapac a ona mnie za podajnik wziela.... przynies, podaj ... ) a pozniej powiedzialam tylko poloznej ze juz kapie sama dziecko, ona pokazala mi na sucho jak trzymac w pieluszce tetrowej najlepiej itp i idzie Cytat:
Ja czulam przez kilkanascie dni spory dyskomfort - zwlaszcza przy siadaniu, wstawaniu ... tez mam szwy rozpuszczalne... powiem Ci tak - musisz to przeczekac i wytrzymac po prostu pozniej z kazdym dniem jest coraz lepiej mnie i nacieli i popekalam, wiec hm przyjemnie nie jest Bylysmy 2h na spacerku ... pogoda super. Ale od srody ma byc juz brzydko ... niestety dzisiaj dostalam wiadomosc ze moj kuzyn zmarl mial wypadek na motorze, tydzien byl trzymany w spiaczce, wczoraj chcieli go wybudzac, ale sie nie udalo wiec od rana jestem zaplakana i zdolowana.. mial tylko 26 lat musze sie czyms zajac ..
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#2347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz rozgrzać pieluszki tetrowe żelazkiem i okładać brzuszek---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
a z powodu kuzynka współczucia
|
||
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Fizycznie całkiem dobrze, bolą mnie kości miednicy
![]() psychiczne też jest dobrze, staram się z mężem organizować każdą wolną chwilę tak, aby z niczym nie zalegać. Stara się, pomaga. a to dużo. W nocy też wstanie coś podać. Cytat:
|
|
#2349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki to że napisałaś że nie jest to straszne to jakoś mi ulgę przyniosło ![]() Cytat:
Tynka też pisała o "pełności w pochwie" i za kilka godzin witałyśmy już Tynkowego Mateuszka ![]() Cytat:
![]() Ja za każdym razem jak TŻ wsiada na motor to się o niego boję, choć wiem że jeździ ostrożnie bo nie raz z nim jeździłam, ale jednak czasem to kierowca auta nie zauważy. Jeszcze tylko 5 marcówek zostało do rozpakowania i kwietniówki czas na NAS ![]() Dziewczyny czego używacie lub zamierzacie używać do brodawek?? tzn. jaką maść i czy smarując ją można karmić? Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-26 o 13:00 |
|||
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzisiaj lenia
|
|
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam Bepanthen maść... Przy starszaku sprawdziła się super... |
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2353 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja nie wiem co ty to dziecko tak w brzuchu glodzilas,ze taki ma apetyt ![]() Super,ze nocka minela spokojnie.To mama dawaj na maila fotki tych slodkich minek,niech ciotki tez sie porozczulaja Cytat:
Czesto jest niestety nie tak jak by sie chcialo,albo ma sie pokarmu za duzo,albo za malo. Ja mialam caly czas za duzo,przez 9 miesiecy karmienia ciagle bylo go za wiele,a pierwsze miesiace tragedia,zaleealam sie po pas.I tak zle i tak niedobrze. Trzymaj sie kochana! Cytat:
Dziewczyny juz napisaly o sposobach na kolke,wiec nic nowego nie dodam.Ja probowalam wszystkiego przy Wiki i w sumie wszystko pomagalo na chwile.Musiala wyrosnac z tych kolek. Cytat:
Cytat:
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
usmażyłam mielone na obiad, ale TŻ zje dopiero po pracy czyli po 22
![]() właśnie poszedł, a ja zostałam sama...trzeba zaraz czymś się zająć, a póki co zjadłam truskawki. no właśnie ja chyba tak samo. emigra współczuję z powodu kuzyna ![]() jak to jest z tą pełnością w pochwie, że co ? ![]()
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam a raczej znałam kilka osób co jeździły na motorze i wszyscy zginęli właśnie przez nieuważnych kierowców samochodów. Naprawdę współczuję kuzyna tyle jeszcze miał przed sobą. Trzymaj się kochana
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kupiłam maśc z ziajki i podobno nie trzeba zmywac przed karmieniem![]() dziewczyny mnie od trzech dni lekko pobolewa jak na @ brzuch dzisiaj wzielam sie za prasowanie ale to juz dla mnie sport ekstremalny ciężko oj ciężko wczoraj był u nas odpust i kupiłam makrony, kartofelki i pierniki w czekoladzie od Widery pycha a mamusia jutro idzie na ten zabieg na piers do szpitala wiem ze to poza tematem ale trzymajcie kciuki ona to w ogole ma byc na 8 rano na czczo wiec myslimy ze zrobia badania i od razu zabieg a mama ma w planach tego samego dnia do domu wracac powiedziala ze w razie czego moze i codziennie na kontrole i zmiane opatrunku jechac ale chce byc w domu bo jak bedzie w spzitalu to wiele trudniej bedzie to utrzymac przed babcia w tajemnicy a mama mojej mamy nic nie wie zeby jeszcze daleko mieszkala ale mieszka dwa bloki od rodzicow juz sciemy dla babci wymyslamy . tym bardziej ze babcia ostatnio problemy z serduszkiem ma wiec nie chcemy jej dodatkowo martwic .
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2357 |
|
Gang Iren
|
Jestem w szoku: mama pomogla mi w sprzataniu
![]() Nie wiem co jej sie stalo.I pewnie przez to ze trzy seriale przepuscila. Wiec poszlo w miare,chata ogarnieta. Ale boli mnie podbrzusze i krzyz.Moze sie cos ruszy.. ![]() Pempek Milka jest sliczna.Fajna ma minke jak chyba ziewa,taki zmarszczony nosek.A na tym ostatnim co spi w wozku-aniolek.Cudowna jest!!
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie codziennie boli jak na @ ale boli i przestaje po jakimś czasie i tak w kółko, raz mocniej raz lżej...brzuch mam chyba obniżony znaczniej tak mi się wydaje
![]() Niby spakowana jestem do szpitala jedynie co to trzeba wrzucić jakieś tam kosmetyki i pierdoły ale to przy akcji ale i tak ciągle mam wrażenie, że czegoś nie spakowałam, że coś mi brakuje itp.
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Torbę też mam spakowaną już Jestem ciekawa która z Nas pierwsza urodzi bo ja mam termin na 20 a Ty na 21.04 :P za mamęA może babci powiedzieć że mama musiała wyjechać itp. oczywiście jeżeli taka opcja jest aby babcia uwierzyła z nagły wyjazd gdzieś. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez się zastanawiam która pierwsza ![]() co do opcji wyjazdu takiej opcji nie ma mama nie ma dokąd wyjechac po prostu bedziemy cisnac kity ze mama ma duzo psów do obciecia ( zajmuje sie w domu strzyzeniem piesków) i ze wtedy nie odbiera telefonu mamy nadzieje ze obejdzie sie bez informowania babci o tym ze mama w szpitalu
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do stroju to myślę, że będzie dobry na temp do 18 st., ja Milenkę na spacery ubieram w body, spodenki, bluzę, skarpetki i buciki, kurteczkę i czapeczkę![]() Trzymam kciuki za Mamę!!! ![]() Cytat:
żeby się ruszyło!Dziękuję za komplementy - my z M. jesteśmy w niej zakochani po uszy i oczywiście dla nas jest najpiękniejsza na świecie ale oczywiście wszystkie Wasze dzieciaczki są cudowneemigra współczucia z powodu śmierci kuzyna... |
||||
|
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
Ja na sutki mam bephanten w razie czego
ponoć dobry. Jolkaaa - jeśli chodzi o pełnosc w pochwie to ja to odczuwam jak bym miała całą od środka "opuchnieta" :p w ogóle dziewczynki czuje straszny nacisk na wyjście i ból przy tym nie wiem co to leże i mam serdecznie dość chce już urodzić już na nic się nawet nie nastawiam ![]()
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja takiego uczucia chyba nie mam albo nie odróżniam, czasem czuję jak by miało coś wyjść jakieś dziwne tam uczucie ale to tylko momentami ![]() Oj Ty się namęczysz trzymam kciuki oby ruszyło coś u Ciebie ![]() A ja już mam dość puchnięcia wczoraj tyle wypiłam, dzisiaj tak samo a do łazienki jak chodzę to tylko aby aby i nic więcej wszystko się zatrzymuje we mnie.I czuję taki nie ból, ale ucisk lekki delikatny na samym dole brzucha tylko też z przerwami. |
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny .. mi jest pewnie latwiej, bo dlugo sie z nim nie widzialam, ale jak wspominam dawne czasy ''za gowniarza'' ...
jakos ciezko mi uwierzyc, ze juz nigdy go nie zobacze ... nie umiem sie dzisiaj na niczym skupic, siedze jak wryta i tyko mysle i mysle. A powinnam sie wziac za cokolwiek zeby nie myslec tyle ...
|
|
|
#2365 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Najgorzaej na pewno sie czeka jak juz termin minie,a jeszcze jak sa jakies dolegliwosci przy tym to juz w ogole ciezko. zeby to bylo dzis.
|
|
#2366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- pempek ale masz śliczną Córcię! ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
TRzymam kcuki za Mamę! ![]() emigra współczuję bardzo
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-26 o 14:27 |
||
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wygotowywalam przez 5 minut
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z miasta, kupiłam sobie balerinki
kupiłam też mini palmę i farbki do farbowania jajek teraz robię pranie, bo mi z kosza się wysypuje... Też do sutków mam bepanthen Nadrobiłam pocztę i tak: Wszystkie dzieciaczki urocze ![]() Emigra bardzo mi przykro
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-03-26 o 14:35 |
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie ogarniam w szafie ciuchy i zaraz też będę wstawiać pranie ale najpierw musze rozwiesic jedno bo właśnie się wyprało
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
Czuje potrzebę ogromniastą na frytki domowej roboty
i zaraz idę zrobić wzięło tak nagle czuje że muszę zjeść ogrom tego dziadostwa z masą tłuszczu hihi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

jest masakrycznym śpiochem! Śpi non stop i przy cycku zasypia, ciężko jest ją dobudzić
no ale już dziś minimalnie lepiej.
), Rybka no i Tynka (a miałyśmy mieć bliźniaki
i Tikki za badanka, niech Andrea już się pojawia
wiec od rana jestem zaplakana i zdolowana.. mial tylko 26 lat
a z powodu kuzynka współczucia

już mnie to denerwuje. Mój tel to jakaś Błękitna linia ?!
normalnie ja czuje że nie urodze do 2 tygodni chyba że jutro mnie zostawi w tej klinice wrr.. Bo nie będę się po tysiąc razy wracać. Czuje takie napuchnięcie jak by w pochwie jak by nie było tam miejsca :p tz trochę przepchał 

i kupiłam makrony, kartofelki i pierniki w czekoladzie od Widery 
i zaraz idę zrobić wzięło tak nagle czuje że muszę zjeść ogrom tego dziadostwa z masą tłuszczu hihi